Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Sotshin kisoihin uudessa vireessä?

  57 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 195 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1477) fi:Program:rss

  Metsäteollisuus uuden kynnyksellä

  Hallitus on neuvotellut voimayhtiöiden kanssa uhanalaisten vaelluskalakantojen elvyttämisestä. Suomalaisen metsäteollisuuden tulevaisuus, studiossa toimitusjohtaja Timo Jaatinen Metsäteollisuus ry:stä. Islamistinen ääriliike ISIS on julistanut kalifaatin Irakin ja Syyrian alueelle mutta valtaa alueita myös muualla. Politiikan viikko. Uutispuntarissa aiheena on mielenterveys. Vieraina Marita Ruohonen, Suomen Mielenterveysseurasta ja Olavi Sydänmaanlakka, Mielenterveyden keskusliitosta. Toimittajina Jari Mäkäräinen ja Elina Päivinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Paloturvallisuutta ja lukiovertailua

  Lumikaaos odotettavissa? Paloturvallisuus: palokuolemissa menehtyneistä suuri osa on ikäihmisiä, vaaran paikka on keittiö. Hyvä joulumieli -kampanja alkoi. Millainen merkitys 70 euron lahjakortilla on joulun alla? Lukiovertailujen paikkansapitävyys. Lobbauksen jalo taito ja maitotuet, keskustelussa mepit Paavo Väyrynen, Merja Kyllönen ja Petri Sarvamaa. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Uutisten synty

  Kela on selvittänyt omaishoitajien arkea, kuulemme, mitä omaishoitajat toivovat. Torstaiseurassa aiheena uutinen. Kuka määrittää uutisen ja kuinka paljon kansalaisilla on sananvaltaa? Kotkassa Aleksi Taposen vieraana on kaupunkilehti Ankkurin toimitusjohtaja, päätoimittaja Petri Piipari. Helsingissä uutismaailmaa kommentoi Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä. Ajantasan toimittajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Lapsen oikeudet

  Lapsen oikeuksien päivänä puhumme lapsen oikeuksien toteutumisesta meillä ja muualla. Vieraana Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki. Tasa-arvoinen avioliittolaki on eduskunnan lakivaliokunnan puntarissa. Puhumme myös rahasta, valtion kasvava velka ja kansalaisrahastot ovat esillä. Ajantasan toimittajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Koulujen eriarvoistuminen kiihtymässä

  Opettajat ovat huolissaan eriarvoistumisesta koulussa. Haastattelussa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen. Maa-ja metsätalousministeri Petteri Orpo EU:n maitotukipäätöksestä, joka jätti Suomen nuolemaan näppejään. LNG-terminaalipäätöksen jatkopuinti. Poliisit marssivat iltapäivällä. Haastattelussa poliisylijohtaja Mikko Paatero ja sisäministeri Päivi Räsänen. Ulkomaanlehtikatsaus. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Miljardisijoittajat Helsingissä!

  Ajantasa Slush-sijoittajatapahtumassa kuulemme sisätilapaikannukseen erikoistuvasta Nimblestä, jonka majakat ohjaavat jo New Yorkin Grand Central Stationilla. Malmin lentokentän säilyttämisen puolesta mielenosoitus. Suuri joukko kuntia nostaa veroja, ollaanko menossa kohti tasaveroa? Kuulemme Syyriasta palanneen ulkomaantoimittajamme Tom Kankkosen matkaterveiset. juontajana Jari Mäkäräinen

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Apua lapsille!

  Ajantasan teemana on lapset. Mannerheimin lastensuojeluliitto on perustanut vauvaperheiden tueksi perheryhmiä, kuulemme minkälaisia oivalluksia ryhmissä on saatu. Turkulainen äiti sai esikoisensa kolme kuukautta etuajassa ja kertoo tarinansa. Jämsäläinen 19-vuotias Viola Wallenius puuhaa lastenkotia Keniaan. Ajantasan toimittajana Anna-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Mielen sairaudet ja asenteet

  Suomen ensimmäinen terrorismioikeudenkäynti alkoi. Lähes neljännes suomalaisista ei halua olla tekemisissä mielenterveysongelmista kärsivien ihmisten kanssa. Asiata keskustelemassa Mielenterveyden keskusliiton kuntoutusneuvoja Raili Alen. Kasvuyritys- ja teknologiatapahtuma Slush - haastattelussa pääjärjestäjä Miki Kuusi. Salaliittoteoriat. Illan MOT. Juontajana Aki Laine

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miten tehdään hyvät pikkujoulut

  Miten tehdä pikkujoulut niin, ettei kenenkään tarvitse mokata? Ja mikä on oikea paikka pikkujouluille, ravintola vai työpaikka? Ja onko sillä ohjelmalla väliä, vai riittääkö ruoka ja juoma? Lähetyksen toimittaa Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Joko sopua sotessa?

  Ruotsin sukellusvenejahti tuotti uusia tuloksia, se oli minisukellusvene. Onko sote-uudistuksesta vihdoin päästy jonkinlaiseen yksimielisyyteen? Yleisradio saa tunnustuksen positiivisen pelikulttuurin edistämisestä. Vieraanamme on e-urheilija, joka kertoo mitä huipulle pääseminen vaatii. Suomalaiset ovat valmiita jakamaan rakkaustarinansa ja tekevät sen aidosti. Kuulemme liikuttavimpia tarinoita. Uutispuntarissa vieraina sotea pohtimassa Helsingin yliopiston Sosiaali- ja terveydenhuollon professori Juhani Lehto ja Lääkäriliiton politiikkatoimialan johtaja Heikki Pärnänen. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Mitä kaupan digitalisoitumisesta seuraa?

  Lörtsy-kohu tuntuu jatkuvan aina vaan niin netissä kuin lehdissäkin. Eviran pääjohtaja Matti Aho arvioi mikä meni vikaan. Etyjin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka kanerva pohtii tilannetta Ukrainassa. Finlandia-palkintoehdokkaat julkistetaan, kuulemme ehdokkaista tuoreeltaan heti kun nimet ovat selvillä. Kaupan digitalisoituminen lisääntyy ja tuo mutkia matkaan niin kauppiaille kuin ostajillekin. Mitä on odotettavissa? Kokkolalainen foley-taiteilija Heikki Kossi tekee tehosteäänet klassikkokirja Pikku Prinssistä tehtävään 70 miljoonan euron animaatioelokuvaan. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Ebolalääkkeitä testataan jo

  UPM uhkaa irtisanoa paperitehtaillaan. Lupaavat ebolalääkkeet jo testissä. Opiskelijoiden manifesti naisten kohtelusta urheilussa. Torstaiseurassa mietitään, miten eri puolille Suomea saadaan houkuteltua kansainvälisiä elokuvatuotantoja. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Klikkausjournalismia ja propagandaa

  Venäjän valtiollinen uutistoimisto Sputnik etsii työntekijöitä Helsingissä- Jarmo Koponen Vikesistä arvioi sen merkitystä. Toimittaja Mirja Pyykkö miettii klikkausjournalismia. Onko kännykkäpeli taidetta? Kolumnisti Aleksis Salusjärvi. Yksityinen terveydenhuoltobisnes leviää Suomessa. Juontajana Teresa Meriläinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Puhukaa asioista niiden oikeilla nimillä

  Yhdysvallat ja Kiina aikovat vähentää kasvihuonekaasuja ja sitoutua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Mitä mieltä sopimuksesta on Greenpeace? Kuulemme miten tärkeää on puhua lapsille luonnollisista asioista niiden oikeilla nimillä. Valvira on antanut uuden alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen. Miten ja mitä saa jatkossa mainostaa? Vallattomasti valtiopäivillä keskustellaan kylmän sodan uhasta, sote-uudistuksen mahdollisuuksista ja opposition vaihtoehtobudjeteista. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Osaako suomalainen somettaa?

  Yhdysvallat ja Kiina ovat sopineet vähentävänsä kasvihuonekaasuja merkittävästi. Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen arvioi päätöksiä. Some Awardissa palkittiin sosiaalisessa mediassa hyvin toimineita ihmisiä ja yrityksiä. Saavutuksia arvioimassa Iiro Kormi sosiaalisen median Dingle-toimistosta sekä yksi palkituista, MTV3:n tuottaja Mari Rasimus. Ruotsissa pyritään täystyöllisyyteen. Yksi käyttöön jo otettu keino on työaikojen lyhentäminen. Kokoomuksen tilannetta ja suosion laskua arvioi tuore puoluesihteeri Minna Arve. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Miten eettistä on lääketutkimus?

  Kansalaisaloite ruotsin kielen valinnaisuudesta. Miten eettistä on laaketutkimus? Rosetta-luotain vie avaruuteen suomalaista tekniikkaa. Tampereen rakennuspalon jälkiä tutkimassa. Ovatko verottajan ohjeet liian monimutkaisia? Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Ajantasa: Muut audiot (43) fi:Program:rss

  Lukiovertailut harhaanjohtavia

  Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT arvostelee tähän asti toteutettuja lukioiden ranking-listauksia. Tutkimuksen tekijä vakuuttaa Ajantasan haastattelussa, että opetuksen taso on koko maassa korkea. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 21.11.2014.

  • Kesto: 8 min

  Opettajat: koulutuspolitiikka on karilla

  Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on huolissaan rajusta eriarvoistumisesta kouluissa, varsinkin jos suunnitellut leikkaukset toteutuvat. Jo nyt oppilaat tukeutuvat entistä enemmän kaupalliseen lisäopetukseen. Myös asuinpaikka ratkaisee entistä enemmän. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen Ajantasan Aki Laineen haastattelussa. Yle Radio suomen Ajantasa-lähetyksessä 19.11.2014.

  • Kesto: 15 min

  Kaunokirjoituksen opetus loppumassa kouluista.

  Lapset tarvitsevat nykyään näppäintaitoja, eivät kaunokirjoitusta. Uuden opetussuunnitelman mukaan syksyllä 2016 kaunokirjoituksen sijaan kouluissa opetettaisiin enimmäkseen tekstausta sekä näppäilytaitoja. Opetusneuvos Minna Harmanen Opetushallituksesta on Ajantasan Anne-Mari Rajalan haastateltavana. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 18.11.2014.

  • Kesto: 6 min

  Mitä vaatii olla huipulla e-urheilussa?

  Yksi tulevaisuudessa yleistyvistä ammateista on takuuvarmasti e-urheilija. Puhutaan siis digitaalisia pelejä työkseen pelaavista. Parhaat pelaajat tienaavat e-urheilulla miljoonia. Esimerkiksi Etelä-Koreassa huippupelaajilla on omat valmentajat ja heitä voi verrata suosiossa rocktähtiin. Ajantasan vieraana on Samuli Sihvonen, e-urheilija nimimerkillä Elfi. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 14.11.2014

  • Kesto: 8 min

  Mediassa pärjää kiiltävällä imagolla

  Mediassa esitellään useasti keinotodellisuutta. Imagonrakennus on tullut todellista tiedonvälitystä tärkeämmäksi, sanoo pitkäaikainen toimittaja Mirja Pyykkö. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 13.11.2014.

  • Kesto: 15 min

  Pakkoruotsi-kuuleminen: tuoko ruotsin kielen taito työtä ja talouskasvua?

  Yli 60-tuhatta suomalaista on allekirjoittanut kansalaisaloitteen ruotsin kielen vapaaehtoisuudesta kouluissa. Kansalaisaloitetta käsittelevä eduskunnan sivistysvaliokunta järjesti asiasta julkisen asiantuntijakuulemisen. Toimittajana on Annu Passoja. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 11.11.2014.

  • Kesto: 7 min

  Vuorotyön haitat voi minimoida

  Unitutkija Markku Partinen antaa ohjeita vuoro- ja erityisesti yötyössä jaksamiseen. Ajantasan Aki Laine haastattelee. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 5.11.2014.

  • Kesto: 13 min

  Ilmastonmuutoksen madonluvut

  Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas vastaa Ajantasassa ilmastoskeptikoille. Hän sanoo poksauttavansa samppanjapullon, jos valtaosa maailman ilmastotutkijoista on väärässä.. Taalas kuitenkin toteaa, että keinot ilmastonmuutoksen torjuntaan ovat aiempaa paremmat. Aki Laine haastattelee. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 3.11.2014.

  • Kesto: 13 min

  Millainen on viittomakielinen saippuaooppera?

  Viittomakielinen e-kirjasto on auennut internetissä. Virtuaalikirjaston aineisto koostuu viittomakielisistä videoista. Sitä esittelee Riitta Vivolin-Karén Kuurojen Liitosta. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 30.10.2014.

  • Kesto: 8 min

  Teattereiden kilpailu yleisöstä kiihtyy

  Miten teatterit luovivat taantumassa. Kuinka veristä on kilpailu yleisöstä? Ajantasassa Kansallisteatterin johtaja Mika Myllyaho ja Ryhmäteatterin johtaja Juha Kukkonen. Teresa Meriläinen haastattelee Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 28.10.2014.

  • Kesto: 14 min

  Maailman hauskin haastattelussa

  Maailman hauskimman henkilön tittelin voittanut Ismo Leikola kertoo, miten voitto tuodaan kotiin. Teres Meriläinen haastattelee Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 28.10.2014. Kuvan lähde: ismoleikola.com

  • Kesto: 5 min

  Mitä omatoimisessa renkaanvaihdossa pitää huomioida?

  Miksi renkaiden pyörimissuunnalla on väliä? Nastat vai kitkat? Paljonko pitää talvirenkaissa olla uraa jäljellä? Kuljetus Reen Oy:n toimitusjohtajaa Marko Reeniä jututti Kalle Suomi. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 27.10.2014.

  • Kesto: 7 min

  Paavo Väyrynen vastaa arvostelijoilleen

  Nykyinen europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on monen poliittisen muistelmakirjan pahis. Ajantasan haastattelussa Väyrynen vastaa kriitikoille. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.10.2014.

  • Kesto: 5 min

  Miten syntyy houkuttava historiateos?

  Suuren yleisön suosioon päässeet, palkitut tutkijat Mirkka Lappalainen ja Teemu Keskisarja kertovat, miten he kirjoittavat kirjansa. Jari Mäkäräinen haastattelee. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 24.10.2014.

  • Kesto: 13 min

  Suomalainen ihannetyöntekijä

  Millainen on ollut työntekijän muodonmuutos 1900-luvun puolivälistä tähän päivään? Ajantasan haastateltavana Suomalainen työntekijyys 1945-2013 -kirjan toimittajat Ari Väänänen ja Jussi Turtiainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 22.10.2014.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 24.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 25.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 25.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 26.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 26.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 27.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 27.11.2014 57 min
  - Ajantasa: 28.11.2014 52 min
  - Ajantasa: 28.11.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 01.12.2014 57 min
  - Ajantasa: 02.12.2014 52 min
  - Ajantasa: 02.12.2014 57 min
  - Ajantasa: 03.12.2014 52 min
  - Ajantasa: 03.12.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä