Radio Suomen Iltaohjelma

Haloo Helsinkiä kuuntelee niin teini kuin vaarikin

 • 26 min
 • toistaiseksi

Haloo Helsingin keikkatauko on takana, uusi levy ulkona ja maaliskuun lopussa starttaa kiertue. Radio Suomen Iltaohjelman vieraana Haloo Helsinki -yhtyeen Elli ja Leo. Juontajana Sanna Jussila.

Haloo Helsingille on vuodesta 2008 tähän päivän asti tapahtunut paljon - 6 albumia, yli 650 keikkaa sekä tuhansia kilometrejä.

Suurin kehitysaskel bändin tekemisiin tuli vuonna 2011 kolmannen albumin kohdalla, bändin kitaristi Leo Hakanen kertoo.
- Silloin otimme enemmän vastuuta biisien tekemisestä. Teemme nykyään kaiken itse, minä ja Jere sävellämme ja Elli tekstittää. Olemme haastaneet itsemme ja tehneet nöyrästi töitä menestyksen eteen, tiivistää Leo.

Uusin levy Hulluuden Highway kuvaa aikaa, jota elämme. Elli luonnehtii aikaamme turhautuneeksi.

- Ei ollut tarkoitus tehdä saarnaavaa levyä, vaan ajatuksia herättävää pohdintaa elämästä, kuolemasta, ahdistuksesta, kiusaamisesta, syrjaytyneisyydestä ja eriarvoisuudesta. Lopussa löytyy aina valo, varsinkin viimeisen biisin yhteydessä. Pitäisi muistaa, että elämme yhdessä. Se riittää jo aika pitkälle, että olisi hyvä läheisille ihmisille, muistuttaa Elli Haloo.

Lähetykset

 • ma 13.3.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Oulu

Jaksot

 • Makuasian raaka-aineena on maissi. Tästä keltaisesta tähkäpäästä keskustellaan Pikkalan kartanossa Thure Lindebergin kanssa.
  Keittössä vieraana on Saara Sarvas joka kertoo mm. syömishäiriöistä.
  Toimittajina ovat Justus Laitinen ja Petri Rinne.

 • Kesätelttavieraana Arja Koriseva. Kolmekymmentä vuotta ympäri Suomea kolunnut artisti sanoo, ettei tee työtään itsensä takia. Hän on analysoinut hyvinkin tarkasti artistin työnkuvaa ja siihen kohdistuvia odotuksia ja katsoo, että tekee työtä ihmisten hyvinvoinnin ja mielenterveyden puolesta. Arja Korisevan kanssa telttaan kömpi Paula Jokimies.

 • Makuasia-sarjan toisessa jaksossa raaka-aineena ovat yrtit. Niistä kertoo kasvattaja Erno Laukkanen.
  Makuasia-vieraana on entinen ravintoloitsija Ellen Hinttala.
  Kesän ruokaohjelman toimittavat Justus Laitinen ja Petri Rinne.

 • Kesätelttavieras, näyttelijä Erkki Saarela on ollut virallisesti eläkkeellä jo jonkin aikaa, mutta työ on jatkunut tauotta. Suomen Dario Fo -spesialistina tunnettua Saarelaa ilahduttaa erityisesti se, että Teatterikorkeakoulua johtavat entiset oppilaat pyytävät häntä yhä vetämään kursseja.
  Erkki Saarelan kanssa elämänmenoa pohtii toimittaja Paula Jokimies.

 • Radio Suomen Iltaohjelma jatkaa keskustelua hallituskriisin tämän päivän (13.6.2017) käänteistä.
  Studiossa keskustelemassa emeritus politiikan toimittaja Unto Hämäläinen ja Pohjoismaisia populistipuolueita tutkinut poliittisen viestinnän tutkija Juha Herkman Helsingin yliopistosta. Juontajana Paula Jokimies. Kuva: Jussi Nukari/Lehtikuva

 • Laulaja-viihdyttäjä Marko Maunukselalla on monta rautaa tulessa: on keikkoja, teatteria, radiota ja vaikka mitä. Ei ihme, että välillä pitää miettiä jaksamisen rajoja - ja opetella ei-sanan käyttöä.
  Toimittajana Maija Salminen.

 • Toimittaja Sanna Pirkkalainen pääsi harvinaiselle vierailulle maamme ainoalle sonniasemalle Hollolaan. Oppaina ovat eläintenhoitajien esimies Tuula Nyström ja eläinlääkäri Henri Simonen.

 • Päivän raaka-aineeseen eli kesän kuningatareen, mansikkaan, tutustutaan Varpulan kartanolla mansikanviljelijöiden Jari Vesasen ja Riitta Rantasen kanssa,

  Makuasian keittiön puolella ruokasuhteestaan kertoo suuren suosion saavuttaneen Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

  Toimittajina Justus Laitinen ja Petri Rinne.

 • Radio Suomen Kesäteltta on pystytetty jälleen ja ensimmäinen vieras on kirjailija Jari Järvelä. Järvelä halusi lapsena löytöretkeilijäksi. Urasuunnitelmaa hidasti kuitenkin taipumus matkapahoinvointiin. Nyt hän toteuttaa löytöretkeilyä paitsi kirjoissaan, tekemällä myös pitkiä patikointimatkoja. Kirjailija Jari Järvelän kanssa telttaan kömpi Paula Jokimies.

 • Näyttelijä, käsikirjoittaja Sanna Stellan on kantajäsen televisio-sarjassa Siskonpeti. Parhaillaan kuvataan kolmatta tuotantokautta ja se nähdään televisiossa ensi syksynä.
  Kuvaustauon lomaan järjestyi yhteinen juttutokio toimittaja Maija Salmisen kanssa.

  Stellan kuvailee Siskonpetin kuvausrupeamaa leirikouluksi.
  - Meillä on tosi hauskaa kuvauksissa ja teemme työtämme suurella kunnianhimolla. Varman päälle tekemisen tuntua ei ole tullut, vaan yritämme kehitellä myös uusia jutttuja. Työryhmämme on ihmeellinen ja hirveän taitava.

  Lokerointi naisviihteen tekemisestä ärsyttää Stellania, mutta toisaalta hän pitää hyvänä sitä, että asiasta keskustellaan.
  - En usko, että miehiltä koskaan kysytään, teettekö miesviihdettä tai mikä teidän agendanne on.
  Kun naisille esitetään nämä kysymykset, taustalla on usein se, että saako nainen olla hauska vai ei, ja miksi naisia on vähemmän hauskan tekijöinä.

  "Kaikki äitini, kaikki tyttäreni" teatteriesityksen tekstin Sanna Stellan työsti yhdessä Pirjo Heikkilän ja Miitta Sorvalin kanssa Kodin Kuvalehden lukijatekstien pohjalta. Keväällä 2017 esityksessä meni 60 000 katsojan raja rikki, mikä on iso määrä näinä päivinä, kun yhtenäiskulttuurin aika on mennyt.

 • Mikä tapahtuma saa joka vuosi liikkelle pitkälti yli 100 000, joskus jopa yli 200 000 suomalaista?
  Ei, kyse ei ole ilmaisista ämpäreistä, eikä erikoistarjouksessa olevasta juhlamokasta, vaan kyse on Asuntomessuista.

  Asuntomessut on yksi Suomen suurimmista tapahtumista, jota on järjestetty jo vuodesta 1970. Tänä vuonna messut kansoittavat Mikkelin heinäkuun 14. päivä alkaen.

  Mihin Asuntomessujen tenho perustuu? Onko kyse tirkistelyn halusta, uteliaisuudesta vai puhtaasti kateudesta?
  Sanna Pirkkalainen tutkaili Asuntomessujen sielunelämää yhdessä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tj. Harri Tuomaalan sekä kehitys- ja tutkimuspäällikkö Kari Tervosen kanssa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä