Areena
 • TV
 • Radio
 • Puheen Päivä

  Älyä silmälaseihin ja tuoleihin

  20 min
  • Esitetty: Yle Puhe
  • Kuunneltu: 76 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Puheen Päivä »


  Puheen Päivä: Jaksot (391) fi:Program:rss

  Koulutusviennistä vihdoinkin myyntihitti?

  Koulutusviennistä toivotaan vihdoin seuraava suomalaista maailmanvalloittajaa ja verokirstun täyttäjää. Koulutusyhtiö Sopranos & Training Consulting Oy:n varatoimitusjohtaja Timo Helosuo visio alan tulevaisuutta Hanna Kinnusen haastattelussa.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 26 min

  Tuontienergia voi olla uhka huoltovarmuudelle

  Suomen energiaomavaraisuusaste on EU:n alhaisimpia, 35 prosenttia. Tuon osuuden kasvattaminen on keskeinen osa uutta huoltovarmuuspäätöstä. Varastoissa tuontipolttoaineita on viideksi kuukaudeksi. Mitä muuta Suomen varmuusvarastoista löytyy? Haastateltavina Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen ja johtaja Risto Leukkunen keskuksen energiahuolto-osastolta. Toimittajana Mikko Jylhä.

  • Kesto: 31 min

  Nalle-jahti

  Björn Wahlroosin paheksuntakuoro on niin suurta hurskastelua, että pahaa tekee. Jättäkää Nalle rauhaan! Näin kehottaa A-studion politiikan toimittaja Sanna Ukkola ääniblogissaan:

  • Kesto: 3 min

  Suomi on aivan mahtava paikka!

  Miksi me odottelemme onnea? Miksi emme tee itseämme onnelliseksi? Onko jokainen oman onnensa seppä? Vai kuuluuko edes osa onnesta yhteiskunnan vastuulle? Mikä osa? Näitä kysymyksiä pohti Jarmo Laitanevan vieraana filosofi Frank Martela.

  • Kesto: 28 min

  Kuka muistaa ruotsinsuomalaiset?

  Toimittaja-kirjailija Risto Pekkala on kirjoittamassa kirjaa ruotsinsuomalaisista, koska hän haluaa päivittää kuvaamme Ruotsiin muuttaneista suomalaisista. Pekkalan mukaan kuva ruotsinsuomalaisista on Suomessa jämähtänyt 70-luvulle, jolloin monet muuttajat olivat työssä teollisuudessa. Toisaalta Risto Pekkalan mielestä ruotsinsuomalaiset ovat unohdettu kansa Suomessa. Salme Unkuri haastattelee.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 26 min

  Kakkostyypin diabetes voi iskeä puskista

  Viime viikolla uutisoitiin, että jopa puoli miljoonaa suomalaista sairastaa kakkostyypin diabetestä. Heistä noin 200 000 tietämättään. Suomalaisten suhteellinen paino on noussut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana merkittävästi, mikä on yksi iso käytännön syy myös kakkostyypin diabeteksen lisääntymiseen. Ehkäisyhoidolla pyritään siihen, että ihmiset, joilla on suurin riski sairastua, yritetään poimia väestöstä jo varhaisessa vaiheessa. Ihmisten elintapojen ja ajatusmallin muuttumiseen menee pitkä aika varsinkin nyky-yhteiskunnassa, jossa kaikki on luotu kulkemaan jollain muulla kuin jalan tai polkupyörällä, kertoo erikoislääkäri ja diabetologi Markku Saraheimo. Toimittajana on Hanna Kinnunen.

  • Kesto: 23 min

  Jutan kehityskeskustelu

  Kun vanha valtionhoitajapuolue ei saa edes yhtä kokousta kunnolla alkamaan, ollaan jo aika syvällä kurjuuden kierteessä. A-studiosta politiikan toimittaja Sanna Ukkola äänibloggaa.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 5 min

  Timo I Suuri

  Persupomon tuore kirja osoittaa, että pahoistakin vastoinkäymisistä voi selvitä, mutta menestystä ei kestä kukaan. Miettii ääniblogissaan Yle uutisten politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti:

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Puheen Päivä: 17.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 18.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 21.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 22.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 23.04.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 24.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 25.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 28.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 29.04.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 30.04.2014 10 min
  - Puheen Päivä: 01.05.2014 57 min
  - Puheen Päivä: 02.05.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä