Östnyland på 20 minuter

Samkönat äktenskap, Isnäs bar och Tubetour

 • 19 min
 • 7 kk 0 pv

I dag handlar Östnyland på 20 minuter om prästen som gärna skulle viga samkönade par, om Isnäs bar i Lovisa som öppnar sina dörrar igen och om Youtubeevenemanget Tubetour 2017.

I programmet hörs Anton Holmström, Josefin Silberstein, Hanna Lai och Karl af Hällström.

Vi som gör programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind, Mikael Kokkola och Stefan Härus. Nyhetschef är Carmela Walder.

Missa inte heller det östnyländska satirprogrammet Eiffelbenstornet. Den här fredagen har Mikael Crawford bjudit in Sabine Forsblom och Mikaela Strömgård att diskutera veckans stora samtalsämnen. Programmet hittar du på Arenan.

Lähetykset

 • pe 24.2.2017 10.45 • Yle Areena

Jaksot

 • Varför berättade inte Lovisa stad om uppsägningen av grundtrygghetsdirektören självmant? Hur ser det ut vid Euromaster i Borgå nio månader efter branden? Hur ofta besöker komikern André Wickström sina gamla hemtrakter i Paipis i Sibbo? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter torsdagen den 27 juli.

  I programmet medverkar Kristina Lönnfors, Otto Andersson, Janne Gustafsson och André Wickström.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Reportrar är Mikael Kokkola och Mira Bäck. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Hur ser en lokal jordbrukare på den kommande skörden? Vi får också träffa en Borgåflicka som gick från sjukskötare till renskötare i Norge. Och så får vi bekanta oss med Kallesrundan i Liljendal och höra en ung Borgåkille berätta om varför kompisarna inte förstår hans jakthobby.

  I programmet hör vi Robert Wiksten, Knut Nyholm, Nicce, Carina och Markus Blomqvist, Piia Kemppinen och Leena Lindfors.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Petter Blomqvist, Mira Bäck och Hanna Othman är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och för tekniken ansvarar Staffan Sundqvist.

 • Bröderna Remi och Kevin Lindholm från Pernå berättar om sina framtidsdrömmar och om hur skidåkare tränar sommartid. Vi får också höra hur det gick då Tolkis FBK övade sig på att rädda en häst. Dessutom blir det mer om tennisintresset i Lovisa tillsammans med Johan Aaltonen från Lovisa tennisklubb.

  I Östnyland på 20 minuter den 25 juli medverkar Remi och Kevin Lindholm, Charlotta och Anton Beijar samt Johan Aaltonen.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Yle Östnyland följde med polisen till Tarkis i Borgå på blåstest. Hör mer om hur veckans skärpta rattfylleriövervakning märks i vår region. Vi får bland annat också träffa Mirella Pendolin-Katz i Lovisa, som har tusen järn i elden.

  I programmet hörs Freddie Cederlund, Mirella Pendolin-Katz, Marja Kühn, Linda Holmberg och Erik Peltonen.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman och Petter Blomqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • När tycker Peter Boije Af Gennäs i Illby att man borde frysa in sina jordgubbar? Hurdana båtar tävlar i Kabböle under veckoslutet? Och varför har en häst vid Savijärvi Gård fått namnet Hardrock? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter fredagen den 21 juli.

  I programmet hörs Peter Boije Af Gennäs, Cira Antell, Magnus Sederholm, Ben Simonsén och Ida Törnroos.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Sofia Strömgård och Petter Blomqvist är reportrar. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Hur mycket stör fågelbajs strandlivet på Lovisaplagen? Vad tycker en Lovisabo att borde göras åt skarvproblematiken? Hur upplever Borgåbor yoga utomhus? Och hur ofta är grafiska designern Maria Ahonen i Lovisa? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter torsdagen den 20 juli.

  I programmet hörs Sabina Forsman, Anne Koskela-Marie, Peik Nordström, Kenneth Frank och Maria Ahonen.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Sofia Strömgård är nyhetsvärd. Hanna Othman och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Hurdana bilar finns det vid Sibbo kommuns depå? Varför borde du komma med och cykla Tour de Östnyland? Kan kriminalkommissarie Leif Malmberg vid Borgåpolisen någonsin vara ledig? De här frågorna får du svar på i Östnyland på 20 minuter onsdagen den 19 juli.

  I programmet hörs Jim Hindsberg och Leif Malmberg.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman är reporter. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Vad var mest utmanande under arbetet med Kokonpaviljongen? Vad tycker Borgåungdomar om sina sommarjobb? Och hur känns det i kroppen när man har rott kyrkbåt i fem timmar? Svar på de här och andra frågor får du i Östnyland på 20 minuter tisdagen den 18 juli.

  I programmet medverkar Mirjam Manninen, Sarah Haglund, Oliver och Barbro Bergman-Robertz.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Sofia Strömgård och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist är tekniker.

 • Hur har potatisen klarat sommaren? Hur upplevde FC Lovisas unga fotbollskillar årets Helsinki Cup? Hur ofta njuter greven vid Malmgård av en öl själv? Svaren på de här och andra frågor får du i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Christoffer Lindberg, Kim Lindholm och Henrik Creutz.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Hanna Othman är nyhetsvärd. Sofia Strömgård är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef och för tekniken svarar Staffan Sundqvist.

 • Lovisabon Monica Grönqvist berättar hur hon blev rånad i hennes frisörsalong. Visste du att biträdande stadsdirektören i Borgå är en geocachare. Det här och mycket mer i dagens extralånga avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Monica Grönqvist, Fredrik von Schoultz, Aki Tamminen, Susann Lönnholm, Sara Smeds, Laura Finne-Elonen och Katarina Alhovuori.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Katarina Lindh, Hanna Othman, Lone Widestam och Petter Blomqvist. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Det blir en guidad rundtur i det nyrenoverade häktet i Borgå. Dessutom får du får loppistips och så berättar spelarna i Old Town Shamrocks hur det är att ha rugby som hobby.

  I programmet hör du Petter Larsen, Akseli Peltoniemi, Jim Rif, Stina Jonsdottir, Diana Hed-Krook och Reija Anckar.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Petter Blomqvist och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors och tekniker Stefan Paavola.

 • Biodlaren lovar en fin honungsskörd i Nyland i år och berättar att han använder wunderbaum för att hålla björnar borta. Du får också höra sjöbjörnen Stefan Svaetichin berätta om sitt liv.

  I programmet hör du Sigurd Wackström, Linda Pirtelä och Stefan Svaetichin.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Katarina Lind och Hanna Othman. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä