Areena
 • TV
 • Radio
 • Radio - Uusimmat

 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • 503 kohdetta joissa yhteensä 34041 ohjelmaa

  Bokmagasinet

  Bokmagasinet fokuserar på hela världens Astrid Lindgren. "Vad som inte är livets mening vet jag. Att samla pengar och prylar och grejer, att leva kändisliv och fina upp sej på damtidningarnas kändissidor, att vara så rädd för ensamhet och tystnad att man aldrig hinner i lugn och ro tänka efter: Vad gör jag med min korta stund på jorden?", konstaterade Astrid Lindgren år 1983. Bokmagasinet fokuserar på hela världens Astrid Lindgren som porträtteras i en nyutkommen biografi av Jens Andersen liksom i en färsk dokumentärserie på tv. På Åbo svenska teater sätter man upp "Ronja Rövardotter" i vår. Programvärdar: Anna Dönsberg och Marit Lindqvist.

  • · Yle Radio Vega
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 14 jaksoa »

  Sportradion

  Sportradion erbjuder de senaste nyheterna inom sporten. (poddsänds)

  • · Yle Radio Vega
  • Kesto: 10 min
  • Sarja 43 jaksoa »

  Arkisto

  Elämän alkuvaiheet. Toimittajana Arvo Ylppö. Äänite vuodelta 1964.

  Puheessa kuultua

  Sunnuntain SM-hiihtojen kultamitalistien tunnelmat. Sunnuntaina päättyivät Jämin SM-hiihdot. Viimeisenä päivänä naiset lykkivät 15 kilometriä perinteisellä ja miehet 30 kilometriä samalla tyylillä. Kultamitalit ripustivat kaulaansa Kerttu Niskanen ja Lari Lehtonen. Kuuntele, miten hiihtäjät itse kommentoivat voittojaan.

  Minna Pyykön maailma

  Riekkoja lumella. Markus Varesvuo on tunnetuimpia ja kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia luontokuvaajia. Hän on kuvannut lintuja Suomessa ja maailmalla vuosikymmenten ajan. Tämän vuoden Varesvuo aloitti arktisissa oloissa kuvaamalla riekkoja ja teeriä Kiilonpään rinteillä Saariselän kaamoksessa. Minna Pyykkö käy katselemassa minkälaisia kuvista tuli ja juttelemassa talvikuvauksen iloista ja vaikeuksista.

  Urheiluilta

  Maastohiihdon SM. Hiihdon SM-kisat, Jämi. Naisten 15km ja miesten 30km. Selostajina Jarmo Lehtinen ja Pertti Tapola. Asiantuntijana Pirjo Muranen.

  Horisontti

  Kehitysavun siunaus ja kirous?. Ulkoministeriö jakaa vuosittain yli 110 miljoonaa euroa jaetaan kansalaisjärjestöjen kautta tehtävään kehitysyhteistyöhön. Mitä rahalla saadaan aikaiseksi ja minkälaiset periaatteet ohjaavat järjestöjen työtä? Asiasta kuultavana UM:n kansalaisyhteiskuntayksikön päällikkö Jyrki Nissilä, Suomen World Visionin toiminnajohtaja Anne Pönni sekä Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajunen. Toimittajina Johannes Ijäs ja Ville Talola.

  Kansanradio.

  Tuhkaa, taikinaa ja syrjivää sairaanhoitoa. Toimittajina Jaana Selin ja Olli Haapakangas puheenaiheita: terveyskeskus, sairaanhoito, päivystyspoliklinuikka, talous, velka, asunnottomuus, työttömyys, nuouhous, leipätaikina, lumiset liikennemerkit

  Luontoretki.

  Pääkaupunkiseudun mustarastaat. Tänä talvena mustarastaita on jäänyt talvehtimaan Suomeen ennätysmäärin. Viime viikonlopun pihabongaustapahtumassa niitä havaittiin tuhansittain Oulu-Lieksa akselin eteläpuolisilla linturuokinnoilla. Jos laji ei siis vielä ole tuttu, niin nyt siihen kannattaa tutustua. Voiko mustarastaita määrittää iälleen ja sukupuolelleen, milloin mustarastaat laulavat, millaista alkuperää talvehtivat kaupunkimustarastaat mahdollisesti ovat. Mm. tällaisia asioita akatemiatutkija Aleksi Lehikoinen ja Juha Laaksonen pohtivat Helsingin Lapinlahdessa. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Liisan seikkailut ihmemaassa, osa 11/12. "Kuka varasti leivokset" Teoksen on kääntänyt 1906: Anni Swan Lukija: Juha-Pekka Mikkola Ohjaus ja äänisuunnittelu: Tiina Luoma

  Jokapaikan Reetta

  Kenkätehtaalla. Vaikka kenkäteollisuus on nykyään hyvin vähäistä Suomessa, viimeiset mohikaanit tekevät vielä kotimaisia kenkiä. Esimerkkinä Töysän kenkätehdas, joka luottaa perinteisiin. Yrityksen vaiheet ovat värikkäät ja pomppuja on ollut matkassa, mutta johtaja Harri Mäkelän mukaan kyyti ei ole ollut koskaan niin kylmää kuin nyt. Kenkätehtaan sakki, joka on kuin pieni perhe, haluaa kuitenkin uskoa parempiin aikoihin. Reetta Arvila vieraili Töysässä.

  Maailmanpolitiikan arkipäivää

  Ukraina sodan varjossa. Ukrainan itäosassa taistelut jatkuvat kiivaina. Miten rintamalinjan tuntumassa asuvat ukrainalaiset pärjäävät? Entä millaisia ovat venäläissotilaiden omaisten murheet? Mitä virolaiset ajattelevat Suomen Venäjän-politiikasta. Johanna Numminen juontaa.

  Radio 1 vastaa

  Radio 1 kuuluu hiljempaa kuin muut kanavat. Kanavajohto kommentoi kuuntelijapalautetta. Tällä viikolla vuorossa on vastaava tuottaja Anna Simojoki.

  Aspekti

  Näyttelijä ui roolihenkilönsä nahkoihin. Välivuosi voi olla tietoinen valinta. Hyvä vai paha kala? Parempi päivä: rasvoilla on väliä. Kuinka näyttelijä ui roolihenkilönsä nahkoihin? Parempi päivä: Minimoi liikuntavammat!

  Muualla Yle.fi:ssä