Pietari K. kävi täällä

Seksi vähissä? Erotiikka ja yhteiskuntautopiat kulkevat käsi kädessä

 • 23 min
 • toistaiseksi

Suomalaiset harrastavat nykyään vähemmän seksiä kuin vuosikymmeniin. Hyvä seksi tarvitsee tuekseen utopioita paremmasta yhteiskunnasta, ja kun utopiat puuttuvat, myös seksi muuttuu huonoksi. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa vertaillaan nykyajan seksiutopioita menneisiin. Jostain syystä hyvinvointiyhteiskunta ei enää vastaa alkuperäiseen tarpeeseen, eli seksin harrastamiseen ilman tuskaa. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

Lähetykset

 • pe 19.5.2017 6.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Historialliset romaanit ovat olleet suomalaisen 2000-luvun kirjallisuuden suurin trendi. Pietari K. kävi täällä -podcastissa mietitään, miksi suomalainen kirjallisuus on niin kiinnostunut historiasta. Olisiko kyse modernin ihmisen historiataudista taas kerran? Ja miten tähän liittyy inkerinsuomalaisuus? Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Suomalaiset harrastavat nykyään vähemmän seksiä kuin vuosikymmeniin. Hyvä seksi tarvitsee tuekseen utopioita paremmasta yhteiskunnasta, ja kun utopiat puuttuvat, myös seksi muuttuu huonoksi. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa vertaillaan nykyajan seksiutopioita menneisiin. Jostain syystä hyvinvointiyhteiskunta ei enää vastaa alkuperäiseen tarpeeseen, eli seksin harrastamiseen ilman tuskaa. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Kirjailijoiden ja kustantajien suhde on aina ollut hankala, joskus jopa verinen. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa kerrotaan kuinka kirjailijan kannattaa brändätä itsensä (ja kuinka ehdottomasti ei), jotta yhteistyö kustantajien kanssa sujuisi kitkattomasti. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Nykyajan kahvipöytäkeskusteluissa kauhistellaan sitä, kuinka meistä suomalaisista on tullut niin eriseuraisia. Yhteiskunnalliset kuplat ovat pirstoutuvan ja moninaistuvan yhteiskunnan arkipäivää. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcast ottaa selvää kuplien muodostumisesta ja pienistä maailmanlopuista. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • 1900-luku on kollektiivisten muistinmenetysten historiaa. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa suomalaisen nykykirjallisuuden Neuvostoliitto-innostus tarjoaa kurkistusreiän muistinmenetysten historiaan. Muistinmenetysten äärellä digitalisoitu nykyihminen voi pohtia oman olemisensa haurautta. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Suomi on omissa sodissaan ollut yleensä ottavana osapuolena. Suomalaisesta kirjallisuudesta löytyy kuitenkin tendenssi kuvitella Suomi myös hyökkäävänä ja voittavana osapuolenaan. Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa luetaan suomalaista hyökkäyskirjallisuutta ja yritetään kovasti olla sotahulluja. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Metsän kokemus on suomalaisen koulutusyhteiskunnan elinehto. Näin väitetään Pietari K. kävi täällä -podcastissa ja samaan hengenvetoon ollaan huolissaan suomalaisten erityisestä luontosuhteesta biotalouden aikakaudella. Ohjelmassa toimittaja Pietari Kylmälä lukee suomalaisia metsäkertomuksia.

 • Pietari K. kävi täällä -kirjallisuuspodcastissa hoidetaan toimistotyöläisen alaselän ongelmia liittoutumalla suomenhevosen kanssa, joka on käynyt läpi muodonmuutoksen työn raskaan raatajasta toimintaterapeutiksi. Samalla kaupunkilainen toimittaja Pietari Kylmälä haaveilee eläinten kansoittamasta maaseudusta. Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Jos haluaa ymmärtää miksi nykyään downshiftataan, kannattaa lukea 1920-luvun tyttökirjoja. Toimittaja Pietari Kylmälä on podcastissaan ahdistunut omasta luokka-asemastaan, sillä nykyään suomalainen luokkakierto viettää uhkaavasti alaspäin.
  Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

 • Kaupunkilaisena oleminen vaatii erityisiä kaupunkilaistaitoja: on osattava olla yksin, asuttava tiiviisti ja opittava kuluttamaan. Pietari K. kävi täällä -podcastissa väitetään, että vaikka 2000-luku tullaan muistamaan kaupungistumisesta, meistä jokainen voisi oppia kaupunkilaistaitoja 1940-luvun romaaneista. Kilroy oli jo silloin käynyt täällä.
  Ohjelman toimittaa Pietari Kylmälä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä