Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Suora linja

  56 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 54 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1438) fi:Program:rss

  Kannattaako lapsijuttuja jakaa somessa?

  Kiistely Sotesta jatkuu. Perussuomalaiset haukkuvat Kokoomuksen uudet kannanotot. Monet vanhemmat jakavat somessa kuvia ja juttuja lapsistaan. Kannattaisi kuitenkin miettiä kahdesti ennen kuin painaa enteriä. Soidensuojelu puhuttaa. Toimiiko vapaaehtoisuus. Esimerkki Pohjanmaalta. Politiikan viikko. Utsjoen koulupuukotus. Uutispuntarissa puhetta Ruotsista, mm. sukellusvenejahdista. Vieraina Susanna Ginman, HBL:n pääkirjoitustoimittaja ja Cita Högnabba, Hanasaaren kulttuurikeskuksen viestintäpäällikkö. Toimittajina Anne-Mari Rajala ja Annu Passoja.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Ajantasa Helsingin kirjamessuilla

  EU:n uusi ilmastosopu,ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen. Helsingin kirjamessut: Historiantutkijat Mirka Lappalainen ja Teemu Keskisarja keskustelemassa historiaa käsittelevistä kirjoista ja kirjailija Raimo Pesonen yhteiskunnallisista romaaneista. Paavo Väyrynen on vilahdellut viikon poliittisissa muistelmissa. Soitamme hänelle. Kolumni, Kristiina Helenius. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Tarinoita potkujen takaa

  Nokian mukaan yhtiön tulevaisuus on mm. autoteollisuudessa. Aalto-yliopiston ajoneuvotekniikan professori Matti Juhala arvioi, mitä Nokia voi autoihin tarjota. "Potkut" on nimeltään uusi kirja, joka kertoo potkut saaneiden ja niitä antaneiden tarinoita. Vieraana toinen kirjoittajista, jääkiekon SM-liigan entinen toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen. Venäjän kanssa kauppaa käyvien suomalaisyritysten asenteet ovat kahtiajakoiset: toisaalta pessimistiset, toisaalta tulevaan investoidaan. Torstaiseurassa puhutaan fanikulttuurista ja fanittamisesta. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Talouskeskustelu eduskunnasta

  Suuri talouskeskustelu eduskunnan Laki-salista, paikalla Ben Zyskowicz (Kok.), Jouni Backman (SDP), Maria Lohela (PS), Paula Lehtomäki (Kesk.), Ville Niinistö (Vihr.), Annnika Lapintie (Vas.), Peter Östman (KD) ja Stefan Wallin (RKP). Juontajana Jari Niemelä

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Millainen on ihannetyöntekijä??

  EU-parlamentti äänestää komissiosta. Millainen on tämän päivän ihannetyöntekijä? Entä ovatko suomalaiset, perinteiset hyvän työntekijän piirteet enää arvossaan? Sukellusvenejahti Venäjän vinkkelistä. Miehet ja sote. Vallattomasti valtiopäivillä: Annu Passojan kanssa valtiosalissa kansanedustajat Martti Korhonen, vas., Johanna Karimäki, vihr. ja Timo Heinonen, kok. Aiheena talouskasvu ja ilmastokysymykset. Juontajana Mira Stenström.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Nanomateriaalien yllättävät vaarat

  Ukrainassa käydään vaalitaistelua ennen ensi viikonlopun parlamenttivaaleja. Nanoteknologiasta on puhuttu jo vuosia, mutta viime aikoina otsikoihin ovat nousseet nanomateriaalien turvallisuushaitat. Paavo Lipposen haatattelu muistelmista ja SDP:n tilasta. Islam on jatkuvasti otsikoissa mutta mistä kumpuaa sunni- ja shiamuslien keskinäinen ristiriita. Ja lopuksi puhumme sonnasta ja lannasta. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 55 min

  Mitä vinkkejä talousviisaat antoivat?

  Eduskunnan valtiovarainvaliokunta järjesti julkisen kuulemistilaisuuden Suomen talouden tilanteesta. Kysymme vvv:n puheenjohtajalta Kimmo Sasilta millaisia vinkkejä he saivat. Valtiovarainministeri Antti Rinne arvioi taloustilannetta ja lähestyviä vaaleja. Seuraamme myös, mitä Ruotsissa meneillään olevasta sukellusvenejahdista kerrotaan. Pitkän linjan toimittaja ja kirjailija Markku Saksa julkaisi juuri kirjamessujen alla tuoreen raporttinsa Etelä- ja Väli-Amerikasta. Vierailemme myös piskuisessa Bhutanissa, jossa onnellisuusindeksi on bruttokansantuotetta tärkeämpi. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miltä talous näyttää?

  Perussuomalaisten puheenjohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini arvioi talouden näkymiä ja työllisyyttä. Nuoret ja monet aikuisetkin käyttävät ympäri vuoden tasapohjaisia tennareita oli keli mikä tahansa. Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen erikoistutkija Minna Stolt on katsellut huolestuneena tennareiden voittokulkua. Ulkomaille tähyävässä Kaukoputkessa pohditaan vakiovieraiden ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin ja maailmanpolitiikan professorin Teivo Teivaisen kanssa mm. Ebolan leviämistä, Turkin ulkopoliittista u-käännöstä ja ruotsalaista sukellusvenejahtia. Juontajana Kalle Suomi.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Alkoholikeskustelu velloo

  Ruotsin sukellusvenejahti, kirjeenvaihtaja Jyrki Hara Tukholman saaristossa. Alkoholikeskustelu jatkuu: tutkija Thomas Karlsson, THL ja kansalaisaktivisti, Facebookissa "Tolkku käteen" -ryhmän perustaja Cyde Hyttinen. Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja uusi kirja. Kyytiä saa mm. Paavo Väyrynen. Yläluokan paluu. Haastattelussa professori Laura Kolbe. Illan MOT: Verkko tuhosi salaisuudet. Juontajana Teresa Meriläinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miten sinä muuttaisit alkoholilakia?

  Suora linja. Pystytkö elämään rajoitusten kanssa vai haluaisitko nykyistä vapaampaa lakia. Haemme siis käytännön ehdotuksia uudeksi alkoholilaiksi! Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Jooga kiinnostaa monia

  Punaisen Ristin katastrofiraportti pohtii kulttuurin vaikutusta kriiseissä. Taavi Kassila opettaa joogaa ja on perehtynyt intialaiseen filosofiaan koko elämänsä ajan. Kansanedustajat keskustelevat soidensuojelusta. Teresa Meriläinen juontaa.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Uusi kalastuslakiesitys ja Torstaiseura

  Uusi kalastuslakiesitys. Turkki ja kurdit. Politiikan kielen koukerot. Torstaiseura: Elämän suuret kriisit ja niistä selviäminen. Vaasan studiossa surusta ja elämän vastoinkäymisten kohtaamisesta keskustelemassa surukurssin opettaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja Ahti Nyman ja opiskelija Minna Huovari. Toimittaja on Elina Kaakinen. Pasilassa vieraana on Filosofian Akatemian filosofi Lauri Järvilehto. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Tuoksut houkuttavat ostamaan

  Koulupudokkaat. Opiskelijat valitsevat väärän alan. Kaupat lisäävät sinne tänne houkuttelevia tuoksuja tavaroiden menekin lisäämiseksi. Allergia- ja astmaliiton Tuoksuton viikko kehottaa ihmisiä maltillisuuteen tuoksujen käytössä tuoksuyliherkkien takia. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haastattelussa. Onko sinulla tekstariniska? Kolumni Aleksis Salusjärvi. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kapulakieltä ja Elisabeth Rehnin tarina

  Suomen korkein tornihotelli avataan Tampereella. Ymmärtääkö kukaan Kela-kieltä? Virkamieskieltä avaa kielenhuoltaja Kaino Laaksonen. Elisabeth Rehnistä kirjoitettiin elämäkerta. Kansanedustajat puivat ajankohtaisia teemoja "Vallattomasti valtiopäivillä." Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Millä ylläpidät asuntosi arvon?

  Vaatekaupan eettisyydessä on Suomessa vielä tekemistä, sanoo Anna Härri Eeti ry:stä. Mozart oli pieruhuumorin ystävä, kertoo kirjailija Antti Vihinen. Miten ylläpidät asuntosi arvoa ja kustannat kalliit taloremontit? Kiinteistöliiton Harri Hiltunen arvioi. Kimmo Sasi (kok), Pentti Kettunen (ps) ja Kari Uotila (vas) ruotivat Suomen taloustilannetta. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Perheiden ajatuksia lapsilisistä ja hoitovapaasta

  Sisäministeri Päivi Räsänen kommentoi Syyriasta Suomeen palanneiden taistelijoiden tilannetta. Väestöliiton perhebarometri - mm lapsilisien leikkaamisesta ja hoitovapaan jakamisesta. Gazassa on jälleen alkamassa jälleenrakennus Israelin pommitusten jälkeen. Anneli Auerin oikeudenkäynnissä on luettu loppulausunnot Vaasan hovioikeudessa. Sääntelyn purku on nyt in, hallitus kutsui opposition talkoisiin. Iltapäivän Fennovoima-keskustelu eduskunnassa. Juontajana Teresa Meriläinen

  Ajantasa: Muut audiot (30) fi:Program:rss

  Paavo Väyrynen vastaa arvostelijoilleen

  Nykyinen europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on monen poliittisen muistelmakirjan pahis. Ajantasan haastattelussa Väyrynen vastaa kriitikoille. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.10.2014.

  • Kesto: 5 min

  Miten syntyy houkuttava historiateos?

  Suuren yleisön suosioon päässeet, palkitut tutkijat Mirkka Lappalainen ja Teemu Keskisarja kertovat, miten he kirjoittavat kirjansa. Jari Mäkäräinen haastattelee. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.10.2014.

  • Kesto: 13 min

  Suomalainen ihannetyöntekijä

  Millainen on ollut työntekijän muodonmuutos 1900-luvun puolivälistä tähän päivään? Ajantasan haastateltavana Suomalainen työntekijyys 1945-2013 -kirjan toimittajat Ari Väänänen ja Jussi Turtiainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 22.10.2014.

  • Kesto: 14 min

  Kärsitkö tekstariniskasta?

  Tiesitkö, että kumarainen pää kuormittaa hartioita yli 15 lisäkilon verran? Teresa Meriläinen selvitti Ajantasassa vaivaa ja sen parannuskeinoja. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.10.2014.

  • Kesto: 9 min

  Tuoksut houkuttavat ostamaan

  Tuoksuuko kaupassa sauna, omena tai vastaleivottu pulla? Kauppiaat käyttävät tuoksuja asiakkaiden houkuttelemiseksi. Kävimme allergia- ja astmaliiton Tuoksuttoman viikon merkeissä kaupungilla haistelemassa ja soitimme kauppiaalle. Toimittajana on Anne-Mari Rajala. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.10.2014.

  • Kesto: 14 min

  Kun Suomi ui sisään EU:hun

  EU-kansanäänestyksestä tulee kuluneeksi tällä viikolla 20 vuotta. Ajantasassa muistellaan kiihkeitä aikoja ja vedetään yhtäläisyyksiä tähän päivään Anne-Mari Rajalan johdolla. Mukana politiikan toimittajakonkarit Unto Hämäläinen Helsingin Sanomista ja Pekka Ervasti Yle Uutisista sekä tutkija ja toimittaja Jorma Mäntylä Ei EU:lle -kampanjatoimistosta. Puhelimitse mukana Paavo Lipponen ja Pertti Salolainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 14.10.2014.

  • Kesto: 30 min

  Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen arvioi rauhanpalkinnon voittajia

  Nobelin rauhanpalkinnon jakavat tänä vuonna pakistanilainen Malalai Yousafzai ja intialainen Kailash Satyarthi. Molemmat ovat toimineet lasten koulunkäyntioikeuden puolesta ja lapsityövoiman hyväksikäyttöä vastaan. Malalai nousi maailman tietoisuuteen kaksi vuotta sitten kun hän joutui koulubussissa talibanin murhayrityksen kohteeksi. Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen arvioi voittajia Ajantasassa. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 10.10.2014. Kuvan lähde: Will Oliver / EPA

  • Kesto: 8 min

  Sivistysvaliokunta ehdotti Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen hylkäämistä

  Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite sai runsas vuosi sitten kokoon tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta, mutta sivistysvaliokunta ehdotti kansalaisaloitteen hylkäämistä. Aloite jakaa mielipiteitä voimakkaasti. Esityksen tekijöiden mukaan sen pääasiallinen tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta.Toisaalta, kansalaisaloitteen vaatimukset tekijänoikeuslain muuttamisesta ovat herättäneet runsaasti kritiikkiä tekijänoikeusjärjestöissä. Kansalaisaloitteesta keskustelemassa Ajantasassa olivat sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vähäsalo, Electronic Frontier Finland ry:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen ja Satu Kangas Viestinnän Keskusliitosta. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 8.10.2014.

  • Kesto: 19 min

  Onko eläkeläisillä varaa kalastusmaksuun?

  Pitäisikö yli 65-vuotiaiden maksaa kalastusmaksuja? Kalastuslain uudistus on herättänyt kiistaa hallituksessa. keskustelemassa kansanedustaja Heikki Autto (kok), Tytti Tuppurainen (sdp) sekä vastuullisen kalastuksen puolestapuhujana tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen. Toimittajana Seija Rautio. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 7.10.2014.

  • Kesto: 10 min

  Vanhojen kirjojen kurja kohtalo

  Antikvaarisen kirjakaupan pitäjä Timo Surojegin kertoo, mitkä vanhat kirjat saa kaupaksi, mitä taas ei ollenkaan. Haastattelijana Ajantasassa on Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 3.10.2014.

  • Kesto: 13 min

  Vihainen lintu ei osunut enää maaliin

  Rovio ilmoitti irtisanomisuhasta. Tarkoittaako uutinen sitä, että pelialalla menee Suomessa huonosti? Johtaja Koopee Hiltunen, suomalaisen pelialan kattojärjestö Neogamesista vastasi Ajantasassa. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 2.10.2014. Kuvan lähde: Rovio.

  • Kesto: 6 min

  Risainen elämä - Juice Leskinen 1950-2006

  Juice Leskisen elämästä tihkuu mielenkiintoisia yksityiskohtia sitä mukaa, kun Risainen elämä -kirjaa kahlaa eteenpäin. Elämäkerran kirjoittaja Antti Heikkinen kertoo Ajantasan haastattelussa millaisia asioita hän sai taiteilijasta selville. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 1.10.2014.

  • Kesto: 12 min

  Seppo Konttinen: lainsäädäntö siirtynyt pois eduskunnasta.

  Lainsäädäntövalta makaa eduskunnan sijaan erilaisissa työryhmissä ja toimikunnissa, eikä Suomi ihan niin korruptiovapaa maa ole kuin luullaan. Näin väittää Seppo Konttinen tuoreessa kirjassaan 'Lakien synty'. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 26.9.2014.

  • Kesto: 13 min

  Vaarantuuko kansalaisen oikeusturva kun valtio pakottaa myös tuomioistuimet säästämään?

  Helsingin käräjäoikeuden kaikki henkilöstöryhmät marssivat ulos ilmaistakseen mieltään tulevia leikkauksia kohtaan. Suomea on jo EU-tuomioistuimissa moitittu liian pitkiksi venyneistä oikeudenkäynneistä. Pitäisikö työntekijöitä ennemmin palkata enemmän kun työmäärä kansainvälistymisestä ja oikeusjuttujen laajentumisesta lisääntyy? Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.9.2014.

  • Kesto: 15 min

  Sisällä ja parvekkeella tupakointi loppumaan 2 vuodessa

  Allergia- ja astmaliitto sekä Hengitysliitto vaativat taloyhtiöiden sisätiloissa ja parvekkeilla tupakoinnin kieltämistä lailla. Kansallinen tupakkalainsäädäntö on parhaillaan uudistettavana sosiaali- ja terveysministeriössä. Vaatimusta perustelee korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen Allergialiitosta. Toimittajana on Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.9.2014.

  • Kesto: 4 min

  Putkiremonttia lykätään viimeiseen asti

  "Jos pistorasiasta tulee vettä, on korkea aika tehdä putkiremontti". Ajantasassa keskustellaan siitä, miten kauhea asia putkiremontti on tänä päivänä. Mukana lähetyksessä remonttiasiantuntija Juha Salmi ja remonttitalon asukas Mauri Tahvanainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 12.9.2014.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 27.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 28.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 28.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 29.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 29.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 30.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 30.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 31.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 31.10.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 03.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 04.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 04.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 05.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 05.11.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä