Östnyland på 20 minuter

Vinterrally och berättelsen om en arbetslös kvinna - Östnyland på 20 minuter

 • 20 min
 • 7 kk 4 pv

Idag i Östnyland på 20 minuter får vi höra berättelsen om Leila som nyligen blev arbetslös och vi får svar på frågan om varför Borgå inte putsade ventilationssystemen i sina skol- och daghemsfastigheter på två år. Dessutom får vi höra hemligheten bakom den goda byaandan på Vessö.

I programmet hörs Annika Malms-Tepponen, Patte Nyholm och Leila Mänttäri.

Vi som gör dagens program heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Peik Henrichson. Nyhetschef är Mikael Crawford.

Lähetykset

 • ma 27.2.2017 10.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Bröderna Remi och Kevin Lindholm från Pernå berättar om sina framtidsdrömmar och om hur skidåkare tränar sommartid. Vi får också höra hur det gick då Tolkis FBK övade sig på att rädda en häst. Dessutom blir det mer om tennisintresset i Lovisa tillsammans med Johan Aaltonen från Lovisa tennisklubb.

  I Östnyland på 20 minuter den 25 juli medverkar Remi och Kevin Lindholm, Charlotta och Anton Beijar samt Johan Aaltonen.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Yle Östnyland följde med polisen till Tarkis i Borgå på blåstest. Hör mer om hur veckans skärpta rattfylleriövervakning märks i vår region. Vi får bland annat också träffa Mirella Pendolin-Katz i Lovisa, som har tusen järn i elden.

  I programmet hörs Freddie Cederlund, Mirella Pendolin-Katz, Marja Kühn, Linda Holmberg och Erik Peltonen.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman och Petter Blomqvist är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • När tycker Peter Boije Af Gennäs i Illby att man borde frysa in sina jordgubbar? Hurdana båtar tävlar i Kabböle under veckoslutet? Och varför har en häst vid Savijärvi Gård fått namnet Hardrock? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter fredagen den 21 juli.

  I programmet hörs Peter Boije Af Gennäs, Cira Antell, Magnus Sederholm, Ben Simonsén och Ida Törnroos.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Mira Bäck, Sofia Strömgård och Petter Blomqvist är reportrar. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Hur mycket stör fågelbajs strandlivet på Lovisaplagen? Vad tycker en Lovisabo att borde göras åt skarvproblematiken? Hur upplever Borgåbor yoga utomhus? Och hur ofta är grafiska designern Maria Ahonen i Lovisa? Det här och mer får du svar på i Östnyland på 20 minuter torsdagen den 20 juli.

  I programmet hörs Sabina Forsman, Anne Koskela-Marie, Peik Nordström, Kenneth Frank och Maria Ahonen.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Sofia Strömgård är nyhetsvärd. Hanna Othman och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Hurdana bilar finns det vid Sibbo kommuns depå? Varför borde du komma med och cykla Tour de Östnyland? Kan kriminalkommissarie Leif Malmberg vid Borgåpolisen någonsin vara ledig? De här frågorna får du svar på i Östnyland på 20 minuter onsdagen den 19 juli.

  I programmet hörs Jim Hindsberg och Leif Malmberg.

  Katarina Lind är programvärd, Sofia Strömgård är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Hanna Othman är reporter. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist ansvarar för tekniken.

 • Vad var mest utmanande under arbetet med Kokonpaviljongen? Vad tycker Borgåungdomar om sina sommarjobb? Och hur känns det i kroppen när man har rott kyrkbåt i fem timmar? Svar på de här och andra frågor får du i Östnyland på 20 minuter tisdagen den 18 juli.

  I programmet medverkar Mirjam Manninen, Sarah Haglund, Oliver och Barbro Bergman-Robertz.

  Katarina Lind är programvärd, Hanna Othman är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Sofia Strömgård och Mira Bäck är reportrar. Mikael Crawford är nyhetschef och Staffan Sundqvist är tekniker.

 • Hur har potatisen klarat sommaren? Hur upplevde FC Lovisas unga fotbollskillar årets Helsinki Cup? Hur ofta njuter greven vid Malmgård av en öl själv? Svaren på de här och andra frågor får du i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet medverkar Christoffer Lindberg, Kim Lindholm och Henrik Creutz.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Hanna Othman är nyhetsvärd. Sofia Strömgård är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef och för tekniken svarar Staffan Sundqvist.

 • Lovisabon Monica Grönqvist berättar hur hon blev rånad i hennes frisörsalong. Visste du att biträdande stadsdirektören i Borgå är en geocachare. Det här och mycket mer i dagens extralånga avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Monica Grönqvist, Fredrik von Schoultz, Aki Tamminen, Susann Lönnholm, Sara Smeds, Laura Finne-Elonen och Katarina Alhovuori.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Katarina Lindh, Hanna Othman, Lone Widestam och Petter Blomqvist. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Det blir en guidad rundtur i det nyrenoverade häktet i Borgå. Dessutom får du får loppistips och så berättar spelarna i Old Town Shamrocks hur det är att ha rugby som hobby.

  I programmet hör du Petter Larsen, Akseli Peltoniemi, Jim Rif, Stina Jonsdottir, Diana Hed-Krook och Reija Anckar.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Petter Blomqvist och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors och tekniker Stefan Paavola.

 • Biodlaren lovar en fin honungsskörd i Nyland i år och berättar att han använder wunderbaum för att hålla björnar borta. Du får också höra sjöbjörnen Stefan Svaetichin berätta om sitt liv.

  I programmet hör du Sigurd Wackström, Linda Pirtelä och Stefan Svaetichin.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Katarina Lind och Hanna Othman. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Ronja lever sin hästdröm i Ebbo och gubbarna väcker diskusson, ska de vara finländska eller utländska?

  I programmet hör du Björn Jordas, Johan Öhberg, Ronja Lönegren-Soiramo och Pernilla Åberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othman, Sofia Strömgård, Katarina Lind, Mira Bäck och Petter Blomqvist. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Bärgningstjänst Frejborg har bärgat både älg och piano och Janne var arbetslös, men fick jobb via Taitopaikka i Lappträsk. Det här och lite till i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Janne Ylönen och Roger Frejborg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Sofia Strömgård, Katarina Lind och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä