Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Turku

  Keskustan Esko Kiviranta suomii suurkuntia

  11 min
  • Esitetty: Turun Radio
  • Kuunneltu: 1 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Turku »


  Yle Turku: Jaksot (398) fi:Program:rss

  Joulukuun Arnon Apuvartti

  Joulukuun Arnon Apuvartissa todettiin, että lämpimiksi käyneet talvet saavat eksoottisimmatkin lajit viihtymään suomalaisissa puutarhoissa. Turkulainen Leena kertoi atsalean hoidostaan ja sai ainakin toimittaja Sannimari Lehtilän suorastaan liikuttumaan. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi kertoi senkin, että millä saadaan kärhöt viihtymään ankarissa saariston oloissa.

  • Kesto: 19 min

  Linja-autonkuljettaja Juha Vuorio kertoo bussikuskin arjesta

  Bussikuskin arki on täynnä vaihtuvia tilanteita. Miten niistä selviää ja millaista työ julkisen liikennevälineen ohjaksissa ylipäätään mahtaa nykyisin olla? Sannimari Lehtilä otti selvää linja-autonkuljettajan arjesta ja hyppäsi kuljettaja Juha Vuorion bussin kyytiin. Vuorio on ajanut bussia vasta puolitoista vuotta, mutta hänkin on nähnyt töissä jo monenlaista tilannetta ja kulkijaa.

  • Kesto: 6 min

  Marraskuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Marraskuun Arnon Apuvarttiin soittaneet kyselivät emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvilta muun muassa murattien talvenkestävyydestä, tammien tuholaisista ja juhannusruusun hoidosta. Sannimari Lehtilä oli lähetyksen toimittajana.

  • Kesto: 19 min

  Otsonivesi toi ympäristöpalkinnon Perniöön

  Salolainen Ozoclean Oy (Suomen Otsonivesi) sai tämänvuotisen Valonian Ympäristötekopalkinnon yhdessä uusikaupunkilaisen PS Processingin kanssa. Ozoclean tuo Suomeen laitteita, joilla valmistetaan otsonivettä, jota taas käytetään siivoamiseen. Otsonivedellä on pieni hiilijalanjälki. Otsoni on monelle tuttu sana vain otsonikadosta, jolloin maan pinnalle tulevan UV-säteilyn määrä kasvaa. Vaan mitä tekee otsonoitu vesi? No, ainakin sen puhdistaa ilman pesuainetta, hajoaa kahdeksassa tunnissa ja jättää jälkeensä pienen hiilijalanjäljen. Tarja Hiltunen lähti tutustumaan tapaukseen ja tapaamaan Valonian Ympäristöpalkinnolla palkittua yrittäjäpariskuntaa Timo ja Pia Kantolaa.  

  • Kesto: 8 min

  Tyky-päivää vetävä toivoo osallistujilta avointa mieltä

  Jippii, työnantaja ilmoittaa Tyky-päivästä, koko työyhteisö vetäytyy maaseudun rauhaan ja ohjelmassa on mm. mönkijäajelua. Päivää vetää työyhteisökonsultti. Osa työntekijöistä alkaa vitsailla leikkimisellä, osa naisista kieltäytyy ehdottomasti ajamasta millään helvetinkoneilla. Nuorimmat työntekijät innostuvat jo ja alkavat sopia kilpailuratoja. Työnantaja toivoo päivän lujittavan työntekijöiden yhteishenkeä ja lisäävän näin työn tuottavuutta. Tällaiseen tilanteeseen saattaa tulla tyky-päivää vetävä asiantuntija. Tarja Hiltunen kuvaili äskeisen tilanteen työ- ja organisaatiopsykologi Mervi Herraselle Avisio työyhteisöpalveluista ja kysyi, tätäkö se työ sitten on?

  • Kesto: 4 min

  TUTO valmistautuu liiganousuun huolellisesti

  Viime kauden Mestiksen voittajan, kouvolalaisen KooKoon anomus nousta Liigaan kaudelle 2015-16 on hyväksytty. Jääkiekon SM-liigan osakkaat ja seurajoukkueiden johto toivottavat yksimielisesti KooKoon tervetulleeksi Liigaan. Mitä tästä miettii TUTO? Onko liigahaaveet nyt unohdettu? TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Dani Aavista haastattelee Minna Rosvall.

  • Kesto: 4 min

  Iskelmätekstit ovat tulleet kuolinilmoituksiin

  Kuolinteksteissä on totuttu näkemään vaikkapa Lauri Viitaa (Äidit vain, nuo toivossa väkevät), Vuokko Laatiota (Nyt olen vapaa ja mukana tuulen), Eino Leinoa, Aleksis Kiveä, tekstejä raamatusta tai virsiä sekä omaisten omia kirjoituksia. Nykyään ilmoituksissa näkyy myös laulunsanoja. Tarja Hiltunen juttelee kuolinilmoitusten teksteistä yhdessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän pastorin Kari Kanalan kanssa. Aloitetaan kuitenkin muistokirjoituksella, joka teki Tarjaan suurimman vaikutuksen.

  • Kesto: 5 min

  Pohjola - Nordic Roots: nykytanssia ja jazzia

  Pohjola - Nordic Roots on tunnelmallinen näyttämöteos pohjoisista kansoista, luonnosta ja varsinkin Pohjolan mentaliteetista. Teos yhdistelee nykytanssia sekä Aili Ikosen ja Jussi Fredrikssonin säveltämää jazzia. Lisäksi luvassa on myös ripaus tiedettä, kun asiantuntijat alustavat esitysillat puhumalla muun muassa viikingeistä. Pohjola - Nordic Roots saa esityksensä 2. ja 5. marraskuuta Åbo Svenska Teaterissa. Esa Töykkälä haastattelee tekijöitä.

  • Kesto: 4 min

  Kökarista löytyy Suomen kaunein maisema

  Turkulainen Tapio Kaisla voitti tämän vuoden Luontokuvakilpailussa maisemat-sarjan kuvallaan Salaperäinen metsä. Kökarin Nabbanissa kuvattu lehtometsä, jota värittää puiden raosta paistava ilta-aurinko oli tuomarien mieleen. Kaislan kuva on näytillä Turussa lääkäriasema NEO:n aulassa. Vuoden luontokuva -kilpailuun lähettiin tänä vuonna 12 857 kuvaa 973:lta kuvaajalta. Määrä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Sarjoja oli kahdeksan. Tapio Kaislaa kiinnostaa luonnossa se, miten valo käyttäytyy metsässä. Tarja Hiltunen tapasi voittajakuvan napanneen Kaislan voittokuvan edessä.

  • Kesto: 4 min

  Hyvä kuva vaatii paljon työtä

  Kolmen turkulaisen valokuvaajakaveruksen töitä on näytillä Turussa lääkäriasema NEO:n aulassa vuoden loppuun saakka. Yksi kuvaajista on Olli Kotilainen, jolta on esillä mm. neliosainen kuvasarja kaakkurin lentoon lähdöstä lohjalaisella järvellä. Kotilaisen mukaan tekniikka on kuvauksessa tärkeää, siksi muun muassa kuvista kertovissa esitteissä on tarkkaan mainittu kuvien objektiivit, aukot, valotusajat ja ISO-arvot. Tarja Hiltunen sai kuulla, ettei tekniikka yksin riitä.

  • Kesto: 2 min

  Petteri Orpo ihmettelee Vladimir Putinin 21 kilon haukea

  Millainen kalamies mahtaa olla tämän maan kala-asioista vastaava ministeri? Entä saiko Venäjän presidentti Vladimir Putin viime vuonna todellakin jättihauen vai oliko kyse julkisuustempusta? Tätäkin asiaa pohditaan kun Kalle Talonen haastattelee turkulaista maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpoa.

  • Kesto: 6 min

  Lokakuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi antoi lokakuun lähetyksessä ohjeet esimerkiksi tyrnin hoitamiseen, kasvien talvettamiseen ja tammien kasvattamiseen terhoista. Toimittajana lähetyksessä oli Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 16 min

  Kirkas heijastin heijastaa parhaiten

  Jokainen suomalainen tuntee sanonnan, että heijastin on halpa henkivakuutus. Jokainen suomalainen myös tietää, mistä ne heijastimensa löytää, piirongin laatikosta tietenkin. Tämän päivän hyvä teko olkoon se, että kaivaa ne heijastimet esiin ja ripustaa niitä itselleen ja muulle perheelleen. Montako kerrosta materiaalia tulee yhteen pehmeään heijastimeen? Kerroksia tulee viisi. Ensin heijastinkalvo, sitten muovikalvo, väliin pehmuste ja paketti päällystetään vielä yhdellä muovi- ja yhdellä heijastinkalvolla. Pino laitetaan yhdistettyyn prässi- ja muottipainoon ja kas, heijastin on valmis. Heijastimen keksi aikoinaan pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti, joka joutui pimeällä hevosineen kolariin. Hevonen kuoli ja Lehti päätti keksiä jotain, millä estettäisiin moinen kamaluus. Syntyi heijastin, josta innostuivat heti myös poliisi ja Liikenneturva. Loppu onkin historaa. Maailman suurin heijastinvalmistaja on laitilalainen CorePlast. Sen tuotannosta yli puolet menee ulkomaille ympäri maailmaa. Yrityksen nettisivuilta voi muuten lukea heijastimen keksijän Arvi Lehden tarinaa 1950- ja 60-lukujen vaihteesta. Tarja Hiltunen tuo meidät nykyaikaan pertteliläisen Saumeri Oy:n tehdassalissa.

  • Kesto: 5 min

  Parisuhteen uinuva halu kannattaa houkutella hereille

  Oletko parisuhteessa, jossa intohimon liekki on lakannut lepattamasta? Et ole asiassa yksin, vakuuttaa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveyden edistämisen yksikön seksuaaliterveydenhoitaja Marjukka Takalan vastaanotolla näyttäytyy koko seksuaalisuuden kirjo ja sohvalla istuu usein myös haluttomuuden peikko. Hän kertoi toimittaja Sannimari Lehtilälle, että asia koskettaa jokaista ja sille kannattaa tehdä jotain. Usein jää alkaa sulaa pienillä teoilla.

  • Kesto: 8 min

  Benjamin Peltonen matkaa Instasta tähtiin

  Benjamin Peltonen on nuori kaarinalainen, jonka elämää seuraa kuvapalvelu Instagramissa jo yli 200 000 ihmistä. Sannimari Lehtilä tapasi Bemmin ja kysyi häneltä heti alkuun muutamaa mielipidettä Yle Turun tilanteesta. Kuinka iso moka on se, ettei Yle Turulla vielä ole ollut omaa Instagram-tiliä?

  • Kesto: 8 min

  Arno Kasvin opit herkullisten papujen valmistamiseen

  Emeritus-ylipuutarhuri Arno Kasvi ja Sannimari Lehtilä päätyivät syyskuun viimeisenä perjantaina Yle Turun kyökin puolelle. Siellä kattilassa porisi kotimaista herkkua, joka on turhan usein mauton pötkylä lautasilla. Vaan Arnolla on konstinsa ja ne hän esitteli muillekin.

  Yle Turku: Muut audiot (478) fi:Program:rss

  Rahasanko jorpakkoon vai taiteen tukemiseen?

  Mitä sinä tekisit, jos eteesi tuotaisiin rahaämpäri ja sanottaisiin, että ota siitä? Tai että jos ei kelpaa, niin rahat menevät mereen? Titanik-gallerian toiminnanjohtaja, taiteilija Kimmo Modig heitti taannoin tällaisen performanssin Uudenkaupungin Pakkahuoneella, ja arvatenkin yleisö oli hämillään. Tarkoituksena oli tarkkailla ihmisten suhtautumista rahaan ja pohtia taiteen tukemisen mielekkyyttä. Jouni Koutonen tapasi mystisen taidemesenaatin.

  • Kesto: 12 min

  Jorma Taina: Laivatilaus tuli kreivin aikaan

  Varsinais-Suomessa on tervehditty innolla STX:n Turun telakan saamaa laivatilausta. Toimittajat Jorma Tuominen ja Joona Haarala pohtivat tilauksen merkitystä merenkulkualan emeritusprofessori Jorma Tainan kanssa. Taina pitää tilausta enemmän kuin tärkeänä suomalaistelakoille.

