Östnyland på 20 minuter

Samkönat äktenskap, Isnäs bar och Tubetour

 • 19 min
 • 8 kk 1 pv

I dag handlar Östnyland på 20 minuter om prästen som gärna skulle viga samkönade par, om Isnäs bar i Lovisa som öppnar sina dörrar igen och om Youtubeevenemanget Tubetour 2017.

I programmet hörs Anton Holmström, Josefin Silberstein, Hanna Lai och Karl af Hällström.

Vi som gör programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind, Mikael Kokkola och Stefan Härus. Nyhetschef är Carmela Walder.

Missa inte heller det östnyländska satirprogrammet Eiffelbenstornet. Den här fredagen har Mikael Crawford bjudit in Sabine Forsblom och Mikaela Strömgård att diskutera veckans stora samtalsämnen. Programmet hittar du på Arenan.

Lähetykset

 • pe 24.2.2017 10.45 • Yle Areena

Jaksot

 • Sommargästerna och Sarvsalöborna gläder sig över sin nya bar. Allt du behöver veta om att köpa eller sälja sommarstuga i Östnyland. Det här och mycket mer i dagens Östnyland på 20 minuter-podcast.

  I programmet hör du Felix och Mona Björklund, Sigurd Wackström, Jonas Holmström och Leena Lindroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Stefan Härus, Hanna Othman och Carmela Walder. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Vädergurun analyserar vårt midsommarväder. Åtminstone är det inte lika kallt som år 2014, säger han. Dessutom får vi åka bokbuss på Pellinge. Det här och ännu mera aktualiteter och midsommar i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Egil Green, Uffe Johansson, Rasmus Ekholm, Jouni Malmborg, Anna och Felicia Hartwall, Patrick Wackström och Pekka Söyrilä.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Stefan Härus och Peik Henrichson. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Personalen på Neste förbereder strejk och Borgåborna har redan börjat hamstra bensin, och Sibbo får ortsborna vara med och planera kommunens framtid. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Carola Juselius, Mervi Juvani, Pia Nyström, Irene Lönnqvist, Eva-Lotta Skogberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Carmela Walder och Stefan Paavola.

 • Mobbningsuppståndelsen på Plagen i Lovisa och eftersnacket i sociala medier, samt tips på hur du lär dig gräla mindre.

  I programmet hör du Sabina Lindström, Anne-Louise Nilsson, Nina Wiklund och Ove Lindroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Carmela Walder. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Att vuxna sommarjobbar blir vanligare, och nu har sommarteatersäsongen satt igång. Det här och mycket mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Ulrika Strang-Lindroos, Ari Kautto, Timo Selkälä och Tom Malmberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Peik Henrichson.

 • Insektfarmen ryms i en liten container ute på gården. Uppfödarenn hoppas på allt fler östnylänningar öppnar sin mun för den proteinrika hussyrsan. Och dansbandet Streamline & Jeanette hälsade på i Yle Östnylands studio.

  I programmet hör du Laura Hynninen samt Jeanette Sarström och Marcus Johansson.

  Vi som gör det här progammet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • I år spelas farsen Hotelliggaren på Postbackens sommarteater. Pjäsen har premiär på söndag så övningarna är i full gång. Tukes vill att kommunerna meddelar var de använt ogräsbekämpningsmedlet glyfosat. Hur ser det ut i Östnyland, följs rekommendationen? Det här och mycket mer i dagens avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Julian-Turunen Forsbäck, Kim Gustafsson, Jermo Grundström, Tove Jern, Arthur Eriksson och Sara Haglund.

  Vi som gör det här progammet heter Frida Frankanhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Mira Bäck. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Mikaela Nylanders valkampanj var dyrast i Östnyland och konstnären och den konstnärliga ledaren berättar mer om Triennalen i Borgå.

  I programmet hörs John Rasimus, Petri Hytönen, Börje Boström, Jocke Lybeck, Elin Andersson och Juha Elo.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Petter Blomqvist.

 • I podden bjuder vi på augumented reality som tar plats i kontrollrummet på kärnkraftverket i Lovisa. Vi hör om planer på en pridefestival i Borgå redan i augusti. Och vi smaka på kirskål och annat gott som växer i det vilda.

  I programmet hör du bland annat Ulf Lindén, Elin Blomqvist och Annika Björk.

  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Sibbo ordinerar skogsterapi i stället för medicin och Familjedagvårdare i Borgå får lägga lapp på luckan

  I programmet hör du bland annat Kerstin Andersson, Veikko Laine, Johanna Rosenberg samt Linda Larsen och Elin och Pernilla Johansson.

  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Stor dramatisk polisoperation i Pyttis och delade åsikter om hur bussförbindelserna sköts i Sibbo.
  I programmet hör du bland annat Toni Reingoldt samt Christel Liljseström och Kenneth Ekholm.
  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hon vill bli internationellt erkänd koreograf och Borgåbornas åsikter går isär om var i staden eventuella fartkameror ska placeras.

  I programmet hör du bland annat Siiri Terävä och Fredrik von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Petter Blomqvist. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä