Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Päivä

  Talousguru 2012

  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 9 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Päivä »


  Puheen Päivä: Jaksot (717) fi:Program:rss

  Aira Samulin: Haasteet elämässäni ovat vieneet minua eteenpäin

  Aira Samulin täytti juuri 88 vuotta. - Olen onnellinen pitkästä hyvästä elämästä tässä ihanassa, vapaassa maassa, toteaa Samulin kiitollisena. Ilman vastoinkäymisiä ei rautarouvakaan ole elämästä selvinnyt. Hän on kuitenkin kääntänyt elämänsä haasteet voimavarakseen. Samulinin tyttären sairastuminen skitsofreniaan sai Airan lähtemään mukaan lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Elämä väkivaltaisen miehen kanssa oli piinaavaa, mutta Samulin vahvana naisena antoi kasvot perheväkivallalle kirjallaan Auringonpimennys. - Avoimuus kaikessa auttaa elämässä eteenpäin, toteaa Samulin. Viisaus, hyvyys, oikea asenne ja tanssi. Siinä Aira Samulinin energisen elämän salaisuus. Toimittajana Hanna Kinnunen.

  • Kesto: 9 min

  Jäähyväiset kusitolpalle

  Näin viikkoina yksin jos toinenkin kansanedustaja juo haikeita kakkukahveja eduskunnan kuppilassa. Kansan edustaminen ei kuitenkaan aina ole kinuskia, miettii poliitikan toimittaja Jari Korkki blogissaan.

  • Kesto: 3 min

  Teppo Turkki: Suomea vaivaa poliittinen impotenssi

  Kiina ja muut Itä-Aasian talousmahdit haastavat Suomea ja muuta Eurooppaa paitsi taloudessa niin myös politiikassa. Näin väittää Teppo Turkki Sitrasta. Jos näin on, mitä tämä tarkoittaa länsimaisille poliittisille järjestelmille, entä Suomelle? Miksi meitä vaivaa poliittinen impotenssi ja mistä löytyisi poliittista Viagraa? Sakari Sirkkanen haastattelee.

  • Kesto: 24 min

  Työturvallisuuskortilla asennetta ja pelisääntöjä

  Työturvallisuuskortteja on jo miljoona, mutta muistammeko, että turvallisuudesta huolehtiminen kuuluu kaikille? Työturvallisuutta säädellään tämän päivän Suomessa lailla ja turvallisuutta halutaan myös työpaikoilla kehittää: työmarkkinajärjestöjen, suuryritysten ja vakuutusyhtiöiden kehittämän työturvallisuuskortin on hankkinut jo miljoona suomalaista. Työturvallisuuskortti-koulutuksen tavoitteena on parantaa työturvallisuutta ja yhteistoimintaa erityisesti teollisuus- ja rakennusalojen työpaikoilla. Kortin hallinnoinnista ja kehittämisestä vastaa nykyisin Työturvallisuuskeskus, jonka asiantuntijaa Jukka Mäkeläistä kävi tapaamassa Hanna Kinnunen. Mäkeläinen muistuttaa, että työturvallisuus on ennen kaikkea yhteisöllisyyttä ja vastuun kantoa. Kinnunen ja Mäkeläinen tapasivatkin Helsingin keskustassa yhden rakennustyömaan juurella, jonka turvallisuutta Mäkeläinen tarkastelee ensimmäiseksi.

  • Kesto: 18 min

  Rokottaminen on oman onnistumisensa uhri

  Kun rokote toimii hyvin, ja kansallinen rokotusohjelma on kattava, ei enää nähdä tarttuvia tauteja. Ihmisiltä hämärtyy se, miltä ihmisiä rokotteella suojataan, kun ei ole niitä omakohtaisia kokemuksia vakavista taudeista, muistuttaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen rokotusohjelmayksikön ylilääkäri Hanna Nohynek. Rokotuksen ottaminen ja ottamatta jättäminen herättää ihmisissä paljon tunteita niin puolesta kuin vastaan. Helsingin sanomat uutisoi tänään siitä, miten suomalaisten rokotetiedot ovat niin sanotusti levällään, vanhoille pahvinpaloille kirjattuna, eikä meillä aina ole edes tiedossa, mitkä rokotukset on itsellä voimassa ja mitkä eivät. Kuinka isosta ongelmasta rokotetietojen puutteessa on käytännössä kyse? Toimittaja on Hanna Kinnunen.

  • Kesto: 9 min

  Vaaleja ei synny ilman keskusvaalilautakuntaa

  Eduskuntavaalit lähestyvät kovaa vauhtia ja poliitikot kuopivat maata kampanjoidensa, vaalikuviensa, -sanomansa kanssa toivoen läpimenoa ja paikkaa Arkadianmäen auringossa. Mutta mitä tapahtuu taustalla ja julkisen vaalihärdellin ulkopuolella? Hanna Kinnunen kävi tapaamassa valtiollisten vaalien valmistelutöistä ja ennakkoäänestyksen toimittamisesta vastaavan Keskusvaalilautakunnan, Helsingin kaupungin lautakunnan sihteeriä Veera Reunaa. Hän kertoo ensimmäiseksi, mikä on keskusvaalilautakunnan tehtävä.

  • Kesto: 9 min

  Osta Jassi!

  Ruotsin kanssa diskuteerattu puolustusraportti tuo meille suomalaisille vahvan turvallisuuden tunteen ja ruotsalaisille ehkä miljardikaupat, sanoo blogissaan Ylen Politiikan esimies Pekka Ervasti.

  • Kesto: 3 min

  Tuplataan kansanedustajien määrä!

  Kun kansan syvistä riveistä kysytään valtiolle säästökohteita, esiin putkahtaa joka kerran vääjäämättä kansanedustajien määrän puolittaminen. Niin sanottu kansa on tässä täysin väärässä, tuumaa politiikan toimittaja Jari Korkki blogissaan.

  • Kesto: 3 min

  Mitä terroristit haluavat Euroopasta?

  Millaisia riskejä Eurooppaan ja Suomeen voi kohdistua? Nyt keskustelua terrorismista Euroopassa ja Suomessa. -Median tehtävä on levittävää tietoa. Toisaalta on iso kysymys, miten esimerkiksi isiksestä pitää kertoa, pohtii turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä. -Joku väittää, että media ja terrosrimi ovat symbioosissa keskenään. Molemmat hyötyvät toisistaan ja julkisuudesta, muistuttaa vanhempi tutkija Teemu Sinkkonen Ulkopoliittisesta instituutista eli UPIsta. Toimittaja on Sakari Sirkkanen.

  • Kesto: 42 min

  Pitääkö ruoan geenejä muunnella?

  Ruoan geenimuuntelu jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Joidenkin mielestä gm-ruoka pelastaa maailman, kun taas toisten mielestä se on tie maailman tuhoon. Onko geenimuunneltu ruoka lippu taivaaseen vai helvettiin? Siitä väittelevät gm-ruokaa puoltava kasvijalostuksen dosentti Jussi Tammisola Helsingin yliopistosta ja gm-ruokaa vastustava Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi. Toimittajina ovat Heidi Laaksonen ja Hanna Kinnunen.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Päivä: 09.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 10.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 11.03.2015 10 min
  - Puheen Päivä: 12.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 13.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 16.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 17.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 18.03.2015 10 min
  - Puheen Päivä: 19.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 20.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 23.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 24.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 25.03.2015 10 min
  - Puheen Päivä: 26.03.2015 57 min
  - Puheen Päivä: 27.03.2015 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä