Radio Suomi Kokkola

Perjantaiseura

 • 14 min
 • 7 kk 1 pv

Perjantaiseurassa muun muassa Jutta Urpilaisen päätöksestä asettaa perhe presidenttiyden edelle sekä Kokkolan ailahtelevista koulupäätöksistä keskustelivat Jussi Korpi, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

Lähetykset

 • pe 24.2.2017 11.30 • Yle Areena

Jaksot

 • Kalajoella aloitettiin huhtikuussa fysioterapeutin suoravastaanotto. Asiakas pääsee ilman lääkärissä käyntiä fysioterapeuttiseen arvioon ja saa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun.

  Myöhemmin toiminta laajenee myös muualle - koko Keski-Pohjanmaalla potilaat pääsevät fysioterapeutille ilman lääkärin lähetettä vuoden loppupuolella. Fysioterautti Minna Sipilää haastattelee Raila Paavola.

 • Kouluissa ympäri Suomen on loppukirin aika. Vielä pitäisi jaksaa opettajanpöydän molemmilla puolilla, vaikka lukuvuosi on ollut pitkä. Sari Vähäsarja tapasi kasvatustustieteen emeritusprofessori Kari Uusikylän, joka on tehnyt pitkän uran paitsi pedagogina myös lahjakkuuden ja luovuuden tutkijana. Uusikylä on palkittu muun muassa valtion tiedonjulkistamispalkinnolla, Suomen mielenterveysseuran palkinnolla, suomalaisen tiedeakatemian palkinnolla ja Mensan vuoden älykkönä.

 • Pietarsaaressa kunnostetaan venettä, joka on merkittävä osa suomalaista purjehdushistoriaa.Työn alla on Hjallis Harkimon Belmont-vene, jolla hän osallistui ensimmäisenä suomalaisena yksinpurjehduskilpailuun maailman ympäri. 30 vuotta sitten Harkimo purjehti Nautorin Kolpin tehtaalla valmistetulla 51-jalkaisella Swan-veneellä. Juhlavuoden kunniaksi veneelle tehdään nyt peruskunnostus. Kunnostusprojektin vetäjä Joakim Hildeniä haastattelee Ari Vihanta.

 • Pietarsaarelainen Esa Ahonen on ottanut ylpeänä osaa lukuisiin työläisten vappumarsseihin. Ja eläkeläisenä osallistuu edelleen, vaikka Pietarsaaressakin vappumarssi on enemmänkin kulkue kuin ison joukon marssi. Sari Vähäsarja kävi tapaamassa Esa Ahosta Pietarsaaren toimitalolla.

 • Perjantaiseurassa puhutti tällä kertaa maksuton päivähoito. Myös Kokkolan koulupäätökset ja perussuomalaisten puheenjohtajakuviot nousivat keskusteluun. Studiossa olivat Hellevi Kytölä, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Hullu elämä on Ylivieskasta kotoisin oleva viisihenkinen yhtye, joka soittaa raikasta suomenkielistä poprockia punk-vaikutteilla. Kolme yhtyeen jäsentä, Herkko Ruuska, Joose Heinonen ja Teemu Isosalo olivat Radio Suomen Kokkolan aamussa Ismo Vähäsarjan vieraina. Puhetta riitti muun muassa uudesta singlestä Tervetuloa ansaan.

 • Perjantaiseurassa muun muassa perussuomalaisten puheenjohtajakuvioita, ministerisalkkujen painavuutta ja virtuaalista nykyelämää pohtivat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Jutta Urpilaisen päätöksestä asettaa perhe presidenttiyden edelle sekä Kokkolan ailahtelevista koulupäätöksistä keskustelivat Jussi Korpi, Keke Lammassaari ja Riitta Pellinen. Toimittajana oli Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa lentoliikennettä uhanneen lakon siirtämisestä ja Kokkolan kouluverkkoesityksen myllerryksistä keskustelevat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Hellevi Kytölä. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 6905 talouteen jaetaan Ylivieskassa tänään toista kertaa Vieskan viikko -kaupunkilehti. Vieskan viikko on monelle ylivieskalaiselle entuudestaan tuttu. Aikoinaan 90-luvulla lehteä julkaistiin muutamia vuosia, mutta taukoa lehden ilmestymisessä ehti vierähtää noin 20 vuotta. Uuden Vieskan viikon päätoimittaja ja kustantaja Elina Kytökorpi on Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

 • Vielä 40 vuotta sitten äidin ykköstyypin diabetes oli raskaudelle este. Nykyisin vain äärimmäisen harvoin lääkäri joutuu toteamaan diabeetikkoäidille, että riski on liian suuri. Kokkolalainen 28-vuotias Elina Mäkinen on ykköstyypin diabeetikko, joka on pistänyt itseään 9-vuotiaasta lähtien. Vaikka Elina on elänyt diabeteksen kanssa suurimman osan elämäänsä, hänen ensiraskautensa ei ollut helppo. Elina Mäkistä haastattelee Mari Hautamäki.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Kokkolan Rautatientorin rakennussuunnitelmista, WWF:n liharaportista ja Sirpa Selänteen avioliittoneuvosta keskustelivat Aatto Ainali, Riitta Pellinen ja Esa Yli-Hallila. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä