Areena
 • TV
 • Radio
 • Radio - Uusimmat

 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • 443 kohdetta joissa yhteensä 28073 ohjelmaa

  Yövieras

  Videopelejä ammattimaisesti. Videopelien pelaaminen on nopeasti kasvava kilpaurheilulaji, jonka toimintaa Suomessa edistää Suomen Elektronisen Urheilun Liitto (SEUL). Maailmalla kilpapelaajat ovat seurattuja ja palvottuja julkisuuden henkilöitä siinä missä elokuva- ja rocktähdetkin. Mistä kilpapelaamisessa on kyse ja kuinka se vertautuu perinteiseen urheiluun? Yöradiossa keskustelevat sveitsiläisessä mYinsanity-joukkueessa ammattikseen Starcraft 2-peliä pelaava Joona "Serral" Sotala ja SEULin edustaja Joonas "Jka" Kapiainen. Toimittajana Justus Laitinen.

  Yle Uutiset selkosuomeksi

  Perjantai 1.8.2014 klo 20. Presidentti Niinistö on huolissaan EU:n ja Venäjän suhteista. Perjantaina on korjattu ukkosmyrskyn jälkiä. Vatsatautitapauksia on nyt eri puolilla Suomea. Heinäkuu oli tavallista lämpimämpi.

  Yle Sámi Geasseradio

  Ánte Aikio suokkardallá mediaságastallama Gaza-Israel áššis. Luobbal Sámmol Sámmol Ánte, Ánte Aikio lea čuvvon Gaza-Israela dili mediain ja muitala mo son oaidná media rolla dan gažaldagas. Aikio suokkardallá maid sosiála media váikkuhusa ja ságastallamiid mat doppe jorret. Doaimmaheaddjin Eljas Niskanen ja Martta Alajärvi.

  Puheen Iltapäivä

  Perjantain lähetys: elokuun kansanperinteitä, matkaopaskirjailijan arkea sekä festareiden makuelämyksiä. Studiossa Salla Vuolteenaho ja Suvi Puukangas. 14.03 Elokuun kansanperinteitä. Haastateltavana Suomen kesä -kirjan koonnut Suomen kirjallisuuden seuran arkistotutkija Juha Nirkko, 14.15 Millaista on matkaopaskirjailijan työ? Haastateltavana matkaopaskirjailija Markus Lehtipuu, 15.01 Urheilijaelämää. Purjehdus on kuin shakkia paitsi siinä ei tarvitse pysyä paikoillaan, kuvailee kilpapurjehtija Silja Kanerva lajiaan, 15.30 Valtakunnanmeikkaaja Raili Hulkkonen esittäytyy, 16.03 Festarielämää. Festarit panostavat myös makuelämyksiin, 16.15 Kesä tuoksuu Korkeasaarelle, 16.25 Pimé Café tarjoaa pullan ja kahvin lomassa heijastuksia näkövammaisten elämään.

  Eeva Luotosen kirjahistoria

  Mitä Kazantzakis kertoo enemmän kuin evankeliumit? Niko Kazantzakisin Viimeinen kiusaus oli 1950-luvun kohukirjoja. Suomeksi se ilmestyi 1958 Elvi Sinervon suomennoksena ja jakoi mielipiteet jyrkästi. ”Maanläheinen kuvaus Jeesuksen ajan Israelista”, kirjoitti toinen ja toinen lyttäsi: ”huono kirja kaikilta kantilta”. Miltä Viimeinen kiusaus vaikuttaa tänä päivänä, vieläkö se hätkähdyttää, vieläkö se tuntuu rienaavalta tai jarohkealta? Vieläkö se on hyvä kirja? Eeva Luotosen vieraana kirjallisuudentutkija ja kirjailija Markku Envall. Näytteet lukee Ville Tiihonen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 39 min
  • Sarja 5 jaksoa »
  Muualla Yle.fi:ssä