Radio Suomen Iltaohjelma

Pyrin ulos mukavuusalueeltani rönsyilemällä eri sektoreilla

 • 25 min
 • toistaiseksi

"Istun tyhjässä huoneessa, on huoneessa hämärää. Yhtä hämärää kuin sisälläni, itken tyhjyyttäni."
Näin kuului Anssi Kelan ensimmäisen biisin "Väärällä tiellä" ensimmäiset rivit. Siitä on kulunut jo yli 30 vuotta, kun Kela näin riimitteli. Toukokuussa juhlistetaan muusikon uraa "30 vuotta Kelaa - konsertilla".

En väkisin jahtaa uutta biisin ideaa, kertoo Kela sävellysmetodistaan.
- Korvat ja aistit pitää olla valmiina. Idea saattaa lähestyä minua todella oudoistakin paikoista ja mielenkiintoisista kulmista. Välillä täytyy vaan zenimäisesti odotella ja jossain vaiheessa biisi tulee luokseni.

Anssi Kela ei lepää vanhojen meriittiensä varassa, vaan jatkuvasti pyrkii haastamaan itseään ja mielellään kokeilee uusia kujeitakin. Kela haluaa näyttäytyä artistina, jolta yleisö ei koskaan osaa odottaa, millaista musiikkia seuraavaksi tulee.
- Olen tykännyt haastaa itseäni ja pyrin mielelläni mukaavuusalueeltani pois. On hauskaa rönsyillä ja toivon, että yleisö uteliaana odottaisi, että mitähän se nyt on keksinyt.
Toimittajana Maija Salminen.

Lähetykset

 • ma 20.3.2017 19.05 • Yle Radio Suomi Kuopio

Jaksot

 • Laura Voutilainen valmistautuu kiireiseen keikkakesään uusin biisein. Tuore albumi julkaistaan kesäkuussa. Uudella levyllä soi aiempaa kepeämpi ja iloisempi musiikki. Nostetta uralle antaa myös televisiossa parhaillaan pyörivä Vain elämää tv-sarja.

 • Kun on syvästi aikuinen, ajatus keväästä saattaa herkistää. (Eikä nyt siis puhuta allergioista). Miksi?

  Suomalainen opettaja, kirjailija, kolumnisti ja juontaja Arno Kotro pohtii elämän aata ja öötä. Ja vähän muutakin siinä välissä. Onko opekin jo ihan käsi poskella tähyämässä kohti loputonta kesää?

  Arno Kotro kertoo myös käsityksensä märisemisestä.

  Toimittajana Olga Ketonen.

 • Juontajana Olga Ketonen. Puhe selkärangalle. Meteorologi Kerttu Kotakorpi vierailee studiossa kertomassa loppuviikon säästä.

 • Miten mainostaja sen tekee: saa meidät haluamaan jotain, jota emme tiedä haluavamme, luo meille tarpeita, muokkaa kuvaamme maailmasta? Vieraina mainostoimistopomot Eka Ruola (Hasan & Partners) ja Dave Gamrasni (Taivas). Juontajana Paula Jokimies.

 • Mikko Leppilampi on monen toimen mies. Hän on näyttelijä, juontaja ja mukana myös paritanssia edistävissä hankkeissa sekä ravintolatoiminnassakin. Leppilammen uusin hanke on viihde- ja media-alan keskus Aviapolis Studios, jonka puuhamiehenä hän toimii.

  Mikko Leppilampi kertoo, että iän ja kypsymisen myötä hän on päässyt eroon liiallisesta kontrollista ja varovaisuudesta.
  - Olen tullut rohkeammaksi omien ajatusteni esittämisessä. En ota itseäni liian vakavasti tai mieti​,​ että kaikkia kiinnostaisi hirveästi minun tekemiseni. Menen ja sanon rehellisesti ja yritän olla inhimillinen.

  Leppilampi kertoo​ usein​ törmäävänsä itseensä kohdistuviin ennakkoasenteisiin, kun tutustuu uusiin ihmisiin.
  - Useasti olen kuullut lauseen: pidin sua ihan mulkkuna, mutta sähän oletkin ihan ok.

  Mikko Leppilampi oli Radio Suomen Iltaohjelman vieraana 15.5.2017. Toimittajana Maija Salminen.

 • Mårten Boström kertoo olevansa juoksua rakastava seikkailija. Hän on kotoisin Kirkkonummelta, mutta muutti jokunen vuosi sitten Ruotsiin suunnistusammattilaiseksi. Boström on sprintin maailmanmestari vuodelta 2013. Ja kuulemma, kun on kerran ollut maailman paras lajissaan, on vähempään hankala tyytyä. Niinpä alkaneella kaudella tavoitteet on asetettu korkeimmalle korokkeelle.

  Ammattiurheilijan arkeen tasapainoa Boström hakee opiskelusta. Hän on geoinformatiikan maisteri ja valmistelee parasta aikaa väitöskirjaansa. Millaista ammattisuunnistajan arki on ja mitä ihmettä tekee geoinformatiikan tuleva tohtori?

  Toimittajana on Sanna Jussila.

 • Pitääkö aikuisten puhevikoja korjailla vai onko kyse vain persoonallisuuden mausteesta, joka tekee meistä kiehtovan erilaisia? Vieraina puheterapeutti Paula Pirilä ja toimittaja Tero Karhu. Juontajana Paula Jokimies.

 • Anne Mattilalla on kaksi identiteettiä, toinen on laulajan ja toinen on kuvataiteilijan. Taiteilijan ura oli nuorena jopa ykkösvaihtoehto, mutta laulaminen vei lopulta pitemmän, tai ainakin kuuluvamman korren. Juontajana Maija Salminen.

 • Vesille vie venhosen mieli ja niin vie myös venhosen ohjaajan. Lahden Venekerhon kommodori Timo Poikolainen on iltaohjelman vieraana torstaina ja silloin kuulemme, kuinka veneilijät valmistautuvat alkavaan kauteen. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Syke rauhoittuu, stressihormonitaso laskee, mieliala kohoaa.
  Kaikki tämä tulee ikään kuin sivutuotteena, kun astut metsään.
  Metsän terveysvaikutuksista on kosolti tietoa, mutta miten metsä toimii mielen hoitajana? Ja riittääkö se, että vain kävelee metsään?
  Paula Jokimies istahtaa mättäälle luontointerventioita tekevän ekopsykologi Kirsi Salosen kanssa.

 • Vieraina muovikassimuseon Perniöön perustanut Timo Lapila ja salattuja museoita kolunnut tv-toimittaja Minna Joenniemi. Juontajana Sanna Pirkkalainen

  Salatut museot -sarja Yle Teemalla keskiviikoisin 26.4. alkaen ja Yle Areenassa.

 • Nyt korvat hörölleen, nuorisolla on asiaa! Aikuiset ovat tällä kertaa kuunteluoppilaina.
  Tee sitä, mistä pidät, sitä millä on itsellesi merkitystä. Ja ponnistele sen eteen! Näin kannustavat Radio Suomen uutisluokkalaiset. Lähetyksessä vieraina Sanna Haapakangas, Merika Mattila ja Sampo Uusitalo Porkkalan lukiosta Kirkkonummelta. Juontajana Paula Jokimies.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä