Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Suora linja

  56 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 54 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1431) fi:Program:rss

  Miltä talous näyttää?

  Perussuomalaisten puheenjohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini arvioi talouden näkymiä ja työllisyyttä. Nuoret ja monet aikuisetkin käyttävät ympäri vuoden tasapohjaisia tennareita oli keli mikä tahansa. Turun yliopiston hoitotieteen laitoksen erikoistutkija Minna Stolt on katsellut huolestuneena tennareiden voittokulkua. Ulkomaille tähyävässä Kaukoputkessa pohditaan vakiovieraiden ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin ja maailmanpolitiikan professorin Teivo Teivaisen kanssa mm. Ebolan leviämistä, Turkin ulkopoliittista u-käännöstä ja ruotsalaista sukellusvenejahtia. Juontajana Kalle Suomi.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Alkoholikeskustelu velloo

  Ruotsin sukellusvenejahti, kirjeenvaihtaja Jyrki Hara Tukholman saaristossa. Alkoholikeskustelu jatkuu: tutkija Thomas Karlsson, THL ja kansalaisaktivisti, Facebookissa "Tolkku käteen" -ryhmän perustaja Cyde Hyttinen. Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen ja uusi kirja. Kyytiä saa mm. Paavo Väyrynen. Yläluokan paluu. Haastattelussa professori Laura Kolbe. Illan MOT: Verkko tuhosi salaisuudet. Juontajana Teresa Meriläinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miten sinä muuttaisit alkoholilakia?

  Suora linja. Pystytkö elämään rajoitusten kanssa vai haluaisitko nykyistä vapaampaa lakia. Haemme siis käytännön ehdotuksia uudeksi alkoholilaiksi! Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Jooga kiinnostaa monia

  Punaisen Ristin katastrofiraportti pohtii kulttuurin vaikutusta kriiseissä. Taavi Kassila opettaa joogaa ja on perehtynyt intialaiseen filosofiaan koko elämänsä ajan. Kansanedustajat keskustelevat soidensuojelusta. Teresa Meriläinen juontaa.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Uusi kalastuslakiesitys ja Torstaiseura

  Uusi kalastuslakiesitys. Turkki ja kurdit. Politiikan kielen koukerot. Torstaiseura: Elämän suuret kriisit ja niistä selviäminen. Vaasan studiossa surusta ja elämän vastoinkäymisten kohtaamisesta keskustelemassa surukurssin opettaja, psykoterapeutti ja työnohjaaja Ahti Nyman ja opiskelija Minna Huovari. Toimittaja on Elina Kaakinen. Pasilassa vieraana on Filosofian Akatemian filosofi Lauri Järvilehto. Toimittajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Tuoksut houkuttavat ostamaan

  Koulupudokkaat. Opiskelijat valitsevat väärän alan. Kaupat lisäävät sinne tänne houkuttelevia tuoksuja tavaroiden menekin lisäämiseksi. Allergia- ja astmaliiton Tuoksuton viikko kehottaa ihmisiä maltillisuuteen tuoksujen käytössä tuoksuyliherkkien takia. Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haastattelussa. Onko sinulla tekstariniska? Kolumni Aleksis Salusjärvi. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kapulakieltä ja Elisabeth Rehnin tarina

  Suomen korkein tornihotelli avataan Tampereella. Ymmärtääkö kukaan Kela-kieltä? Virkamieskieltä avaa kielenhuoltaja Kaino Laaksonen. Elisabeth Rehnistä kirjoitettiin elämäkerta. Kansanedustajat puivat ajankohtaisia teemoja "Vallattomasti valtiopäivillä." Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Millä ylläpidät asuntosi arvon?

  Vaatekaupan eettisyydessä on Suomessa vielä tekemistä, sanoo Anna Härri Eeti ry:stä. Mozart oli pieruhuumorin ystävä, kertoo kirjailija Antti Vihinen. Miten ylläpidät asuntosi arvoa ja kustannat kalliit taloremontit? Kiinteistöliiton Harri Hiltunen arvioi. Kimmo Sasi (kok), Pentti Kettunen (ps) ja Kari Uotila (vas) ruotivat Suomen taloustilannetta. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Perheiden ajatuksia lapsilisistä ja hoitovapaasta

  Sisäministeri Päivi Räsänen kommentoi Syyriasta Suomeen palanneiden taistelijoiden tilannetta. Väestöliiton perhebarometri - mm lapsilisien leikkaamisesta ja hoitovapaan jakamisesta. Gazassa on jälleen alkamassa jälleenrakennus Israelin pommitusten jälkeen. Anneli Auerin oikeudenkäynnissä on luettu loppulausunnot Vaasan hovioikeudessa. Sääntelyn purku on nyt in, hallitus kutsui opposition talkoisiin. Iltapäivän Fennovoima-keskustelu eduskunnassa. Juontajana Teresa Meriläinen

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  20 vuotta EU-kansanäänestyksestä

  Suomen EU-kansanäänestyksestä tulee tällä viikolla kuluneeksi 20 vuotta. Keskustelemassa politiikan toimittajakonkarit Unto Hämäläinen Helsingin Sanomista ja Pekka Ervasti Yle Uutisista. Studiossa myös tutkija ja toimittaja Jorma Mäntylä Ei EU:lle -kampanjatoimistosta. Puhelimitse mukana: Paavo Lipponen ja Pertti Salolainen. Sote-lausuntojen määräaika menee tänään umpeen. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg Suomen ja lähialueiden turvallisuuskehityksestä. Kolumni, Esko-Juhani Tennilä. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Välistävetäjä vaanii verkossa

  Kotitalouksien rahatilanne -tutkimus. Vaara vaanii netissä. Puhumme nettihuijauksista. Kulttuuri on ohittanut Kreikassa syksyn aikana talouden ykköskeskusteluaiheena. Ebola-epäily. Islamistinen Isis-järjestö. Selvitämme myös miten kaivosyhtiöt varaavat maata itselleen. Illan MOT ja pikavipit. Juontajana Aki Laine

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Selkokielellä sote-uudistuksesta

  Ajantasan Suora Linja: selkokielellä sote-uudistuksesta! Yleisökysymyksiin vastaamassa Vantaan terveyspalveluiden johtaja Timo Aronkytö. Juontajana Teresa Meriläinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Lihaton lokakuu

  Lammastilallinen lyttää lihattoman lokakuun haukkuen tempausta tekopyhäksi tempaukseksi ja oman sädekehän kiillotukseksi. Ääneen pääsevät lammastilallinen Henna Äijälä ja kotieläinasiamies Jukka Rantala, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta. Nobelin rauhanpalkinto on myönnetty työstä lasten oikeuksien hyväksi. Analysoimme valintaa ja työtä, jota palkitut ovat tehneet. Ajantasan lopuksi viikon uutisaiheita punnitsevat tanssinopettajat Marco Bjurström ja Jussi Sirviö. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Koulutetaanko suomalaisia väärin?

  Tämänhetkistä tilannetta asuntomarkkinoilla arvioi Antti Asteljoki, Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja. Missä menee Suomen talous? Haastattelussa Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen ylijohtaja Juhana Vartiainen. Suomalaiset ovat tottuneet pitämään koulutusjärjestelmäänsä maailman huippuna. Vieraina koulutuspolitiikan asiantuntija, Mirja Hannula EK:sta ja koulutuspäällikkö Mikko Koskinen SAK:sta. Tyttöjen päivä muistuttaa, että kehitysmaissa kymmenet miljoonat tytöt eivät kouluun pääse. Selvitämme EU:n maahanmuuttopolitiikkaa. Onko mitään kehitystä tapahtunut vuosi Lampedusan tragedian jälkeen? Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kuka on kirjallisuuden Nobelin voittaja?

  Kuka voittaa kirjallisuuden Nobel-palkinnon? Voittajaa arvioivat Parnasson tuottaja Karo Hämäläinen ja Anna-Mari Arrakoski-Engart Kirjakauppasäätiöstä. Nordic Business Forum tuo maailmantähtiä innostamaan pohjoismaista bisnesväkeä. Torstaiseurassa pohditaan Ylen aikaisen kanssa, millaisissa paikoissa nuoriso nykyään viihtyy - mitä ostareilla ja huoltoasemilla porukassa tehdään? Juontajana Teresa Meriläinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miten saa oman postimerkin?

  Mistä johtuvat Oulun vankilapaot? Postimerkin päivä - Ajantasa suunnitteli oman postimerkin, arvoimassa Markku Penttinen Postimerkkitoimkunnasta. Miksei poliisi saa väkivaltaisia nuorisojengejä kuriin? Kolumni- Merja Rehn. Beatles-leffan ensi-ilta innostaa vanhaa fania. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Ajantasa: Muut audiot (27) fi:Program:rss

  Kärsitkö tekstariniskasta?

  Tiesitkö, että kumarainen pää kuormittaa hartioita yli 15 lisäkilon verran? Teresa Meriläinen selvitti Ajantasassa vaivaa ja sen parannuskeinoja. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.10.2014.

  • Kesto: 9 min

  Tuoksut houkuttavat ostamaan

  Tuoksuuko kaupassa sauna, omena tai vastaleivottu pulla? Kauppiaat käyttävät tuoksuja asiakkaiden houkuttelemiseksi. Kävimme allergia- ja astmaliiton Tuoksuttoman viikon merkeissä kaupungilla haistelemassa ja soitimme kauppiaalle. Toimittajana on Anne-Mari Rajala. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.10.2014.

  • Kesto: 14 min

  Kun Suomi ui sisään EU:hun

  EU-kansanäänestyksestä tulee kuluneeksi tällä viikolla 20 vuotta. Ajantasassa muistellaan kiihkeitä aikoja ja vedetään yhtäläisyyksiä tähän päivään Anne-Mari Rajalan johdolla. Mukana politiikan toimittajakonkarit Unto Hämäläinen Helsingin Sanomista ja Pekka Ervasti Yle Uutisista sekä tutkija ja toimittaja Jorma Mäntylä Ei EU:lle -kampanjatoimistosta. Puhelimitse mukana Paavo Lipponen ja Pertti Salolainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 14.10.2014.

  • Kesto: 30 min

  Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen arvioi rauhanpalkinnon voittajia

  Nobelin rauhanpalkinnon jakavat tänä vuonna pakistanilainen Malalai Yousafzai ja intialainen Kailash Satyarthi. Molemmat ovat toimineet lasten koulunkäyntioikeuden puolesta ja lapsityövoiman hyväksikäyttöä vastaan. Malalai nousi maailman tietoisuuteen kaksi vuotta sitten kun hän joutui koulubussissa talibanin murhayrityksen kohteeksi. Plan Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen arvioi voittajia Ajantasassa. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 10.10.2014. Kuvan lähde: Will Oliver / EPA

  • Kesto: 8 min

  Sivistysvaliokunta ehdotti Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen hylkäämistä

  Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite sai runsas vuosi sitten kokoon tarvittavat 50 000 kannatusilmoitusta, mutta sivistysvaliokunta ehdotti kansalaisaloitteen hylkäämistä. Aloite jakaa mielipiteitä voimakkaasti. Esityksen tekijöiden mukaan sen pääasiallinen tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta.Toisaalta, kansalaisaloitteen vaatimukset tekijänoikeuslain muuttamisesta ovat herättäneet runsaasti kritiikkiä tekijänoikeusjärjestöissä. Kansalaisaloitteesta keskustelemassa Ajantasassa olivat sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vähäsalo, Electronic Frontier Finland ry:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen ja Satu Kangas Viestinnän Keskusliitosta. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 8.10.2014.

  • Kesto: 19 min

  Onko eläkeläisillä varaa kalastusmaksuun?

  Pitäisikö yli 65-vuotiaiden maksaa kalastusmaksuja? Kalastuslain uudistus on herättänyt kiistaa hallituksessa. keskustelemassa kansanedustaja Heikki Autto (kok), Tytti Tuppurainen (sdp) sekä vastuullisen kalastuksen puolestapuhujana tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen. Toimittajana Seija Rautio. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 7.10.2014.

  • Kesto: 10 min

  Vanhojen kirjojen kurja kohtalo

  Antikvaarisen kirjakaupan pitäjä Timo Surojegin kertoo, mitkä vanhat kirjat saa kaupaksi, mitä taas ei ollenkaan. Haastattelijana Ajantasassa on Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 3.10.2014.

  • Kesto: 13 min

  Vihainen lintu ei osunut enää maaliin

  Rovio ilmoitti irtisanomisuhasta. Tarkoittaako uutinen sitä, että pelialalla menee Suomessa huonosti? Johtaja Koopee Hiltunen, suomalaisen pelialan kattojärjestö Neogamesista vastasi Ajantasassa. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 2.10.2014. Kuvan lähde: Rovio.

  • Kesto: 6 min

  Risainen elämä - Juice Leskinen 1950-2006

  Juice Leskisen elämästä tihkuu mielenkiintoisia yksityiskohtia sitä mukaa, kun Risainen elämä -kirjaa kahlaa eteenpäin. Elämäkerran kirjoittaja Antti Heikkinen kertoo Ajantasan haastattelussa millaisia asioita hän sai taiteilijasta selville. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 1.10.2014.

  • Kesto: 12 min

  Seppo Konttinen: lainsäädäntö siirtynyt pois eduskunnasta.

  Lainsäädäntövalta makaa eduskunnan sijaan erilaisissa työryhmissä ja toimikunnissa, eikä Suomi ihan niin korruptiovapaa maa ole kuin luullaan. Näin väittää Seppo Konttinen tuoreessa kirjassaan 'Lakien synty'. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 26.9.2014.

  • Kesto: 13 min

  Vaarantuuko kansalaisen oikeusturva kun valtio pakottaa myös tuomioistuimet säästämään?

  Helsingin käräjäoikeuden kaikki henkilöstöryhmät marssivat ulos ilmaistakseen mieltään tulevia leikkauksia kohtaan. Suomea on jo EU-tuomioistuimissa moitittu liian pitkiksi venyneistä oikeudenkäynneistä. Pitäisikö työntekijöitä ennemmin palkata enemmän kun työmäärä kansainvälistymisestä ja oikeusjuttujen laajentumisesta lisääntyy? Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.9.2014.

  • Kesto: 15 min

  Sisällä ja parvekkeella tupakointi loppumaan 2 vuodessa

  Allergia- ja astmaliitto sekä Hengitysliitto vaativat taloyhtiöiden sisätiloissa ja parvekkeilla tupakoinnin kieltämistä lailla. Kansallinen tupakkalainsäädäntö on parhaillaan uudistettavana sosiaali- ja terveysministeriössä. Vaatimusta perustelee korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen Allergialiitosta. Toimittajana on Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.9.2014.

  • Kesto: 4 min

  Putkiremonttia lykätään viimeiseen asti

  "Jos pistorasiasta tulee vettä, on korkea aika tehdä putkiremontti". Ajantasassa keskustellaan siitä, miten kauhea asia putkiremontti on tänä päivänä. Mukana lähetyksessä remonttiasiantuntija Juha Salmi ja remonttitalon asukas Mauri Tahvanainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 12.9.2014.

  • Kesto: 15 min

  Pitäisikö äitiyspakkaus muuttaa lapsikohtaiseksi?

  Tuleva äiti voi valita äitiysavustukseksi äitiyspakkauksen tai 140 euron verottoman rahasumman. Kelan ehtona on, että "asut Suomessa tai kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin". Radio Suomen Ajantasassa kuullaan tapauksesta, jossa suomalainen pariskunta jää ilman pakkausta, koska nainen ei kuulu riittävän ajoissa Suomen sosiaaliturvan piiriin työskenneltyään välillä ulkomailla. Hän olisi ollut oikeutettu pakkaukseen, mikäli hän olisi ollut EU- tai ETA-maasta tullut ulkomaalainen ja muuttaisi puolisonsa kanssa Suomeen. Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta. Hän ehdottaa äitiysavustuksen muuttamista vanhempainavustukseksi. Pitäisikö äitiyspakkaus myöntää jokaiselle suomalaiselle lapselle? Pitäisikö myöntämisperusteita mielestäsi muuttaa? Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 9.9.2014

  • Kesto: 8 min

  Metsät myyntiin parhaasta päästä

  Valtio haluaa metsät myyntiin, pelkkä raha kassasta ei kelpaa. Näin sanoo Ajantasan haastattelema Metsähallituksen uusi toimitusjohtaja Esa Härmälä. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 8.9.2014.

  • Kesto: 12 min

  Inside-tietoa presidentti Halosen vuosista

  Suomen ensimmäinen naispresidentti törmäsi rajusti miehisiin linnakkeisiin. Kuuntele Tarja Halosen lehdistöpäällikön Maria Romantschukin haastattelu Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 4.9.2014.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: 21.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 22.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 22.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 23.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 23.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 24.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 24.10.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 27.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 28.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 28.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 29.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 29.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 30.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 30.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 31.10.2014 52 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä