Areena
 • TV
 • Radio
 • Fakta ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Ajankohtaisohjelmia fi:Recommended:rss

  Ykkösaamu

  Ilmatilaloukkaukset - mitta täyttyy. Budjetti, Ben Zyskowicz, kok., Antti Lindtman, sd. ja Maria Lohela, ps. Ilmatilaloukkaukset ja Ukraina, puolustusministeri Carl Haglund. EU:n huippukokous, johtaja Juhana Aunesluoma, Eurooppa-tutkimuksen verkosto, Helsingin yliopisto. Kolumni Sari Taussi. Juontajana Olli Seuri.

  Maailmanpolitiikan arkipäivää

  Lunnasmiljoonat rahoittavat terroria. Sieppauksista on tullut terroristijärjestöille merkittävä tapa rahoittaa toimintaansa rahoituslähde. Pian alkava Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelma pohtii, mikä sieppauksiin motivoi ja kuinka tuottoisaa liiketoimintaa ne ovat. Mukana myös Jemenissä panttivankina olleen Atte Kalevan arvioita. Juontajana Johanna Numminen.

  Ajantasan Torstaiseura

  Ovatko koulut eriarvoisia?. Onko peruskoulun tasa-arvoperiaate heitetty romukoppaan? Kouluerot etenkin kaupunkiseuduilla kasvavat ja kunnat ovat talousvaikeuksissa. Jyväskylässä keskustelemassa ovat professori Jouni Välijärvi Jyväskylän yliopistosta ja rehtori Jussi Silpola Laurinkylän koululta. Pasilassa vieraana on tutkija Venla Bernelius Helsingin yliopistosta. Toimittajina ovat Timo Hytönen ja Elina Päivinen.

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Vieraalla maalla radioarkiston matkassa

  Kuulokuvia vuoden 1939 Suomesta. Keväällä ja kesällä 1939 Yleisradion toimittajat lähetettiin kertomaan kuulumisia radiokuunteljoille mm. Turusta ja Karjalan kannakselta. Paikkakunnat olivat monelle tuttuja ehkä vain postikorteista, ja siksi mikrofonin vieminen paikan päälle oli perusteltua. Reportterina Turussa keväällä 1939 oli Alexis af Enehjlem, Terijoella puolestaan oli Viki Raaska kesällä -39. Ohjelman on toimittanut Inkeri Kuisma-Tarpila. Yle Arkiston asiantuntijoina ovat olleet Marika Penttinen ja Heidi Strömmer.

  Arkisto

  Elokuvan tarina: ohjaajat. Toimittajana Helge Miettunen. Äänite vuodelta 1962.

  Kulttuurin huumehistoria

  Älkää minua surko, en kadu mitään!. ”Älkää minua surko”, lauloi Billie Holiday, laulussa "Don’t worry about me” vuonna 1959. 44 vuotta kestäneen elämänsä aikana hän näki monen kollegansa ennenaikaisen kuoleman. ”En kadu mitään”, sanoi Edith Piaf. Helpolla eivät myöskään päässeet heidän kohtalonsisarensa Janis Joplin ja Amy Winehouse. Kulttuurin huumehistorian kuudennessa jaksossa tapaamme kovaonnisia laulajattaria. Ohjelma on uusinta tammikuulta 2014.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 19 min
  • Sarja 11 jaksoa »

  Eurooppalaisia puheenvuoroja

  Suuri sota. 100 vuotta ensimmäisen maailmansodan alkamisesta. Tasan sata vuotta sitten syttyi ensimmäinen maailmansota. Ranskalainen historijoitsija Francois Cochet on koonnut kirjaansa 'Suuri Sota. Yhden maailman loppu ja yhden vuosisadan alku' kaikki keskeiset tekijät sodan syttymiseen ja sen pitkittymiseen sekä sen käsittamattomään tuhovoimaan. Kirjan esittelee Ismo Nykänen. Näytteet lukee Pekka Kyrö.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kultakuume

  Viholliskansat samassa maassa. Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Tuore kirja Kielletty kansa – elämää palestiinalaisalueella yhdistää alueen historian osaksi nykyisyyttä maassa, jossa kaikki tuntevat väkivaltaisen kuoleman. Studiovieraana Tuomas Mustikainen. Helsingin keskustan kuuluisimman patsaan Havis Amandan ympärille rakennettu hotelli-installaatio herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Japanilainen Tatzu Nishi on tehnyt teoksen, joka kommentoi julkisen tilan käsitettä.. Suomen viimeisin torivalokuvaaja Valto Pernu syntyi Iin Asemakylässä v. 1909 ja kuoli 1986. Nuorena hän kulki polkupyörällä markkinoilla ja kuvausmatkoilla ristiin rastiin Suomea. Juontajana Kai Ristola.

  Eurooppalaisia puheenvuoroja

  Mikä mies on Italian Matteo Renzi?. Nuori ripeä pääministeri aikoo tuulettaa, ei vain Italiassa, vaan myös Euroopassa. Italian puheenjohtajuuskausi Euroopan unionissa on juuri alkanut: pystyykö Renzi "romuttamaan" vanhoja asenteita Euroopan tasolla niin kuin Italiassa? Pirkko Peltonen-Rognoni esittelee italialaisten journalistien teosta ´Il Renzi` ja näytteet lukee Pekka Kyrö.

  Tekijä

  Delikourasin Nörtti-romaanit ja youtubevideot kuvaavat katu-uskottavasti nuorten tietokonefriikkien maailmaa. Aleksi Delikouras opiskelee Aalto-yliopistossa elokuvaohjaajaksi. Hän on ehtinyt julkaista myös viisi nuorten romaania. Parhaiten hänet tunnetaan Nörtti-romaanien kirjoittajana ja youtuben nörttivideoiden ohjaajana. Delikouras kuvaa niissä oivaltavasti ja herkästi nuorten tietokonemaailmassa joskus liiankin hyvin viihtyvien poikien maailmaa ja maailmankuvaa. Aleksi Delikourasin kirjoittamat Nörtti-kirjat ovat saaneet monet sellaisetkin nuoret tarttumaan kirjaan, joita kirjallisuus ei aikaisemmin ole kiinnostanut Toimittaja Ilona Laurikainen

  Viikon kirja

  Kirjailija Anni Kytömäki ja Nadja Nowak keskustelevat romaanista Kultarinta. Kultarinta on hieno esikoinen, jonka keskeisiä henkilöitä ovat työläistaustainen Lidia, varakas Erik ja näiden tytär Malla sekä tämän rakastettu, punaorpo Joel. Kultarinta on rakkausromaani, joka kertoo erityisesti isän ja tyttären rakkaudesta. Se alkaa vuodesta 1903 ja päättyy vuoteen 1937. Metsä on erityisen tärkeä Kultarinnassa. Ihminen on yksi eliölaji eläinten, kasvien ja sienten joukossa. Romaanin 1930-luvun Suomessa luonnonsuojelija ja siviilipalvelusmies ovat toisinajattelijoita. Sampo Mäkelä lukee näytteitä romaanista. Ohjelman on toimittanut Nadja Nowak. Kuva: Anniina Mannila.

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Elokuvamusiikin mestareita

  Kielletty planeetta, Vangelis ja elektroninen musiikki elokuvissa. Elektroninen musiikki alkoi kuulua elokuvissa jo 1940-luvulla, ja sähköisiä ääniä kokeilivat monet alan mestarit: Miklos Rozsa, Bernard Herrmann ja Dimitri Tiomkin. Vuonna 1956 elokuvaan Forbidden Planet tehtiin ensimmäinen täysin elektroninen elokuvamusiikki, ja elektronista musiikkia käyttivät myöhemmin muiden muassa Andrei Tarkovski ja Stanley Kubrick. Vuonna 1981 Vangelis sai Oscarin musiikistaan elokuvaan Chariots of Fire, ja jatkoi taiteellista menestystään Ridley Scottin tieteiselokuvaklassikossa Blade Runner. Ohjelma on uusinta vuodelta 2009 ja sen on toimittanut Jukka Mikkola.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 39 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Kultakuume

  Viholliskansat samassa maassa. Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Tuore kirja Kielletty kansa – elämää palestiinalaisalueella yhdistää alueen historian osaksi nykyisyyttä maassa, jossa kaikki tuntevat väkivaltaisen kuoleman. Studiovieraana Tuomas Mustikainen. Helsingin keskustan kuuluisimman patsaan Havis Amandan ympärille rakennettu hotelli-installaatio herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Japanilainen Tatzu Nishi on tehnyt teoksen, joka kommentoi julkisen tilan käsitettä.. Suomen viimeisin torivalokuvaaja Valto Pernu syntyi Iin Asemakylässä v. 1909 ja kuoli 1986. Nuorena hän kulki polkupyörällä markkinoilla ja kuvausmatkoilla ristiin rastiin Suomea. Juontajana Kai Ristola.

  Tekijä

  Jazzlaulaja, muusikko Aili Ikonen. Aili Ikonen on kasvanut musiikin keskellä, kaksi sisarta ja veli ovat Ailin tavoin ammattimuusikoita. Laulajan ja muusikon ura ei ollut Ikoselle itsestäänselvyys, lukion jälkeen häntä kiinnostivat historianopinnot. Musiikki vei kuitenkin voiton. Opiskellessaan Jyväskylän Suomalaisessa konservatoriossa Ikonen aloitti laulajana Kvalda-kvartetin kanssa. Nyt hän tulkitsee suomalaisia jazziskelmiä Herdin kanssa ja Tribute to Ella -yhtyeen kanssa Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä amerikkalaisia jazzkappaleita. Toimittaja Ilona Laurikainen KUVA: Maarit Kytöharju

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 26 min
  • Sarja 51 jaksoa »

  Aristoteleen kantapää

  Miten tutkitaan suomenkielisen internetin tekstiä. Turkulainen tutkijaryhmä on ottanut kerätäkseen koko suomenkielisen internetin tekstit tutkittavakseen. Kyseessä on uuden ja valtaisan tutkimusaineiston, tutkijakielellä korpuksen keräämisestä. Millainen urakka tämä on? Miten ylipäätään tutkitaan internetin tekstiä – millainen sanavarasto se on? Kysymyksiä herää paljon, niihin vastaavat turkulaisen tutkimusryhmän vetäjät Veronika Laippala ja Filip Ginter. Ohjelmassa myös Aristoteleen kantapään viikon sitaatti ja sitaattivinkki, fraasirikos ja yleisönosasto. Toimittajina Pasi Heikura ja Emilia Cronvall.

  Luonto fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luonto-Suomi.

  Perhosbaari - erilainen puutarhaohjelma. Laulava puutarhuri Mikko Lagerström, Riku Lumiaro ja Juha Laaksonen tekevät jälleen vierailun kukkien täyttämälle pihamaalle. Studiossa kuuntelijoiden sähköposteja lukee Juha Blomberg.

  Metsäradio.

  Tilauksia odotellessa. Suomen sahat ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuori on varovaisen toiveikas. Alkuvuonna vietiin suomalaista sahatavaraa maailmalle kiitettävästi, mutta nyt vauhti on hiipunut. Sahatavaraa vienti on kuitenkin neljännellä sijalla kansantalouden kukkarossa. Toimittajana oli Raino Hurme. Kuva: Raino Hurme / Yle

  Luontoretki.

  Astuvansalmen kalliomaalaukset. Astuvansalmen kalliomaalaukset sijaitsevat Ristiinassa Yöveden rannalla. Maalaukset tulivat suurelle yleisölle tutuiksi sen jälkeen kun arkeologi Pekka Sarvas havaitsi ne Astuvansalmen pohjoisrannan pystysuorassa kalliossa kesällä 1968. Sitä ennen kalliomaalaukset olivat vain harvojen paikkakuntalaisten ja mökkiläisten tiedossa. Luontoretkellä Iida, Kalle ja Juha Laaksonen johdattelivat meidät näiden kalliomaalausten äärelle. Millaisia kuvioita löytyy, miten ne on tehty ja miltä paikka ylipäätään näytti. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Radiodokumentteja fi:Recommended:rss

  Todellisia tarinoita

  Susi-koira-susi. Susi ja koira ovat niin läheistä sukua toisilleen, että niiden käyttäytymisestä on vaikea löytää eroja. Ne pystyvät jopa saamaan terveitä jälkeläisiä keskenään. Ihminen tekee kuitenkin villin suden ja kesytetyn kotisuden välille jyrkän eron. Dokumentissa tarkastellaan susien elämää niiden omasta näkökulmasta. Suden elämän tarkoitus ei suinkaan ole ihmisten pelottelu, vaikka tulikuuman petokeskustelun perusteella sellaisenkin käsityksen voi saada. Dokumentin päähenkilöinä ovat pitkän linjan susitutkijat Erkki Pulliainen ja Seppo Ronkainen. Toteutus: Mikko Järvinen, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 47 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Kun onni muuttaa suuntaa: Jäljelle jää tärkein. Elämän pelilaudan lähtöpiste on Viipuri vuonna 1939. Sodan vaarallisen pakoreitin päätepiste on Helsinki, joka juuri on toipunut talvisodan tuhoista. Pieni perhe on selviytynyt rakkauden, tulevaisuudenuskon ja toivon avulla vaikeuksista. Lähes neljä kuukautta kestänyt evakkotaival on onnellisesti ohi. Onko heidät saattanut jälleen yhteen pelinopan onnekkaat lukemat vai korkeimman varjelus? Marja Mosanderin vanhempien sodanaikaiseen kirjeenvaihtoon perustuva tarina jatkuu. Toteutus: Marja Mosander, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Kun onni muuttaa suuntaa: Sodan musta varjo 1939. Liki seitsemänkymmentä kirjettä käsittävästä talvisodan aikaisesta kirjeenvaihdosta koostuu kiintoisa ajankuva sodan arjesta. Kolmekymmenvuotiaan viipurilaispariskunnan kirjeistä muodostuu jännittävä tarina eräästä evakkotarinasta. Isän tarkka ja todenmukainen kuva siviilien elämästä tuhoutuvassa Viipurissa ja toisaalla äidin paljon huolenpitoa ja rakkautta sisältävät kirjeet evakkotaipaleen varrelta ovat ainutlaatuinen löytö heidän lapsilleen. Kertojana on pakolaisena matkan varrella syntynyt tytär Marja Mosander. Toteutus: Marja Mosander, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 8 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Ammattina huovuttaja. Käsityöläisen ammatti on elämäntapa. Hankit villaa, keräät metsästä kasveja värjäystä varten, värjäät, karstaat jne. Karoliina Arvilommi ja Roddy Welch asuvat Värtsilässä, vanhassa kunnantalossa Jänisjoen rannalla. Yhdessä he ovat elvyttäneet maailman vanhimman huopatekniikan, hevoshuovutuksen, ja siirtäneet sen nykyaikaan, perinteitä kunnioittaen. Karon ja Roddyn osaamiselle on ollut kansainvälistä kysyntää. Norlhan työpaja Tiibetissä, joka valmistaa huopaa mm. Louis Vuittonille ja Hermekselle, on saanut huovutusoppia suomalaisilta huovuttajilta. Toteutus: Liisa Vihmanen, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  Sotilaiden äänet fi:Recommended:rss Yle Historia: Sotilaiden tarinoita »

  Sotilaat kertovat: eversti Veikko Pesonius IV AK

  "Suomen kielihän on rikas ja monivivahteinen, mutta tätä Viipurin menetyksen aiheuttamaa järkytystä on vaikea nyansoida. Me olimme erittäin epätoivoisia, erittäin pettyneitä ja nimenomaan myös siksi, että tämä oli tapahtunut meidän vastuualueellamme. Siihen ei voinut syventyä eikä sitä saanut jäädä pohtimaan: oli työskenneltävä eteenpäin. Ja niin tapahtumien vyöry vei meidät tuonkin erittäin raskaan ja masentavan vaiheen yli."

  • Kesto: 40 min

  Sotilaat kertovat: sotamies Antero Keltanen 20 Pr

  "Kivisalmen sillalla oli upseereita pistoolit käsissä vaatimassa miehiä asemiin. Jäätiin siihen. Kun se upseeri, joka järjesteli meitä tien oikealle puolelle, meni tien yli komentamaan juoksevia miehiä asemiin tien sille puolelle, silloin tien oikealla puolella asemissa olevat lähtivät karkuun." (Äänite on huonolaatuinen.)

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss

  Tiedetiistai

  Dieetit tieteen puntarissa. Parin kilon painonnousu kesän jäljiltä ei ole vielä kovin huolestuttavaa, mutta jos painoa kertyi reippaasti enemmän, asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Ei kuitenkaan miten tahansa: Pahimmillaan laihduttaminen on omien kudosten tuhoamista, sisäistä kannibalismia. Erilaisia dieettejä tarjoillaan oikotienä onneen, mutta kuinka saada tuloksia niin, ettei terveys kärsi? Entä mitä uutta perimän tutkimus on tuonut painonhallintaan? Studiossa kysymyksiin vastaamassa lihavuustutkija, sisätautilääkäri Aila Rissanen HUS:sta ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg Helsingin Urheilulääkäriasemalta. Toimittajana Pirjo Koskinen.

  Tiedeykkönen

  Ebolan leviämisen ja tappavuuden taustat. Verenvuotokuume ebola leviää Länsi-Afrikassa edelleen. Miksi tämänkertainen epidemia on vaatinut jo 1000 ihmisen hengen ja miksi se leviää edelleen? Tiedeykkönen kertoo myös tuoreimmat silminnäkijähavainnot tautialueelta. Ohjelman toimittaa Jari Vaara.

  Ajantasa

  Turha huoli pois. Loma lievittää stressiä. Se voi myös aiheuttaa sitä. Minkä mittainen loma on riittävä? Kuuntelijat voivat kertoa rentoutumiskeinoistaan. Asiantuntijana Mikael Sallinen Työterveyslaitokselta. Annu Passoja juontaa.

  Käännekohtia

  Toimittaja Hilla Blomberg tapaa eri-ikäisiä suomalaisia ja keskustelee heidän kanssaan, miten haastateltavat ovat selvinneet elämänsä käänteistä. Tällä kertaa tapaamme Kuusamossa tuotantopäällikkö Esa Tikkasen, joka masentui vakavasti nelisen vuotta sitten. Toipuminen onnistui terapian ja henkisen kirjallisuuden avulla.

  Tiede fi:Recommended:rss Kaikki tiedeohjelmat »

  Tiedeykkönen

  Pelillisyys oppimisessa: mahdollisuus ja haasteet. Pelillisyyttä tuodaan opetukseen. Tiedeykkönen kysyy, että mikä käytännössä muuttuu ja miksi ylipäätään pelillisyydestä on hyötyä oppimisessa. Lähetyksen juontaa Jari Vaara.

  Tiedetiistai

  Dieetit tieteen puntarissa. Parin kilon painonnousu kesän jäljiltä ei ole vielä kovin huolestuttavaa, mutta jos painoa kertyi reippaasti enemmän, asiaan kannattaa kiinnittää huomiota. Ei kuitenkaan miten tahansa: Pahimmillaan laihduttaminen on omien kudosten tuhoamista, sisäistä kannibalismia. Erilaisia dieettejä tarjoillaan oikotienä onneen, mutta kuinka saada tuloksia niin, ettei terveys kärsi? Entä mitä uutta perimän tutkimus on tuonut painonhallintaan? Studiossa kysymyksiin vastaamassa lihavuustutkija, sisätautilääkäri Aila Rissanen HUS:sta ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borg Helsingin Urheilulääkäriasemalta. Toimittajana Pirjo Koskinen.

  Aspekti

  Kiina on bisneksessä yhä suuri tuntematon. Kiina on suomalaisyrityksille yhä "suuri tuntematon". Välivuosi opiskelussa ei ole aina pahasta. Miten ennen sisustettiin 3/5. Miltä naispappeus ja sukupuolineutraali avioliittolaki näyttävät tasa-arvon näkökulmasta?

  Tiedeykkönen - Uutta tieteestä

  Vitamiinilisä ei pelasta roskaruoan popsijaa. Mahamikrobien muonalla on merkitystä. Suoliston mikrobit tarvitsevat monipuolista ravintoa, jotta ne voivat tuottaa ihmiselle tarpeellisia yhdisteitä. Roskaruuasta ei kunnon välittäjäaineita synny, vaikka kuinka söisi yksittäiset vitamiinit ja omegat purkista. Hyötymikrobien hyvinvoinnnista ovat kiinnostuneet ainakin bakteeriopin professori Pentti Huovinen Turun yliopistosta ja toimittaja Leena Mattila.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Recommended:rss yle.fi/tove100 »

  Kulttuuriosasto

  Kulttuuriosasto puhuu muumeista. Tove Janssonin Muumi-hahmot ovat kasvaneet osaksi suomalaista identiteettiä. Muumi-tarinoiden pariin paetaan maailman myrskyjä ja niistä löydetään jopa kokonaisia elämänfilosofioita. Studiossa keskustelemassa on muumeja tutkinut kirjailija, filosofian tohtori Sirke Happonen. Toimittajina Joonas Turunen ja Sampo Mäkelä.

  Radioteatteri esittää

  Radioteatteri esittää: Nukketalo. Tove Janssonin syntymästä 100 vuotta -juhlavuoden ohjelmistoa. Kuunnelman kuulet ainoastaan Yle Areenasta kuukauden ajan (alkaen 10.8.2014). - Miespari, huonekaluihminen Axel ja pankki-ihminen Erik, jäävät eläkkeelle. Suuri elämänmuutos vaatii uusia aloitteita, ja niinpä Axel ryhtyy rakentamaan nukketaloa. Mutta varsinaisesti näiden kultivoituneiden herrojen elämä menee sekaisin, kun paikalle ilmestyy nuori ja käytännöllinen sähköihminen Boy. Jännitteiltä ja mustasukkaisuudeltakaan ei vältytä. Kuunnelma perustuu vapaasti Tove Janssonin novelliin Nukkekaappi (1978). Ohjaus: Ilkka Toiviainen. Dramatisointi Britt Edwall. Suomennos: Rauno Ekholm. Rooleissa: Martti Järvinen, Jukka Voutilainen, Oskari Katajisto ja Eira Soriola. Valiouusinta vuodelta 2001.

  Radioteatteri esittää

  Radioteatteri esittää: Luotsikadun lapset. Luotsikadun lapset kertoo kahdesta lapsuuden leikkitoverista ja siitä, millaista on olla lapsi. Toinen heistä oli Tove Jansson, toinen Erik Tawaststjerna. Molemmat tiesivät jo lapsina, että mielikuvituksen tihentämä kuva todellisuudesta, taide, on todellisempi kuin todellisuus. Kuunnelman on kirjoittanut Tove Idström, äänisuunnittelija on Tiina Luoma. Ohjaus ja tuotanto Erja Manto, Radioteatteri. Tuotantojärjestäjä Jorma Hellström. Henkilöt: Tove: Leena Uotila, Erik: Vesa Vierikko, Ham: Marja Myllylä, Faffan: Antti Virmavirta, Vivan: Maija Junno. Cawan yms: Pekka Savolainen. Muusikot: Joonatan Kotila ja Hannu Pajuoja.

  Kulttuurin pisteohjelmia

  Tove Jansson eli kattojen yllä. Tove Janssonin ullakkoateljeen ikkunalaudalla on kokoelma meren pyöristämiä kiviä ja valkeita simpukankuoria. Mutta miksi muumien äiti rakasti näkinkenkiä ja merta? Ja miksi hänen vaatimattomassa keittiössään ei ole ollenkaan vesipistettä? Emma Vainio tapasi Tove Janssonin veljentyttären Sophia Janssonin taiteilijan ateljeeasunnolla Helsingin Ullanlinnassa.

  Uskonto ja elämänkatsomus fi:Recommended:rss

  Hartaudet

  Aamuhartaus 29.8. teologian tohtori Ali Kulhia. Teologian tohtori Ali Kulhia, Akaa. Virsi 289: 1-2 alkaa sanoin: "Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja". Soile Isokoski (sopraano), Marita Viitasalo (harmoni).

  Hartaudet

  Iltahartaus 28.8. rovasti Helena Suomela. Torstai-iltaisin hartauden teemana on luonto. Rovasti Helena Suomela, Kemijärvi. Virsi 572:4-5. Virsi alkaa sanoin "Taas kukkasilla kukkulat". Virren neljäs säkeistö alkaa sanoin "Jumala, hiljaisuudessa sinua Siion kiittää." Tapiolan kuoro, Kari Ala-Pöllänen (joht.), Kaisa-Leena Harjunmaa (urut).

  Hartaudet

  Aamuhartaus 28.8. toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen. Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, Espoo. Hartauden musiikki: "Onpa taivaassa tarjona lapsillekin", san. Fredrik Engelk, sov. Osmo Tolonen, es. Tuomas Katajala (tenori), Aale Lindgren (oboe), Mikko Niinikoski (urut).

  Hartaudet

  Iltahartaus 27.8. diakoniatyöntekijä Merja Saviniemi. Diakoniatyöntekijä Merja Saviniemi, Helsinki. Hartauden musiikki: "Hän ohitse ei kulje", säv. Pekka Simojoki, san. Anna-Mari Kaskinen, sov. Pekka Koivisto. Teos on levyltä "Lauluja särkyneille".

  Muualla Yle.fi:ssä