Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Radioteatteri

  Ruuhkavuosi. Humoristinen kuunnelma arjesta selviytymisestä. Minna on päättänyt saada elämänsä kertaheitolla uomiinsa. Hänellä on käsissään kolme suurta projektia: pro gradun tekeminen, omakotitalon rakentaminen maalle ja vauva, joka on jo tulossa. Siinä samalla hän rahoittaa projektejaan eroottisten romaanien käännöksillä ja yrittää hoitaa ystävyyssuhteita ja parisuhdetta. Karuselliksi muuttuneen elämän kyydissä ei ole helppo pysyä. Ohjaus: Soila Valkama. Äänisuunnittelu: Anders Wiksten. Rooleissa: Outi Vuoriranta, Valtteri Tuominen, Kati Outinen, Liisa Kuoppamäki, Miitta Sorvali ja Mikko Viljanen. Valiouusinta vuodelta 2008. Naisen heinäkuun ohjelmistoa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 38 min
  • Sarja 26 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Puluboin ja Ponin Loisketiivis kirja, osa 13. Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja, 16-osainen sarja. Edellisessä osassa Poni leikki äitinsä kanssa ja äiti melkein parani noidannuolesta. Puluboi ja Ponin isä kalastivat ja viettivät sympaattista yhdessäoloa, joka ei ikinä kestä kauaa. Osa 13. Kijoittanut Veera Salmi, ohjannut Erja Manto, äänisuunnittelu: Ari Mursula, Puluboi: Juha Pulli, Poni: Karoliina Niskanen, tuotanto: Soila Valkama, Radioteatteri.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 14 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioteatteri

  Majuri Marras purjehtii, osa 6/6. Tässä Majuri Marraksen jutussa kihisee Välimeren tienoo eriasteista konnaa, valonarkaa salahanketta ja kuoleman vaaraa. Klassillisen asetelman mukaan nimikkosankari joutuu tietysti seikkailujen kurimukseen, ja kaiken maailman roistojen punoessa juoniaan seuraa tilanne toistaan suvantopaikkaa tavoittamatta, eikä kaunista naistakaan puutu pelistä. Jännityskuunnelman on kirjoittanut Osmo Ilmari ja ohjannut Esko Mannermaa. Päärooleissa ovat: Majuri Marras - Sasu Haapanen. Tohtori - Tauno Söder. Madeleine - Ansa Ikonen. Uusinta on vuodelta 1963.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 26 jaksoa »

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Jorma Ollila, Kimi Räikkönen ja lupa tappaa. Tohtori Raimo ja Mirkku pääsevät Jorma Ollilan kyytiin ja Kimi Räikkönen on kuskina. Jorma Ollilalla on uusi työryhmäraportti autoverotuksen uudistamisesta. Upgreidaa tienkäyttöoikeutesi ja saat lisätä persoonallista nopeusrajoitustasi jopa 100 prosentilla.

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Naisen heinäkuun Radioateljee: Tunteeni eivät ole tuhkaa. - japanilaista runoutta 200 vuotta sitten. Japanista suomentanut Kai Nieminen. Käsikirjoitus ja ohjaus: Harri Huhtamäki. Kertojat: Helka-Maria Kinnunen, Tiia Louste ja Eero Saarinen.Musiikki: Minna Padilla. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki. Ohjelma on tehty yhteistyössä Sinebrychoffin taidemuseon kanssa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 57 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Kysymyksiä kuulle. H’ô Xuân Hu’o’ng on tunnetuimpia vietnamilaisia runoilijoita, joka eli 1800-luvun alkupuolella.Hän kirjoitti naisen oikeudesta omaan kehoonsa, tasavertaisesta rakkaudesta, avoimesta eroottisesta ilottelusta. Hän pilkkasi miehistä kyvyttömyyttä ja kritisoi voimakkaasti patriarkaalista yhteiskuntajärjestystä.Omana aikanaan hän rikkoi lähes kaikki tabut, mutta tuli nopeasti suosituksi ja on tänään vietnamilaisen runouden kiistaton klassikko. Runojen käännökset Rauni Turkia ja Kai Nieminen. Käsikirjoitus ja ohjaus Harri Huhtamäki. Kertojina ovat Helka-Maria Kinnunen, Tiia Louste ja Rauni Turkia. Tekninen toteutus Pekka Lappi.Tuottaja Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Ääniversumi

  Siiri ja sininen kaupunki. Juha Siltasen "pieni kuunnelma" Siiri ja sininen kaupunki. Teos on kirjoitettu kansainvälistä EBU:n Ensimmäisen maailmansodan syttymisen 100 -päivän muistolle omistettua nettihanketta varten. Tällä EBU:n sivulla on kuultavissa teoksia yli 20 Euroopan maasta. Tämän teoksen lyhennetty versio on niistä yksi. Rooleissa: Jukka Voutilainen, Jarkko Pajunen, Karoliina Niskanen, Meri Nenonen, Antti Virmavirta ja Juha Pulli. Ohjaus: Soila Valkama Äänisuunnittelu: Anders Wiksten

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 13 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioateljee

  Sodan lapset. Lapset edustavat muutosta – tulevaisuudessa. Mutta millaista muutosta – tulevaisuutta odottaa lapsi, joka ei koskaan ole kokenut rauhaa? Joka ei edes tiedä, mitä rauha tarkoittaa? Ohjelman materiaali on kerätty Libanonista ja Kamputsean pakolaisleireiltä Thaimaasta vuonna 1983. Ohjelman idea syntyi George Orwellin lauseesta: Paikalliset sodat ovat tuottoisia. Nyt elämme kesää 2014, mutta onko mikään muuttunut? Sodan lapset sai kunniamaininnan Prix Futura kilpailusta Berliinissä 1985. Käsikirjoitus Harri Huhtamäki ja Sahban Mroueh ja ohjaus Eira Johansson ja Pekka Ruohoranta. Kertojana Tom Wentzel ja tekninen toteutus Pekka Lappi. Tuottaja Harri Huhtamäki.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  Osa 16/20, Herra Ankkastjerna päiväkodissa. Tiina Weckström lukee Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjoittamia pikkujuttuja otsikolla Herra Ankkastjerna. Ohjaus ja tuotanto: Erja Manto, Radiotetatteri.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 25 jaksoa »

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Ladattavat sadut

  Taikurin oppipoika. Poika muuttaa taikurin oppilaaksi ja oppii itsekin monia hyödyllisiä temppuja. Samalla hän selvittää salaperäisen taikurin salaisuuden. Lukija Iina Suominen.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Juha

  Osa 1. Ensimmäiseksi suomalaiseksi ammattikirjailijaksikin mainitun Juhani Ahon ( 1861 - 1921 ) tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Juha kuullaan nyt Radioteatterin klassikkoluentana. Romaani ilmestyi v. 1911. Lukija on Erja Manto.

  Äänikirja: Helsinkiin

  Osa 01. Juhani Ahon pienoisromaani kertoo nuoren ylioppilaan matkasta Kuopiosta Helsinkiin, Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Päähenkilö on ylempää keskiluokkaa edustava Antti Ljungberg. ?Se on pääasiallisesti psykoloogillinen kuvaus, jossa on koetettu esittää, kuinka vapaa ylioppilaselämä viettelyksineen tempaa nuoren kokemattoman miehen mukaansa ?, kuvasi kirjailija itse teostaan vuonna 1889. - - - Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Muualla Yle.fi:ssä