Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Päivä

  Talousguru 2012

  20 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 7 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Päivä »


  Puheen Päivä: Jaksot (402) fi:Program:rss

  Rahaa vai rakkautta? Miten isovanhemmuutta pitäisi tukea?

  Eliniän pitenemisen seurauksena isovanhemmilla ja lastenlapsilla on enemmän yhteisiä elinvuosia kuin aiemmin. Toisaalta ydinperhe-ajattelu ja kaupungistuminen voivat erottaa mummot ja papat lapsenlapsista tehokkaasti. Pitäisikö isovanhemmuus ottaa huomioon myös yhteiskuntapoliittisessa päätöksenteossa? Vieraana on Isovanhempien liiton puheenjohtaja Pekka Leinonen, toimittajina Jarmo Laitaneva ja Hanna Kinnunen.

  • Kesto: 28 min

  Miten lapsen ääni kuuluu huoltokiistoissa?

  Huoltajuuskiistoissa puun ja kuoren väliin joutuvien lasten oikeuksia vahvistetaan uudella lailla. Kolme vuotta eri puolilla maata kokeilussa ollut Follo-sovittelu lisätään Suomen lakiin toukokuun alusta. Asiantuntija-avusteinen tuomioistuinsovittelu lapsiasioissa pyrkii ratkaisemaan huoltajuusriidat siten, että käräjäoikeuksien tuomarit tekevät yhteistyötä lasten asioihin perehtyneen psykologin tai sosiaalityöntekijän kanssa. Oikeusministeriön mukaan sovittelu on nopein ja kaikkien kannalta edullisin tapa ratkaista huoltokiistat . Idea Follo-sovitteluun on saatu Norjasta ja sitä on kokeiltu osassa Suomen käräjäoikeuksia vuodesta 2011 alkaen. Tänä vuonna mukana on ollut 11 kaupungin käräjäoikeudet muun muassa Oulu, Vaasa, Tampere, Rovaniemi, Jyväskylä ja Helsinki. Kokeilu päättyy viimeinen päivä tätä kuuta ja se laajenee valtakunnalliseksi toukokuun alusta alkaen. Hanna Kinnusen ja Jarmo Laitanevan vieraana oli Helsingin kaupungin perheneuvola-psykologi ja Follo-sovittelun asiantuntija-avustaja Kari Nieminen.

  • Kesto: 27 min

  Tom of Finland -postimerkit ovat haluttua tavaraa

  Joutsenista ilmaveiviin, pihlajanmarjoista pakaroihin. Postimerkkien aiheet ovat moninaiset. Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin homoeroottisia fetissikuvia ilmestyy postimerkkeinä syyskuussa ja suosio on maailmanlaajuinen. 200 000 painos on myyty jo lähes loppuun. Miten postimerkkien aiheet ovat muuttuneet? Millaisia aiheita postimerkeissä pitäisi olla? Puheen Päivän vieraana oli Itellan kehitysjohtaja Markku Penttinen. Kuulemme myös kolmannen polven filatelistin Jussi Kekäläisen haastattelun. Toimittajina Jarmo Laitaneva ja Hanna Kinnunen.

  • Kesto: 36 min

  Vihapuhe - uusi termi, vanha tapa

  Torstaina 17.4. mietittiin taas miten Suomesta tulisi parempi paikka. Miten puhuisimme kauniimmin? Miten vihapuheen määrä vähenisi? Jarmo Laitanevan vieraana oli koordinaattori Isabella Holm Mediakasvatusseurasta.

  • Kesto: 31 min

  Vähätelty karhu on vaarallinen

  Tasavallan presidentti yrittää ihan tosissaan ymmärtää, mihin Venäjä pyrkii, mutta ihan helppoa se ei ole, arvioi Jari Korkki blogissaan.

  • Kesto: 2 min

  Koulutusviennistä vihdoinkin myyntihitti?

  Koulutusviennistä toivotaan vihdoin seuraava suomalaista maailmanvalloittajaa ja verokirstun täyttäjää. Koulutusyhtiö Sopranos & Training Consulting Oy:n varatoimitusjohtaja Timo Helosuo visio alan tulevaisuutta Hanna Kinnusen haastattelussa.

  • Kesto: 26 min

  Tuontienergia voi olla uhka huoltovarmuudelle

  Suomen energiaomavaraisuusaste on EU:n alhaisimpia, 35 prosenttia. Tuon osuuden kasvattaminen on keskeinen osa uutta huoltovarmuuspäätöstä. Varastoissa tuontipolttoaineita on viideksi kuukaudeksi. Mitä muuta Suomen varmuusvarastoista löytyy? Haastateltavina Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen ja johtaja Risto Leukkunen keskuksen energiahuolto-osastolta. Toimittajana Mikko Jylhä.

  • Kesto: 31 min

  Nalle-jahti

  Björn Wahlroosin paheksuntakuoro on niin suurta hurskastelua, että pahaa tekee. Jättäkää Nalle rauhaan! Näin kehottaa A-studion politiikan toimittaja Sanna Ukkola ääniblogissaan:

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Päivä: 25.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 28.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 29.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 30.04.2014 10 min
  - Puheen Päivä: Yle Puheessa Jere Pehkonen 57 min
  - Puheen Päivä: 02.05.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 05.05.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 06.05.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 07.05.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 08.05.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 09.05.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä