Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle OuluSarja

  Yle Oulu: Jaksot, audio (32) fi:SeriesPage:rss

  Tangomarkkinakiertue alkoi Oulusta 9.4

  Tangomarkkinoiden karsintakiertue saapui Ouluun 9. huhtikuuta. Kati Jurkko haastatteli kisatunnelmasta ex-tangokuningas Jukka Hallikaista ja kuningattareksi halajavaa Riina Liimataista.

  • Kesto: 5 min

  Startup yritykset

  Startup-yrittäjyyden avainsana on riskinotto ja luotto omaan osaamiseen. Hyvä esimerkki tästä on Angry Birds-pelin avulla miljardibisnekseksi paisunut Rovio. Tuomas Hirvonen keskusteli startup-yrittämisestä oululaisen Starttaamo-yrityskeskuksen perustajan Tom Laineen kanssa...

  • Kesto: 4 min

  Suomalaisen mäkihypyn historia kirjaksi

  Suomalaisten mäkihyppääjien 1950-luvulla kehittämä rohkea hyppytyyli on ollut yksi suurimpia suomalaisia kulttuurivientituotteita, sanoo hurjapäisen lajin satavuotiesen historian yhteen nitonut professori Jouko Vahtola.

  • Kesto: 10 min

  Yle Oulu: Muut audiot (3) fi:SeriesPage:rss

  Sähköpostipolkupyörä ei rasita postikustin pohkeita

  Posti kulkee kun kusti polkee ja polkijan helpotukseksi postilla on käytössä sähköpolkupyöriä. Oulussa postia on kuskattu kaupunkialueella läpi vuoden polkukupyörällä aina kun pakkasta on alle 20 astetta. Kuinka sähköpolkupyörä pelittää ja paljonko siitä on postinjakajalle apua? Toimittaja Antti Pylväs polkaisi postinjakaja Oskari Karppisen matkaan tihkusateisena huhtikuun aamuna sekä tutustui ja jopa testasi postin sähköpolkupyörää.

  • Kesto: 7 min

  Kaikista ei tuu tähtiä. Jone Nikula rohkaisee kuitenkin yrittämään.

  Oululaisessa ravintolassa käydään Rockpoliksen ja Huutomerkki ry:n järjestämä avoin keskustelutilaisuus musiikkibisneksen kiemuroista otsikolla "Kaikista ei tuu tähtiä - hyövääkö ees lähtiä". Tilaisuuden vetureina toimivat Idols-tuomarinakin tunnettu musabisneksen monitoimimies Jone Nikula sekä muusikko-yrittäjä Jukka Takalo. Marko Siekkinen ja Jone Nikula kohtasivat matkalla tilaisuuteen.

  • Kesto: 4 min

  Pekka Jalava, stand up -koomikko

  Rukalla käynnistyi torstaina neljä päivää kestävä Tomaatteja, Tomaatteja -stand up -festivaali. Tunturimaisemassa yleisöä viihdyttää 13 Suomen eturivin koomikkoa Pekka Jalavan, Andre Wickströmin ja Ismo Leikolan johdolla.

  Yle Oulu: Jaksot (7) fi:SeriesPage:rss

  Nuoren telkän sukellusharjoittelua

  Haukiputaalaiset sukelluksenharrastajat sattuivat olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa sunnuntaina. Tavallisesti varsin eloton Kalliosuon monttu oli houkutellut telkän ruoanhakuun.

  • Kesto: 1 min

  Euron bensa

  Bensa-ale Ii:n kylmä-tankkausasemalla sai autolijat liikkeelle.

  • Kesto: 1 min

  Uuden Oulun avajaistapahtuma

  Uutta suurkuntaa juhlistettiin Oulussa uudenvuodenaattona. Kansanjuhla keräsi Raksilan pesäpallostadionille arviolta 10 000 ihmistä.

  • Kesto: 1 min

  Ambulanssi on liikkuva ensiapuklinikka

  Sairaankuljetus on historiaa ? ainakin sanana. Tämän päivän ambulanssit ovat liikkuvia ensiapuklinikoita, joissa pystytään aloittamaan vaativatkin hoidot heti paikan päällä. Yle Oulu kävi tutustumassa modernin ambulanssin saloihin.

  • Kesto: 2 min

  Kengät keskustelevat köyhyydestä

  Oulun Pateniemen koulun kuudensien luokkien oppilaat tekivät Ylen köyhyyspäivään liittyen pienen videon. Videossa kuvataan tuttavien kohtaaminen. Tuttavien, joista toinen on köyhä ja toinen rikas. Tarina panee miettimään, tekeekö rikkaus onnelliseksi ja köyhyys onnettomaksi. Oulun Pateniemen koulu on Yle Oulun yhteistyökoulu.

  • Kesto: 1 min

  Herukan koululaiset esittelevät moton toimintaa

  Kuinka toimii monitoimikone metsässä? Entä kuinka metsäkoneen kuljettaja tekee tasaisia puupinoja? Oululaisen Herukan koulun oppilaat ottivat asiasta selvää. Herukan koulu on Yle Oulun yhteistyökoulu.

  Yle Oulu: Muut videot (4) fi:SeriesPage:rss

  Kurkistus Yle Oulun toimitukseen

  Yle Oulun tiistaiset avoimet ovet houkutteli toimitukseen satapäin kansalaisia. Kokosimme kuvista ja videosta virtuaalikierroksen Yle Oulun toimitukseen. Tervetuloa mukaan!

  • Kesto: 1 min

  Pekka Rinne nousi supertähtikastiin

  NHL-maalivahti Pekka Rinne on kulkenut pitkän tien Oulun Kärppien kakkosmaalivahdista yhdeksi maailman parhaista veräjänvartioista. Kesällä mies rentoutuu kotimaisemissa pohjoisessa.

  • Kesto: 3 min
  Muualla Yle.fi:ssä