  • Kesto: 9 min

  Ihmistaimet istuttivat puun taimia Raisiossa

  Raisiossa valtakunnallista puun päivää juhlistetaan joka vuosi uusia puita istuttamalla. Tänä vuonna Kaanaan koulun viidesluokkalaiset istuttivat koulun urheilukentän laidalle kuusi metsälehmusta yhdessä aikuisten kanssa. Muun muassa kaupunginjohtaja Ari Korhosen istutuspuuhaa siivitti koulun eka- ja tokaluokkalaisten rempseä laulu. Paikalla kävi toimittaja Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 6 min

  Kättely istuu sitkeässä kuin tauti

  Flunssa-aikana moni karttaa kättelyä, mutta muuten tervehtimistapa istuu sitkeästi kulttuurissamme. Edes taannoinen sikainfluenssa-pandemia ei kohteliasta käytäntöä katkaissut kuin hetkeksi, vaikka se on tervehdyksistä tehokkain levittämään pöpöjä. Kättelyä niin terveydellisestä kuin kulttuurisestakin näkökulmasta tutkiva Annakaisa Suominen kertoo Kalle Talosen ja Jouni Koutosen haastattelussa, että kättely on luottamuksen sinetti ja tavalle on biologisetkin perusteet.

  • Kesto: 12 min

  Heli Paasio ja Pekka Myllymäki Turun Radion kansanedustajahaastattelussa

  Turun Radio kansanedustajahaastattelussa puhuttiin kuntauudistuksesta. Turkulainen, sosialidemokraattien kansanedustaja Heli Paasio ja keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Pekka Myllymäki puhuivat tiukasti mm. valtionosuuksien leikkauksista. Toimittaja Hannu Vähämäki johdatti keskustelua.

  • Kesto: 21 min

  Suomalaislapset liikkuvat Brysselissä urheilukoulussa

  Urheilu yhdistää Brysselin lähistöllä asuvia suomalaisperheitä. Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Sen syyskausi on juuri alkanut. Viime lauantaina kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Urheilu yhdistää Brysselissä asuvia suomalaisia

  Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Syyskuun puolivälissä kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Kriketti kerää harrastajia

  Kriketti kasvattaa suosiotaan Suomessa. Vielä pitkälti ulkomaalaisvoimin pyörivä laji kerää suomalaisharrastajia lähinnä puskaradion avulla. Intoa harrastajien keskuudessa riittää ja Suomessa on ainesta aina Euroopan krikettihuipuksi. Turussakin lajia harrastetaan FinnAsia-joukkueessa. Kalle Mäkelä kyseli joukkueen organisaattori Pasi Kankaanpäältä kriketin asemasta Suomessa.

  • Kesto: 5 min

  Kaarinan Lepakkotalon kohtalo edelleen avoin

  Tästä melko tavallisen näköisestä 50-luvulla valmistuneesta omakotitalosta on tullut yksi Kaarinan puhutuimmista rakennuksista. Syynä ovat sisällä pesineet lepakot. Turun hallinto-oikeus oli linjauksessaan sitä mieltä, että lepakkotaloa saa purkaa. Tontin omistava Kaarinan kaupunki haluaisi rakentaa paikalle kerrostalon ja on valittanut asiasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kalle Talonen kävi lepakkotalolla kysymässä biologi Emma Kososelta, miksi pohjanlepakot haluavat pesiä juuri siellä.

  • Kesto: 10 min

  Puolukkaan ei pidä suhtautua happamasti

  Vaikka puolukka ei ole samanlainen C-vitaaminipommi kuin moni muu marja, sisältää se runsaasti terveellisiä aineksia; kuten kivennäis- ja hivenaineita ja flavonoideja. Happoisuutensa ansiosta hyvin säilyvä marja on myös mainio kuidun lähde. Tohtorikoulutettava Oskar Laaksonen Turun yliopistolta pureskelee puolukkaa työkseen, tai oikeastaan jakaa sitä osiin. Eri terveys- ja makuominaisuudet nimittäin keskittyvät puolukan eri osasiin, ja eri tavoin käyttämällä puolukasta saadaan uusia vivahteita esiin. Päivi Leppäsen ja Jouni Koutosen haastattelussa Laaksonen suitsuttaa myös huonossa maineessa olevaa variksenmarjaa.

  • Kesto: 9 min

  Toriparkissa Koukin ylävartalolihaksia ja muuta hauskaa

  Toriparkki-ohjelmassa keskusteltiin tällä kertaa Stand Up Turku -festivaalin kunniaksi vakavasti huumorista ja prinsessasta. Vierailevana tähtenä oli stand up -koomikko Anders Helenius. Toriparkin vakiokalustoon kuuluva näyttelijä Mikko Kouki aloitti small talk -osuuden heti esittelemällä kollegalleen Tuija Piepposelle mielestään salskeaa ylävartaloaan. Keskustelu jatkui perjantaimeiningeissä prinsessa Victorian vierailun jälkipuinnilla. Tämän jälkeen vuorossa oli se vaikein kysymys: Mikä on hauskaa?

  • Kesto: 27 min

  Turku sai Norsuaukion

  Turku sai torstaina uuden kulttuuriaukion Aurajokirantaan kun historian ja nykytaiteen museon Aboa Vetus & Ars Novan edustalle avattiin Norsuaukio.Tilaisuudessa paljastettiin taiteilija Hanna Vihriälältä tilattu graniittiveistos. Teoksella halutaan juhlistaa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta sekä onnitella säätiön ja museon perustajaa, kauppaneuvos Matti Koivurintaa tämän täyttäessä 80 vuotta. Toimittaja Sannimari Lehtilä oli paikalla teoksen paljastustilaisuudessa.

  • Kesto: 5 min

  Valoton pyörä on turvallisuusriski

  Poliisi on huolestunut ilman valoa pyöräilevien määrästä. Varsinais-Suomen poliisin keskiviikkoillan tunnin mittaisessa yllätysratsiassa jäi kiinni noin neljäkymmentä valotonta pyöräilijää. Turun Ylioppilaskylän läheisyydessä oltiin yliopiston ja ylioppilaskylän yhdistävän alikulun läheisyydessä. Ylikonstaapeli Simo Saviojan mukaan työmatkaliikenteessä valoasiat ovat yleensä kunnossa, mutta satunnaiset reissut tehdään usein valottomalla pyörällä. Toimittaja Minna Rosvall seurasi valvontaa.

  • Kesto: 5 min

  Ulkoilupuvun hinnasta voi tulla hiki

  Reippailu raittiissa ulkoilmassa on monen syksyinen harrastus ja sitä voi harrastaa varmasti vähän vanhemmissakin rytkyissä, mutta nykyisin meille markkinoidaan urakalla teknisiä ja todella kalliitakin ulkoiluvermeitä. Kaupan professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta lähti katsastamaan ulkoiluvaatteiden valikoimaa Sannimari Lehtilän kanssa turkulaiseen urheiluliikkeeseen.

  • Kesto: 7 min

  Kapuajat tempaisevat Nepalin hyväksi

  6 462 metriä ja saman verran euroja on tavoitteena Pirkko Rautalinnalla ja Marika Lambergilla, jotka lähtevät marraskuussa valloittamaan Nepalin korkeinta vaellushuippua, Mera Peakia. Tavoitteena on kerätä varoja Nepalin maaseudun ihmisten ja luonnon hyväksi. Jouni Koutonen tapasi toimeliaat naiset, joita ei niinkään huoleta matkan tarjoamat haasteet kuin se hyväntekeväisyyspotin kartuttaminen.

  • Kesto: 7 min

  Yle Turku: Jaksot (5) fi:Program:rss

  Turun seudulla tavoitellaan kuntamäärän supistamista

  Turun seudun kuntajakoselvittäjät tavoittelevat kuntamäärän supistamista. Jäljelle jäisi vain muutama elinkelpoinen kunta. Työtä koordinoi alustavasti kolme kuntajakoselvittäjää. Ehdotusten pitäisi valmistua pikavauhtia syyskuun loppuun mennessä.

  Yle Turku: Muut videot (329) fi:Program:rss

  Hymynaamat hillitsevät kaasujalkaa Raisiossa

  Hymynaamoin varustetut nopeuden näyttötaulut otetaan jouluviikolla käyttöön Raisiossa. Oikeaa nopeutta ajava kuljettaja saa palautteeksi hymymaaman. Jos ajoneuvolla on ylinopeutta, vilkkuu näyttötaulussa surunaama.

  Vain heijastin näkyy pimeässä

  Yle Turku testasi aamuhämärällä, kuinka hyvin heijastimen kanssa liikkuvat äiti ja lapsi näkyvät liikenteessä.

  Arno Kasvi: Suosin jouluruusua, koska se tuo iloa pitkään

  Jouluruusu kukkii yhä useamman joulussa, eikä ihme, sillä se on todellinen kukkakaunotar. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi arvostaa helppohoitoista jouluruusua, koska se ei ole mikään kertakäyttökasvi. Jouluruusun kukinta voi jatkua joulun jälkeen vuodesta toiseen omassa puutarhassa. Sannimari Lehtilä ja Arno Kasvi tarkastavat videolla myös marraskuussa istutetun jouluamarylliksen voinnin.

  • Kesto: 6 min

  Toriparkki: Itsenäisyyspäivän vietto = Linnan juhlien katselu

  Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa ihmeteltiin, miksi Linnan juhlat aina vaan on vuoden suosituin tv-ohjelma. Murtuuko yhtenäiskulttuurin vankka jatkumo nyt, kun linnasta on tarjolla myös muita lähetyksiä kuin vain se yksi virallinen. Kalle Talosen vieraina olivat Veijo Hietala, Tuula Vainikainen ja Roope Lipasti.

  • Kesto: 13 min

  Koulupäivä Mynämäen lukiossa

  Mynämäen lukio on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon valtakunnallisessa lukiovertailussa. Koulussa iloittiin saavutuksesta. Toimittaja Minna Rosvall seurasi yhden koulupäivän kulkua.

  • Kesto: 3 min

  Toriparkki: Auttaako valmentajavaihdos Tepsiä?

  Suikkanen sai lähteä, uusi TPS:n johtotroikka on entistä turkulaisempi. Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa Kalle Talonen kyseli Dennis Rafkinilta, Kari Hietarinnalta ja Markku Jokisipilältä, onko uusi valmennustrio parempi kuin vanha?

  • Kesto: 12 min

  Arno Kasvi: Istuta joulupöydän kuningatar nyt

  Jos kinkku on joulupöydän kunkku, niin koko joulun kuningatar on amaryllis. Kukkakaunotar on helppo saada sipulista kukkaan, vakuuttaa emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi.

  • Kesto: 8 min

  Kokonainen kerrostalo evakuoitiin Turun keskustassa

  Kahdeksankerroksisesta talosta evakuoitiin 46 ihmistä tulipalon vuoksi. Yksi toimitettiin sairaalahoitoon. Yliopistonkadulla sijaitsevan kerrostalon ullakolla syttyi tulipalo aamuyöllä ennen kolmea. Talon ullakko ja kattorakenteet paloivat täysin, mutta asunnot säästyivät liekeiltä.

  Puinen kerrostalo paloi Turussa

  Turussa paloi maanantain ja tiistain välisenä yönä 2-kerroksinen puurakenteinen kerrostalo. Rakennus tuhoutui palossa täysin.

  • Kesto: 1 min

  Lahjoituslamppuja ruuvattiin tankoihin Turussa

  Turun polkupyöräilijät -yhdistys järjesti torstaina yllätystempauksen, jossa valottomille pyöräilijöille jaettiin ilmaisia lamppuja. Tempaus on osa yhdistyksen kampanjointia kevyen liikenteen turvallisuuden hyväksi.

  • Kesto: 1 min

  Turussa yksi puutalo vähemmän - katso miten taloa puretaan

  Yksi puutalojen purkua koskevista kiistoista sai päätepisteen Turussa perjantaina. Itäisellä Pitkäkadulla alettiin purkaa puutaloa, jonka vanhin osa on vuodelta 1881. Purkutyö haittaa liikennettä seuraavan kolmen viikon ajan.

  • Kesto: 2 min

  Arno Kasvin Apuvartti: Näin teet luonnonmukaisen talvisuojauksen hedelmäpuille

  Hedelmäpuut pitää muistaa suojata niitä mielellään talvella syöviltä rusakoilta ja myyriltä. Konsteja on monia, ja kenellekään ei liene yllätys, että ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi suosii luonnonmukaista talvisuojausta. Katso videolta, miten homma hoituu. Toimittajana paikalla häärii Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 4 min

  Rauhaa taotaan kyyhkysten muotoon Mynämäessä

  Mynämäessä on taottu rauhankyyhkyjä lähetettäviksi Ukrainaan. Käsi- ja taideteollisuusopiston opiskelijoiden metallikyyhkyistä tulee osa Ukrainan Donetskiin tarkoitettua rauhanpatsasta. Se syntyy 19 eurooppalaiskaupungin yhteistyönä.

  Muualla Yle.fi:ssä