Kuuluttajan vieras

Lastenohjelmien tuottaja Juuso Räsänen

 • 9 min
 • toistaiseksi

Kosketus omaan sisäiseen lapseen on lastenohjelmien tekijän voimavarana, toteaa tuottaja Juuso Räsänen Ylen lastenohjelmien toimituksesta Tampereelta. Matkallaan Joulukalenterin avajaisiin Helsinkiin hän poikkesi myös Radio 1:n lähetysstudiossa kuuluttaja Maaria Holman vieraana. Joulukalenterin lähetykset alkavat joulukuun alussa.

Lähetykset

 • ke 16.11.2016 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Yle Puheen toimittaja Raimo Tyykiluoto pyöräilee työpaikalleen joka ikinen päivä. Siinä samassa ovat pitkän radiouran aikana hoituneet niin politiikat, fokukset, 140 merkkiä, erehdysekspertit kuin diktaattoritkin. Merisää on ylitse muiden. Nykyisen Ylen Mediatalon 2. kerroksen käytävät ovat tulleet kovin tutuiksi yli kolmen viosikymmenen ajalta. Raimo Tyykiluodon otti keskiviikkona vastaan Yle Radio 1:n kuuluttamossa Jari Aula.

 • Inhimillisyys, avoimuus ja luottavaisuus ovat Hilla Blombergin toimittajan työn periaatteita. Pitkän uran niin radiossa kuin tv:ssäkin tehnyt kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras toimittaa tällä hetkellä terveelliseen elämään ja hyvään oloon innostavaa Hillan ja Minnan Akuutti -ohjelmaa.

 • Viittomakieltä toisena kielenään puhuvan erottaa äidinkieleltään viittomakielisestä. Siksi Ylen uutisissa käytetään viittojina äidinkieleltään viittomakielisiä puhujia. Maaria Holma haastattelee toimittaja Ilkka Kilpeläistä, joka kertoo, miten viittomakieliset uutiset syntyvät. Kuvassa Ilkka Kilpeläinen ja Maaria Holma viittovat naistenpäivän kunniaksi "ILY" eli I love you.

 • Kuvatoimittaja Seppo Sarkkinen liputtaa kännykkäkameran laadun puolesta. Kuin huomaamatta hän ottaa puhelimellaan kuvia saavuttuaan kuuluttamoon, ja ammattilaiseksi hänet tunnistaa rohkeudesta ohjata kuvattavaa. Yle Kuvapalvelussa työskentelevän Seppo Sarkkisen työpöydän kautta Ylen ohjelmistoa markkinoimaan valikoituvat kuvat, jotka tavoittavat potentiaalisen katsojan. Aina ei löydy järjellistä syytä sille, mikä tekee kuvasta vaikuttavan.

 • Jari Aulan vieraana käynyt Audiotiimin toimittaja Anu Packalen tuntee radion kuin omat taskunsa. Hän kertoo podcasteista, broadcasteista ja ikimuistoisista radiokokemuksista ja on radion kannattaja henkeen ja vereen.

 • Kansanmusiikkia, etnoa, populaari- ja viihdemusiikkia, klassista ja kevyttä, Bachia ja Bowieta. Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, tuottaja Elina Roms on opinnoissaan ja töissään tutustunut musiikkiin laaja-alaisesti. Aluksi kuullaan, mitä musiikkituottajan työhön kuuluu.

 • - Vuorovaikutus on minulle aidosti tärkeä asia, kertoo toimittaja Satu Kivelä. Hän on aiemmin ollut töissä Ylellä mm. Radiomafiassa, YleX-kanavalla ja Radio Suomessa. Nykyisin hän toimittaa Yle Radio 1:n Laajakulma-ohjelmaa, jossa tartutaan myös kuuntelijoiden ehdottamiin aiheisiin - ohjelmaehdotuksia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen satu.kivela@yle.fi. Satu Kivelä kertoi urastaan kuuluttaja Heikki Puskalalle, joka juttutuokion aluksi kysyi, miten Laajakulman aiheet valikoituvat.

 • Toistensa vastakohdat, YleX:n juontajat Poikelus ja Hätönen, täydentävät toisiaan omien sanojensa mukaan kuin jing ja jang. Parivaljakko on valloittanut suuria yleisöjä myös YleX:n studion ulkopuolella. Poikelus ja Hätönen saapuivat Radio 1:n kuuluttamoon lyhyellä varoitusajalla, mistä heitä on kiittäminen. Yllättävä visiitti kuuluttamoon ei vaikuttanut heitä lainkaan haittaavan.

 • Kuuluttajan vieras: yleisötutkija Anne Hyvärilä

  Mitä tarkoittaa, kun yleisötutkija tutkii yleisöjä? Anne Hyvärilä käväisi keskiviikkona kuuluttamossa kertomassa, miksi yleisöjen kartoittaminen on niin tärkeää. Radiokenttä on kokenut valtaisan muutoksen ja radiota kuunnellaan monin eri tavoin. Kuuluttaja Jari Aula otti asiasta tarkempaa selkoa.
  Yle Radio 1:n kuunnelluimmat tunnit (keskimäärin) vuonna 2016 ovat:
  Ykkösaamu 159 000
  Muistojen Bulevardi 147 000
  Jumalanpalvelus 147 000

 • Savonlinna, Nürnberg, Pasila - Vesa Kytöojan elämässä on ollut monta asemapaikkaa. Kerran hän sai kultaisen neuvon Erkki Toivaselta, ja niinpä Vesa on nyt klassisen musiikin toimittajana Ylessä. Hän kävi Kuuluttajan vieraana Timo Teräsvuoren pakeilla.

 • Toimittaja Olga Ketonen on puuhannut eri radiokanavilla pitkään, tv-työkin on tullut tutuksi vuosien varrella. Nykyään hänen ääntään kuullaan Radio Suomesta, ja titteli on kanavajuontaja. Olga Ketosen tapasi Yle Radio 1:n kuuluttaja Juha Salomaa.

 • - Muusikolle radio on hyvin kiitollinen media, kertoo Eva Tigerstedt. Hän keskustelee kuuluttaja Heikki Puskalan kanssa mm. Klassikkoparatiisi-ohjelman tekemisestä, ja kuvailee mitä yhteisiä asioita löytyy musisoimisesta ja radio-ohjelmien tekemisestä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä