Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Iltapäivä

  Leijaharrastus vie mukanaan

  35 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 37 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Iltapäivä »


  Puheen Iltapäivä: Jaksot (1165) fi:Program:rss

  Maanantain lähetys: tulevaisuuden kuluttaja, Tarja Halosen sukuhistoria sekä vinkkejä urheilevan lapsen vanhemmille

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Suvi Puukangas. 14.03 Millainen on tulevaisuuden kuluttaja? Haastateltavana Tarja Pentilä TNS Gallupista, 15.01 Presidentti Tarja Halonen kertoo omasta taustastaan ja kouluvuosistaan, 15.15 Hyvän kääntöpuoli on lääketieteen tohtori, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Hannu Lauerman teos jossa hän käsittelee aikamme ilmiötä, 16.03 Kesän menopelinä vesijetti, 16.15 Kesä tuoksuu kalalle, 16.20 Millaista on olla urheilevan lapsen vanhempi? Kuinka paljon seuratyö vaatii voimia? Haastateltavana seuratoiminnan asiantuntija Pasi Mäenpää Valosta, 16.40 Testissä perinteinen liikuntamuoto uiminen.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Perjantain lähetys: taiteilija Tove Jansson, nainen Muumi-mukien takaa, festarit meillä ja muualla ja kesän tuoksuna Linnanmäki

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Tove Jansson oli taiteilijana muutakin kun muumien äiti. Haastateltavana Toven elämäkerran kirjoittanut ja Ateneumin Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttelyn kuratoinut Tuula Karjalainen, 14.35 Nainen Muumi-mukien takaa. Haastateltavana Arabian Muumi-mukien koristesuunnittelija Tove Slotte, 15.01 Urheilijaelämää. Beach volleyn pelaaja Riikka Lehtonen, 16.03 Festarielämää. Festarit meillä ja muualla, 16.15 Kesä tuoksuu Linnanmäeltä.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Torstain lähetys: puhetta lemmikeistä, optimisuutta ja pessimisyyttä, meren tuoksua ja ravinaisten matkassa

  Studiossa Suvi Puukangas. Ihmisen ja lemmikkieläimen vuorovaikutus. Haastateltavana eläintenhoitaja ja Amiedussa eläintenhoitajia kouluttava Päivi Ylikorpi, 14.30 Talkootöissä Kissakoti Kattilassa, 15.01 Taiteilijaelämää. Elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa esittelee mm. optimistisuuden ja pessimistisyyden matemaattisen kaavan! 16.03 Paikallisten parissa Vaasassa, 16.15 Kesä tuoksuu mereltä, 16.25 Mikä raveissa kiehtoo? Piipahdus Forssan Pilvenmäen raviradalla iltaraveissa kahden täysverisen ravinaisen kanssa.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Keskiviikon lähetys: kehon kuva, kesäsateen tuoksua ja mindfulnessia

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Mitä vaaditaan burleskitaiteilijalta? Burleski viihteestä kertovat Helsinki Burlesque Festivalin tuottajatiimi Petra Innanen alias Bettie Blackheart ja Epe Tenhunen alias Frank Doggenstein, 15.01 Maanperijät, 15.30 Mikä muokkaa kehon kuvaamme? Haastateltavana kulttuuriantropologi Taina Kinnunen, 16.03 Hoidossa tutustutaan Trager-terapiaan, 16.20 Kesä tuoksuu kesäsateelta, 16.15 Mindfulness - mitä se on? Haastateltavana FT Timo Klemola, joka on kirjoittanut kirjan Mindfulness - tietoisuuden harjoittamisen taito.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Tiistain lähetys: suomalaista muotoilua, Kuluttaja-lehden testiryhmä esittäytyy, ruohonleikkuuta ja ruohon tuoksuttelua

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Suomalaisen muotoilun murros. Haastateltavana Designkuplia -kirjan kirjoittanut kulttuuritoimittaja Hannu Pöppönen, 14.25 Mikä rooli muotoilulla voi olla toimivan kaupungin kehittämisessä? Haastateltavina Toimiva kaupunki -hankkeen taustalla olevan Kansainvälisen designsäätiön viestintäjohtaja Laura Aalto sekä yksi hankkeen kaupunkimuotoilijoista, Sara Ikävalko, 15.01 Husun taksi. Kyydissä Suomen kauneimmaksi vuonna 2012 kruunattu Sara Chafak, 15.15 Kuluttaja-lehden testiryhmä testaa tuotteita partakoneista kantoreppuihin, 16.03 Kesäilmiö. Ruohonleikkuu, 16.10 Kesä tuoksuu ruoholta.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Maanantain lähetys: hiustrendit, Antto Melasniemen ruokafilosofiaa sekä intohimona Elvis

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Laittamattomuus ja rentous ovat tämän päivän hiustrendit. Haastateltavana Wellan kouluttaja Jari Palin, 15.01 Ruoka, muotoilu, taide ja musiikki - sellaisista aineksista koostuu tyypillinen Antto Melasniemen suunnittelema tapahtuma, 15.15 Elvis ei kuole koskaan. Studiovieraina Elvis-fani Tomi Raussi sekä Elviksen kiertueorganisaation valokuvaaja Ed Bonja, 16.03 Kesän menopelinä Segway, 16.10 Kesä tuoksuu kukilta, 16.20 Ravinnon vaikutus urheilusuoritukseen. Haastateltavina ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja sekä ravitsemusterapeutti Jan Verho, 16.45 Testissä fitness-kulttuuri.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Elviksen kiertuemanageri Ed Bonja: "Elvis oli maailman lahjakkain mies"

  "Elvis oli maailman lahjakkain mies - ja yksi mukavimmista myös! Hänellä oli kaikkea: ulkonäkö, ääni, hän näytteli, ja se kaikki tuli kuin luonnostaan", Elvis Presleyn virallisena valokuvaajana ja kiertuemanagerinakin toiminut Ed Bonja pohtii syytä sille, miksi Elvis elää edelleen. Ed Bonja sekä suomalaiset Elvis-fanit Hannu Ignatius ja Tomi Raussi kävivät Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan vieraina.

  • Kesto: 30 min

  Kosinta suorassa Puheen Iltapäivän lähetyksessä

  Puheen Iltapäivässä koettiin perjantaina sykähdyttäviä hetkiä, kun kuulija kosi tyttöystäväänsä ja lastensa äitiä suorassa lähetyksessä. "Olisin maailman onnellisin mies, jos päästäisiin tulevaisuudessa tanssimaan häitä. Tuletko Saana mun vaimokseni?" Jussi Kaasalainen kysyi vihdoin 11 yhteisen vuoden jälkeen.

  • Kesto: 2 min

  Perjantain lähetys: leffojen kuvauspaikat tutuksi, viheriöllä ammattilaisen kanssa ja persoonallisesti festareilla

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Suomalaisbloggarit valokuvaavat leffojen kuvauspaikkoja. Studiovieraana toinen Fangirl Quest -blogin pitäjistä, Satu Walden, 15.01 Urheilijaelämästään kertoo golfammattilainen Minea Blomqvist-Kakko, 15.30 Pihalla näyttelijä Olga Temosen pihapiirissä, 16.03 Festarielämää. Persoonallisesti festareilla, 16.10 Kultaako aika muodin? Studiovieraana muodin ja visuaalisen kulttuurin tutkija Annamari Vänskä.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Ammattifani metsästää elokuvan kuvauspaikkoja

  Millainen on fanituksen ammattilainen? Ja mitä sitten, kun oma fani fanittaakin sinua? Satu Walden oli ihan tavallinen ravintola-alan ammattilainen, mutta kuten niin moni muukin viime aikoina, hänkin jäi tyttömäksi. Hän ei kuitenkaan jäänyt saveen makaamaan vaan nosti kytkintä ja lähti ulkomaille. Walden päätti vierailla fanitamiensa elokuvien ja tv-sarjojen kuvauspaikalla Walesissa. Naisen yllätykseksi, hänen ja hänen ystävänsä Tiia Öhmanin matkakuvat näistä kohtauspaikoista paisuivat viikossa maailman laajuiseksi ilmiöksi. Naiset saivat vastailla niin Kiinan kuin Brittimedian kysymyksiin fanittamisesta. Miten elokuvankohtauspaikat löytyy ja millaisen aamiaisen tarjosi Sleepy Hollown näyttelijä Orlando Jones? Muun muassa näihin kysymyksiin Suvi Puukangas sai Waldenilta vastauksen.

  • Kesto: 62 min

  Torstain lähetys: villit vihreät kaupungit, jazzrumpalin taiteilijaelämää sekä paikallisten parissa Porissa

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Ihmisen rakentama kaupunki peittyy vihreään. Kasvit valtaavat kaupungin viimeistä asfaltinrakoa myöten. Kaupunkiluonnosta kertoo kaupunkiekologi ja kasviasiantuntija sekä Villit vihreät kaupungit -kirjan kirjoittanut Pertti Ranta, 15.01 Taiteilijaelämää. Jazzrumpali, muusikko, musiikin tohtori Markus Ketolaa kiinnostaa liike. Mikä saa aikaan sen, että soitto kulkee ja muusikolle tulee flow? 15.30 Pihalla maailmavalloittaja Jaakko Selinin kesäparatiisissa, 16.03 Paikallisten parissa Porissa.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Ihminen tarvitsee luontoa ympärilleen, siihen ei yksi puu riitä

  Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota kadunreunan kasveihin tai ihmetellyt sitä, että millä sinnillä se voikukka pilkistää asvaltin välistä? Kaupunkia ei monesti ajattele kasvien valtakunnaksi, mutta siellä asustaan noin 1500 erilaista kasvia. Luontotutkimus Pertti Ranta on Suvi Puukankaan vieraana. He keskustelivat muun muassa siitä, kuinka paljon luontoa riittää luontokokemukseen. Riittääkö yksi puu tien vieressä?

  • Kesto: 23 min

  Keskiviikon lähetys: satujen maailmaa,maanperijänä nuori arkkitehti, visiitillä Straniuksen puutarhassa sekä asiaa meditaatiosta

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Puhetta saduista. Studiovieraana lapsille ja nuorille sekä aikuisille satuja kirjoittanut Sari Peltoniemi, 14.30 Maailma muuttuu, pysyykö Ylen lastenohjelmat kehityksessä mukana? Haastateltavana tuottaja Elli Murtonen Yle Lapset ja nuoret, 15.01 Maanperijät. Nuoren arkkitehti Hilla Rudangon arkea, 15.30 Pihalla Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Straniuksen puutarhassa, 16.03 Hoidossa. Tutustuminen shiatsuun, 16.15 Mitä meditaatio on oikeasti? Mitä meditoidessa tehdään, mitä ajatellaan? Mitä meditaatiosta saa? Haastateltavana meditaatiokouluttaja Sampo Manninen, 16.40 Testissä tanssitunti Booiaka.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Sadut ilmentävät voimakkaimmin ihmisen kaunista ominaisuutta - mielikuvitusta

  "Alunperin sadut olivat laji, joita aikuiset kertoivat toisilleen. Sadut olisi hyvä elvyttää, koska niillä voidaan voimakkaimmin ilmentää ihmisen kaunista ominaisuutta, mielikuvitusta", sanoo lapsille ja nuorille, mutta myös aikuisille, satuja kirjoittanut Sari Peltoniemi. Hän kävi Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan vieraana.

  • Kesto: 22 min

  Tiistain lähetys: huonosti käyttäytyvät maahanmuuttajat, Sami Sykön parvekkeella sekä piipahdus siirtolapuutarhassa

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Puhetta sisustamisesta ja sen ajattomuudesta. Haastateltavina Avaimia ajattomiin suomalaisiin sisutuksiin -kirjan tekijät Sami Sykkö ja sisustusarkkitehti Hanni Koroma, 15.01 Husun taksi. Kyydissä uussuomalainen kebabyrittäjä Ahmed. Hän purkaa sydäntään huonosti käyttäytyvistä maahanmuuttajista, 15.15 Pihalla Sami Sykön ranskalaisella parvekkeella, 16.03 Kesäilmiö. Siirtolapuutarha on henkireikä.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Maanantain lähetys: kun kylän ikoni on poissa, pihalla Virpi Suutarin puutarhassa, menopelinä juna ja joogan syvin olemus

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 Kirpputorilta tekee löytöjä, 14.20 Mitä sisustuskirppikseltä haetaan? Piipahdus Katin sisustusnavetassa, 15.01 Puton muistolle. Suomenlinnassa asunut Putto oli kyläläisten lempijuoppo ja yhteinen ilontuoja. Hänen kuolemansa jälkeen kylä ei enää ole entisensä, on kuin ikoni olisi poissa, 15.15 Pihalla elokuvaohjaaja Virpi Suutarin puutarhassa, 16.03 Kesän menopelinä juna. Vilkaisu kelloon, puhallus pilliin, ovet kiinni ja menoksi! Konduktööri on junan ilmapiirin luoja ja ilostuttaja, sanoo konduktööri Juha-Pekka Mäkelä, 16.15 Mistä joogassa on kyse?

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Iltapäivä: 29.07.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 30.07.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 31.07.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 01.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 04.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 05.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 06.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 07.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 11.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 12.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 13.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 14.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 15.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 18.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 19.08.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 20.08.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä