Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Iltapäivä

  Leijaharrastus vie mukanaan

  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 38 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Iltapäivä »


  Puheen Iltapäivä: Jaksot (1431) fi:Program:rss

  Tiistain lähetys

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Tiina Lundberg. Tänään yritetään päästä irti mielen painoista. Valmentaja Anne Karilahti opastaa. Marina Heinonen kertoo ruoan mielikuvamarkkinoinnista.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Elintarvikkeiden sydänmerkkiin voi luottaa

  "Silloin kannattaa miettiä, jos tuotteen esitteen lupaukset ovat liian hyviä ollakseen totta. Ravintolisäpuolella näitä humpuukituotteita on todella paljon", tietää ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen. Flavonoidipommi Suomen luonnosta! Rasvatonta, vähemmän suolaa, ei sisällä natriumglutamaattia, proteiinin lähde, superruokaa. Terveyttä ja hyvinvointia, lisää vastustuskykyä. Edistää lihasten normaalia toimintaa. Tässä muutamia markkinointisloganeja elintarvikkeiden kyljistä. Voiko tuotepakkausten terveysvaikutuksiin luottaa? Mitä kuluttajan pitäisi tuotteista tietää? Salla Vuolteenahon vieraana ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen.

  • Kesto: 20 min

  Kannattaa olla armollinen itseään kohtaan

  Tammikuun loppu häämöttää ja monella alkaa häämöttää myös loppu alkuvuoden ryhtiliikkeessä. Oli kyse liikunnasta tai painonpudotusprojektista, tässä vaiheessa uudet tavat pitäisi saada juurrutettua arkeen. Life coach Anne Karilahti kehottaa miettimään, mikä on meille itsellemme kaikkein tärkeintä. Hän neuvoo laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen listaamalla viisi tärkeintä asiaa elämässämme. Entä mitkä ovat arvomme? Anne Karilahti on Tiina Lundbergin haastateltavana.

  • Kesto: 24 min

  Maanantain lähetys

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Jere Pehkonen. Tänään asiaa ruokatiippuvuuksista. Vieraana projektipäällikkö Sanna Runsala. Klo 16.03 kysymykseen pohditaan professori Heikki Ylikankaan kanssa mitä historia oikein on.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Emeritusprofessori Heikki Ylikangas: Jokainen sukupolvi kirjoittaa oman historiansa

  "Historiantutkimuksessa on paljon tulkinnanvaraa. Jokainen sukupolvi kirjoittaa oman historiansa. Historia on aina aikansa lapsi", muistuttaa emeritusprofessori Heikki Ylikangas. Suomen johtavia historioitsijoita Heikki Ylikangas on kirjoittanut kirjan, jossa hän tuulettaa käsityksiä suomalaisen historian luotettavuudesta. “Ammattitutkijat tekevät periaatteessa mielestään oikean tulkinnan. Kuitenkin samasta aiheesta, samasta lähteestä tutkijat voivat päätyä aivan eri lopputulokseen Silloin tutkijat ovat käyttäneet eri lähteitä avainlähteenä”. Mitä historiasta voi oppia ja toistaako historia itseään kuten sanotaan? Emeritusprofessori Heikki Ylikangas vieraili Puheen Iltapäivän Jere Pehkosen vieraana.

  • Kesto: 26 min

  Ruokariippuvuus on salasyömistä, ahmintaa ja itseinhoa

  Kun syöminen muuttuu pakonomaiseksi, koko elämä voi alkaa pyöriä ruoan ympärillä. Ahmintajaksoista seuraa syyllisyyden, itsehalveksunnan ja masennuksen tunteita. Näin kirjoitetaan Ruoka ja riippuvuus -projektin nettisivuilla. "Salailu, piilottelu, häpeä ja syyllisyys ovat merkkejä siitä, ettei kaikki ole kunnossa suhtautumisessaan ruokaan", kertoo Ruoka ja riippuvuus -projektin päällikkö Sanna Runsala Myllyhoitoyhdistyksestä. Sanna Runsala oli Puheen Iltapäivässä Salla Vuolteenahon vieraana kertomassa ruokariippuuvuudesta.

  • Kesto: 28 min

  Ex-naisvanki: Vertaistuki auttaa uuden elämän alkuun

  KRIS-naiset ovat päihde-ja rikoskierteestä irrottautuneita naisia. KRIS-naistyö auttaa naisia palaamaan normaaliin elämään ja osallistumaan yhteiskuntaan. KRIS-työstä ja sen tuottamasta avusta olivat Puheen Iltapäivässä puhumassa KRIS-naisten Heli Kaartinen ja entinen vanki ja KRIS-työn avun kokenut Hanna. Toimittajana Salla Vuolteenaho.

  • Kesto: 27 min

  Perjantain lähetys

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Tiina Lundberg. Tänään tavataan Girls Gone Good -kalenterin päihde- ja rikoskierteestä irrottautuneita voimanaisia.Klo 16.03 tapaamme pyörätuolitanssija Tuuli Harjun. 17.15 Taiteilijaelämää: Runoilija Leena Yliportimo

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 58 min

  Kaikki tanssilajit, klassista balettia lukuun ottamatta, sopivat pyörätuolille

  "Pyörätuolitanssi on tosi teknistä. Pienet jutut vaikuttaa siihen, että kuvion suoritus onnistuu. Esimerkiksi tuolin väärä kulma voi pilata koko suorituksen", kertoo pyörätuolitanssija Tuuli Harju. Tuuli Harju on nuori nainen, joka harrastaa pyörätuolitanssia. Liikuntaa, tulkintaa, taidetta – mistä aineksista pyörätuolitanssijan arki koostuu? Entä millaista on katsella maailmaa pyörätuolista? Kuinka paljon vamma on vaikuttanut nuoren naisen elämän valintoihin? Tuuli Harju on Puheen Iltapäivän Tiina Lundbergin vieraana.

  • Kesto: 27 min

  Torstain lähetys

  Studiossa Salla Vuolteenaho ja Jere Pehkonen. 15.03 selviää mikä on spiraaliturbiini. Syntyykö siitä Suomeen kokonaan uusi teollisuudenhaara? 16.03 puhutaan alkoholistiperheessä elävien nuorten elämästä. 17.30 Mikko "Peltsi" Peltola vieraineen.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Lapset häpeävät vanhempiensa alkoholiongelmaa

  Projektisuunnittelija Koko Hubara A-klinikkasäätiöltä ei halua puhua päihdeperheistä, vaan perheistä, joissa on päihdeongelma. Selvin päin ollessaan vanhemmat ovat ihan tavallisia äitejä ja isiä, jotka pitävät huolta lapsistaan. Usein lapset suojelevat vanhempiaan eivätkä kerro alkoholiongelmista ulkopuolisille. He voivat kuitenkin joutua kokemaan väkivaltaa, ottamaan vastuun nuoremmista sisaruksistaan tai perheen taloudesta. Varjofoorumi on A-klinikkasäätiön netin vertaistukikeskustelufoorumi nuorille, jotka ovat huolissaan aikuisten päihteidenkäytöstä. Foorumilla voi ottaa osaa keskusteluun ja puhua muiden samanlaisia asioita kokeneiden nuorten kanssa. Varjomaailman projektisuunnittelija Koko Hubara A-klinikkasäätiöltä on Jere Pehkosen ja Salla Vuolteenahon haastateltavana.

  • Kesto: 28 min

  Uusi spiraalituuliturbiini pistää Suomen talouden pyörimään

  Suomalainen yritys Oy Windside Production Ltd on kehittänyt uudentyyppisen tuulivoimalan niin sanotun spiraalituuliturbiinin, joka on arviolta ainakin 50 prosenttia tehokkaampi kuin perinteinen potkurimylly. Tämä uuden tyyppinen tuulivoimala on testattu Etelänapamantereen olosuhteissa. 20 miljoonan euron lisärahoituksella tästä keksinnöstä voisi syntyä Suomeen kokonaan uusi teollisuudenhaara, joka työllistäisi kymmeniätuhansia ihmisiä. Tutkijoiden mukaan uusiutuvasta energiasta, kuten auringosta ja tuulesta, tulee halvin energiantuotantomuoto viimeistään 10 vuoden sisällä maailman suurimmille energiamarkkinoille Aasiassa. Raimo Tyykiluoto tavoitti toimitusjohtaja Risto Joutsiniemen. http://www.windside.com/fi

