Areena
 • TV
 • Radio
 • Ajantasa

  Sotshin kisoihin uudessa vireessä?

  57 min
  • Esitetty: Yle Radio Suomi
  • Kuunneltu: 195 kertaa ( Kuunneltavissa ulkomailla )

  Sarja Ajantasa »


  Ajantasa: Jaksot (1355) fi:Program:rss

  Kirkolta uudet teesit

  Piispainkokous on laatinut uudet teesit, jotka julkaistiin tänään. Kuulemme, mitä mieltä niistä ovat arkkipiispa Kari Mäkinen ja Espoon piispa Tapio Luoma. Mikä oli Minskissä käytyjen Ukraina-neuvottelujen keskeisin saavutus? Suurlähettiläät arvioivat. Valtioneuvosto kertoo EU:n Venäjä-pakotteiden ja Venäjän vastapakotteiden taloudellisista vaikutuksista. Onko vetyperoksidi uusi ase sinilevää vastaan? Setvimme myös kohua Ylen We Want More –ohjelman ympärillä. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Millainen liiga on KHL?

  Ukrainan kriisi ei ole vaikuttanut Suomen asemaan Yhdysvaltain silmissä, näin uskoo Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde. Kaikille on varmaan käynyt selväksi, että hallitus on kokoontunut Säätytalolle sopimaan ensi vuoden tuloista ja menoista. Miten vaikea vääntö on menossa, sitä arvioi kolme kansanedustajaa. Jääkiekkoliiga KHL on otsikoissa jatkuvasti, lähinnä siksi, että Jokerit aloittaa sarjassa ensimmäisen kautensa. Haastattelussa mies. jolla alkaa sarjassa jo neljäs kausi ainoana länsimaisena päätuomarina, hän on jyväskyläläinen Jyri Rönn. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kuka oli Aurora Karamzin?

  Ukrainan kriisiä ratkaistaan Minskissä. Tunnelmia paikan päältä. Kirjailija Raija Oranen on tehnyt kirjan Aurora Karamzinin elämästä. Ainakin helsinkiläiset ovat törmänneet nimeen, on mm. Auroran katua ja sairaalaa. Israelin ja palestiinalaisten konflikti on yksi eniten kansainvälisesti uutisoitu konflikti. Kielletty kansa - Elämää palestiinalaisalueilla -kirjan tekijä, Turun Sanomien toimittaja Tuomas Mustikainen kertoo siitä, mistä uutisjutuissa ei niinkään kerrota. Naisjohtajaa kokeillaan, kun puolue on vaikeuksissa. Näin arvioi politiikan tutkija Mari K. Niemi, joka väittelee lauantaina puoluejohtajuudesta ja median roolista. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Liiallinen digipelaaminen haittaa yhä useammin läheisiä

  Skotlantilantilaiset äänestävät itsenäistymisestä noin kolmen viikon päästä. Viimeinen suuri tv-väittely aiheesta käytiin myöhään eilen illalla. Mitkä ovat suurimpia kiistakysymyksiä tällä hetkellä? Pasi Myöhänen Lontoosta arvioi. Liiallisesta digitaalisesta pelaamisesta on haittaa läheisille. Näin kokee kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista. Rahapeliongelmaisille löytyy paikkoja, joista apua voi hakea, mutta tavallisille pelaajille apua on tarjolla huomattavasti vähemmän. Lopuksi Kaukoputkessa tarkastellaan ulkomaiden tapahtumia. Juontajana Elina Päivinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kokoomusministeri Laura Räty tulilinjalla

  Pitäisikö jokaisen suomalaisen selvittää omat geenitietonsa, Professori Olli Kallioniemi kertoo. Kokoomusministeri Laura Räty tulilinjalla - Ylen politiikan päällikkö Pekka Ervasti arvioi mistä on kysymys. Kehitysministeri Pekka Haavisto arvioi ISIS-järjestön uhkaa ja ebola-tilannetta. Suomen sotaorvoista kertoo emeritusprofessori Markku Ojanen. Frisbeegolf on välineurheilua. Juontajana Aki Laine.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Sienipaikkoja ja sienireseptejä

  Ajantasan Suora linja. Löytyykö luonnosta sieniä hellekesän jälkeen? Vieraana Uudenmaan Martoista järjestöpäällikkö Anne Lempinen, toimittajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Cheek ja Armi Kuusela villitsevät

  Olympiastadionilla Cheekin mammuttikonsertit.Venäläisten kalaralli itärajalla. Muhos odottaa 80-vuotiasta kauneuskuningatarta.Uutispuntarissa viikon tapahtumia kommentoivat sosiologi Tiina Arppe ja kirjallisuudentutkija Teemu Ikonen, puntari-isäntänä Jakke Holvas.Ajantasan juontajana Anne-Mari Rajala

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Budjettirahat, karhutarinoita ja kauneuskuningatar

  Piteneekö oppivelvollisuus, entä miten jaetaan korkekoulujen rahat, molemmista asioista on kova kädenvääntö, kuulemme opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun ajatukset. Armi Kuusela-Williams Miss universum vuodelta 1952 palaa kotiseudulleen Muhokselle. Ilomantsissa kisataan karhunveistossa ja kerrotaan karhutarinoita. Sipuli ja mustikka sopivat yhteen! Juontajana Aki Laine

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Suomalaistaide maailmalla

  Venäläisviranomaiset jahtaavat McDonaldseja. Sulkemisia ja yllätystarkastuksia. Miten suomalainen taide pärjää maailmalla? Vieraana Euroopassa viime vuodet vaikuttanut suomalaisgalleristi ja kuraattori Krista Mikkola. Suomalaiset pakkautuvat yhtä tiiviimmin maan etelä- ja lounaisosiin, kertoo tänään julkistettu muuttoliiketutkimus. Torstaiseura: Itsensä työllistäminen - ratkaisu työttömyyteen? Yle Lahti. Studiossa Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Ay-liike, takana loistava tulevaisuus?

  Asumismenojen kehitys tutkittu. Ay-liike juhlistaa tänään 120 vuottaan. Kolumni, Aleksis Salusjärvi. Entisen puolustusvoimain komentajan, kenraali Gustav Hägglundin haastattelu. Kemin majakan remontti. Lopuksi käymme sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn toimittajatapaamisessa. Juontajana Kalle Suomi

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Poliisin tehoseurannan tulokset!

  Tienvarsien tolppakamerat räpsyvät, poliisin tehoseurannasta Ajantasan aluksi. Suomessa jo 50-tuhatta akateemista työtöntä, erityisesti insinöörejä, mutta myös maistereita. Syyriassa sodalle ei näy loppua. Kesän salamasaldo.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Kuntapalvelut leikkuriin?

  Hallitusko päättää, mistä kunnat karsivat? Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen vastaa. Tapaamme myös maailmanparantaja Pekka Peltolan. Hän on entinen Vanhan valtaaja ja Reporadion kehittäjä ja Päätä seinään -muistelmien kirjoittaja. Sorsastus alkaa, mutta sorsa ei ole metsästäjän suosikkisaalis. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Ovatko eläintarhat enää tarpeen?

  On taas maapallon ylikulutuspäivä, huomisesta elämme velaksi. Korkeasaaren kävijämäärät ovat supistuneet, onko eläintarhoille enää tilausta? Yhdysvaltoja piinaavat tummaihoisen nuorukaisen kuolemasta alkaneet levottomuudet. Pohdimme syitä. Esko Seppänen on kirjoittanut kirjan Suomen rikkaista. Mitä on nosebovaikutus, plasebon paha pikkuveli? Linnut ovat jo aloittaneet syysmuuton. Juontajana Tuukka Pasanen.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 57 min

  Pysähtyikö Isisin eteneminen?

  Kasvutilannekatsuas. Jääkö vilja peltoon? Ulkomaantoimittaja Tom Kankkonen kertoo Irakin ja Syyrian tilanteesta. Tiistain kolumnistina on Esko-Juhani Tennilä. Mammutit ovat palanneet Luonnontieteelliseen museoon. Voisiko Olli Rehnistä tulla salkuton komissaari ja mikä se sellainen on? Lopuksi käväisemme sosiaaliministeri Huovisen toimittajatapaamisessa ja aiheena on tietysti sote. Juontajana Annu Passoja.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min

  Kisakone kotiin!

  EM-kone kotiutuu. Puhumme myös asiantuntijahoitajista, mitä he tekevät ja miten työn kuva vaihtelee eri maissa. Kuulemme pääministeri Aleksander Stubbin arviot ponnisteluista Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi ja sekin selviää, miksi entinen keskustan konkaripoliitikko saa tänään Venäjän korkeimman kunniamerkin. Päivi Neitiniemi juontaa

  Ajantasa: Muut audiot (5) fi:Program:rss

  We want more -ohjelman tuotantoyhtiö: Miljoonasateen soittajaa ei ole uhattu oikeustoimilla

  Ylellä parin viikon kuluttua alkavan musiikkiohjelman "We want more" tiimoilta käydään nyt kiivasta mediasotaa. Ohjelman tavoitteena on tuoda esiintymislavalle ja televisioon viisi esiintymisensä lopettanutta yhtyettä, bändejä kuten Miljoonasade, Don Huonot ja Neon 2. Miljoonasateen kosketinsoittaja Olli Heikkinen on julkisessa Facebook-päivityksessään lytännyt ohjelman ja haukkunut sitä epäeettiseksi ja tarkoitushakuiseksi. We want more -ohjelmaa tuottavan yhtiön ITV Finlandin vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine vastasi kosketinsoittaja Olli Heikkisen väitöksiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 27.8.2014.

  • Kesto: 5 min

  Suomen puolustuskyky kasvaa uuden sopimuksen myötä

  Puolustusministeriön erityisasiantuntijan Mika Varvikon mukaan Isäntämaan tukisopimus Naton kanssa kasvattaa Suomen puolustuskykyä, ei merkitse suurempaa lähentymistä Naton kanssa. Haastattelu kuultiin Yle Radio Suomen Ajantasa-lähetyksessä 27.8.2014 Kuva: Julien Warnand/EPA

  • Kesto: 5 min

  Vaikuttaako henkilökemia liikaa oppilaan arvosanoihin?

  Maailman paras koulu? -nimisessä kirjassaan psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen kirjoittaa siitä, miten temperamentti vaikuttaa oppilaiden arvosanoihin. Toimittajana Anna-Mari Rajala. Haastattelu kuultiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 12.8.2014

  • Kesto: 12 min

  Jake Nyman, 40 vuotta radiossa

  Yleisradion musiikkitoimittaja Jake Nymanin ensimmäinen radio-ohjelma lähetettiin Ylen Rinnakkaisohjelmassa 13.11.1972. Radioon hän päätyi sattumalta, mutta tajusi saman tien olevansa toiveammatissaan. Jakea haastateltiin Yle Radio Suomen Ajantasa-ohjelmassa 13.11.2012.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Ajantasa: 28.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 28.08.2014 57 min
  - Ajantasa: 29.08.2014 52 min
  - Ajantasa: 29.08.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 01.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 02.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 02.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 03.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 03.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 04.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 04.09.2014 57 min
  - Ajantasa: 05.09.2014 52 min
  - Ajantasa: 05.09.2014 57 min
  - Ajantasa: Ajantasa: Suora linja 52 min
  - Ajantasa: 08.09.2014 57 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä