Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuuntele radiota

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • Vieraita fi:Radio:rss

  Yövieras

  Olli Lindholm rentoutuu keikan jälkeen sohvalla nakkeja syöden. Yö-yhtyeen laulaja ja ainoa alkuperäisjäsen Olli Lindholm elää kiireistä syksyä. Yön uuden levyn ja konserttikiertueen lisäksi miestä työllistää valmentajuus Voice of Finland -ohjelmassa. Nuorille artisteille hän aikoo painottaa harjoittelua, työn tekoa ja omistautumista. Lindholm pitää siitä, että on tekemistä. Mieli pysyy tasapainossa etenkin rutiinien avulla. Keikan jälkeen hänen on pakkoa syödä kolme nakkia sohvalla tv-hömppää katsellen. Rutiineihin kuuluu myös mm. punttisali, mikä näkyy numeroissakin: Lindholmin rasvaprosentti on 14,7 ja paino 100,7 kg, josta lihasmassaa 49,7 kg. Toimittajana Maria Laine.

  Tuoreimmat radiouutiset fi:Radio:rss Uutiset »

  Ajankohtaisohjelmia fi:Radio:rss

  Politiikkaradio

  Miksi Putinia kannatetaan?. Kanava-lehden tietokirjapalkinnon eilen saanut toimittaja-kirjailija Kalle Kniivilä kertoo, kuka Venäjällä kannattaa Putinia ja miksi. Miksi vapaus ja vakaus ovat venäläisten äänestäjien silmissä toistensa vastakohtia? Kuinka yhtäältä 1990-luvun Venäjällä koettu alemmuustila ja toisaalta tämänhetkinen suurvalta-aseman tavoittelu tulevat Putinin valtaa? Kniivilä kertoo myös kokemuksistaan tuoreelta matkaltaan Krimille ja Ukrainaan. Sakari Sirkkanen haastattelee.

  Ajantasa

  Miesten ja naisten asialla. Sakari Karjalainen Syöpäsäätiöstä ja Jarno Salmivuori Movember Suomesta kasvattavat viiksiä miesten terveyden puolesta. Naisten palkka on 83% miesten palkasta ja se on ansaittu tänään. Anja Lahermaa STTK:sta ja Johanna Pakkanen Nytkis ry:stä ovat kadulla kertomassa palkkatasa-arvosta. Ylen äänitehosteita pääsee kuuntelemaan myös suuri yleisö. Aki Laine juontaa.

  Tuoretta musiikkia fi:Radio:rss

  Uuden musiikin aamuvuoro

  Pirita Pykäläinen esittelee joka arkiaamupäivä uudet kotimaiset ja ulkomaiset kappaleet sekä tekijät niiden takaa. Soita (09) 148 28 22, ylex.aamuvuoro@yle.fi, ylex.fi

  Uuden musiikin iltavuoro

  Uuden musiikin iltavuoro to. Eka demo tai viimeisin miljoonahitti, tässä ohjelmassa uusi musiikki soi ensimmäisenä. Juhani Kenttämaa ja Anne Lainto etsivät parhaat kotimaiset tuoreet kyvyt, esittelevät maailman kiinnostavimmat uudet tekijät ja kertovat ihmeellisimmät tarinat biisien takaa. Soita (09) 148 28 22, ylex.iltavuoro@yle.fi, ylex.fi

  Iskelmä & nostalgia fi:Radio:rss Kaikki iskelmä & nostalgia »

  Muistojen bulevardi

  Honeysuckle Rose. Schifrin: The Wave (Lalo Schifrin). Miller: Tien kuningas (Kai Lind). Howard: Voin sanoa sen toisinkin (Lasse Mårtenson). Carmichael: Höst (Monica Zetterlund). Davis: You are my sunshine (Bill Henderson). Waller: Honeysuckle rose (Teddy Wilson, piano). Wood: Picardyn ruusuja. (Eila Pellinen). Modugno: Ciao, ciao, bambina (Leif Wager). Tauro: Höstvisa (Cumulus). Velazquez: Besame mucho (Cesaria Evora). Porter: I love Paris (Ella Fitzgerald). Negro spiritual: By and by (I'm goin' to lay down this heavy load) (Antti Sarpila ja Johanna Iivanainen). Wessman: Päiväunia sarjasta Pienoiskuvia orkesterille (Radion viihdeorkesteri).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 55 min
  • Sarja 27 jaksoa »

  Yöradion Ysäritunti

  Tunti 90-luvun musiikkia. 1. NYLON BEAT - Seksi vie ja taksi tuo 2. MICHAEL JACKSON - Heal the world 3. BACKSTREET BOYS - Quit playing games (with my heart) 4. NEON 2 - Ei yksinäinen unta saa 5. KAIJA KOO - Tinakenkätyttö 6. ALL 4 ONE - I swear 7. SHANICE - I love your smile 8. GARY MOORE - Nothing's the same 9. FUNKYKARKURIT - Niin minä rakastan sua 10. LARA FABIAN - I will love again 11. QUEEN - You don't fool me 12. MELART - Reilataan 13. M.C. HAMMER - U can't touch this

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Yöradion Kasaritunti

  Tunti 80-luvun musiikkia. 1. DIRE STRAITS - Money for nothing 2. LEEVI AND THE LEAVINGS - Nainen toiselta planeetalta 3. MICHAEL JACKSON - Wanna be startin' something 4. EPPU NORMAALI - Kaikki häipyy, on vain nyt 5. KAOMA - Lampada 6. ANEKA - Japanese boy 7. DAVID BOWIE - Fashion 8. PAUL OXLEY'S UNIT - Terry's inside 9. HASSISEN KONE - Totuus 10. MADONNA - Like a prayer 11. RITA COOLIDGE - All time high 12. ODYSSEY - Going back to my roots

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Hemmottelumusiikkia fi:Radio:rss

  Klassista kahteen

  Haudankaivajan ikävä. Schubert: Totengräbers Heimweh (Haudankaivajan ikävä). (Camilla Tilling, sopraano, ja Paul Rivinius, piano). Faure: Libera me - osa Requiemista (Robert Shaw, baritoni sekä Atlantan sinfoniakuoro ja Atlantan sinfoniaorkesteri/James Morris). Beethoven: Pianosonaatti n:o 14 cis-molli (Kuutamosonaatti). (Jonathan Biss). Arcas: Fantasia kitaralle oopp. La Traviata teemoista (David Russell). Franchomme: Grande valse (Anner Bylsma, sello, ja L' Archibudelli sekä Smithsonian Chamber Players). Rimski-Korsakov: Sadko, sinfoninen runo (Seattlen SO/Gerard Schwarz). Kauppi (sov.): Muunnelmia kansanlaulusta Kaipaus (Eero Heinonen).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 60 min
  • Sarja 22 jaksoa »

  Riston Valinta

  RIsto viettää Pyhäinpäivää. Risto Nordellin puhetta ja musiikkia viikonlopun erikoistarjouksena. Franz Schubert: Allerseelen (Dietrich Fischer-Dieskau, baritoni ja Gerald Mooren, piano) Richard Strauss: Allerseelen (Kiri te Kanawa, sopraano ja Georg Solti, piano) Joonas Kokkonen Lux Aeterna (Seppo Murto, Helsingin tuomiokirkon urut) Heinrich Schûtz: Selig sind die Toten (La Chapelle Royale, joht. Philippe Herreweghe) Philippe de Vitry: Petre Clemens tam re quam nimine ( Sequentia-yhtye) Christoph Graupner: Triosonaatti GWV 210 (Suomalaisen barokkiyhtyeen jäseniä) John Jenkins:Pavanan F-duuri (The Rose Consort of Viols)

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 55 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Muistojen bulevardi

  Honeysuckle Rose. Schifrin: The Wave (Lalo Schifrin). Miller: Tien kuningas (Kai Lind). Howard: Voin sanoa sen toisinkin (Lasse Mårtenson). Carmichael: Höst (Monica Zetterlund). Davis: You are my sunshine (Bill Henderson). Waller: Honeysuckle rose (Teddy Wilson, piano). Wood: Picardyn ruusuja. (Eila Pellinen). Modugno: Ciao, ciao, bambina (Leif Wager). Tauro: Höstvisa (Cumulus). Velazquez: Besame mucho (Cesaria Evora). Porter: I love Paris (Ella Fitzgerald). Negro spiritual: By and by (I'm goin' to lay down this heavy load) (Antti Sarpila ja Johanna Iivanainen). Wessman: Päiväunia sarjasta Pienoiskuvia orkesterille (Radion viihdeorkesteri).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 55 min
  • Sarja 27 jaksoa »

  Luonto fi:Radio:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luonto-Suomi.

  Luonto-Suomen nokikokit. Vuosituhansien ajan nuotiolla on valmistettu mitä erilaisempia ruokia. Nykyään hiilien lämmössä paistetaan nopeasti valmistuvia grillimakkaroita, mutta Luonto-Suomen nokikokit eivät tähän tyydy vaan ohjelmassa sukelletaan jälleen todellisten makujen maailmaan. Nokikokit asettuvat liekkien äärelle Nastolassa ja valmistavat suorassa lähetyksessä herkullista ruokaa. Kokkeina ovat Viivi ja Jukka Vesanen, toimittajana Asko Hauta-aho.

  Metsäradio.

  Metsureita ja yrittäjiä. Metsätyöpalveluyritys UPM-Silvestassa metsurit eläköityvä kovaa vauhtia ja tilalle tulevat yrittäjät. Toimitusjohtaja Jukka Koivumäen mukaan jäljellä olevien metsäammattilaisten työhyvinvoinnista huolehditaan hyvin. Toimittajana oli Raino Hurme. Kuva: Raino Hurme / Yle

  Luontoretki.

  Karhuja kahdessa metrissä. Suurpetojen näkeminen on aina jännittävä kokemus. Yleensä karhut, sudet ja ahmat liikkuvat hämärässä, pimeän rajamailla. Luontoretkellä oltiin liikkeellä myös hämärässä, ja nyt päästiin tarkkailemaan karhuja todella läheltä. Voi sanoa, että Juhat Blomberg ja Laaksonen olivat Kuhmossa oikeilla pelipaikoilla. Kuva: Juha Blomberg / Yle

  Kulttuuri fi:Radio:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Aristoteleen kantapää

  Mies Kalevalan varjosta. Carl Axel Gottlund kirjasi Sammon tarinan ylös jo 14 vuotta ennen Lönnrotia. Hän myös keräsi monia muita suomalaisia kansanrunoja. Miksi emme kuitenkaan juhli Gottlundia vaan Lönnrotia ja Kalevalaa? Pasi Heikuran vieraana Aristoteleen kantapäässä on Gottlundin elämää ja tuotantoa tutkinut dosentti Risto Pulkkinen. Ohjelman on toimittanut Pasi Heikura ja Kaisa Pulakka. Helmikuu 2009.

  Kirjakerho

  Kahden kuun maailmat, Haruki Murakami 1Q84. Haruki Murakamin kulttiteoksesta 1Q84 keskustelevat Kirjakerhossa Erja Manto ja Pekka Savolainen Radioteatterista. Heitä Murakamin fantasian ja toden rajoilla, kahden kuun maailmassa keikkuva kolmiosainen tiiliskiviromaani houkuttelisi jopa radiosovitukseen jos sellaisen tekeminen olisi mahdollista. Murakami-innostuksen jakaa myös suomentaja Aleksi Milonoff joka myös piipahtaa Kirjakerhossa.

  Taiteilijaelämää

  Antti Holma: "Eläminen fiktiivisessä maailmassa helpotti mun elämää". Syksyn ankeutta ja pimeyttä yritetään tappaa monin keinoin. Televisiosta alkaa viihdeohjelmat, jotka kohauttavat uusilla jaksoilla, formaatilla tai henkilöillä. Kirjamessut, isäinpäivä ja joulu vaikuttavat taas kirjailijoiden deadlineihin niin, että hekin tähtäävät syksyn julkaisuajankohtaan. Räävitöntä tv-viihdettä rahvaalle ja sivistyneille korkeakulttuuria kirjan muodossa. Vai miten se menee? Miten siis suhtautua mieheen, joka yhtäaikaa kikkelöi Putouksessa ja esittelee vastajulkaistua esikoisromaaniaan? Näyttelijä Antti Holma kertoo, että monelle se on vaikeaa. Mutta kukas se Antti Holma sitten taas olikaan? Siitä otti selvää Suvi Puukangas.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Radio:rss yle.fi/tove100 »

  Kulttuuriosasto

  Kulttuuriosasto puhuu muumeista. Tove Janssonin Muumi-hahmot ovat kasvaneet osaksi suomalaista identiteettiä. Muumi-tarinoiden pariin paetaan maailman myrskyjä ja niistä löydetään jopa kokonaisia elämänfilosofioita. Studiossa keskustelemassa on muumeja tutkinut kirjailija, filosofian tohtori Sirke Happonen. Toimittajina Joonas Turunen ja Sampo Mäkelä.

  Kulttuurin pisteohjelmia

  Tove Jansson eli kattojen yllä. Tove Janssonin ullakkoateljeen ikkunalaudalla on kokoelma meren pyöristämiä kiviä ja valkeita simpukankuoria. Mutta miksi muumien äiti rakasti näkinkenkiä ja merta? Ja miksi hänen vaatimattomassa keittiössään ei ole ollenkaan vesipistettä? Emma Vainio tapasi Tove Janssonin veljentyttären Sophia Janssonin taiteilijan ateljeeasunnolla Helsingin Ullanlinnassa. Kuva: Kalle Kultala

  Taustapeili

  Tove Jansson vihasi sotaa ja rakasti kaikkea kaunista. Tove Jansson oli tavattoman rohkea mutta samalla myös ujo. Pilapiirroksissaan lempeänä muumien luojana tunnettu Jansson oli ilkeä ja sarkastinen, rakkaudessaan loputtoman lempeä ja kärsivällinen. Ja läpi koko elämän Tovea kantoi ex librikseenkin kirjattu ajatus: tee työtä ja rakasta. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Helsingin Ateneumiin on koottu laajasti Janssonin tuotantoa esittelevä näyttely.Siellä oppaana toimii Tuula Karjalainen, joka on koonnut näyttelyn ja kirjoittanut palkitun elämäkerran Janssonista niemltään Tee työtä ja rakasta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen. Kuva: Suomen Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

  Sohkaršohkka (Sápmi) fi:Radio:rss

  Sohkaršohkka

  Halloween Native Style. Rosa Máren Magga lii Sasakž... Saskačč... na, tobbeen Kanadast luhâmin algâaalmug uápuid. Paifakkist sust šoodâi pop up Halloween äššitobdee, já tääl sun piäsá muštâliđ maht Halloween uáinoo Saskžč... na, tobbeen Kanadast! Toimâtteijein Aslak Paltto já Heli Huovinen.

  Sohkaršohkka

  Mii lea buoremus mohtorgielká jagis 2015?. Gielkámeassut leat dán vahkkuloahppa fas Roavvenjárggas ja dohko čoahkkanit lagabui 15 000 olbmo dutkat ođđaseamus málliid. Mii lea buoremus 2-tákta málle ja mii buoremus 4-tákta málle. Ásllat suokkardallá veahkkin dunnje dáid gielkkáid iešguđetge buorre ja heajos beliid oalle vuđđolaččat. Jos it jáhke, de vuolgge geahččat gielkkáid ieš Roavvenjárgii dahje ale vuolgge. Gal dat Dálvi fárgga boahta ja vuodjinsiivu maid =) Doaimmaheaddjin Aslak Paltto.

  Sohkaršohkka

  Luándu nálásâš. Vajesaavah sämmilij pirrâ láá lasanâm. Magareh ravvuuh minister Kiuru addel nuoráid? Anne Máret Labba lâi vuosmuu keerdi čuávumin Sämitige olesčuákkim, lâi-uv taat ILO peivi sunjin? Kuullâp meid uđđâ luohti-muusik Mázest, kiälkkásaavâid já tiervuođâid Rosa-Márenist Kanadast! Jis lah maid puurah, te lah-uv mielâstis luáná? Sämičoolmijguin studiost Aaslâk já Heli.

  Kuunnelmat fi:Radio:rss

  Radioteatteri esittää

  Kuunnelman esittely: Hulluus ja yhteiskunta. Ohjaaja Juha-Pekka Hotista sekä kirjailija Harri Virtasta haastattelee Salla Matusiak.

