Östnyland på 20 minuter

Vinterrally och berättelsen om en arbetslös kvinna - Östnyland på 20 minuter

 • 20 min
 • 9 kk 1 pv

Idag i Östnyland på 20 minuter får vi höra berättelsen om Leila som nyligen blev arbetslös och vi får svar på frågan om varför Borgå inte putsade ventilationssystemen i sina skol- och daghemsfastigheter på två år. Dessutom får vi höra hemligheten bakom den goda byaandan på Vessö.

I programmet hörs Annika Malms-Tepponen, Patte Nyholm och Leila Mänttäri.

Vi som gör dagens program heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Peik Henrichson. Nyhetschef är Mikael Crawford.

Lähetykset

 • ma 27.2.2017 10.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Huvudbiblioteket i Sibbo har flyttat till finska högstadiets gamla matsal i Nickby. Vilka är möjligheterna att hyra stugor i Borgå skärgård. Det här och mycket mera i dagens podcast.

  I programmet hörs Annemaj Johansson och Hanna Palo.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Helena von Alfthan, Fredrika Sundén och Carmela Walder.

 • Andra viceordförande i stadstyrelsen i Borgå, Jarmö Grönman, ångrar sitt val av emoji på Facebook. Han brukar vanligtvis använda glada emojisar, säger han. Dessutom besöker vi Borgå sjukhus barnavdelning som fått pris för sin tvåspråkighet. Det här och mycket mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Jarmö Grönman, Gudrun Wikström, Kian och Linda Nicoireachtaigh, Karin Jensen och Heidi Naumanen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othman, Fredrika Sundén, Stefan Paavola, Carmela Walder och Lone Widestam. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Robin Hund spelar live och berättar om dolda budskap i sin musik. Peter Tuominen har jobbat för Lovisa Tors innebandylag i 25 år.

  I programmet hörs Tomas Järvinen, Henrik Strang och Peter Tuominen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind.

 • Christel Liljeström, den mest inflytelserika politikern i Sibbo under de senaste decennierna, ledde sitt sista fullmäktigemöte igår kväll. Tre direktörer i Borgå får påökt, åsikterna om huruvida det är passande just nu går isär bland politikerna.

  I programmet hör du Christel Liljeström, Matti Nuutti och Berndt Långvik.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Peik Henrichson.

 • Hur känns det för Jaakko Jalonen att bli ny stadsstyrelseordförande i Borgå? Varför vill Anton Lindborg ordna filmfestival i Lovisa? Och hur gick det till då Jocke Lybeck räddade sin träbåt ur den dramatiska branden vid den gamla sågen i Hattula i Borgå i fredags? Svaren på de här och andra frågor får du i Östnyland på 20 minuter måndagen den 22 maj.

  I programmet hör vi Matti Nuutti, Jaakko Jalonen, Anton Lindborg och Jocke Lybeck.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är morgonreporter och Fredrika Sundén är nyhetsvärd. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • Hon klättrade 15 meter upp i ett träd för att rädda en katt och Sibbos kommundirektör firar sina 50-år idag. Det här och två ivriga, frivilliga brandkårister från Sibbo får du i dagens podcast.

  I programmet hörs Mikael Grannas, Carolina Mikander, Philip Ekström och Yvonne Kivi.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Det kan ha varit dålig sortering som fick blandavfallshögen på Domargårds soptipp att börja brinna. Vi träffar en kvinna som känner sina igelkottar. Det här och mycket mera i dagens avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Jani Immonen, Mika Siitonen, Peter Johansson, Maria Grandell-Strömgård, Stina Lindgård, Antti Ansas och Janette Englund.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Carmela Walder, Peik Henrichson och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hur uppstod tanken på en traditionsby i Tallmo i Sibbo? Hur tycker politiker att Borgå kan förbättra sin hemvård? Och vilka framtidsvisioner finns det för Borgå centrum? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter onsdagen den 17 maj.

  I programmet medverkar Jari Vesanen, Anette Karlsson, Björn Sundqvist, Ove Öhman, Eila Öhman och Jenny Ek.

  Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Peik Henrichson och Helena von Alfthan är reportrar. Bettina Aspfors är nyhetschef.

 • I Lovisa diskuterar man tillsättandet av en ny stadsdirektör och i Borgå frågar anhöriga sig om hemvården sköter sitt jobb. Det här och mycket mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Ove och Eila Öhman och Ansa Lindqvist-Bergheim.

  Vi som gör programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Vågar du plantera trots nattkölden och hur fungerar ett storkök? Vi tog en till på storköket i Nickby som tillverkar 3000 portioner mat varje dag. Det här och en hel massa annat i dagens avsnitt av östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Markus Manner, Marianne Putus, Tage Still, Mirjam Manninen, Ronja Roms och Malin Gustafsson.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind, Mikael Kokkola och Stefan Härus. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Östnyländska Keth Strömdahl är ordförande för Finlandia-junior juryn och Annika Malms-Tepponen svarar på politikernas kritik gällande centralköket.

  I programmet hörs Keth Strömdahl, Annika Malms-Tepponen och Kurt Torsell.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Michelle har skrivit en låt om pappa som hon inte sett på två år, och diskussionen kring Borgås nya centralkök "eller mikrovågsugnen för 8 miljoner euro" som den nu kallas, fortsätter. Det här och ännu mera i dagens podcast som idag är tio minuter längre än vanligt.

  I programmet hörs Michelle och Jeanette Sarström, Annika Malms-Tepponen, Matti Nuutti, Outi Lankia, Nea Hjelt och Björn Sundqvist.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä