Areena
 • TV
 • Radio
 • Fakta ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Ajankohtaisohjelmia fi:Recommended:rss

  YleX Etusivu

  Etusivu pe klo 11.00. YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää. Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

  Päivä tunnissa

  Ukraina on yhteistyön kohde ei Itä-Länsi -ottelu. Ukrainan ja Venäjän väliseen kriisiin on etsitty neuvotteluratkaisua Genevessä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja haluaa nähdä Ukrainan yhteistyön kohteena, eikä idän ja lännen välisenä kilpailun kohteena. Maa tarvitsee joka tapauksessa runsaasti taloudellista apua. Venäjän presidentti Vladimir Putin vastaili tänään kansalaisten kysymyksiin nelituntiseksi paisuneessa tv-lähetyksessä. Matkailuala on huolissaan etenkin venäläisturistien vähenemisestä. Suomalainen tietojärjestelmäyhtiö on saanut merkittävän tilauksen Kiinasta.

  Ajantasa

  Tangoa ja pääsiäistä. Pääsiäisen menoliikenne ja sää eri puolilla Suomea. Tangomarkkinoiden esikarsinnat päättyvät, poiketaan viimeisissä koelauluissa Helsingissä. Uudet 10 käskyä haastavat kirkon roolia, papit Teemu Laajasalo ja Marjaana Toiviainen kommentoivat. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kirjakerho

  Venäläiset klassikot, emeritusprofessori Pekka Pesosen kirjailijavieraina Eeva-Kaarina Aronen ja Hannu Väisänen. Kirjakerhossa alkoi huhtikuussa ohjelmasarja venäläisestä kirjallisuudesta. Sarja perustuu Helsingin yliopiston Kaksitoista tuolia: dialogeja venäläisestä kirjallisuudesta -sarjaan, jota emeritusprofessori Pekka Pesonen veti viime syksynä täysille luentosaleille. Tänään emeritusprofessori Pekka Pesosen kirjailijavieraina ovat Eeva-Kaarina Aronen ja Hannu Väisänen. Eeva-Kaarina Aronen puhuu Mihail Bulgakovin teoksesta Saatana saapuu Moskovaan ja Hannu Väisäsen kirja on Nikolai Leskovin Tuomiokirkon alttaripalvelijat.

  Kultakuume

  Iiro Rantala räjäyttäisi kulttuuritukijärjestelmän. Perinteen velvoittavuudesta on tullut rasite niin orkesterikentällä kuin uuden musiikin säveltämiselle. Rantala on uudistanut myös kirkkomusiikin perinnettä - minkälainen olisi Rantalan musiikillinen kärsimysnäytelmä? // Kirkkokansalle tarvitaan helposti avautuvaa alttaritaidetta. "Entistä monikulttuuristuva yhteiskunta ja uskontojen lukutaidon puute vaativat selkeää kristillistä taidetta", toivoo monikulttuurista työtä tekevä diakoni Helena Pietinen. Taidemaalari Annukka Laine on pitkään tehnyt sanomaltaan helposti avautuvaa kristillistä taidetta. // Rukouksen pyynnöt taipuvat runoiksikin. Nyt on taivas auki kaikelle. Pastori, lausuntataiteilija Aino-Kaarina Mäkisalon toimittama Taivas auki - Suomalaisten naisten rukouksia -teos sisältää 28 suomalaisnaisen kirjoittamia rukouksia. Juontajana Joonas Turunen.

  Taiteilijaelämää

  Säveltäjä Jaakko Kuusisto - viulisti ei ilman käden känsiä pärjää. "Paussin jälkeen on pakko soittaa paljon, että sormenpäihin kasvaa taas känsät, että pystyy soittamaan ilman tuskaa," sanoo viulisti, säveltäjä ja Oulun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto. Viulisti on sidottu soittimeensa aina. Pitkiä soittopausseja ei voi pitää. Soittajan on pidettävä yllä paitsi sormenpäiden kovettumia myös selän, hartoiden ja käsivarsien lihaskuntoa sekä vasemman käden hienomotoriikkaa, että soittaminen onnistuu. Jaakko Kuusisto vertaa työtään huippu-urheiluun. "Jos viulu keksittäisiin nyt, työsuojelu kieltäisi sen." Pitkään Sinfonia Lahden konserttimestarina työskennellyt Kuusisto soittaa, säveltää ja johtaa nyt vapaana taiteilijana. Takana on juuri päättynyt konserttisarja Kaksi astetta, jonka hän teki yhdessä veljensä Pekan ja lauluyhtye Rajattoman kanssa. Oliko säveltäjä Ilkka Kuusiston pojalla muita uravaihtoehtoja? Entä minkälainen johtaja Jaakko Kuusisto on? Keskustelu alkaa siitä, miten Jaakko Kuusisto oikein säveltää? Kati Turtola tapasi Jaakko Kuusiston juuri ennen konsertin alkua. Kuva/JonasLundqvist

  Filmiryhmä

  Oletko sinä joku profeetta?. Jacques Audiardin Profeetta (2009) on yksi 2000-luvun parhaita elokuvia ja avautuu monille tulkinnoille. Se on kasvutarina ja se liittyy kunniakkaaseen ketjuun ranskalaisia rikoselokuvia. Mutta Profeetan päähenkilön, vankilassa oppinsa saavan Malikin taivalta voi tulkita myös uskonnon tai vaikka yrittäjyyden kautta. Profeetasta keskustelemassa uskontotieteilijä Terhi Utriainen, sosiaalipsykologi Kari Vesala ja Filmiryhmän JP Pulkkinen.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Recommended:rss tove100.fi »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Vaarallinen Juhannus, osa 9/14. Tove Jansson: Vaarallinen juhannus, osa 9/14: Lukija: Lasse Pöysti ohjaus: Tytti Paavolainen äänite on vuodelta 1989

  Taustapeili

  Tove Jansson vihasi sotaa ja rakasti kaikkea kaunista. Tove Jansson oli tavattoman rohkea mutta samalla myös ujo. Pilapiirroksissaan lempeänä muumien luojana tunnettu Jansson oli ilkeä ja sarkastinen, rakkaudessaan loputtoman lempeä ja kärsivällinen. Ja läpi koko elämän Tovea kantoi ex librikseenkin kirjattu ajatus: tee työtä ja rakasta. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Helsingin Ateneumiin on koottu laajasti Janssonin tuotantoa esittelevä näyttely.Siellä oppaana toimii Tuula Karjalainen, joka on koonnut näyttelyn ja kirjoittanut palkitun elämäkerran Janssonista niemltään Tee työtä ja rakasta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen. Kuva: Suomen Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

  Puheen Iltapäivä

  Tove Jansson - viime vuosisadan ihmeellisin ihminen. Tove Jansson on hänestä elämäkerran "Tee työtäsi ja rakasta" kirjoittaneen Tuula Karjalaisen mielestä viime vuosisadan ihmeellisin ihminen ja taiteilija. Työnteon rinnalla hänelle oli elämässä kaikista tärkeintä oma vapaus, joka meni kaiken maineen ja rahan ohi. "Viimeisinä vuosinaan Tove sanoi, että työ on ollut hänen elämässään tärkeintä. On ikuinen mysteeri, mistä hän sai kaiken luovuuden, ajan ja energian töihinsä", toteaa Karjalainen, joka on toiminut myös Ateneumin Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttelyn kuraattorina. Toimittajina Miia Krause ja Tiina Lundberg.

  Yle Turku

  Radio lukee kirjan -lukupiiri: Tove Jansson. Tove Jansson ehti tehdä paljon muutakin kuin luoda muumikirjat. Elokuussa tulee kuluneeksi sata vuotta Janssonin syntymästä, ja näin merkkivuonna taiteilijaa muistetaan monin tavoin. Radio lukee kirjan -lukupiirin vakiojäsenenä on kirjailija Tuula Levo ja vierailijana tällä kertaa informaatikko Tarja Nikander. Antti Korhonen veti keskustelua Turun kaupunginkirjaston lukunurkasta.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kirjakerho

  Venäläiset klassikot, emeritusprofessori Pekka Pesosen kirjailijavieraina Eeva-Kaarina Aronen ja Hannu Väisänen. Kirjakerhossa alkoi huhtikuussa ohjelmasarja venäläisestä kirjallisuudesta. Sarja perustuu Helsingin yliopiston Kaksitoista tuolia: dialogeja venäläisestä kirjallisuudesta -sarjaan, jota emeritusprofessori Pekka Pesonen veti viime syksynä täysille luentosaleille. Tänään emeritusprofessori Pekka Pesosen kirjailijavieraina ovat Eeva-Kaarina Aronen ja Hannu Väisänen. Eeva-Kaarina Aronen puhuu Mihail Bulgakovin teoksesta Saatana saapuu Moskovaan ja Hannu Väisäsen kirja on Nikolai Leskovin Tuomiokirkon alttaripalvelijat.

  Viikon kirja

  Tietokirjailija Tuulikki Pekkalainen ja Nadja Nowak keskustelevat teoksesta Lapset sodassa 1918. Wilho, Ester ja Elsa olivat lapsia, jotka teloitettiin vankileirillä vuonna 1918. Heidän ja 1500 muun sisällissodan lapsivangin muistoa kunnioittaakseen tietokirjailija Tuulikki Pekkalainen kirjoitti teoksensa Lapset sodassa 1918. Pekkalaisen kanssa keskustelee Nadja Nowak.

  Kolmannen maailman puheenvuoroja

  Uskonto ja vallankumous. Syyrialaissyntyisen runoilija Adoniksen näkemyksiä. Vaikka Syyrian sisällissota on jo jatkunut useita vuosia, on ollut vaikeaa löytää syyrialaista kannanottoa, joka ei edusta sen paremmin hallituksen kuin sitä vastaan taistelevan opposition näkemyksiä. Rankka sota on selvästi jakanut mielipiteitä kahtia. Nyt tunnettu syyrialaissyntyinen arabirunoilija Adonis on julkaissut Ranskassa teoksen, joka omalla tavallaan vastaa tähän haasteeseen: ”Printemps arabes. Religion et révolution”: Ali Ahmar Said Esber syntyi Qassabinessä Pohjois-Syyriassa shialaiseen perheeseen 1930 Ranskan siirtomaavallan aikana. Jussi Raumolin esittelee Adoniksen näkemyksiä ja näytteet lukee Sasu Moilanen.

  Puheen Päivä

  Timo I Suuri. Persupomon tuore kirja osoittaa, että pahoistakin vastoinkäymisistä voi selvitä, mutta menestystä ei kestä kukaan. Miettii ääniblogissaan Yle uutisten politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti:

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Arkisto

  Pääsiäinen Roomassa, Hampurissa ja New Yorkissa. Toimittajina Else Santoro, Anna-Liisa Fenske ja Eino Railimo. Äänite vuodelta 1963.

  Matkakuume

  Miten suomalaiset oppivat matkustamaan etelän aurinkoon?. Ensimmäisten suihkukoneiden tulo markkinoille 60-luvun alussa mahdollisti seuramatkailun synnyn. Suomalainen matkatoimistoala loi yhteisen katto-organisaation Aurinkomatkat lennättämään suomalaisia etelän aurinkoon. Pian alalla oli useita yrittäjiä, mutta vasta Kalevi Keihäsen luoma konsepti sai massat liikkeelle. Etelän satumaahan ryntäsivät niin vanhat kuin nuoret. Matkailun historiaa - sarjan tässä osassa ovat haasteltavina kulttuuriantropologi Tom Selänniemi sekä pitkän uran matkaoppaana etelän kohteissa tehnyt Eki Mikkonen. Ohjelman toimittaa Kai Ristola.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 19 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Historiasarjoja

  Suomalaiset vapaaehtoiset Venäjän armeijassa ensimmäisessä maailmansodassa. Kun maailmansota syttyi elokuussa 1914 myös noin 700 suomalaista vapaaehtoisia värväytyi Venäjän armeijaan. Historia on kuitenkin unohtanut heidät hyvin pitkälle ja heidän tarinansa on jäänyt jääkärien sankaritarinan varjoon. Toimittajana on Seppo Heikkinen ja asiantuntijana on historiantutkija Tuomas Hoppu. Kuva Ivan Timiriasew/Helsingin kaupunginmuseo.

  Kirjakerho

  Vapaiden aatteiden Minna Canth. Minna Canthin avioliitto ei ollut onneton, ja nuori vaimo osallistui Jyväskylän julkiseen elämään yhdessä miehensä, lehtori Canthin kanssa. Leskeksi jäätyään Minna muutti seitsemän lapsen kanssa Kuopioon, ja verkostoitui pian liike- ja kulttuurielämään. Kanttilan epämuodollinen "salonki" veti ajan terävintä nuorisoa, ja keskustelut jatkuivat yömyöhään. Kosmopoliittinen Canth seurasi uusinta ajattelua valppaasti, mutta masentui monien näytelmiensä vastatuulesta ja torjunnasta. Maijalan elämäkerta ilmestyi kirjailijan syntymän 170-vuotispäivänä, ja oikoo totuttua Canth-kuvaa tiedepohjalta. Lukijana Erja Manto. Kuva: Museovirasto

  Tiede fi:Recommended:rss Kaikki tiedeohjelmat »

  Tiedeykkönen

  Aurinkoenergiaa vai hiilidioksidi maan alle varastoon?. Eilen julkaistu ilmastopaneeli IPCC:n jättiraportin kolmas ja viimeisen osa pohtii, mikä neuvoksi. Miten maapallon lämpeneminen saataisiin pysäytettyä alle riskirajana pidetyn kahden asteen? Otetaanko tulevaisuudessa energia auringosta vai poltetaanko fossiilisia polttoaineita kuten ennenkin, mutta pumpataan hiilidioksidi maan alle varastoon? Lisäksi lähetyksessä paneudutaan pienveneiden pohjan maalaamisen ympäristökysymyksiin sekä kuullaan tuoreet vihjeet tieteellisesti viihdyttävään nettisurffailuun. Haastateltavina ovat erikoistutkijat Tommi Ekholm ja Laura Sokka VTT:ltä, erityisasiantuntija Harri

  Aspekti

  Kuuluuko yliopistojen tuottaa bisnestä?. Kuinka yliopistoissa syntyvät huippuideat jalostetaan tuottavaksi bisnekseksi? Filosofiakahvila: Rangaistusten oikeudenmukaisuus. Puhetaidon kouluttaja Juhana Torkki: puhetaito on pop! Hävitä lääkkeet oikein. Parempi päivä: Lepo on yhtä tärkeää kuin liike.

  Kuukauden tähtitaivas

  Huhtikuun tähtitaivas. Huhtikuun tähtitaivaalla näkyy kolme planeettaa, kevättalven tähtikuviot, mukana myös harvinaisia tähdistöjä, ja lyridien tähdenlentoparvi, joka lentää huhtikuun 22. päivän paikkeilla. Tähtitaivaan saloihin ja tähtien kirkkauksiin perehdyttää professori Markku Poutanen Geodeettisesta laitoksesta. Toimittajana Sisko Loikkanen.

  Tiedetuokio

  Tutkimusta tundralla. Subarktinen tundra-alue on erittäin kiinnostavaa seutua ilmaston lämpenemisen suhteen. Kuuma kysymys kuuluukin, että mitä tapahtuu jos tundran ikirouta sulaa? FM Maija Marushchak on teknyt tutkimustyötä Pohjois- Venäjällä, Komin tasavallassa ja selvittänyt tundran hiilenkiertoa. Millaista on tutkimustyö tundralla, siitä kuulemme nyt. Maija Marushchak on Anne Heikkisen haastateltavana.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss

  Teemana terveys

  Kantasolut auttavat sydäninfarktipotilasta. Sydäninfarktiin sairastuu vuosittain noin 25 000 suomalaista. Infarktin jälkeen normaalisti topakasti pumppaava sydänlihas korvautuu arpikudoksella, josta pumppausteho puuttuu. Voisiko sydämeen kasvattaa uusia sydänlihassoluja ja siten parantaa eloonjäämisen mahdollisuuksia sydäninfarktin jälkeen? Itä-Suomen yliopisto ja Kuopion yliopistollisen sairaala ovat mukana laajassa EU:n rahoittamassa hankkeessa, jossa tutkitaan sydämen hoitamista potilaan omien kantasolujen avulla. Anne Heikkisen haastateltavana on kardiologian professori Juha Hartikainen, joka kertoo aluksi, mitä kantasolut oikein ovat?

  Parempi päivä

  Unohda venyttely!. Moni meistä uskoo vakaasti venyttelyn ihmeitä tekevään voimaan osana lihashuoltoa ja liikuntasuorituksesta palautumista. Liikuntalääketieteen tutkija Heikki Pentikäinen puolestaan tuumaa, että venyttelyllä ei ole kovinkaan paljon tekemistä liikuntavammojen ehkäisyssä. Voiko venyttelyn siis unohtaa tyystin? Tästä puhutaan tänään ohjelmasarjassamme Parempi päivä. Heikki Pentikäinen jatkaa, toimittajana Anne Heikkinen.

  Arman Alizad

  Kun riippuvuus vie kaiken; työn, perheen, rahat ja itsekunnioituksen. Armanille tarinansa kertovat riippuvuushelvetistä pois päässyt Kimmo Rasila sekä Minnesota-hoidon päihdetyöntekijä Simo Seppelin.

  Puheen Päivä

  Hoitoa paperittomille. Helsingissä vapaaehtoisvoimin toimiva paperittomien klinikka auttaa ihmisiä, joilla ei ole pääsyä lääkäriin Suomessa. Paikalla on yleensä kaksi lääkäriä ja sairaanhoitajia, tulkkeja, välillä myös hammaslääkäri, kätilö tai lakimies. Viime aikoina klinikalle on ollut niin paljon tulijoita, että kaikkia ei ole ehditty hoitaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on esittänyt, että myös paperittomat saisivat oikeuden terveydenhuoltoon Suomessa. Salme Unkuri kävi tutustumassa paperittomien klinikkaan, jossa tällä kertaa potilaita oli vastaanottamassa mm. yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri Tomas Lundqvist.

  Luonto fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luontoretki.

  Pommin varma kuukkelipaikka. Suomen kuukkelikanta on taantunut huomattavasti 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Erityisesti laji on harvinaistunut maan eteläosissa, mistä yhtenäisen levinneisyyden alue on vetäytynyt vuosi vuodelta pohjoisemmaksi. Kuukkelien taantuma on liitetty metsätalouden tehostumiseen ja juuri iäkkäiden metsien hakkuisiin. Pohjois-Suomessa lajiin pääsee vielä tutustumaan, sillä pääesiintymisalueilla kuukkeleiden väheneminen ei ole onneksi ollut yhtä suurta. Pitkäperjantain luontoretkellä filosofian tohtori Paavo Hellstedt johdatteli Juha Laaksosen Kolarissa sellaiseen paikkaan, jossa kuukkeleita kuulemma näkee aina. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Luonto-Suomi.

  Luonto-Suomen teemailta: maaperä kuhisee elämää. Emme useinkaan tule ajatelleeksi että elämä kuhisee jalkojemme alla. Heikki Setälän mukaan maaperässä avautuu "köyhän miehen sademetsä" - valtava lajikirjo pieniä eläimiä, joista monia ei vielä juurikaan tunneta, vaikka ne ovatkin kaikelle kasvulle elintärkeitä. Radio Suomen studiossa kuuntelijoiden kysymyksiin vastaavat professori Heikki Setälä ja ympäristöneuvos Petri Ahlroth. Toimittajina ovat Minna Pyykkö ja Petri Rinne.

  Metsäradio.

  Heikki Onnelan vanerivene. Vaikka Lapissa lumi ja jää peittää vielä joet ja järvet, niin kyllä avovesikausikin sieltä hyvää vauhtia lähestyy. Ja sitten tarvitaan venettä. Näistä puoliin on hyvä ruveta katselemaan, että missä kunnossa se vanha paatti on näin talven jäljiltä. Vai pitääkö hankkia kokonaan uusi? Kemijärveläisellä Heikki Onnelalla oli edessä uuden veneen hankinta, mutta miespä päätti tehdä paattinsa itse. Heikki hakeutui kansalaisopistoon veneentekokurssille. Niinpä tuon entisen virkamiehen ensimmäiset eläkekuukaudet ovat sujuneet mielenkiintoisesti ja lähes huomaamatta. Omatekemä vene on viimeistelyä vaille valmis. Jorma Korhonen oli Levärannan koululla Kemijärvellä tarkkailemassa, kuinka Heikki Onnelalla sujui vaneriveneen teko. Kuva: Jorma Korhonen / Yle

  Radiodokumentteja fi:Recommended:rss

  Todellisia tarinoita

  Lähempänä Jumalaa. Dokumentti vie kuulijan Grönlannin länsirannikolle Sisimiutiin - pikkukaupunkiin, joka elää kalastuksesta ja metsästyksestä, ja jossa koiria on lähes yhtä paljon kuin ihmisiä. Tämän viehättävän kaupungin puutonta maaperää koristavat värikkäät talot, ja satama on täynnä erikokoisia kalastusveneitä. Millaista arkea eletään saarella, jossa kaupunkien välillä ei ole teitä, ja jossa kalastus- ja metsästystaidot ovat elinehto? Ja miten kaupungin kokee vieras, ulkopuolinen? Toteutus: Mervi Leino, Jyrki Häyrinen ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Jäämerentie. Leena Jäppisen radiodokumentti kertoo jännittävän tarinan viime sotien ajalta. Jäämerentie Rovaniemeltä Petsamoon oli välirauhan aikoihin tärkeä kuljetusreitti. Saksan miehitettyä Tanskan ja Norjan huhtikuussa 1940 sulkeutuivat yhteydet satamistamme ulkomaailmaan. Liinahamarin ja Lissabonin satamat olivat tuolloin Euroopassa ainoat henkireiät länteen. Jäämerentietä pitkin vyöryivät suomalaisten ja ruotsalaisten kuorma-autojen kolonnat. Mitä vietiin? Mitä tuotiin? Asiakirjoista ja arkistoista paljastuukin yllätyksiä. Toteutus: Leena Jäppinen, Jarno Heinonen, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Gesar!. Maailmoja syleilevä radiofeature ”Gesar!” vie tiibetiläisen kansalliseepoksen maagiseen maailmaan, joka aukeaa runonlaulajille näkyjen kautta. Ohjelmassa eri todellisuudet kohtaavat, kun nykykehitys haastaa myyttisen Gesar-kuninkaan ikiaikaisen vallan Tiibetissä. Toteutus: Donagh Coleman, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Don Juan kuulee. Naiseudelle ja naisille nuoruutensa omistanut mies ei sukupolvi myöhemmin ymmärrä naistaan. Hän huomaa, että nuoret naiset ainakin laulavat uudella tavalla, omin sanoin, joku mieskin laulaa myös naiseudesta. Hänen nuoremmat ystävänsä Tuuli ja Helmi Saksala innostuvat ja lupaavat yhdessä ystäviensä kanssa tulkita viisi laulua naiseudesta. Mies kuuntelee ne yhdessä naisensa sekä Osmo Kontulan ja Maaret Wagerin kanssa, ystävien siltä ajalta kun hän omistautui kuin Don Juan.. Don Juan kuulee. Toteutus: Jarko Tirkkonen, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  Uskonto ja elämänkatsomus fi:Recommended:rss

  Jumalanpalvelukset radiossa

  Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Oulunkylän kirkosta Helsingistä. Saarnaajana kirkkoherra Ulla Kosonen. Liturgina Johanna Elo. Jumalanpalveluksen musiikkina Joseph Rheinbergerin Stabat Mater op 138.Urkurina Matti Pohjoisaho. Kuoro: Kamarikuoro Chorus Sine Nomine, johtajana Katja Mäkiö. Muusikot: Käpylän musiikkiopiston orkesteri. Virsinä: 67, 63: 1-2, 6, vuorovirtenä 757, synnintunnustus 706, vastauslaulu 779, esirukous 719.Virret: 67, 63: 1-2, 6, vuorovirtenä 757, synnintunnustus 706, vastauslaulu 779, esirukous 719. Tekstinlukijat: Heikki Järvinen, Kirsti Kajos, Henri Myllymäki, Valtteri Keskitalo. Kuoroa ja orkesteria johtaa Katja Mäkiö.

  Jumalanpalvelukset radiossa

  Valtakunnallisten Jumalanpalveluspäivien iltamessu Nurmon kirkosta. Saarnaajana piispa Seppo Häkkinen. Liturgina Antti Maunumaa. Tekstinlukijoina Maija Kulju, Annika Huvila, Mika Rintala, Kaisu Niemi ja Seidi Ruokonen. Kanttorina, urkurina ja kuorojen johtajana Leena Voutila-Makena. Kuorot: Laulutyhmä Marena, Tyttökerholaiset ja Veteraanien kööri. Muut muusikot: Kasheshi Makena (perkussiot, vetopasuuna). Virret: 447, 452 ja Lasten virsi 71. Kuoron laulut: Lasten virsi 89 "Tulkoon valo", "Jumala, sinua huudan avukseni", "Jumala on valo", "Meditaatio", "Niin kuin on hanki valkoinen", Lasten virsi 80 "Ehtoollislaulu" ja Siionin virsi 190 "Suo, Jeesus, paras opettaja". Muu musiikki: Pohjalainen uskontunnustus.

  Jumalanpalvelukset radiossa

  Jumalanpalvelus Eurajoen kirkosta. Saarnaaja: kappalainen Tapani Erämaja. Liturgi: Eurajoen kristillisen opiston rehtori Mirja Vuoristo. Tekstinlukijat: opiskelijat Jonna Jalonen ja Kaarina Patrikainen. Kanttori ja urkuri: Maria Verronen. Kuoro: Eurajoen kristillisen opiston opiskelijoiden kuoro. Solisti: Markku Haavisto. Virret: 54, 279: 1-7,13 vuorovirtenä, 299 b-sävelmä vuorovirtenä, 368 ja 345. Kuoron laulut: Psalmi 118, vanha rukoilevaisvirsi "Rakkain Jesus", virret 113:1,3,7, 68 ja 104:1-2,7 kirjasta Armon Lapset Veisatkaa. Muu musiikki: päivän virteen 299 alkusoittona Ahti Kuorikosken sävellys. Päätössoitto: Fugetta teemasta Elämä ja elämä, urkuimprovisaatio Maria Verronen.

  Horisontti

  Some tekee näkymättömän näkyväksi. Studiossa kirjailija Katleena Kortesuo ja tutkija Meri-Anna Hintsala, keskustelun aiheena sosiaalinen media. Suomi on kristillisen siionismin kärkimaa. Haastateltavina Timo Stewart ja Marjaana Toiviainen. Näyttelijä Ville Haapasalo kertoo mm. henkilökohtaisesta shamaanistaan.

  Muualla Yle.fi:ssä