Kantapöytä

Toimitusjohtaja Pekka Kauranen katsoo Musiikkitalon tulevaisuuteen

 • 60 min
 • ei kuunneltavissa

Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina Helsingin Musiikkitalon toimitusjohtaja Pekka Kauranen, kapellimestari Hannu Lintu, säveltäjä Riikka Talvitie, ohjaajat Teemu Mäki ja Anselmi Hirvonen, kapellimestari Sasha Mäkilä ja laulu-pedagogiopiskelija Varvara Merras-Häyrynen. Opiskelijatreffeillä tavataan oboisti Jan Salminen. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

Lähetykset

 • ke 15.3.2017 14.58 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina Savonlinnan oopperajuhlien pitkäaikainen markkinointipäällikkö Helena Kontiainen, Wagner-stipendiaatit mezzosopraano Anu Ontronen ja pianisti Laura Kivikoski, musiikintutkija Susanna Välimäki ja toimittaja Janne Koskinen sekä lahtelaiset Täpäräteatteri ja Musiikkiteatteri NYT. Opiskelijatreffeillä tavataan harmonikansoittaja Minna Ristamäki. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina transformatiivinen valmentaja Niko Leppänen, viulisti Riikka Sintonen, kitaristi Ilkka Hammo, piano-oppilas Sauli Niemi, säveltäjä Miika Hyytiäinen ja sopraano Mia Heikkinen. Opiskelijatreffeillä tavataan englannintorvensoittaja Antti Turtiainen. Kahvia kaatamassa Riikka Holopainen ja Vesa Kytöoja.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina oopperajohtaja Jorma Silvasti sekä Savonlinnan oopperajuhlien librettokilpailun voittaja Laura Voipio, oopperajohtajaehdokas Gita Kadambi, Tampereen pianokilpailun voittaja Ossi Tanner, kuoronjohtaja Kaija Viitasalo, kuorolainen Susanna Kantelinen sekä toimittaja Ainomaija Pennanen. Opiskelijatreffeillä tavataan huilisti Jacintha Damström. Kahvia kaatavat toimittajat Helena Hannikainen ja Inari Tilli.

 • Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa suorassa radio- ja videolähetyksessä. Vieraina pianopedagogi Antti Hotti, pianotaiteilijat Raija Alestalo ja Sonja Fräki, säveltäjä Sebastian Fagerlund, arkkitehti Jenni Reuter ja viulutaiteilija Eriikka Maalismaa. Opiskelijatreffeillä tavataan käyrätorvensoittaja Elina Tiainen. Musiikkia on esittämässä myös pianisti Emil Holmström. Kahvia kaatavat toimittajat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Pirjo Päivärinta ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Retuperän WBK:n kapellimestari ja taiteellinen harhaanjohtaja Johan Smörgårds oli Janne Koskisen ja Timo Asikaisen kanssa Yle Radio 1:n Kantapöydässä kahvittelemassa 6.11.2013. Klippi ohjelmasta.

 • Tähtitanssija Minna Tervamäki oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä konserttivieraana Inari Nuuteron ja Janne koskisen haastateltavana. Hän kertoi harrastavansa odottavien äitien laulusuzukia, jota jatketaan toivottavasti koko perheen voimin lapsen syntymän jälkeenkin. Minna Tervamäki sai konserttiliput kitaristi Ismo Eskeliseltä. Minna nauroi prinssien vaihtuneen muusikoiksi. Yhteistyötä hän on tehnyt Ismon lisäksi mm. Topi Lehtipuun ja Kimmo Pohjosen kanssa. (Katkelma ohjelmasta.)

 • Cembalisti Elina Mustonen ja SUomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen olivat Janne Koskisen ja Helena Hannikaisen haastateltavina Kantapöydässä 16.10.2013.

 • Vuokko Hovatta on koko syksyn teatterista virkavapaalla ja nauttii musiikin tekemisestä täysillä. Uusi levy, Minä rakastan ikuisesti, julkaistiin syyskuun lopulla ja nyt hänellä on aikaa keikkailla. Vuokko Hovatta oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Timo Asikaisen haastatteluvieraana keskiviikkona 9.10.2013.

Klipit

 • Kuplivaa keskustelua Sibeliuksen varjosynttäreillä, juhlapuheita ja elävää musiikkia. Vieraina Erkki Korhonen, Tuomas Katajala, Abel Puustinen, Pirjo Päivärinta, Sampsa Ertamo, Jari Sinkkonen ja Antti Krapu. Toimittajina Helena Hannikainen, Janne Koskinen ja Vesa Kytöoja.

 • Helsingin kaupungin uusi kulttuurijohtaja Stuba Nikula oli Yle Radio 1:n Kantapöydässä Rikka Holopaisen ja Karoliina Vesan haastattelussa. Konserttiliput Stuballe ojentaa RSO:n alttoviulisti Riitta-Liisa "Pisku" Ristiluoma.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä