Kuuluttajan vieras

Lastenohjelmien tuottaja Juuso Räsänen

 • 9 min
 • toistaiseksi

Kosketus omaan sisäiseen lapseen on lastenohjelmien tekijän voimavarana, toteaa tuottaja Juuso Räsänen Ylen lastenohjelmien toimituksesta Tampereelta. Matkallaan Joulukalenterin avajaisiin Helsinkiin hän poikkesi myös Radio 1:n lähetysstudiossa kuuluttaja Maaria Holman vieraana. Joulukalenterin lähetykset alkavat joulukuun alussa.

Lähetykset

 • ke 16.11.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Savonlinna, Nürnberg, Pasila - Vesa Kytöojan elämässä on ollut monta asemapaikkaa. Kerran hän sai kultaisen neuvon Erkki Toivaselta, ja niinpä Vesa on nyt klassisen musiikin toimittajana Ylessä. Hän kävi Kuuluttajan vieraana Timo Teräsvuoren pakeilla.

 • Toimittaja Olga Ketonen on puuhannut eri radiokanavilla pitkään, tv-työkin on tullut tutuksi vuosien varrella. Nykyään hänen ääntään kuullaan Radio Suomesta, ja titteli on kanavajuontaja. Olga Ketosen tapasi Yle Radio 1:n kuuluttaja Juha Salomaa.

 • - Muusikolle radio on hyvin kiitollinen media, kertoo Eva Tigerstedt. Hän keskustelee kuuluttaja Heikki Puskalan kanssa mm. Klassikkoparatiisi-ohjelman tekemisestä, ja kuvailee mitä yhteisiä asioita löytyy musisoimisesta ja radio-ohjelmien tekemisestä.

 • Kuuluttajan jouluvieraaksi saapui keskiviikkoaamuna Radio Suomen vastaava tuottaja Minna Hannula, jonka kanssa kuuluttaja Heikki Puskala puhui mm. jouluevankeliumin lukemisesta ja joulun odotuksesta.

  Minna Hannulan lukema jouluevankeliumi Matteuksen mukaan radioidaan Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 25.12 klo 9.50. Luenta on radioinnin jälkeen kuunneltavissa Yle Areenasta viikon ajan.

 • Minna Dufton on Yle Kulttuurin toimittaja-ohjaaja, käsikirjoittaja ja paluumuuttaja. 13 Englannissa vietetyn vuoden aikana hän ehti nähdä työssään tv-uutisissa liudan kuninkaallisia häitä ja hautajaisia, ja kiinnostus juhlateemaa kohtaan heräsi. Radio 1:een hän toimittaa parhaillaan ohjelmaa Suomalaisen juhlimisen 7 kuolemansyntiä. Nykyään Minna myös bloggaa ja kirjoittaa kirjoja Raggarimorsian -hahmollaan. Radio 1:ssä hän kävi kuuluttaja Maaria Holman vieraana ja kertoi aluksi suhteestaan Radioon.

 • Merirosvoja, rahaa ja hevosenlantaa - kaikenlaista mahtuu Riikka Takilan työpäiviin. Heroes of the Baltic Sea -sarjan tuottaja poikkesi Radio 1:n kuuluttamossa Timo Teräsvuoren jututettavana; edellisestä radiossa käynnistä olikin vierähtänyt jo tovi.

 • Ylen tuotepäällikkö Jarno Koponen kertoo useita palkintoja voittaneesta Yle Uutisvahti -sovelluksesta, jossa kiinnostavat uutiset löytävät sinut. Samalla paljastuu, miksi merkityksellisen tiedon löytäminen on yhä vaikeampaa ja miksi tarvitaan uutissovellus, joka tuntee sinut. Jarno Koponen kävi kuuluttaja Jari Aulan vieraana.

 • Prisma Studion tuottaja Tiina Torikka oppii työssään yhtä jos toista muun muassa älylaitteiden sinisen valon vaikutuksesta unirytmiin. Hän tietää, miten "kuivasta" tieteestä tehdään kiinnostavaa ohjelmaa. Tuottaja Tiina Torikka kävi Radio 1:n kuuluttamossa Marja Vehkasen vieraana ja selvensi alkuun, millainen tiedeohjelman tuottajan tehtävä ennen muuta on.

 • Kosketus omaan sisäiseen lapseen on lastenohjelmien tekijän voimavarana, toteaa tuottaja Juuso Räsänen Ylen lastenohjelmien toimituksesta Tampereelta. Matkallaan Joulukalenterin avajaisiin Helsinkiin hän poikkesi myös Radio 1:n lähetysstudiossa kuuluttaja Maaria Holman vieraana. Joulukalenterin lähetykset alkavat joulukuun alussa.

 • - Tässä pääsee näkemään, miten valtavan solidaarista kansaa suomalaiset on, kertoo työstään Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tea Saloranta. Huumoria ja viihdettä yhdistävällä kampanjoinnilla voidaan käsitellä kipeämpiäkin aiheita ja auttaa hädänalaisia maailman lapsia. Haastattelun aluksi kuuluttaja Heikki Puskala kysyi, mikä on Nenäpäivä.

 • Ylen entinen Venäjän kirjeenvaihtaja Marja Manninen on toiminut peräti 43 vuotta erinäisissä toimittajan tehtävissä. Manninen on raportoinut hektisillä hetkillä niin Ukrainasta kuin Krimiltäkin. Mitkä hetket ovat olleet monivuotisen kirjeenvaihtajan uran kohokohtia ja mitä hän nyt ajattelee?
  Jari Aulan onnistui saada kiireinen tuleva eläkeläinen myös Yle Radio 1:n kuuluttamoon vieraaksi.

 • Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Tiina Harpf on kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana. Tiina Harpf kertoo Kansalliskirjaston näyttelyistä, joita on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa. Lisäksi kuullaan vieraan omakohtaisia muistoja radion lastenohjelmista.

  Radion lastenohjelmien historiasta kertova "Markus-sedästä Binna Bánnaan" -näyttely on avoinna Kansalliskirjastossa Helsingissä 28.10.2016 – 28.1.2017. Samaisen kirjaston kahvilassa on 28.10.2016 – 5.1.2017 esillä "Popsi popsi porkkanaa" -vitriininäyttely Suomessa julkaistusta lastenmusiikista.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä