Areena
 • TV
 • Radio
 • Kalle Haatanen

  Helsingin huumemarkkinoiden arkipäivää

  51 min
  • Esitetty: Yle Radio 1
  • Kuunneltu: 1669 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Kalle Haatanen »


  Kalle Haatanen: Jaksot (169) fi:Program:rss

  Velkaantunut ihminen

  Raha ei pyöritä maailmaa, vaan velka! Näin väittävät kapitalismin ja uusliberalismin kritiikot. Miten velkaantumisen mekanismi toimii? Kalle Haatanen ja vapaa kirjoittaja Eetu Viren pohtivat velkaa käytännöllisenä ja filosofisena käsitteenä.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 53 min

  Loistavat Erkot

  Erkkojen mahtisuku on vaikuttanut Suomessa niin politiikassa kuin erityisesti Helsingin Sanomien julkaisijana ja omistajina. Mutta keitä olivat suvun voimahahmot Eero, Eljas ja Aatos? Vahvoja persoonia ja johtajia, mutta samalla hyvin erilaisia. Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen entinen esimies Antti Blåfield valottaa Erkkojen omaperäistä luonnetta ja toimintaa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 52 min

  Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla

  Keskiajalla jokainen kunnon kristitty kävi pyhiinvaelluksella ainakin kerran elämässään. Millaisia nämä toivioretket olivat ja miten matkanteko sujui keskiaikaisilla teillä? Kalle Haatasen vieraana keskiaikatutkija Sari Katajala-Peltomaa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 53 min

  Suomi etupiirien puristuksessa

  Kylmän sodan jälkeen kuviteltiin, että etupiirit ovat kadonneet. Nyt tiedämme, että näin ei ole. Suurvaltojen etupiiriajattelulla on vuosisataiset perinteet. Miten Suomen asema on muokkautunut etupiirien puristuksessa? Kalle Haatasen vieraana on valtiotieteen tohtori Alpo Rusi.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 54 min

  Avaruuden älyä etsimässä

  Onko siellä ketään? Avaruudesta on etsitty elämää ja älyä jo jonkin aikaa – laihoin tuloksin. Pitäisikö tutkijoiden laajentaa etsinnän kohdetta? Entä jos maankaltaisen elämän lisäksi avaruudesta löytyisikin keinoelämää? Kalle Haatasen vieraana on tietokirjailija Markus Hotakainen.

  • Kesto: 52 min

  Koirien Suomi

  Manalan vahtikoira vai ihmisen paras ystävä? Koirien merkitys suomalaisessa historiassa ja mytologiassa on valtava. Mutta miten koirat - ja ihmiset - ovat muuttuneet? Nykyisenkaltaista rodunjalostusta alettiin harjoittaa vasta 1800-luvulla. Kalle Haatasen vieraana on tietokirjailija Petri Pietiläinen.

  • Kesto: 52 min

  Historian pahimmat mokat

  Ihmiskunnan erehdysten määrä on loputon. Maanviljelys, noitavainot, Titanicin uppoaminen, Suomen hiihtomaajoukkueen doping-käry. Mokat ovat muokanneet historian kulkua enemmän kuin arvaamme. Kalle Haatasen vieraana erehdysekspertti ja tietokirjailija Vesa Sisättö.

  • Kesto: 53 min

  Ajan henki ja arvot

  Populismi ja uusfasismi saavat kannatusta Euroopassa, samalla sekulaarisuus ja liberalismi ovat kriisissä. Kuinka suuri on käsillä oleva murros? Vieraana Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg.

  • Kesto: 53 min

  Suomalainen maku

  Ooppera vai rock, sushi vai karjalanpaisti, lukeminen vai television katselu? Mitä on hyvä maku? Vieraana akatemiatutkija Semi Purhonen.

  • Kesto: 52 min

  Ruotsalainen Suomi

  Suomen leijona ja hyvinvointivaltio – kumpikin vahvasti suomalaisuutta leimaavia asioita. Kummallakin on kuitenkin vahvat juuret Ruotsissa. Mitä Suomi olisi ilman pitkää historiaa Ruotsin kanssa? Entä miten Suomi on vaikuttanut Ruotsiin? Vieraana toimittaja, tietokirjailija Marjo Vilkko.

  • Kesto: 52 min

  Suomalainen yläluokka

  Missä luuraa suomalainen yläluokka? Joukossa on vanhoja perinteisiä sukuja, mutta myös paljon uusia tulokkaita. Yläluokkaan yhdistetään usein raha, hyvät käytöstavat ja sosiaalinen pääoma. Mutta mikä erottaa mennyttä ja nykyistä yläluokkaa? Kalle Haatasen vieraana on historioitsija Laura Kolbe.

  • Kesto: 54 min

  Kaiken takana on vesi

  Veden merkitystä maapallolla ei voi yliarvioida. Oli sitten kyse valtameristä, ukkosesta, juomisesta tai maanviljelyksestä, kaiken takaa löytyy yksi aine - vesi. Kalle Haatasen vieraana on fysikaalisen kemian professori Jouni Pursiainen.

  • Kesto: 53 min

  Urho Kekkonen lähipiirin silmin

  Kekkonen oli toimissaan nopea ja määrätietoinen. Lähipiiri, johon kuuluivat adjutantit, kansliapäälliköt, turvamiehet ja hovimestarit, pääsi seuraamaan presidentin toimia aitiopaikalta. Kalle Haatasen vieraana on Kekkosen adjutanttina vuosina 1969-71 toiminut Esa Seppänen. Hän kuvaa Kekkosta reiluksi isännäksi, joka tiesi, mitä tahtoi ja luotti alaisiinsa. Kalareissulla tai hiitoretkellä pomoa ei tosin sopinut peitota, sillä tämä oli huono häviäjä.

  • Kesto: 54 min

  Kännykän historia

  Kolmekymmentä vuotta sitten matkapuhelin oli tiiliskiven kokoinen ja painoi kymmenen kiloa. Ensisijainen tehtävä oli soittaminen. Nykypuhelin menee taskuun ja toimii seurustelupaikkana, postina, lehtenä, kauppana, navigaattorina ja vatupassina. Miten tähän on tultu? Kalle Haatasen vieraana on tiedetoimittaja Niko Kettunen. Hän muistuttaa, että Suomi on aina ollut matkapuhelimien kehityksen kärkimaita. Jo vuonna1969 pystytettiin yksi maailman ensimmäisiä tukiasemia Espoon Leppävaaraan

  • Kesto: 52 min

  Sata merkittävää suomalaista tietokirjaa

  Tietokirjat muokkaavat ajattelua ja historiaa. Niiden kirjo on valtava Pikku jättiläisestä ja Topeliuksen Maamme -kirjasta aina Tamminiemen pesänjakajiin tai Pornokirjaan. Tietokirja pitää pintansa myös internetin aikana. Se muokkaa ja jäsentää sirpaletiedosta suurempia kokonaisuuksia. Kalle Haatasen vieraana on Suomen tietokirjailijoiden toiminnanjohtaja, historioitsija Jukka-Pekka Pietiäinen.

  • Kesto: 53 min

  Palestiinan arki

  Gazan kriisi on nostanut Israelin ja palestiinalaisten konfliktin jälleen kerran tietoisuuteemme. Mutta millaista on elämä ja arki konfliktin keskellä? Kalle Haatasen vieraana on toimittaja Tuomas Mustikainen. Hän on kiertänyt alueella ja haluaa kertoa ihmisistä uutiskuvien takana.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Kalle Haatanen: 28.12.2014 55 min
  - Kalle Haatanen: 10.01.2015 55 min
  - Kalle Haatanen: 17.01.2015 55 min
  - Kalle Haatanen: 24.01.2015 55 min
  - Kalle Haatanen: 31.01.2015 55 min
  - Kalle Haatanen: 07.02.2015 55 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä