Areena
 • TV
 • Radio
 • Fakta ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Ajankohtaisohjelmia fi:Recommended:rss

  Ajantasa

  Nuorista seuraa yksinäisille vanhuksille. Espoossa parannetaan lastensuojelun palveluja. Lupa välittää -kampanjalla muistetaan yksinäisiä vanhuksia. Lasten kauppaleikeistä voi syntyä oikea liikeidea. Öljymarkkinoilla on menossa uusjako. Palestiinan tunnustaminen edelleen kiistelyn kohteena. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Politiikkaradio

  Onko vihreä talous hötöpolitiikkaa?. Vihreästä taloudesta puhutaan paljon, mutta mikä on realismia? Onko vihreällä taloudella poliittista kannatusta, entä mikä tilanne on yrityselämän puolella? Mitä vihreä talous tarkoittaa, onko se uusia liiketoimintoja vai nykyisten rakenteiden sisälle juurrutettuja uusia liiketoimintamalleja? Mitä siirtymässä vihreään talouteen tarvitaan - sanktioita vai kannustimia? Sakari Sirkkasen haastateltavina ovat johtaja Kai Mykkänen EK:sta ja ohjelmapäällikkö Jussi Nikula WWF Suomesta.

  Ykkösaamu

  Politiikan piirroshahmot. Politiikkaa hieman erilaisesta näkökulmasta. Mitkä sarjakuvahahmot ilmentävät suomalaisia puolueita? Puolueiden ominaisuuksia pohtimassa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen ja sosialidemokraattien puoluesihteeri Reijo Paananen. Opec kokoontuu tällä viikolla kriisikokoukseen pohtimaan mitä tehdä öljyn hinnan nostamiseksi. Maailmanmarkkinahinta on pudonnut 30 % kesäkuun jälkeen. Vieraana Öljyalan keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä. Mitkä ovat kiinnostavimmat robotteihin liittyvät hankkeet Suomessa? Robottiviikon järjestäjä Cristina Andersson vastaa. Juontajana Jakke Holvas.

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Elävä arkisto

  Jatkosodan tuntematon tausta. Millainen oli Suomen poliittinen ja sotilaallisen liikkumavara välirauhan aikana? Tempautuiko Suomi passiivisesti mukaan suurpolitiikan pyörteisiin niin kuin vuolas joki tempaa mukaansa ajopuun vai ohjasivatko presidentti Ryti ja marsalkka Mannerheim maamme kuin koskiveneen ”Hitlerin sateenvarjon alle”? Lasse Vihosen vuonna 2001 toimittamassa ohjelmassa ”Jatkosodan tuntematon tausta” käsitellään edellä mainittuja kysymyksiä dokumenttiäänittein, vanhojen asiakirjojen sekä julkaistun tutkimuksen pohjalta. Pekka Salosaari lukee ohjelmassa kuultavat asiakirjanäytteet. - Kuva: Risto Ryti 26.06.1941 / Yle.

  Historiasarjoja

  Omintakeiset, osa 2/6 - Pekka Lounela. Omintakeiset, osa 2/6 - Pekka Lounela Pekka Lounela tuli väsähtäneen Olavi Paavolaisen apulaiseksi radioteatteriin 50-luvun lopulla. Siellä hän joutui nokikkain muun muassa aikansa "punaisen leidin", näyttelijä Elli Tompurin kanssa. Reportterina Lounela kiersi ensimmäisinä sodanjälkeistä Itä-Eurooppaal. Hän päästi eetteriin Allen Ginsbergin "Huudon" ja pakinoi sukellusveneistä Tukholman edustalla 80-luvun alussa. Omintakeiset-sarjan toisessa osassa Lounelaa muistelee muun muassa hänen poikansa Eero. Toimittaja Tom Östling.

  Vieraalla maalla radioarkiston matkassa

  Saunassa. Saksassa sauna on 1950-luvulla väärin lämmitetty ja saunojaa väärin löylytetty. Radioarkiston avulla selviää, millä Australiassa on vihdottu, kenen saunassa Las Palmasissa käytiin ja kuinka Tansaniassa herkistellään lähetystyöntekijän vanerisaunassa. Englanninkielisessä radio-ohjelmassa aitoon suomalaiseen saunaan viedään amerikkalainen komediatähti. Hän naurattaa jutuillaan mm. pesijätärtä. Toimittajina olivat Ritva Enebäck (1982), Unto Miettinen (1970),  Arvi Oinaala (1976),  Erkki Saarenheimo (1958) ja Fitzgerald Smith (1955). Ohjelmasarjan on toimittanut Inkeri Kuisma-Tarpila. Yle Arkiston asiantuntijoina ovat olleet Marika Penttinen ja Heidi Strömmer.

  Historiasarjoja

  Omintakeiset, osa 1/6 - Lieko Zachovalová. Lieko Zachovalová oli äänemme Prahassa miltei koko sodanjälkeisen ajan aina 90-luvulle saakka. Nyt hän elää miehensä Marcelin ja mopsikoira Maxin kanssa vanhassa funkistalossa Prahan Na Babessa, suomeksi Ämmänmäellä. Talon puutarha on lähes luonnonvarainen. Liekon puheenparsi on rehevää, kun hän kertoo perheestään: kommunisti-äiti Ullasta ja isä Yrjö Leinosta edetään Hertta Kuusisen ja Prahan vuoden 1968 miehityksen kautta nykyaikaan. ”Minulle seuraava pysäkki on krematorio”, 87-vuotias Lieko vitsailee Yle Radio 1:n Historia-ohjelmien Omintakeiset-sarjan avausjaksossa. Toimittaja Tom Östling.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Lukupiiri

  Marcel Proustin romaanisarja Kadonnutta aikaa etsimässä. Lukupiirissä ollaan kadonneen ja jälleenlöydetyn ajan syövereissä. Nyt luetaan Marcel Proustin 10-osaista Kadonnutta aikaa etsimässä teosjärkälettä. Juha Hurmeen ja Tarleena Sammalkorven kanssa madeleineleivoksia nakertelevat kirjailija, taiteilija Hannu Väisänen ja talousguru, ylijohtaja Juhana Vartiainen. Kuva: Wikimedia, kuvaaja tuntematon

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 175 min
  • Sarja 1 jakso »

  Viikon kirja

  Tietokirjailija Jouni Tilli ja Suomen pyhä sota. Papit jatkosodan julistajina. Mannerheim oli mielestään Jeesus. Jatkosota oli pyhä sota ja marttyyreina kuolleet valittua etujoukkoa. Väkivallan käyttö oli kristillinen hyve. Noin 500 sotilaspappia eli hurmoksessa jatkosodan ajan. Kaatuneitten omaiset saivat olla onnellisia uhristaan ja sankarihauta oli iloinen asia. Sotilaspapit eivät ymmärtäneet sotilaitten elämää, vaikka itsekin olivat rintamalla. Tietokirjailija Jouni Tilli ja Nadja Nowak keskustelevat kirjasta Suomen pyhä sota - papit jatkosodan julistajina. Kuvassa piispa von Bonsdorf Porvoossa 1941. SA-kuva.

  Kirjakerho

  Monta mieltä Dostojevskista. Monta mieltä Dostojevskista. Fjodor Dostojevskin teokset elävät Suomessa uutta kukoistuskauttaan, kun Otava julkaisee uusia ajantasaisia suomennoksia. Viime keväänä ilmestyi Karamazovin veljekset Martti Anhavan käännöksenä. Mikä Dostojevskissa kiehtoo, houkuttaa ja koukuttaa? Mikä ärsyttää tai kyllästyttää? Eeva Luotosen haastateltavana on suomentaja Martti Anhava ja joukko venäläisen kirjallisuuden opiskelijoita. Kuva: Dostojevskin hauta ja muistomerkki Pietarissa, kuvaaja: Pekka Kauranen / Yle

  Tämän runon haluaisin kuulla

  Myytti ja uni. Syksyn runolähetyksessä sukelletaan myyttien ja unien syövereihin. Matkatoverina runoilija Pauliina Haasjoki, vastikään Einari Vuorela runopalkinnon saanut runoilija. Myyttien ja unien maailmassa runoja tulkitsevat Mirjami Heikkinen ja Jarmo Heikkinen. Toimittajana Tarleena Sammalkorpi. Kuva:Tommi Tuomi/Otava

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kultakuume

  Kaunokirjoituksesta luopuminen nostattaa tunteita. Uuden opetussuunnitelman mukaan kouluissa ei tarvitse enää opettaa kaunokirjoitusta. Millainen kulttuurinen muutos käsialakirjoituksesta luopuminen on? Haastateltavina Suomen kalligrafiayhdistyksestä Teija Tiilimäki , äidinkielen opettajien liitosta Susanna Huhta ja Päivi Kallius Snellman-korkeakoulusta./ Professori Martin Scheinin tulkitsee ihmisoikeuksien julistusta avioliiton kannalta./ Oulussa on meneillään kansainvälinen lasten- ja nuorten elokuvafestivaali. Ohjaaja Jenni Kangasniemi esittelee festivaaleilla yhteisöllistä elokuvaprojektiaan, joka on syntynyt vantaalaisten nuorten tyttöjen kanssa./Juontajana Anu Heikkinen.

  Taiteilijaelämää

  Jussi Vatanen: Menestyminen tarkoitta sitä, että minuun luotetaan. Kimmo, Kulmala, Janne, Tuukka Tiensuu ja Julle Rekola ovat roolinäytteitä yhden Suomen tämän hetkisen tähtinäyttelijän rooleista. Lisäksi hänet tunnetaan Mr. Mallorcana, Karim Z. Yskowiczina sekä Antskuna. Menestystä on miehelle tullut monien onnistuneiden roolien myötä jopa niin, että ne ovat hurmanneet taksikuskit. Miehelle itselleen menestyminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että häneen luotetaan. Mutta millainen mies löytyy "saletisti natsaa" ja "Olen somelainen" lausahdusten takaa? Suvi Puukangas tapasi Helsingin keskustassa näyttelijä Jussi Vatasen ja sai kuulla tarinan siitä, miten mopopoika-jalkaplloilijasta kasvoi näyttelijä.

  Kuusi kuvaa

  Kuusi kuvaa: sirkustaiteilija Pauliina Räsänen. Pauliina Räsänen opiskeli Kanadassa sirkustaiteilijaksi ja sai kiinnityksen maailmankuuluun Cirque de Soleil'n trapetsiryhmään. Sieltä löytyi myös puoliso, venäläinen mestariakrobaatti. Tänään heillä on yhteisten akrobaattinumeroiden lisäksi koti meren rannalla Kustavissa ja kaksi pientä lasta. Menestynein suomalainen sirkustaiteilija Pauliina Räsänen keskustelee nyt alkavassa Kuusi kuvaa ohjelmassa kotialbuminsa kuvista toimittaja Ari Meriläisen kanssa. Ohjelmassa käsiteltävät kuvat ovat nähtävissä osoitteessa yle.fi/kuusikuvaa.

  Tekijä

  Muotoilija Henri Halla-aho. "Makuupussi on varalla sohvan alla", nauraa muotoilija Henri Halla-aho verstaallaan Lahdessa. Töitä on ollut välillä yötä myöten. Silloin puupöly lentää ja laitteet pärisevät. Mieluiten Henri luo huonekaluja, joita voi kierrättää ja jotka vanhenevat kauniisti. Mutta kumpi on mieluisampi työväline sirkkeli vai tietokone? Minna Korhonen utelee.

  Luonto fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luontoretki.

  Perhosvuosi 2014. Voiko vielä marras-joulukuussa kerätä perhosia? Vaikuttivatko kesäkuun kylmät ilmat perhosten lisääntymiseen? Millainen perhosvuosi 2014 ylipäätään oli? Näitä ja monia muita perhosiin liittyviä asioita Jaakko Kullberg ja Juha Laaksonen pohtivat luontoretkellä Vantaan Kivistössä.

  Luonto-Suomi.

  Kaupunkiluontoilta. Kaupungeissa on lukuisia erilaisia ympäristöjä, jotka luovat puitteet monipuoliselle elämälle. Joutomailla, kerrostalojen pihapiireissä, nurmikentillä, vesialueilla, jopa asvalttipihoilla on omat asukkinsa. Kaupungeissa kasvaa satoja erilaisia kasveja. Erilaisia selkärangattomia ja suurempia karvaturreja sekä siivekkäitä on myös runsaasti. Millaisia luontohavaintoja olet kaupunkialueella tehnyt? Mitä haluat tietää kaupunkiluonnosta? Kysy tai kerro tarinasi. Studiossa ovat Jaakko Kullberg ja Henry Väre. Toimittajina Juha Laaksonen ja Paula Jokimies.

  Luontoilta

  Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius. Kuva: Sami Korhonen.

  Radiodokumentteja fi:Recommended:rss

  Todellisia tarinoita

  Onko minua olemassa?. Vanhat lapsuuden ääninauhat herättävät suomalais-irlantilaisen Donagh Colemanin mielessä kysymyksen: onko nauhalla melskaava pikkupoika minä? Löytyykö mitään jatkuvaa, pysyvää minuutta? Minuuden jäljittäminen vie dokumentaristi-muusikon luonnontieteistä filosofian sfääreihin, sekä vanhoihin neliraitademoihin. Toteutus: Donagh Coleman, Kai Rantala, Anu Sinisalo, Martti Mäkelä ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Aslan Hasan, Nro 7, Suomi. Jos Aslan Hasan olisi 15-vuotias, hän voisi suorittaa mopokortin ja ajella kotinurkilla 45 kilometrin tuntivauhtia. Mutta hän on 13 ja ajaa kahtasataa kilpamoottoripyörällä Euroopan radoilla. Huipulle ei pääse ilmaiseksi. Se vaatii pelottomuutta, omistautumista ja keskittymistä. Se sanelee koko perheen ajan- ja rahankäyttöä ja kysyy hermoja kaikilta. Eikä panostus vielä takaa menestystä. Voiko enää puhua harrastuksesta, vai onko se jo 13-vuotiaana ammatti? Toteutus: Päivi Leino, Kai Rantala ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 47 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Todellisia tarinoita

  Kalevankankaan kalmisto. Tampereen Kalevankankaan hautausmaa on mm. ollut sotien näyttämönä: kansalaissodan aikaan keväällä 1918 Kalevankankaalla käytiin veriset ja rajut taistelut ja viime sotien aikaan hautausmaan kukkulalla sijaitsi ilmatorjuntapatteristo. Miten sotien jäljet näkyvät hautausmaalla? Keitä viime sotien sankarivainajia Kalevankankaalle on haudattu? Miten vainajien vaurauserot näkyvät hautamuistomerkeissä? Mistä on peräisin kirjailija Väinö Linnan muistokivi? Mitä Juice Leskisen hautapaasi symboloi? Toteutus: Leena Jäppinen, Jarno Heinonen ja Hannu Karisto.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 47 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Nauraakohan ne mulle?

  Nauraakohan ne mulle? Osa 12: Tilinteon aika. Radiodokumenttisarjassa ”Nauraakohan ne mulle?” seurataan aloittelevan stand up koomikon, Saana Peltolan, kehitystä ja matkaa kohti ammattilaisuutta. Saanan matkassa tutustumme samalla suomi stand upin tekijöihin, tarinoihin, haasteisiin ja vallitsevaan tilaan. Sarjan viimeissä jaksossa koittaa tilinteon hetki. Mitä tuli tehtyä? Kuka minä olen? Tuleeko tästä koskaan mitään? Koomikon tie ammattilaisuuteen on lyhimmilläänkin pitkä. Vaikka jutut jalostuvat, esiintymiskokemusta tulee koko ajan lisää ja keikkaminuutit lisääntyvät, vie hyväksi koomikoksi tuleminen useimmiten kuitenkin vuosia. Viimeisessä jaksossa Saana kokeilee siipiään mc:nä ja analysoi kehitystään matkalla ammattilaisuuteen. Ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus Pauliina Motturi, äänitarkkailu Kai Rantala, tuotanto Hannu Karisto/Yle Dokumentit.

  Sotilaiden äänet fi:Recommended:rss Yle Historia: Sotilaiden tarinoita »

  Sotilaat kertovat: eversti Veikko Pesonius IV AK

  "Suomen kielihän on rikas ja monivivahteinen, mutta tätä Viipurin menetyksen aiheuttamaa järkytystä on vaikea nyansoida. Me olimme erittäin epätoivoisia, erittäin pettyneitä ja nimenomaan myös siksi, että tämä oli tapahtunut meidän vastuualueellamme. Siihen ei voinut syventyä eikä sitä saanut jäädä pohtimaan: oli työskenneltävä eteenpäin. Ja niin tapahtumien vyöry vei meidät tuonkin erittäin raskaan ja masentavan vaiheen yli."

  • Kesto: 40 min

  Sotilaat kertovat: sotamies Antero Keltanen 20 Pr

  "Kivisalmen sillalla oli upseereita pistoolit käsissä vaatimassa miehiä asemiin. Jäätiin siihen. Kun se upseeri, joka järjesteli meitä tien oikealle puolelle, meni tien yli komentamaan juoksevia miehiä asemiin tien sille puolelle, silloin tien oikealla puolella asemissa olevat lähtivät karkuun." (Äänite on huonolaatuinen.)

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss

  Teemana terveys

  Millainen rasva on hyväksi sydänterveydelle?. - Kova rasva ei näyttäisi olevan itsenäinen sydäntautien riskitekijä. Pelkkä sen vähentäminen ruokavaliosta ei välttämättä vaikuta sydäntautiriskiin, vaan vaikutus riippuu siitä, mitä tyydyttyneen rasvan tilalla syödään, toteaa ravitsemusepidemiologian dosentti Jyrki Virtanen Itä-Suomen yliopistosta. Toimittajana Anne Heikkinen.

  Parempi päivä

  Tankkaamalla huippusuoritukseen!. Ohjelmasarjassamme Parempi päivä puhutaan tänään massahiihtoon tai maratoniin valmistautumisesta. Kuulemme siitä, miksi ja miten kehon energiavarastot tulisi tankata ennen pitkää urheilusuoritusta. Ohjelman asiantuntijana on liikuntalääketieteen tutkija Heikki Pentikäinen. Toimittajana Anne Heikkinen.

  Taustapeili

  Eristyshuoneen tarve sairaalassa. Ennen sanottiin, että ”älä laske lapsiasi ennen kuin tuhkarokko on käynyt talossa.” Nykyään Pohjolassa suurimpana uhkana lienevät antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit. Tämän päivän mediasairaus on ebola, sillä se on ollut viime aikoina yksi puhutuimmista vitsauksista Ebola-valmiutta on lisätty myös yliopistosairaaloissa Suomessa. Millaiset potilaat yleensä tarvitsevat eristystä? Hyksin infektiosairauksien poliklinikan vastaava ylilääkäri Asko Järvinen esittelee sairaalan toimintaa Marko Miettiselle.

  Ykkösaamun kolumni

  Alf Rehn: Huonon työilmapiirin peruskurssi. Kolumnisti Alf Rehn pohtii huonoa työilmapiiriä. Hänen mielestään johtajan päivästä toiseen muuttuva suhtautuminen asioihin on keskeinen osa sitä, miksi ihmiset joutuvat kärsimään työpaikoillaan.

  Tiede fi:Recommended:rss Kaikki tiedeohjelmat »

  Aspekti

  Kenen totuus on totta terveysviestinnässä?. Miksi ja miten terveysviestintä menee metsään? Väriä lautaselle. Museotyö on ennaltaehkäisevää konservointia. Parempi päivä: Stressi. Tuomiosunnuntai on tilinteon päivä.

  Tiedeykkönen

  Ajankohtaista Rosettasta: tutkijat käsittelevät jo hankkeen data-aineistoa. Philae laskeutui yli viikko sitten komeetalle ja lähetti runsaasti dataa, jota tutkijat nyt työstävät ahkerasti. Helsingin yliopiston professori Yrjö Helariutta rekrytoitiin vastikään Cambridgen yliopistoon. Helariutta on tutkinut pitkään lituruohoa ja kasvisoluja. Finnarp 2014-tutkimusretkikunta matkaa Etelämantereelle yli kahdeksi kuukaudeksi tutkimaan muun muassa mantereen järviä, niiden fysiikkaa ja biologiaa. Haastateltavana ovat tutkija Riku Järvinen Ilmatieteen laitoksesta, professori Yrjö Helariutta Cambridgesta ja professori Matti Leppäranta Helsingin yliopistosta. Toimittajina Sisko Loikkanen ja Emilia Cronvall.

  Tiedetiistai

  Sukututkimus. Sukututkimus on suosittu harrastus, joka sukutietojen verkkoon siirtymisen myötä on löytänyt harrastajia yhä nuoremmista ikäluokista. Radio Suomen studiossa kuuntelijoiden kysymyksiin vastaavat Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen toiminnanjohtaja fil.tri. Kari-Matti Piilahti sekä liki 40 vuoden ajan sukuja tukinut Erkki Juuti. Toimittajana Seppo Heikkinen.

  Tiedetuokio

  Verikoe kertoo ruokavaliosta. Verinäytteestä mitattavien merkkiaineiden perusteella on mahdollista arvioida ruokavalion toteutumista - uusi menetelmä on hyödyksi erityisesti kontrolloiduissa ruokavaliointerventioissa, joissa tutkitaan ruokavaliokokonaisuuksien terveysvaikutuksia. – Me pystymme tämän avulla katsomaan, kuinka kompliantti tutkittava on ollut, eli kuinka hyvin hän on näitä olennaisia ruoka-aineita käyttänyt tutkimuksen aikana, toteaa ravitsemusterapian apulaisprofessori Ursula Schwab Itä-Suomen yliopistosta. Toimittajana Kimmo Salvén.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Recommended:rss yle.fi/tove100 »

  Kulttuuriosasto

  Kulttuuriosasto puhuu muumeista. Tove Janssonin Muumi-hahmot ovat kasvaneet osaksi suomalaista identiteettiä. Muumi-tarinoiden pariin paetaan maailman myrskyjä ja niistä löydetään jopa kokonaisia elämänfilosofioita. Studiossa keskustelemassa on muumeja tutkinut kirjailija, filosofian tohtori Sirke Happonen. Toimittajina Joonas Turunen ja Sampo Mäkelä.

  Kulttuurin pisteohjelmia

  Tove Jansson eli kattojen yllä. Tove Janssonin ullakkoateljeen ikkunalaudalla on kokoelma meren pyöristämiä kiviä ja valkeita simpukankuoria. Mutta miksi muumien äiti rakasti näkinkenkiä ja merta? Ja miksi hänen vaatimattomassa keittiössään ei ole ollenkaan vesipistettä? Emma Vainio tapasi Tove Janssonin veljentyttären Sophia Janssonin taiteilijan ateljeeasunnolla Helsingin Ullanlinnassa. Kuva: Kalle Kultala

  Taustapeili

  Tove Jansson vihasi sotaa ja rakasti kaikkea kaunista. Tove Jansson oli tavattoman rohkea mutta samalla myös ujo. Pilapiirroksissaan lempeänä muumien luojana tunnettu Jansson oli ilkeä ja sarkastinen, rakkaudessaan loputtoman lempeä ja kärsivällinen. Ja läpi koko elämän Tovea kantoi ex librikseenkin kirjattu ajatus: tee työtä ja rakasta. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Helsingin Ateneumiin on koottu laajasti Janssonin tuotantoa esittelevä näyttely.Siellä oppaana toimii Tuula Karjalainen, joka on koonnut näyttelyn ja kirjoittanut palkitun elämäkerran Janssonista niemltään Tee työtä ja rakasta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen. Kuva: Suomen Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

  Puheen Iltapäivä

  Tove Jansson - viime vuosisadan ihmeellisin ihminen. Tove Jansson on hänestä elämäkerran "Tee työtäsi ja rakasta" kirjoittaneen Tuula Karjalaisen mielestä viime vuosisadan ihmeellisin ihminen ja taiteilija. Työnteon rinnalla hänelle oli elämässä kaikista tärkeintä oma vapaus, joka meni kaiken maineen ja rahan ohi. "Viimeisinä vuosinaan Tove sanoi, että työ on ollut hänen elämässään tärkeintä. On ikuinen mysteeri, mistä hän sai kaiken luovuuden, ajan ja energian töihinsä", toteaa Karjalainen, joka on toiminut myös Ateneumin Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttelyn kuraattorina. Toimittajina Miia Krause ja Tiina Lundberg.

  Uskonto ja elämänkatsomus fi:Recommended:rss

  Hartaudet

  Aamuhartaus 24.11. toiminnanjohtaja Eero Jokela. Toiminnanjohtaja Eero Jokela, Helsinki. Virsi 265 alkaa sanoin: "Jeesus armon soi". Psallamus-kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 8 min
  • Sarja 54 jaksoa »

  Horisontti

  Kesyttääkö EU uskonnot?. Miten uskontojen käy Euroopan Unionissa ja Suomessa? Pyrkiikö EU tekemään uskonnoista poliittisesti korrekteja? Harmonisoivatko eurooppalaiset arvot uskontojen erot? Muun muassa näistä kysymyksistä Horisontissa keskustelevat kansanedustaja Tuija Brax ja professori Risto Saarinen. He kertovat myös, onko kehitysyhteistyöstä tullut uutta lähetystyötä, joka vie ihmisoikeuksia kehitysmaihin.Toimittajina Johannes Ijäs ja Ville Talola.

  Hartaudet

  Iltahartaus 22.11. pastori Miika Ahola. Lauantai-illan rukoushetkessä puhuu pastori Miika Ahola, Turku. Virsi 430: 1, 2, 4. Virsi alkaa sanoin: "Rakkaus, kun kuvaksesi". Psallamus-kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 8 min
  • Sarja 54 jaksoa »

  Hartaudet

  Aamuhartaus 22.11. pappismunkki Mikael Nummela. Pappismunkki Mikael Nummela, Ortodoksinen kirkko, Heinävesi. Hartauden musiikki: "Ylistä, sieluni", es. Turun ortodoksisen kirkon kuoro.

  Muualla Yle.fi:ssä