Kuuluttajan vieras

Internetpäällikkö Mikko Rusama

 • 9 min
 • toistaiseksi

Paasikiviläinen viisaus on valttia, kun Ylen internetpäällikkö Mikko Rusama hahmottaa median tulevaisuutta. Timo Teräsvuoren vieraana piipahtaessaan hän ensi alkuun sai miettiä sitäkin, minkälainen titteli hänen toimenkuvaansa parhaiten kuvaisi.

Lähetykset

 • ke 29.3.2017 10.50 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Ylen julkaisupäällikkö Petri Jauhiainen tietää, kuinka paljon televisiota katsotaan ja ketkä sitä katsovat. Kyllä radiotakin kuunnellaan. Erityisen tuttu hänelle on myös Areena julkaisualustana.

 • Ville Talola on paitsi toimittaja myös pastori - tosin pastorina hän ei ole toiminut päivääkään. Hän viihtyy erityisen hyvin radion äärellä, tekijänä ja kokijana. Horisontti-ohjelmassa Talola pyrkii yhdessä kollegojensa kanssa tuottamaan popularisoivaa journalismia uskonnon ympärillä.
  Marja Vehkanen kysyi juttutuokion aluksi, mitä meneillään oleva hiljainen viikko hänelle merkitsee.

 • Suomalaisilla on tarve osallistua asialliseen kansalaiskeskusteluun, kertoo Yle Puheeseen mm. Akti-ohjelmaa tuottava Heidi Laaksonen. Maaria Holma tapasi hänet merkkipäivänä: 20 vuotta Ylellä oli tullut täyteen.

 • Paasikiviläinen viisaus on valttia, kun Ylen internetpäällikkö Mikko Rusama hahmottaa median tulevaisuutta. Timo Teräsvuoren vieraana piipahtaessaan hän ensi alkuun sai miettiä sitäkin, minkälainen titteli hänen toimenkuvaansa parhaiten kuvaisi.

 • Yle Puheen toimittaja Raimo Tyykiluoto pyöräilee työpaikalleen joka ikinen päivä. Siinä samassa ovat pitkän radiouran aikana hoituneet niin politiikat, fokukset, 140 merkkiä, erehdysekspertit kuin diktaattoritkin. Merisää on ylitse muiden. Nykyisen Ylen Mediatalon 2. kerroksen käytävät ovat tulleet kovin tutuiksi yli kolmen viosikymmenen ajalta. Raimo Tyykiluodon otti keskiviikkona vastaan Yle Radio 1:n kuuluttamossa Jari Aula.

 • Inhimillisyys, avoimuus ja luottavaisuus ovat Hilla Blombergin toimittajan työn periaatteita. Pitkän uran niin radiossa kuin tv:ssäkin tehnyt kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras toimittaa tällä hetkellä terveelliseen elämään ja hyvään oloon innostavaa Hillan ja Minnan Akuutti -ohjelmaa.

 • Viittomakieltä toisena kielenään puhuvan erottaa äidinkieleltään viittomakielisestä. Siksi Ylen uutisissa käytetään viittojina äidinkieleltään viittomakielisiä puhujia. Maaria Holma haastattelee toimittaja Ilkka Kilpeläistä, joka kertoo, miten viittomakieliset uutiset syntyvät. Kuvassa Ilkka Kilpeläinen ja Maaria Holma viittovat naistenpäivän kunniaksi "ILY" eli I love you.

 • Kuvatoimittaja Seppo Sarkkinen liputtaa kännykkäkameran laadun puolesta. Kuin huomaamatta hän ottaa puhelimellaan kuvia saavuttuaan kuuluttamoon, ja ammattilaiseksi hänet tunnistaa rohkeudesta ohjata kuvattavaa. Yle Kuvapalvelussa työskentelevän Seppo Sarkkisen työpöydän kautta Ylen ohjelmistoa markkinoimaan valikoituvat kuvat, jotka tavoittavat potentiaalisen katsojan. Aina ei löydy järjellistä syytä sille, mikä tekee kuvasta vaikuttavan.

 • Jari Aulan vieraana käynyt Audiotiimin toimittaja Anu Packalen tuntee radion kuin omat taskunsa. Hän kertoo podcasteista, broadcasteista ja ikimuistoisista radiokokemuksista ja on radion kannattaja henkeen ja vereen.

 • Kansanmusiikkia, etnoa, populaari- ja viihdemusiikkia, klassista ja kevyttä, Bachia ja Bowieta. Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, tuottaja Elina Roms on opinnoissaan ja töissään tutustunut musiikkiin laaja-alaisesti. Aluksi kuullaan, mitä musiikkituottajan työhön kuuluu.

 • - Vuorovaikutus on minulle aidosti tärkeä asia, kertoo toimittaja Satu Kivelä. Hän on aiemmin ollut töissä Ylellä mm. Radiomafiassa, YleX-kanavalla ja Radio Suomessa. Nykyisin hän toimittaa Yle Radio 1:n Laajakulma-ohjelmaa, jossa tartutaan myös kuuntelijoiden ehdottamiin aiheisiin - ohjelmaehdotuksia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen satu.kivela@yle.fi. Satu Kivelä kertoi urastaan kuuluttaja Heikki Puskalalle, joka juttutuokion aluksi kysyi, miten Laajakulman aiheet valikoituvat.

 • Toistensa vastakohdat, YleX:n juontajat Poikelus ja Hätönen, täydentävät toisiaan omien sanojensa mukaan kuin jing ja jang. Parivaljakko on valloittanut suuria yleisöjä myös YleX:n studion ulkopuolella. Poikelus ja Hätönen saapuivat Radio 1:n kuuluttamoon lyhyellä varoitusajalla, mistä heitä on kiittäminen. Yllättävä visiitti kuuluttamoon ei vaikuttanut heitä lainkaan haittaavan.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä