Areena
 • TV
 • Radio
 • Radio - Uusimmat

 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • 419 kohdetta joissa yhteensä 25493 ohjelmaa

  Puheen Aamu

  ”Kaikkien Jeesusten pää ei ole kestänyt ristille nostamista”. Mikko Lammi ohjaa Via Crusis pääsiäisvaelluksen Helsingissä jo neljättä vuotta putkeen. Näyttelijä Ilkka Villille Jeesuksen rooli on ensimmäinen. Herrat kävivät Puheen Aamun Juuso Pekkisen vieraana kertomassa perinnenäytelmästä ja siitä, voiko Jeesusta näytellä, vaikka ei kuulu kirkkoon.

  Taiteilijaelämää

  Säveltäjä Jaakko Kuusisto - viulisti ei ilman käden känsiä pärjää. "Paussin jälkeen on pakko soittaa paljon, että sormenpäihin kasvaa taas känsät, että pystyy soittamaan ilman tuskaa," sanoo viulisti, säveltäjä ja Oulun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto. Viulisti on sidottu soittimeensa aina. Pitkiä soittopausseja ei voi pitää. Soittajan on pidettävä yllä paitsi sormenpäiden kovettumia myös selän, hartoiden ja käsivarsien lihaskuntoa sekä vasemman käden hienomotoriikkaa, että soittaminen onnistuu. Jaakko Kuusisto vertaa työtään huippu-urheiluun. "Jos viulu keksittäisiin nyt, työsuojelu kieltäisi sen." Pitkään Sinfonia Lahden konserttimestarina työskennellyt Kuusisto soittaa, säveltää ja johtaa nyt vapaana taiteilijana. Takana on juuri päättynyt konserttisarja Kaksi astetta, jonka hän teki yhdessä veljensä Pekan ja lauluyhtye Rajattoman kanssa. Oliko säveltäjä Ilkka Kuusiston pojalla muita uravaihtoehtoja? Entä minkälainen johtaja Jaakko Kuusisto on? Keskustelu alkaa siitä, miten Jaakko Kuusisto oikein säveltää? Kati Turtola tapasi Jaakko Kuusiston juuri ennen konsertin alkua. Kuva/JonasLundqvist

  Puheen Iltapäivä

  Kuunnelmasarja Nimeni on Punainen vie 1500-luvun Istanbuliin. "Kyllä kontaktin pitää olla paljon suurempi asia kuin tuijottaminen. Me on joskus tehty juttuja, että me ollaan selin toisiimme, jolloin on pakko pakottaa itsensä siihen kuuntelemisen tilaan," pohtii kuunnelman tekemistä näyttelijä, tuottaja Erja Manto. Orhan Pamukin kirjaan perustuva kuunnelma alkaa sunnuntaina 20.4. Yle Radio 1:ssä. Turkkilaisen Nobel-voittajan teos ’Nimeni on Punainen’ on sekoitus islamilaisen taiteen historiaa, taidefilosofiaa, dekkaria ja ajankuvaa. Kolmeosainen kuunnelma asettaa samat kysymykset kuin romaani: taide ja politiikka, taide ja valta, taide ja uskonto? Entä jos taide näyttää murentavan yhteiskunnan ja kulttuurin perustan? Mikä on taiteilija perinteen ja uudistuksen, vapauden ja vastuun, vallan ja vallattomuuden ristipaineessa? Ja kaiken lomassa polveilee rakkaustarina - saavatko he toisensa? Kati Turtola keskustelee seuraavassa kuunnelman tuottajan, Erja Manton kanssa. Mutta ensin hän sai ohjaaja Vilppu Kiljusen langan päähän.

  Radiohuset

  Om att skriva ett testamente. När ska man upprätta ett testamente och hur ska man göra det? Advokat Kenneth Peth har svar på frågorna.

  YLE Lappi

  Pääsiäisen viettoa Lapissa. Useimmilla lienee tähän kellonaikaan pääsiäisvapaat jo päällä. Pyhien suma ja lankalauantai ovat käsillä. Bikka Puoskari kävi ottamassa pientä etunojaa tuleviin päiviin ja kuulosteleli, millä mielin pääsiäistä aiotaan viettää Lapissa. Jututettavina olivat Pirkko ja Joonas, joilla oli suunta kohti Luostoa ja erittäin selvät sävelet sen suhteen, mistä pääsiäisenvietto aloitetaan. Muut jututettavat ovat ainakin Pirkko ja Joonas, Jouni, Laila, Kerttu, Markku ja Pekka. Hyvää pääsiäistä heille ja kaikille muillekin! (Kuva: Arja Hovi / Yle)

  Ajantasa

  Tangoa ja pääsiäistä. Pääsiäisen menoliikenne ja sää eri puolilla Suomea. Tangomarkkinoiden esikarsinnat päättyvät, poiketaan viimeisissä koelauluissa Helsingissä. Uudet 10 käskyä haastavat kirkon roolia, papit Teemu Laajasalo ja Marjaana Toiviainen kommentoivat. Juontajana Anne-Mari Rajala.

  Taustapeili

  Haustaustoimistossakaan ei totu suruun. Millaista on kohdata surevia ihmisiä työkseen? Lyökö kuolema leiville? Kiirastorstain Taustapeili vierailee täyden palvelun hautaustoimistossa Vehmaalla. - Ei siihen koskaan totu, siihen läheisensä menettäneen surun näkemiseen. - Mutta ihmiset sanovat, että meidän suvulla on tämä taito, että me olemme hyviä tässä hommassa, kertoo Hautauspalvelu Rinteen omistaja Janne Rinne. Toimittajana Sanna Jussila.

  Myteriet

  Torsdagspodden 170414. I framtiden kan du hitta en Alko i din lokala bybutik - om de nya direktiven följs. Vad betyder en Alko för en liten butik affärsmässigt? Putin bjuder på en direktsänd tv-show där han svarar på publikens frågor. Oroligheterna eskalerar i östra Ukraina och Myteriet ringer upp vår utsände reporter som är på plats. Smarttelefoner, datorer och pekplattor dör snabbare än man hinner skaffa nytt, handlar det om att företagen producerar dem så att de ska gå sönder? Vi pratar med en expert. Färre plastpåsar i EU, det bestämde EU-parlamentet igår. Men varför använder vi ens små fruktpåsar för frysvaror? Håller de kylan bättre eller är det bara en myt? Vi har svaren.

  YleX Jälki-istunto

  Rytmibarometrivieraana Järjestyshäiriö. YleX Jälki-istunnon Rytmibarometrissä soi Järjestyhäiriön Rantakatu ja Mäkkäri ja Jenni saivat vieraakseen Juhon ja Mikon yhtyeestä.

  Ali ja Husu

  Propagandaa. Propagandaa. Miten maine pilataan? Miten ihmiset saadaan uskomaan valheisiin? Vieraina muun muassa venäläinen Petri Potchinski ja kurdi Majid Hakki. Toimittajina Ali ja Husu eli Ali Jahangiri ja Abdirahim Hussein.

  YleX Etusivu

  Vieraana Kyberturvallisuus-kirjan kirjoittanut Jarno Limnell. YleX Etusivussa puhuttiin Reetan ja Henryn johdolla kyberturvallisuudesta ja siitä kuinka hyäkkäyksiltä suojaudutaan, kun vieraaksi saapui aihetta tutkinut ja siitä kirjan kirjoittanut Jarno Limnell.

  Popuutiset

  Milloin kusi nousi hattuun Axl Smith. Juttusarjassa tunnetut persoonat kertovat hetkistä, jolloin suosio ja menestys ovat nousseet hattuun. Miten keuliminen ilmeni? Missä tilanteessa homma ratkesi? Ilmoittiko kaveri tai perheenjäsen, että kusi on hurahtanut hattuun vai tajusiko henkilö itse homman lähteneen lapasesta?

  Muualla Yle.fi:ssä