  • Kesto: 17 min

  Keskiviikon lähetys

  Studiossa Tiina Lundberg ja Salla Vuolteenaho. Millainen on ilmaisjakelulehtien tilanne nykyisessä taloustilanteessa ja sähköistyvässä mediamaailmassa? Keskustelemassa päätoimittajat Ilkka O.Lavas ja Antti-Pekka Pietilä. 16.03 Viikon kysymys: Mitä mieltä olet lääketieteellisestä turismista? Vastaamassa Kelan Yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen. 17.15 Kirjeitä Amerikasta -Lotta Stenroos.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 177 min

  Terveysturismi Suomesta Viroon lisääntyy

  Suomalaiset yhdistävät Viron matkaansa usein lääketieteellisiä toimenpiteitä, kertoo Kelan Yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen. Virossa käydään etenkin esteettisissä toimenpiteissä, mutta yhä useampi hoidattaa myös esimerkiksi purukalustonsa Virossa. Viron valtteja ovat edullinen hinta ja palveluiden hyvä saatavuus. Terveysturismi yleistyy eivätkä valtioiden rajat ole enää esteenä kun edullisempaa hoitoa lähdetään hakemaan. Kelan Yhteyspiste neuvoo, miten hakea hoitoa ulkomailta tai tulla ulkomailta Suomeen hoitoon. Itärajalla on myös houkuteltu varakkaita venäläisiä terveysturisteiksi Suomeen. Noora Heinonen on Tiina Lundbergin vieraana.

  • Kesto: 30 min

  Puhejudo auttaa usein hankalassa asiakastilanteessa

  Työntekijää ei saa jättää yksin hankalan asiakastilanteen kanssa, sanovat oikeustieteen yliopettaja Satu Rantaeskola ja psykologian yliopettaja ja psykologi Jaakko Kauppila. Tilanne pitää käydä läpi ennen kuin työntekijä poistuu työpaikalta. Satu Rantaeskola ja Jaakko Kauppila ovat kirjoittaneet kirjan ”Haastavat asiakastilanteet - väkivalta työssä”. Yli 100 000 suomalaista joutuu työssään väkivallan tai sen uhan kohteeksi. Pelko monilla aloilla kasvaa, muun muassa bussikuskit ja lipuntarkastajat saavat pelätä oman turvallisuutensa puolesta. Uhkatilanteista on tullut arkipäivää myös kouluissa ja terveydenhuollossa. Väkivallan kohtaamiseen työssä voi ja täytyy valmistautua, mutta miten uhan tunnistaa ja miten siitä selviää? Satu Rantaeskola ja Jaakko Kauppila ovat Salla Vuolteenahon haastateltavina.

  • Kesto: 27 min

  Tatuoija: Tekstitatuoinnit ovat tämän päivän tribaaleja

  Tatuointistudioiden määrä on Suomessa tuplaantunut kymmenessä vuodessa. Entisistä vankilakundien tai merimiesten ‘suhruista’ on tullut taidetta, jota on nähty niin kaupungin kuumimmissa trendikuppiloissa kuin lähiöiden leikkikentillä. Realismi, geometriset kuviot sekä tekstitatuoinnit ovat tämän päivän tatuointitrendejä. “Vois sanoo, että tekstitatuoinnit ovat tämän päivän tribaaleja”, tokaisee tatuoija Jouni Tsutsunen Impact Tattoosta. Toimittajana Tiina Lundberg.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Iltapäivä: 28.01.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 29.01.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 30.01.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 02.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 03.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 04.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 05.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 06.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 09.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 10.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 11.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 12.02.2015 57 min
  - Puheen Iltapäivä: 13.02.2015 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä