Suomalaisena Ruotsissa

ti 6.12.2016

 • 48 min
 • ei kuunneltavissa

"Näyttelijäntyö on kestävyyslaji", sanoo Ville Virtanen itsenäisyyspäivänä Radio 1:ssä kuultavassa ohjelmassa Suomalaisena Ruotsissa. Virtanen kertoo niin nuoruusvuosistaan, näyttelijäntyöstään sekä Ruotsissa että Suomessa, kirjoittamisesta kuin ajatuksistaan yhteiskunnasta.
Virtanen muutti perheineen Ruotsiin kaksi vuotta sitten ja asuu nykyisin Tukholmassa. Virtasen haastattelu on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa keväältä 2016.
Ville Virtasta haastattelee toimittaja Soili Huokuna.

Lähetykset

 • ti 6.12.2016 15.03 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Mitkä musiikkikappaleet ovat olleet Jukka Kuoppamäelle erityisen merkittäviä ja miten hän näkee uransa ja elämänsä Suomen rajojen ulkopuolella?
  Toimittaja Soili Huokuna haastatteli Kuoppamäkeä Södertäljessä Ruotsissa joulukuun alussa Sveriges Radion ohjelmaan. Haastattelu lähetetään Radio 1:ssä osana sarjaa Suomalaisena Ruotsissa - vaikka Jukka Kuoppamäki onkin toki elänyt ulkosuomalaisena etenkin Saksassa.
  Ohjelmassa kuullaan tarinoita elämänvalinnoista ja siitä, miten mm. hittisävellykset Sininen ja valkoinen sekä Satulinna ovat syntyneet.

  Kuva: Wikimedia Commons/Tumi 1983

 • Tuulikki Koivunen Bylund syntyi 1947 Turussa, ja asui lapsuutensa ja nuoruutensa ajan Raumalla. Opinnot Åbo Akademissa johtivat pappisvihkimykseen Ruotsissa. Bylund on Ruotsin neljäs naispiispa ja ensimmäinen piispaksi nimitetty suomalaissyntyinen nainen.
  Millaisia käännekohtia ja elämänvaiheita emeritapiispan, monella tapaa uranuurtajan, elämästä löytyy? Suomalaisena Ruotsissa -ohjelman haastattelu on alunperin Sisuradion tuotantoa.

  Toimittajana on Soili Huokuna.

 • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

  Kuva: Sveriges Radio.

 • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä