Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuuntele radiota

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • Yleisurheilun EM fi:Radio:rss

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Radio:rss yle.fi/tove100 »

  Kulttuuriosasto

  Kulttuuriosasto puhuu muumeista. Tove Janssonin Muumi-hahmot ovat kasvaneet osaksi suomalaista identiteettiä. Muumi-tarinoiden pariin paetaan maailman myrskyjä ja niistä löydetään jopa kokonaisia elämänfilosofioita. Studiossa keskustelemassa on muumeja tutkinut kirjailija, filosofian tohtori Sirke Happonen. Toimittajina Joonas Turunen ja Sampo Mäkelä.

  Radioteatteri esittää

  Radioteatteri esittää: Nukketalo. Tove Janssonin syntymästä 100 vuotta -juhlavuoden ohjelmistoa. Kuunnelman kuulet ainoastaan Yle Areenasta kuukauden ajan (alkaen 10.8.2014). - Miespari, huonekaluihminen Axel ja pankki-ihminen Erik, jäävät eläkkeelle. Suuri elämänmuutos vaatii uusia aloitteita, ja niinpä Axel ryhtyy rakentamaan nukketaloa. Mutta varsinaisesti näiden kultivoituneiden herrojen elämä menee sekaisin, kun paikalle ilmestyy nuori ja käytännöllinen sähköihminen Boy. Jännitteiltä ja mustasukkaisuudeltakaan ei vältytä. Kuunnelma perustuu vapaasti Tove Janssonin novelliin Nukkekaappi (1978). Ohjaus: Ilkka Toiviainen. Dramatisointi Britt Edwall. Suomennos: Rauno Ekholm. Rooleissa: Martti Järvinen, Jukka Voutilainen, Oskari Katajisto ja Eira Soriola. Valiouusinta vuodelta 2001.

  Radioteatteri esittää

  Radioteatteri esittää: Luotsikadun lapset. Luotsikadun lapset kertoo kahdesta lapsuuden leikkitoverista ja siitä, millaista on olla lapsi. Toinen heistä oli Tove Jansson, toinen Erik Tawaststjerna. Molemmat tiesivät jo lapsina, että mielikuvituksen tihentämä kuva todellisuudesta, taide, on todellisempi kuin todellisuus. Kuunnelman on kirjoittanut Tove Idström, äänisuunnittelija on Tiina Luoma. Ohjaus ja tuotanto Erja Manto, Radioteatteri. Tuotantojärjestäjä Jorma Hellström. Henkilöt: Tove: Leena Uotila, Erik: Vesa Vierikko, Ham: Marja Myllylä, Faffan: Antti Virmavirta, Vivan: Maija Junno. Cawan yms: Pekka Savolainen. Muusikot: Joonatan Kotila ja Hannu Pajuoja.

  Tuoreimmat radiouutiset fi:Radio:rss Uutiset »

  Ajankohtaisohjelmia fi:Radio:rss

  YleX Etusivu

  Etusivu ke klo 11.00. YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää. Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

  Ajantasa

  Kuntapalvelut leikkuriin?. Hallitusko päättää, mistä kunnat karsivat? Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen vastaa. Tapaamme myös maailmanparantaja Pekka Peltolan. Hän on entinen Vanhan valtaaja ja Reporadion kehittäjä ja Päätä seinään -muistelmien kirjoittaja. Sorsastus alkaa, mutta sorsa ei ole metsästäjän suosikkisaalis. Juontajana Jari Mäkäräinen.

  Ykkösaamu

  Mihin poliisin rahat riittävät?. Mihin poliisin rahat riittävät ja miten rahankeräyslaki uudistuu? Vieraana sisäministeri Päivi Räsänen. Syyrian sisällissota on jäänyt ainakin Suomen mediassa Irakin, Gazan ja Ukrainan tilanteiden varjoon. Sota jatkuu, eikä ulospääsyä edelleenkään näy. Tilannetta arvioivat Helsingin yliopiston dosentti Pertti Multanen ja Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja Antti Paronen. Viikon ulkomaalehtikatsauksen aiheena on tummaihoisen väestön ja poliisivoimien väliset jännitteet Yhdysvalloissa. Lehtiä on lukenut Johanna Numminen. Juontajana Olli Seuri.

  Tuoretta musiikkia fi:Radio:rss

  Uuden musiikin aamuvuoro

  Taylor Swift vaihtoi kantrin sheikkaukseen. Pirita Pykäläinen on napsinut Uuden musiikin aamuvuoron soittolistalle tuoretta Taylor Swiftia, Juustopäitä, Say Lou Louta ja Troye Sivania! Biisilista osoitteessa: http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/uuden-musiikin-aamuvuoro/biisilistat

  Uuden musiikin iltavuoro

  Uuden musiikin iltavuoro ti. Eka demo tai viimeisin miljoonahitti, tässä ohjelmassa uusi musiikki soi ensimmäisenä. Juhani Kenttämaa ja Venla Kokkonen etsivät parhaat kotimaiset tuoreet kyvyt, esittelevät maailman kiinnostavimmat uudet tekijät ja kertovat ihmeellisimmät tarinat biisien takaa. Soita (09) 148 28 22, ylex.iltavuoro@yle.fi, ylex.fi

  Poplaari

  Tuoretta kotimaista popmusaa esittelee Jami Liukkonen. Ohjelmassa soivat kappaleet: 01. MUSTAT SILMÄT Budapest 02. TONI LOIMUNEVA Antaa sen olla 03. HALOO HELSINKI Beibi 04. HÄTÄ-MIIKKA Remu 05. APPIUKKO Hymytön brunetti 06. ILKKA VAINIO Paperihattu 07. BABLO Aurinkoista puolta 08. JERE IJÄS Oli hyvä että metsän takana kulki valtatie 09. NOPSAJALKA feat. ERIN Seuraava 10. PÖLLÖT Bailumimmi

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 46 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Iskelmä & nostalgia fi:Radio:rss Kaikki iskelmä & nostalgia »

  Muistojen bulevardi

  The Lonely Man. Trad: Olen kuullut on kaupunki tuolla (Ossi Runne). Trad: Hankoniemen silmä (Tapio Rautavaara). Van Cleave: The Lonely man (Tennessee Ernie Ford). Trenet: Bonsoir, jolie Madame (Charles Trenet). Casadei: Loistaa, loistaa (Kai Lind ja Pirkko Mannola). Tenco: Quando (Luigi Tenco). Coleman: Det svänger så skönt om barockens musik (Svante Thuresson). Arlen: I've got the world on a string (Louis Prima). Trad: Brown skin girl (Ben Bowers). Porter: At long last love (Bill Henderson). Stein: Kahden vain (Tuija Helinä ja Radion tanssiorkesteri). Kärki: On elon retki näin (Harmony Sisters). Rosas: Kaunein iltamme (Hannu Hovi). Sauter: A Summer afternoon (Stan Getz).

  Yöradion Ysäritunti

  Tunti 90-luvun musiikkia. Tiistaiöisin Yöradiossa kuullaan tunti 90-luvun musiikkia yle.fi/yoradio

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Yöradion Kasaritunti

  Tunti 80-luvun musiikkia. Ohjelmassa soivat kappaleet: WHAM! Everything she wants UB40 & CHRISSIE HYNDE I Got You Babe J. KARJALAINEN Parhaat puoleni ODYSSEY Going back to my roots BAD BOYS BLUE You're a woman FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD The power of love. THE NIGHTS OF IGUANA Bad drinker WOUDE Tytöt PELLE MILJOONA Vapaus on suuri vankila SECRET SERVICE Flash in the night INXS Need you tonight PATE MUSTAJÄRVI Lola DAVID BOWIE China girl

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Hemmottelumusiikkia fi:Radio:rss

  Muistojen bulevardi

  The Lonely Man. Trad: Olen kuullut on kaupunki tuolla (Ossi Runne). Trad: Hankoniemen silmä (Tapio Rautavaara). Van Cleave: The Lonely man (Tennessee Ernie Ford). Trenet: Bonsoir, jolie Madame (Charles Trenet). Casadei: Loistaa, loistaa (Kai Lind ja Pirkko Mannola). Tenco: Quando (Luigi Tenco). Coleman: Det svänger så skönt om barockens musik (Svante Thuresson). Arlen: I've got the world on a string (Louis Prima). Trad: Brown skin girl (Ben Bowers). Porter: At long last love (Bill Henderson). Stein: Kahden vain (Tuija Helinä ja Radion tanssiorkesteri). Kärki: On elon retki näin (Harmony Sisters). Rosas: Kaunein iltamme (Hannu Hovi). Sauter: A Summer afternoon (Stan Getz).

  Aamusoitto

  Muisto. Grieg: Valssi (David Russell, kitara). Guilmant: Muisto (Aale Lindgren, oboe, ja Kari Jussila, urut). Fasch: Sinfonia jousille ja continuolle g-molli. (Tempesta di Mare). Chopin: Etydi nro 12 c-molli (Vladimir Ashkenazy, piano). Beethoven (sov. Matiegka): Adagio (Alexa Still, huilu, Robert Alemany, klarinetti, ja JoAnn Falletta, kitara).

  Faunin iltapäivä

  Kesämietteitä. J.S. Bach: Alkusoitto orkesterisarjasta nro 1 C-duuri (Bostonin barokkiork./Martin Pearlman). Schubert: Impromptu f-molli (Murray Perahia, piano). Purcell: If music be the food of love (Dawn Upshaw, sopraano, Myron Lutzke, sello, ja Arthur Haas, cembalo). Dvorak: 2. osa "Monessa rinnassa asuu kuolema" kok. Sypressejä (Prahan jousikvartetti). Kapsberger: Canario (Matthew Wadsworth, teorbi, ja Mark Levy, violone). Marenzio: Solo e pensoso (Pomerium Musices/Alexander Blachly). Gershwin: Summertime (Ella Fitzgerald, laulu, ja Louis Armstrong, trumpetti ja laulu/Russ Garcian ork.).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 27 jaksoa »

  Vieraita fi:Radio:rss

  Näistä levyistä en luovu

  Musiikkivieraana Tukholman Suomi-Instituutin johtaja Anders Eriksson, umpi "riikinruotsalainen", josta tuli suomalaisuuden ja Suomi-tuntemuksen lähettiläs. Kun Ruotsin Radio (Sveriges Radio) lähetti Erikssonin aikoinanaan kirjeenvaihtajaksi Helsinkiin, silloin hän opiskeli ja otti haltuun suomen kielen. Anders Erikssonin on toiminut uransa aikana kirjeenvaihtajana Suomen lisäksi myös Baltian maissa ja Venäjällä. Kaikki hänen musiikkivalintansa liittyvätkin jollain tavoin hänen oman elämänsä eri vaiheisiin. Ohjelmassa kuullaan kaikenlaista musiikkia "Bachista polskaan". Toimittajana Vesa Kytöoja.

  Yövieras

  Elämässä pitää uskaltaa. Kaksi nuorta ja lahjakasta artistinalkua tapaavat kaukana kotoa, tutustuvat, tykästyvät toisiinsa ja lähtevät yhdessä reissuun. Suunnilleen näin sai alkunsa suomalais-ranskalainen duo Eva & Manu. Kaksikon toinen levy on tuloillaan, kesä on mennyt keikkaillen ja isompaa kiertuetta valmistellen. Paula Jokimies nappasi kaksikosta Eva Louhivuoren studioon pohtimaan isoja sanoja. Luvassa on puhetta tunteista, rohkeudesta, suvusta ja vapaudesta. (Kuva: Tero Ahonen)

  Luonto fi:Radio:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Metsäradio.

  Kuninkaallinen metsäakateemikko. Suomessa on Päättäjien metsäakatemia, mutta Ruotsi pistää vielä paremmaksi. Siellä on kuninkaallinen metsä- ja maatalousakatemia. Suomen metsäyhdistyksen uusi toiminnanjohtaja Anders Portin on tuttu vieras kummassakin akatemiassa. Metsänhoitaja Portin tuntee laajasti metsäasioita niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa. Toimittajana oli Raino Hurme. Kuva: Raino Hurme / Yle

  Luontoretki.

  Puutarhuri Vannekiven kesämökillä. Luontoretkellä Juha Laaksonen vei laulavan puutarhurin Mikko Lagerströmin tutustumaan Mäntyharjun Vannekivessä sijaitsevalle Airi Pyykön kesämökille. Mitä mieltä Lagerström on pihapiiristä ja istututksista, tuliko hyviä neuvoja ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle? Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Kulttuuri fi:Radio:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Viikon kirja

  Kirjailija Anni Kytömäki ja Nadja Nowak keskustelevat romaanista Kultarinta. Kultarinta on hieno esikoinen, jonka keskeisiä henkilöitä ovat työläistaustainen Lidia, varakas Erik ja näiden tytär Malla sekä tämän rakastettu, punaorpo Joel. Kultarinta on rakkausromaani, joka kertoo erityisesti isän ja tyttären rakkaudesta. Se alkaa vuodesta 1903 ja päättyy vuoteen 1937. Metsä on erityisen tärkeä Kultarinnassa. Ihminen on yksi eliölaji eläinten, kasvien ja sienten joukossa. Romaanin 1930-luvun Suomessa luonnonsuojelija ja siviilipalvelusmies ovat toisinajattelijoita. Sampo Mäkelä lukee näytteitä romaanista. Ohjelman on toimittanut Nadja Nowak. Kuva: Anniina Mannila.

  Kultakuume

  Poikapatsaat ihastuttavat ja hämmentävät. Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Kuvanveistäjä Tommi Toijan veteen pissaava poikapatsas -teos Helsingin Kauppatorilla on herättänyt keskustelua. Mikä Toijaa tässä hahmossa kiehtoo ja askarruttaa? Teatteri saa aikaan elämänmuutoksen. Elinkautista tuomiotaan sovittava Juha Heinonen sanoo, että KRIS ry ja tamperelainen Legioonateatteri ovat onnistuneet siinä, missä vankeinhoito ei ole onnistunut isolla rahallakaan. Heinonen on kirjoittanut aiheesta näytelmän Toinen Valinta. Esko Seppäsen tuore kirja Suomen rikkaat - Kuka kukin on. Juontajana Joonas Turunen.

  Aristoteleen kantapää

  Lukihäiriö vai lukivaikeus?. Lukemaan oppimisessa yksi vaikeimpia asioita on äänteiden pituuden hahmottaminen. Näin kertoo Pasi Heikuran haastattelema Jyväskylän yliopiston kehitysneuropsykologian professori Heikki Lyytinen. Lyytinen on asiantuntija oppimisvaikeuksissa, joita kutsutaan lukihäiriöksi, lukivaikeuksiksi tai diagnoosimaisesti dysleksiaksi. Hän on ollut mukana kehittämässä tietokonepeliä, jonka avulla lukemaan oppiminen helpottuu lapsilla. Vaan mistä lukivaikeudessa onkaan kyse?

  Sohkaršohkka (Sápmi) fi:Radio:rss

  Sohkaršohkka

  Ijahis Idja Pre-Spessu. Moh láá stááluh mii kulttuurâst? Jenni Laiti studiost savastâlmin fáádást. Tuupa Records oy Big Daddy Jussi Isokoski mučâdumos keikkamuštoh. Sohkaršohkka – Sukkâršokki – Säähharšok lea Yle Sámi nuorra ollesolbmuid radioprográmma, man jođiheaba Heli Huovinen ja Áslat Paltto. Dál ođđa sáddenáigi: Juohke duorastaga diibmu 17.30 - 20!

  Sohkaršohkka

  Suoma nieiddat Piri ja Maija gávnnaiga Ailu Valle Rittus, iik!. Vaikke Riddu Riđđu lea álgoálbmot festivála, de gal doppe ain duollet dalle oaidná maid eará olbmuid. Suoma nieiddat Piri ja Maija leigga Johkamohki márkaniin guovvamánus ožžon jurdaga vuolgit Riddu Riđđui ja hirbmat bures soai lovttiiga festiválas. Vaikko eaba aibbas ollen A Tribe Called Red- konsertii, de liikká gávnnaiga ovtta stuorra idola, Ailu Valle, festivála guovllus. Áslat Paltto humadii nieiddaiguin ovdal Jon Henrik Fjällgren konseartta.

  Sohkaršohkka

  Upmi sápmelaš Katarina Barruk is for Real. Dán jagáš Riddu Rittus bohte ollu ovdan Ruoŧa Sámi nuoraa artisttat, dego Maxida Märak, Jon Henrik Fjällgren ja jagi nuorra dáiddár Marja Helena Morttenson Fjellheim. Katarina Barruk lei Rittus jagi 2012 nuorra dáiddár, muhto dál lei son vuosttaš geardde lávddi álde dego " álbma Artistat. Son lea easkka 19 jagi boaris ja eret Storuman gávppogis Gaskaruoŧás. Vehá eambbo jo beakkán Artista, Niillas Holmberg jearahallá Katarina Barruk. Doaimmaheaddjin Aslak Paltto.

  Yle Sápmin kesäradio fi:Radio:rss yle.fi/sapmi »

  Kuunnelmat fi:Radio:rss

  Radioteatteri esittää

  Kauppaneuvoksen härkä, osa 1/2. Teuvo Pakkalan pitkään aliarvostettu näytelmä (1901) on satiiri, joka naureskelee pikkukaupungin maalaismaisuudelle, nousukkuudelle, ahdasmielisyydelle ja tekopyhyydelle. Pikkukaupungin lehden päätoimittaja julkaisee omissa nimissään kirjoituksen ”Kauppaneuvoksen härkä” – tajuamatta, että tässä härällä tarkoitetaan kauppaneuvoksen kaikkialle ulottuvaa, hämärää valtaa ja korruptiota. Toimittaja tulee siis sohaisseeksi muurahaispesää. Samalla teos tulee tarkastelleeksi myös satiiria itseään, sen tehtävää. Radioteatterille sovittanut: Marja Rankkala. Ohjaus: Annikki Laaksi. Radioteatterin valiouusinta vuodelta 1962.

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Fedja-setä, kissa ja koira, osa 1. Edward Uspenski: Fedja-setä. kissa ja koira Lasten kestosuosikki 10 osaisena luentasarjana. osa1. Lukija: Tarmo Manni Ohjaus: Tytti Paavolainen Äänite vuodelta 1976

  Radioteatteri esittää

  Vahtonen ei vedä vesiperää 4/6. Olavi Linnuksen kirjoittaman 6-osaisen jännityskuunnelman neljäs osa. Sen on ohjannut Eero Leväluoma. Pääosaa, poliisipäällikkö Tauno Vahtosta esittää Pehr.Olof Sirén, hänen vaimoaan Aili Vahtosta näyttelee Ansa Ikonen ja murhatun miehen morsianta, Aune Vuorista Hillevi Lagerstam. Uusinta on vuodelta 1963.

  Historia fi:Radio:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Kulttuurin huumehistoria

  Nisti ja kaman algebra. William S. Burroughs oli amerikkalaisen kirjallisuuden virallinen paha poika. Jo lapsena huumeiden käytöstä haaveillut Burroughs hakeutui tietoisesti rikollisiin piireihin, ampui huumepäissään vaimonsa ja ryhtyi kirjoittamaan. Syntyi romaani Nisti, joka kuvaa narkomaanin elämää 40- ja 50-lukujen Amerikassa. Kulttuurin huumehistorian viidennessä osassa Kaisa Pulakka ja Jukka Mikkola tutustuvat Nistiin, Beatnikkeihin ja kaman algebraan. Ohjelma on uusinta joulukuulta 2013.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 19 min
  • Sarja 12 jaksoa »

  Arkisto

  Suomenkieltä Krakovan kuninkaanlinnassa. Toimittajana Unto Miettinen. Äänite vuodelta 1949.

  Eurooppalaisia puheenvuoroja

  Suuri sota. 100 vuotta ensimmäisen maailmansodan alkamisesta. Tasan sata vuotta sitten syttyi ensimmäinen maailmansota. Ranskalainen historijoitsija Francois Cochet on koonnut kirjaansa 'Suuri Sota. Yhden maailman loppu ja yhden vuosisadan alku' kaikki keskeiset tekijät sodan syttymiseen ja sen pitkittymiseen sekä sen käsittamattomään tuhovoimaan. Kirjan esittelee Ismo Nykänen. Näytteet lukee Pekka Kyrö.

  Muualla Yle.fi:ssä