Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Sotshin kisoihin uudessa vireessä?

  57 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 195 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1389) fi:Program:rss

  Millaiset ovat Skotlannin ja Englannin välit?

  Ajantasassa jatketaan Skotlannin vaalituloksen analysointia, Vieraaksi saapuu kansainvälisen oikeuden dosentti Jarna Petman, joka arvioi mm. minkälaisia vaikutuksia ei-tuloksella on Skotlannin ja muun Iso-Britannian väleihin. Robotiikan puolesta puhuvan Roboticsfinlandin vetäjä Cristina Andersson näkee roboteille suuria mahdollisuuksia mm vanhusten hoidossa ja liikenteessä. Viikon uutisia summaa Uutispuntarissa kirjailija, mediavaikuttaja Harri Saukkomaa ja Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Ei itsenäistä Skotlantia

  Skotlannin ei haluta itsenäistyvän, selviää kansanäänestyksen tuloksista. Syitä ja seurauksia pohtivat toimittajamme Edinburghissa ja Lontoossa sekä Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Juhana Aunesluoma. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoo mitä hän tarkoitti huomiota herättäneellä suomettumiskommentillaan. Olisiko edessä paluu 1800-luvulle, jos suuren aurinkomyrskyn hiukkaspurkaus osuisi maahan? Tätä pohditaan Ilmatieteen laitoksen avaruussäätutkijan Ari Viljasen kanssa. Kolumnistina Risto Makkonen. Juontajana Mira Stenström.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Vihreät marssivat ulos hallituksesta

  Vihreät lähtivät hallituksesta ydinvoimapäätöksen myötä. Hallituksen sekä Vihreiden tiedotustilaisuuksia seuraamassa politiikan kommentaattori Ville Pernaa. Torstaiseurassa aiheena etätyö - kuka niin voi työskennellä ja kannattaako se? Juontajana Mira Stenström.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Avustusrekkoja Suomesta Ukrainaan

  Vaalihuoneistot aukesivat Skotlannissa, Glasgowssa tunnelmia kertoo tutkija Mari K. Niemi. Vieläkö Suomen hallitus on toimintakykyinen? Ministeri Jan Vapaavuori ja tutkija Markku Jokisipilä kommentoivat. Suomen julkinen sektori ja paisuva byrokratia saavat kyytiä EVAn pamfletissa. Nälkäpäivä kerää jälleen rahaa maailman kurjimmille, vieraana SPR:n Kalle Löövi. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Mihin menee talous?

  Suomen ensimmäisessä terrorismi-oikeudenkäynnissä on nostettu syytteet neljää henkilöä vastaan. Puhumme taloudesta ja suhdannenäkymistä. Vieraana ekonomisti ja johtava neuvonantaja Lauri Uotila Danske Bankista. Helsinkiin kaavaillun Guggenheim-taidemuseon arkkitehtuurikilpailu on saanut valtavan suosion. Nuorten hyvinvoinnissa on suuria eroja mm. tyttöjen ja poikien välillä, ilmenee THL:n kouluterveyskyselystä. Lisäksi olemme Vallattomasti valtiopäivillä. Aki Laine juontaa.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Aggressiiviset asiakkaat luovat pelkoa työpaikoilla

  Yhdysvallat lähettää 3000 sotilasta Länsi-Afrikkaan auttamaan Ebolan taltuttamisessa. Selvitämme, miltä Ebolan leviämistilanne tällä hetkellä vaikuttaa. Arvaamattomat ja aggressiiviset asiakkaat luovat pelkoa monelle työpaikalle. Vieraana turvallisuuskouluttaja Lauri Sundell. Politiikan ja talouden toimittajat arvioivat ilmapiiriä ydinpäätösten ympärillä. Avoimen datan avulla julkista raakatietoa voi käyttää hyväksi esimerkiksi tutkimuksessa ja bisneksessä. Mitä tästä kaikesta ajattelee avoimen tiedon visiönääriksikin tituleerattu professori Beth Simone Noveck? Ajantasan studiossa Mira Stenström.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Skotit äänestävät tunteella

  Sisätiloissa tupakointi halutaan kieltää lailla. Tuula Syrjänen Allergia- ja Astmaliitto. Skotlantilaisten tunnelmia ja katsaus historiaan- tutkijat Mari K. Niemi ja Tapio Bergholm. Tohtori Jukka Tarkan arvioita Ukrainan tilanteesta. Miksi ehkäisykielto on niin tärkeä osa vanhoillislestadiolaisten elämää? Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Hallitus tiukoilla Vihreiden lähdön uhatessa

  Mistä kouluissa voidaan vielä säästää? OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vastaa. Outi Alanko-Kahiluoto (Vihr), Ben Zyskowicz (Kok) ja Jouni Backman (SDP) pohtivat hallitustilannetta. Euroopan politiikassa kuohuu - puhetta Saksan islamistitaistelijoista ja Ranskan politiikasta. Kolumnistina Esko-Juhani Tennilä. Juontajana Elina Päivinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Lentoturvallisuus puhuttaa

  Lentoturvallisuus nousee uutisiin varsin tiuhaan tahtiin. Vieraana Euroopan lentoturvallisuusviraston hallituksen uusi puheenjohtaja, Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu. Ruotsissa pohditaan vaalitulosten seurauksia. Edessä ovat monimutkaiset hallitusneuvottelut, sanoo toimittajamme Tukholmasta. Yle aloittaa media-alan suurimmat yt-neuvottelut miesmuistiin. Noin 30 maan edustajat ovat Pariisissa etsimässä keinoja ISIS-järjestöä vastaan. Haastattelussa EU:n pienten pankkien valvonnasta vastaava johtaja Jukka Vesala. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori infoaa Fennovoiman ja TVO:n ydinvoimahakemuksista. Aki Laine juontaa.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Vieläkö Ruotsista on esikuvaksi?

  Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on monella tavalla ruotsalaisen kansankodin perintöä. On kilpailukykyä, on tasa-arvoa, on onnellisuutta. Maailma on kuitenkin muuttumassa, eivätkä kaikki tunnu pitävän pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusteita kestävinä. Mitä mieltä sinä olet Ruotsin linjasta maailmassa? Keskustelemme näistä asioista Ruotsin vaalituloksen pohjalta. Keskustelussa mukana entinen Suomen lehdistöneuvos Tukholmassa, nykyinen Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontro. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Hyvinvointierot kasvavat

  Pohjois-Euroopan suurin aurinkovoimala suunnitteilla Satakunnan Nakkilaan. Lapsiperheiden hyvinvointitutkimus. Pieniä ja keskisuuria yrityksiä patistetaan maailmalle. Kansanradio 35v. Uutispuntari: Pakotteet. Keskustelemassa EK:n Venäjä-asioista vastaava johtaja Kai Mykkänen ja Helsingin yliopistosta roomalaisen oikeuden ja oikeushistorian professori Jukka Kekkonen. Toimittajina Elina Päivinen ja Jakke Holvas.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Miten helpottaa putkiremonttia?

  Ex-komissaari, nykyinen meppi Olli Rehn komissaarivalinnoista ja pakotekiemuroista. Professori Pekka Sutela tarkentuneista pakotteista. Putkiremonttikeskustelu. Politiikan viikko. Ruotsin vaaliasetelmat. Venäjän verkossa jälleen Jarmo Mäkelä. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Onko sosiaalisella medialla merkitystä?

  Valtakunnallista hätäkeskuslaitosta yritetään siirtää pois Porista. Sisäministeri Päivi Räsänen kommentoi. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kertoi iskevänsä islamistista Isis-järjestöä vastaan, missä ikinä he ovatkin. Kriisinratkaisujärjestö CMI:n tutkija Mikko Patokallio arvioi Obaman linjauksia. Poliisien resursseista keskustelevat sisäministeriön poliisijohtaja Sanna Heikinheimo ja Suomen Poliisijärjestöjen Liiton puheenjohtaja Yrjö Suhonen. Torstaiseurassa keskustellaan sosiaalisen median vaikuttavuudesta ja vallankäytöstä. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Onko miehen ja naisen töitä?

  Työelämässä jylläävät edelleen perinteiset käsitykset siitä, mikä työ sopii naiselle ja mikä miehelle. Vieraana neuvotteleva virkamies Hillevi Lönn Työ- ja elinkeinoministeriöstä. Kolumnisti Aleksis Salusjärvi määrittelee nykyisen köyhyyden osattomuudeksi. Espanjassa vietetään Katalonian kansallispäivää La Diadaa. Tänään Suomessa vierailee luottoluokittaja Standard & Poor's selvittämässä näkemyksiä maan taloustilanteesta. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Uusi komissio julki

  EU-komission salkkujako. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela analysoi. Palkittu etätyöjohtaja kertoo etätyön hyödyt ja ongelmakohdat. Ebola. Vallattomasti valtiopäivillä: Pakotteet ja hallituksen yhtenäisyys. Valtiosalissa kansanedustajat Anneli Kiljunen, sd., Harri Jaskari, kok. ja Kaj Turunen, ps., Annu Passoja haastattelee. Juontajana Aki Laine

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Unohtuivat sosiaalipalvelut Sote-uudistuksessa?

  Sosiaalipuolen työntekijät ovat huolissaan sosiaalipalvelujen kohtalosta uudistuksessa. Venäläisiä lehtiä on lukenut Erkka Mikkola. Kansanedustajat pakotteista ja Fennovoimasta. Haastattelussa Anni Sinnemäki, vihr., Jukka Kärnä, sd. ja Mauri Pekkarinen, kesk. Mitä Islannissa mietitään purkautuvan tulivuoren juurella. Lopuksi neuvo omenien käytöstä. Omenamureke. Juontajana Elina Päivinen.

  Ajantasa: Muut audiot (16) fi:Program:rss

  Sisällä ja parvekkeella tupakointi loppumaan 2 vuodessa

  Allergia- ja astmaliitto sekä Hengitysliitto vaativat taloyhtiöiden sisätiloissa ja parvekkeilla tupakoinnin kieltämistä lailla. Kansallinen tupakkalainsäädäntö on parhaillaan uudistettavana sosiaali- ja terveysministeriössä. Vaatimusta perustelee korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen Allergialiitosta. Toimittajana on Jari Mäkäräinen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 16.9.2014.

  • Kesto: 4 min

  Putkiremonttia lykätään viimeiseen asti

  "Jos pistorasiasta tulee vettä, on korkea aika tehdä putkiremontti". Ajantasassa keskustellaan siitä, miten kauhea asia putkiremontti on tänä päivänä. Mukana lähetyksessä remonttiasiantuntija Juha Salmi ja remonttitalon asukas Mauri Tahvanainen. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 12.9.2014.

  • Kesto: 15 min

  Pitäisikö äitiyspakkaus muuttaa lapsikohtaiseksi?

  Tuleva äiti voi valita äitiysavustukseksi äitiyspakkauksen tai 140 euron verottoman rahasumman. Kelan ehtona on, että "asut Suomessa tai kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin". Radio Suomen Ajantasassa kuullaan tapauksesta, jossa suomalainen pariskunta jää ilman pakkausta, koska nainen ei kuulu riittävän ajoissa Suomen sosiaaliturvan piiriin työskenneltyään välillä ulkomailla. Hän olisi ollut oikeutettu pakkaukseen, mikäli hän olisi ollut EU- tai ETA-maasta tullut ulkomaalainen ja muuttaisi puolisonsa kanssa Suomeen. Kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen aiheesta. Hän ehdottaa äitiysavustuksen muuttamista vanhempainavustukseksi. Pitäisikö äitiyspakkaus myöntää jokaiselle suomalaiselle lapselle? Pitäisikö myöntämisperusteita mielestäsi muuttaa? Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 9.9.2014

  • Kesto: 8 min

  Metsät myyntiin parhaasta päästä

  Valtio haluaa metsät myyntiin, pelkkä raha kassasta ei kelpaa. Näin sanoo Ajantasan haastattelema Metsähallituksen uusi toimitusjohtaja Esa Härmälä. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 8.9.2014.

  • Kesto: 12 min

  Inside-tietoa presidentti Halosen vuosista

  Suomen ensimmäinen naispresidentti törmäsi rajusti miehisiin linnakkeisiin. Kuuntele Tarja Halosen lehdistöpäällikön Maria Romantschukin haastattelu Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 4.9.2014.

  • Kesto: 11 min

  Eduskuntapuolueiden Nato-kannat

  Kuuntele kaikkien eduskuntapuolueiden Nato-kannat tästä. Ajantasa kokosi puolueiden 'ryhmyrit' samaan studioon. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 4.9.2014.

  • Kesto: 14 min

  Millainen liiga on KHL?

  Helsingin Jokerien siirtyminen tänään alkavaan kiekkoliiga KHL:ään on ollut syksyn puheenaihe. Tukholmassa asuva kiekkotoimittaja Risto Pakarinen on tehnyt yhdessä itävaltalaisen maalivahdin Bernd Brücklerin kanssa kirjan siitä, millaista pelaaminen idässä on. Risto Pakarinen haastattelussa Yle Radio Suomen Ajantasa lähetyksessä 3.9.2014.

  • Kesto: 6 min

  Konsultit vievät rahat, virkamiehet kärsivät

  Kahden viime vuoden aikana konsultoinnin suosio on räjähtänyt. Tietokirjailija Matti Ylösen mukaan viestintätoimistosta puhuminen peittää sen, että kyse on tosiasiassa lobbauksesta. Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 2.9.2014.

  • Kesto: 14 min

  Voiko lapsella olla kolme biologista vanhempaa?

  Voiko lapsella olla kolme biologista vanhempaa? Tai kenties vielä useampia? Helsingin lapsettomuusklinikan ylilääkäri Anne-Maria Suikkari selvitti asiaa Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 1.9.2014. Kuva: Antti Eintola

  • Kesto: 5 min

  Tujusen oli aika lähteä

  Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen siirtyminen yksityisen viestintäyhtiön palvelukseen on käynnistänyt spekulaatiot lähdön syistä että myös seuraajasta. Ylen politikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti arvioi Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 29.8.2014

  • Kesto: 4 min

  We want more -ohjelman tuotantoyhtiö: Miljoonasateen soittajaa ei ole uhattu oikeustoimilla

  Ylellä parin viikon kuluttua alkavan musiikkiohjelman "We want more" tiimoilta käydään nyt kiivasta mediasotaa. Ohjelman tavoitteena on tuoda esiintymislavalle ja televisioon viisi esiintymisensä lopettanutta yhtyettä, bändejä kuten Miljoonasade, Don Huonot ja Neon 2. Miljoonasateen kosketinsoittaja Olli Heikkinen on julkisessa Facebook-päivityksessään lytännyt ohjelman ja haukkunut sitä epäeettiseksi ja tarkoitushakuiseksi. We want more -ohjelmaa tuottavan yhtiön ITV Finlandin vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine vastasi kosketinsoittaja Olli Heikkisen väitöksiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 27.8.2014.

  • Kesto: 5 min

  Suomen puolustuskyky kasvaa uuden sopimuksen myötä

  Puolustusministeriön erityisasiantuntijan Mika Varvikon mukaan Isäntämaan tukisopimus Naton kanssa kasvattaa Suomen puolustuskykyä, ei merkitse suurempaa lähentymistä Naton kanssa. Haastattelu kuultiin Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 27.8.2014 Kuva: Julien Warnand/EPA

  • Kesto: 5 min

  Vaikuttaako henkilökemia liikaa oppilaan arvosanoihin?

  Maailman paras koulu? -nimisessä kirjassaan psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen kirjoittaa siitä, miten temperamentti vaikuttaa oppilaiden arvosanoihin. Toimittajana Anna-Mari Rajala. Haastattelu kuultiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 12.8.2014

  • Kesto: 12 min

  Jake Nyman, 40 vuotta radiossa

  Yleisradion musiikkitoimittaja Jake Nymanin ensimmäinen radio-ohjelma lähetettiin Ylen Rinnakkaisohjelmassa 13.11.1972. Radioon hän päätyi sattumalta, mutta tajusi saman tien olevansa toiveammatissaan. Jakea haastateltiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 13.11.2012.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: 22.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 23.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 23.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 24.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 24.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 25.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 25.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 26.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 26.09.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 29.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 30.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 30.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 01.10.2014 52 min
  - Ajantasa: 01.10.2014 57 min
  - Ajantasa: 02.10.2014 52 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä