Radio Suomi Kokkola

VMP mukana Nenäpäivässä

 • 5 min
 • ei kuunneltavissa

Nenäpäivä-kampanja hankkii vuosittain varoja maailman lasten auttamiseksi. Nenäpäivän avulla lapset ympäri maailman saavat mahdollisuuden parempaan elämään. Mukana on myös Kokkolan VMP. Rekrytointikonsultti Mona Andersson-Kuorikosken kanssa juttelee Niina Koskela.

Lähetykset

 • ti 18.10.2016 12.20 • Yle Areena

Jaksot

 • Perjantaiseurassa keskusteltiin Kokkolan koulujen lakkautuslistasta, pisatutkimuksen tuloksista, Sokoksen päätöksestä olla myymättä turkiksia sekä Kokkolan karppilammen viimeisimmistä kuulumisista. Keskustelijoina olivat Mervi Järkkälä, Pekka Kauppi ja Keke Lammassaari. Toimittajana oli Niina Koskela.

 • Minna Mustonen lähti aamuvarhaisella maatalouslomittaja Katri Turhasen matkaan Lohtajalle. Kunhan ensin löysi oikealle tilalle. Sekään ei aamuhämärissä ole aina niin helppoa, niin kuin jutussa kuullaan.

 • Eläketurvakeskus lähettää parhaillaan esitteitä osalle kansalaisista vuodenvaihteessa voimaan tulevasta työeläkeuudistuksesta. Esitteen saavat kirjeessä valtaosa 1955-64 syntyneistä Suomessa asuvista. Mikä muuttuu, siihen vastaa tiedottaja Kimmo Kontio Eläketurvakeskuksesta. Toimittajana on Niina Koskela.

 • Kokkolalaiset veljekset Nicke ja Ville Kavilo kävivät Ismo Vähäsarjan vieraina Kokkolan aamussa kertomassa suunnitelmistaan perustaa Kokkolaan panimoravintola. Keski-Pohjanmaa ei ehkä ole enää pitkään se valkoinen läntti Suomen pienpanimoiden kovaa kyytiä täyttyvällä kartalla.

 • Kannuksessa on maan ainoa lapsille soveltuva kävelyrobotti. Sillä kuntoutetaan muun muassa alaraajahalvaantuneita, CP-vammaisia ja lihastaudeista kärsiviä lapsia. Kannukseen lasten lisälaite hankittiin tänä syksynä lapualaisen Laurilan perheen aktiivisuuden ansiosta. Nyt perheen halvaantunut, 7-vuotias Eemi-poika on saanut kuntouksesta jo hyötyä. Heidi Harju kävi Kitinkannuksessa tutustumassa Eemin kuntoutukseen.

 • Adventtiaikaan kuuluu neljä adventtisunnuntaita. Ensimmäisen adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista alkaa adventtipaasto. Myös adventtikynttilä sytytetään jokaisena neljänä sunnuntaina. Miksi me vietämme adventtia ja millaista Herraa me odotamme tulevaksi? Niina Koskela jutteli adventtiajasta Kokkolan suomalaisen seurakunnan seurakuntapastori Emilia Teerikankaan kanssa.

 • Perjantaiseurassa puhuttiin tällä kertaa muun muassa Kokkolan kaupungin mahdollisista yt-neuvotteluista ja Suomen talviolympialaishaaveesta. Jäseninä olivat Aatto Ainali, Pekka Kauppi ja Hellevi Kytölä. Puhetta johti Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolalainen meikkitaiteilija/maskeeraaja Ulla Ahtiainen osallistui Duroyn järjestämään meikkauskilpailuun a la Raili Hulkkonen. Hän sijoittui kilpailussa toiseksi. Aiheena oli "äiti ja tytär" aikuisen naisen juhlameikki ja tyttären ikä tuli olla vähintään 30 vuotta.Tunnelmia kilpailusta kysyi Niina Koskela.

 • Kokkolalainen Riitta Huhtala kuuluu niihin naisyrittäjiin, jotka ovat lähteneet varovasti liikkeelle. Hän on perustanut yrityksen palkkatyön rinnalle. Millaiset ovat hänen kokemuksensa? Siitä kyselee Raila Paavola...

 • Yrityksen perustaminen innostaa yhä useampaa naista. Esimerkiksi Kokkolassa parikymppiset naiset lähtevät entistä herkemmin yrittäjiksi. Suosittuja ovat erityisesti hyvinvointi-, sisustus- ja taidealat. Kokkolassa vuodesta 1987 ravintola-alan yrittäjänä toiminut Annika Ojatalo toppuuttelee yrittäjäksi haluavia Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Perjantaiseurassa muun muassa pääministerin Terrafame-pipoa, pieneneviä kunnanvaltuustoja ja Kokkolan joulunavausta Tuntemattoman sotilaan tyyliin ruotivat Keke Lammassaari, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • Nenäpäivässä Kokkolassa pääsevät monet testaamaan työhaastattelutilannetta. Aamupäivällä tilaisuuteen tarttuivat monet Kokkolan Ammattiopistolla. Siellä kävi myös Raila Paavola.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä