Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Turku

  Keskustan Esko Kiviranta suomii suurkuntia

  • Esitetty: Turun Radio
  • Kuunneltu: 1 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Turku »


  Yle Turku: Jaksot (409) fi:Program:rss

  Helmikuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Helmikuun viimeisenä perjantaina Arnon Apuvartti keräsi taas soittajat kuulolle Turun Radion taajudelle. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi vastasi suorassa lähetyksessä esimerkiksi kysymyksiin bonsai-puun hoidosta. Ja tiesitkö, että jouluruusua voi lisätä siemenistä? Toimittajana lähetyksessä oli Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 18 min

  Helmikuun Puhu Kasville - kirjeosuus

  Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi vastasi helmikuun viimeisenä perjantaina kuuntelijoiden kysymyksiin Turun Radion keskipäivälähetyksessä. Kasvi toppuutteli viherpeukaloiden intoa esimerkiksi alkaa siistiä perennapenkkejä ihan vielä, vaikka kevään merkkejä onkin tänä vuonna saatu tavanomaista aikaisemmin. Toimittajana lähetyksessä oli Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 13 min

  Markus-setä oli päätyä leffatähdeksi Hollywoodiin

  Markus-setä eli Markus Rautio oli 1900-luvun alkupuolella suurimpia suomalaisia radiopersoonia. Suomen kansan kasvattaja ja lasten suuri ystävä vei radion jo alkutaipaleellaan vuorovaikutteiseen suuntaan. Toisinkin olisi voinut käydä; teatterineuvos Rautio kokeili siipiään näyttelijänä myös Hollywoodissa. Jorma Tuominen jututtaa kulttuurihistorioitsija Paavo Oinosta, joka on kirjoittanut tuoreen Markus Raution elämäkerran. Teos on toimitettu Yleisradion lahjakirjaksi, eikä ainakaan toistaiseksi kaupallisesti saatavilla.

  • Kesto: 12 min

  Tammikuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Emeritus-ylipuutarhuri Arno Kasvi vastasi kuuntelijoiden kysymyksiin suorassa lähetyksessä tammikuun viimeisenä perjantaina. Viherpeukaloiden katseet ovat suuntautuneet jo tulevaan kesään ja esimerkiksi useampi perunan kasvattaja pohti kysymyksissään viheliään perunamadon poistamista omalta perunamaalta. Arno Kasvi antoi lähetyksessä myös nuutuneen alppiruusun hoito-ohjeet sekä kertoi tarinan neliapilasta. Toimittaja lähetyksessä oli Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 23 min

  Pilatesrulla vetreyttää monipuolisesti

  Turun Paavo Nurmi -keskuksessa työskentelevä liikunnanohjaaja Sini Nurmi törmäsi pilatesrullaan jo pari vuotta sitten, mutta hankki oman rullansa puoli vuotta sitten. Hän on huomannut, että sillä voi hieroa ja venyttää sellaisia lihaksia, joiden huolto on muuten vaikeaa. Rullaa voi käyttää jopa hierojan korvikkeena. Minna Rosvallin haastateltavana on myös lääkäri Harri Helajärvi, joka arvioi rullan tehoja.

  • Kesto: 5 min

  Syrjäytynyt päihdenuori tarvitsee muutakin kuin vain vastaanottoajan

  Turussa ja Raisiossa on nyt kolme vuotta kokeiltu syrjäytyneiden nuorten tukemista matalan kynnyksen palveluna. Raha-automaattiyhdistys mahdollisti Kosketuspinta-nimisen projektin. Toimintaan osallistui nuoria, joista valtaosa oli koukussa huumeisiin. Loput kärsivät alkoholi- ja lääkeriippuvuusongelmasta. Kaikki sai alkunsa siitä, kun huomattiin, että lähes 30 prosenttia Turun nuorisoaseman sovituista asiakastapaamisista jäi toteutumatta. Päivi Leppänen tapasi Kosketuspinta-projektiin osallistuneita. Näin kertoo päihdeongelmasta kärsinyt, vähän päälle kaksikymppinen...

  • Kesto: 6 min

  Salon Raatalan Humpparallista Amerikkaan keikoille

  Neljä suomalaista tanssiorkesteria on lähdössä esiintymään Floridaan Lake Worthiin sikäläisten amerikansuomalaisten vieraiksi. Mukana on mm. Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva ja salolainen Anu Keronen ja Verso-yhtye. Floridassa elää aktiivinen suomalaisten joukko, joka haluaa säilyttää siteet vanhaan kotimaahan. Se onnistuu vaikka kuuntelemalla suomalaista tanssimusiikkia. Ja kun orkesterit saadaan soittamaan sitä livenä, aina parempi. Amerikansuomalaisten puhemies Kari Repo on kutsunut salolaisen Hannu Määttäsen juontamaan tanssitilaisuuksia, joissa tanssiorkesterit esiintyvät. Orkesterit Kari Repo bongasi Salon Kuusjoelta Raatalan Humpparallista. Tarja Hiltunen juo aamukahvia Hannu Määttäsen kanssa.

  • Kesto: 6 min

  Mammat ja Papat on lapsiperheiden VPK

  Salon työttömyysluvut tiedetään. Moni perhe kamppailee perustarvikkeiden puutteen alla. Puutetta on ruoasta ja lasten vaatteista, mutta apua kaivataan vaikka lastenhoitoon tai asioille kulkemiseen. Facebookissa leviää kulovalkean tavoin Kokkolassa syntynyt Mammat ja Papat -ryhmä, jonka kautta saa vauvalle pinnasängyn tai leikki-ikäiselle kaveriseuraa. Salon Mammat ja Papat -ryhmä on jakanut myös ruokakasseja ja varustanut tuoreen äidin vauvantarvikkeilla. Tavarat tulevat ryhmän jäseniltä tai lahjoituksina eri tahoilta. Rahaa ryhmästä ei saa. Kaikki toiminta pyritään pitämään irti rahasta. Tarja Hiltunen tapaa ryhmän aktiiveja heidän pienessä, sponsorin tarjoamassa "toimistossaan".

  • Kesto: 8 min

  Kansainvälinen tuulahdus Turun yöelämässä – Viljon disko

  Turun varhaisia diskoja oli "Viljon diskon" nimellä tunnettu tyylitelty klubihuoneisto Linnankadulla, suunnilleen nykyisen Marina Palacen kohdalla. Paikkaa olivat perustamassa innokkaat rock- ja pop-orientoituneet nuoret aikuiset, joilla oli halu vähän kansainvälistää menoa ja saada itselleen hyvä ajanviettopaikka. Itse Viljo oli oikealta nimeltään Kari Vesterinen, idearikas ja aikaansaava Norssin kasvatti. Iiro Andersson kyselee Turun kaupunkikulttuurin klassikosta paikan aktiivilta Matti Y. Karjalalta.

  • Kesto: 5 min

  Kas kas, kenkäs on paskas!

  Kengänkiillottajat ovat hävinneet Suomen katukuvasta, mutta vielä 1950-luvun loppupuolella plankkaus oli turkulaiselle Kjell Lundahnille mieleistä puuhaa. Hän kertoo Yagmur Özberganille, miten hyville liksoille pieni poika harjansa ja plankkinsa kanssa ylsikään Turussa.

  • Kesto: 5 min

  Mikko Kouki lukee uuden joulurauhan julistuksen

  "Näinä joulunajan päivinä, jos Jumala suo ja itse haluat..." Yle Turku on halunnut päivittää hienon, vanhan joulurauha-perinteen 2000-luvulle. Dramaturgi Satu Rasila on kirjoittanut uuden joulurauhan julistuksen. Sen lukee Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki.

  • Kesto: 3 min

  Naantalin joulu on tunnelmallinen

  Monet viettävät joulua matkaillen ja hotellissa. Viime joulukuussa Varsinais-Suomessa vieraili noin 60 000 yöpyjää tilastokeskuksen mukaan. Villa Randalan emäntä Hanna Pulla-Kankimäki ja opas Mirja Kujala kertovat Naantalin joulusta ja matkailijamääristä toimittaja Minna Rosvallille.

  • Kesto: 7 min

  Joulukuun Arnon Apuvartti

  Joulukuun Arnon Apuvartissa todettiin, että lämpimiksi käyneet talvet saavat eksoottisimmatkin lajit viihtymään suomalaisissa puutarhoissa. Turkulainen Leena kertoi atsalean hoidostaan ja sai ainakin toimittaja Sannimari Lehtilän suorastaan liikuttumaan. Emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvi kertoi senkin, että millä saadaan kärhöt viihtymään ankarissa saariston oloissa.

  • Kesto: 19 min

  Linja-autonkuljettaja Juha Vuorio kertoo bussikuskin arjesta

  Bussikuskin arki on täynnä vaihtuvia tilanteita. Miten niistä selviää ja millaista työ julkisen liikennevälineen ohjaksissa ylipäätään mahtaa nykyisin olla? Sannimari Lehtilä otti selvää linja-autonkuljettajan arjesta ja hyppäsi kuljettaja Juha Vuorion bussin kyytiin. Vuorio on ajanut bussia vasta puolitoista vuotta, mutta hänkin on nähnyt töissä jo monenlaista tilannetta ja kulkijaa.

  • Kesto: 6 min

  Marraskuun Puhu Kasville - Arnon Apuvartti

  Marraskuun Arnon Apuvarttiin soittaneet kyselivät emeritus ylipuutarhuri Arno Kasvilta muun muassa murattien talvenkestävyydestä, tammien tuholaisista ja juhannusruusun hoidosta. Sannimari Lehtilä oli lähetyksen toimittajana.

  • Kesto: 19 min

  Otsonivesi toi ympäristöpalkinnon Perniöön

  Salolainen Ozoclean Oy (Suomen Otsonivesi) sai tämänvuotisen Valonian Ympäristötekopalkinnon yhdessä uusikaupunkilaisen PS Processingin kanssa. Ozoclean tuo Suomeen laitteita, joilla valmistetaan otsonivettä, jota taas käytetään siivoamiseen. Otsonivedellä on pieni hiilijalanjälki. Otsoni on monelle tuttu sana vain otsonikadosta, jolloin maan pinnalle tulevan UV-säteilyn määrä kasvaa. Vaan mitä tekee otsonoitu vesi? No, ainakin sen puhdistaa ilman pesuainetta, hajoaa kahdeksassa tunnissa ja jättää jälkeensä pienen hiilijalanjäljen. Tarja Hiltunen lähti tutustumaan tapaukseen ja tapaamaan Valonian Ympäristöpalkinnolla palkittua yrittäjäpariskuntaa Timo ja Pia Kantolaa.  

  Yle Turku: Muut audiot (478) fi:Program:rss

  Rahasanko jorpakkoon vai taiteen tukemiseen?

  Mitä sinä tekisit, jos eteesi tuotaisiin rahaämpäri ja sanottaisiin, että ota siitä? Tai että jos ei kelpaa, niin rahat menevät mereen? Titanik-gallerian toiminnanjohtaja, taiteilija Kimmo Modig heitti taannoin tällaisen performanssin Uudenkaupungin Pakkahuoneella, ja arvatenkin yleisö oli hämillään. Tarkoituksena oli tarkkailla ihmisten suhtautumista rahaan ja pohtia taiteen tukemisen mielekkyyttä. Jouni Koutonen tapasi mystisen taidemesenaatin.

  • Kesto: 12 min

  Jorma Taina: Laivatilaus tuli kreivin aikaan

  Varsinais-Suomessa on tervehditty innolla STX:n Turun telakan saamaa laivatilausta. Toimittajat Jorma Tuominen ja Joona Haarala pohtivat tilauksen merkitystä merenkulkualan emeritusprofessori Jorma Tainan kanssa. Taina pitää tilausta enemmän kuin tärkeänä suomalaistelakoille.

  • Kesto: 9 min

  Ihmistaimet istuttivat puun taimia Raisiossa

  Raisiossa valtakunnallista puun päivää juhlistetaan joka vuosi uusia puita istuttamalla. Tänä vuonna Kaanaan koulun viidesluokkalaiset istuttivat koulun urheilukentän laidalle kuusi metsälehmusta yhdessä aikuisten kanssa. Muun muassa kaupunginjohtaja Ari Korhosen istutuspuuhaa siivitti koulun eka- ja tokaluokkalaisten rempseä laulu. Paikalla kävi toimittaja Sannimari Lehtilä.

  • Kesto: 6 min

  Kättely istuu sitkeässä kuin tauti

  Flunssa-aikana moni karttaa kättelyä, mutta muuten tervehtimistapa istuu sitkeästi kulttuurissamme. Edes taannoinen sikainfluenssa-pandemia ei kohteliasta käytäntöä katkaissut kuin hetkeksi, vaikka se on tervehdyksistä tehokkain levittämään pöpöjä. Kättelyä niin terveydellisestä kuin kulttuurisestakin näkökulmasta tutkiva Annakaisa Suominen kertoo Kalle Talosen ja Jouni Koutosen haastattelussa, että kättely on luottamuksen sinetti ja tavalle on biologisetkin perusteet.

  • Kesto: 12 min

  Heli Paasio ja Pekka Myllymäki Turun Radion kansanedustajahaastattelussa

  Turun Radio kansanedustajahaastattelussa puhuttiin kuntauudistuksesta. Turkulainen, sosialidemokraattien kansanedustaja Heli Paasio ja keskustan Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Pekka Myllymäki puhuivat tiukasti mm. valtionosuuksien leikkauksista. Toimittaja Hannu Vähämäki johdatti keskustelua.

  • Kesto: 21 min

  Suomalaislapset liikkuvat Brysselissä urheilukoulussa

  Urheilu yhdistää Brysselin lähistöllä asuvia suomalaisperheitä. Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Sen syyskausi on juuri alkanut. Viime lauantaina kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Urheilu yhdistää Brysselissä asuvia suomalaisia

  Jo kymmenen vuoden ajan Brysselin lähistöllä sijaitsevalla yleisurheilukentällä on kokoontunut lasten yleisurheilukerho, jonka nimi on Flying Finns. Syyskuun puolivälissä kentällä juostiin Cooperin testejä. Paikalla oli muun muassa parlamentaarikko Sari Essayahin perhe ja Turun Urheilutoimittajien Kerho ilmoitti omat edustajansa testeihin. Toimittaja Minna Rosvall seurasi päivän kulkua.

  • Kesto: 7 min

  Kriketti kerää harrastajia

  Kriketti kasvattaa suosiotaan Suomessa. Vielä pitkälti ulkomaalaisvoimin pyörivä laji kerää suomalaisharrastajia lähinnä puskaradion avulla. Intoa harrastajien keskuudessa riittää ja Suomessa on ainesta aina Euroopan krikettihuipuksi. Turussakin lajia harrastetaan FinnAsia-joukkueessa. Kalle Mäkelä kyseli joukkueen organisaattori Pasi Kankaanpäältä kriketin asemasta Suomessa.

  • Kesto: 5 min

  Kaarinan Lepakkotalon kohtalo edelleen avoin

  Tästä melko tavallisen näköisestä 50-luvulla valmistuneesta omakotitalosta on tullut yksi Kaarinan puhutuimmista rakennuksista. Syynä ovat sisällä pesineet lepakot. Turun hallinto-oikeus oli linjauksessaan sitä mieltä, että lepakkotaloa saa purkaa. Tontin omistava Kaarinan kaupunki haluaisi rakentaa paikalle kerrostalon ja on valittanut asiasta Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kalle Talonen kävi lepakkotalolla kysymässä biologi Emma Kososelta, miksi pohjanlepakot haluavat pesiä juuri siellä.

  • Kesto: 10 min

  Puolukkaan ei pidä suhtautua happamasti

  Vaikka puolukka ei ole samanlainen C-vitaaminipommi kuin moni muu marja, sisältää se runsaasti terveellisiä aineksia; kuten kivennäis- ja hivenaineita ja flavonoideja. Happoisuutensa ansiosta hyvin säilyvä marja on myös mainio kuidun lähde. Tohtorikoulutettava Oskar Laaksonen Turun yliopistolta pureskelee puolukkaa työkseen, tai oikeastaan jakaa sitä osiin. Eri terveys- ja makuominaisuudet nimittäin keskittyvät puolukan eri osasiin, ja eri tavoin käyttämällä puolukasta saadaan uusia vivahteita esiin. Päivi Leppäsen ja Jouni Koutosen haastattelussa Laaksonen suitsuttaa myös huonossa maineessa olevaa variksenmarjaa.

  • Kesto: 9 min

  Toriparkissa Koukin ylävartalolihaksia ja muuta hauskaa

  Toriparkki-ohjelmassa keskusteltiin tällä kertaa Stand Up Turku -festivaalin kunniaksi vakavasti huumorista ja prinsessasta. Vierailevana tähtenä oli stand up -koomikko Anders Helenius. Toriparkin vakiokalustoon kuuluva näyttelijä Mikko Kouki aloitti small talk -osuuden heti esittelemällä kollegalleen Tuija Piepposelle mielestään salskeaa ylävartaloaan. Keskustelu jatkui perjantaimeiningeissä prinsessa Victorian vierailun jälkipuinnilla. Tämän jälkeen vuorossa oli se vaikein kysymys: Mikä on hauskaa?

  • Kesto: 27 min

  Turku sai Norsuaukion

  Turku sai torstaina uuden kulttuuriaukion Aurajokirantaan kun historian ja nykytaiteen museon Aboa Vetus & Ars Novan edustalle avattiin Norsuaukio.Tilaisuudessa paljastettiin taiteilija Hanna Vihriälältä tilattu graniittiveistos. Teoksella halutaan juhlistaa Turun kulttuuripääkaupunkivuotta sekä onnitella säätiön ja museon perustajaa, kauppaneuvos Matti Koivurintaa tämän täyttäessä 80 vuotta. Toimittaja Sannimari Lehtilä oli paikalla teoksen paljastustilaisuudessa.

  • Kesto: 5 min

  Valoton pyörä on turvallisuusriski

  Poliisi on huolestunut ilman valoa pyöräilevien määrästä. Varsinais-Suomen poliisin keskiviikkoillan tunnin mittaisessa yllätysratsiassa jäi kiinni noin neljäkymmentä valotonta pyöräilijää. Turun Ylioppilaskylän läheisyydessä oltiin yliopiston ja ylioppilaskylän yhdistävän alikulun läheisyydessä. Ylikonstaapeli Simo Saviojan mukaan työmatkaliikenteessä valoasiat ovat yleensä kunnossa, mutta satunnaiset reissut tehdään usein valottomalla pyörällä. Toimittaja Minna Rosvall seurasi valvontaa.

  • Kesto: 5 min

  Ulkoilupuvun hinnasta voi tulla hiki

  Reippailu raittiissa ulkoilmassa on monen syksyinen harrastus ja sitä voi harrastaa varmasti vähän vanhemmissakin rytkyissä, mutta nykyisin meille markkinoidaan urakalla teknisiä ja todella kalliitakin ulkoiluvermeitä. Kaupan professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulusta lähti katsastamaan ulkoiluvaatteiden valikoimaa Sannimari Lehtilän kanssa turkulaiseen urheiluliikkeeseen.

  • Kesto: 7 min

  Kapuajat tempaisevat Nepalin hyväksi

  6 462 metriä ja saman verran euroja on tavoitteena Pirkko Rautalinnalla ja Marika Lambergilla, jotka lähtevät marraskuussa valloittamaan Nepalin korkeinta vaellushuippua, Mera Peakia. Tavoitteena on kerätä varoja Nepalin maaseudun ihmisten ja luonnon hyväksi. Jouni Koutonen tapasi toimeliaat naiset, joita ei niinkään huoleta matkan tarjoamat haasteet kuin se hyväntekeväisyyspotin kartuttaminen.

  • Kesto: 7 min

  Yle Turku: Jaksot (5) fi:Program:rss

  Turun seudulla tavoitellaan kuntamäärän supistamista

  Turun seudun kuntajakoselvittäjät tavoittelevat kuntamäärän supistamista. Jäljelle jäisi vain muutama elinkelpoinen kunta. Työtä koordinoi alustavasti kolme kuntajakoselvittäjää. Ehdotusten pitäisi valmistua pikavauhtia syyskuun loppuun mennessä.

  Yle Turku: Muut videot (349) fi:Program:rss

  Tältä näytti abirieha Turussa

  Nuoret olivat pukeutuneet tuttuun tapaan muun muassa supersankareiksi ja elokuvahahmoiksi. Yle Turku lähetti ajoista suoraa lähetystä. Tässä kooste abien riemusta.

  • Kesto: 4 min

  Tällaista on ulkopäiväkodissa Turussa

  Turun ulkopäiväkotiryhmä on ulkona noin kuusi tuntia hoitopäivästä. Sisällä päiväkodin tiloissa lapset käyvät vain päiväunilla. Hoitajat ovat huomanneet, että motoriikka ja mielikuvitus ovat kehittyneet.

  • Kesto: 1 min

  Jääkiekkojunioreiden unohtumaton ilta

  TPS-kannattajat järjestivät matkan seuran F-junioreiden vierasotteluun Naantaliin. Tarkoituksena oli hyvittää se, kun juniorit juniorit eivät lupauksesta huolimatta päässeet miesten edustusjoukkueen pukukoppiin heti SM-liigaottelun jälkeen. Myös kotijoukkue Naantalin VG-62 oli saanut ison kannustuslauman mukaan. Eikä tässä vielä kaikki: TPS:n f-juniorit pääsevät myöhemmin myös yhteisharjoituksiin ja illalliselle aikuisten kanssa.

  • Kesto: 4 min

  Tältä näytti Samppalinnan ravintolassa 1968

  Samppalinnan ravintola on kaunistanut Turun jokirantaa jo 150 vuoden ajan. Kohta voi olla mahdollista ostaa tämä historiallinen rakennus. Katso miltä Samppalinnan ravintola näytti vuonna 1968. Video on leikattu elokuvasta Joelta, kaupungilta ja kukkuloilta. Kristallikaupunki.

  • Kesto: 1 min

  Turun linnan näyttely avaa tyttökuninkaan elämää

  Vuonna 2014 Turun linnassa kuvattiin Mika Kaurismäen ohjaama The Girl King, kuningatar Kristiinasta kertova elokuva. Nyt avautuvassa näyttelyssä esitellään kuningatar Kristiinan elämää. Mukana on alkuperäisiä kuningattarelle kuuluneita esineitä sekä elokuvassa käytettyjä pukuja asusteineen.

  Äitiyspakkaus vuosikymmenten varrella

  Nettijuttu pahvilaatikossa nukkuvista suomalaisvauvoista on brittiläisen BBC:n kaikkien aikojen somehitti. Äitiyspakkaukset ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet ratkaisevasti, mutta yksi asia pysyy: laatikosta saa yhä lapselle oivan ensisängyn. Turun terveydenhuoltomuseossa on esillä kolme äitiyspakkausta: pakkaukset 1960-, 1980- ja 2010-luvulta.

  • Kesto: 1 min

  Äitiyspakkaus kehittyy mutta pahvilaatikkosänky pysyy – vertaile videolta eri vuosikymmenten pakkauksia

  Nettijuttu pahvilaatikossa nukkuvista suomalaisvauvoista on brittiläisen BBC:n kaikkien aikojen somehitti. Äitiyspakkaukset ovat vuosikymmenten saatossa muuttuneet ratkaisevasti, mutta yksi asia pysyy: laatikosta saa yhä lapselle oivan ensisängyn. Turun terveydenhuoltomuseossa on esillä kolme äitiyspakkausta: pakkaukset 1960-, 1980- ja 2010-luvulta.

  • Kesto: 1 min

  Oikeaoppinen alkusammutus voi pelastaa paljon - video

  Kouluissa tapahtuu yllättävän usein rakennuspalo tai rakennuspalovaara. Tällaisissa tapauksissa ripeä toiminta ja oikeaoppinen alkusammutus ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita. Yle Turku oli paikalla seuraamassa, kun Luolalan paloasemalla Naantalissa kolmisenkymmentä eri koulujen turvallisuusvastaavaa sai turvallisuuskoulutusta.

  • Kesto: 1 min

  Erik Mansikka on Vuoden turkulainen

  Vuoden turkulaiseksi on valittu ravintoloitsija Erik Mansikka. Mansikka on ollut keskeisesti mukana kehittämässä Turusta gourmet-kaupunkia. Viime vuonna hän avasi Turkuun suositun Kaskis-ravintolan. Valtakunnalliseen julkisuuteen Mansikkan nosti Hell's Kitchen -kokkikisan voitto vuonna 2013. Samana vuonna hänet valittiin Vuoden kokiksi. Vuoden turkulainen valitaan yleisöäänestyksellä. Tällä kertaa ääniä annettiin 13 500. Mansikka sai kolmanneksen kaikista annetuista äänistä.

  Pilatesrulla vetreyttää kehoa monipuolisesti

  Paavo Nurmi -keskuksessa työskentelvä liikunnanohjaaja Sini Nurmi ja lääkäri Harri Helajärvi ovat iloisia pilatesrullabuumista. He pitävät apuvälinettä hyödyllisenä. Sini esitteli rullan oikeaa käyttöä Yle Turun toimittajalle Minna Rosvallille.

  • Kesto: 1 min

  Pilatesrulla vetreyttää kehoa monipuolisesti

  Paavo Nurmi -keskuksessa työskentelvä liikunnanohjaaja Sini Nurmi ja lääkäri Harri Helajärvi ovat iloisia pilatesrullabuumista. He pitävät apuvälinettä hyödyllisenä. Sini esitteli rullan oikeaa käyttöä Yle Turun toimittajalle Minna Rosvallille.

  • Kesto: 1 min

  Pienoismalli kertoo keskiaikaisesta Turusta

  Aboa Vetus & Ars Nova -museossa Turussa on esillä pienoismalli keskiaikaisen Turun Luostarikorttelista. Pienoismallia täydentää videoanimaatio, joka luo pienoismalliin myös ajankulun tuntua.

  Rekkamielenosoitus venyi kilometrin mittaiseksi Turussa

  Kymmenet rekkakuskit ovat osoittaneet mieltään Lahdessa, Tampereella ja Turussa. Turussa 60 auton letka venyi kilometrin pituiseksi. Mielenosoittajat protestoivat ulkomaisten kuljettajien toimintaa. Mielenosoittajien mukaan Suomessa ajetaan laittomia rahteja avoimesti ja valvonta on olematonta.

  Muualla Yle.fi:ssä