Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Päivä

  Älyä silmälaseihin ja tuoleihin

  20 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 76 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Päivä »


  Puheen Päivä: Jaksot (658) fi:Program:rss

  Pelastakaa lapset - keneltä?

  Pelastakaa Lapset ry pyrkii saamaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Työtä tehdään mm. lapsipoliittisen vaikuttamisen sekä myös konkreettisen auttamistyön kautta. Lasten oikeuksien päivänä Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta vastaa kysymykseen, mitä pitäisi tehdä, että lasten oikeudet toteutuisivat? Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 30 min

  Onnistunut vuorohoito tarvitsee sydäntä ja järkeä

  Millaista on arki vuoropäiväkodissa? Vuorohoitoa tarjotaan perheille, joiden vanhemmat tekevät joko vuorotyötä tai työskentelevät epätyypillisinä aikoina tai vastaavasti opiskelevat. Hanna Kinnunen tapasi lastentarhaopettaja Tuula Aimolan, joka työskentelee Nurmijärven kunnan vuoropäiväkodissa. Naiset pysähtyivät pohtimaan ympäri vuorokauden auki olevan päiväkodin toimintaa iltapäivätouhujen keskellä. "Vuoropäiväkodin ja vanhempien yhteistyö vaatii vahvaa luottamusta, koska lapset ja aikuiset kohtaavat vuorohoidossa päivän herkimpinä aikoina", Tuula Aimola kertoo.

  • Kesto: 13 min

  24h yhteiskunta vaatii eniten lapsilta

  Yhä useampi suomalainen elää nykyään ympäri vuorokauden auki olevassa yhteiskunnassa. Työelämässä se tarkoittaa, että töitä tehdään muulloin kuin klo 8-16 välillä. Miten epätyypilliseen aikaan tehtävä työ ja vaihtelevat elämänrytmit vaikuttavat perheiden sekä erityisesti lasten hyvinvointiin ja arkeen? Hanna Kinnunen tapasi Jyväskylässä aihetta tarkastelevan kansainvälisen Perheet 24/7 -tutkimushankkeen vetäjät sekä Jyväskylän yliopiston varhaiskasvatuksen professorit Marja-Leena Laakson ja Anna Röngän. "Yhteiskunnan ja työelämän pitäisi joustaa nykyistä paremmin, jotta lapsiperheiden tarpeisiin voitaisiin aidosti vastata", Rönkä ja Laakso muistuttavat.

  • Kesto: 24 min

  Pyhä, pyhempi - lähdesuoja

  Missä oloissa toimitus voi johdattaa poliisin lähteensä jäljille? Tätä pohtii A-studion politiikan toimittaja Sanna Ukkola blogissaan.

  • Kesto: 6 min

  Nuoria kaivataan metsäalalle!

  Metsäalalta eläköityy seuraavan kymmenen vuoden aikana kolmannes alan työvoimasta. Lisäksi metsäteollisuuden investointisuunnitelmien myötä alalle tarvitaan lisää työvoimaa. Metsäteollisuus on edelleen monen maakunnan keskeinen elinkeino, vaikka ala onkin rakennemuutoksen kourissa. Alalle kaivataan tulevaisuuden osaajia, mutta nuoria ei juuri metsäala kiinnosta. Suurimmalla osalla nuorista alasta tulevat mieleen vain paperikoneet, metsurit ja työkoneet. Liina Johansson tapasi marraskuussa metsämessuilla Metsäteollisuus ry:n koulutuspoliittisen asiantuntijan Anne Kettusen sekä kehitysinsinööri Aino Kesäniemen Sappi Oy:stä. Mitä muuta metsäala voi tarjota kuin metsäkoneita ja paperimiehiä? Haastattelun lomassa kuullaan myös koululaisten mietteitä metsäalasta.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 23 min

  Talvivaaran pesänjakajat

  Yksi viikon varrella puhuttaneista asioista on Talvivaara. Miten kaivos pelastetaan? Tätä pohtii Ajankohtaisen kakkosen toimittaja Timo Seppänen ääniblogissaan:

  • Kesto: 5 min

  Etelärannan Borgiat

  Etelärannan Palace sopii mainiosti EK:n työnantajabunkkeriksi. Sen pamput käyttäytyvät kuin salamyhkäiset ruhtinaat. Näin miettii Yle uutisten politiikan päällikkö Pekka Ervasti blogissaan.

  • Kesto: 3 min

  Ravintola-ala on tarinoita ja fiiliksiä

  Palvelualojen ammattiliiton Pamin selvityksen mukaan joka viides aikoo taantuman vuoksi vähentää matkailu- ja ravintolapalveluiden käyttöä. Ravintolat ovat olleet jo pitkään tilanteessa, jossa kustannusten nousu ja jatkuvasti nousevat kulutusverot syövät alan kannattavuutta ja työllisyyttä. Näivettyykö ravintola-ala? Mitä pitäisi tehdä, jotta suomalaiset kävisivät enemmän ravintoloissa syömässä? Aiheesta keskustelevat ekonomisti Sampsa Hamarila PAM:sta ja ravintoloitsija Kim Heiniö. Toimittajana on Jarmo Laitaneva.

  • Kesto: 35 min

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Päivä: 24.11.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 25.11.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 26.11.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 27.11.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 28.11.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 01.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 02.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 03.12.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 04.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 05.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 08.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 09.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 10.12.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 11.12.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 12.12.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä