Östnyland på 20 minuter

Vinterrally och berättelsen om en arbetslös kvinna - Östnyland på 20 minuter

 • 20 min
 • 8 kk 1 pv

Idag i Östnyland på 20 minuter får vi höra berättelsen om Leila som nyligen blev arbetslös och vi får svar på frågan om varför Borgå inte putsade ventilationssystemen i sina skol- och daghemsfastigheter på två år. Dessutom får vi höra hemligheten bakom den goda byaandan på Vessö.

I programmet hörs Annika Malms-Tepponen, Patte Nyholm och Leila Mänttäri.

Vi som gör dagens program heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Peik Henrichson. Nyhetschef är Mikael Crawford.

Lähetykset

 • ma 27.2.2017 10.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Vad fotar turisterna helst i Östnyland och hur påverkad blir flyktingkoordinatorn själv av negativa asylbeslut. Det här, visor och diskrimineringsfria taxibilar i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Martina Lindroos, Lars Salomaa och Camilla Wiksten-Rönnbacka.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othman, Sofia Strömgård, Mira Bäck och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Det är snart premiär för Sällskapsresan på Lurens sommarteater, är allting packat och klart? Vad är 4Hs händiga hemhjälp? Det här och ännu fler frågor får du svar på i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Oskar Berndtsson, Camilla Oksanen, Kalle Katz, Mats Nybondas, Katarina Nikkanen, Kim Svenskberg och Britt Björkqvist.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Hanna Othmna, Petter Blomqvist, Sofia Strömgård, Mira Bäck och Carmela Walder. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Irina Hoyer-Viitala är kvinnan bakom Emsalös egen året runt-bybutik, Byaboden. Det är kallt för barnen som ska lära sig simma i sommar. Det här och ännu mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Cecilia Björkskog, Irina Hoyer-Viitala, Aleksi Maarala, Mirjam Heir-Lindström och Ingalill Tuomolin.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Hanna Othman och Sofia Strömgård. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Sommargästerna och Sarvsalöborna gläder sig över sin nya bar. Allt du behöver veta om att köpa eller sälja sommarstuga i Östnyland. Det här och mycket mer i dagens Östnyland på 20 minuter-podcast.

  I programmet hör du Felix och Mona Björklund, Sigurd Wackström, Jonas Holmström och Leena Lindroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Stefan Härus, Hanna Othman och Carmela Walder. Tekniker är Stefan Paavola och nyhetschef Bettina Aspfors.

 • Vädergurun analyserar vårt midsommarväder. Åtminstone är det inte lika kallt som år 2014, säger han. Dessutom får vi åka bokbuss på Pellinge. Det här och ännu mera aktualiteter och midsommar i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Egil Green, Uffe Johansson, Rasmus Ekholm, Jouni Malmborg, Anna och Felicia Hartwall, Patrick Wackström och Pekka Söyrilä.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Stefan Härus och Peik Henrichson. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Personalen på Neste förbereder strejk och Borgåborna har redan börjat hamstra bensin, och Sibbo får ortsborna vara med och planera kommunens framtid. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Carola Juselius, Mervi Juvani, Pia Nyström, Irene Lönnqvist, Eva-Lotta Skogberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Carmela Walder och Stefan Paavola.

 • Mobbningsuppståndelsen på Plagen i Lovisa och eftersnacket i sociala medier, samt tips på hur du lär dig gräla mindre.

  I programmet hör du Sabina Lindström, Anne-Louise Nilsson, Nina Wiklund och Ove Lindroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Carmela Walder. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Att vuxna sommarjobbar blir vanligare, och nu har sommarteatersäsongen satt igång. Det här och mycket mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Ulrika Strang-Lindroos, Ari Kautto, Timo Selkälä och Tom Malmberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Peik Henrichson.

 • Insektfarmen ryms i en liten container ute på gården. Uppfödarenn hoppas på allt fler östnylänningar öppnar sin mun för den proteinrika hussyrsan. Och dansbandet Streamline & Jeanette hälsade på i Yle Östnylands studio.

  I programmet hör du Laura Hynninen samt Jeanette Sarström och Marcus Johansson.

  Vi som gör det här progammet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • I år spelas farsen Hotelliggaren på Postbackens sommarteater. Pjäsen har premiär på söndag så övningarna är i full gång. Tukes vill att kommunerna meddelar var de använt ogräsbekämpningsmedlet glyfosat. Hur ser det ut i Östnyland, följs rekommendationen? Det här och mycket mer i dagens avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Julian-Turunen Forsbäck, Kim Gustafsson, Jermo Grundström, Tove Jern, Arthur Eriksson och Sara Haglund.

  Vi som gör det här progammet heter Frida Frankanhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Mira Bäck. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Mikaela Nylanders valkampanj var dyrast i Östnyland och konstnären och den konstnärliga ledaren berättar mer om Triennalen i Borgå.

  I programmet hörs John Rasimus, Petri Hytönen, Börje Boström, Jocke Lybeck, Elin Andersson och Juha Elo.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Petter Blomqvist.

 • I podden bjuder vi på augumented reality som tar plats i kontrollrummet på kärnkraftverket i Lovisa. Vi hör om planer på en pridefestival i Borgå redan i augusti. Och vi smaka på kirskål och annat gott som växer i det vilda.

  I programmet hör du bland annat Ulf Lindén, Elin Blomqvist och Annika Björk.

  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä