Areena
 • TV
 • Radio
 • Radio - Uusimmat

 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • 541 kohdetta joissa yhteensä 33920 ohjelmaa

  YLE Lappi

  Täällä Pohjois-Norja - Riitta Leinonen. Tuhansien opettajien lakko loppui eilen ja kaikki koululaiset aloittivat koulun tänään, opettajat ”voittivat”. Storskogenin rajanylityspaikassa Kirkkoniemessä on sodanaikaisten miinojen ja pommien raivaustyö käynnistynyt. Riitta Leinoselle (kuvassa) soittaa Sirkku Savusalo.

  Puheen Päivä

  Haaveammattiin sukupuolesta riippumatta. Naiset telakalle, miehet kätilöiksi? Miksipä ei? Syyskuun alussa on käynnistynyt nuorten uravalintaan sekä sukupuoleen liittyviä ennakkoluuloja siivoava kampanja. Valitse ala päällä, älä alapäällä -kampanjan pyrkimyksenä on aloittaa keskustelu sukupuolisidonnaisista ammateista ja vapauttaa tulevaa uraansa pohtivat nuoret valitsemaan ammattinsa ilman ennakkoluuloja tai stereotypioita. Suomessa on tilastojen mukaan EU-maista neljänneksi eniten sukupuolijakautuneita ammatteja. Tätä epäkohtaa pyritään nyt korjaamaan valtakunnallisella viestintäkampanjalla. Hanna Kinnusen vieraina ovat Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Hillevi Lönn sekä yksi kampanjan toteutuksesta vastaavan mainostoimisto Työmaan pääsuunnittelijoista Uula Muoniovaara. He pohtivat, miksi ennakkoluulottomaan uravalintaan kannustavaa kampanjaa tarvitaan juuri nyt?

  Yle Kainuu

  Vuokkiniemi on Vienan Karjalan eläväisin kylä. Suomussalmen taajamasta vain noin 70 kilometriä linnuntietä itään, Venäjän raja ylittäen - niin lähellä se on: Vuokkiniemi. Vuokkiniemi on yksi suurimmista ja eläväisimmistä vienankarjalan kylistä. Moni suomalainen ja kainuulainen on siellä vieraillut, toiset käyvät säännöllisestikin. Kylässä asuva Lilja Veselova osaa kolme kieltä: suomen, venäjän ja karjalan. Toimittaja on Sini Salmirinne.

  Ajantasa

  Nuori toimittaja Kekkosen lähipiirissä. Merikarvia ostaa lukiolaisille läppärin, oppikirjat ja koulumatkat. Mistä rahat? Toimittaja Maarit Huovinen ent. Tyrkkö julkaisi Kekkos-kirjan Tyttö ja nauhuri. Kolumni, Alf Rehn. Eduskunta aloittaa vaalien värittämän kauden. Haastateltavina eduskuntaryhmien puheenjohtajat Arto Satonen, kok, Outi Alanko-Kahiluoto. Ranskalaiset ja maan talousongelmat. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  Muualla Yle.fi:ssä