Areena
 • TV
 • Radio
 • Fakta ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Ajankohtaisohjelmia fi:Recommended:rss

  Ajantasa

  Ajantasan sunnuntaivieras kisapappi Leena Huovinen. Suomen Urheilugaalassa palkittiin jälleen monia ansioituneita urheilijoita ja urheiluvaikuttajia. Yksi palkituista oli yli 10 vuotta suurissa urheilun arvokisoissa kisapappina toiminut Leena Huovinen, joka nimettiin vuoden taustavoimaksi. Kisapapin tehtävän lisäksi yliopistopappina Helsingin yliopistossa työskentelevä Huovinen on huomannut, että yliopistomaailma ja urheilumaailma muistuttavat monessa suhteessa toisiaan. Hän kertoo työstään, urheilu- ja yliopistomaailman yhtäläisyyksistä ja nuoriin osaajiin kohdistuvista odotuksista. Toimittajana on Aki Laine.

  Maailmanpolitiikan arkipäivää

  Eurooppa jännittää Kreikan vaalitulosta. Eurooppa jännittää, sysääkö Kreikan vaalitulos euron uuteen kriisiin. Kuinka tärkeä euro on kreikkalaisille? Kuinka tärkeä Kreikka on muulle Euroopalle? Entä seuraako Espanja Kreikan tiellä? Johanna Numminen juontaa. Kuva: EPA

  Ajantasan uutispuntari

  Paljon melua ruoasta. Uutispuntarissa vieraina ovat Maku-lehden päätoimittaja Satu Koivisto sekä Glorian Ruoka ja viini -lehden päätoimittaja Sanna Maskulin. Puheenaiheina mm. ruoan hinta, ruokatrendit ja muut viikolla esillä olleet aiheet. Puhetta johtaa Elina Päivinen.

  YleX Etusivu

  Etusivu pe klo 11.00. YleX:n Etusivu pohtii, miksi omistusasuminen on suomalaisille niin tärkeää ja pitääkö työn perässä olla valmis muuttamaan. Maailman tilaa kuvaavan tuomiopäivän kellon viisari on jälleen nytkähtänyt lähemmäksi keskiyötä. Onko mitään enää tehtävissä? Studiossa Reetta Rönkä ja Henry Tikkanen.

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Arkisto

  Tärkeää ja järkevää - Jumi pakinoi ajattelusta. Äänite vuodelta 1963.

  Matkakuume

  Yläluokan grand tour-matkat Eurooppaan. Grand toureiksi alettiin nimittää nuorten brittiaristokraattien kasvatuksen loppusilaukseksi tehtyjä Italian matkoja 1600-luvulla. Yleissivistystä kohentavia grand toureja tekivät toki muutkin eurooppalaiset aatelisnaiset, taiteilijat ja akateemisesti koulutetut. Kansallismuseon yli-intendentti Jouni Kuurne on toimittanut ja suomentanut nuoren suomalaisen aatelismiehen Mikael Hisingerin matkapäiväkirjan Eurooppaan 1700-luvun lopulla. Näytteet lukee Sampo Mäkelä. Toimittajana Kai Ristola.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 19 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Historiasarjoja

  Muisti-sarja 4/6: Lahja ja Boråsin suomalaiset. 1950-70-luvulla tuhannet suomalaiset muuttivat Boråsiin, Ruotsin tekstiiliteollisuuden keskukseen. Ruotsinsuomalainen tekstiilityöntekijä Lahja Exner teki historiaa ja nousi hihnalta Ruotsin valtiopäiville ensimmäisenä maahanmuuttajataustaisena naisena vuonna 1979. Toimittaja Harri Alanne.

  Kalle Haatanen

  Idän keskiajan orjakauppa. Orjat olivat keskiajalla paitsi sotaretkien ryöstösaaliita myös kauppatavaraa. Osa orjista myytiin nipuissa, arvokkaammat yksittäin. Myös suomalaisia vietiin orjiksi itään. Kalle Haatasen vieraana historian professori Jukka Korpela.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Lukupiiri

  Knut Hamsunin teos Nälkä. Lukupiiri matkaa 1800-luvun Osloon eli Kristianiaan. Kristianian kaduilla kuljeskelee outo hahmo, jonka nimeäkään emme saa tietää. Hän kärsii nälästä ja lukuisista tajunnan harhoista. Mistä on kysymys? Tammikuun klassikkokirja on Knut Hamsunin Nälkä, romaani, joka hämmensi aikalaisia, näytti tietä uudelle kirjallisuudelle ja häikäisee nykylukijan. Toimittaja Tarleena Sammalkorven vieraina kirjailija Juha Siltanen ja kustantaja Timo Ernamo. Lähetysikkunassa Tittamari Marttinen. Näytteet lukee Jarmo Heikkinen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 174 min
  • Sarja 1 jakso »

  Kirjakerho

  Olavi Paavolaisen kadonneet päivät ja paperit. Tohtori Ville Laamasen kirjan Suuri levottomuus pohjalta Olavi Paavolaisen kirjoittamattomasta kirjasta keskustelevat vastikään vuoden professoriksi valittu Itä-Suomen yliopiston historian professori Maria Lähteenmäki ja toimittaja Jukka Kuosmanen. Ohjelma on uusinta toukokuulta 2015.

  Kultakuume

  Michel de Montaignen esseet pureutuvat olennaiseen. Maapallon ensimmäinen esseisti, 1500-luvulla elänyt Michel de Montaigne on taas ajankohtainen. Montaignen Esseitä-sarjan viimeinen osa ilmestyy suomeksi. Aforistikko Markku Envall kertoo, mikä tekee ranskalaisen kirjallisuuden klassikoihin kuuluvasta Montaignesta edelleen ajankohtaisen. // Mihin Boko Haram tähtää? "Länsimaisen koulutuksen tarkoituksena on peittää silmänne." Mitä voidaan varmuudella sanoa Boko Haramista ja sen ideologiasta? // Juontajana Tuomas Karemo.

  Ajantasa

  Suomen PEN:in puheenjohtaja Sirpa Kähkönen. Ranskalaiseen satiirilehteen Charlie Hebdoon tehty terrori-isku synnytti maailmanlaajuisen keskustelun sananvapauden rajoista. Sananvapausjärjestö Suomen PEN:in puheenjohtaja, kirjailija Sirpa Kähkönen arvioi, että vapauden rajoista on puhuttu mielenkiintoisella tavalla. Hän kertoo myös kirjailijan työstään - vaiettuihin aiheisiin paneutumisen hetkistä ja lukijoiden kohtaamisesta. Toimittajana Mira Stenström.

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kirjakerho

  Olavi Paavolaisen kadonneet päivät ja paperit. Tohtori Ville Laamasen kirjan Suuri levottomuus pohjalta Olavi Paavolaisen kirjoittamattomasta kirjasta keskustelevat vastikään vuoden professoriksi valittu Itä-Suomen yliopiston historian professori Maria Lähteenmäki ja toimittaja Jukka Kuosmanen. Ohjelma on uusinta toukokuulta 2015.

  Kultakuume

  Taide ja kunnallispolitiikan kiemurat. Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Perjantain Kultakuumeessa selvitetään, miksi jotkut kunnalliset taidehankkeet herättävät enemmän kritiikkiä kuin toiset. Vieraana on helsinkiläinen kunnallispoliitikko ja journalisti Tuomas Rantanen. Miksi Amos Andersonin uusi museo paraatipaikalla herättää tyytyväistä hyristelyä, mutta Guggenheimin suunnitelmat suurta riitelyä? Lähetyksessä kysytään myös pitäisikö kunnallinen taidepolitiikka koota yhteen. Tabletti käteen ja oppimaan! Savonlinnan normaalikoulu on ollut yksi edelläkävijöistä, kun koulunkäyntiä on sopeutettu digitaalisen maailman vaatimuksiin. Taulutietokoneet korvaavat vähitellen kirjat kouluissa. Ja kynät. Ja kirjoituspaperin. Lisäksi niillä voi kuvata videoita ja pitää alakoulun videopalavereita. Mutta mistä joudutaan luopumaan? Haastattelussa on Savonlinnan norssin rehtori Mikko Ripatti. Ovela kettu -ooppera tarjoaa pohdiskeltavaa sekä lapsille että aikuisille. Lapsia ajatellen tämä Janacekin teos esitetään Kansallisoopperassa suomeksi. Metsänvartija on salaa ihastunut mustalaistyttö Terinkaan. Hän saa metsässä kiinni tyttöketun, joka karkaa takaisin metsään ja rakastuu poikakettuun. Vartija oppii hyväksymään itsensä osana luonnon kiertokulkua. Juontajana Pietari Kylmälä.

  Taiteilijaelämää

  Taiteilijaelämää: Runoilija Leena Yliportimo. Joukkorahoitus tekee vahvasti tuloaan myös taiteen kentälle. Yksi teokselleen rahoitusta hakeva on runoilija Leena Yliportimo, jonka pöytälaatikot pursuilevat runoja, jotka pitäisi saada kansien väliin. Yliportimolta on ilmestynyt aiemmin jo yksi rakkausrunoteos - nyt viittä vaille valmis on lyhyistä runoista koostuva Small talkia rakkaudesta. Mitä joukkorahoitus vaatii taiteilijalta? Taiteilijaelämää-sarjan vieras - runoilijan uran alkutaipaleella oleva Leena Yliportimo toteaa sen vaativan erityisesti rohkeutta: "Mua ujostuttaa laittaa itseni ja kasvoni sinne peliin, ja sanoa että tässä on mun kirja, haluutko osallistua?". Indie-kustantaminen kiinnostaa silti Yliportimoa, sillä päätäntävalta kirjoten suhteen säilyy itsellä: "Musta tuntuisi tosi vaikealta antaa runot jollekin ja sanoa että tee niistä kirja, sillä mulle koko kirja on mun näköinen tarina ja paketti" hän kertoo. Pienestä tytöstä lähtien runoja kirjoittanut Yliportimo kertoo, että hän haluaa tuoda runoillaan tunteet näkyviksi: "Että taide auttaisi ihmisiä ymmärtämään tunteita, antaisi ehkä tavallaan vertaistukea" hän miettii. Tiina Lundberg toimittaa.

  Kuusi kuvaa

  Kuusi kuvaa Heikki Hurstin elämästä. Heikki Hurstin elämä rakentuu uskolle ja toivolle. Molempia hän tarvitsee itse mutta niitä hän tarjoaa viikottain myös tuhansille leipäjonoissa seisoville. Heikki Hurstin kotialbumin kuvat kertovat jalkapallon, musiikin, uskon ja lukuisten ulkomailla vietettyjen vuosien merkityksestä. Tärkeintä on kuitenkin avun antaminen, jota Heikki Hurstin mukaan tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän. Ohjelman toimittaa Riikka Rahi.

  Luonto fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luontoretki.

  Neitoperhosluolan kaunottaret. Luontoretki vietettiin aivan itärajan pinnassa, Virolahden maisemissa. Luontoharrastuksen moniottelija Jarmo Nieminen ja Juha Laaksonen olivat tutkimassa erilaisia luolia ja holvistoja, joita alueella on ilahduttavan paljon. Millaisia asukkaita tai vieraita luolista näin tammikuussa oikein löytää? Millaisia nämä luolat oikein olivat? Kuva: Minna Pyykkö / Yle

  Metsäradio.

  Uusi Tapio. Muoto muuttui, mutta arvot ja tavoitteet pysyivät. Tapio Oy:n johtaja Ritva Toivonen näkee Tapion palvelevan niin metsänomistajia kuin metsäteoliisuuttakin. Uuden tiedon tuottaminen ja metsäaiheinen kustannustoiminta ovat toiminnan keskiössä. Toimittajana oli Raino Hurme. Kuva: Raino Hurme

  Luonto-Suomi.

  Luonto-Suomen digikuvausilta. Luontovalokuvaajiin törmää nykyään kaikkialla. Kameran kanssa liikkuvat nuoret ja vanhat. Digikuvausillassa annetaan luontovalokuvaukseen liittyviä neuvoja. Kysy valokuvaamisesta tai kerro omista huippuhetkistä kameran takana. Kysymyksiin ovat vastaamassa Markku Könkkölä ja Petri Pietiläinen. Toimittajina Juha Laaksonen ja Markus Turunen.

  Radiodokumentteja fi:Recommended:rss

  Todellisia tarinoita

  Vuosien merkitys. Miltä elämä näyttää ja tuntuu kun nainen 50 ja 60 vuotta täyttää. Niitä tuntemuksia valaisevat vuonna 1964 syntynyt kirjailija Sirpa Kähkönen ja vuonna 1954 syntynyt näyttelijä Seija Pitkänen dokumentissa Vuosien merkitys. Toteutus: Pirkko Pelkonen, Ossi Wallius, Hanna-Helena Kinnunen ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 48 min
  • Sarja 10 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Panchakarma – 28 päivää uudestisyntymiseen. Kaksi luontaishoidoista kiinnostunutta suomalaista matkaa Intian Keralaan. Alkaa 28 päivää kestävä puhdistuminen maailman vanhimman luonnonlääketieteen, ayurvedan keinoin. Panchakarma -hoidon sanotaan uudistavan kehoa solutasolla samassa määrin kuin keho tekee sen itse seitsemässä vuodessa. Hoito edellyttää mielenlujuutta, sitoutuneisuutta, läsnäoloa ja uskoa omaan puhdistumiseen. Dokumentti seuraa matkapäiväkirjan keinoin riittääkö näitä ominaisuuksia suomalaisella pariskunnalla. Astu sisään äänimatkalle ikiaikaisiin perinteisiin; panchakarma, viisi toimenpidettä. Toteutus: Kai Rantala, Katariina Kaila ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 10 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Korjaamo. Lauri Piiroisen ja hänen poikansa Markuksen autokorjaamolla kohtaavat ihmiset ja aikakaudet. Lauri kasvoi lapsuudessaan kovan työnteon kulttuuriin, työn kautta elettiin ja se oli osa hengitystä. Koskaan ei kuitenkaan niin kiire ollut, etteikö isä olisi vienyt ongelle. Työn lomassa oli aikaa myös ihmiselle. Syrjäisellä pienellä korjaamolla korjataan nyt autoja ja samalla rakentuvat myös lukuisat tarinat. Korjaamo on yksi niistä paikoista, joissa vielä rakentuu työnteon lomassa ihmisläheinen yhteisöllisyys. Se on tehnyt Laurille työstä värikästä ja ikimuistettavaa. Toteutus: Lea Tajakka, Hanna-Helena Kinnunen ja Hannu Karisto.

  Todellisia tarinoita

  Miehet valoa etsimässä. Dokumentti Miehet valoa etsimässä vie meidät kahden muusikon matkalle Lappiin. Radion sinfoniaorkesterin legendaarinen sellisti Seppo Laamanen ja pianisti Pami Karvonen matkaavat Posion, Kemijärven ja Sodankylän kautta Kittilän Leville. Kontissa on itämaisia viisautta ja elämän paatosta, musiikin voimaa ja pohjalaista jääräpäisyyttä. Tien päällä pohditaan musiikin parantavaa voimaa ja kumarretaan korkeintaan Beethovenia. Matkalukemisena on Jaakko Hämeen-Anttilan suomentamia sutkauksia kirjasta Viisas narri. Tuotanto: Tom Östling, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  Suomi talvisodassa fi:Recommended:rss

  Suomi talvisodassa 12/12: Talvisodan myytit

  Talvisodasta on kulunut jo 70 vuotta. Sotaa on tutkittu paljon, mutta silti siihen liittyy vielä paljon myyttejä - kuten että sotaan lähdettiin ilman kunnon varusteita tai että suomalaisten taistelutahto on voimakkaampi kuin muiden kansojen. Haastateltavina Jari Eloranta, Sari Näre, Tiina Kinnunen ja Henrik Meinander.

  • Kesto: 38 min

  Suomi talvisodassa 11/12: Talvisodan tulkinnat

  Jokainen aikakausi muodostaa historiallisista tapahtumista omat tulkintansa. Suomalaisella ja venäläisellä osapuolella on ollut vuosikymmenien ajan hyvin erilaiset tulkinnat talvisodasta. Eivätkä tulkinnat talvisodan tapahtumista ole Suomessakaan pysyneet samanlaisina.Haastateltavina Markku Jokisipilä ja Jukka Rantala.

  • Kesto: 38 min

  Suomi talvisodassa 4/12: Välirauha

  Rauhantulo on helpotus vaikka ehdot ovatkin hyvin ankarat. Suomella on edessään mittavat alueluovutukset ja evakkojen asuttaminen. Suomi alkaa lähentyä Saksaa. Haastateltavina Henrik Meinander, Ari Raunio, Aron Livson, Olavi Eronen ja Hilkka Tirronen.

  • Kesto: 39 min

  Suomi talvisodassa 3/12: Suurhyökkäys ja rauhanteko

  Neuvostojohto arvioi tilanteen Suomen rintamalla uudelleen ja käynnistää suurhyökkäyksen väsyneitä suomalaisjoukkoja vastaan. Rauhanneuvottelut käynnistyvät. Olisiko sotaa voitu pitkittää länsiliittoutuneiden apuun saakka? Haastateltavina Henrik Meinander, Ari Raunio, Lasse Laaksonen, Martti Siimes ja Olavi Eronen.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss

  Tiedeykkönen

  Matkailijoiden superbakteereita tutkittu; valo on sekä aaltoa että hiukkasia. Joka viides matkailija tuo lämpimistä maista mukanaan superbakteereja. Dosentti Anu Kantele HYKS Infektiosairauksien klinikalta kertoo tutkimuksesta, jossa hän ryhmineen selvitti, mitä antibiootteja kestäviä bakteereita suomalaisturistit tuovat mukanaan lämpimistä maista. Milloin valo tuli maailmankaikkeuteen ja mitä valo on? Kansainvälisen valon vuoden kunniaksi kosmologi, professori Kari Enqvist kertoo valosta. Tieteessä löydöt syntyvät joskus sattumalta. Tähän viittaa sana serendipisyys. Tieteen historia onkin täynnä sattuman ohjastamia onnekkaita oivalluksia. Tieteen päivillä aiheesta luennoi käännösviestinnän professori Leena Salmi. Toimittajina ovat Leena Mattila. Sisko Loikkanen ja Emilia Cronvall.

  Puheen Iltapäivä

  Lapset häpeävät vanhempiensa alkoholiongelmaa. Projektisuunnittelija Koko Hubara A-klinikkasäätiöltä ei halua puhua päihdeperheistä, vaan perheistä, joissa on päihdeongelma. Selvin päin ollessaan vanhemmat ovat ihan tavallisia äitejä ja isiä, jotka pitävät huolta lapsistaan. Usein lapset suojelevat vanhempiaan eivätkä kerro alkoholiongelmista ulkopuolisille. He voivat kuitenkin joutua kokemaan väkivaltaa, ottamaan vastuun nuoremmista sisaruksistaan tai perheen taloudesta. Varjofoorumi on A-klinikkasäätiön netin vertaistukikeskustelufoorumi nuorille, jotka ovat huolissaan aikuisten päihteidenkäytöstä. Foorumilla voi ottaa osaa keskusteluun ja puhua muiden samanlaisia asioita kokeneiden nuorten kanssa. Varjomaailman projektisuunnittelija Koko Hubara A-klinikkasäätiöltä on Jere Pehkosen ja Salla Vuolteenahon haastateltavana.

  Puheen Päivä

  Anja Snellman: Mielenterveysasiat ovat meidän jokaisen asia. Mieletön Huoli 2015 -kampanjaa on tukemassa joukko julkisuudesta tuttuja suomalaisia. Heidän joukossaan ovat muun muassa näyttelijät Armi Toivanen ja Jasper Pääkkönen, jalkapallolegenda ja lähihoitaja Atik Ismail, rap-artisti Paleface sekä koomikko Krisse Salminen, mutta myös psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma. Myös kirjailija ja psykoterapeutiksi valmistunut Anja Snellman on lähtenyt kantamaan huolta parempien mielenterveyspalvelujen puolesta. Toimittajana Hanna Kinnunen.

  Puheen Iltapäivä

  Terveysturismi Suomesta Viroon lisääntyy. Suomalaiset yhdistävät Viron matkaansa usein lääketieteellisiä toimenpiteitä, kertoo Kelan Yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen. Virossa käydään etenkin esteettisissä toimenpiteissä, mutta yhä useampi hoidattaa myös esimerkiksi purukalustonsa Virossa. Viron valtteja ovat edullinen hinta ja palveluiden hyvä saatavuus. Terveysturismi yleistyy eivätkä valtioiden rajat ole enää esteenä kun edullisempaa hoitoa lähdetään hakemaan. Kelan Yhteyspiste neuvoo, miten hakea hoitoa ulkomailta tai tulla ulkomailta Suomeen hoitoon. Itärajalla on myös houkuteltu varakkaita venäläisiä terveysturisteiksi Suomeen. Noora Heinonen on Tiina Lundbergin vieraana.

  Tiede fi:Recommended:rss Kaikki tiedeohjelmat »

  Aspekti

  Suomen urheilu uuteen nousuun. Skenografi luo näkymättömän maailman todeksi. Millaista tukea tarvitsee kuuloimplantin saanut lapsi tai nuori? Mika Kojonkoski: Suomen urheilu uuteen nousuun.

  Tiedeykkönen

  Matkailijoiden superbakteereita tutkittu; valo on sekä aaltoa että hiukkasia. Joka viides matkailija tuo lämpimistä maista mukanaan superbakteereja. Dosentti Anu Kantele HYKS Infektiosairauksien klinikalta kertoo tutkimuksesta, jossa hän ryhmineen selvitti, mitä antibiootteja kestäviä bakteereita suomalaisturistit tuovat mukanaan lämpimistä maista. Milloin valo tuli maailmankaikkeuteen ja mitä valo on? Kansainvälisen valon vuoden kunniaksi kosmologi, professori Kari Enqvist kertoo valosta. Tieteessä löydöt syntyvät joskus sattumalta. Tähän viittaa sana serendipisyys. Tieteen historia onkin täynnä sattuman ohjastamia onnekkaita oivalluksia. Tieteen päivillä aiheesta luennoi käännösviestinnän professori Leena Salmi. Toimittajina ovat Leena Mattila. Sisko Loikkanen ja Emilia Cronvall.

  Tiedetiistai

  Tähtienkatseluilta. Tähtienkatseluillassa asiantuntijat vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin tähtitaivaan kohteista, kaukoputkista, tähtivalokuvauksesta tai vaikkapa tähtiharrastuksen aloittamisesta. Radio Suomen studiossa ovat professori Markku Poutanen ja tietokirjailija Markus Hotakainen. Toimittajana on Sisko Loikkanen.

  Tiedetuokio

  Verikoe kertoo ruokavaliosta. Verinäytteestä mitattavien merkkiaineiden perusteella on mahdollista arvioida ruokavalion toteutumista - uusi menetelmä on hyödyksi erityisesti kontrolloiduissa ruokavaliointerventioissa, joissa tutkitaan ruokavaliokokonaisuuksien terveysvaikutuksia. – Me pystymme tämän avulla katsomaan, kuinka kompliantti tutkittava on ollut, eli kuinka hyvin hän on näitä olennaisia ruoka-aineita käyttänyt tutkimuksen aikana, toteaa ravitsemusterapian apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta. Toimittajana Kimmo Salvén.

  Uskonto ja elämänkatsomus fi:Recommended:rss

  Hartaudet

  Iltahartaus 24.1. pastori Miika Ahola. Pastori Miika Ahola, Turku. Virsi 255: 1-3. Virsi alkaa sanoin: "Taivasten taivaisiin et mahdu". Radion kamarikuoro, Tarja Viitanen (joht.), Pertti Eerola (urut).

  Hartaudet

  Aamuhartaus 24.1. maallikkojohtaja Toni Vuorinen, Metodistikirkko. Maallikkojohtaja Toni Vuorinen, Metodistikirkko, Pori. Hartauden musiikki: "Maksoi mitä maksoi", es. Exit.

  Hartaudet

  Iltahartaus 23.1. bibliodraamaohjaaja Mika Lahtinen. Bibliodraamaohjaaja Mika Lahtinen, Jyväskylä. Virsi 510 alkaa sanoin: "Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten". Oulaisten Nuorisokuoro, Tapani Tirilä (joht.), Mika Jaakola (piano), Annaleena Puhtola (huilu).

  Horisontti

  Sopiiko politiikka papille?. Maaliskuun eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi pyrkii parisenkymmentä pappia. Minkälainen poliitikko pappi voi olla ja miten politiikka sopii yhteen pappeuden kanssa? Horisontissa pohditaan myös mistä koostuu poliittinen karisma. Horisontin toimittavat Suimo Alastalo ja Ville Talola.

  Muualla Yle.fi:ssä