Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Keski-Suomi

  Loeb kellotti kärkiajan Jyväskylän MM-rallin aika-ajossa

  2 min
  • Esitetty: Radio Keski-Suomi
  • Kuunneltu: 172 kertaa ( Kuunneltavissa vain Suomessa )

  Sarja Yle Keski-Suomi »


  Yle Keski-Suomi: Jaksot (626) fi:Program:rss

  Rapin suomenmestaruus ratkeaa - mukana jyväskyläläinen battleräppäri

  Tänäiltana parikymmentä räppäriä kilpailevat siitä, kuka on kovin laittamaan toiselle luun kurkkuun. Kyse on sanallisesta taistelusta eli battlesta. Kuka dissaa toista parhaiten. Panoksena on suomenmestaruus. Jyväskylää kilpailussa edustaa 18-vuotias Nico Piispanen artistinimeltään NC. Piispasen mietteitä matkalla kisoihin kyselee Lassi Mustonen.

  • Kesto: 2 min

  Niskavuoren naiset Jyväskylän kaupunginteatteriin

  Jyväskylän kaupunginteatterissa sai lokakuun lopulla ensi-iltansa Perttu Leinosen ohjaama näytelmä Niskavuoren naiset. Hella Wuolijoen klassikko saa kolmikymppisen ohjaajan käsissä tulkinnan, joka etsii näytelmätekstin kovan ytimen ja korostaa henkilöhahmoihin sisään kirjoitettua ajattomuutta. Mikko Maasola haastatteli ohjaajaa Yle Radio Keski-Suomen lähetyksessä. [JKL_Perttu_Leinonen_Niskavuoren_naiset_nettiin_31102014, 00:12:53]

  • Kesto: 12 min

  Vilho Kekkosen ura hakee vertaistaan

  Jyväskyläläinen diplomilaulaja Vilho Kekonen menehtyi lokakuun 20. päivänä 105-vuotiaana. Kekkonen oli maailman vanhin esiintyvä tenori. Viimeisimmän levynsä hän teki 99-vuotiaana. Laulaja Vilho Kekkosen ura alkoi heti hänen ensimmäisestä parkaisustaan saunassa - mikäli Vilho Kekkoseen itseensä on uskominen. Jo lapsena haaveena oli päästä kirkon urkuparvelle soittamaan. Sittemmin Taulumäen kirkon urkuparvi Jyväskylässä oli miehen työpaikka 25 vuoden ajan. Seuraava haastattelu on keväältä 1989 Sirkka Keskimäen toimittamasta sarjasta Kulttuurikuvia Jyväskylästä.

  • · Radio Keski-Suomi
  • Kesto: 6 min

  Hiisu on hiljainen mestari

  Keski-Suomi sai parinkymmenen vuoden tauon jälkeen Suomen mestaripystykorvan. Marjakankaan Hovin-Hiisu vei koko suomen haukkukuninkuuden. Timo Hytönen tapasi mestarkoiran ja sen omistajat Rauno Holmstredtin ja Marja-Liisa Vihavaisen Äänekosken Vihijärven maastossa. Mukana oli myös koiran kasvattaja Kai Rautiainen.

  • Kesto: 5 min

  Bussi törmäsi lentokoneeseen Helsinki-Vantaalla

  Lentokenttäbussi törmäsi Jyväskylästä tulleeseen lentokoneeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yksi lentokoneen matkustajista loukkaantui lievästi kaaduttuaan pysäköidyssä koneessa, jonka turvavyön merkkivalo oli sammutettu. Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola kertoo tapahtumien kulusta.

  • Kesto: 3 min

  Mahallaan, selällään vai kyljellään - osaatko nukkua oikein?

  Ihminen kuluttaa kolmasosan elämästään nukkuen, joten ei ole yhdentekevää, missä asennossa yönsä viettää. Kippurassa tai pää kenossa nukutun yön jälkeen niska on jäykkä ja selkä jumissa. Pahimmillaan huono uniasento voi johtaa jopa halvaantumiseen. Terveystieteiden tohtori, selkäneuvoja Sinikka Kilpikoski sanoo,että yhtä ainoaa oikeaa nukkumisasentoa ei voi määritellä: se mikä sopii yhdelle, voi olla haitaksi toiselle. Selällään nukkuminen esimerkiksi voi auttaa refluksiongelmista kärsivää, mutta ei välttämättä ole hyväksi kuorsaajalle tai sydänvaivaiselle. Toimittajana on Marika Paaso.

  • Kesto: 7 min

  Niko nukkui siltojen alla puukot turvanaan

  Niko myöntää, että reilu puolen vuoden asunnottomuus oli omaa tyhmyyttä. Armeijassa alkoholi alkoi maistui liian hyvältä ja siviilissä tulivat huumeetkin mukaan elämään. Niko majaili kavereiden nurkissa ja nukkui lehtiroskiksissa ja siltojen alla - turvanaan pari puukkoa. Kaveri pelasti Nikon tappelun keskeltä ja tarjosi pysyvämmän majapaikan. Nyt Niko asuu omassa asunnossa ja suuntaa tietokonealalle. Arvo Vuorela haastattelee.

  • Kesto: 1 min

  Asunnottomuuden hinta Antille: neljä entistä emäntää

  Haitari-Antti tunnustaa menettäneensä neljä emäntää asunnottomana 90-luvulla. Katulähetyksen pelastama Antti ihmettelee miten selvisi hengissä hurjista vuosista. Kaverit antoivat Antille lempinimen Antti Satapantti, kun hän kantoi kaikki tavaransa panttikonttoriin, jopa emännän ompelukoneen. Talvipakkasilla Antti nukkui mm. huoltoasemilla kilpaa ukkojen kanssa ja joutui sitomaan jalkoihin sanomalehtiä lämmikkeeksi pahimmilla pakkasilla. Haitaria nelivuotiaasta asti soittanut Antti on huolissaan nuorison asunnottomuudesta. Omilla ikätovereilla on asiat jo paremmin. Arvo Vuorela haastattelee. (Kuvassa Antti, Hanna-Riikka Alasippola Kätulähetyksestä ja Niko.

  • Kesto: 3 min

  Anneli palellutti jalkansa asunnottomana

  Kahdeksan vuotta päihdealalla työskennellyt Anneli muistaa hyvin 17 vuoden takaisen asunnottomuuden. Aina piti varastaa uusi auto, jotta pääsi talvipakkasilla lämpimään. Kun pankkiautomaateissa kiellettiin yöpyminen Anneli palellutti jalkansa. Anneli sai asunnon, opiskelupaikan ja lopulta työelämän - kiitos parisuhteen ja vapaaehtoisen Katulähetyksen. Tärkeintä oli oppia huomaan, että itsestä on moneen muuhunkin, kuin autoja varastamaan. Anneli arvostaa etenkin Etsivää nuorisotyötä, joka tarjoaa nuorelle usein ainoan vaihtoehdon päästä irti asunnottomuudesta ja muista ongelmista. Arvo Vuorela haastattelee.

  • Kesto: 2 min

  Asunnottomalle ilta on pahin

  Jyväskyläläinen Antti Viljanen luisui asunnottomaksi alkoholin takia. Asunnottomuutta kesti yli kuusi vuotta. Viljanen kertoo, että pahinta olivat illat, kun yösijasta ei ollut mitään tietoa. Viljanen raitistui ja asuu nyt Katulähetyksen yhteisöllisessä asumisyksikössä. Häntä haastatteli Petri Kananen.

  • Kesto: 2 min

  Koiran syysloma

  Syysloma on sesonkiaikaa koirahoitoloille. Jos ei voi ottaa omaa lemmikkiään syyslomareissulle mukaan, voi sen viedä koirahoitolaan. Laukaassa Honkarannan Tassunjäljessä työskentelevä Hanne Tarvainen tietää, että lomailevan lemmikin hoito vaatii vuosien kokemusta. Esimerkiksi vieraan koiran silmiin katsominen ei välttämättä ole hyvä idea. Hanne Tarvaista haastattelee seuraavassa Lassi Mustonen. Kesto 5 minuuttia.

  • Kesto: 4 min

  Vältä tekstariniska ja muista ruokkia välilevyjä!

  Älylaitteiden näpertely kumarassa aiheuttaa monille selkäongelmia. Pitkään kumara-asennossa oleminen aiheuttaa jännitystä, ja pitkällä aikavälillä selkä tai niska voi alkaa oireilla. Tällöin puhutaan tekstariniskasta. Esko Pulliaisen haastattelussa selkäneuvoja Sinikka Kilpikoski kertoo, miten tekstariniska voi syntyä ja miten sitä voi ehkäistä.

  • · Radio Keski-Suomi
  • Kesto: 6 min

  Gallup: Onko leipomisvillitys sosiaalinen harha?

  Sosiaalisessa mediassa leviää toinen toistaan herkullisempia kuvia kotileipureiden hienoista luomuksista. TV:ssä kisaillaan leipomisen parhaudesta. Tuntuu sitlä, että kaikki suomalaiset leipovat. Mutta onko se sosiaalinen harha? Arvo Vuorela kohtasi kylillä nuoren miehen, joka ei koskaan aio leipoa, nuoren neidon, joka haluaa 70-vuotiaana mummonakin olla jauhot käsissä, kotileipomon myyjän joka tiesi tytöstä, joka haluaa tehdä Kuokkalan sillan näköisen täytekakun ja politiikan toimittajan, joka nauttii liikaa eduskunnan kahvilan antimista.

  • · Kymenlaakson Radio
  • Kesto: 4 min

  Työtön opiskelija voi jäädä ilman tukia - Päivi Hirvonen kertoo tarinansa

  Päivi Hirvonen jäi Nokialta työttömäksi vuonna 2009. Koska työtilanne oli huono, hän päätti aloittaa kyberturvallisuuden opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. TE-toimistosta Hirvonen sai luvan opiskella työttömyyskorvauksella. Sittemmin korvaus evättiin, koska opintopisteet eivät riittäneet. Päivi Hirvosta haastattelee Marika Paaso.

  • · Radio Keski-Suomi
  • Kesto: 5 min

  Hector: elämä voi olla hauras

  Jo kuudella vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Hector on oppinut, että elämä on muutakin kuin kaunis - tai lyhyt, kuin lapsella paita. Uudella levyllä ja kiertueella Hector tunnustaa, että elämä voi olla myös hauras. – Oma veljen saattaminen kuoleman portista sisään oli vavahduttava kokemus. Se vaikutti ajatuksiin kaikesta, kun tässä ittekkään ei ihan pikku kundi enää ole, Hector tunnustaa. Lokakuun lopussa 2014 Hector julkistaa 10 vuoden tauon jälkeen uuden levyn nimeltään Hauras ja aloittaa samannimisen Suomen kiertueen. Arvo Vuorela tavoitti Hectorin kiertueen alla.

  • Kesto: 11 min

  Tuoksuyliherkkyys vaikuttaa arjen valintoihin

  Tuoksu- ja kemikaaliyliherkän arki ei ole yksinkertaista. Keski-Suomen Hengitysyhdistyksen varapuheenjohtaja Taina Laurinaho kertoo Elina Kinoksen haastattelussa, kuinka moneen asiaan on varauduttava välttääkseen oireita.

  Yle Keski-Suomi: Muut audiot (530) fi:Program:rss

  Nuket ja nallet kotiutuivat Keuruun asemalle

  Tuula ja Veli Koski toteuttivat pari vuotta sitten unelmansa ja ostivat Keuruun vanhan rautatieaseman. Kosket ovat harrastaneet erilaisten esineiden keräilyä jo 20 vuotta. Kesäaikaan heidän rautatieasemalla kukoistavaa kokoelmaansa pääsee kuka tahansa ihastelemaan.

  • Kesto: 6 min

  Marttien pullataikina katosi kesken talkoiden

  Lapsuuden muistikuvissa pullaa leipoo yleensä mummo tai äiti. Jyväskylässä toimivat miesmartat eli Martit ovat kuitenkin sitä mieltä, että taipuu se taikina miestenkin hyppysissä. Ja kun nämä ukot ryhtyvät leipomaan, ei uuniin työnnetä mitään peruspullaa, vaan ihan aitoa, oikeaa voipullaa, kahdesta taikinasta taiottua, tietenkin! Kunhan vaan löytyisi se taikina, joka leipomisen tuoksinassa katosi johonkin...

  • Kesto: 6 min

  Kolmekymppinen tietokone kolisee ja rahisee

  Kouluille ja yrityksille kaupattiin 30 vuotta sitten Nokian MikroMikkoja. Näitä nyt jo antiikkisia tietokoneita käytettiin muun muassa tekstinkäsittelyyn ja tilastointiin. MikroMikko viettää 30-vuotissyntymäpäiväänsä 29. syyskuuta. Konevanhusta juhlitaan myös Keuruulla Tiedetilan tietokonemuseossa. Tuula Kotiranta näytti toimittaja Timo Pelkoselle, että konevanhuksen uumenissa riittää yhä virtaa.

  • Kesto: 7 min

  Saamattomuus suututtaa Pioneerirykmentin komentaja Jouko Rauhalaa

  Pioneerirykmentin komentaja, everstiluutnantti Jouko Rauhala on kotoisin Jämsästä. Rauhala kertoo olleensa murrosikäisenä varsin päämäärätietoinen. Ensimmäisen pikaisen pusun mies muistelee antaneensa 5-6 luokan tietämissä Kaipolan ala-astella. Rakkaus puolestaan kolahti Rauhalan kohdalle kunnolla vuonna 1984, jolloin hän tapasi tulevan vaimonsa. Tittelit narikkaan -sarjan toimittaja Timo Pelkonen tapasi Rauhalan ammuntaharjoituksissa ja sai selville myös sen, kuka määrää nykyään Rauhaloiden kotona kaapin paikan.

  • Kesto: 8 min

  Tavalliset vitsit naurattavat päätoimittaja Pekka Mervolaa

  Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kertoo, ettei hänellä ollut nuorena miehenä yhtä haaveammattia - lehtialalle mies päätyi monen pienen sattuman kautta. Luonteenpiirteistään Mervola toivoo, etteivät lapset perisi häneltä jääräpäisyyttä. Tittelit narikkaan -sarjan toimittaja Timo Pelkonen tapasi Mervolan kahvikupin ääressä ja Mervola paljasti Pelkoselle myös paheensa ja vitsimakunsa.

  • Kesto: 8 min

  Anne Kalmari ja Eila Tiainen kannattavat mediamaksua

  Kansanedustajat Anne Kalmari (kesk.) ja Eila Tiainen (vas.) kannattavat mediamaksua Yleisradion rahoitusmalliksi. Molemmat pitävät budjettirahoitusta ongelmallisena Ylen toiminnan takaajana. Kalmari ja Tiainen pohtivat mediamaksuun lievennystä sosiaalisilla perusteilla. Antti Seppälä haastattelee.

  • Kesto: 12 min

  Selvännäkijä Sonja ennustaa EU:n kaatumista

  Viidennen polven selvännäkijä Sonja Maunonen sanoo, että tulevaisuuden näkeminen on raskas työ, mutta hän haluaa silti käyttää selvännäkemisen lahjaansa. Näin epävakaan talouden aikana Sonjaan otetaan entistä useammin yhteyttä, paremman tulevaisuuden toivossa. Kreikan ja euron tulevaisuudesta Sonjalla on selkeä visio ennustuksensa pohjana.

  • Kesto: 7 min

  Risto Dufva: Torvet soi tullessa ja mennessä

  -Pää edellä sisään ja jalat edellä ulos, kiteyttää JYPistä potkut saanut valmentaja Risto Dufva. Hän kiistää tuntevansa katkeruutta lähtöpasseistaan ja kannustaa JYPin kannattajia keskittymään joukkueen tukemiseen. Ex-valmentaja haluaa, että hänen potkujensa setviminen lopetettaisiin jo julkisuudessa. RD vertaa lähtöään JYPistä sirkukseen: Torvet soi tullessa ja torvet soi mennessä.

  • Kesto: 19 min

  Kuinka reilua on kaakaon teko Ghanassa?

  Oletko törmännyt koskaan reiluttajaan? Kyse on Eettisen kaupan puolesta ry:n kouluttamasta virallisesta reilusta kuluttajasta. Äänekoskelainen Pirjo Kunnari päätyi Afrikkaan tutkimaan Reilun Kaupan viljelytiloja. Ghanan helteissä istutettiin ananaksia ja seurattiin banaanien sadonkorjuuta. Pääkohde oli Kuapa Kokoon kaakaotila, joka on osa Kansainvälisen työjärjestö ILO:n projektia lapsityövoiman kitkemiseksi. Severi Kinnunen tapasi Pirjon Kunnarin.

  • Kesto: 5 min

  Toimittaja kokeili mäkiautoa

  Mäkiautoilu ei ole vain lasten huvia, vaan siitä nauttivat myös aikuiset miehet. Toimittaja Markku Saarinen kokeili, millaiseen vauhtiin mäkiauto kiihtyy. Olisiko Keski-Suomessa myös tarvetta oikealle mäkiautomuseolle?

  • Kesto: 5 min

  Radiojuontajakin voi pitää etätyöpäivän

  Perjantaina Suomessa vietettiin valtakunnallista etätyöpäivää. Radio Keski-Suomen juontaja Marika Paaso kokeili, voiko radiojuontaja tehdä töitä kotoa. Ja onnistuuhan se, kunhan äänitarkkailija istuu lähetysautossa pihassa ja tuottaja soittaa musiikit studiosta. Kokeilussa todettiin, että juontajan etätyö on melko työllistävää, mutta vaihtelu virkistää! Monissa muissa ammateissa etätyö lisää myös työn tehokkuutta.

  • Kesto: 9 min

  Korusepän hyppysissä syntyy sormuksia

  Kuhmoisissa työskentelevä koruseppä Tommi Vaskisalo kertoo, että käsityöläisen leipä on Suomessa tiukassa. Siitä huolimatta Vaskisalon korupajassa syntyy muun muassa uniikkeja sormuksia ja muitakin koruja metallista. Yhden sormuksen valmistamisessa saattaa vierähtää kolmekin tuntia.

  • Kesto: 6 min

  Työpäivän turvallisuutta kannattaa opiskella

  Jyväskylän ISS:n toimiston 120 työntekijää tempaisi työturvallisuuspäivän merkeissä maanantaina 12. syyskuuta. Henkilöstö pääsi mm. tutustumaan turvavaljaiden käyttöön ja sammuttamaan vedenpäällistä kaasupaloa. Severi Kinnunen tapasi koulutuksen lomassa työsuojeluvaltuutettu Ari Lempisen, työturvallisuuspäällikkö Marja Virtalan sekä Hengityselinliiton asiantuntija Liisa Tarkan.

  • Kesto: 4 min

  Ritva Oksanen on allerginen alkoholille

  Ritva Oksanen tiesi haluavansa näyttelijäksi heti puhumaan opittuaan. Pitkän linjan näyttelijä oli nuorena tyttönä levoton ja koulussa kapinoiva oppilas. Oksanen kertoo, että alkoholia tuli aikanaan maisteltua ihan tarpeeksi ja se on taaksejäänyttä elämää. Työnsä vastapainoksi Oksanen lukee nykyään paljon ja käy teattereissa oppiakseen muilta uutta. Kesäisin hän lataa akkujaan mökillään hiljaisuudesta nauttien. Timo Pelkonen tapasi taiteilijan tämän kesäkodissa.

  • Kesto: 9 min

  Vain euro erottaa Hakkaraisen ja Wallinheimon

  Teuvo Hakkarainen (ps.) Viitasaarelta ja Sinuhe Wallinheimo (kok.) Jyväskylästä ovat molemmat saaneet julkisuutta kansanedustajauransa alkutaipaleella enemmän muista kuin päivänpoliittisista syistä. Radio Keski-Suomen kansanedustajahaastattelussa 12. syyskuuta kävi ilmi, että Wallinheimolla ja Hakkaraisella on muun muassa täysin vastakkaiset näkemykset Eurooppa-politiikasta. Monesta muusta asiasta keskisuomalaisedustajat tuntuivat sen sijaan olevan yhtä mieltä.

  Yle Keski-Suomi: Muut videot (58) fi:Program:rss

  Käsityömuseossa "nimettömien" historiaa

  Suomen Käsityömuseossa Jyväskylässä esitellään naisten alushousujen historiaa. Haastateltavana museolehtori Raija Manninen, toimittajana Esko Pulliainen.

  • Kesto: 4 min

  Alvar Aallon koetalo Muuratsalossa

  Opastetut kierrokset vetävät edelleen väkeä 50-luvulla rakennetulle koetalolle. Miltä talo näyttää nyt, 60 vuotta myöhemmin. Se selviää, kun katsot videon.

  • Kesto: 2 min

  Yle Ralliradio - Harjun EK-esittely

  Legendaarinen Harjun erikoiskoe palaa rallin ohjelmaan. Harju ajetaan aivan Jyväskylän keskustassa. Äänessä ovat rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos.

  • Kesto: 6 min

  Yle Ralliradio - Myhinpään EK-esittely

  Lengendaarinen Myhinpää palaa rallin ohjelmaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Tässä erikoiskoe kokonaisuudessaan. Äänessä rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos.

  • Kesto: 22 min

  Yle Ralliradio - Jouhtikylän EK-esittely

  Vuoden 2014 MM-rallissa ajetaan Jouhtikylän EK Konneveden takana. Erikoiskoe ajetaan kilpailun avauspäivänä Lankamaa 1:n jälkeen. EK-esittelyssä äänessä Ralliradion Jussi Lindroos ja rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen.

  • Kesto: 10 min

  Yle Ralliradio Päijälän EK-esittely

  Ralliradio kävi tutustumassa myös kisakalenteriin palaavaan Päijälän erikoiskokeeseen Kuhmoisissa. Ihan koko EK ei videolla ole, lähtö on noin seitsemän kilometrin kohdalta. Äänessä tuttuun tapaan Ralliradion Jussi Lindroos ja rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen.

  • Kesto: 17 min

  Vloggaaminen on videobloggausta.

  Digi- ja kännykkäkameroiden avulla nuorisolle on kehittynyt uusia harrastuksia. Yksi niistä on vloggaus eli videoblokkaaminen.

  • Kesto: 3 min

  Peittävä vesi -näyttely

  Kolme valokuvaajaa on koostanut Keski-Suomen järvien huonosta tilasta otetuista vedenalaisista kuvista näyttelyn. Kymmenellä kuvaparilla ja järven pohjalta nostetuilla rojuilla on haluttu tuoda esiin järvien pohjaan heitetyn romun määrä. Esillä on esimerkiksi hylättyjä polkupyöriä, kettinkejä, peltiämpäreitä ja muovipusseja.

  • Kesto: 2 min

  Ralliradio, Pihlajakosken EK-esittely

  Yle Ralliradio kävi jälleen kevätretkellään kiertämässä tulevan MM-rallin reittiä. Äänessä ovat rallin apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutinen ja Ralliradion Jussi Lindroos. Tarinaa Pihlajakoskesta ja rallista muutenkin.

  • Kesto: 17 min

  Harjun erikoiskoe 1988

  Näin ajoi Markku Alen Harjun erikoiskokeella vuonna 1988. Silloin rallin nimi oli vielä Suurajot.

  • Kesto: 2 min

  Sipisen ennätyslento kuumailmapallolla.

  Markku Sipinen päätti rikkoa ajallisesti pisimmän kuumailmapallolennon ennätyksen 12 tuntia 42 minuuttia. 26. maaliskuuta 2014 Sipinen nousi ilmaan kello 5.05 tavoitteena lentää vähintään 12 tuntia 50 minuuttia. Jarkko Riikonen kuvasi lentoa Aleksi Pöytäkankaan lentokoneesta ja Isto Janhunen maasta.

  • Kesto: 1 min

  JPS pelaa lauantaina historiallisen finaalin

  Jyväskyläläinen jääpalloseura JPS selvitti tiensä jääpallon bandyliigan finaaliin Oulun Luistinseuraa vastaan. JPS ei ole seurahistoriansa aikana pelannut pääsarjatason finaalissa.

  • Kesto: 2 min

  Mr Parkinson vie miehen mennessään

  Jyväskylässä saa sunnuntaina ensi-iltansa omakohtaisesti sairastumisesta kertova monologinäytelmä Mr Parkinson. Alle viisikymppisenä Parkinson-diagnoosin saanut Jussi Kivimäki kirjoitti tekstin ennen kaikkea vertaistueksi.

  Muualla Yle.fi:ssä