Ankarat vuodet

Maanantaisin klo 14.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen kertovat Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Se on tarina Suomen ja suomalaisten selviytymisestä, itsenäisyyden puolustamisesta ja säilyttämisestä, suurin uhrauksin.

Ohjelmasarja on ajankuva täysin poikkeuksellisesta jaksosta Suomen historiassa sodan aatosta jälleenrakennuksen vauhtiin (1938—1948). Sarjassa on 21 jaksoa.

Suunnittelu ja toteutus: Lasse Lehtinen, Seppo Hovi ja Vesa Saarinen.
Äänisuunnittelu Pentti Männikkö ja Ari Mursula.
Arkistotoimittaja Katja Hilska-Keinänen, musiikkitoimittaja Eiju Saurila.
Tuottaja Pertti Ylikojola.

Jaksot

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman kolmannessa osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Suomi mobilisoi joukot: YH. Marraskuussa Sillanpää saa Nobel-palkinnon ja suomalaiset upean marssilaulun. Mainilan laukaukset: "Totuus on ensimmäinen sodan uhreista!" Messuhallissa kajahtaa "Suomalainen rukous".

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman toisessa osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Stalin puhdistaa lähipiiriäänkin ja lähettää Suomeen ensimmäisen "kotiryssän". Kissa vieköön: swing-musiikki yrittää tehdä tuloaan Suomeenkin! Molotov-Ribbentrop-sopimus syntyy. Mustat sodan pilvet lipuvat kohti taivastamme.

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman ensimmäisessä osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Berliinin olympiakisat v. 1936 ovat suomalaisten juhlaa. Hitler laajentaa "elintilaa". Eliittimme katsoo ihailevasti Saksaan päin. Punamullan Suomi suitsii ääriliikkeitä ja kansa eheytyy. Dallape-orkesteri kirjoittaa ajanvietteemme historiaa.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä