Areena
 • TV
 • Radio
 • Kirsi Virtanen

  Ainoa oikea

  • Esitetty: Yle Radio 1
  • Kuunneltu: 71 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Kirsi Virtanen »


  Kirsi Virtanen: Jaksot (44) fi:Program:rss

  Metsästys

  Metsästys. Ympyrä sulkeutuu. Kirsi Virtanen ohjelma päättyy viiden vuoden jälkeen ja viimeisenä kuulemme uudelleen ensimmäisen Kirsi Virtanen nimellä 11.1. 2007 lähetetyn ohjelman: Metsästys.

  • Kesto: 44 min

  Joulun taikaa

  Kaupallinen joulu kunniaan! Uskonnollisen ja hartaan joulun perään haikaileminen voitaisiin lopettaa - kaupallinen joulumeininki on juuri sitä parasta joulumeininkiä. Ihmisillä menee paremmin kuin koskaan ennen ja se on kaupallisuuden ja maallistumisen ansiota. Maallinen ja kaupallinen joulu taitaa ollakin se ainoa oikea, aito joulu.

  • Kesto: 26 min

  Rakastamme autoilua

  Rakas peltiläjä. Ihminen rakastaa autoaan - ei siksi että auto olisi niin ihana tuote, vaan sen takia että meidät on opetettu rakastamaan autoja. Mainos- ja markkinaihmiset ovat tehneet kohta sata vuotta töitä sen eteen että me rakastaisimme autojamme. Ja mehän rakastamme niitä! Jopa niin paljon että autoilu on meille pyhä asia johon ei saa koskea, ei sitten niin millään tavalla. Autoilija kokee olevansa pyhä henkilö jolla on kosketus pyhään lehmään - jonka hän joka vuosi vaihtaa uuteen.

  • Kesto: 30 min

  Uni ja sen tarve

  Milloin unesta on tullut suorittamista? Pitääkö kaikkien nukkua seitsemän, kahdeksan tuntia vaikka sitten lääkkeitten voimalla? Unissakävelijä ja vähemmällä unella selviytyjä otti asiasta selvää. Ohjelma on uusinta elokuulta 2010. Ohjelmasta voi keskustella ja sitä voi kommentoida ohjelman omalla sivulla osoitteessa http://yleradio1.fi

  • Kesto: 38 min

  Sivistys

  Me suomalaiset emme oikein osaa suhtautua sivistykseen. Joo, onhan se hyvä olla sivistynyt - edellyttäen ettei ole liian sivistynyt. Liiallinen sivistys on nimittäin keikarointia, pahimman laadun snobbailua.

  • Kesto: 31 min

  Johtamistaito

  Johtamisesta on kirjoitettu lukematon määrä kirjoja.Yksi ensimmäisiä lienee Niccolo Machiavellin ?Ruhtinas?. Kirjan ensijulkaisusta on kulunut viisisataa vuotta ? silti on suorastaan hämmentävää miten samanlaista ajattelu on nykypäivänä.

  • Kesto: 30 min

  Eläimellistä menoa

  Minkälaisia oikeuksia eläimillä pitäisi olla? Eikös oikeuksien myötä tule myös velvollisuuksia?

  • Kesto: 32 min

  Uskonnon anatomia

  Uskominen ja jumala. Siinäpäs kaksi sanaa joihin on ladattu paljon sisältöä. Jokaisella ihmisellä on oma käsityksensä siitä, mitä on jumala ja mitä on uskominen. Kaikille jumala ei todellakaan ole mikään ystävällinen veikko, vaan monet suorastaa pelkäävät jumalaa. Jotkut turvautuvat jumalaan, toiset hakevat jumalalta lohtua. Jotakuta koko jumala ei kiinnosta pätkän vertaa ja onpa maailmassa niitäkin jotka pilkkaavat jumalaa, mutta vastaavasti taas joku toinen palvoo.

  • Kesto: 29 min

  Ainoa oikea

  Rakkaus. Me emme koskaan voi tietää milloin ja missä se iskee. Ihmisen sympaattiset tunteiden hallitseminen on mahdottomuus, mutta silti kaikki yrittävät hallita mielihalujamme.

  • Kesto: 29 min

  Ihmisen julmuuus

  Julmuus kuuluu ihmisen luonteeseen. Onneksi julmuudella on olemassa erilaisia tasoja; kaikki eivät kykene sellaiseen julmuuteen kuten vaikkapa norjalainen Breivik. Mutta aika moni kykenee lyömään lastaan, antamaan korvatillikan tai tukistamaan. Paradoksaalista lapsenlyöjän julmuudessa on se että samaan aikaan lapsenlyöjävanhempi yrittää opettaa lapselleen, ettei pienempiä saa lyödä. Yksittäistapaus. Jokainen julma teko on tavallaan oma yksittäinen sattumansa jonka voi eritellä ja analysoida erillään muista julmista teoista.

  • Kesto: 30 min

  Raha parantaa maailmaa

  Globalisaatio ja raha. Huh, siinäpäs vasta aisapari ? ihan kuin ilmestyskirjan peto näkyisi kahtena! Todellisuudessa raha ja globalisaatio ovat tehneet ihmisille parempaa kuin moni muu asia viime aikoina. Mutta mehän emme osaa olla kiitollisia, ehei! Me haikailemme takaisin käpylehmäaikoja ja sitä kun jokainen lypsi oman lehmänsä itse. Pääomavalta on parantanut maapallon ihmisten elämää valtavasti viimeisen sadan vuoden aikana - ja parantaa yhä edelleen

  • Kesto: 43 min

  Orjuus elää ja voi hyvin

  Orja? Eihän kukaan enää nykyään ole orja? Orjuushan hävisi siinä vaiheessa kun Yhdysvallat viimein päätti lopettaa orjuuden! Kunpa asiat olisivatkin niin hyvin. Maailmassa on miljoonittain ihmisiä jotka yhä edelleen ovat orjia. Lapsiorjat revitään äitiensä ja isiensä syleistä ja myydään toiseen omistajaperheeseen, toiseen kaupunkiin. Peritty orjuus on yksi maailman suurimmista vaietuista ongelmista.

  • Kesto: 30 min

  Taas saa pukeutua!

  Vihdoinkin kesä on ohitse! Moni huokaa helpotuksesta kun taas saa pukeutua, taas voi pukeutua ilman että pakahtuu kuumuuteen. Kesä paljastaa paljasta pintaa ? ja kaikkien paljas pinta ei välttämättä olisi ihan paljastamisen arvoista. Syksyn tullen saamme taas pukea yllemme kauniita vaatteita.

  • Kesto: 32 min
  Muualla Yle.fi:ssä