Östnyland på 20 minuter

10.5.2017: Mikrovågsugn för 8 miljoner och Sibbo pride

 • 21 min
 • 10 kk 15 pv

Bygger Borgå en mikrovågsugn för 8 miljoner? Varför behövs Sibbo pride? Och vilken var stämningen i Lovisa då det Östnyländska loppet sprangs för sista gången? Det här och mer i Östnyland på 20 minuter onsdagen den 10 maj 2017.

I programmet hör vi Kevin Lindholm, Nils Katajavuori, John Björkskog, Jan Sinisalo, Annika Malms-Tepponen, Outi Lankia, Anni Tåg samt Lotta Selänniemi.

Katarina Lind är programvärd, Stefan Härus är nyhetsvärd och Fredrika Sundén är morgonreporter. Peik Henrichson är reporter. Bettina Aspfors är nyhetschef.

Lähetykset

 • ke 10.5.2017 10.10 • Yle Areena

Jaksot

 • Vädergurun analyserar vårt midsommarväder. Åtminstone är det inte lika kallt som år 2014, säger han. Dessutom får vi åka bokbuss på Pellinge. Det här och ännu mera aktualiteter och midsommar i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Egil Green, Uffe Johansson, Rasmus Ekholm, Jouni Malmborg, Anna och Felicia Hartwall, Patrick Wackström och Pekka Söyrilä.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Petter Blomqvist, Stefan Härus och Peik Henrichson. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Personalen på Neste förbereder strejk och Borgåborna har redan börjat hamstra bensin, och Sibbo får ortsborna vara med och planera kommunens framtid. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Carola Juselius, Mervi Juvani, Pia Nyström, Irene Lönnqvist, Eva-Lotta Skogberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Carmela Walder och Stefan Paavola.

 • Mobbningsuppståndelsen på Plagen i Lovisa och eftersnacket i sociala medier, samt tips på hur du lär dig gräla mindre.

  I programmet hör du Sabina Lindström, Anne-Louise Nilsson, Nina Wiklund och Ove Lindroos.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Carmela Walder. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Att vuxna sommarjobbar blir vanligare, och nu har sommarteatersäsongen satt igång. Det här och mycket mera i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Ulrika Strang-Lindroos, Ari Kautto, Timo Selkälä och Tom Malmberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mira Bäck, Stefan Härus och Peik Henrichson.

 • Insektfarmen ryms i en liten container ute på gården. Uppfödarenn hoppas på allt fler östnylänningar öppnar sin mun för den proteinrika hussyrsan. Och dansbandet Streamline & Jeanette hälsade på i Yle Östnylands studio.

  I programmet hör du Laura Hynninen samt Jeanette Sarström och Marcus Johansson.

  Vi som gör det här progammet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • I år spelas farsen Hotelliggaren på Postbackens sommarteater. Pjäsen har premiär på söndag så övningarna är i full gång. Tukes vill att kommunerna meddelar var de använt ogräsbekämpningsmedlet glyfosat. Hur ser det ut i Östnyland, följs rekommendationen? Det här och mycket mer i dagens avsnitt av Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Julian-Turunen Forsbäck, Kim Gustafsson, Jermo Grundström, Tove Jern, Arthur Eriksson och Sara Haglund.

  Vi som gör det här progammet heter Frida Frankanhaeuser, Fredrika Sundén, Stefan Härus och Mira Bäck. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Mikaela Nylanders valkampanj var dyrast i Östnyland och konstnären och den konstnärliga ledaren berättar mer om Triennalen i Borgå.

  I programmet hörs John Rasimus, Petri Hytönen, Börje Boström, Jocke Lybeck, Elin Andersson och Juha Elo.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Mikael Kokkola och Petter Blomqvist.

 • I podden bjuder vi på augumented reality som tar plats i kontrollrummet på kärnkraftverket i Lovisa. Vi hör om planer på en pridefestival i Borgå redan i augusti. Och vi smaka på kirskål och annat gott som växer i det vilda.

  I programmet hör du bland annat Ulf Lindén, Elin Blomqvist och Annika Björk.

  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Sibbo ordinerar skogsterapi i stället för medicin och Familjedagvårdare i Borgå får lägga lapp på luckan

  I programmet hör du bland annat Kerstin Andersson, Veikko Laine, Johanna Rosenberg samt Linda Larsen och Elin och Pernilla Johansson.

  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Stefan Härus. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Stor dramatisk polisoperation i Pyttis och delade åsikter om hur bussförbindelserna sköts i Sibbo.
  I programmet hör du bland annat Toni Reingoldt samt Christel Liljseström och Kenneth Ekholm.
  Vi som gör det här programmet heter, Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Hon vill bli internationellt erkänd koreograf och Borgåbornas åsikter går isär om var i staden eventuella fartkameror ska placeras.

  I programmet hör du bland annat Siiri Terävä och Fredrik von Schoultz.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Mikael Kokkola, Stefan Härus och Petter Blomqvist. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Du får en direktrapport från i morse om branden på Verkstadsvägen i Borgå. Dessutom frågar vi varför flera tjänstemän har valt att lämna Lappträsk kommun. Vi träffar också Borgåbon Sofia Broman som tillsammans med Laura Kirjokivi ska sitta i cykelsadeln i åtta veckor för att hjälpa offer för människohandel. Det här och mer i Östnyland på 20 minuter den 7 juni.

  I programmet hör vi Jouni Piippo, Tiina Heikka, Christoffer Hällfors, Sofia Broman och Laura Kirjokivi.

  Katarina Lind är programvärd, Mikael Kokkola är reporter och Stefan Härus är nyhetsvärd. Nyhetschef är Mikael Crawford.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä