Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Suora linja

  56 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 54 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1347) fi:Program:rss

  Budjettirahat, karhutarinoita ja kauneuskuningatar

  Piteneekö oppivelvollisuus, entä miten jaetaan korkekoulujen rahat, molemmista asioista on kova kädenvääntö, kuulemme opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun ajatukset. Armi Kuusela-Williams Miss universum vuodelta 1952 palaa kotiseudulleen Muhokselle. Ilomantsissa kisataan karhunveistossa ja kerrotaan karhutarinoita. Sipuli ja mustikka sopivat yhteen! Juontajana Aki Laine

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Suomalaistaide maailmalla

  Venäläisviranomaiset jahtaavat McDonaldseja. Sulkemisia ja yllätystarkastuksia. Miten suomalainen taide pärjää maailmalla? Vieraana Euroopassa viime vuodet vaikuttanut suomalaisgalleristi ja kuraattori Krista Mikkola. Suomalaiset pakkautuvat yhtä tiiviimmin maan etelä- ja lounaisosiin, kertoo tänään julkistettu muuttoliiketutkimus. Torstaiseura: Itsensä työllistäminen - ratkaisu työttömyyteen? Yle Lahti. Studiossa Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Ay-liike, takana loistava tulevaisuus?

  Asumismenojen kehitys tutkittu. Ay-liike juhlistaa tänään 120 vuottaan. Kolumni, Aleksis Salusjärvi. Entisen puolustusvoimain komentajan, kenraali Gustav Hägglundin haastattelu. Kemin majakan remontti. Lopuksi käymme sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn toimittajatapaamisessa. Juontajana Kalle Suomi

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Poliisin tehoseurannan tulokset!

  Tienvarsien tolppakamerat räpsyvät, poliisin tehoseurannasta Ajantasan aluksi. Suomessa jo 50-tuhatta akateemista työtöntä, erityisesti insinöörejä, mutta myös maistereita. Syyriassa sodalle ei näy loppua. Kesän salamasaldo.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Kuntapalvelut leikkuriin?

  Hallitusko päättää, mistä kunnat karsivat? Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen vastaa. Tapaamme myös maailmanparantaja Pekka Peltolan. Hän on entinen Vanhan valtaaja ja Reporadion kehittäjä ja Päätä seinään -muistelmien kirjoittaja. Sorsastus alkaa, mutta sorsa ei ole metsästäjän suosikkisaalis. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Ovatko eläintarhat enää tarpeen?

  On taas maapallon ylikulutuspäivä, huomisesta elämme velaksi. Korkeasaaren kävijämäärät ovat supistuneet, onko eläintarhoille enää tilausta? Yhdysvaltoja piinaavat tummaihoisen nuorukaisen kuolemasta alkaneet levottomuudet. Pohdimme syitä. Esko Seppänen on kirjoittanut kirjan Suomen rikkaista. Mitä on nosebovaikutus, plasebon paha pikkuveli? Linnut ovat jo aloittaneet syysmuuton. Juontajana Tuukka Pasanen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Pysähtyikö Isisin eteneminen?

  Kasvutilannekatsuas. Jääkö vilja peltoon? Ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen kertoo Irakin ja Syyrian tilanteesta. Tiistain kolumnistina on Esko-Juhani Tennilä. Mammutit ovat palanneet Luonnontieteelliseen museoon. Voisiko Olli Rehnistä tulla salkuton komissaari ja mikä se sellainen on? Lopuksi käväisemme sosiaaliministeri Huovisen toimittajatapaamisessa ja aiheena on tietysti sote. Juontajana Annu Passoja.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kisakone kotiin!

  EM-kone kotiutuu. Puhumme myös asiantuntijahoitajista, mitä he tekevät ja miten työn kuva vaihtelee eri maissa. Kuulemme pääministeri Aleksander Stubbin arviot ponnisteluista Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi ja sekin selviää, miksi entinen keskustan konkaripoliitikko saa tänään Venäjän korkeimman kunniamerkin. Päivi Neitiniemi juontaa

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Palaako suomalainen yleisurheilu menestysuralle?

  Yleisurheilun EM-kisasuoritukset Zürichissä ovat suomalaisittain nostaneet toiveita tulevasta. Voiko Suomi vielä palata menestysuralle yleisurheilussa vai antavatko EM-kisat liian myönteisen kuvan eurooppalaisista yleisurheilijoista? Keskustelua EM-kisoista ja yleisurheilusta Ajantasan Suorassa linjassa klo 10.03. Kuuntelijoiden kanssa keskustelemassa on kaikkien tuntema yleisurheilumies Arto Bryggare. Ohjelman toimittaa Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Tubettaja somen suosikki

  Tiedätkö mikä on tubettaja? Ei moni muukaan, mutta ehkä pitäisi. Ajantasan vieraana on Aleksi Rantamaa, joka tekee videoita nimimerkillä Mentaalisavuke. Hänen lataamiaan videoita seuraa yli 100 000 ihmistä. Tubecon-tapahtuman vastaava tuottaja Risto Kuulasmaa kertoo, miksi ilmiö on sellainen, että siitä kannattaa tietää. Uutispuntarissa viikon tapahtumia puivat Suomen kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho ja Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom. Juontajana Anne-Mari Rajala

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Pakotteiden lasku!

  Mitä tehdään maidolle ja lihalle, joka ei Venäjälle kelpaa. Brysselin ja Helsingin päättäjät pohtivat toimia pakotteista kärsivän maatalouden hyväksi. Ajantasassa professori Jyrki Niemi arvioi tilannetta. Sukellamme myös Venäjän verkkoon, joka julistaa, että Eurooppa on pakotteiden takia shokissa. Ylitornion Raanujärvellä tehdään ekotaloa, jonka turvekatolta voi jatkossa poimia omat mustikat. Ajantasan juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  14.08.2014

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Näin eroon sokerikoukusta

  Sokeri kietoo ihmisen koukkuunsa helposti. Kuulemme yhden näkökulman, jonka avulla koukusta voi pyristellä pois. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa on tutkittu, miten nettihaut ennakoivat työttömyyden muutosta. Jos hallituksen ja pääministerin julkisuuskuvat vastaavat todellisuutta, politiikan toimintatavat ovat muuttumassa. Muun muassa tätä pohditaan päätoimittajaraadissa. Monet suomalaiset lumilajien harrastajat aloittavat harjoittelukautensa jo hyvissä ajoin ennen kuin luonnonlumesta on vielä merkkejäkään. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Joko digikoulu on totta?

  Posti on pian taas Posti eikä Itella. Mitä tämä nimileikki tuli maksamaan? Tietotekniikka vyöryy myös kouluihin. Miten riittää opettajien tietotaito ja miten riittävät koulujen välineet? Esimerkiksi lastenhoitajan tai kenen tahansa yksityishenkilön palkkaaminen kotiin ei ole kovin yksinkertaista. Tätä yritetään helpottaa uudella palvelulla. Miksi Venäjä haluaa valtionyhtiön tuottamaan uutisia suomeksi? Retropelien suosio kasvaa kasvamistaan. Usein peli-innostuksen taustalla on kaipuu lapsuuden ajanvietteiden ja tunnelman pariin. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Onko EU:n Venäjä-politiikka tuuliajolla?

  Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi pääministeriimme viime aikoina kohdistunutta arvostelua. EU:n Venäjä-politiikkaa on arvosteltu naiiviksi ja tuuliajolla olevaksi. Myös suomalainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen tutkimus on saanut osansa arvostelusta. Diplomaatti ja tutkija arvioivat keskustelua. Aalto-yliopiston taloustieteen professori Sixten Korkman kertoo näkemyksensä taloudesta ja tekeillä olevasta budjetista. Saamme myös tuoretta tietoa Pohjois-Irakista kurdialueen pääkaupungista Erbilistä. Juontajana Päivi Neitiniemi.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Maailman paras koulu

  Maailman paras koulu -kirja julkaistiin tänään, kirjoittaja psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen haastateltavana. Ajantasa summaa myös hallituspuolueiden kesäkokousten antia, käy naispurjehtijoiden matkassa Saaristomerellä ja pohtii myös näyttelijä Robin Williamsin elämää ja kuolemaa. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Ajantasa: Muut audiot (2) fi:Program:rss

  Vaikuttaako henkilökemia liikaa oppilaan arvosanoihin?

  Maailman paras koulu? -nimisessä kirjassaan psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen kirjoittaa siitä, miten temperamentti vaikuttaa oppilaiden arvosanoihin. Toimittajana Anna-Mari Rajala. Haastattelu kuultiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 12.8.2014

  • Kesto: 12 min

  Jake Nyman, 40 vuotta radiossa

  Yleisradion musiikkitoimittaja Jake Nymanin ensimmäinen radio-ohjelma lähetettiin Ylen Rinnakkaisohjelmassa 13.11.1972. Radioon hän päätyi sattumalta, mutta tajusi saman tien olevansa toiveammatissaan. Jakea haastateltiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 13.11.2012.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: 22.08.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 25.08.2014 57 min
  - Ajantasa: 26.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 26.08.2014 57 min
  - Ajantasa: 27.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 27.08.2014 57 min
  - Ajantasa: 28.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 28.08.2014 57 min
  - Ajantasa: 29.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 29.08.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 01.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 02.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 02.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 03.09.2014 52 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä