Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuuntele radiota

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • Tuoretta musiikkia fi:Radio:rss

  Uuden musiikin aamuvuoro

  Tanssi tyylikkäästi Kieszan tahtiin!. Triggerfinger-biisistä tuttu Kiesza on julkaissut menestyksekkään soolobiisin. Lisäksi showssa soitetaan Foster the People ja Kap Kap -yhtyeitä, Paolo Nutinia ja beatbox-räppäriä Intensi-T.

  Vieraita fi:Radio:rss

  Puheen Aamu

  Stepan Sarpaneva Yle Puheen Aamussa: Jokaisella kellolla on tarina. Yle Puheen Aamussa kelloseppä Stepan Sarpaneva kertoi ajatuneensa ammattiinsa puolivahingossa. Alkujaan mies halusi kultasepäksi. Salla Vuolteenaho haastattelee.

  Näistä levyistä en luovu

  "Virsi haluaa tulla lauletuksi". Teologian tohtori Suvi-Päivi Koski on valinnut uusintana kuultavaan ohjelmaan pääsiäiseen ja virsitutkimukseensa liittyviä virsiä. Lisäksi kuullaan Beethovenin ja Brahmsin pianomusiikkia. "Musiikki on minulle tärkeää, ja virret ja virsikirjat ovat erityisalaani. Niinpä en lainkaan ihmettele nykyistä virsibuumia. Virsi haluaa tulla lauletuksi. Se kuuluu sen olemukseen", sanoo teologian tohtori Suvi-Päivi Koski. Toimittajana Marja Vesikari. (Ensilähetys 11.4.2009)

  Yövieras

  Jani Jalkanen järjestää kaiken. Kaikki järjestyy, lupaa Jani Jalkasen uunituoreen levyn nimi. Laulut kertovat rakkaudesta, pitkän parisuhteen päättymisestä, lupauksista ja toivosta, uskosta siihen, että kaikki vielä järjestyy. Laulujen taustalta löytyy nippu maamme eturivin tekijöitä, joiden tekstejä Jalkanen toivoo voivansa tulkita niille kuuluvalla arvolla. Herran pitää kiireisenä myös Sinut tulen aina muistamaan - konserttisarja, joka kunnioittaa Jalkasen isän, edesmenneen Kari Tapion muistoa. Jalkanen jatkaa perheensä kunniakkaita musiikkiperinteitä ylpeänä mutta ovatko perhesiteet enemmän kirous kuin siunaus, senkin Jalkanen kertoo Sanna Pirkkalaisen haastattelussa.

  Hemmottelumusiikkia fi:Radio:rss

  Muistojen bulevardi

  Laulava sydän. Kärki: Laulava sydän (Tauno Palo). Brel: Le Moribond (Jacques Brel). Armstrong/Randolph: Ol' man Mose (Louis Armstrong). Malmstén: Sä muistatko metsätien (Eugen Malmstén). Batt: Bright eyes (Art Garfunkel). Mösser: Morgen (Ivo Robic). Carmichael: Stardust (Lester Young). Ruiz: Amor (Gene Krupa). Erdelyi: Puszta-fox (Barnabas von Geczy). Porter: Niin rakastunut sinuun (Vieno Kekkonen). Sanders: Adios muchachos (Angelo Pinto). Donida: Al di la (Betty Curtis). Novikov: Tiet (Laila Kinnunen). Parker/Charles: We'll meet again (Benny Goodman).

  Aamusoitto

  Ruusunpäivän musiikkia. Lawes: The Rose (Paul Hillier ja Nigel North). Schubert: Heidenröslein (Arleen Auger ja Lambert Orkis). Schumann: Meine Rose (Peter Schreier ja Christoph Eschenbach). Brahms (sov.): Mein Mädel hat einen Rosenmund (Hermann Prey ja Martin Mälzer). Saint-Saëns: Satakieli ja ruusu (Rita Streich ja Berliinin RSO/Kurt Gaebel). Guastavino: La rosa y el sauce (José Carreras ja Martin Katz). Stenhammar: Till en ros (Anne Sofie von Otter ja Bengt Forsberg). Kansansäv.: Yksi ruusu on kasvanut laaksossa (Georg Ots ja George de Godzinsky). Kansansäv.: Sinisiä punasia ruusunkukkia (Candomino-kuoro/Tauno Satomaa).

