Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Päivä

  Talousguru 2012

  20 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 8 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Päivä »


  Puheen Päivä: Jaksot (666) fi:Program:rss

  Elektroniikka on kivaa, e-jäte ei

  Mitä pitäisi tehdä, jotta kulutustottumuksemme olisivat eettisempiä? Jouluna joidenkin ihmisten lahjaostosten määrä karkaa lapasesta, toinen miettii hyvinkin tarkkaan, miten paljon ympäristöään ostoksillaan rasittaa. Miksi meidän pitäisi olla kiinnostuneita siitä, mitä tapahtuu elektroniikkaromulle tai millaisista oloista suklaamme saapuu? Eettisen kaupan puolesta ry:n vt toiminnanjohtaja Anna Ylä-Anttilaa haastattelevat Jarmo Laitaneva ja Hanna Kinnunen.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 34 min

  Piilaaksosta eväitä Suomen menestykseen

  Mitä hyvää voisimme tehdä heti Suomen tulevaisuuden parantamiseksi? Millaisia ideoita ulkomailla asuvilla suomalaisvaikuttajilla on tätä ajatellen? Entä mitä, jos Suomi ryhtyisi digitalisoituvan maailman mallivaltioksi? Syksyllä julkaistu Outside-In-View -raportti tarjoaa ulkosuomalaisen näkökulman kotimaan tulevaisuuden kehittämiseen. Eri asiantuntijoiden ajatuksista kootun pohdinnan on organisoinut Maailmalla ry, jonka tavoitteena on tuoda keskusteluun ulkomailla asuvien suomalaisten ajatuksia ja ehdotuksia siitä, miten Suomen hyvinvointi saataisiin kasvuun. Hanna Kinnusen vieraana oli Yhdysvalloissa ict-maailman hermokeskuksessa Piilaaksossa yrittäjänä ja liiketoimintakonsulttina eli business developerina toimiva Pekka Pärnänen. Hänellä on kokemusta myös vientiorganisaatio Finpron entisenä johtohahmona siitä, miten suomalaiset, kuten muutkin pohjoismaiset tai Baltiasta ponnistavat yritykset saadaan menestymään Piilaaksossa ja Yhdysvalloissa. "Rohkeutta ja energiaa uusien ideoiden toteuttamiseen kaivataan, osaamista Suomessa kyllä riittää", Pärnänen kannustaa. Mitä eväitä Pekka Pärnänen tarjoaa menestymiseen? Entä millaista apua hän Piilakson vaativaankin toimintaympäristöön pyrkiville firmoille tarjoaa?

  • Kesto: 31 min

  Positiivisen vuorovaikutuksen voima työpaikalla

  Millainen merkitys on kuuntelemisella, toisten auttamisella ja kohtaamisella työelämässä? Työelämätutkija, tohtori ja yrittäjä Merja Fischer on tarkastellut positiivisen vuorovaikutuksen merkitystä työssä. Miten työyhteisön ilmapiiri paranee ja lopulta myös työn tuottavuus kasvaa, kun autamme toisiamme töissä ja kannamme vastuun omasta hyvästä käytöksestämme? "Voimme saada koko suomalaisen työelämän ja tuottavuuden nousuun, kun opimme ottamaan toisemme entistä paremmin huomioon myös työelämässä", Fischer muistuttaa. Hanna Kinnunen haastattelee.

  • Kesto: 14 min

  Pörssipäivä - naiset osakemarkkinoilla

  Yli puolet yksityisistä suomalaisista vuokranantajista on naisia. Naiset ovat kiinnostuneita asuntosijoittamisesta, mutta osakemarkkinoilla miehet toimivat aktiivisemmin. Kirjassaan Nainen ja rikastumisen taito taloustoimittajat Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja rohkaisevat naisia sijoittamaan myös pörssiosakkeisiin. Toimittajana Mikko Jylhä.

  • Kesto: 36 min

  Pelastakaa lapset - keneltä?

  Pelastakaa Lapset ry pyrkii saamaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Työtä tehdään mm. lapsipoliittisen vaikuttamisen sekä myös konkreettisen auttamistyön kautta. Lasten oikeuksien päivänä Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta vastaa kysymykseen, mitä pitäisi tehdä, että lasten oikeudet toteutuisivat? Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

  • Kesto: 30 min

  Onnistunut vuorohoito tarvitsee sydäntä ja järkeä

  Millaista on arki vuoropäiväkodissa? Vuorohoitoa tarjotaan perheille, joiden vanhemmat tekevät joko vuorotyötä tai työskentelevät epätyypillisinä aikoina tai vastaavasti opiskelevat. Hanna Kinnunen tapasi lastentarhaopettaja Tuula Aimolan, joka työskentelee Nurmijärven kunnan vuoropäiväkodissa. Naiset pysähtyivät pohtimaan ympäri vuorokauden auki olevan päiväkodin toimintaa iltapäivätouhujen keskellä. "Vuoropäiväkodin ja vanhempien yhteistyö vaatii vahvaa luottamusta, koska lapset ja aikuiset kohtaavat vuorohoidossa päivän herkimpinä aikoina", Tuula Aimola kertoo.

  • Kesto: 13 min

  24h yhteiskunta vaatii eniten lapsilta

  Yhä useampi suomalainen elää nykyään ympäri vuorokauden auki olevassa yhteiskunnassa. Työelämässä se tarkoittaa, että töitä tehdään muulloin kuin klo 8-16 välillä. Miten epätyypilliseen aikaan tehtävä työ ja vaihtelevat elämänrytmit vaikuttavat perheiden sekä erityisesti lasten hyvinvointiin ja arkeen? Hanna Kinnunen tapasi Jyväskylässä aihetta tarkastelevan kansainvälisen Perheet 24/7 -tutkimushankkeen vetäjät sekä Jyväskylän yliopiston varhaiskasvatuksen professorit Marja-Leena Laakson ja Anna Röngän. "Yhteiskunnan ja työelämän pitäisi joustaa nykyistä paremmin, jotta lapsiperheiden tarpeisiin voitaisiin aidosti vastata", Rönkä ja Laakso muistuttavat.

  • Kesto: 24 min

  Pyhä, pyhempi - lähdesuoja

  Missä oloissa toimitus voi johdattaa poliisin lähteensä jäljille? Tätä pohtii A-studion politiikan toimittaja Sanna Ukkola blogissaan.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Päivä: 28.11.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 01.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 02.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 03.12.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 04.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 05.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 08.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 09.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 10.12.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 11.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 12.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 15.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 16.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 17.12.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 18.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 19.12.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä