Areena
 • TV
 • Radio
 • Äänikirjat ja kuunnelmat

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kuunnelmat fi:Recommended:rss

  Radioteatteri esittää

  Kama Sutra New Rebel. Kama Sutra New Rebel Armilla on elämän ehtoopuoleen virittäytynyt aviomies Jalo ja vasta hankittu kirjauutuus Kama Sutra New Rebel. Kirjan avulla Armi uskoo pelastavansa pariskunnan kuihtuneen seksielämän ja houkuttelee Jalon kesämökin eroottiseen rauhaan. Sutra sutralta Armi ja Jalo ryhtyvät tavoittelemaan New Rebelin vallankumouksellista nautintoa. Toiveet ja pettymykset nousevat pintaan, kun katse kääntyy oman seksuaalisuuden armottomaan peiliin, puolisoon. Käsikirjoitus: Aino Lappalainen. Ohjaus: Jarno Elonen. Äänisuunnittelu: Mikko Lohenoja. Tuotantokoordinaattori: Tarja Granvik. Tuotanto: Erja Manto/ Radioteatteri. Henkilöt: Armi: Tiia Honkanen, Jalo: Pekka Savolainen, Guru: Teijo Eloranta, Kauno: Jami Hyttinen, Juliaana: Erja Manto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 44 min
  • Sarja 37 jaksoa »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Liisan seikkailut ihmemaassa, osa 10/12. ”Meriäyriäisen hyppy ” Teoksen on kääntänyt 1906: Anni Swan Lukija: Juha-Pekka Mikkola Ohjaus ja äänisuunnittelu: Tiina Luoma

  • · Yle Puhe
  • Kesto: 14 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Sheriffi McGee

  Osa 4/13: Matka Ducksoniin. Radioteatterille kirjoittaneet Marko Järvikallas ja Mikko Viljanen. Ohjaus: Soila Valkama. Musiikki: Mikko Viljanen ja Anders Wiksten. Äänisuunnittelu: Eeva Partanen. Henkilöt: McGee - Antti Litja. Wade - Markku Maalismaa. Amy Lee - Suvi-Sini Peltola. Todd - Pekka Ketonen. Mr. Tilly - Antti Tuomola. Hiljainen - Pekka Huotari.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 14 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Je suis Sebastian. Perussuomalaisten nuorten Rahvas-lehti on perunut islam-aiheisen pilapiirroskilpailun. Ilmiselvästi Tohtori Raimon antama terapia on vaikuttanut asiaan. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on käynyt ensimmäistä kertaa valtakunnanterapeutin vastaanotolla. Terapia päättyi duettolauluun Vasemmistonuorten Li Anderssonin kanssa. Mutta miten käy sananvapauden?

  Radioateljee fi:Recommended:rss

  Radioateljee

  Hitlerin Jumalatar. Maximiani Portas (1905-1982) oli omalaatuinen nainen. Kreikkalais-brittiläisten vanhempien tyttärestä kasvoi Ranskassa intohimoinen kansallissosialisti ja eläinten oikeuksien puolustaja. Hän muutti Intiaan 1920-luvun lopulla väiteltyään ensin matematiikassa Sorbonnen yliopistossa. Intiassa hänestä tuli Savitri Devi, joka löysi poliittisen kotinsa äärihindujen luota. Sodan jälkeen Savitri Devi palasi vuosiksi Eurooppaan, jossa oli keskiössä synnyttämässä uusnatsien kansainvälistä verkostoa. Hän loi erikoisen esoteerisen uususkonnon yhdistämällä natsismin hindulaisuuteen. Hitlerin jumalattareksi kutsutun naisen kuoleman jälkeen radikaali oikeisto organisoitui monissa maissa terroristijärjestöiksi. Käsikirjoitus ja ohjaus: Tapio Tamminen. Kertojat: Minna Haapkylä, Aki Raiskio ja Timo Välisaari. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 52 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Ääniversumi

  Ääniversumi, Arts Birthday: Notes on Human Impact. ”Notes on Human Impact” (2014) on kenttä-äänityksiin perustuva äänimaisema. Teoksen äänet on äänitetty paikoissa, joissa on voimakas teollinen taustamelu. Sitten tallenteita muokattiin, tavoitteena lähestyä arjen äänimaisemaa kuin se olisi kontrolloimaton sävelteos; jatkuvassa liikkeessä oleva äänimaisema jolla on musiikinomainen rakenne. Teos keskittyy elektroniseen sirinään ja huminaan,koneiden ja laitteiden teolliseen rytmiin - ääniin, jotka helposti ohitetaan niiden banaalin tai häiritsevän luonteen vuoksi. ”Notes on Human Impact” on ehdotus siitä,miten kokea eri tavalla se äänisaaste jota emme pääse pakoon. Arts's Birthdaysta enemmän: http://artsbirthday.ebu.ch/

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 20 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Radioateljee

  Madrasista pohjoiseen. Yli kolmekymmentä vuotta sitten nuori suomalaispariskunta lähti matkalle Intiaan ja Nepaliin, sukupolvelleen tyypilliseen tapaan itseään etsimään. Matkan jälkeen sen aikana kertyneet matkalippujen, karttojen ja opaskirjojen tapaiset muistoesineet sullottiin intialaiseen kangasreppuun, repun suu suljettiin kolmeksi vuosikymmeneksi ja sen sisältö unohtui. Radioateljeen feature Madrasista pohjoiseen kertoo siitä, mitä repusta nyt löytyy - mitä matkasta jäi käteen, kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti. Feature on muistinvarainen matkakertomus kahteen outoon maailmaan, menneisyyteen ja Intiaan. Se kertoo vieraan kulttuurin kohtaamisen ja ymmärtämisen vaikeudesta, vaikka ihminen asennoituisi vierauteen uteliaan myönteisesti. Se kertoo myös siitä jälkiviisaudesta, joka ihmiseen ajan myötä kasvaa – sen ymmärtämisestä, ettei aiemmin juurikaan ymmärtänyt. Käsikirjoitus ja ohjaus: Matti Ripatti. Kertojat: Elsa Saisio ja Matti Ripatti. Äänimaisemamusiikki: Tapani Rinne ja Harri Huhtamäki. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 56 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Radioateljee

  Katedraalin katto vuotaa. Ihmisten tapa ajatella on sosiaalista ja sosiaalisuudessa on aina vallalla jokin ideologinen hegemonia. Nyt sen nimi on uusliberalismi. Se ei ole syntynyt tyhjästä, sillä on historia, joka on ihmisten tekemää – kielen, käsitteiden, ideoiden, haaveiden ja tavoitteiden synnyttämää toimintaa. Katedraalin katto vuotaa kuuntelee niitä assosiaatiota, joita nykyinen ideologinen hegemonia on synnyttänyt. Käsikirjoitus ja ohjaus Harri Huhtamäki, äänimaisemamusiikki Huhtamäki, Esa Karjula, Tuomas Norvio ja Tapani Rinne. Kertojina ovat Minna Haapkylä ja Eero Saarinen sekä muusikot. Tekninen toteutus on Tuomas Norvion. Tuottaja on Harri Huhtamäki.

  Luennat fi:Recommended:rss

  Pikkujuttu

  Osa 16, Sillä se lähtee, millä on tullutkin. Lasse Lehtonen lukee Roope Lipastin tarinoita. Tuotanto: Radioteatteri.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 28 jaksoa »

  Karhukirjeitä kuntolomalta

  Karhukirjeitä kuntolomalta 20.kirje. Jukka Parkkisen ”Karhukirjeitä kuntolomalta” 20 kirjettä Karvoselle, joissa kuullaan miten Amalia- tädin kuntoloma etenee. Näitä ennen julkaisemattomia kirjeitä lukee se ainoa oikea: Juho Milonoff

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Rengasrikkoja Saharassa

  Osat 1-3. Polkupyörällä Pakilasta Pohjois-Afrikkaan. Matti Rämö lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Sumussa Suomenlahden yli Tallinnaan. 2. osa: Ankea teltta-aamu. Etelä-Viroon. Pakkasyö. 3. osa: Lintukonsertteja Itä-Latviassa. Kurjia pikkuteitä.

  Klassikkoja äänikirjoina fi:Recommended:rss

  Äänikirjat: Matkakertomuksia vv. 1909-2009 fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Afrikka-kirja

  Osa 01. Suomen taiteen kultakauden mestari Akseli Gallen-Kallela oli myös Afrikan-matkaaja. Taiteensa uusimiseen pyrkinyt kalevalainen maalari vietti Itä-Afrikassa yhden elämänsä kiehtovimmista ajanjaksoista. "Minulle kävi, kuin useimmille retkeilijöille, jotka oikein ottavat tutustuakseen Afrikkaan, jouduin sen lumoihin." - Postuumisti vuonna 1931 ilmestynyt Afrikka-kirja kertoo taiteilijan näkemyksistä ja kokemuksista vuosilta 1909-1911. - - - Kirjailija: Akseli Gallen-Kallela (1865 - 1931). Kuva: Museovirasto. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Siperian samojedien keskuudessa

  1/16. Kai Donner matkusti Siperiaan tutkimaan suomensukuisten samojedikansojen kieliä ja tapoja. Ensimmäinen tutkimusmatka kohti sydäntalvista tundraa alkoi elokuussa 1911. Samojedien luottamuksen nuori tiedemies saavutti mukautumalla heidän elintapoihinsa. Matkapäiväkirjaan merkityistä muistiinpanoista syntyi teos Siperian samojedien keskuudessa vuosina 1911 - 1913 ja 1914 . - - - Teos ilmestyi vuonna 1915. Kirjailija: Kai Donner (1888-1935). Kuva: Kai Donner pohjoisella tundralla vuoden 1913 talvella. Jörn Donnerin arkisto. Lukija: Esko Salervo. Tuottaja: Outi Valle.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Polkupyörällä Intiassa

  Osat 1-3. Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö polkee kuukauden Intian värikkäässä kaaoksessa. Delhistä hän kuljettaa äitinsä tuhkaa Gangesin varrelle Varanasin kaupunkiin. Pölyinen vaellus jatkuu rujolla ylängöllä kohti Mumbaita ja rannikon vuoristoa, jossa Rämön tytär käy lukiota. Ankara helle piinaa polkijaa, samoin pimeän maantien vaarat. Kirjailija itse lukee teostaan. 1. osa: Prologi. Paluu Intiaan mukana äidin tuhkaa. 2. osa: Lentokentältä Delhiin. Kehätien yöllinen rengasrikko. Sotilaiden tarkastuspisteen kaaos. 3. osa: Aamuvarhaisella Delhissä. Sikhitemppeli tuo mieleen kipeät nuoruuden muistot.

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Välskärin kertomuksia

  Osa 2. Zachris Topeliuksen (1818-1898) romaanisarjassa 'Välskärin kertomuksia' seurataan Bertelsköldin ja Larssonin sukujen vaiheitten lävitse Ruotsin ja Suomen historiaa Breitenfeldtin taistelusta Kustaa III vallankaappaukseen. Kirjailija: Zachris Topelius. Suomennos: Juhani Aho. Lukija: Esko Salervo.

  Äänikirja: Seitsemän veljestä fi:Recommended:rss Lataa jaksot paketoituna »

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 1. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 2. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 3. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirja: Seitsemän veljestä

  Osa 4. Juhani Rajalin päätti lukea Seitsemän veljestä ääneen muiden suomalaisten puolesta, jotta näiden ei tarvitsisi kuin kuunnella. - - - Aleksis Kiven vuonna 1870 ilmestynyt Seitsemän veljestä oli aikansa kirjallinen skandaali. Romaania ei pidetty ainoastaan avuttomasti laadittuna, vaan myös "hiljaista ja vakavaa viljelijäkansaamme ilkeästi häpäisevänä." Kun kustantajan hyllyttämä kirja vihdoin nostettiin uuteen arvoon, Kiven oivallisesta teoksesta tuli suomalaisen sivistyksen merkkipylväs, jonka kielen mehevyys tahtoo usein jäädä sen kulttuurisen kunnianarvoisuuden varjoon. - - - Kirjailija: Aleksis Kivi (1834-1872).

  Äänikirjat: Juhani Ahon teoksia fi:Recommended:rss

  Äänikirja: Papin rouva

  Osa 1. Juhani Ahon Papin rouva -romaania on sanottu suomalaiseksi Madame Bovaryksi. Kyseessä on onnettoman avioliiton kuvaus naisen kannalta nähtynä. Papin rouva Elli kokee joutuneensa vaimoksi väärälle miehelle. Nuoruudenihastus saapuu pitkän ajan kuluttua kesävieraaksi pappilaan, ja haaveet rakkaudesta syttyvät uudestaan eloon. - - -Kirjailija: Juhani Aho (1861 - 1921). Teos ilmestyi vuonna 1893. Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura SKS. Lukija: Tarja Keinänen.

  Äänikirja: Juha

  Osa 1. Ensimmäiseksi suomalaiseksi ammattikirjailijaksikin mainitun Juhani Ahon ( 1861 - 1921 ) tunnetuimpiin teoksiin lukeutuva Juha kuullaan nyt Radioteatterin klassikkoluentana. Romaani ilmestyi v. 1911. Lukija on Erja Manto.

  Äänikirja: Matkakuvia

  Osa 1. Radioteatteri esittää. Juhani Aho: Matkakuvia Seuraamme alkusyksyn klassikkoluentana kirjailija-lehtimies Juhani Ahon retkiä Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä kotoisessa Suomessamme. Lukijana on Esko Salervo.

  Äänikirja: Lapsuuden muistoja ja lastuja

  Osa 01. Kansalliskirjailijan ja psykologisen realismin mestarin laajaan tuotantoon kuuluu myös ?lastuja?, pienproosaa. ?Lastut? ovat osa tekijänsä omaelämäkertaa: henkilökuvia, tunnelmapaloja ja muistoja lapsuudesta. ?Lastuja? Juhani Aho kirjoitti vuosina 1891-1921. - - - Kuva: Suomalaisen kirjallisuuden seura SKS. Lukija: Juha Kandolin.

  Muualla Yle.fi:ssä