Radio 1:n erikoislähetykset

Jouluiset yhteislaulut Musiikkitalossa

 • 1 h 18 min
 • ei kuunneltavissa

Tervetuloa laulamaan joululauluja Musiikkitaloon maanantaina 12. joulukuuta klo 17 ja klo 19.

Vapaa pääsy! Tonttulakki ja kulkuset mukaan!

Laulattajina Mestaritonttu Juha Lappalainen, Tähtivyö-yhtye ja Jousenkaaren koulun musiikkiluokkien kuoro.

Kello 19 alkava tilaisuus radioidaan suorana Yle Radio 1:ssä. Tulethan ajoissa paikalle!

Ilmaislippuja saa Musiikkitalosta 1.12 lähtien. Lisäksi lippuja saa kaikista Ticketmasterin jälleenmyyntipisteistä välityspalkkiohintaan.

Järjestäjät: Musiikkitalo, Sulasol ja Yle Radio 1

Lähetykset

 • ma 12.12.2016 18.55 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Geminiani: Finaali balettipantom. La Foresta incantata (Lumottu metsä) (La Stagione Frankurt/Michael Schneider).

  R. Schumann: Waldesgespräch (Lilli Paasikivi, mezzosopraano, ja Tuija Hakkila, piano).

  Wagner: Metsän huminaa oopp. Siegfried (Metropolitan-oopperan ork./James Levine).

  Dvorák: Täällä metsässä, puron äärellä teoksesta Sypressejä (Emerson-kvartetti).

  Sibelius: Jägargossen (Metsästäjäpoika) (Petteri Salomaa, baritoni, ja Olli Mustonen, piano).

  Diepenbrock: Vaellus metsän läpi näytelmämus. Marsyas (Amsterdamin Concertgebouw-ork./Eduard van Beinum).

  F. Curzon: Sherwoodin metsässä orkesterisarj. Robin Hood (East of England Orchestra/Malcolm Nabarro).

  Melartin: Hiljainen metsä (Risto Kyrö, piano).

  Enghoff: Vandring i skoven (Vaellus metsässä) (Musica Ficta/Bo Holten).

  Kuula: Metsässä sataa (RSO/Jorma Panula).

  V. Raitio: Metsätähti (Tapiola Sinfonietta/Tuomas Hannikainen).

  V. Hannikainen: Metsäorvokki (Aale Lindgren, oboe, ja Jussi Siirala, piano).

  Konsertin on toimittanut Jari Rantschukoff

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kysymyksiin ja keskustelee kuuntelijoiden kanssa suorassa radiolähetyksessä. Toimittajana on Krista Taubert.

 • O.Y Suomen Yleisradio - A.B. Finlands Rundradio -nimisen yhtiön ensimmäinen lähetys oli torstaina 9.9.1926. Vastaperustetun yhtiön ensimmäissä lähetyksessä vastaperustetun laitoksen väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi valittu L. M. Viherjuuri piti puheen.

  Puheen lukee kuuluttaja Jari Aula.

 • Kun Jeesus syntyi Betlehemissä ajanlaskumme alussa, Juudea oli provinssi Rooman valtakunnassa. Arki tuon ajan Palestiinassa oli ankara.

  Jeesus saarnasi syrjäseuduilla, mutta meni juutalaisten pesah-juhlan aikana Jerusalemiin. Muitakin kiertäviä saarnaajia ja ihmeidentekijöitä liikkui tuolloisessa Palestiinassa. Mitä erityistä Jeesuksen opetuksessa oli, että hän sai seuraajia elinaikanaan ja sen jälkeenkin? Kolmikymppinen juutalaismieshän mullisti koko maailmanhistorian.

  Salla Vuolteenahon vieraina ovat Raamatun tutkija, professori Antti Marjanen sekä historian tutkija, dosentti Marja-Leena Hänninen Helsingin yliopistosta.

 • Maria Andersson oli tiettävästi vanhin koskaan elänyt suomalainen. Mitä hän kertoi elämästään 110-vuotishaastattelussa vuonna 1939?

 • Nuorisokuoro Vox Aurea esiintyy lähetettävässä Laulun voima -yhteislaulukonsertissa maanantaina 11.5. klo 19.03. Kuoroharrastuksesta kertovat laulajat Eerika Malkamäki ja Konsta Litmanen sekä kuoronjohtaja Sanna Salminen. Toimittajana Salla Matusiak.

 • Marraskuussa 1978 presidentti Urho Kekkosen nekrologi tallennetaan Yleisradion kassakaappiin. Muutamia viikkoja aiemmin Neuvostoliiton matkan yhteydessä presidentti Kekkosen terveydentilaan on kiinnitetty huomiota. Suomalainen media vaikenee tapahtuneesta. Nekrologin tekijä on presidentin sisäpiiriläinen. Oliko joillakin erityistä syytä olettaa, että presidentti olisi pian kuollut? Toimittajana Jukka Kuosmanen.

 • Ulkoministeriön alivaltiosihteeri Keijo Korhosen marraskuussa 1978 kirjoittama ja lukema UKK in memoriam- nauha Yleisradion arkistosta. Alivaltiosihteeri Keijo Korhosen muistopuhetta presidentti Kekkosesta ei koskaan lähetetty. Liittyy Jukka Kuosmasen toimittamaan ohjelmaan Presidentti Kekkonen Ylen luurankokaapissa.

 • Yleisradion entiset radiokuuluttajat Maija-Kaarina Saloranta, Pentti Fagerholm ja Lauri Paavola tapaavat toisensa pitkästä aikaa Ylen tiloissa Helsingin Pasilassa. Millaista oli kuuluttajan työ heidän aikanaan?

  Kuuluttajakonkareita jututtaa toimittaja Timo Asikainen, joka hänkin on entinen kuuluttaja.

  Tekninen toteutus: Pentti Männikkö.
  Tuottaja: Jari Aula.

  Ohjelman työryhmässä ovat olleet mukana myös Yle Radio 1:n nykyiset kuuluttajat ja kanavan vastaava tuottaja Anna Simojoki.

 • Geenilöydösten perusteella biologinen pohja neurologisten, psykiatristen ja kehitysvammadiagnoosien luokittelussa hämärtyy.
  Professori Aarno Palotie Suomen molekyylilääketieteen instituutista (FIMM) pitää tätä historiallisena asiana. Häntä haastattelee seuraavassa Leena Mattila.

 • Seppo Heikkinen tapasi Samu Nyströmin, joka väitöskirjassaan Helsingin yliopistossa tarkasteli maailmansodan aikaista Helsinkiä.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä