Areena
 • TV
 • Radio
 • Politiikkaradio

  Mikä on Suomi ja suomalainen viinapää?

  56 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 907 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Politiikkaradio »


  Politiikkaradio: Jaksot (549) fi:Program:rss

  Kaj Turunen (ps): Paine Soinia kohtaan kasvaa, jos Perussuomalaisten kannatus laskee

  Perussuomalaisten kansanedustajan Kaj Turusen mukaan puolueen kannatuksen lasku loisi paineita puheenjohtaja Timo Soinia kohtaan. "Jos Perussuomalaiset menettäisi kannatustaan, niin kyllä sitä varmaan katsotaan, että mistä se johtuu", sanoo Turunen Politiikkaradiossa. Yrittäjänä toimineen Turusen mukaan politiikassa ihmisen asema määräytyy "aivan eri perustein kuin esimerkiksi liike-elämässä". Millaista on lapsuus, jos on puutetta ruuasta? Miten Turunen päätyi tiskijukasta ravintolayrittäjäksi ja löysi Perussuomalaiset? Tapio Pajunen haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Tytti Tuppurainen (sd): ”Parasta mitä Jutta Urpilaiselle on tapahtunut, on Antti Rinne”

  SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen aikoo äänestää SDP:n puoluekokouksessa Jutta Urpilaista jatkokaudelle SDP:n puheenjohtajaksi. Tuppurainen on yksi 500:dasta SDP:n puoluekokousedustajasta, jotka tekevät valinnan SDP:n puheenjohtajasta. "Aion antaa tukeni istuvalle puheenjohtajalle", sanoi Tuppurainen Politiikkaradion haastattelussa. Miksi SDP on Jutta Urpilaisen johdolla kulkenut vaalitappiosta toiseen? Tehtiinkö SDP:ssä kollektiivinen virhe, kun lähdettiin Urpilaisen kauden alussa unelmien perään? Toimittajana Tapio Pajunen.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Politiikka ja uskonto

  Politiikkaradiossa ovat politiikasta ja uskonnosta puhumassa Sakari Sirkkasen haastateltavina yliopistonlehtori Juri Mykkänen ja dosentti Markku Ruotsila Helsingin yliopistosta. Millainen on suomalainen uskonnollinen äänestäjä? Millainen on uskonnollinen yhdysvaltainen äänestäjä? Kuinka uskonto näkyy suomalaisessa politiikassa? Kulkevatko uskonnollisuus ja oikeistolaisuus käsi kädessä? Keskustelu on uusinta toiselta pääsiäispäivältä 2012.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  18.04.2014

  Poliitikan ihmisiä ja ilmiöitä.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Kansalaisten vai valtioiden yhteisö?

  Politiikkaradion Eurovaalisarjan ensimmäisessä osassa keskustellaan lähestyvistä vaaleista ja unionin suunnasta. Millaista keskustelua unionin politiikasta pitäisi käydä? Kuinka demokratiavajeeseen pitäisi suhtautua? Mitkä asiat jäävät pinnan alle? Jyräävätkö kansalliset kysymykset EU-politiikan lähestyvissä vaaleissa? Mitkä ovat EU:n kolme tulevaisuuden suuntaa ja mikä näistä on todennäköisin? Miksi eurovaaleissa 2014 kannattaa äänestää? Sakari Sirkkasen haastateltavana on valtio-opin professori Tapio Raunio Tampereen yliopistosta.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Afrikka - sarvikuonojen maa?

  Afrikka - sarvikuonojen maa? Afrikasta, Afrikan taloudesta ja suomalaisyritysten mahdollisuuksista Afrikassa keskustelevat Sakari Sirkkasen kanssa professori ja valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Liisa Laakso Helsingin yliopistosta ja Afrikka-osaston apulaispäällikkö Kari Alanko ulkoministeriöstä. Puhelimessa on Finpron Itä-Afrikan vientikeskuksen päällikkö Esa Rantanen.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Metsäaktivisti Olli Manninen: "Metsäpolitiikka on hölmöläisten peiton jatkamista"

  Palkittu metsäaktivisti Olli Manninen sanoo, että valtion metsäpolitiikka muistuttaa hölmöläisten peiton jatkamista. Valtio ostaa suojeltavia metsiä yksityisiltä ja hakkaa omia arvokkaita metsiään. Manninen ehdottaa, että metsätalous valtion mailla lopetetaan kokonaan ja valtion metsiä käytetään vaihtomaina yksityisiin suojeltaviin metsiin. Olli Mannista haastattelee Ihminen asialla -sarjassa toimittaja Miia Kaarlela.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Poliitikkoja viedään kuin pässiä narussa

  Istuvan hallituksen hallitusohjelmassa luvataan avata julkisin varoin tuotettuja datoja. Näin kirjoittaa valtio-opin professori Matti Wiberg Turun yliopistosta. Wiberg on nyt vihainen. Lupausta ei ole hänen mielestään pidetty, se mitä on tehty, on ollut pikku näpertelyä. Miksi tietoa pantataan ja miksi poliittisten päätösten takana olevia laskelmia ei ole avattu? Wiberg sanoo, että jo Ruotsissa tilanne on toisin. Hän myös sanoo, että osaa poliitikoista viedään kuin pässiä narussa - virkamiesten toimesta, ja ei vähiten valtiovarainministeriön virkamiesten. Sakari Sirkkanen haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Eila Tiainen (vas): Hallitusta ei "köyhän asia" enää kiinnostanut

  Vasemmistoliiton kansanedustajan Eila Tiaisen mukaan Vasemmistoliitto ei enää tänä keväänä saanut ääntään kuuluviin hallituksessa."Tuli sellainen olo, että niillä ponnisteluilla ja niillä näkemyksillä, mitä me ollaan hallituksessa esitetty, niin ne ei saanut enää vastakaikua", kuvailee Tiainen hallituksen kehysriihipäätöksiä Politiikkaradiossa. Minkä hinnan hallitusvastuusta joutuu maksamaan? Miksi uransa Ylessä tehnyt toimittaja lähti politiikkaan? Minkälainen Paavo Väyrynen oli kouluvuosina? Kuinka punainen oli lapsuuden Kemi? Tapio Pajunen haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Reijo Tossavainen (ps): "Luultavasti hallituspuolueet eivät halua uusia vaaleja"

  Perussuomalaisten kansanedustajan Reijo Tossavaisen mielestä pääministerin vaihtuminen ei välttämättä johda ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin. Tossavaisen mukaan todennäköisempää on, että maahan muodostetaan uusi hallitus."Kyllä maan etu vaatii, että tässä maassa on päätöksentekokykyinen hallitus ja se on kolmen suuren puolueen hallitus", sanoo Tossavainen Politiikkaradiossa. Miksi paikallislehden perustaja vaihtoi lehtimiehen työt politiikkaan? Miten media-alan murros auttaa perussuomalaisia? Mitä yhteistä on Esko Aholla ja Reijo Tossavaisella? Tapio Pajunen haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Politiikka ja vakoilu

  Kun Neuvostoliitto luhistui, Suomi oli monen valinnan edessä. EU-jäseneksi liityttiin vuonna 1995 ja rahaliittoon vuosikymmenen lopulla. 90-luvun alkuvuosina virkamiestasolla käytiin keskustelua myös Suomen vakoilutoimivaltuuksien laajentamisesta. Toimenpiteisiin ei kuitenkaan ryhdytty. Tänään maailmantilanne edellyttää asian uudelleen avaamista. Kyberturvallisuuden osalta iso pyörä pyörii jo. Mutta onko jotain unohtunut? Politiikasta ja vakoilusta Sakari Sirkkasen kanssa keskustelee suurlähettiläs René Nyberg.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Poliittisten näytelmien armas aika

  Miksi kehysriihi kuvattiin mediassa pelkkänä kyynisenä pelinä? Mitä kehysnäytelmäksi kuvattu tapahtuma kertoo siitä, miten politiikkaa seurataan? Entä pitääkö kouluissa laulaa Suvivirttä? Esittelyssä myös politiikan kuukauden sana sekä perussuomalaiset hammastikut. Tutkija Vesa Heikkinen ja toimittaja Tapio Pajunen puivat politiikan kielen ajankohtaisuuksia.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Traagisesta draghiseen ratkaisuun, mutta...

  Eurokriisi on ratkaistu EKP:n pääjohtajan Mario Draghin vakuutuksella siitä, että keskuspankki tulee tarpeen tullen toimimaan niin sanottuna "viimekätisenä lainaajana". Sanat ovat sanoja, varsinaiset instrumentit ja toimivaltuudet kuitenkin puuttuvat, Timo Harakka toteaa Politiikkaradiossa. Harakka kritisoi tuoreessa kirjassaan elvytyspolitiikan loppumista ja parhaillaan dominoivaa kiristyslinjaa. Harakan mukaan elvytyslinjaa pitäisi jatkaa ja nimenomaan kasvua tukevilla toimilla. Suomen velkaantumisaste ei hänen mielestään ole niin dramaattisella tasolla, että riskiä kasvua leikkaavista toimista olisi syytä ottaa. Sakari Sirkkanen haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 29 min

  Olli Immonen (ps): Kiihottamispykälällä halutaan pelotella kansalaisia olemaan hiljaa

  Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen vaatii muutamaan kiihottamisen kansanryhmää vastaan kieltävää pykälää. Immosen mukaan kyseisellä lakipykälällä halutaan vain rajoittaa keskustelua maahanmuutosta. "Luulen että sillä halutaan lähinnä pelotella kansalaisia olemaan hiljaa tietyistä aroista teemoista, kuten vaikkapa maahanmuutosta", sanoo Immonen Politiikkaradiossa. Miksi Immonen vastustaa etnisten ryhmien sekoittumista? Onko politiikassa tabuja? Miksi Immonen ei liittynyt kokoomukseen? Tapio Pajunen haastattelee. Toimittajana Tapio Pajunen.

  Politiikkaradio: Jaksot (3) fi:Program:rss

  Kirjamessut Anu Kantola

  Leikola&Lähde-kirjamessulähetyksen vieraana oli politiikan tutkija Anu Kantola, joka kertoo skandaaleista suomalaisessa politiikasta, ja vastaa siihen, missä luuraavat vaalikirjat. Vakiomiehityksenä Markus Leikola, Jussi Lähde ja Sakari Sirkkanen.

  • Kesto: 14 min

  Kirjamessut Timo J. Tuikka

  Leikola&Lähde-kirjamessulähetyksen vieraana oli historioitsija Timo J. Tuikka, joka kertoo muun muassa maan tavasta, ja siitä, millainen hyvä veli -verkosto presidentti Kekkosen ympärille rakentui. Vakiomiehityksenä Markus Leikola, Jussi Lähde ja Sakari Sirkkanen.

  • Kesto: 15 min

  Kirjamessut Sofi Oksanen

  Leikola&Lähde-kirjamessulähetyksen vieraana oli kirjallisuustaivaan supertähti Sofi Oksanen, jonka kanssa puhuttiin muun muassa vallanvaihdoksista ja vallankumouksista. Vakiomiehityksenä Markus Leikola, Jussi Lähde ja Sakari Sirkkanen.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Politiikkaradio: 24.04.2014 29 min
  - Politiikkaradio: 25.04.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 28.04.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 29.04.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 30.04.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 01.05.2014 29 min
  - Politiikkaradio: 02.05.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 05.05.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 06.05.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 07.05.2014 30 min
  - Politiikkaradio: 08.05.2014 29 min
  - Politiikkaradio: 09.05.2014 30 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä