Kantapöytä

Viulunsoitto vie Antti Tikkasta ympäri maailmaa

 • 24 s
 • ei kuunneltavissa

Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina pianisti Eero Heinonen, säveltäjä Kalevi Aho, musiikintutkija Elke Albrecht ja viulisti Antti Tikkanen. Opiskelijatreffeillä tavataan musiikkiteknologian opiskelija Antti Suomalainen. Kahvia kaatavat Timo Asikainen ja Riikka Holopainen.

Lähetykset

 • ke 16.11.2016 14.57 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki, pianotaiteilija Laura Mikkola, urheilutoimittaja Jere Nurminen ja Taideyliopisto Sibelius-Akatemian dekaani Kaarlo Hildén. Yrjö Kilpinen -seuran puheenjohtaja baritoni Jaakko Kortekangas ja pianotaiteilija Ilmo Ranta julkistavat seuran 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävän valtakunnallisen lied-sävellyskilpailun http://www.yrjokilpinen.com/kilpailu/. Opiskelijatreffeillä tavataan nokkahuilisti Sofia Fernholm, jota säestää cembalolla Anssi Mattila. Kahvia kaatavat toimittajat Riikka Holopainen ja Janne Koskinen.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtaja Pekka Kauranen, kapellimestari Hannu Lintu, säveltäjä Riikka Talvitie, ohjaajat Teemu Mäki ja Anselmi Hirvonen, kapellimestari Sasha Mäkilä ja laulu-pedagogiopiskelija Varvara Merras-Häyrynen. Opiskelijatreffeillä tavataan oboisti Jan Salminen. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina presidentti Tarja Halonen, pianisti Johannes Piirto, viulisti Mirka Malmi ja pianisti Tiina Karakorpi sekä hämeenlinnalainen kuoroharrastaja Heikki Lindroth. Opiskelijatreffeillä viulisti Essi Höglund. Kahvia kaatavat toimittajat Vesa Kytöoja ja Inari Tilli.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina Kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Päivi Kärkkäinen, kapellimestari John Storgårds, rap-artisti ja runoilija Paperi T, pianotaiteilija Tuija Hakkila ja musiikkitoimittaja Eva Tigerstedt. Opiskelijatreffeillä tavataan kitaristi Taavi Kiviranta. Kahvia kaatavat toimittajat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Pirjo Päivärinta ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Retuperän WBK:n kapellimestari ja taiteellinen harhaanjohtaja Johan Smörgårds oli Janne Koskisen ja Timo Asikaisen kanssa Yle Radio 1:n Kantapöydässä kahvittelemassa 6.11.2013. Klippi ohjelmasta.

 • Tähtitanssija Minna Tervamäki oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä konserttivieraana Inari Nuuteron ja Janne koskisen haastateltavana. Hän kertoi harrastavansa odottavien äitien laulusuzukia, jota jatketaan toivottavasti koko perheen voimin lapsen syntymän jälkeenkin. Minna Tervamäki sai konserttiliput kitaristi Ismo Eskeliseltä. Minna nauroi prinssien vaihtuneen muusikoiksi. Yhteistyötä hän on tehnyt Ismon lisäksi mm. Topi Lehtipuun ja Kimmo Pohjosen kanssa. (Katkelma ohjelmasta.)

 • Cembalisti Elina Mustonen ja SUomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen olivat Janne Koskisen ja Helena Hannikaisen haastateltavina Kantapöydässä 16.10.2013.

 • Vuokko Hovatta on koko syksyn teatterista virkavapaalla ja nauttii musiikin tekemisestä täysillä. Uusi levy, Minä rakastan ikuisesti, julkaistiin syyskuun lopulla ja nyt hänellä on aikaa keikkailla. Vuokko Hovatta oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Timo Asikaisen haastatteluvieraana keskiviikkona 9.10.2013.

Klipit

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja elävää musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Jari Sinkkonen ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Helsingin kaupungin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Rikka Holopaisen ja Karoliina Vesan haastattelussa. Konserttiliput Stuballe ojentaa RSO:n alttoviulisti Riitta-Liisa "Pisku" Ristiluoma.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä