Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Juha Sipilän kauhukabinetti. Tohtori Raimoa tarvitaan, kun Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä jäätyy suorassa vaalitentissä. Mies jämähtää suu auki lähikuvaan. Tohtori Raimo vetää 13 puukkoa hänen selästään, suurin osa keskustalaisten iskemiä.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 9 min
  • Sarja 43 jaksoa »

  Radioteatteri esittää

  Kuunnelman esittely: Rakastaja. Haastateltavina ohjaaja ja näyttelijä Antti Holma sekä äänisuunnittelija Tiina Luoma. Toimittajana Salla Matusiak. Kuunnelma lähetetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 29.3. klo 15.00 ja maanantaina 30.3. klo 19.03.

  Radioteatteri esittää

  Taidenäyttely radiossa. Kuunnelma tuo kuvataiteen radioon. Se visualisoi korville yhteensä kahdeksan kuvataiteilija Alpo Jaakolan maalausta. Kuunnelmassa seikkailevat moninaiset hahmot saattelevat kuulijan syvälle Alpo Jaakolan leikkisään ja arvoitukselliseen mielikuvitukseen – tarinankerronnan, musiikin ja radiofonian keinoin. ”Jokainen maalaus on taiteilijan luoman maailman näkyvä osa. Kuunnelman keinoin haluamme tuoda näkyväksi – tai kuuluvaksi – myös sen osan tuota maailmaa, joka maalauksessa ei näy. Asetamme siis kuulijamme teosten asukkaiksi ja matkustajiksi. Astumme maalauksiin sisään ja vielä syvemmälle, niiden näkymättömiin osiin.” Käsikirjoituksesta vastaavat Antti Jaakola ja Iiro Ollila, sävellystyöstä ja ohjauksesta Iiro Ollila, äänisuunnittelusta Tiina Luoma. Näyttelijöinä esiintyvät Antti Holma, Antti Jaakola, Elvi Ollila, Ella Pyhältö ja Iiro Ollila. Muusikkona Marko Portin. Tuottaja Pekka Savolainen Yle Draama.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 45 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja, osa 6 /14. Viimeksi Minimilla lääkitsi Puluboita metsässä eli pöpelikössä. Sillä aikaa Poni ja Miska löysivät Puluboin pesältä verta ja sulkia ja pelästyivät mahdottomasti. Loppuun: Kijoittanut Veera Salmi, ohjannut Erja Manto, äänisuunnittelu: Joonatan Kotila, Puluboi: Juha Pulli, Poni: Karoliina Niskanen, tuotanto: Soila Valkama, Radioteatteri.

  Koraani fi:Recommended:rss

  Koraani

  Jakso 7/60: Imranin perheen suura jatkuu. Uskovia lohdutetaan vastoinkäymisissä. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen; luennassa käytetään professori Jaakko Hämeen-Anttilan vuonna 2013 valmistunutta suomennosta. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain.

  Koraani

  Jakso 6/60: Imranin perheen suura jatkuu. Marian tarina ja Jeesuksen tarina. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain.

  Koraani

  Suura 2/114: Lehmän suura. Koraania lukee Pekka Savolainen. Koraani koostuu 114 suurasta.

  Koraani

  Jakso 5/60: Lehmän suura päättyy. Imranin perheen suura alkaa. Koraanin luentaan johdatteleva keskustelu ja Koraanin luenta. Keskustelijoina ovat Suomen Islamilaisen Yhdyskunnan imaami ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar ja professori Jaakko Hämeen-Anttila. Toimittajana Juha-Pekka Hotinen. Koraania lukee Pekka Savolainen. Koraani koostuu 114 suurasta. Luenta jakautuu 60 jaksoon islamilaisen rukouskäytännön mukaisesti. Käytäntöön kuuluu se, että suurat saattavat katketa kesken ja jatkua seuraavassa jaksossa. Areenassa luenta julkaistaan sekä ohjelmittain/jaksoittain että suurittain.

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Vasaroiden kaikuja. Tapani Rinne on jo vuosikausia ollut johtavia pioneereja ambientmusiikin saralla ja hän on aina etsinyt uusia tapoja säveltää ja soittaa sitä. Piano ja flyygeli eivät tavanomaisimpia soittimia tällä alueella, sillä pianistit harvoin haluavat soittaa äänimaisemallisesti. Mutta Iro Haarla on tehnyt vuosia yhteistyötä Tapani Rinteen ja Tuomas Norvion kanssa. Kesällä 2014 Tervakoskella syntyi äänimaisema musiikkia. Featuren Vasaroiden kaikuja ovat Radioateljeelle tehneet Iro Haarla, flyygeli; Tapani Rinne, bassoklarinetti ja Tuomas Norvio, live-elektroniikka. Ohjelmassa kuultavat tekstit ovat Pentti Saaritsan kokoelmasta Julkiset salasanat. Kertojana on Eero Saarinen ja tekninen toteutus on Tuomas Norvion. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioateljee

  Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat. Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat ohjelmassa kirjailija Antti Hyryn kuulaat ajatukset tulkitsee näyttelijä Hannu-Pekka Björkman yhdessä Jukka Perkon sävellysten kera. Perkon lisäksi mukana ovat kitaristit Jarno Saari ja Teemu Viinikainen. Kaikkia näitä taiteilijoita leimaa pyrkimys ilmaisun vilpittömyyteen. Olla niin kuin puu, kivet ja maa, kuten Antti Hyry kirjoittaa. Idea Hyryn esittämiseen syntyi taiteilijoiden yhteisestä kokemuksesta Pyhäniemen kesässä muutama vuosi sitten. Perkon ja Björkmanin yhteinen konsertti Hollolan kirkossa kirkasti ajatuksen siitä, miten Hyryn tekstit saavat meditatiivisen ulottuvuuden esitettyinä. Miten musiikki ja proosa yhdessä muodostavat kudelman, jonka säikeistä muodostuu kuvia jotka ovat täynnä herkkyyttä ja voimaa. Antti Hyry on siitä harvinainen kirjailija, että dramatiikka ei synny konflikteista ihmisten välillä vaan ajan kulumisesta. Se todentuu lukijalle – kuulijalle - ihmisen sisäisissä liikkeissä, huomioissa, junan huojunnassa, veden virtauksessa, hämärän tulossa. Hyryn teksti on kiinteää ja samalla kirkasta kuin lasi. Sen läpi näkee – tai kuulee. Kaikki maailmankaikkeudessa tuntuu olevan paikoillaan. Mutta ihmisen mieli vaeltaa. Ohjelman ovat Radioateljeelle toteuttaneet Hannu-Pekka Björkman, Jukka Perko, Jarmo Saari ja Teemu Viinikainen. Tekstit ovat Antti Hyryn. Tekninen toteutus on Juha Jäntin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 67 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioateljee

  Levy ja Runo. Syyskuussa 1926 eli 80 vuotta sitten syntynyt jazzin suurnimi, saksofonisti John Coltrane julkaisi vuonna 1964 albumin A Love Supreme, jota voidaan pitää hänen lyhyen, mutta intensiivisen uudistajanuransa pääteoksena. Ohjelman tekijä Pekka Kyrö löysi 50 vuotta vanhasta Rytmi-lehdestä kaksikymmenvuotiaana kirjoittamansa naiivin runon, joka oli otsikoitu John Coltrane A Love Supreme. Hän halusi selvittää mikä tuolloin kirjoitetun runon sanojen sisältö oli ja mitä se merkitsi. Ateljeen-ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus on Pekka Kyrön. Kertojina ovat Eero Saarinen ja Pekka Kyrö. Tekninen toteutus Pekka Lapin. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 44 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Ääniversumi

  Sibelius_A_Symphony_that_Burned. Ääniversumi.”Sibelius: A Symphony that Burned” on BBC:n tuottama ohjelma säveltäjän “kadonneesta” kahdeksannesta sinfoniasta. Ohjelma kertoo englantilaisyleisölle suomalaisen kansallisikonin taistelusta oman luovuutensa ja ajassa tapahtuvien suurien mullistusten pyörteissä. Toimittaja ja kirjailija Peggy Reinolds vieraili Suomessa vuonna 2012 ja suuntasi kohti Tuusulassa sijaitsevaa Ainolaa pureutuakseen musiikillisen neron sisäiseen taisteluun. Hän johdattaa meidät myös kuuntelemaan hiljattain löydettyjä musiikillisia katkelmia, jotka tutkijoiden mielestä ovat lähimpänä kadonnutta kahdeksatta sinfoniaa. Asiantuntijana ohjelmassa Sibeliustutkija Sir Mark Elder. Ohjelman on tuottanut Steven Rajam BBC:n Radio 4. Ohjelman on tuottanut Steven Rajam BBC:n Radio 4.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  A.I. Virtanen. Lasse Lehtonen lukee Roope Lipastin kertomuksia sarjasta Virtasen historia. Tuotanto: Erja Manto, Yle Radioteatteri.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 24 jaksoa »

  Karhukirjeitä kuntolomalta

  Karhukirjeitä kuntolomalta 20.kirje. Jukka Parkkisen ”Karhukirjeitä kuntolomalta” 20 kirjettä Karvoselle, joissa kuullaan miten Amalia- tädin kuntoloma etenee. Näitä ennen julkaisemattomia kirjeitä lukee se ainoa oikea: Juho Milonoff

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Helsinkiin

  Osa 01. Juhani Ahon pienoisromaani kertoo nuoren ylioppilaan matkasta Kuopiosta Helsinkiin, Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Päähenkilö on ylempää keskiluokkaa edustava Antti Ljungberg. ?Se on pääasiallisesti psykoloogillinen kuvaus, jossa on koetettu esittää, kuinka vapaa ylioppilaselämä viettelyksineen tempaa nuoren kokemattoman miehen mukaansa ?, kuvasi kirjailija itse teostaan vuonna 1889. - - - Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Lapsuuden muistoja ja lastuja

  Osa 01. Kansalliskirjailijan ja psykologisen realismin mestarin laajaan tuotantoon kuuluu myös ?lastuja?, pienproosaa. ?Lastut? ovat osa tekijänsä omaelämäkertaa: henkilökuvia, tunnelmapaloja ja muistoja lapsuudesta. ?Lastuja? Juhani Aho kirjoitti vuosina 1891-1921. - - - Kuva: Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Muualla Yle.fi:ssä