Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Demareiden tuulitunneli - idiotismin perusteet 1. Vaalien alla politiikka on tyhmempää kuin koskaan, koska nyt voi eniten vaikuttaa äänestäjiin, jotka eivät tiedä mitään politiikasta. Tyhmyys tiivistyy puolueiden vaalimainoksissa, joita tohtori Raimo ja Mirkku viilaavat esityskuntoon. Mutta miksi Erkki Tuomioja ja Jutta Urpilainen joutuvat tohtori Raimon Tuulitunneli-kurssille?

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 9 min
  • Sarja 42 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Sokeain kuunnelmapalkinnon voittaja. Sokeain kuunnelmaraati on valinnut parhaan kuunnelman Yleisradion vuoden 2014 kotimaisista kantaesityksistä. Voittaja kuunnelma on neliosainen lasten kuunnelma Kuinka-Kum-maa on kaikkialla. Kuunnelman on Marjatta Kureniemen lastenromaanista dramatisoinnut Melina Voipio ja sen on ohjannut Anne Rautiainen, äänisuunnittelu on Ari Mursulan. Rooleissa: Ulla Raitio (Pau), Emilia Sinisalo (Prinsessa Lilaloo), Meri Nenonen (Äiti ja kuningatar Blanka), Ursula Salo (kertoja), Antti Lang (Prinssi Haakon), Antti Virmavirta (isä), Jouko Keskinen (Kattovaari), Timo Ruuskanen (Herra Oksanen), Erja Manto (Nappulavuoren noita), Ylermi Rajamaa (Prinssi Hassun-Hauska), Aarni kivinen (Rosvopäällikkö Krumpus), Marjaana Kuusniemi (Saranna Saara ja Täti Törrönen) ja Jorma Hellström (Nurkkalukki)

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 59 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Radioteatteri esittää

  Dianan lokikirja 2/20. Näyttelijä Elsa Saisio lukee äitinsä kirjailija Pirkko Saision kirjoittamaa hilpeää teosta, joka kertoo pienen perheen ihanista kesistä mahonkiristeilijä Dianan matkassa merellä. Kirjailija-elokuvaohjaajapari Pirkko Saisio ja Pirjo Honkasalo osti aikuisiässä ensimmäisen moottoripurjehtijansa kesäksi 1988. Mahonkivene Dianan omistajien mukana purjehtimassa oli usein myös Saision kouluikäinen tytär Elsa sekä suuri joukko ystäviä. Pirkko Saisio piti lokikirjaa perheen kesistä Dianan matkassa. Lokikirjaan taltioituivat niin matkustajien nimet, säätila, veneen kunnosta johtuneet vastoinkäymiset kuin mantereelle ja saariin tehdyt retketkin. Merkinnät ovat tekstejä, piirroksia ja sarjakuvia. Lokikirjan on radiolle sovittanut Juha-Pekka Hotinen. Sarja on lähetetty v. 2011 Yle Radio Suomessa.Tuottaja Erja Manto, Yle Draama.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 13 min
  • Sarja 48 jaksoa »

  Radioteatteri esittää

  Kuunnelman esittely: Maailmanlaajuinen finanssikriisi ja kuinka siitä selviydyttiin samana maanantaina. Haastateltavana ohjaaja Janne Tapper. Toimittajana Salla Matusiak. Kuunnelma lähetetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 12.4. klo 15.00 ja maanantaina 13.4. klo 19.03.

  Koraani fi:Recommended:rss

  Koraani

  Jakso 12/60: Pöydän suura jatkuu. Aadamin poikien tarina. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen; luennassa käytetään professori Jaakko Hämeen-Anttilan vuonna 2013 valmistunutta suomennosta. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain

  Koraani

  Suura 4/114: Naisten suura. Koraania lukee Pekka Savolainen. Koraani koostuu 114 suurasta.

  Koraani

  Jakso 11/60: Naisten suura päättyy. Pöydän suura alkaa. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen; luennassa käytetään professori Jaakko Hämeen-Anttilan vuonna 2013 valmistunutta suomennosta. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain.

  Koraani

  Jakso 10/60: Naisten suura jatkuu. Säädöksiä ja kehotuksia mm. taistelemisesta, naisista ja avioerosta. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen; luennassa käytetään professori Jaakko Hämeen-Anttilan vuonna 2013 valmistunutta suomennosta. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain.

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Tähden nimi on koiruoho. Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta on kulunut 29 vuotta. Ne jotka ovat sen kokeneet ja vielä hengissä, elävät sen kanssa lopun ikäänsä. Myrkkyjen vaikutukset näkyvät jo seuraavassa polvessa - ja kuinka monessa polvessa tästä eteenpäin? Tshernobylin uhrien kärsimykset ovat mittaamattomia, mutta vielä dramaattisemmaksi onnettomuuden tekee se, että sen seuraukset ovat ihmisen mittakaavassa ikuisia. Pelkästään Valko-Venäjän maaperässä on niin paljon radioaktiivisia aineita, että se vastaa tiedemiesten mukaan 350 Hiroshiman atomipommia. Radioaktiivisuus säilyy kymmeniätuhansia vuosia. Tshernobyl on enemmän kuin katastrofi. Se on ilmiö, joka ylittää kykymme kuvailla sitä. Se sysää meidät toisenlaiseen maailmaan, jossa luonto on äkkiä muuttunut viholliseksi. Tutut käsitykset tilasta ja ajasta eivät enää pidä paikkaansa eikä todellisuutta voi enää nähdä samalla tavalla kuin ennen. On alkanut uusi aistihistoria. Tshernobyliä luonnehditaan venäläisen mentaliteetin katastrofiksi: venäläiset tuntevat vastenmielisyyttä teknologiaa ja laitteita kohtaan. Tshernobyl nähdään myös osoituksena neuvostopakanallisuudesta: ihminen on mestari ja luomakunnan kruunu. Hänellä on oikeus tehdä planeetalleen mitä tahtoo. Pahinta olikin se, että ydinvoimalan riskejä vähäteltiin ja onnettomuuden mahdolliset vaikutukset salattiin. René Farabet, ranskalainen radiofeaturen pioneeri, on koonnut vaikuttavan dokumentin Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudessa mukana olleiden ja sitä läheltä seuranneiden ihmisten kokemuksista ja tunteista. Se perustuu Svetlana Aleksejevitshin teokseensa Tshernobylin ääniä kirjaamiin muistikuviin ja hänen omaan todistajankuvaukseensa sekä alueella vierailleen elokuvantekijän Vladimir Tshertovin äänityksiin ja kommentteihin. Ohjelma on erityisen hyvää kuultavaa varsinkin kansanedustajille. Farabet kävi itse tekemässä tämän suomenkielisen version Radioateljeelle vuonna 2002. Suomennos on Hilkka Pekkasen. Suomalaisina kertojina dokumentissa ovat Helka-Maria Kinnunen, Tiia Louste, Eero Saarinen ja Tom Wentzel. Teknisestä toteutuksesta vastaa Pekka Lappi. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 56 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Ääniversumi

  Päivästä päivään - Each Day at a Time. Käsikirjoitus: Myna Trustramin ja Helka-Maria Kinnusen Ohjaus: Helka-Maria Kinnusen Äänisuunnittelu: Tiina Luoma Kun jotain ilmeisen kestämätöntä tapahtuu sinua neuvotaan ottamaan päivä kerrallaan, aivan kuin tulevaisuutesi olisi pyyhkäisty pois. Päivät kulkevat kulkuaan ja kärsimys täyttää ne. Kaksikielinen äänitaideteos viipyy päivittäisissä yrityksissä löytää lohtua. Kuinka etsiä lohdutusta, kun tuntee olevansa lohduttamaton? Miten kirjoittaa päiväkirjaa, kun elämästä on tullut kirjoittamatonta? Miten erottaa murhe melankoliasta. Kukkapäiväkirja ja ihmisääni ovat keskeisiä elementtejä teoksessa, joka sisältää myös lyhyitä lainauksia seuraavilta: Christopher Bollas, British Council Collection: Passports, Maud Ellman, Sigmund Freud, Ali Smith. Myna Trustram on Stockportissa asuva kirjoittaja ja kuraattori. Hän alkoi työstää kukkapäiväkirjaprojektiaan liityttyään taiteellisten tutkijoiden opintopiiriin (Circle 7), joka toimii osana Pohjoismaista Kesäyliopistoa. Näyttelijä, käsikirjoittaja Helka-Maria Kinnunen on mukana samassa ryhmässä. Hän vastaa teoksen suomennoksista ja on ohjannut sen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 47 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Vasaroiden kaikuja. Tapani Rinne on jo vuosikausia ollut johtavia pioneereja ambientmusiikin saralla ja hän on aina etsinyt uusia tapoja säveltää ja soittaa sitä. Piano ja flyygeli eivät tavanomaisimpia soittimia tällä alueella, sillä pianistit harvoin haluavat soittaa äänimaisemallisesti. Mutta Iro Haarla on tehnyt vuosia yhteistyötä Tapani Rinteen ja Tuomas Norvion kanssa. Kesällä 2014 Tervakoskella syntyi äänimaisema musiikkia. Featuren Vasaroiden kaikuja ovat Radioateljeelle tehneet Iro Haarla, flyygeli; Tapani Rinne, bassoklarinetti ja Tuomas Norvio, live-elektroniikka. Ohjelmassa kuultavat tekstit ovat Pentti Saaritsan kokoelmasta Julkiset salasanat. Kertojana on Eero Saarinen ja tekninen toteutus on Tuomas Norvion. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat. Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat ohjelmassa kirjailija Antti Hyryn kuulaat ajatukset tulkitsee näyttelijä Hannu-Pekka Björkman yhdessä Jukka Perkon sävellysten kera. Perkon lisäksi mukana ovat kitaristit Jarno Saari ja Teemu Viinikainen. Kaikkia näitä taiteilijoita leimaa pyrkimys ilmaisun vilpittömyyteen. Olla niin kuin puu, kivet ja maa, kuten Antti Hyry kirjoittaa. Idea Hyryn esittämiseen syntyi taiteilijoiden yhteisestä kokemuksesta Pyhäniemen kesässä muutama vuosi sitten. Perkon ja Björkmanin yhteinen konsertti Hollolan kirkossa kirkasti ajatuksen siitä, miten Hyryn tekstit saavat meditatiivisen ulottuvuuden esitettyinä. Miten musiikki ja proosa yhdessä muodostavat kudelman, jonka säikeistä muodostuu kuvia jotka ovat täynnä herkkyyttä ja voimaa. Antti Hyry on siitä harvinainen kirjailija, että dramatiikka ei synny konflikteista ihmisten välillä vaan ajan kulumisesta. Se todentuu lukijalle – kuulijalle - ihmisen sisäisissä liikkeissä, huomioissa, junan huojunnassa, veden virtauksessa, hämärän tulossa. Hyryn teksti on kiinteää ja samalla kirkasta kuin lasi. Sen läpi näkee – tai kuulee. Kaikki maailmankaikkeudessa tuntuu olevan paikoillaan. Mutta ihmisen mieli vaeltaa. Ohjelman ovat Radioateljeelle toteuttaneet Hannu-Pekka Björkman, Jukka Perko, Jarmo Saari ja Teemu Viinikainen. Tekstit ovat Antti Hyryn. Tekninen toteutus on Juha Jäntin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  Osa 11. Ville Myllyrinne lukee Jari Järvelän pikkujuttuja.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 3 min
  • Sarja 23 jaksoa »

  Karhukirjeitä kuntolomalta

  Karhukirjeitä kuntolomalta 20.kirje. Jukka Parkkisen ”Karhukirjeitä kuntolomalta” 20 kirjettä Karvoselle, joissa kuullaan miten Amalia- tädin kuntoloma etenee. Näitä ennen julkaisemattomia kirjeitä lukee se ainoa oikea: Juho Milonoff

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Helsinkiin

  Osa 01. Juhani Ahon pienoisromaani kertoo nuoren ylioppilaan matkasta Kuopiosta Helsinkiin, Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Päähenkilö on ylempää keskiluokkaa edustava Antti Ljungberg. ?Se on pääasiallisesti psykoloogillinen kuvaus, jossa on koetettu esittää, kuinka vapaa ylioppilaselämä viettelyksineen tempaa nuoren kokemattoman miehen mukaansa ?, kuvasi kirjailija itse teostaan vuonna 1889. - - - Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Lapsuuden muistoja ja lastuja

  Osa 01. Kansalliskirjailijan ja psykologisen realismin mestarin laajaan tuotantoon kuuluu myös ?lastuja?, pienproosaa. ?Lastut? ovat osa tekijänsä omaelämäkertaa: henkilökuvia, tunnelmapaloja ja muistoja lapsuudesta. ?Lastuja? Juhani Aho kirjoitti vuosina 1891-1921. - - - Kuva: Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Juha

  Osa 1. Ensimmäiseksi suomalaiseksi ammattikirjailijaksikin mainitun Juhani Ahon ( 1861 - 1921 ) tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Juha kuullaan nyt Radioteatterin klassikkoluentana. Romaani ilmestyi v. 1911. Lukija on Erja Manto.

  Muualla Yle.fi:ssä