Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Keski-Suomi

  Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

  2 min
  • Esitetty: Radio Keski-Suomi
  • Kuunneltu: 172 kertaa ( Kuunneltavissa vain Suomessa )

  Sarja Yle Keski-Suomi »


  Yle Keski-Suomi: Jaksot (599) fi:Program:rss

  Martti rustannut 16.000 runoa

  Runo-Martti aloitti runojen kirjoittamisen jo nuorena miehenä. Runoaihiota syntyi mm. seitsemän kilometrin koulumatkalla, joka kuljettiin kävellen, hiihtäen tai pyöräillen. 50 vuotta myöhemmin runoja on syntynyt yli 16.000. Yksineläjälle rakkausrunot ovat jääneet pikkuisen taka-alalle. Luonnosta sen sijaan runonjuurta on löytynyt runsaasti. Koululaitosta Runo-Martti moittii kirjakielen suosimisesta ja murteiden hävittämisestä. Elina Kinos ja Mikko Maasola haastattelevat.

  • Kesto: 3 min

  Koivuklapi harrastus muuttui Markulla työksi

  Kymmenen vuotta sivutoimisesti koivuhalkoja toimittanut Markku Korhonen ryhtyi kesällä täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja nyt klapikone pilkkoo kolmen metrin koivurungoista standardimittaista polttopuuta aamusta iltaan. Toivakan Klapi toimittaa Jyväskylän lähialueelle sisäsiistejä polttopuita käteviin säkkeihin pakattuna. Yrittäjän puhelin on aina päällä, mutta plussana työssä on puuntuoksuinen työympäristö vailla sisäilmaongelmia. Markku Korhosen työhön pääsivät tutustumaan Elina Kinos ja Mikko Maasola.

  • Kesto: 9 min

  Lukumiehen maalauksista kirkon katossa tuli nähtävyys Toivakassa

  Aikanaan kiistaa herättäneiden Toivakan kirkon kattomaalausten takana on pian 80 vuotta täyttävä Pellervo Lukumies. Toivakkalaisen taiteilijan raamatuntulkintoja pidettiin 1970-luvulla hyvin radikaaleina, mutta sittemmin kirkon katossa raidallisissa housuissa komeileva Jeesus kumppaneineen on kääntynyt kylän suurimmaksi nähtävyydeksi ja arvostetuimmaksi taidonnäytteeksi. Taiteen lisäksi Pellervo Lukumies on kehittänyt oman teoriansa muun muassa ajan venymisestä. Elina Kinos ja Mikko Maasola tapasivat Lukumiehen Radio kylässä -kiertueella Toivakassa 26.9.2014.

  • Kesto: 9 min

  Saako tangokuningatarta taklata salibandy-kentällä?

  Toivakan oma tyttö Arja Koriseva on laulanut suomalaisten sydämissä jo neljännesvuosisadan ajan. Suosiosta huolimatta Koriseva on säilyttänyt kotinsa Toivakassa, josta on helppo lähteä keikoille ympäri maata. Kotipaikkakunnalla maankuulu artistikin voi pelata salibandya perunaverkkareissa ja ilman ripsiväriä, mutta saako tangokuningatarta taklata? Ja mikä onkaan Arjan pelaajapaikka kentällä? Elina Kinos ja Mikko Maasola haastattelevat.

  • Kesto: 9 min

  Ruoka miehen tiellä pitää Toivakassakin

  "Ruoka miehen tiellä pitää", sanoi Juhani Kauppinen Helsingistä, kun Upin Lounaskahvilaan Toivakassa suuntasi. Kotiruokaa tarjoavassa ravintolassa tapaa lounasaikaan paikallisen väen lisäksi myös satunnaisia ohikulkumatkalaisia. Hedelmäpelin ääreltä löytyvät oman kylän pojat ovat poikia myös Toivakassa. Elina Kinos ja Mikko Maasola tenttaavat.

  • Kesto: 4 min

  Syvänperä kehittää Toivakan Kotiseutukeskusta

  Toivakan Pitäjäseuran puheenjohtaja Jouni Syvänperä seuratovereineen pitää huolta, että Vanhan Pappilan miljöö pysyy kunnossa. Suuriin remontteihin ei ole varaa, mutta pientä remonttia pappilassa tehdään jatkuvasti. Pappilaan on luotu Kotiseutukeskus, joka koostuu varsinaisesta pappilasta, piharakennusten museoista, veteraanikorsusta ja perinnepolusta keskustassa. Pitäjäseuran uusi hanke on siirtää Toivakan varikolta iso varasto pappilaan ja perustaa veteraanikorsun viereen ampumatarvikevarikkomuseo. Elina Kinos, Mikko Maasola ja Arvo Vuorela haastattelevat.

  • Kesto: 6 min

  Toimittaja Siukonen jatkaa eläkkeellä kirjailijana

  Timo Siukonen muutti 13-vuotiaana Jyväskylästä Helsinkiin, opiskeli, löysi vaimon ja urheilutoimittajapestin Helsingin Sanomista. Vuonna 1984 Timo muutti Toivakkaan ja jatkoi Hesarissa aluetoimittajana. Pari vuotta sitten, kuusikymppisenä, Siukonen jäi eläkkeelle ja kirjoittelee nyt tietokirjoja yrittäjänä. Eläkkeellepääsy hektisestä työmaailmasta oli helpotus ja kauhulla Siukonen seuraa entistä hullummaksi kehittynyttä työmaailmaa. Kirjoittamisen vastapainona Siukonen hoitaa alpakoita tai pyöräilee. Takana on jo seitsemän pyöräilyretkeä Ranskaan ja huristelu Rutalahden mäkeä alas 62 kilometrin tuntivauhdilla. Elina Kinos ja Mikko Maasola haastattelevat.

  • Kesto: 12 min

  Uutuuskirja ammentaa Tapperin veljessarjan lapsuudesta

  Vanhat valokuvat synnyttivät kipinän tuoreimpaan Tapperien veljessarjasta kertovaan kirjaan. Juuri ilmestynyt Ampiaisenpesä kertoo saarijärveläisveljesten nuoruudesta - mustavalkokuvin värikkäästä elämästä kotitalossa. Tuore kuvateos rikastaa pari vuotta sitten kuolleen kirjailija Herri Tapperin tuotantoa. Romaaneja, runoja, novelleja ja näytelmiä kirjoittanut Tapper sai postuumina ilmestyneeseen kirjaansa avukseen valokuvaajana työskennelleen vävypoikansa Terjo Kiljusen. Miestä haastattelee Mikko Maasola.

  • Kesto: 10 min

  Mielikuvitus laukkaa pimeässä - moni aikuinenkin pelkää pimeää

  Voisi kuvitella, että me suomalaiset olisimme jo tulleet sinuiksi pimeän kanssa, mutta totuus on toinen. Moni aikuinenkin pelkää pimeää - tai vähintäänkin tuntee olonsa pimeällä epämukavaksi. Psykiatrian professori Hasse Karlsson kertoo, että pimeän pelolle löytyy syitä niin ihmiskunnan kehityshistoriasta kuin jokaisen henkilökohtaisista kokemuksistakin. Pelkoa voi myös itse ruokkia katsomalla esimerkiksi kauhuleffoja. Professorin mukaan paras keino pimeän pelon voittamiseen on asteittainen siedätyshoito. Toimittajana on Marika Paaso.

  • Kesto: 5 min

  Juha Piilola hallitsee kalatalouden kaikki vaiheet

  Saarijärveläinen Juha Piilola tuntee kalatalouden kiemurat läpikotaisin. Piilola on opiskellut ensin kalavedenhoitajaksi, sitten riistamestariksi ja lopulta agrologiksi. Koulutuksen ja monipuolisen työkokemuksen turvin Piilola perusti vuonna 2009 Kalatalouspalvelut Piilola -yrityksen. Sen kalatuotteita ovat mm. kuha, made, siika, muikku ja ahven. Raakakalan lisäksi Juha jalostaa kalaa moneen muotoon mädisrtä kuutioihin. Valikoimasta löytyy mm. kapahauki ja kapakuha. Kalatuotannon lisäksi Piilola tekee kala- ja rapuvesien tutkimusta, hoitokalastusta ja kalavesien hoitosuunnitelmia. Elina Kinos ja Mikko Maasola vierailivat Piilolan yrityksessä 12.9.2014.

  • Kesto: 8 min

  Kyläkauppa siirtyy nettiin Saarijärvellä

  Saarijärvellä avataan marraskuussa 2014 Suomen ensimmäinen koko kylän verkkokauppa nettiin. Sähköistä kyläkauppaa on valmisteltu puolitoista vuotta. Projektipäällikkö Pertti Saarinen Ssyp Kehityksestä kertoo, että mukaan ovat tulossa supermarket, apteekki, vaatekauppa, autoalan yrityksiä ja Iitan Lähipuoti. Saarisen mukaan suurin haaste on järjestää verkkokaupan logistiikka eli kuinka tilatut tuotteet ja tavarat saadaan kätevästi ja edullisesti ostajille eri kivijalkakaupoista. Saarisen mukaan yhteinen verkkokauppa on pienille toimijoille oiva keino erottua avarassa nettiviidakossa. Elina Kinos ja Mikko Maasola tapasivat Saarisen Iita Lähipuodissa 12.9.2014.

  • Kesto: 6 min

  Mahlun kyläkaupasta R-kauppiaaksi kaupunkiin

  lpo Salokivi pyöritti pitkään kyläkauppaa Saarijärven Mahlun kylällä, kunnes totesi, että kauppa ei enää kannata. Kyläkaupan lopettaminen oli raskas päätös, mutta se avasi tien uuteen. Nyt Salokivi on pyörittänyt kolme kuukautta vilkasta R-kioskia yrittäjänä Saarijärven keskustassa. Työ on edellelleenkin asiakaspalvelua - tosin kirkonkylällä on asiakkaissa enemmän nirppanokkia kuin maalla Mahlulla. Vapaa-ajan ongelmia Salokivellä ei ole, sillä työ täyttää vapaa-ajankin. JYPin lätkämatseissa sentään ehtii joskus käydä. Arvo Vuorela tapasi Salokiven Saarijärvellä 12.9.2014.

  • Kesto: 4 min

  Raija Mäkinen: marjanpoiminta korvaa jumppasalin

  Raija Mäkinen, 68, ei ole koskaan tykännyt kivikaupungeista. Jäätyään eläkkeelle Jyväskylän keskussairaalasta, Raija löysi puilla lämmitettävän talon Saarijärven Häkkilästä ja viihtyy erinomaisesti. Mäkinen kehuu, että maalla asuminen lisää elämän laatua. Jumppasalilla ei tarvitse käydä, kun käy ahkerasti poimimassa mustikoita ja puolukoita metsästä. Parhaimpina vuosina Raija on poiminut 200 litraa marjoja. Thai-poimijoita Raija on oppinut ymmärtämään ajattelemalla heidän taustaansa. -Ei ole helppoa heilläkään, tuumii Mäkinen. Elina Kinos ja Mikko Maasola haastattelevat.

  • Kesto: 5 min

  Jari vei piparitaikinaa repussa kouluun

  Jari Äijänen oli reilun vuoden vanha, kun äiti Marjatta ja isä Allan perustivat Saarijärvelle kotileipomon vuonna 1964. Siitä tuli myös Jarin elämäntyö. Vieraalla hän on ollut töissä vain yhden päivän. Äijänen muistaa hyvin eka luokalle kouluun menon. Koulukaveri sanoi Jarille, ettei tykkää, jos hän ei tuo taikinaa kouluun. Niinpä Jari toi piparitaikinaa repussa, koska karkinsyönti oli kielletty, muttei taikinan syönti. Äijänen ei hyväksy väitettä leivän kalleudesta. Esimerkiksi oluttölkin hinnalla saa nelihenkinen perhe limpun koko päivän tarpeeseen. Jarin suuri toive on saada tuoretta leipää kauppoihin myös iltapäivällä eikä vain aamuisin.

  • Kesto: 11 min

  Maire Hyvönen: toimittaja on toimittaja - eläkkeelläkin

  Maire Hyvönen on ollut seitsemän vuotta eläkkeellä saarijärveläisen Sampo -lehden päätoimittajan työstä, mutta tunnustaa, että asioiden seuraaminen on ammattitauti eläkkeelläkin. Lehden nuoret toimittajat soittelivatkin alkuun tiuhaan eläkeläiselle ja kyselivät taustatietoja henkilöille ja tapahtumille. Hyvönen seuraa etenkin Saarijärven kulttuuripuolta ja on huolissaan mm. kansalaisopiston ja laadukkaan museotoiminnan määrärahojen leikkaamisesta. Hyvösen mukaan päättäjät edelleenkin ratsastavat Saarijärven kulttuurimaineella, vaikka samalla sitä rapistavatkin. Elina Kinos ja Mikko Maasola haastattelivat Hyvöstä 12.9.2014.

  • Kesto: 10 min

  Sami Saarelainen, 15, tähyää kartingista formuloihin

  Sami Sarelainen, 15, nappasi kartingin SM-sarjan KFJ-luokassa hopeaa kaudella 2014. Sami jäi mestaruudesta pisteen päähän ja oli kisan jälkeen hetken jopa mestari, kunnes kilpakumppanin protesti muutti tuloksia. Kultaa sarjassa voitti Paavo Tonteri. Tuleva kausi Samilla on vielä auki. Formula-Ford -sarja kiinnostaa ja kartingissakin löytyy vaihtoehtoja. Manageri-isä Kari Saarelaisen tehtävänä on taikoi Samille riittävä budjetti, jotta lahjakkaan kilpa-autoiljan ura etenisi loogisesti. Jussi Lindroos haastattelee Sami ja Kari Saarelaista.

  Yle Keski-Suomi: Muut audiot (530) fi:Program:rss

  Nuket ja nallet kotiutuivat Keuruun asemalle

  Tuula ja Veli Koski toteuttivat pari vuotta sitten unelmansa ja ostivat Keuruun vanhan rautatieaseman. Kosket ovat harrastaneet erilaisten esineiden keräilyä jo 20 vuotta. Kesäaikaan heidän rautatieasemalla kukoistavaa kokoelmaansa pääsee kuka tahansa ihastelemaan.

  • Kesto: 6 min

  Marttien pullataikina katosi kesken talkoiden

  Lapsuuden muistikuvissa pullaa leipoo yleensä mummo tai äiti. Jyväskylässä toimivat miesmartat eli Martit ovat kuitenkin sitä mieltä, että taipuu se taikina miestenkin hyppysissä. Ja kun nämä ukot ryhtyvät leipomaan, ei uuniin työnnetä mitään peruspullaa, vaan ihan aitoa, oikeaa voipullaa, kahdesta taikinasta taiottua, tietenkin! Kunhan vaan löytyisi se taikina, joka leipomisen tuoksinassa katosi johonkin...

  • Kesto: 6 min

  Kolmekymppinen tietokone kolisee ja rahisee

  Kouluille ja yrityksille kaupattiin 30 vuotta sitten Nokian MikroMikkoja. Näitä nyt jo antiikkisia tietokoneita käytettiin muun muassa tekstinkäsittelyyn ja tilastointiin. MikroMikko viettää 30-vuotissyntymäpäiväänsä 29. syyskuuta. Konevanhusta juhlitaan myös Keuruulla Tiedetilan tietokonemuseossa. Tuula Kotiranta näytti toimittaja Timo Pelkoselle, että konevanhuksen uumenissa riittää yhä virtaa.

  • Kesto: 7 min

  Saamattomuus suututtaa Pioneerirykmentin komentaja Jouko Rauhalaa

  Pioneerirykmentin komentaja, everstiluutnantti Jouko Rauhala on kotoisin Jämsästä. Rauhala kertoo olleensa murrosikäisenä varsin päämäärätietoinen. Ensimmäisen pikaisen pusun mies muistelee antaneensa 5-6 luokan tietämissä Kaipolan ala-astella. Rakkaus puolestaan kolahti Rauhalan kohdalle kunnolla vuonna 1984, jolloin hän tapasi tulevan vaimonsa. Tittelit narikkaan -sarjan toimittaja Timo Pelkonen tapasi Rauhalan ammuntaharjoituksissa ja sai selville myös sen, kuka määrää nykyään Rauhaloiden kotona kaapin paikan.

  • Kesto: 8 min

  Tavalliset vitsit naurattavat päätoimittaja Pekka Mervolaa

  Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kertoo, ettei hänellä ollut nuorena miehenä yhtä haaveammattia - lehtialalle mies päätyi monen pienen sattuman kautta. Luonteenpiirteistään Mervola toivoo, etteivät lapset perisi häneltä jääräpäisyyttä. Tittelit narikkaan -sarjan toimittaja Timo Pelkonen tapasi Mervolan kahvikupin ääressä ja Mervola paljasti Pelkoselle myös paheensa ja vitsimakunsa.

  • Kesto: 8 min

  Anne Kalmari ja Eila Tiainen kannattavat mediamaksua

  Kansanedustajat Anne Kalmari (kesk.) ja Eila Tiainen (vas.) kannattavat mediamaksua Yleisradion rahoitusmalliksi. Molemmat pitävät budjettirahoitusta ongelmallisena Ylen toiminnan takaajana. Kalmari ja Tiainen pohtivat mediamaksuun lievennystä sosiaalisilla perusteilla. Antti Seppälä haastattelee.

  • Kesto: 12 min

  Selvännäkijä Sonja ennustaa EU:n kaatumista

  Viidennen polven selvännäkijä Sonja Maunonen sanoo, että tulevaisuuden näkeminen on raskas työ, mutta hän haluaa silti käyttää selvännäkemisen lahjaansa. Näin epävakaan talouden aikana Sonjaan otetaan entistä useammin yhteyttä, paremman tulevaisuuden toivossa. Kreikan ja euron tulevaisuudesta Sonjalla on selkeä visio ennustuksensa pohjana.

  • Kesto: 7 min

  Risto Dufva: Torvet soi tullessa ja mennessä

  -Pää edellä sisään ja jalat edellä ulos, kiteyttää JYPistä potkut saanut valmentaja Risto Dufva. Hän kiistää tuntevansa katkeruutta lähtöpasseistaan ja kannustaa JYPin kannattajia keskittymään joukkueen tukemiseen. Ex-valmentaja haluaa, että hänen potkujensa setviminen lopetettaisiin jo julkisuudessa. RD vertaa lähtöään JYPistä sirkukseen: Torvet soi tullessa ja torvet soi mennessä.

  • Kesto: 19 min

  Kuinka reilua on kaakaon teko Ghanassa?

  Oletko törmännyt koskaan reiluttajaan? Kyse on Eettisen kaupan puolesta ry:n kouluttamasta virallisesta reilusta kuluttajasta. Äänekoskelainen Pirjo Kunnari päätyi Afrikkaan tutkimaan Reilun Kaupan viljelytiloja. Ghanan helteissä istutettiin ananaksia ja seurattiin banaanien sadonkorjuuta. Pääkohde oli Kuapa Kokoon kaakaotila, joka on osa Kansainvälisen työjärjestö ILO:n projektia lapsityövoiman kitkemiseksi. Severi Kinnunen tapasi Pirjon Kunnarin.

  • Kesto: 5 min

  Toimittaja kokeili mäkiautoa

  Mäkiautoilu ei ole vain lasten huvia, vaan siitä nauttivat myös aikuiset miehet. Toimittaja Markku Saarinen kokeili, millaiseen vauhtiin mäkiauto kiihtyy. Olisiko Keski-Suomessa myös tarvetta oikealle mäkiautomuseolle?

  • Kesto: 5 min

  Radiojuontajakin voi pitää etätyöpäivän

  Perjantaina Suomessa vietettiin valtakunnallista etätyöpäivää. Radio Keski-Suomen juontaja Marika Paaso kokeili, voiko radiojuontaja tehdä töitä kotoa. Ja onnistuuhan se, kunhan äänitarkkailija istuu lähetysautossa pihassa ja tuottaja soittaa musiikit studiosta. Kokeilussa todettiin, että juontajan etätyö on melko työllistävää, mutta vaihtelu virkistää! Monissa muissa ammateissa etätyö lisää myös työn tehokkuutta.

  • Kesto: 9 min

  Korusepän hyppysissä syntyy sormuksia

  Kuhmoisissa työskentelevä koruseppä Tommi Vaskisalo kertoo, että käsityöläisen leipä on Suomessa tiukassa. Siitä huolimatta Vaskisalon korupajassa syntyy muun muassa uniikkeja sormuksia ja muitakin koruja metallista. Yhden sormuksen valmistamisessa saattaa vierähtää kolmekin tuntia.

  • Kesto: 6 min

  Työpäivän turvallisuutta kannattaa opiskella

  Jyväskylän ISS:n toimiston 120 työntekijää tempaisi työturvallisuuspäivän merkeissä maanantaina 12. syyskuuta. Henkilöstö pääsi mm. tutustumaan turvavaljaiden käyttöön ja sammuttamaan vedenpäällistä kaasupaloa. Severi Kinnunen tapasi koulutuksen lomassa työsuojeluvaltuutettu Ari Lempisen, työturvallisuuspäällikkö Marja Virtalan sekä Hengityselinliiton asiantuntija Liisa Tarkan.

  • Kesto: 4 min

  Ritva Oksanen on allerginen alkoholille

  Ritva Oksanen tiesi haluavansa näyttelijäksi heti puhumaan opittuaan. Pitkän linjan näyttelijä oli nuorena tyttönä levoton ja koulussa kapinoiva oppilas. Oksanen kertoo, että alkoholia tuli aikanaan maisteltua ihan tarpeeksi ja se on taaksejäänyttä elämää. Työnsä vastapainoksi Oksanen lukee nykyään paljon ja käy teattereissa oppiakseen muilta uutta. Kesäisin hän lataa akkujaan mökillään hiljaisuudesta nauttien. Timo Pelkonen tapasi taiteilijan tämän kesäkodissa.

  • Kesto: 9 min

  Vain euro erottaa Hakkaraisen ja Wallinheimon

  Teuvo Hakkarainen (ps.) Viitasaarelta ja Sinuhe Wallinheimo (kok.) Jyväskylästä ovat molemmat saaneet julkisuutta kansanedustajauransa alkutaipaleella enemmän muista kuin päivänpoliittisista syistä. Radio Keski-Suomen kansanedustajahaastattelussa 12. syyskuuta kävi ilmi, että Wallinheimolla ja Hakkaraisella on muun muassa täysin vastakkaiset näkemykset Eurooppa-politiikasta. Monesta muusta asiasta keskisuomalaisedustajat tuntuivat sen sijaan olevan yhtä mieltä.

  Yle Keski-Suomi: Muut videot (57) fi:Program:rss

  Alvar Aallon koetalo Muuratsalossa

  Opastetut kierrokset vetävät edelleen väkeä 50-luvulla rakennetulle koetalolle. Miltä talo näyttää nyt, 60 vuotta myöhemmin. Se selviää, kun katsot videon.

  • Kesto: 2 min

  Yle Ralliradio - Harjun EK-esittely

  Legendaarinen Harjun erikoiskoe palaa rallin ohjelmaan. Harju ajetaan aivan Jyväskylän keskustassa. Äänessä ovat rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos.

  • Kesto: 6 min

  Yle Ralliradio - Myhinpään EK-esittely

  Lengendaarinen Myhinpää palaa rallin ohjelmaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Tässä erikoiskoe kokonaisuudessaan. Äänessä rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos.

  • Kesto: 22 min

  Yle Ralliradio - Jouhtikylän EK-esittely

  Vuoden 2014 MM-rallissa ajetaan Jouhtikylän EK Konneveden takana. Erikoiskoe ajetaan kilpailun avauspäivänä Lankamaa 1:n jälkeen. EK-esittelyssä äänessä Ralliradion Jussi Lindroos ja rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen.

  • Kesto: 10 min

  Yle Ralliradio Päijälän EK-esittely

  Ralliradio kävi tutustumassa myös kisakalenteriin palaavaan Päijälän erikoiskokeeseen Kuhmoisissa. Ihan koko EK ei videolla ole, lähtö on noin seitsemän kilometrin kohdalta. Äänessä tuttuun tapaan Ralliradion Jussi Lindroos ja rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen.

  • Kesto: 17 min

  Vloggaaminen on videobloggausta.

  Digi- ja kännykkäkameroiden avulla nuorisolle on kehittynyt uusia harrastuksia. Yksi niistä on vloggaus eli videoblokkaaminen.

  • Kesto: 3 min

  Peittävä vesi -näyttely

  Kolme valokuvaajaa on koostanut Keski-Suomen järvien huonosta tilasta otetuista vedenalaisista kuvista näyttelyn. Kymmenellä kuvaparilla ja järven pohjalta nostetuilla rojuilla on haluttu tuoda esiin järvien pohjaan heitetyn romun määrä. Esillä on esimerkiksi hylättyjä polkupyöriä, kettinkejä, peltiämpäreitä ja muovipusseja.

  • Kesto: 2 min

  Ralliradio, Pihlajakosken EK-esittely

  Yle Ralliradio kävi jälleen kevätretkellään kiertämässä tulevan MM-rallin reittiä. Äänessä ovat rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos. Tarinaa Pihlajakoskesta ja rallista muutenkin.

  • Kesto: 17 min

  Harjun erikoiskoe 1988

  Näin ajoi Markku Alen Harjun erikoiskokeella vuonna 1988. Silloin rallin nimi oli vielä Suurajot.

  • Kesto: 2 min

  Sipisen ennätyslento kuumailmapallolla.

  Markku Sipinen päätti rikkoa ajallisesti pisimmän kuumailmapallolennon ennätyksen 12 tuntia 42 minuuttia. 26. maaliskuuta 2014 Sipinen nousi ilmaan kello 5.05 tavoitteena lentää vähintään 12 tuntia 50 minuuttia. Jarkko Riikonen kuvasi lentoa Aleksi Pöytäkankaan lentokoneesta ja Isto Janhunen maasta.

  • Kesto: 1 min

  JPS pelaa lauantaina historiallisen finaalin

  Jyväskyläläinen jääpalloseura JPS selvitti tiensä jääpallon bandyliigan finaaliin Oulun Luistinseuraa vastaan. JPS ei ole seurahistoriansa aikana pelannut pääsarjatason finaalissa.

  • Kesto: 2 min

  Mr Parkinson vie miehen mennessään

  Jyväskylässä saa sunnuntaina ensi-iltansa omakohtaisesti sairastumisesta kertova monologinäytelmä Mr Parkinson. Alle viisikymppisenä Parkinson-diagnoosin saanut Jussi Kivimäki kirjoitti tekstin ennen kaikkea vertaistueksi.

  • Kesto: 5 min

  Näin syntyy Shrek

  Animaatioelokuvista tuttu Shrek saa Suomen kantaesityksensä Jyväskylän kaupunginteatterin lavalla lauantaina. Teatterin kulisseissa on paiskittu töitä hiki virraten ja vihreä väri roiskuen, jotta kaikki on valmista esiripun noustessa.

  Muualla Yle.fi:ssä