Radio Suomi Kokkola

VMP mukana Nenäpäivässä

 • 5 min
 • ei kuunneltavissa

Nenäpäivä-kampanja hankkii vuosittain varoja maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden parempaan elämään. Mukana on myös Kokkolan VMP. Rekrytointikonsultti Mona Andersson-Kuorikosken kanssa juttelee Niina Koskela.

Lähetykset

 • ti 18.10.2016 12.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Perjantaiseurassa muun muassa lentoliikennettä uhanneen lakon siirtämisestä ja Kokkolan kouluverkkoesityksen myllerryksistä keskustelevat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Hellevi Kytölä. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 6905 talouteen jaetaan Ylivieskassa tänään toista kertaa Vieskan viikko -kaupunkilehti. Vieskan viikko on monelle ylivieskalaiselle entuudestaan tuttu. Aikoinaan 90-luvulla lehteä julkaistiin muutamia vuosia, mutta taukoa lehden ilmestymisessä ehti vierähtää noin 20 vuotta. Uuden Vieskan viikon päätoimittaja ja kustantaja Elina Kytökorpi on Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Mika Myllylästä ja Lahden vuoden 2001 MM-hiihtojen tapahtumista on tekeillä näytelmä Vaasan kaupunginteatterissa. Tällä hetkellä työn alla on käsikirjoitus. Umpihankeen-näytelmän ensi-ilta on marraskuussa. Sen ohjaa kaupunginteatterin johtaja Erik Kiviniemi. Toimittajana on Niina Koskela.

 • Pietarsaaren vanhankaupungin Skatan pohjoispuolista osaa kaupungista on suunniteltu arkkitehtiopiskelijoiden työnä. Professori, arkkitehti Juho Rajaniemi Tampereen teknillisestä yliopistosta kertoo visioista Pursisalmen - Maskenin - Jakolosan ja Ristikarin alueen kehittämiseksi. Toimittajana on Raila Paavola.

 • Vaasalainen Mikko Tamminen on tehnyt vajaa kymmenen vuotta musiikkia ammattimaisesti. Biisejä on tullut tehtyä niin Robinille, Kaija Koolle kuin Jari Sillanpäällekin. Samalla hän keikkailee myös rap-artistina eli Setä Tamuna. Mikon tapasi Tuukka Myllymäki.

 • Vaasalainen musiikintekijä Mikko Tamminen tuottaa tällä hetkellä Neljän Ruusun levyä. Musiikkia tehdään mysö rap-artistina eli Setä Tamuna. Palataan vielä Jari Sillanpään Malaga kappaleeseen. Se ei meinannut ensin kelvata Jari Sillanpäälle. Tuukka Myllymäki.

 • Vielä 40 vuotta sitten äidin ykköstyypin diabetes oli raskaudelle este. Nykyisin vain äärimmäisen harvoin lääkäri joutuu toteamaan diabeetikkoäidille, että riski on liian suuri. Kokkolalainen 28-vuotias Elina Mäkinen on ykköstyypin diabeetikko, joka on pistänyt itseään 9-vuotiaasta lähtien. Vaikka Elina on elänyt diabeteksen kanssa suurimman osan elämäänsä, hänen ensiraskautensa ei ollut helppo. Elina Mäkistä haastattelee Mari Hautamäki.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Kokkolan Rautatientorin rakennussuunnitelmista, WWF:n liharaportista ja Sirpa Selänteen avioliittoneuvosta keskustelivat Aatto Ainali, Riitta Pellinen ja Esa Yli-Hallila. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolalainen Virpi Karhu päätti 12-vuotiaana aloittaa tupakoinnin. Nyt hän päättää lopettaa sen. Kokkolalaisessa päihdeklinikka Avominnessä alkaa viikonloppuna -tupakoinnin lopettamiskurssi. Petra Haavisto kysyi ennakkotunnelmia.

 • Kokkolalainen elokuvien foleytaiteilija Heikki Kossi on ehdolla äänileikkaajien ja foleyartistien Motion Picture Sound Editors -järjestön Golden Reel Award -palkinnon saajaksi työstään Pikku Prinssi -animaatioelokuvassa. Muun muassa Hymyilevän miehen foleytehosteet tehneen Kossin muita töitä ovat tälläkin hetkellä elokuvateattereissa esitettävä Onneli, Anneli ja salaperäinen muukalainen sekä 17. helmikuuta ensi-illassa oleva A Cure for Wellness, jonka on ohjannut Oscar-voittaja Gore Verbinski. Heikki Kossi piipahti Kokkolan aamussa Ismo Vähäsarjan vieraana.

 • Tuomo Kemppainen on tunnettu Kokkolan kaupunginteatterin lavalta, mutta tällä kertaa hän on ottanut ohjaajan vastuun kannettavakseen. Laituri-näytelmä on Kemppaisen omaa käsialaa. Ensi-ilta on lauantaina 11.2., joten Laiturin H-hetki lähenee. Millainen on Tuomon oma olotila ensi-iltaviikolla? Toimittajana Tuukka Myllymäki.

 • Perjantaiseuran rukousaamiaiselle kokoontuivat Tiina Isotalus, Jussi Korpi ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä