Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Radioteatteri esittää

  Sherlock Holmes ja herttuan poika, osa 3/3. Yksityisetsivä Sherlock Holmes ei poistu mielellään Lontoosta, mutta kohtuullisen iso palkkio voi muuttaa asiaa. Niinpä hän päättää lähteä apulaisensa Tohtori Watsonin kanssa Pohjois-Englantiin, missä seudun mahtimiehen Holdernessen herttuan 10-vuotias Arthur-poika on kadonnut. Arthurin lisäksi myös hänen saksan opettajansa näyttää hävinneen. Pohjoisen ilma tekee herra Holmesin reippaaksi ja retkeillen hän alkaa ratkaista visaista juttua. Ja miten siihen liittyvät nummilta löytyvät lehmien jäljet, vaikkei itse lehmiä näy missään? Sir Arthur Conan Doylen tarinan on sovittanut ja ohjannut Jukka Voutilainen. Päärooleissa Heikki Nousiainen ja Juha Muje.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 24 min
  • Sarja 36 jaksoa »

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Hyvää itsenäisyyspäivää, herra presidentti. Kuinka kaikki oikein kävi, miten Tohtori Raimo pelasti presidentin Itsenäisyyspäivän juhlat? Presidentti Niinistö oli sulkeutunut toilettiin ja peruuttanut pirskeet. Melenilmaus ei ollut suunnattu Jennin vauvan sinistä pukua vastaan vaan tekemätöntä ja kyvytöntä hallitusta vastaan. Ei saanut pääministeri, ei Jenni, eikä Kirsi Piha presidenttiä ulos.

  Radioteatteri esittää

  Lumen pelko. Nuori mies oudossa paikassa ja vieraassa seurassa. Häntä ympäröivä juhliminen tuntuu etäiseltä ja juhlijat ovat etäisiä, kuin nuorta miestä parempia. Mutta uteliaisuuden vetovoima synnyttää yhteyden: punahuulinen nainen, miehisten kosteiden unien kohde, puhuu hänelle ja vie nuorukaisen pois kuin uuteen uneen. Timo K. Mukan novellista dramatisoinut: Hanna Jääskinen. Ohjaus: Heljä-Talvikki Ahonen. Pääosassa Ilkka Heiskanen. Novellia Lumen pelko on sanottu Timo K. Mukan tuotannon radionomaisimmaksi. Radioteatterissa siitä on syntynyt tiheä ja surrealistinen tulkinta. Mukan syntymästä tulee kuluneeksi 70 vuotta 17. joulukuuta. Valiouusinta vuodelta 1990.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 53 min
  • Sarja 36 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Liisan seikkailut ihmemaassa, osa 4/12. ”Kanin kodissa ” Teoksen on kääntänyt 1906: Anni Swan Lukija: Juha-Pekka Mikkola Ohjaus ja äänisuunnittelu: Tiina Luoma

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Mielenkuvia. ”Alussa on ääni. Sitten tulevat kuvat.” Radioateljee-ohjelma Mielenkuvia – mieleenjohtumia rakentuu päinvastaisessa järjestyksessä kuin radio-ohjelmat yleensä: lähtökohtana eivät ole haastattelut, kirjoitetut tekstit tai edes aihe, vaan äänet.Tämä äänien yhtä aikaa abstrakti, itsensä ulkopuolelle viittaamaton akustinen todellisuus toimii ponnahduslautana assosiaatioille, jotka puetaan sanoiksi, sanojen synnyttämiksi kuviksi tai lyhyiksi kohtauksiksi. Käsikirjoitus ja ohjaus: Matti Ripatti. Musiikki: Harri Huhtamäki, Tuomas Norvio ja Tapani Rinne. Kertojat: Antti Reini ja Elsa Saisio. Tekninen toteutus: Pekka Lappi.Ttuottaja Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 42 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioateljee

  Talo maalla. Talo maalla, järven rannalla – kesämökki – on monelle suomalaiselle paluuta lapsuuden maisemiin. Se on sekoitus nostalgiaa, lomaa ja suhdetta luontoon. Kesämökkikulttuuri heijastelee myös hyvin suomalaista mentaalihistoriaa ja nyky-yhteiskunnan arvoja. Radioateljeen ohjelma Talo maalla viljelee näitä kesämökin ääniä uudella tavalla. Äänillä on karaktääri, omat roolinsa, omat soolonsa puheiden lomassa. Käsikirjoirus ja ohjaus Harri Huhtamäki. Äänisuunnittelija Jim McKee. Kertojina ovat Helka-Maria Kinnunen, Tiia Louste, Eero Saarinen ja Tom Wentzel sekä joukko mökkiläisiä. Musiikki on Huhtamäen, Tapio Aaltosen ja Heikki Virtasen. Tuottaja on Harri Huhtamäki

  Ääniversumi

  Miltä Sinusta tuntuu?. Ääniversumi. Juhlii itsenäsyyspäivän aattoa teoksella: Miltä Sinusta Tuntuu? - Miltä tuntuu olla suomalainen? Hollannissa elävän albanialais-syntyinen toimittaja Fatos Vladi opetteli pari kysymystä suomeksi, astui junaan ja lähti tunnustelemaan suolasta tunnemaisemaa. Käsikirjoitus ja ohjaus: Fatos Vladi

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 45 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Ääniversumi

  Kohtaaminen Hemminki Maskulaisen kanssa. Ääniversumissa matkaamme Heikki Laitisen kanssa 1600-luvun runouteen, kun hän kohtaa Maskun kirkossa Hemminki Hollon hengen. Hemmingin 1605 ilmestynyt runoteos Yxi Vähä Suomenkielinen Wirsikirja on ensimmäinen suomenkielinen runoantologia, ja sillä on ollut voimakas vaikutus suomalaisten käsitykseen omasta itsestään. Ohjelman "Kohtaaminen Hemminki Maskulaisen kanssa" ovat toteuttaneet Leena Häkkinen, Heikki Laitinen ja Timo Väänänen. Tekstit ovat Hemminki Maskulaisen ja Heikki Laitisen.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  Osa 3, Muistokynttilät. Aku Hirviniemi lukee Jari Tervon pikkujuttuja otsikolla Esikoinen pääsee ääneen jouluna. Tuotanto Radioteatteri.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 20 jaksoa »

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Pikku Kakkosen ladattavat sadut

  Taikurin oppipoika. Poika muuttaa taikurin oppilaaksi ja oppii itsekin monia hyödyllisiä temppuja. Samalla hän selvittää salaperäisen taikurin salaisuuden. Lukija Iina Suominen.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Helsinkiin

  Osa 01. Juhani Ahon pienoisromaani kertoo nuoren ylioppilaan matkasta Kuopiosta Helsinkiin, Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Päähenkilö on ylempää keskiluokkaa edustava Antti Ljungberg. ?Se on pääasiallisesti psykoloogillinen kuvaus, jossa on koetettu esittää, kuinka vapaa ylioppilaselämä viettelyksineen tempaa nuoren kokemattoman miehen mukaansa ?, kuvasi kirjailija itse teostaan vuonna 1889. - - - Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Lapsuuden muistoja ja lastuja

  Osa 01. Kansalliskirjailijan ja psykologisen realismin mestarin laajaan tuotantoon kuuluu myös ?lastuja?, pienproosaa. ?Lastut? ovat osa tekijänsä omaelämäkertaa: henkilökuvia, tunnelmapaloja ja muistoja lapsuudesta. ?Lastuja? Juhani Aho kirjoitti vuosina 1891-1921. - - - Kuva: Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Muualla Yle.fi:ssä