ke 23.11.2016

 • 56 min
 • ei kuunneltavissa

En celeber skara höjdare inom den latinamerikanska musiken var församlad i Las Vegas då prisgalan Latin Grammy Awards 2016 ägde rum i torsdags. Närmare femtio förtjänstfulla artister och skivor premierades vid evenemanget. Henrik Svahn presenterar ett urval av vinnarna och deras prisbelönta skivor. Till de medverkande hör Marc Anthony, Shakira, Juan Gabriel, Julieta Venegas, Martinho da Vila och många fler.

Lähetykset

 • ke 23.11.2016 21.03 • Yle Vega

Jaksot

 • Vi var som ett husband på BBC. Redaktör: Harri Nyman.

 • Youv´ve just made your first number one. Redaktör: Harri Nyman.

 • Från Liverpool via Hamburg till London och Abbey Road-studion. Redaktör: Harri Nyman.
  I sommar har det gått 50 år sedan utgivningen av The Beatles album "Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band" som i många omröstningar har valts till världens bästa popskiva. 50-årsjubileet firas världen runt, bland annat i Beatlarrnas hemstad Liverpool. Yle Vega sänder nu i repris en progamserie om The Beatles från år 2006.

  Serien, som har gjorts av Harri Nyman, är en resa tillbaka i tiden till Liverpool, Hamburg och London och till den hysteriska Beatlemania-tiden där gruppen världen över omringades av skrikande fans var de än uppträdde eller vistades. År 1966 beslöt de fyra sluta uppträda och koncentrera sig på studioskivor i Abbey Road-studion i London.
  Programserien innehåller förutom klassiska Beatleslåtar också alternativa studioversioner och liveuppträdanden världen runt. En viktig del är intervjuer med bland andra finländska artister som på sextiotalet gjorde coverversioner av Beatleslåtar eller musiker som annars påverkades av gruppen. Bland de intervjuade finns Pepe Willberg, Gugi Kokljuschkin, Cay Karlsson, Ralle Wikström, John Storgårds och självaste Ringo Starr i en egen Radio Vega-intervju.
  Intressant är att de överlevande Beatlarna, Paul McCartney (74) och Ringo Starr (76) fortfarande turnerar. Paul ger utsålda konserter i Japan i april och Ringo har nyligen meddelat att han turnerar i USA i höst.

 • Ett liv i rampljuset. Redaktör: Georg Wallgren.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä