Areena
 • TV
 • Radio
 • Eve Mantun kuriton kokous

  Pädit kouluihin vai ei?

  44 min
  • Esitetty: Yle Radio 1
  • Kuunneltu: 165 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Eve Mantun kuriton kokous »


  Eve Mantun kuriton kokous: Jaksot (15) fi:Program:rss

  Eve Mantun kuriton kokous: Opettajat ja sosiaalityöntekijät vaiennetaan!

  Eve Mantun kuriton kokous: Opettajat ja sosiaalityöntekijät vaiennetaan! Mihin sitoo vaitiolovelvollisuus? Entäpä lojaliteettivelvoite? Epämääräiset sitoumukset toimivat tehokkaasti, kun työnantajat ja päättäjät haluavat hiljentää koulumaailman ja sosiaalityön tosituntijat. Eve Mantun kurittomassa kokouksessa ihmetellään, mitä järkeä on ensin kouluttaa hyviä ammattilaisia ja sitten vaientaa heidät. Kokoukseen osallistuvat Opettajien ammattijärjestön johtava lakimies Erkki Mustonen ja sosiaalityön tutkija Laura Tiitinen Lapin yliopistosta.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 43 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Tietokoneet eivät helpottaneetkaan kaikkea

  Tietokoneiden piti tehdä elämästä vaivatonta. Kodinkoneiden pitäisi toimia kuin itsestään, onhan niissä älyä. Eve Mantun kuriton kokous listaa plussat ja miinukset elämästä tietokoneiden kanssa. Lehmiä unohtamatta! Kokouksessa läsnä ovat Kati Roiha tietoteknistä vertaistukea tarjoavasta Enter ry:stä ja entinen tietotekniikkapäällikkö ja nykyinen Helsingin yliopiston opetusmaatilan johtaja Miika Kahelin.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 44 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Mikä hiton hygieniahaalari?

  Eve Mantun kuriton kokous: Mikä hiton hygieniahaalari? Eve Mantun kuriton kokous sovittaa vaatekappaletta, joka itkettää ja naurattaa. Hygieniahaalari on potilasvaate, jota ei pysty itse riisumaan, sillä vetoketju on selkäpuolella. Suorasukaisessa kokouksessa ovat puheenjohtajan lisäksi läsnä Ikäinstituutin johtaja Päivi Topo ja Proud Age -liikkeen perustaja Anna Pylkkänen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 41 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Nuorta on helppo puijata, kun medialukutaito ontuu

  Lue paljon, mutta epäile kaikkea. Onko medialukutaidossa kyse kyynistymisestä? Suomalaiset nuoret ovat näppäriä nettinatiiveja, mutta he eivät osaa lukea rivien välistä. Tutkimuksessa lukiolaiset pitivät pilkkalaulua yhtä pätevänä todistajanlausuntona kuin oikeuden pöytäkirjaa. Nettiguru Tommi Tossavainen ja luokanopettaja Pihla Mollberg kaipaavat keskustelua, keskustelua, keskustelua.

  • Kesto: 44 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Ovatko lääkärit yli-ihmisiä?

  32 tunnin työputki uuvuttaa kenet tahansa, mutta lääkäriäkö ei? Eve Mantun kuriton kokous on jälleen koolla, laittomana ja päätösvallattomana. Kokoukseen on kutsuttu anestesia- ja kipulääkäri Pirjo Lindfors, joka saa luvan kertoa miltä se päivystysväsymys oikein tuntuu. Esityslistalla lukee: ovatko lääkärit yli-ihmisiä?

  • Kesto: 42 min

  Lääkäristä tulee zombi (klippi 1min.)

  32 tuntia päivystystä muuttaa kenet tahansa terävästä ammattilaisesta itkuherkäksi zombiksi. Anestesia- ja kipulääkäri Pirjo Lindfors tietää miltä valvominen tuntuu ja miten se vaikuttaa toimintakykyyn. Lääkärit eivät ole yli-ihmisiä, vaikka lääkärien työkulttuuri tällaista ajattelua ruokkiikin. Anestesialääkäreiden hyvinvointia tutkinut Pirjo Lindfors on Eve Mantun kurittomassa kokouksessa lauantaina klo 10.00-10.45 Yle radio 1:ssä. Mitä syitä kokous löytää siihen, että lääkärit päätyvät itsemurhaan useammin kuin muut akateemiset?

  • Kesto: 1 min

  Eve Mantun kuriton kokous: Ekotekopyhyydellä ei maailmaa pelasteta

  Jos et omista autoa, voit käväistä kerran vuodessa etelässä. Näinkö se pallo pelastuu? Ympäristötietoisuuden ilkeä sisarpuoli on ekotekopyhyys. Luontoa säästävät saarnamiehet hairahtuvat itse usein harmaille alueille. Onko ekoilu sittenkin vain muoti-ilmiö muiden villitysten joukossa? Kokouksessa läsnä Kulutusjuhla.fi -blogin pääylläpitäjä Mari Koistinen ja Ulla Ala-Ketola Ekopaasto.fi -kampanjasta.

  • Kesto: 43 min

  Omaa elämää loppuun asti

  Eve Mantun kuriton kokous. Omaa elämää loppuun asti Eve Mantun kuriton kokous on koolla pohtimassa loppuelämää. Miten sinä haluaisit tulla hoidetuksi? Haluatko täyteläisyyttä loppuelämääsi, vaikka se saattaa olla terveysriski? Kokousta pitämässä puheenjohtaja-nuijan lisäksi Terhokodin johtaja Juha Hänninen ja hoivatahtokansion kehittänyt lähihoitaja Tiina Kuopanportti.

  • Kesto: 44 min

  En jaksa enää hoitotyötä!

  Hoitoalan vaietuimpia asioita on, että osa alalle päätyvistä uupuu työhön täydellisesti. Uskaltaisimmeko jo myöntää, että kaikki eivät sovi alalle? SuPerin selvityksen mukaan yli puolet lähi- ja perushoitajista harkitsee tai on harkinnut alan vaihtoa. Eve Mantun kurittomassa kokouksessa on läsnä kaksi hoitotyön ammattilaista, joista ainakin toinen on tehnyt töitä oman terveytensä kustannuksella.

  • Kesto: 43 min

  Olympia-aate on kuollut!

  Kehtaako sitä enää värähtää liikutuksesta urheilusankaruuden äärellä, kun kisoja pykätään yhä ahneemmin, häikäilemättömämmin ja saastuttavammin? Kuriton kokous on ristiriitaisten tunteiden vallassa, kun kiihotus ja häpeä lyövät kättä epäreilun urheiluhengen äärellä. Läsnä urheilututkija Jouko Kokkonen sekä antiolympiakomitean entinen aktiivi ja Setan pääsihteeri Aija Salo.

  • Kesto: 44 min

  Pöhköjä oppaita vanhemmille

  Käy kiukuttelevan lapsen eteen nelinkontin ja murise luolamiehen yksitavuisia äänteitä matalalla äänellä. Näin neuvoo yksi kasvatuksen asiantuntija vanhempia pulmatilanteessa. Mistä näitä umpitolloja kirjoja tulee? Miksi vanhemmille annetaan puolivillaisia ohjeita ja outoja kikkavitosia? Eve Mantun kanssa keskustelemssa äitimyytin ravistelija ja Project Mama -blogin kirjoittaja Katja Lahti ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja perheterapeutti Janna Rantala.

  • Kesto: 43 min

  Pädit kouluihin vai ei?

  Eve Mantun kuriton kokous: Pädit kouluihin vai ei? Koululaiset ovat diginatiiveja, mutta onko se etu vai haitta oppimisessa? Minkä suunnan peruskoulu ottaa suhteessa tietotekniikkaan, jota edustavat esimerkiksi tabletit? Ääripäät ovat saaneet keuhkota puolesta ja vastaan, etenkin tuoreiden PISA-tutkimustulosten tultua julki. Otetaanko ne härpäkkeet käyttöön vai ei? Mistä löytyy tarpeeksi monta töpseliä niiden lataamiseen? Kuka korvaa tabletin, joka tuhoutuu, kun reppu unohtuu sateeseen? Nämä kohtuuttomat kysymykset ovat Eve Mantun kurittoman kokouksen esityslistalla 11.1. 2014.

  • Kesto: 44 min

  Vanhukset kahlitaan pumpuliin!

  Eve Mantun kuriton kokous on laiton ja päätösvallaton, välihuutoja eli sauforismejakin kuullaan, mutta ainakin siinä puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ohjelmassa on älyä, iloa, valoa ja tabujen pureskelua. Siinä on nopeita käänteitä, silti hitaampikin pysyy hengästymättä kyydissä. Ohjelma ei tavoittele sensaatiota, vaikka siinä puhutaan hyssyttelemättä asioista suoraan. Kokouspöydän ääressä häärivät puheenjohtajana ja nuijana Eve Mantu ja vähintään kaksi vierasta sekä välihuutajana Yrjänä Sauros saurofoneineen. Kuuntelijoille annetaan tilaa kokouspöydän äärellä hämmästellä maailman menoa ja he voivat myös itse nostaa asioita esityslistalle.

  Muualla Yle.fi:ssä