Areena
 • TV
 • Radio
 • Eve Mantun kuriton kokous

  Pädit kouluihin vai ei?

  • Esitetty: Yle Radio 1
  • Kuunneltu: 166 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Eve Mantun kuriton kokous »


  Eve Mantun kuriton kokous: Jaksot (21) fi:Program:rss

  Eve Mantun kuriton kokous. Suoria sanoja päivähoidosta

  Lasten maailma on muuttunut. Pysyyko päivähoito mukana? Päivähoidon pitäisi olla vastapaino ympäröivälle maailmalle, joka on hajanainen ja kiireinen. Mitä nyt pitäisi lapsille ja perheille tarjota? Suomalaista päivähoitokulttuuria ravistelemassa lastentarhanopettajuutta uudistava Seija Kastari-Johansson ja vanhustyön kapinallinen Anna Pylkkänen.

  • Kesto: 42 min

  Eve Mantun kuriton kokous:Tukiasuntojärjestelmä sakkaa!

  Eve Mantun kuriton kokous. Tukiasuntojärjestelmä sakkaa! Itsenäisyyttä janoavan teini-ikäisen tyttären kanssa eläminen oli piimänjuontia, kuvailee kehitysvammaisen Saimin äiti Sara Paavolainen. Nyt kolmekymppinen tytär lensi pesästä viitisen vuotta sitten, taloon, jonka kehitysvammaisten nuorten vanhemmat saivat aikaan. Mitä muita keinoja keksitään, kun tarvitaan tukiasuntoja? Systeemi nimittäin sakkaa, toteaa Eve Mantun kuriton kokousväki. Mukana myös Markus Vähälä Lyhty ry:stä ja Kati Lohva mielenterveyskuntoutujia palvelevasta Niemikotisäätiöstä. Erityisreportterina toimii Radio Valon toimittaja Antti Alajääski.

  • Kesto: 43 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Sytkärikö nuorisotyöntekijän tärkein työkalu?

  Sytkärikö nuorisotyöntekijän tärkein työkalu? Nuorisotilan tunnistaa läjästä tennareita eteisessä ja siitä, että aulassa seisoo biljardipöytä. Onko tämä totta vai tarua? Onko nuorisotyöntekijän mielisteltävä nuoria? Onko tupakansytytin tärkein työkalu? Eve Mantun kuriton kokous ronkkii nuorten parissa työskentelevien aikuisten toimia ja asenteita.

  • Kesto: 43 min

  Eve Mantun kuriton kokous. Antakaa äitien nukkua!

  Antakaa äitien nukkua! Lahjaksi unta, muuta en toivo. Kuuleeko kukaan tätä väsyneen äidin huokausta? Väsymys saa naisen muuttumaan suohirviöksi, sanoo blogisti Hanne Valtari alias Lähiömutsi. Julia Virkkusen väsymys on toisenlaista. Hän tuntee liiskautuvansa maailman painon alle. Kuriton kokous kirjoittaa hellän kirjeen kaikille väsyneille äideille.

  • Kesto: 43 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Kännissä neljättä päivää

  Kun vappu on keskiviikkona, pitkä viikonloppu menee monelta pitkäksi. Eve Mantun kuriton kokous ronkkii suomalaisille pyhää asiaa, rilluttelua. Kokouksen lomassa kuullaan välähdyksiä vuonna 1954 nauhoitetusta kuunnelmasta Seitsemän veljestä. Kiven klassikon kahdeksannessa luvussa Lauri kiskoo viinaa Hiidenkivellä. Humalaista Lauria esittää Martti Romppanen ja jyhkeän Juhanin roolissa kuullaan Tauno Paloa. Muu veljeskaarti: Tuomas: Holger Salin, Aapo: Tarmo Manni, Simeoni: Ekke Hämäläinen, Timo: Oke Tuuri ja Eero: Pentti Siimes. Ohjaus ja esilukija: Vilho Ilmari.

  • Kesto: 42 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Miten hoitoalalle pitäisi kouluttaa?

  Eve Mantun kuriton kokous. Miten hoitoalalle pitäisi kouluttaa? Hoitoala tarvitsee vallankumouksen. Tarvitsemme hoitajia, jotka eivät piilota itseään univormuun ja ammattiroolin taakse, vaan uskaltavat tehdä työtä kokonaisina ihmisinä. Eve Mantun kurittomassa kokouksessa laitetaan hoitoalan koulutus remonttiin.

  • Kesto: 44 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Opettajat ja sosiaalityöntekijät vaiennetaan!

  Eve Mantun kuriton kokous: Opettajat ja sosiaalityöntekijät vaiennetaan! Mihin sitoo vaitiolovelvollisuus? Entäpä lojaliteettivelvoite? Epämääräiset sitoumukset toimivat tehokkaasti, kun työnantajat ja päättäjät haluavat hiljentää koulumaailman ja sosiaalityön tosituntijat. Eve Mantun kurittomassa kokouksessa ihmetellään, mitä järkeä on ensin kouluttaa hyviä ammattilaisia ja sitten vaientaa heidät. Kokoukseen osallistuvat Opettajien ammattijärjestön johtava lakimies Erkki Mustonen ja sosiaalityön tutkija Laura Tiitinen Lapin yliopistosta.

  • Kesto: 43 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Tietokoneet eivät helpottaneetkaan kaikkea

  Tietokoneiden piti tehdä elämästä vaivatonta. Kodinkoneiden pitäisi toimia kuin itsestään, onhan niissä älyä. Eve Mantun kuriton kokous listaa plussat ja miinukset elämästä tietokoneiden kanssa. Lehmiä unohtamatta! Kokouksessa läsnä ovat Kati Roiha tietoteknistä vertaistukea tarjoavasta Enter ry:stä ja entinen tietotekniikkapäällikkö ja nykyinen Helsingin yliopiston opetusmaatilan johtaja Miika Kahelin.

