Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Iltapäivä

  Leijaharrastus vie mukanaan

  35 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 37 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Iltapäivä »


  Puheen Iltapäivä: Jaksot (1241) fi:Program:rss

  Tiistain lähetys: esteettömyyttä ja kaupunkitutkimusta lähiöiden näkökulmasta

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Miia Krause. 14.03 #ihmistesti on tällä viikolla pyörätuolissa, 16.03 Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on nostanut lähiöiden elvyttämisen keskeiseksi asuntopoliittiseksi teemaksi koko valtakunnan tasolla. Millainen on toimiva lähiö? Vieraana kaupunkitutkija, Turun yliopiston tutkimusjohtaja Sampo Ruoppila, 16.55 Alivaltiosihteeri, 17.15 YleLeaks. Twitter: #puheeniltapäivä

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Vapaa kaista: Tauluja katsomassa

  Miten taiteilija näkee teoksensa? Entä mitä niistä ajattelee vasta 18-vuotias nuori nainen? Jokainen katsoja muokkaa näkemästään oman tulkintansa - olipa katsottava kohde sitten mainos, maisema, taulu tai valokuva. Kansainvälisesti menestynyt valokuvaaja Ola Kolehmainen piti touko-kesäkuussa Berliinissä näyttelyn, jossa hän teki loikan uusille alueille. Valokuvateoksissa olikin vanhoja moskeijoita modernin eleettömän arkkitehtuurin sijaan. 18-vuotiaalla Sandra Vihosella on ollut mahdollisuus nähdä Ola Kolehmaisen teoksia lapsuudesta lähtien. Seuraavassa Ola Kolehmainen puhuu töistään ja niiden tekemisestä ja omia kokemuksiaan teosten katsomisesta valottaa lukiolainen Sandra Vihonen, johon pienenä tyttönä teki vaikutuksen valokuvatyö "Who's afraid of red" eli Kuka pelkää punaista. Toimittajana Teija Peltoniemi. [VAPAA KAISTA 150914 TAIDEJUTTU toim TEIJA PELTONIEMI, 00:14:34] JJ: Ola Kolehmaisen valokuvateoksien äärellä oli 18-vuotias Sandra Vihonen. Toimittajana edellä oli Teija Peltoniemi.

  • Kesto: 14 min

  Maanantain lähetys: Vera Jordanovan ruokafilosofiaa sekä puhetta pelon hinnasta

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Miia Krause. 14.03 Vieraana Vera Jordanova, 14.30 #ihmistesti selvittää jälleen, kuinka paljon ulkokuori vaikuttaa siihen, miten otamme toisemme huomioon, 15.01 Tauluja katsomassa, 16.03 Pelko on hyvä renki mutta huono isäntä. Jos se hallitsee, hinta voi olla korkeakin. Miten pelkoa voi hallita? Haastattelussa yritysvalmentaja, luova johtaja Henkka Hyppönen, 16.45 Sami Yaffa Sound Tracker osa 4: Tango, 16.55 Alivaltiosihteeri. Twitter: #puheeniltapäivä

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Vera Jordanova: "Ruoka ja ruoanlaitto on usein ollut pelastukseni"

  Mallina ja näyttelijänä tutuksi tullut Vera Jordanova on tehnyt uuden aluevaltauksen julkaisemalla ruokakirjan. Don´t miss a bite -keittokirjassaan Jordanova tuo maailmalla kohtaamansa kulinaariset elämykset, tarinat, maut ja värit omaan keittiöönsä. Maailmaa jo lapsuudesta asti kiertänyt Jordanova kertoo, että ei ole kotia ilman keittiötä. "Keittiö on kodin sydän. Ruoka ja ruoanlaitto on usein ollut pelastukseni", kertoo Jordanova. Hän avasi ruokafilosofiaansa Puheen Iltapäivässä Miia Krausen vieraana.

  • Kesto: 20 min

  Perjantain lähetys Habitare-messuilta

  Puheen Iltapäivä Habitaressa. Studiossa Miia Krause ja Salla Vuolteenaho. Toimittajana Suvi Puukangas. Vieraina Habitare-messujen tiedottaja Johanna Suni, trash design -näyttelystä vastaava Isa Kukkapuro-Enbom sekä Valoklinikasta vastaava, valaistusasiantuntija Ari Peltola. Ääneen pääsevät myös nuoret kalustemuotoilijat Aino Michelsen ja Samuli Helavuo, Promostyl Finlandin toimitusjohtaja Veera Kanerva sekä antiikkikauppias Risto Muuri. Puhumme myös kaupunkisuunnittelusta ja suomalaisuudesta muotoilussa. Vieraina Design from Finland -merkin Brand Manager Rilla Engblom sekä Avainlipun Brand Manager Reetta Mentu sekä Marco Casagrande. Twitter: #puheeniltapäivä

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Paracity on hightech-slummi

  "Paracityn lähtökohta on, että ihmiset tekevät oman kaupunkinsa. Meiltä tulee vain kaupungin runko", kertoo ympäristötaiteilija ja arkkitehti Marco Casagrande. Häntä haastatteli Salla Vuolteenaho.

  • Kesto: 12 min

  Digitaalisuus ja 3D-printit ovat vuoden 2015 sisustustrendejä

  "Kevään ja kesän 2015 trendinä on hauska, värikäs yhdistelmä, joka korostaa digitaalisuutta ja todellisuuden ja epätodellisen sekoittamista", kertoo Promostyl Finlandin / Trendeal PR:n toimitusjohtaja Veera Kanerva. Häntä haastatteli Habitare-messuilla Puheen Iltapäivän Miia Krause.

  • Kesto: 15 min

  Eco designilla luodaan kestävää ja näyttävää tulevaisuuden antiikkia

  "Tuotteiden täytyy olla teknisesti hyviä -- ja tuleehan sen näyttääkin hyvältä! Jos mietimme tuotteen käyttöiän pidentämistä, on erittäin tärkeää että pidämme tuotteesta 20 vuodenkin päästä", toteaa Motivan elinkaariajattelun edistäjä Riitta Lempiäinen.

  • Kesto: 4 min

  Trash design haluaa tehdä kaatopaikoista tulevaisuuden kaivoksia

  "Trash designin perusajatus on, että haluamme saattaa yhteen köyhää ja rikasta. Meidän voimavaramme ei ole materiaalinen rikkaus, vaan luovuus ja uudet oivallukset", toteaa Isa Kukkapuro-Enbom. Häntä haastatteli Puheen Iltapäivän Salla Vuolteenaho.

  • Kesto: 12 min

  Tämän vuoden Habitare ottaa tilan haltuun

  Habitare-messujen teemana on tänä vuonna "Tila haltuun", joka kannustaa ihmisiä pohtimaan, miten tiloja voisi ottaa uudella tavalla käyttöön. Johanna Sunin mielestä messut ovat loistava paikka tulla hakemaan inspiraatiota omaan sisustukseen ja tilojen uusiokäyttöön. "Suunnittelukilpailun työt, Art Helsingin erityinen tunnelma ja keittiö- ja kylpyhuoneosastot", Suni listaa tärppejä tuleville messukävijöille. Johanna Sunia haastatteli Puheen Iltapäivän Miia Krause.

  • Kesto: 10 min

  Torstain lähetys

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Miia Krause. 14.03 #Ihmistesti on tällä viikolla pureutunut kerjäämisen eri puoliin. Tänään ääneen pääsee kansanedustaja Arto Satonen (kok), joka on yksi viime keväänä jätetyn kerjäämisen kieltämistä vaativan lakialoitteen luovuttajista, 15.01 140 merkkiä. Twitterin parodiatilit. Vieraana viestintäkonsultti, toimittaja Niku Hooli. Twitter: #puheeniltapäivä

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Kaikessa sovussa

  Itse kukin on joutunut tilanteeseen, jossa keskustelukumppani ei tunnu ymmärtävän mitään mitä sanot tai tyrmää laakista kaikki ehdotuksesi. Ihan samaan on jokainen myös itse syyllistynyt. Sopu kärsii, hankkeet eivät etene eikä kellään ole kivaa! Mitä asioita itsessä muuttamalla voisi houkuttaa työtoverin tai jonkun muun vastapelurin toimimaan oman mielen mukaan tai ainakin niin, että keskusteluyhteys säilyy. Kuinka voisi välttää konflikteja ja käyttäytyä ristiriitatilanteissa aikuisen tavoin? Ja miten pienenä ihmistaimena taito tulla muiden kanssa toimeen voi jo pilaantua? Eturivin näyttelijöihimme kuuluva Outi Mäenpää on myös vuorovaikutuskouluttaja, joka opettaa etupäässä yritysmaailmassa tiimejä pääsemään yhteisiin päämääriin ja selviytymään ristiriitatilanteista. Toimittajat Olga Ketonen ja Minna Korhonen istahtivat pohtimaan asiaa Outi Mäenpään kanssa. Mäenpää kertoo alkajaisiksi, mistä hyvän ja hedelmällisen kanssakäymisen opettelu kannattaisi aloittaa..... [VAPAA KAISTA 080914 OUTI MÄENPÄÄ, 00:14:06] JJ: Edellä näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja Outi Mäenpää puntaroi kanssankäymisen edellytyksiä. Hänyä jututtivat Olga Ketonen ja Minna Korhonen.

  • Kesto: 14 min

  Viiniä pöytään!

  Tiesitkö, että kaupunkilaisten ja maalla asuvien makuaisti on erilainen. Ja nyt ei puhuta pelkästään siitä, mihin ruokaan on sattunut tottumaan vaan siitä, että makujen aistimiseen vaikuttaa vahvasti myös muut seikat. Entä miten makuaisti kehittyy ja millainen voi olla ihmisen makumuisti? Ja sopiiko suomen kieli kuvailemaan viinien makumaailmaa? Liisa Tirrosen keittiössä pohditaan suomalaisten viininmaistelutaitoja. Viinin äärellä myös Sini Sovijärvi. [VAPAA KAISTA 010914 RUUAT JA VIINIT, 00:14:33] JJ: Viinien maistelu- ja aistimiskulttuuriin johdatti edellä Liisa Tirronen, joka on johtavan viinien maahantuontiyhtiön Fondberg Oy:n kaupallinen johtaja ja gastronomian asiantuntija. Hänen kanssaan keittiössä hääri myös toimittaja Sini Sovijärvi.

  • Kesto: 14 min

  Keskiviikon lähetys: kerjäämistä, tähtitiedettä sekä puhetta vaihtoehtohoidoista

  Studiossa Suvi Puukangas. 14.03 #ihmistesti viikko kerjäläisenä, 15.01 Jokapaikan Reetta tutustuu tähtitieteilijöiden maailmaan, 16.03 Viikon kysymys. Ovatko vaihtoehtohoidot todellisia vaihtoehtoja? Vieraina homeopaatti ja proviisori Onerva Pekkonen sekä terveyssosiologian professori Markku Myllykangas. Kerro mielipiteesi nettisivuillamme yle.fi/puhe tai Twitterissä #viikonkysymys, 16.55 Alivaltiosihteeri.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Iltapäivä: 17.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 18.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 19.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 22.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 23.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 25.09.2014 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 26.09.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä