Radio Suomi Lahti

Harrastajakalastajat haluavat vapauttaa kisasaaliinsa - haastattelussa haukispesialisti

 • 9 min
 • toistaiseksi

Suomalaiset hauenkalastajat keräsivät Facebookissa adressin, jossa Erä-lehteä pyydettiin muuttamaan kalastuskilpailuiden sääntöjä niin, että niihin voisi osallistua vain vapautetulla suurkalalla, tai että vapautetusta suurkalasta saisi paremmat palkinnot kuin tapetulla kalalla.Tarkoituksena on pitää kalakannat elinvoimaisina. Hollolalaislähtöinen kalastusopas Mika "Haukikoira" Vornanen kävi Lahden studiossa puhumassa suurkaloista ja hauenkalastuksesta. Toimittajana Johanna Talasterä.

Lähetykset

 • ke 21.9.2016 12.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Suomen kielen taito korostuu edelleen maahanmuuttajien työllistymisessä. Jopa korkeasti koulutettujen osaaminen jää käyttämättä, koska huomio kiinnittyy kielitaitoon. Lahdessa pidetyssä seminaarissa koulutusalan ammattilaiset pohtivat torstaina 1.12. maahanmuuttajien ammattitaidon tunnistamisen ongelmia. Usein maahanmuuttaja päätyykin perustamaan oman yrityksen. väkeä, mutta he eivät löydä koulutustaan vastaavaa työtä. Asiantuntijoiden mukaan maahanamuttajien osaamista ei tunnisteta ja usein kielitaitovaatimukset ovat korostuneessa asemassa.
  Kati Turtola tapasi marokkolaissyntyisen Amal Nacirin ja kiinalaislähtöisen sairaanhoitaja Zeng Jiang Zhengin. Haastateltavana oli myös koulutuskeskus Salpauksen projektipäällikkö Maija-Liisa Pusa.

 • Sodan murtamat on ohjaaja Timo Korhosen luova dokumenttielokuva nuorista miehistä, jotka lähetettiin puolustamaan rauhaa, mutta toivat sodan kotiin. Tarinan kertovat sodassa järkkyneiden miesten lapset.
  Tämä elokuva käsittelee vaiettua kansallista traumaa ja keskittyy nuorimmillaan 17-vuotiaiden rivisotilaiden ja heidän lastensa kokemukseen – toiseen sukupolveen. Elokuvassa haastatellut kahdeksan lasta kertovat rohkeasti, millainen kodin todellisuus oli, kun vuosia kotiin odotettu isä vihdoin palasi sodasta. Kaivattu isä olikin sulkeutunut, tuntematon, väkivaltainen – ei pystynyt palaamaan arjen hyvään, vaan toi vihan kotiin. Yksi elokuvan tarinan kertojista on lahtelainen Sisko Laukkanen, joka kertoi kokemuksistaan ja tuntemuksistaan Hanski Kinnuselle. Elokuvan valtakunnallinen ensi-ilta on 23.9. 2016.

 • Suomalaiset hauenkalastajat keräsivät Facebookissa adressin, jossa Erä-lehteä pyydettiin muuttamaan kalastuskilpailuiden sääntöjä niin, että niihin voisi osallistua vain vapautetulla suurkalalla, tai että vapautetusta suurkalasta saisi paremmat palkinnot kuin tapetulla kalalla.Tarkoituksena on pitää kalakannat elinvoimaisina. Hollolalaislähtöinen kalastusopas Mika "Haukikoira" Vornanen kävi Lahden studiossa puhumassa suurkaloista ja hauenkalastuksesta. Toimittajana Johanna Talasterä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä