Areena
 • TV
 • Radio
 • Kulturtimmen: Inslag

  Gunnar Wesslén om Björn Afzelius

  Tällä ohjelmalla ei ole nettikuunteluoikeuksia.

  • Kuunneltu: 0 kertaa ( Kuunneltavissa vain Suomessa )

  Sarja Kulturtimmen: Inslag »


  Kulturtimmen: Inslag: Jaksot (54) fi:Program:rss

  Lyckan är en gammal gård

  Invid Stundars, som är både ett museiområde och ett kulturcentrum med liv och rörelse, finns en hel bydel bestående av gamla ståtliga manngårdsbyggnader och kringbyggda gårdstun. Här bor Sara Bergstöm som nu skrivit en bok om invånare och gårdar på Stundars. Hon ville dokumentera detta unika projekt, där man med start på 1970-talet började bygga upp en 1800-tals österbottnisk bondby, genom att flytta dit rivningshotade bondgårdar. Boken är både en dokumentation av invånarnas och historien kring deras hus men också en inspirationsbok för personer intresserade av gamla hus och inredning. Red. Jessica Morney

  • Kesto: 9 min

  15.04.14 Kulturtimmen: DJ-Kirja

  DJ-kirja är den första seriösa djupdykningen i den inhemska DJ-kulturen.Här presenteras fenomenet på bred front, ur olika synvinklar genom presentationer av ett 30-tal profiler ur den inhemska dj-toppen. Ralf Sandell träffade den ansvarige redaktören, Matti Nives, och föga överraskande konstaterade han till att börja med, att ett intresse för hiphop visade sig vara en gemensam utgångspunkt för de flesta medverkande i boken. Vidare blev det diskussion om ett relativt nytt fenomen inom DJ-världen, nämligen EDM (=Electronic Dance Music).

  • · Yle Radio Vega
  • Kesto: 10 min

  Kulturtimmen: Inslag: Muut videot (1) fi:Program:rss

  Kulturtimmen: Nobels litteraturpris 2013

  Kulturtimmens experter i studion för att kommentera och reagera på att den kanadensiska författaren Alice Munro får årets Nobelpris i litteratur.

  Muualla Yle.fi:ssä