Areena
 • TV
 • Radio
 • Radio - Uusimmat

 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • 468 kohdetta joissa yhteensä 31322 ohjelmaa

  Yle Uutiset selkosuomeksi

  Lauantai 25.10.2014 klo 20. Suomen viranomaiset ovat kiinnostuneet rahoista, joita suomalaisilla on Sveitsin pankeissa. Venäjä sanoo, että se on löytänyt antibioottia suomalaisista juustoista. Laskuvarjohypyn uusi korkeusennätys on 41 kilometriä. Talviaika alkaa sunnuntaina.

  A-xplock

  Aktuella inrikes- och utrikesnyheter i veckan som gick. (Sändningen poddsänds)

  • · Yle Radio Vega
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Sportradion

  Sportradion erbjuder de senaste nyheterna inom sporten. (poddsänds)

  • · Yle Radio Vega
  • Kesto: 10 min
  • Sarja 48 jaksoa »

  Ajantasan lauantaivieras

  Taloustieteen professori Markus Jäntti. Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg ja VATT:in pääjohtaja Juhana Vartiainen kirjoittavat yhdessä raportin Suomen talouden haasteista. Borg ja Vartiainen uskovat, että talous kohentuu, kun lisätään työn tarjontaa. Mitä he tällä tarkoittavat, ja kuinka Borgin talouspolitiikka on käytännössä toiminut Ruotsissa? Sitä arvioi Tukholman yliopiston taloustieteen professori Markus Jäntti. Toimittajana on Jakke Holvas.

  Teemana terveys

  Voiko nuoria suojella piilottamalla alkoholin katukuvasta?. Viime aikoina on käynyt melkoinen myrsky viskilasissa, kun Avi ja Valvira ovat kieltäneet, tai ainakin väitetysti kieltäneet, milloin mitäkin. Lasten ja nuorten suojelemiseksi on pyritty poistamaan alkoholiin viittaavat merkit silmistä ja mielistä. Toimiiko se? Tätä pohtii Kuopion yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian ylilääkäri Eila Laukkanen. Toimittajana Kimmo Salvén.

  Ajankohtainen Ykkönen

  Koko ohjelma: Normitalkoot. Kaikki mukaan normitalkoisiin, turhia säädöksiä purkamaan! Kun vain sovitaan mitkä ovat turhia - ja kenen kannalta? Miksi meillä on aina vain enemmän säädöksiä ja määräyksiä? Vieraana professori Jyrki Tala Oikeuspoliittisesta tutkimuslaitoksesta. Sukellusveneisiin kohdistuu pikkupoikamaista kiinnostusta, mutta mitä hyötyä niistä on sodankäynnissä? Pitäisikö Suomella olla sukellusvene vai onko vedenalainen toiminta turhaa ja kallista suurvaltojen pullistelua? Haastateltavana komentaja Jon von Weissenberg. Juontajana Heikki Peltonen.

  Kalle Haatanen

  Historian pahimmat mokat. Ihmiskunnan erehdysten määrä on loputon. Maanviljelys, noitavainot, Titanicin uppoaminen, Suomen hiihtomaajoukkueen doping-käry. Mokat ovat muokanneet historian kulkua enemmän kuin arvaamme. Kalle Haatasen vieraana erehdysekspertti ja tietokirjailija Vesa Sisättö.

  Minna Pyykön maailma

  Luontokuvan taikaa. Pohjoismaiden suurimpaan luontokuvatapahtumaan, Vuoden Luontokuvagaalaan Helsinkiin, kerääntyi viikko sitten suomalaista ja kansainvälistä kuvaajajoukkoa puhumaan kuvauksesta ja katselemaan vuoden parhaita otoksia. Minna Pyykön maailma- ohjelman aluksi kotkalainen Matti Pukki kuvaili sitä, miten sai otettua pääpalkinnon voittaneen kuvansa Lokkien taidelento. Pitkän linjan luontokuvaaja Antti Leinonen kertoi ohjelmassa myös kuvausretkistään ahmojen ja metsäpeurojen maailmaan. Lopuksi kuultiin tapahtumassa esiintyneiden kansainvälisten luontokuvaajien englantilaisen Danny Geenin ja ruotsalaisen Mattias Klumin ajatuksia kuvaamisesta. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Aspekti

  Nyt linjataan kirkon tulevaisuuden suuntaa. Seurakuntavaaleissa äänestetään kirkon isoista linjoista. Saavatko kuurot ja viittomakieliset riittävästi tukea kouluissa? Nuori muotoilija tähyää korkealle muodin maailmassa.

  Päivä tunnissa

  Ruotsin sukellusvenejahti päättyi. EU:n ilmastosopimus saa Suomesta sekä kiitoksia että moitteita. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syyttää kokoomusta vitkuttelusta sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisessa. Utsjoen saamelaislukiossa on puukotettu kuoliaaksi nuori miesopiskelija. Ruotsin puolustusvoimat on päättänyt suuren etsintäoperaationsa Tukholman saaristossa. Internet nappaa yhä suuremman osan mainonnasta. Älypuhelimiin kehitellään hätätilanteita helpottavia apuvälineitä. Kuulemme lisäksi muunmuassa millaiset ovat Ukrainan vaaliasetelmat ja kuinka Turkissa hallitus haluaa lisätä poliisin valtuuksia. Lähetyksen toimittaa Jussi Wistrand.

  YleX Jälki-istunto

  Vieraana Santa Cruz. Santa Cruz-yhtyeen Archie ja Johnny vierailivat YleX Jälki-istunnon Rytmibarometrissa Wasted & Wounded -nimisen kappaleensa kanssa.

  Muualla Yle.fi:ssä