  • Kesto: 44 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Mikä hiton hygieniahaalari?

  Eve Mantun kuriton kokous: Mikä hiton hygieniahaalari? Eve Mantun kuriton kokous sovittaa vaatekappaletta, joka itkettää ja naurattaa. Hygieniahaalari on potilasvaate, jota ei pysty itse riisumaan, sillä vetoketju on selkäpuolella. Suorasukaisessa kokouksessa ovat puheenjohtajan lisäksi läsnä Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo ja Proud Age -liikkeen perustaja Anna Pylkkänen.

  • Kesto: 41 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Nuorta on helppo puijata, kun medialukutaito ontuu

  Lue paljon, mutta epäile kaikkea. Onko medialukutaidossa kyse kyynistymisestä? Suomalaiset nuoret ovat näppäriä nettinatiiveja, mutta he eivät osaa lukea rivien välistä. Tutkimuksessa lukiolaiset pitivät pilkkalaulua yhtä pätevänä todistajanlausuntona kuin oikeuden pöytäkirjaa. Nettiguru Tommi Tossavainen ja luokanopettaja Pihla Mollberg kaipaavat keskustelua, keskustelua, keskustelua.

  • Kesto: 44 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Ovatko lääkärit yli-ihmisiä?

  32 tunnin työputki uuvuttaa kenet tahansa, mutta lääkäriäkö ei? Eve Mantun kuriton kokous on jälleen koolla, laittomana ja päätösvallattomana. Kokoukseen on kutsuttu anestesia- ja kipulääkäri Pirjo Lindfors, joka saa luvan kertoa miltä se päivystysväsymys oikein tuntuu. Esityslistalla lukee: ovatko lääkärit yli-ihmisiä?

  • Kesto: 42 min

  Lääkäristä tulee zombi (klippi 1min.)

  32 tuntia päivystystä muuttaa kenet tahansa terävästä ammattilaisesta itkuherkäksi zombiksi. Anestesia- ja kipulääkäri Pirjo Lindfors tietää miltä valvominen tuntuu ja miten se vaikuttaa toimintakykyyn. Lääkärit eivät ole yli-ihmisiä, vaikka lääkärien työkulttuuri tällaista ajattelua ruokkiikin. Anestesialääkäreiden hyvinvointia tutkinut Pirjo Lindfors on Eve Mantun kurittomassa kokouksessa lauantaina klo 10.00-10.45 Yle radio 1:ssä. Mitä syitä kokous löytää siihen, että lääkärit päätyvät itsemurhaan useammin kuin muut akateemiset?

  • Kesto: 1 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Ekotekopyhyydellä ei maailmaa pelasteta

  Jos et omista autoa, voit käväistä kerran vuodessa etelässä. Näinkö se pallo pelastuu? Ympäristötietoisuuden ilkeä sisarpuoli on ekotekopyhyys. Luontoa säästävät saarnamiehet hairahtuvat itse usein harmaille alueille. Onko ekoilu sittenkin vain muoti-ilmiö muiden villitysten joukossa? Kokouksessa läsnä Kulutusjuhla.fi -blogin pääylläpitäjä Mari Koistinen ja Ulla Ala-Ketola Ekopaasto.fi -kampanjasta.

  • Kesto: 43 min

  Omaa elämää loppuun asti

  Eve Mantun kuriton kokous. Omaa elämää loppuun asti Eve Mantun kuriton kokous on koolla pohtimassa loppuelämää. Miten sinä haluaisit tulla hoidetuksi? Haluatko täyteläisyyttä loppuelämääsi, vaikka se saattaa olla terveysriski? Kokousta pitämässä puheenjohtaja-nuijan lisäksi Terhokodin johtaja Juha Hänninen ja hoivatahtokansion kehittänyt lähihoitaja Tiina Kuopanportti.

  • Kesto: 44 min

  En jaksa enää hoitotyötä!

  Hoitoalan vaietuimpia asioita on, että osa alalle päätyvistä uupuu työhön täydellisesti. Uskaltaisimmeko jo myöntää, että kaikki eivät sovi alalle? SuPerin selvityksen mukaan yli puolet lähi- ja perushoitajista harkitsee tai on harkinnut alan vaihtoa. Eve Mantun kurittomassa kokouksessa on läsnä kaksi hoitotyön ammattilaista, joista ainakin toinen on tehnyt töitä oman terveytensä kustannuksella.

  • Kesto: 43 min

  Olympia-aate on kuollut!

  Kehtaako sitä enää värähtää liikutuksesta urheilusankaruuden äärellä, kun kisoja pykätään yhä ahneemmin, häikäilemättömämmin ja saastuttavammin? Kuriton kokous on ristiriitaisten tunteiden vallassa, kun kiihotus ja häpeä lyövät kättä epäreilun urheiluhengen äärellä. Läsnä urheilututkija Jouko Kokkonen sekä antiolympiakomitean entinen aktiivi ja Setan pääsihteeri Aija Salo.

  Eve Mantun kuriton kokous: Muut audiot (1) fi:Program:rss

  30.04.2014

  Antakaa äitien nukkua ja ajatella omiaan! Väsyneen äidin täytyy antaa nukkua, tietysti. Julia Virkkusen mukaan on vähintään yhtä tärkeää antaa äidin olla hereilläkin joskus ihan rauhassa. Hanne Valtari alias Lähiömutsi on aivan samaa mieltä.

  Muualla Yle.fi:ssä