Ankarat vuodet

Marsalkan hopeatorvet

  • 54 min
  • 22 pv

Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman 11:nnessä osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Marski täyttää 75 vuotta ja saa yllättäen korkean vieraan. Onko Saksa edelleen voimissaan? Päämajassakin kukkii romantiikka. Tiedotus, propaganda, valistus ja viihde muodostavat yhdessä uuden aselajin. ”Kodin kynttilät” hiljentää rajuimmankin taistelijan.

Lähetykset

  • ma 20.3.2017 14.01 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman 12:nnessa osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Rintamaradiot ovat ensimmäisiä viihdekanavia. Jahvetin kirjelaatikko vastaa radiossa kaikkiin kysymyksiin. Moskovan Tiltu ja Armas Äikiä käyvät päälle ääniaalloilla. Huumori on hengen huollon tukipilari: mitä tiukempi paikka, sitä rajumpi tokaisu.

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman 11:nnessä osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Marski täyttää 75 vuotta ja saa yllättäen korkean vieraan. Onko Saksa edelleen voimissaan? Päämajassakin kukkii romantiikka. Tiedotus, propaganda, valistus ja viihde muodostavat yhdessä uuden aselajin. ”Kodin kynttilät” hiljentää rajuimmankin taistelijan.

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman kymmenennessä osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten salamasota päättyy, joukot saavat puolustustehtävän. Ollaan tuntemattoman keskellä: vieraat maisemat ja oudot ihmiset. Asemasodan aikana korkeakulttuuri ja viihde lyövät kättä. Mielialoja hoidellaan. Mannerheim-ristillä palkitaan ansioista niin kenraali kuin sotamies, äiditkin.

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman yhdeksännessä osassa Seppo Hovi ja Lasse Lehtinen muistelevat, miten Ansa, Tauno ja Kulkurin valssi nousevat suursuosioon. Helsingin olympiakisat perutaan, kaatuneita urheilijoita muistetaan. Jatkosota alkaa ”kylki kyljessä” saksalaisten kanssa. Polkka tahdittaa Viipurin takaisinvaltausta merkittävässä operatiivisessa tehtävässä.

  • Ankarat vuodet kertoo Suomen ja suomalaisten selviytymistarinan 30-luvun lopulta vaaran vuosiin. Ohjelman kahdeksannessa osassa Lasse Lehtinen ja Seppo Hovi muistelevat, miten saksalaisille myönnetään läpikulkuoikeus pohjoiseen, venäläiset kulkevat etelässä Hankoon. Ryti valitaan presidentiksi. Sotilastiedotus organisoidaan ja viihteelle löytyy myös sija. Vapaaehtoisten SS-miesten ”panttipataljoona” lähtee Saksaan sotimaan. Mielialoja tutkitaan ja heikoimmassa asemassa olevia aseveljiä perheineen tuetaan.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä