Areena
 • TV
 • Radio
 • Ohjelmasarja 2000-luvun TV-sarjoista,

  Television tiiliskivet -ohjelmasarjassa on 36 osaa. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi valmistui v. 2009, toinen v. 2010 ja kolmas v. 2013. Toimittajana J.P. Pulkkinen.

  Television tiiliskivet: Jaksot, audio (36) fi:SeriesPage:rss

  Treme

  TV-sarja Treme kertoo, mitä tapahtui populaarimusiikin kehtona pidetyssä New Orleansissa vuoden 2005 Katrina-myrskyn jälkeen. Keskeisessä roolissa ovat New Orleansin perinnön ja luovuuden ydintä kannattelevat ja eteenpäin vievät muusikot. J.P. Pulkkisen vieraina ovat muusikko Ufo Mustonen ja Radio Suomen bluesministeri Esa Kuloniemi.

  • Kesto: 30 min

  Solsidan

  Solsidan on komediasarja hyvinvointiyhteiskunnasta, jossa vallitsee konsensus. Ruotsalainen kansankoti ei määritelmällisesti ole luokkayhteiskunta, mutta kun Saltsjöbadenin kerma määrittelee hyvää elämää, selviää ettei siihen monilla ole pääsyä. Anna ja Alex, Fredde ja Mickan osaavat tehdä pienistä ongelmista suuria, ja jos ongelmia ei synny, paikalle marssitetaan Ove Sundberg. J.P. Pulkkisen vieraana on kirjailija Miika Nousiainen.

  • Kesto: 36 min

  Twin Peaks

  Twin Peaks oli 1990-luvun alun tv-sarjasensaatio. David Lynchin ja Mark Frostin tyylilajeja iloisesti risteyttävä sarja seuraa Laura Palmerin murhan tutkimuksia Yhdysvaltain luoteisosassa. Twin Peaksin pikkukaupungissa keltainen valo tarkoittaa jarruttamista eikä kiihdyttämistä. Agentti Dale Cooperille paljastuu pian, että pinnan alla on rivo todellisuus. J.P. Pulkkisen vieraana on kuvataiteilija, valokuvaaja Johanna Ketola.

  • Kesto: 34 min

  Girls

  Vuonna 1986 syntyneen Lena Dunhamin luoma sarja Girls aloittaa sieltä, minne Sinkkuelämää-sarja ei missään vaiheessa uskaltautunut. Girls riisuu naisnelikostaan kaiken glamourin ja marssittaa heidät läpi epäonnistumisten kavalkadin. Hannahin ja kumppaneiden elämä on täynnä pieniä iloja ja nihkeitä suruja, huonoa seksiä ja sairasta huumoria. He eivät ole menestyjiä, he ovat pärjääjiä. J.P. Pulkkisen vieraana on elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

  • Kesto: 36 min

  Pitkän Jussin majatalo

  8. Pitkän Jussin majatalo (Fawlty Towers, 1975-1979) 25.7.2013 BBC Kun British Film Institute järjesti alan ammattilaisilla äänestyksen parhaasta brittiläisestä tv-ohjelmasta, voittajaksi tuli vuonna 1975 ensi-iltansa saanut Pitkän Jussin majatalo. John Cleesen ja Connie Boothin kirjoittama sarja on tilannekomedia, jonka unohtumaton antisankari on Cleesen esittämä eteläenglantilaisen hotellin isäntä Basil Fawlty. J.P. Pulkkisen vieraana on sarjan suomentaja Kalle Niemi.

  • Kesto: 36 min

  Walking Dead

  Kuolleet ovat poissa, mutta melkein kuolleista voi olla paljon riesaa. Robert Kirkmanin sarjakuvaan pohjaava post-apokalyptinen tv-sarja kertoo ihmisryhmistä, jotka yrittävät selviytyä elävien kuolleiden eli zombien valtaamassa maailmassa. Walking Deadissa kristinuskon kuolemankuvat ja populaarikulttuurin kauhukuvastot kohtaavat. J.P. Pulkkisen vieraana on uskontotieteilija Nina Maskulin.

  • Kesto: 37 min

  Downton Abbey

  Tarina Downtonin herraskartanon asukkaiden ja henkilökunnan vaiheista on huipentanut brittiepookin suosion. Niin ylä- kuin alakertaankin tunkeutuvat rikos-, rakkaus- ja rahajuonet ulottuvat ajallisesti Titanicin uppoamisesta aina 1920-luvulle saakka. Tarinan luoja Julian Fellowes on itsekin ylähuoneen jäsen. J.P. Pulkkisen vieraana on kirjailija Sirpa Kähkönen.

  • Kesto: 39 min

  House of Cards

  House of Cards on amerikkalaisversio Thatcherin jälkeisen ajan Englantiin sijoittuvasta brittisarjasta. Demokraattien ryhmäpiiskuri Frank Underwood tulee sivuutetuksi ministerivalinnoissa. Hän ei aio kostaa, sillä kyse on enemmästä. Rahan sijaan päämääränä on valta, sillä ”valta on kivirakennus, se kestää vuosisatoja”. J.P. Pulkkisen vieraana on käsikirjoittaja Mika Ripatti.

  • Kesto: 39 min

  West Wing

  West Wing kertoo presidentti Jed Bartletin kanslian toiminnasta kahtena presidenttikautena 2000-luvun taitteessa. Demokraattipresidentin henkilökunta käy jatkuvaa kamppailua republikaanien, sisä- ja ulkopoliittisten paineiden ja median kanssa. On sanottu, että Aaron Sorkinin sarja raivasi George Bushin hallinnon aikana tietä Barack Obamalle. J.P. Pulkkisen vieraana on käsikirjoittaja Tove Idström.

  • Kesto: 33 min

  Kova laki

  Kova laki on rikossarja, joka seuraa poliisin ja syyttäjänviraston toimintaa New Yorkissa. Reaganin ajoista nykymaailmaan 20 vuodessa edennyt sarja oli pisimpään jatkuneita primetime-sarjoja Yhdysvalloissa. Kova laki on pelkistetty ja muodoltaan karu sarja, joka ei mässäile rikoksilla vaan tutkii oikeutta ja kohtuutta ja niihin johtavaa moraalista pohdintaa. JP Pulkkisen vieraana on toimittaja ja kirjailija Markus Leikola.

  • Kesto: 41 min

  Vallan linnake

  Kahden lapsen äiti ja Maltilliset-puolueen puheenjohtaja Birgitte Nyborg nousee yllättäen Tanskan pääministeriksi. Virassaan hän menestyy, yksityiselämässään ei. Vallan linnake on sarja demokratiasta, jossa kotikin muuttuu julkiseksi tilaksi, jossa ihmissuhteet ja politiikka etenevät kriisistä kriisiin. J.P. Pulkkisen vieraana on Tukholman yliopiston elokuvatieteen professori Anu Koivunen.

  • Kesto: 37 min

  Boardwalk Empire

  Millainen oli 1920-luvun Atlantic City? Ketkä pitivät valtaa, ketkä sitä halusivat ja keiltä se puuttui kokonaan? Boardwalk Empire on historiallinen sarja, jossa kieltolain vaikutukset näkyvät kaikkialla. Italialais-, irlantilais- ja juutalaistaustaisen mafian, liittovaltion poliisin, poliitikkojen, naisten ja mustien välisessä voimakentässä taiteilee Atlantic Cityn merkkihahmo, Nucky Thompson. J.P. Pulkkisen vieraana on elokuva- ja televisiotuotannon professori, käsikirjoittaja Aleksi Bardy.

  • Kesto: 31 min

  Mad Men (osa 2)

  Television tiiliskivet -sarjan viimeisessä osaa keskustelu Mad Men -sarjasta jatkuu. Yhdysvaltain mainosmaailmaan sijoittuva sarja kuvaa siirtymistä 50-luvulta 60-luvulle. Mainostoimistokehyksen taustalla se näyttää naisten emansipaation, uuden elämäntavan ja kulttuurin synnyn. Vieraana käsikirjoittaja Mika Ripatti. Toimittajana J.P. Pulkkinen. Ohjelma on vuodelta 2010.

  • Kesto: 35 min

  Mad Men (osa 1)

  Television tiiliskivien toinen tuotantokausi päättyy kahteen keskusteluun tv-sarjasta Mad Men. Ensimmäisessä keskustelussa puhutaan moninkertaisesti palkitun sarjan tyylistä, aikakauden murroksesta 60-luvun alussa ja siitä miten mainosmies Don Draper sen kohtaa. J.P. Pulkkisen vieraana on käsikirjoittaja Mika Ripatti. Ohjelma on vuodelta 2010.

  • Kesto: 34 min

  Breaking Bad

  Syöpään sairastunut kemian opettaja, jolla on raskaana oleva vaimo ja vammainen poika, alkaa käyttää ammatillisia kykyjään luovalla tavalla. Television tiiliskivissä J.P. Pulkkisen vieraana käsikirjottaja Leo Viirret. Ohjelma on vuodelta 2010.

  • Kesto: 35 min

  Terapiassa

  Terapiassa on huoneteatteria muokattuna tv-draamaksi. Terapiassa kertoo psykoterapeutista ja hänen potilaistaan. J.P. Pulkkisen vieraana käsikirjoittaja Tove Idström. Ohjelma on vuodelta 2010.

  Muualla Yle.fi:ssä