Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Radioteatteri esittää

  Kuunnelman esittely: Mies, joka talutti Olavi Virtaa. Haastateltavana kuunnelman ohjaaja Väinö Vainio. Toimittajana Salla Matusiak. Kuunnelma lähetetään Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 1.3. klo 15.00 ja maanantaina 2.3. klo 19.03.

  Radioteatteri esittää

  Meganin tarina. Meganin tarina on Tuomas Timosen palkittu nykynäytelmä, joka perustuu amerikkalaisiin tositapahtumiin. Nuori tyttö teki itsemurhan jouduttuaan vakavasti kiusatuksi. Hänen perheensä haki oikeusteitse vastausta siihen mitä oli tapahtunut ja kuka oli vastuussa. Nämä tapahtumat olisivat mahdollisia minä hetkenä hyvänsä, millä tahansa paikkakunnalla, missä tahansa kodissa. Pelastakaa lapset Mantelichat on avoinna 22.2 klo 15-17. Chattiin pääset osoitteessa: www.mantelichat.fi Kuunnelma on myös osa Wings to Fly - Haaveille siivet-projektia. Kirjoittanut Tuomas Timonen, radiolle dramatisoinut ja ohjannut Hilkka-Liisa Iivanainen. Äänisuunnittelu Pinja Mustajoki. Tuotantojärjestäjä: Tarja Granvik. ääniassistentti Kaj Mäki-Ullakko kiitokset: Mikko Lohenoja ja Mikko Maunula. Tuotanto: Erja Manto, Radioteatteri Henkilöt: Megan Matthews/ SAARA SILLVAN Steve Matthews, Meganin isä/ KIMMO RASILA Alvin Matthews, Meganin veli/ JOONATAN PERÄLÄ Mary Matthews, Meganin äiti/ RIITTA SALMINEN Darken Valley Radion toimittaja/ JUKKA AALTONEN Dashley Miller, hampurilaisravintolan vuoropäällikkö/ KATIMARI NISKALA Linda Johnston, Matthewsien naapuri/ KIRSI TARVAINEN Cindy Stone, entinen pormestari/ ULLA KOIVURANTA Darken Valley Radion juontaja/ LAURA KUMPULA Sarah Messner, seurakunnan nuorisotoiminnan ohjaaja / MINNA HÄMÄLÄINEN Mike Lopez, poliisi/ STEFAN KARLSSON Meganin nimettömänä pysyttelevä koulukaveri/ LAURA KUMPULA Poliisilaitoksen asiakaspalveluhenkilö/ ULLA KOIVURANTA Matthewsien ja Johnstonien nimettömänä pysyttelevä naapuri/ ULLA KOIVURANTA Kuunnelma on toteutettu Radioteatterille yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin, Turun Nuoren Teatterin ja Turun Taideakatemian kanssa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 36 min
  • Sarja 40 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Puluboin ja Ponin pöpelikkökirja, osa 2/14. Viimeksi kuulimme miten Puluboi sai potkut rautakaupasta, oli yksin ja neuvoton. Poni ja hänen ystävänsä Miisu suunnittelivat elokuvaa kirjastossa.

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 13 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Sheriffi McGee

  Osa 8/13: Punaista ja mustaa. Radioteatterille kirjoittaneet Marko Järvikallas ja Mikko Viljanen. Ohjaus: Soila Valkama. Musiikki: Mikko Viljanen ja Anders Wiksten. Äänisuunnittelu: Eeva Partanen. Henkilöt: McGee - Antti Litja. Wade - Markku Maalismaa. Chiwetonka - Gustav Wiklund. Hannah - Jaana Pesonen. Buck Grimes - Jukka Voutilainen. Martha DuBois - Tarja Keinänen. Radd - Jarmo Heikkinen. Intiaani - Ilkka Heiskanen. Neiti O'Rourke - Eeva Partanen.

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Valomeri. Guo Moruo (1892 – 1978) oli yksi 1900-luvun Kiinan merkittävimmistä oppineista ja kirjailijoista. Hänen varhaiskautensa tärkein runokokoelma Jumalattaret (Nüshen) on vuodelta 1921. Se oli tuon ajan vaikutusvaltaisin puhekielellä (baihua) kirjoitettu kiinalainen runokokoelma. Guo Moruo oli laaja-alainen oppinut: kirjailija, runoilija, historioitsija, arkeologi ja valtion virkamies. Vuosina 1913 – 1937 Guo asui, opiskeli ja toimi tutkijana Japanissa, missä hän myös kirjoitti maailmaa syleilevän runoteoksen Jumalattaret. Vaikutteita runoihinsa hän oli saanut mm. taolaiselta Zhuangzilta , Spinozalta, Goetheltä, Walt Whitmanilta ja intialaiselta Rabindranath Tagorelta. Kokoelman perussävynä oli optimismi ja idealismi ja romantiikka, usko tulevaisuuteen. Jumalattaret-kokoelma on edelleen suosittua luettavaa Kiinassa. Ohjelman käsikirjoitus, suomennokset ja ohjaus: Pertti Seppälä. Kertojat: Elsa Saisio ja Aki Raiskio. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Laulan ma lyhyen virren. Runonlaulajat lauloivat ja sanelivat runonkerääjille Suomen kirjallisuuden pohjan, ainekset Kalevalaan ja Kantelettareen. Mitä heistä tiedetään? Toisista enemmän kuin toisista. Toisista on oltu kiinnostuneita jopa keksimään enemmän kuin toisista. Radioateljeen Laulan ma lyhyen virren esittää yhden tulkinnan Suomen kenties tunnetuimmasta runonlaulajanaisesta, ilomantsilaisesta Mateli Kuivalattaresta. Samalla se yrittää tehdä selväksi myös tulkintojen perusteita. Miksi Mateli Kuivalatar on niin tunnettu? Mitä hän oikeastaan lauloi, mitä Elias Lönnrot hänestä ajatteli? Miksi sillä on merkitystä? Näihin kysymyksiin yritetään löytää myös vastauksia. Ohjelma sisältää Mateli Kuivalattaren laulamiksi arveltuja runoja sekä arkistoäänitteitä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran äänitearkistosta. Ateljee-ohjelman on käsikirjoittanut Tiina Seppä ja ohjannut Hanna Huhtamäki. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja kertojina ovat Taneli Mäkelä, Eero Saarinen ja Elsa Saisio. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 50 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Ääniversumi

  Ääniversumi: Malmin lentoasema 2014 - Ja aurinko nousee. "Linnut ovat lähtemässä" - lintuparven valitus täyttää taivaan. "Malmin lentoasema 2014 - Ja aurinko nousee" on ääniteos, joka vaikuttaa etenevän yhtä kevyellä hyörinällä ja hämmentyneellä harhailulla kuin Jaques Tatin elokuvien juonenkulku, mutta sisältää myös toisensisältöisiä piilotettuja merkityksiä. Pinnallisen komiikan takaa löytyy tsehovilaista menneen ja menetettävissä olevan maailman haikeutta. Naurahduksellakin on tuskainen versionsa.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Vanhan ajan vaikutteita. Olipa kerran käki, joka kukkui aina heinäkuun neljäntenä, huusi aina että olipa kerran. Harakka, joka nauroi aina, nauroi kuten tarinan kertoja. Joka aina kertaa saman mentaalisen rakenteen. - Ei, vaan ihmisen syvimmän olemuksen: tarinan. - Ei, vaan ihmisen työkalun: muistin apuvälineen. Tarina tuottaa mielihyvää, koska sopii muistiin. - Mutta todellisuutta tarina kuvaa yhtä hyvin kuin käki tai harakka tai musiikki. Käsikirjoitus ja ohjaus: Harri Huhtamäki. Kertojat: Minna Haapkylä ja Antti Reini. Musiikki: HattiBhutamBand: Tapani Rinne, Tuomas Norvio, Esa Karjula ja Harri Huhtamäki. Tekninen toteutus: Tuomas Norvio. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  Värisokea Virtanen. Lasse Lehtonen lukee Roope Lipastin kertomuksia. Tuotanto: Radioteatteri.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 24 jaksoa »

  Karhukirjeitä kuntolomalta

  Karhukirjeitä kuntolomalta 20.kirje. Jukka Parkkisen ”Karhukirjeitä kuntolomalta” 20 kirjettä Karvoselle, joissa kuullaan miten Amalia- tädin kuntoloma etenee. Näitä ennen julkaisemattomia kirjeitä lukee se ainoa oikea: Juho Milonoff

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Helsinkiin

  Osa 01. Juhani Ahon pienoisromaani kertoo nuoren ylioppilaan matkasta Kuopiosta Helsinkiin, Keisarilliseen Aleksanterin Yliopistoon. Päähenkilö on ylempää keskiluokkaa edustava Antti Ljungberg. ?Se on pääasiallisesti psykoloogillinen kuvaus, jossa on koetettu esittää, kuinka vapaa ylioppilaselämä viettelyksineen tempaa nuoren kokemattoman miehen mukaansa ?, kuvasi kirjailija itse teostaan vuonna 1889. - - - Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Juha

  Osa 1. Ensimmäiseksi suomalaiseksi ammattikirjailijaksikin mainitun Juhani Ahon ( 1861 - 1921 ) tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Juha kuullaan nyt Radioteatterin klassikkoluentana. Romaani ilmestyi v. 1911. Lukija on Erja Manto.

  Muualla Yle.fi:ssä