Areena
 • TV
 • Radio
 • Tekijä

  Elokuvaohjaaja Kira Jääskeläinen

  • Esitetty: Yle Radio 1
  • Kuunneltu: 203 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Tekijä »


  Tekijä: Jaksot (66) fi:Program:rss

  kirjailija, toimittaja ja lavarunoilija Erkka Mykkänen

  Erkka Mykkänen kirjoittaisi mieluiten kävellessään. Helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja lavarunoilija kuvaa esikoiskirjassaan absurdeja tapahtumaketjuja ja opettelee paremmaksi kirjoittajaksi lukemalla muiden tekstejä. Toimittajana Anna Keränen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 14 min

  Kuvataiteilija Timo Vaittinen

  Kuvataiteilija ja SIC-galleriaa taiteilijakollegoidensa kanssa pyörittävä Timo Vaittinen kertoo ammatistaan. Toimittaja on Iira Hartikainen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 14 min

  Kirkkoherra Teemu Laajasalo

  Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra, pastori ja YleLeaks-ohjelmastakin tuttu viihdyttäjä Teemu Laajasalo kertoo työstään maallisen ja taivaallisen rajapinnassa. Toimittaja on Iira Hartikainen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 14 min

  Korusuunnittelija Katariina Guthwert

  Korusuunnittelija Katariina Guthwert tunnetaan erityisesti suunnittelemistaan ja toteuttamistaan yleisurhoollisuusmitaleista, joita ovat kantaneet muun muassa Sofi Oksanen ja Jenni Haukio. Toimittajana Anna Keränen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 14 min

  Valokuvaaja ja kuvataiteilija Perttu Saksa

  Valokuvaaja ja kuvataiteilija Perttu Saksan teoksia on esitetty lukuisissa näyttelyissä, ja hänen teoksiaan on hankittu julkisiin kokoelmiin ulkomaita myöten. Saksa kuvaa teoksissaan usein eläimiä, koska hänen mielestään eläin on hyvä peili ihmiselle. Perttu Saksan tuorein näyttely avautui perjantaina 6.3. Helsinki Contemporary -galleriassa. Toimittajana Anna Keränen.

  • Kesto: 15 min

  Näyttelijä, tanssija ja laulaja Maria Ylipää

  Näyttelijä, tanssija ja laulaja Maria Ylipää on ehtinyt esiintyä niin elokuvissa, televisiosarjoissa kuin teatterinlavalakin. Muutama vuosi sitten Mari Ylipää esiintyi täysille saleille Svenska Teaternin Kristina från Duvemåla -musikaalin nimiroolissa. Tänä vuonna Ylipää nähdään samassa rollissa Ruotsissa. Mutta miten illan musikaaliesitykseen yleensä valmistaudutaan? Millaisia ovat iltapäivän tunnit ennen esitystä? Ylipään kohtasi ravintolapöydän äärellä Emilia. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013.

  • Kesto: 14 min

  Sirkustaiteilija, akrobaatti Rauli Kosonen

  Sirkusryhmä Race Horse Companyn hurjuus onkin hätkähdyttänyt yleisöä ympäri maailmaa. Petit Mal esitys on raju sekoitus väkivallan vaaraa ja kylähulluperinnettä. Mitä huikeat akrobatia-, trampoliini ja pallotemput vaativat? Eikö lavalla koskaan pelota? Minna Korhonen seurasi Rauli Kososen treenipäivää vanhan makasiinirakennuksen vetoisissa saleissa.

  • Kesto: 14 min

  Kuvataiteilija, taidegraafikko Ari Pelkonen

  Palkittu kuvataiteilija, taidegraafikko Ari Pelkonen yhdistää töissään vanhaa puupiirrostekniikkaa ja akryylimaalausta. Hänen työnsä ovat kerroksellisia. Japaninpaperille vedostettu grafiikka ja maalattu kangas yhdessä synnyttävät kokonaisuuden. Ari Pelkonen valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi 2012. Ohjelman on toimittanut Ilona Laurikainen

  • Kesto: 14 min

  Kenkätaituri Veera Markkanen

  "Nuoret pojat virkkaavat skeittipipoja, mummot tietenkin kutovat ja äidit askartelevat. Suomalaiset ovat edelleen todella vahvasti käsityökansaa ja osaavat myös arvostaa kädentaitoja,” sanoo 27-vuotias kengäntekijä Veera Markkanen. Alle kolmikymppiset Veera Markkanen ja Maisa Salonen ovat tehneet kenkiä käsityönä Tampereella vuodesta 2013. ” Vaikka yleisesti elämmekin kertakäyttötavaroiden ja kolmansissa maissa tuotettujen halpavaatteiden aikakautta, niin on ollut hienoa huomata, että ihmiset arvostavat yhä enemmän laatua ja kestävyyttä”, Veera Markkanen toteaa. Lisäksi Markkanen järjestää kengäntekokursseja, joilla asiakkaat pääsevät tekemään itselleen omiin jalkoihin sopivat kengät. Kenkätaituri Veera Markkasen kanssa kenkäverstaalle lähti toimittaja Marko Gustafsson. Kuvassa Veera Markkanen (vas.) ja Maisa Salonen. Kuvaaja Annu Laine.

  • Kesto: 14 min

  Kuvataiteilija Elina Aho

  Elina Aho piirtää, maalaa, kirjoittaa, opettaa ja osallistuu erilaisiin performansseihin. Ahoa innostaa erityisesti taiteen kehollisuus. Hän on myös kiinnostunut taiteen merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Aho työskentelee parhaillaan seitsemän muun nuoren taiteilijan kanssa Helsingin kaupungin HelCre -hankkeessa ja jatko-opiskelee Taideyliopiston Taiteilija-kehittäjäksi organisaatioon -täydennyskoulutuksessa. Koulutukseltaan hän on taiteen ja psykologian maisteri. Kuvataiteilija Elina Ahon tapasi Tiina Harpf. Kuva: Helsingin kaupungin kuvapalvelu

  • Kesto: 14 min

  Kontrabasisti Otto Tolonen

  Otto Tolonen sai ensimmäisen kerran kontrabasson käsiinsä, kun hän oli 10-vuotias. Suuri soitin kiehtoi häntä ensi näkemältä niin, että pianon soittaminen sai jäädä. "Kun kävelin jousen kanssa soittotunnille, minulla oli se tunne, että olen muusikko", kuvaa Otto Tolonen lapsuuden aikaista suhdettaan suureen soittimeen. Otto Tolonen on asunut reilun viiden vuoden ajan Berliinissä. Tolonen on Berliinin valtionoopperan Staatskapelle Berlin -orkesterin soolokontrabasisti. Kontrabasisti Otto Tolosen tapasi Maarit Lukkarinen. Kva: Maarit Lukkarinen

  • Kesto: 26 min

  Vaatesuunnittelija ja elokuvantekijä Paola Suhonen

  Lapsena Paola Suhonen juoksenteli kangaspakkojen välissä isänsä farkkutehtaalla Lahdessa. Tumman, pesemättömän farkun tuoksu ja ompelukoneiden kiehtovat äänet jättivät Suhosen mieleen pysyvät muistot. Maailmallakin menestyneen vaatesuunnittelijan uusin aluevaltaus on elokuva, jota hän kävi vastikään opiskelemassa Yhdysvalloissa. Mikä saa Paola Suhosen keksimään aina vaan uusia näkökulmia ja välineitä taiteen tekemiseen? Ohjelman toimittaa Emma Vainio. Kuva: Kim Öhrling

  • Kesto: 28 min

  Muotoilija Henri Halla-aho

  "Makuupussi on varalla sohvan alla", nauraa muotoilija Henri Halla-aho verstaallaan Lahdessa. Töitä on ollut välillä yötä myöten. Silloin puupöly lentää ja laitteet pärisevät. Mieluiten Henri luo huonekaluja, joita voi kierrättää ja jotka vanhenevat kauniisti. Mutta kumpi on mieluisampi työväline sirkkeli vai tietokone? Minna Korhonen utelee.

  • Kesto: 27 min

  Media- ja videotaiteilija Saana Inari

  Saana Inari on Berliinissä asuva media- ja videotaiteilija. Hän rikkoo taiteen rajoja käyttämällä teoksissaan elementtejä sekä media- että perinteisestä taiteesta. Saana Inari valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Maarit Lukkarinen tapasi Saana Inarin Berliinissä. Kuva: Maarit Lukkarinen

  • Kesto: 27 min

  Balettitanssija Tiina Myllymäki

  Lapsena Tiina Myllymäki halusi olla tanssiva ratsupoliisi, joka työskentelee vapaa-ajallaan kassaneitinä. Viime aikoina Myllymäki on tanssinut monenlaisia päärooleja Kansallisoopperan lavalla. Montako tossuparia ammattitanssija kuluttaa vuodessa, ja minkälaisessa kunnossa varpaat ovat kovan treenikauden keskellä? Tiina Myllymäki on tunnettu taidostaan eläytyä sataprosenttisesti esittämiinsä rooleihin, oli hän sitten Lumikuningatar, Julia tai prinsessa Aurora. Mutta minkälaisia vuorosanoja taiteilija käy läpi mielessään samaistuessaan hyytävään Lumikuningattaren rooliin? Toimittaja on Emma Vainio.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Tekijä: Tekijä: kirjailija, toimittaja Philip Teir 15 min
  - Tekijä: Tekijä: Kuvataiteilija Ville Andersson 15 min
  - Tekijä: 07.05.2015 15 min
  - Tekijä: 13.05.2015 15 min
  - Tekijä: 21.05.2015 15 min
  - Tekijä: 03.06.2015 15 min
  - Tekijä: 10.06.2015 15 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä