Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Turku

  Keskustan Esko Kiviranta suomii suurkuntia

  11 min
  • Esitetty: Turun Radio
  • Kuunneltu: 1 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Turku »


  Yle Turku: Jaksot (387) fi:Program:rss

  Lokakuun Arnon Apuvartti

  Ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi antoi lokakuun lähetyksessä ohjeet esimerkiksi tyrnin hoitamiseen, kasvien talvettamiseen ja tammien kasvattamiseen terhoista. Toimittajana lähetyksessä oli Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 16 min

  Kirkas heijastin heijastaa parhaiten

  Jokainen suomalainen tuntee sanonnan, että heijastin on halpa henkivakuutus. Jokainen suomalainen myös tietää, mistä ne heijastimensa löytää, piirongin laatikosta tietenkin. Tämän päivän hyvä teko olkoon se, että kaivaa ne heijastimet esiin ja ripustaa niitä itselleen ja muulle perheelleen. Montako kerrosta materiaalia tulee yhteen pehmeään heijastimeen? Kerroksia tulee viisi. Ensin heijastinkalvo, sitten muovikalvo, väliin pehmuste ja paketti päällystetään vielä yhdellä muovi- ja yhdellä heijastinkalvolla. Pino laitetaan yhdistettyyn prässi- ja muottipainoon ja kas, heijastin on valmis. Heijastimen keksi aikoinaan pertteliläinen maanviljelijä Arvi Lehti, joka joutui pimeällä hevosineen kolariin. Hevonen kuoli ja Lehti päätti keksiä jotain, millä estettäisiin moinen kamaluus. Syntyi heijastin, josta innostuivat heti myös poliisi ja Liikenneturva. Loppu onkin historaa. Maailman suurin heijastinvalmistaja on laitilalainen CorePlast. Sen tuotannosta yli puolet menee ulkomaille ympäri maailmaa. Yrityksen nettisivuilta voi muuten lukea heijastimen keksijän Arvi Lehden tarinaa 1950- ja 60-lukujen vaihteesta. Tarja Hiltunen tuo meidät nykyaikaan pertteliläisen Saumeri Oy:n tehdassalissa.

  • Kesto: 5 min

  Parisuhteen uinuva halu kannattaa houkutella hereille

  Oletko parisuhteessa, jossa intohimon liekki on lakannut lepattamasta? Et ole asiassa yksin, vakuuttaa Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveyden edistämisen yksikön seksuaaliterveydenhoitaja Marjukka Takalan vastaanotolla näyttäytyy koko seksuaalisuuden kirjo ja sohvalla istuu usein myös haluttomuuden peikko. Hän kertoi toimittaja Sannimari Lehtilälle, että asia koskettaa jokaista ja sille kannattaa tehdä jotain. Usein jää alkaa sulaa pienillä teoilla.

  • Kesto: 8 min

  Benjamin Peltonen matkaa Instasta tähtiin

  Benjamin Peltonen on nuori kaarinalainen, jonka elämää seuraa kuvapalvelu Instagramissa jo yli 200 000 ihmistä. Sannimari Lehtilä tapasi Bemmin ja kysyi häneltä heti alkuun muutamaa mielipidettä Yle Turun tilanteesta. Kuinka iso moka on se, ettei Yle Turulla vielä ole ollut omaa Instagram-tiliä?

  • Kesto: 8 min

  Arno Kasvin opit herkullisten papujen valmistamiseen

  Emeritus-ylipuutarhuri Arno Kasvi ja Sannimari Lehtilä päätyivät syyskuun viimeisenä perjantaina Yle Turun kyökin puolelle. Siellä kattilassa porisi kotimaista herkkua, joka on turhan usein mauton pötkylä lautasilla. Vaan Arnolla on konstinsa ja ne hän esitteli muillekin.

  • Kesto: 10 min

  Syyskuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi ehti Arnon Apuvartissa antaa monta arvokasta neuvoa suoraan lähetykseen soittaneille kuuntelijoille Lähetyksessä Kasvin kielenkäyttöä suitsi Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 17 min

  Maatilan syystöitä säestää kuivurin ääni

  Mitä saadaan, kun laitetaan kaupunkilainen seuraamaan kahden maatalousyrittäjän työpäivää? No, ainakin se kaupunkilainen tuppaa mukaan puimurin kyytiin. Sanna Mäki ja Mika Numminen viljelevät Salon Kuusjoella kauraa, ohraa sekä kevät- ja syysvehnää. Lisäksi pariskuntaa työllistää 63 lehmän lämmin pihatto. Tarja Hiltunen seurasi maatilan syysaamun töitä.

  • Kesto: 10 min

  TURKU PRIDESSA VAALITAAN VAPAUTTA VALITA JA OIKEUTTA OLLA

  Eriväriset liput liehuvat Turun keskustassa viikonloppuna, kun sateenkaariväki juhlii kaupungissa. Näkyvin osa on kaupungin läpi kulkeva kulkue, johon odotetaan tuhansia osallistujia.Tai oikeastaan kyseessä on kulkue, mielenosoitus ja bileet, kuten tapahtuman nettisivuilla todetaan. Suomessa on menty isoin harppauksin eteenpäin seksuaalivähimmistöjen oikeuksissa, mutta tasa-arvoon on vielä pitkä ja kivinenkin matka. Tarja Hiltunen tapasi Priden koordinaattorin Roosa Laaksosen, joka kertoo, miksi marssii.

  • Kesto: 6 min

  Raision Loimu toivoo lentopallobuustin näkyvän katsomossa

  Suomen miesten lentopallomaajoukkueen sekä myös koripallomaajoukkueen MM-otteet loivat Suomeen varsinaisen palloilubuumin. Seurat toivovat nyt innostuksen näkyvän kotimaisen sarjan katsomoissa. Lentopallokausi käynnistyy 27. syyskuuta. Loimaalla pöhinä näkyy ja tuntuu katukuvassa. Kausikortteja myydään kovaa tahtia ja MM-pelaaja Matti Oivasta odotetaan harjoituksiin kuin kuuta nousevaa. Miten sitten toisella mieslentopallopaikkakunnalla Raisiossa? Tarja Hiltunen tapasi Loimun toiminnanjohtaja Jani Niemisen.

  • Kesto: 10 min

  Nimi tekee ihmisen

  Ihmisellä on läheinen suhde omaan nimeensä, vaikka omaa nimeä tuleekin harvemmin mietittyä. Oli etunimi sitten erittäin harvinainen tai maailman yleisin, siihen liittyy uniikki tarina. Nimeään voi vihata ja oppia rakastamaan. Elektra Kamotskin ja Maria Lahti pohtivat Sarita Blomqvistin kanssa, miltä oma nimi tuntuu.

  • Kesto: 6 min

  Franklinin retkikunnan mysteeri on osa kanadalaista sielunelämää

  Suomalaisissa lehdissä on ollut pikku-uutinen 1840-luvulla kadonneen brittiläisen John Franklinin retkikunnan toisen laivan löytymisestä. Tästä luoteisväylää nyky-Kanadan pohjoispuolella etsineen aluksen löytymisestä kertoi itse Kanadan pääministeri Stephen Harper juhlavaan sävyyn. Pääministeri matkasi myös oitis löytöpaikalle. Hylky meren pohjassa.... Mikä tässä nyt on niin ihmeellistä? Turun yliopiston Janne Korkka tuntee tarinan taustan. Iiro Andersson soitti hänelle. [110914 TKU Janne Korkka kertoo Terrorin ja Erebuksen mysteeristä, 00:04:11]

  • Kesto: 4 min

  Kysy kirjastonhoitajalta - Veriryhmät ja ruoansulatus

  Sangen biologisia kysymyksiä valikoitui kirjastonhoitajalle tällä kertaa. Pitkäköhän on ihmisen ruoansulatuselimistö, ja kuinka kauan ruoalta kestää sulavasti taivaltaa sen läpi? Jouni Koutosen jututtama kirjastonhoitaja Antti Impivaara saa kuitenkin ensin vastattavakseen toisen kysymyksen: kuinka voi saada selville oman veriryhmänsä?

  • Kesto: 5 min

  Reino Vahteri tuntee Kino Dominon

  Elokuvateatteri Kino Domino avautui Turussa vuonna 1956. Samana vuonna filmikoneenkäyttäjänä aloitti parikymppinen Reino Vahteri. Kino Domino oli välillä Turun leffateatterien ykkönen, mutta lopulta vuonna 1994 se jouduttiin sulkemaan. Leffateatterivanhus avattiin uudelleen keväällä, ja Kino Dominossa näytetään vanhoja klassikoita. Koneenkäyttäjä Reino Vahteri on nyt 81-vuotias, ja hänen filmitaidoilleen on edelleen käyttöä. Esa Töykkälä tapasi Reino Vahterin.

  • Kesto: 4 min

  Tennislupaus Eero Vasa on lähellä läpimurtoa

  Turkulainen 17-vuotias Eero Vasa on yksi Suomen nousevia tennistähtiä. Hän saavutti SM-hopeaa ulkokentillä ja peli kehittyy kovaa vauhtia. Vasan tavoite on kova, mutta realistinen. Hän kaavailee pelaavansa jo ensi vuonna grand slam -turnausten juniorisarjassa. Toimittaja Minna Rosvall kyseli tarkemmin nuoren lupauksen tavoitteista.

  • Kesto: 5 min

  Elokuun Puhu Kasville

  Puutarhoissa nautitaan nyt kesän sadosta. Moni kysymys liittyikin elokuun Puhu Kasville -ohjelmassa hyötykasveihin. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi vastasi kysymyksiin ja Sannimari Lehtilä oli lähetyksessä toimittajana.

  • Kesto: 49 min

  Miksei koulu muutu?

  Uusista koulurakennuksista tehdään moderneja, mutta oppisisällöt ja opetusmetodit ovat pahasti vanhentuneet. Turkulaisen Runosmäen koulun opettaja Maarit Korhonen kyselee tuoreessa pamfletissaan "Herää koulu!", onko vaihtoehtoja pulpetissa hiljaa istumiselle. Päivi Leppänen vieraili luokassa, jossa on muun muassa keinutuoli, säkkituoli, sohvia ja mattoja.

  Yle Turku: Muut audiot (478) fi:Program:rss

  Rahasanko jorpakkoon vai taiteen tukemiseen?

  Mitä sinä tekisit, jos eteesi tuotaisiin rahaämpäri ja sanottaisiin, että ota siitä? Tai että jos ei kelpaa, niin rahat menevät mereen? Titanik-gallerian toiminnanjohtaja, taiteilija Kimmo Modig heitti taannoin tällaisen performanssin Uudenkaupungin Pakkahuoneella, ja arvatenkin yleisö oli hämillään. Tarkoituksena oli tarkkailla ihmisten suhtautumista rahaan ja pohtia taiteen tukemisen mielekkyyttä. Jouni Koutonen tapasi mystisen taidemesenaatin.

  • Kesto: 12 min

  Jorma Taina: Laivatilaus tuli kreivin aikaan

  Varsinais-Suomessa on tervehditty innolla STX:n Turun telakan saamaa laivatilausta. Toimittajat Jorma Tuominen ja Joona Haarala pohtivat tilauksen merkitystä merenkulkualan emeritusprofessori Jorma Tainan kanssa. Taina pitää tilausta enemmän kuin tärkeänä suomalaistelakoille.

  • Kesto: 9 min

  Ihmistaimet istuttivat puun taimia Raisiossa

  Raisiossa valtakunnallista puun päivää juhlistetaan joka vuosi uusia puita istuttamalla. Tänä vuonna Kaanaan koulun viidesluokkalaiset istuttivat koulun urheilukentän laidalle kuusi metsälehmusta yhdessä aikuisten kanssa. Muun muassa kaupunginjohtaja Ari Korhosen istutuspuuhaa siivitti koulun eka- ja tokaluokkalaisten rempseä laulu. Paikalla kävi toimittaja Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 6 min

  Kättely istuu sitkeässä kuin tauti

  Flunssa-aikana moni karttaa kättelyä, mutta muuten tervehtimistapa istuu sitkeästi kulttuurissamme. Edes taannoinen sikainfluenssa-pandemia ei kohteliasta käytäntöä katkaissut kuin hetkeksi, vaikka se on tervehdyksistä tehokkain levittämään pöpöjä. Kättelyä niin terveydellisestä kuin kulttuurisestakin näkökulmasta tutkiva Annakaisa Suominen kertoo Kalle Talosen ja Jouni Koutosen haastattelussa, että kättely on luottamuksen sinetti ja tavalle on biologisetkin perusteet.

  • Kesto: 12 min

  Heli Paasio ja Pekka Myllymäki Turun Radion kansanedustajahaastattelussa

  Turun Radio kansanedustajahaastattelussa puhuttiin kuntauudistuksesta. Turkulainen, sosialidemokraattien kansanedustaja Heli Paasio ja keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Pekka Myllymäki puhuivat tiukasti mm. valtionosuuksien leikkauksista. Toimittaja Hannu Vähämäki johdatti keskustelua.

  • Kesto: 21 min

  Suomalaislapset liikkuvat Brysselissä urheilukoulussa

  Urheilu yhdistää Brysselin lähistöllä asuvia suomalaisperheitä. Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Sen syyskausi on juuri alkanut. Viime lauantaina kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Urheilu yhdistää Brysselissä asuvia suomalaisia

  Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Syyskuun puolivälissä kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Kriketti kerää harrastajia

  Kriketti kasvattaa suosiotaan Suomessa. Vielä pitkälti ulkomaalaisvoimin pyörivä laji kerää suomalaisharrastajia lähinnä puskaradion avulla. Intoa harrastajien keskuudessa riittää ja Suomessa on ainesta aina Euroopan krikettihuipuksi. Turussakin lajia harrastetaan FinnAsia-joukkueessa. Kalle Mäkelä kyseli joukkueen organisaattori Pasi Kankaanpäältä kriketin asemasta Suomessa.

  • Kesto: 5 min

  Kaarinan Lepakkotalon kohtalo edelleen avoin

  Tästä melko tavallisen näköisestä 50-luvulla valmistuneesta omakotitalosta on tullut yksi Kaarinan puhutuimmista rakennuksista. Syynä ovat sisällä pesineet lepakot. Turun hallinto-oikeus oli linjauksessaan sitä mieltä, että lepakkotaloa saa purkaa. Tontin omistava Kaarinan kaupunki haluaisi rakentaa paikalle kerrostalon ja on valittanut asiasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kalle Talonen kävi lepakkotalolla kysymässä biologi Emma Kososelta, miksi pohjanlepakot haluavat pesiä juuri siellä.

  • Kesto: 10 min

  Puolukkaan ei pidä suhtautua happamasti

  Vaikka puolukka ei ole samanlainen C-vitaaminipommi kuin moni muu marja, sisältää se runsaasti terveellisiä aineksia; kuten kivennäis- ja hivenaineita ja flavonoideja. Happoisuutensa ansiosta hyvin säilyvä marja on myös mainio kuidun lähde. Tohtorikoulutettava Oskar Laaksonen Turun yliopistolta pureskelee puolukkaa työkseen, tai oikeastaan jakaa sitä osiin. Eri terveys- ja makuominaisuudet nimittäin keskittyvät puolukan eri osasiin, ja eri tavoin käyttämällä puolukasta saadaan uusia vivahteita esiin. Päivi Leppäsen ja Jouni Koutosen haastattelussa Laaksonen suitsuttaa myös huonossa maineessa olevaa variksenmarjaa.

  • Kesto: 9 min

  Toriparkissa Koukin ylävartalolihaksia ja muuta hauskaa

  Toriparkki-ohjelmassa keskusteltiin tällä kertaa Stand Up Turku -festivaalin kunniaksi vakavasti huumorista ja prinsessasta. Vierailevana tähtenä oli stand up -koomikko Anders Helenius. Toriparkin vakiokalustoon kuuluva näyttelijä Mikko Kouki aloitti small talk -osuuden heti esittelemällä kollegalleen Tuija Piepposelle mielestään salskeaa ylävartaloaan. Keskustelu jatkui perjantaimeiningeissä prinsessa Victorian vierailun jälkipuinnilla. Tämän jälkeen vuorossa oli se vaikein kysymys: Mikä on hauskaa?

  • Kesto: 27 min

  Turku sai Norsuaukion

  Turku sai torstaina uuden kulttuuriaukion Aurajokirantaan kun historian ja nykytaiteen museon Aboa Vetus & Ars Novan edustalle avattiin Norsuaukio.Tilaisuudessa paljastettiin taiteilija Hanna Vihriälältä tilattu graniittiveistos. Teoksella halutaan juhlistaa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta sekä onnitella säätiön ja museon perustajaa, kauppaneuvos Matti Koivurintaa tämän täyttäessä 80 vuotta. Toimittaja Sannimari Lehtilä oli paikalla teoksen paljastustilaisuudessa.

  • Kesto: 5 min

  Valoton pyörä on turvallisuusriski

  Poliisi on huolestunut ilman valoa pyöräilevien määrästä. Varsinais-Suomen poliisin keskiviikkoillan tunnin mittaisessa yllätysratsiassa jäi kiinni noin neljäkymmentä valotonta pyöräilijää. Turun Ylioppilaskylän läheisyydessä oltiin yliopiston ja ylioppilaskylän yhdistävän alikulun läheisyydessä. Ylikonstaapeli Simo Saviojan mukaan työmatkaliikenteessä valoasiat ovat yleensä kunnossa, mutta satunnaiset reissut tehdään usein valottomalla pyörällä. Toimittaja Minna Rosvall seurasi valvontaa.

  • Kesto: 5 min

  Ulkoilupuvun hinnasta voi tulla hiki

  Reippailu raittiissa ulkoilmassa on monen syksyinen harrastus ja sitä voi harrastaa varmasti vähän vanhemmissakin rytkyissä, mutta nykyisin meille markkinoidaan urakalla teknisiä ja todella kalliitakin ulkoiluvermeitä. Kaupan professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta lähti katsastamaan ulkoiluvaatteiden valikoimaa Sannimari Lehtilän kanssa turkulaiseen urheiluliikkeeseen.

  • Kesto: 7 min

  Kapuajat tempaisevat Nepalin hyväksi

  6 462 metriä ja saman verran euroja on tavoitteena Pirkko Rautalinnalla ja Marika Lambergilla, jotka lähtevät marraskuussa valloittamaan Nepalin korkeinta vaellushuippua, Mera Peakia. Tavoitteena on kerätä varoja Nepalin maaseudun ihmisten ja luonnon hyväksi. Jouni Koutonen tapasi toimeliaat naiset, joita ei niinkään huoleta matkan tarjoamat haasteet kuin se hyväntekeväisyyspotin kartuttaminen.

  • Kesto: 7 min

  Yle Turku: Jaksot (5) fi:Program:rss

  Turun seudulla tavoitellaan kuntamäärän supistamista

  Turun seudun kuntajakoselvittäjät tavoittelevat kuntamäärän supistamista. Jäljelle jäisi vain muutama elinkelpoinen kunta. Työtä koordinoi alustavasti kolme kuntajakoselvittäjää. Ehdotusten pitäisi valmistua pikavauhtia syyskuun loppuun mennessä.

  Yle Turku: Muut videot (316) fi:Program:rss

  Arno Kasvin Apuvartti: Näin teet luonnonmukaisen talvisuojauksen hedelmäpuille

  Hedelmäpuut pitää muistaa suojata niitä mielellään talvella syöviltä rusakoilta ja myyriltä. Konsteja on monia, ja kenellekään ei liene yllätys, että ylipuutarhuri emeritus Arno Kasvi suosii luonnonmukaista talvisuojausta. Katso videolta, miten homma hoituu. Toimittajana paikalla häärii Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 4 min

  Rauhaa taotaan kyyhkysten muotoon Mynämäessä

  Mynämäessä on taottu rauhankyyhkyjä lähetettäviksi Ukrainaan. Käsi- ja taideteollisuusopiston opiskelijoiden metallikyyhkyistä tulee osa Ukrainan Donetskiin tarkoitettua rauhanpatsasta. Se syntyy 19 eurooppalaiskaupungin yhteistyönä.

  • Kesto: 1 min

  Toriparkki: Miten kirjallisuus saadaan kiinnostamaan?

  Kirjojen myynti vähenee koko ajan. Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa keksittiin keinoja, millä ihmiset saataisiin kiinnostumaan kirjoista. Kalle Talosen vieraana keskustelemassa kirjailija Reijo Mäki, kirjakauppias Katri Tuominen ja krijailija Roope Lipasti.

  • Kesto: 13 min

  Toriparkki: Ratkeaako toriparkkikysymys Turussa ikinä?

  Turun Radion keskusteluohjelmassa puitiin toriparkkipäätöksen paluuta Turun kaupunginvaltuustoon. Onko oikein, että kaikki lailliset keinot käytetään? Kalle Talosen vieraana Markku Jokisipilä, Armas Lahoniitty ja Kari Kanala.

  • Kesto: 11 min

  Vetinen papu muuntuu rapsakaksi herkuksi Arno Kasvin opeilla

  Kukapa ei olisi joskus maistanut vihreää, vetistä ja mautonta papua. Pavuista syntyy kuitenkin nopeasti hyvä herkkupala lautaselle, jos sen osaa käsitellä oikein, vakuuttaa emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi Sannimari Lehtilälle.

  • Kesto: 6 min

  Miten luistaa puhe turkulaisessa bussissa?

  Turkulaisia kannustettiin puhumaan bussissa. Parikymmentä Puhetta Suomi -nimisen kampanjan aktiivia nousi lauantaina iltapäivällä linja-autoihin virittämään keskustelua matkustajien välille. Yle Turku ja kaksi kampanjaan osallistuvaa testasi miten juttu luistaa bussissa Kauppiaskadulta Runosmäkeen.

  • Kesto: 1 min

  Toriparkki: Onko tosi-tv:n aika jo ohi?

  Toriparkki-keskusteluohjelmassa puhuttiin tosi-tv:n muuttumisesta. Veijo Hietala, Niina Repo ja Juhana Helmenkalastaja mietiskelivät, millainen tosi-tv puree parhaiten suomalaisiin. Keskustelua veti Kalle Talonen.

  • Kesto: 16 min

  Arkeologian opiskelijan täysosuma paljasti tuhatvuotisen kätkön

  Åbo Akademissa Turussa arkeologiaa opiskeleva Emil Nygård osoitti, että metallinpaljastin on tätä päivää. Aurajoen rantamaisemasta polun varrelta hän onnistui löytämään 26 hopearahaa muutaman metrin matkalta. Viikinkiajan rahat on tehty Saksassa ja Englannissa. Turkuun ne kätkettiin tuhat vuotta sitten. Yleisö pääsee näkemään rahat ensimmäistä kertaa Turun linnassa 21. syyskuuta, jolloin vietetään Turun päivää.

  • Kesto: 1 min

  Aiju von Schöneman toivoo kirkolta tiiviimpiä suhteita muihin kirkkokuntiin

  Turun tuomiokirkon oppaan Aiju von Schönemanin mukaan ekumeenisuuden syventämiselle on nyt tilausta. Turkulaisten rakastama ja useasti palkittu Schöneman on esitellyt vieraille Turkua ja tuomiokirkkoa tuhansia kertoja. Turku-seuran kustantama uunituore muistelmakirja esittelee myös Schönemanin räiskyvää avioelämää ja suhteita 60-luvun kulttuurivaikuttajiin.

  • Kesto: 1 min

  Toriparkki: Tepsiläisyys palasi TPS:ään?

  Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa puhuttiin hokia. Paljon muuttunut Turun Palloseura aloittaa kautensa ja seurassa uskotaan paluuseen menestyksen tielle. Mitä sanovat TPS:n entinen toimitusjohtaja Kari Hietarinta, kiekkolegenda Timo Nummelin ja TPS:n hallituksen jäsen, teatterinjohtaja Mikko Kouki. Kalle Talonen johtaa puhetta.

  • Kesto: 14 min

  Katso video TPS:n jäätreeneistä

  Turun Palloseuran jääkiekkojoukkue on uudistunut rajusti. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkanen on tyytyväinen pelaajahankintoihin, mutta toppuuttelee niitä, jotka odottavat mestaruuskannua Turkuun. Katso miten päävalmentaja Kai Suikkanen opastaa joukkuetta kauden avaukseen.

  • Kesto: 1 min

  Toriparkki: Olemmeko sokeriaddikteja?

  Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa puhuttiin sokerin koukuttavuudesta. Onko sokerikeskustelu terveysfasismia vai aiheellista huolta? Kalle Talosen vieraina olivat Anna Sorainen, Dennis Rafkin ja Roope Lipasti.

  • Kesto: 13 min

  Toriparkki: Miten byrokratia voikaan kukkia?

  Turun Radion Toriparkki-keskusteluohjelmassa puhuttiin siitä, millaisia asioita byrokratia on pilannut. Onko helpompaa vedota sääntöihin kuin järkeen tai käytännöllisyyteen? Kalle Talosen vieraina olivat Mikko Kouki, Sinikka Svärd ja Pete Poskiparta.

  • Kesto: 13 min

  Jättiagaave puhkesi vihdoin kukkaan – 50 vuoden odotus päättyy kasvin kuolemaan

  Viidenkymmenen vuoden odotus sai täyttymyksensä Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa torstaiaamuna. Kuuden ja puolen metrin korkeuteen kurottava jättiagaaven kukkaverso oli avannut ensimmäiset nuppunsa.Kukinnan odotetaan kestävän useita viikkoja tai muutaman kuukauden. Viisikymmenvuotiaalle kasville kukinta on ensimmäinen ja viimeinen.

  Muualla Yle.fi:ssä