  Radioteatteri esittää

  Pimeän nimi. Prix Europan musiikkisarjan Special Commendations -palkinnon 2014 voittanut ääniteos Pimeän nimi uusitaan YLE Radio 1:ssä sunnuntaina 16.11. klo. 15.00 ja ma 17.11. klo. 19.03. Radioteatterille kirjoittanut: Pipsa Lonka. Kuunnelma, joka on kuin kuuntelisit äänille sävellettyä runoutta. Teos perustuu Gustav Nyströmin sävellykseen Transetyder. Rooleissa: Jukka Voutilainen, Lauri Tilkanen, Minna Kivelä, Antti Holma ja Johannes Luoma Ohjaus ja äänisuunnittelu: Tiina Luoma. Tuottaja: Pekka Savolainen YLE Draama.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 53 min
  • Sarja 33 jaksoa »

  Radioteatteri esittää

  Lapsensaajaiset osa 2/2. Lähes 70-kymppisen mestari Corfitzin nuori vaimo on saanut lapsen. Lähes sata henkeä, useimmat kaupungin silmäätekevät ja muutakin tärkeää väkeä on kutsuttu lapsensaajaisiin juhlimaan tapausta. Mestari itse epäilee – ehkäpä aiheellisesti? – isyyttään. Epäilykset eivät jätä häntä rauhaan, varsinkin kun ympärillä parveilevat ihmiset kääntävät jatkuvasti veistä haavassa. Epäilykset ja pelot kasvavat mestarin mielessä ja saattavat hänet hulluuden partaalle. Ludvig Holbergin komedian on ohjannut Marja Rankkala ja rooleissa ovat mm. Sasu Haapanen, Pentti Siimes ja Eira Karén. Valiouusinta on vuodelta 1966.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 43 min
  • Sarja 33 jaksoa »

  Historia fi:Radio:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Elävä arkisto

  Jatkosodan tuntematon tausta. Millainen oli Suomen poliittinen ja sotilaallisen liikkumavara välirauhan aikana? Tempautuiko Suomi passiivisesti mukaan suurpolitiikan pyörteisiin niin kuin vuolas joki tempaa mukaansa ajopuun vai ohjasivatko presidentti Ryti ja marsalkka Mannerheim maamme kuin koskiveneen ”Hitlerin sateenvarjon alle”? Lasse Vihosen vuonna 2001 toimittamassa ohjelmassa ”Jatkosodan tuntematon tausta” käsitellään edellä mainittuja kysymyksiä dokumenttiäänittein, vanhojen asiakirjojen sekä julkaistun tutkimuksen pohjalta. Pekka Salosaari lukee ohjelmassa kuultavat asiakirjanäytteet. - Kuva: Risto Ryti 26.06.1941 / Yle.

  Historiasarjoja

  125 vuotta Korkeasaaren historiaa. Korkeasaaren eläintarha on ollut tärkeä osa suomalaisten lapsuudenmuistoja jo kauan, se viettää nimittäin tänä vuonna 125 -vuotisjuhlaansa. Ennen kuin siitä tuli eläintarha se oli kaupunkilaisten huvipaikka ja vähän epämääräisessäkin maineessa. Mutta miten Korkeasaaresta oikein tuli eläintarha ja millaisia vaiheita sen 125-vuotiseen historiaan liittyy? Toimittaja Seppo Heikkinen käy Korkeasaaressa ottamassa näistä selvää. Oppaana saareen ja sen historiaan toimii tiedottaja Mari Lehmonen.

  Historiasarjoja

  Poikasi täältä jostakin. Kenttäposti alkoi toimia vain kaksi päivää jatkosodan alkamisen jälkeen kesällä 1941. Posti kuljetti myös kahden nuoren sotilaan, Olavin ja Juhanin kirjeet kotiin vaimolle ja tyttöystävälle. Tohtori Erkka Pehkonen on käynyt väitöskirjassaan läpi näiden miesten kirjeitä .Kirjeet kertovat rakkaudesta ja kaipuusta. Sekin näkyy, että sota muuutti nuoria miehiä. Toimittaja Virpi Väisänen

  Muualla Yle.fi:ssä