  Faunin iltapäivä

  Reippain ja ripsakkain muusat. Liszt: Petrarcan sonetti 104 (Bertrand Chamayou, piano). Ibert: Konsertto sellolle ja puhaltimille (James Kreger ja Harmonie Ensemble/Steven Richman). Schubert: Der Musensohn (Jessye Norman, sopraano, ja Phillip Moll, piano). Beethoven: Allegro con brio Waldstein-sonaatista (Vladimir Horowitz). R. Strauss - Hasenöhrl: Till Eulenspiegel einmal anders! (Chicago Pro Musica).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 43 min
  • Sarja 30 jaksoa »

  Iskelmä & nostalgia fi:Radio:rss Kaikki iskelmä & nostalgia »

  Muistojen bulevardi

  Laulava sydän. Kärki: Laulava sydän (Tauno Palo). Brel: Le Moribond (Jacques Brel). Armstrong/Randolph: Ol' man Mose (Louis Armstrong). Malmstén: Sä muistatko metsätien (Eugen Malmstén). Batt: Bright eyes (Art Garfunkel). Mösser: Morgen (Ivo Robic). Carmichael: Stardust (Lester Young). Ruiz: Amor (Gene Krupa). Erdelyi: Puszta-fox (Barnabas von Geczy). Porter: Niin rakastunut sinuun (Vieno Kekkonen). Sanders: Adios muchachos (Angelo Pinto). Donida: Al di la (Betty Curtis). Novikov: Tiet (Laila Kinnunen). Parker/Charles: We'll meet again (Benny Goodman).

  Yöradion Ysäritunti

  Tunti 90-luvun musiikkia. 1. SQUEEZE - It's over 2. BECK - Loser 3. DAVE LINDHOLM - Annan kitaran laulaa vaan 4. CRISTIANA - Kesäaika on 5. DREAM WARRIORS - My definition of a boombastic jazz style 6. RINGO STARR - Weight of the world 7. JUICE LESKINEN GRAND SLAM - Norjalainen villapaita 8. JOHN FOGERTY - Southern streamline 9. EPPU NORMAALI - Näinhän täällä käy 10. MAGGIE REILLY - Don't wanna lose 11. NELJÄ RUUSUA - Hei! 12. QUEEN - Innuendo 13. TEXAS - In our lifetime

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Yöradion Kasaritunti

  Tunti 80-luvun musiikkia. 1. SPAGNA - I wann be your wife 2. EPPU NORMAALI - Vuonna '85 3. SANDRA - Maria Magdalena 4. DAVE LINDHOLM - Sitähän se kaikki on 5. KYLIE MINOGUE - I should be so lucky 6. JUICE LESKINEN SLAM - Ollaan ihmisiksi 7. THE POLICE - Every little thing she does is magic 8. SIBERIA - Lipasto 9. MATT BIANCO - Whose side are you on 10. THE ROLLING STONES - One hit (to the body) 11. HASSISEN KONE - Totuus 12. PETER GABRIEL - Shock the monkey 13. MR. MISTER - Kyrie

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Ajankohtaisohjelmia fi:Radio:rss

  YleX Etusivu

  Etusivu ke klo 11.00. YleX:n Etusivu on Suomen ainoa nuorille suunnattu asiaohjelma valtakunnallisella radiokanavalla. Ohjelma pureutuu kriittisesti päivän merkittävimpiin uutisiin ja puheenaiheisiin. Etusivu selvittää, kyseenalaistaa ja viihdyttää. Soita (09) 1482822, ylex.fi, ylex.etusivu@yle.fi

  Ajantasa

  Opettajia kiusataan. Tuoretta tietoa opettajien työoloista. Vieraana kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija Anna-Leena Härkönen. Miksi tavarakontista kaupan pihalla saa myydä elintarvikkeita, silloinkin kun kaupan ovet on pidettävä kiinni? Ulkomaanlehtikatsaus Saksasta. Päätoimittajaraati pohtii päähallituspuolueiden puheenjohtajakisaa, Juontajana Aki Laine.

  Tuoreimmat radiouutiset fi:Radio:rss Uutiset »

  Kulttuuri fi:Radio:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Kulttuuriosasto

  Katoavan sivistyksen metsästys. Suomi on kokonaisen vuoden vailla kulttuuriministeriä ja talous vyöryy alamäkeä. Kulttuurin tukia leikataan tulevina vuosina tuntuvasti. Vaivalla rakennetun sivistysvaltion perustaa nakerretaan ja taideväki puhuu suuresta alasajosta. Onko itsensä myyminen ainoa keino selviytyä? Mistä tunnistaa sivistyksen vuonna 2014? Studiovieraana on taidemaalari ja professori Silja Rantanen, jonka mukaan valtio on jättämässä kulttuurin oman onnensa nojaan. Toimittajana Aleksis Salusjärvi.

  Viikon kirja

  Kirjailija Tiina Raevaara ja Nadja Nowak keskustelevat romaanista Laukaisu. Romaani Laukaisu on yhden päivän romaani. Siihen mahtuu erään perheen kokonainen elämä ja sen loppu myös. Pienet lapset ovat riesoja, nuoret vanhemmat ovat masentuneita ja työttömiä, talo saastainen. Raevaara ihmettelee, miksi ihmisten pitää tehdä elämästään niin monimutkaista, että perheeseen on hankittava samaan aikaan lapset ja huonokuntoinen talo keskelle peltoa. Perhesurmat ovat mietityttäneet kirjailija ja biologi Tiina Raevaaraa niin paljon, että hän on kirjoittanut niistä paitsi tiedeblogeja, myös romaanin Laukaisu. Kuva: Heini Lehväslaiho

  Kultakuume

  Ranskan rakastaminen pelastaa suomalaisen kulttuurin. Ranskan kulttuuripolitiikkaa määrittelee hyvin pitkälle uuden vastustaminen ja omien traditioiden arvostaminen. Mitä suomalaisten kulttuurinystävien ja alan virkamiesten kannattaisi omaksua ranskalaisten tavasta pitää taiteen lippu korkealla? Vieraana on Pariisista kirjan kirjoittanut toimittaja Helena Petäistö.// Riutuva rakkaus ei katso sukupuoleen. Ruotsin teräväsanaisin kolumnisti ja viimeisimmän August-palkinnon saaja Lena Andersson analysoi romaanissaan 'Omavaltaista menettelyä' epätoivoista rakkautta. Kirjailija on saanut palautetta erityisesti kuusikymppisiltä miehiltä. Juontajana Tuomas Karemo.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Radio:rss tove100.fi »

  Lasten kuunnelmat

  Tarinoita lapsille: Vaarallinen Juhannus, osa 9/14. Tove Jansson: Vaarallinen juhannus, osa 9/14: Lukija: Lasse Pöysti ohjaus: Tytti Paavolainen äänite on vuodelta 1989

  Taustapeili

  Tove Jansson vihasi sotaa ja rakasti kaikkea kaunista. Tove Jansson oli tavattoman rohkea mutta samalla myös ujo. Pilapiirroksissaan lempeänä muumien luojana tunnettu Jansson oli ilkeä ja sarkastinen, rakkaudessaan loputtoman lempeä ja kärsivällinen. Ja läpi koko elämän Tovea kantoi ex librikseenkin kirjattu ajatus: tee työtä ja rakasta. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Helsingin Ateneumiin on koottu laajasti Janssonin tuotantoa esittelevä näyttely.Siellä oppaana toimii Tuula Karjalainen, joka on koonnut näyttelyn ja kirjoittanut palkitun elämäkerran Janssonista niemltään Tee työtä ja rakasta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen. Kuva: Suomen Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

  Puheen Iltapäivä

  Tove Jansson - viime vuosisadan ihmeellisin ihminen. Tove Jansson on hänestä elämäkerran "Tee työtäsi ja rakasta" kirjoittaneen Tuula Karjalaisen mielestä viime vuosisadan ihmeellisin ihminen ja taiteilija. Työnteon rinnalla hänelle oli elämässä kaikista tärkeintä oma vapaus, joka meni kaiken maineen ja rahan ohi. "Viimeisinä vuosinaan Tove sanoi, että työ on ollut hänen elämässään tärkeintä. On ikuinen mysteeri, mistä hän sai kaiken luovuuden, ajan ja energian töihinsä", toteaa Karjalainen, joka on toiminut myös Ateneumin Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttelyn kuraattorina. Toimittajina Miia Krause ja Tiina Lundberg.

  Kuunnelmat fi:Radio:rss

  Radioteatteri

  Osa 1. Istanbulissa lähestytään Hizdran vuotta 1000, lännessä eletään 1590-lukua. Enishe efendi eli Eno saa sulttaanilta salaisen tehtävän: tuottaa länsimaiseen tyyliin tehty kirja lahjaksi Venetsian dogille. Sen tekemiseen tarvitaan taiteilijoita, ja intohimot heräävät. Orhan Pamukin romaanista Radioteatterille kirjoittanut Lauri Sipari. Suomennos Tuula Kojo. Ohjaus Vilppu Kiljunen, äänisuunnittelu Ari Mursula. Rooleissa mm. Seküre: Emmi Parviainen, Eno: Seppo Pääkkönen,Kara: Niko Saarela, Siro: Juha Pulli, Perhonen: Iikka Forss, Haikara: Mikko Reitala, Oliivi: Kari Ketonen. Tuotantojärjestäjä: Lasse Lehtonen, tuottaja: Erja Manto

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 46 min
  • Sarja 16 jaksoa »

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Miesten munatuokio. Tohtori Raimon pääsiäis-spesiaalissa on meneillään perinteinen munavertailu: mukana mm. Juha Sipilä, Teuvo Hakkarainen, Alexander Stubb ja Jörn Donner. Munatuomarina ihana sihteeri Mirkku. Jörn on voittanut munakisan jo seitsemän kertaa ja puhtaasti koolla.  Munakisan alta paljastuu miesten vakava huoli, jonka aiheuttavat tietenkin naiset. Vai eksyykö Päivi Räsänen muka vahingossa Eduskunnan miesten saunaan?

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 9 min
  • Sarja 15 jaksoa »

  Linnunradan käsikirja liftareille

  Osa 12/12. Science fiction -kuunnelma, kirjoittanut Douglas Adams. Yleisradiolle suomentanut Pekka Markkula. Ohjaus: Lars Svedberg. Äänisuunnittelu: Mirja Pilli ja Marjatta Savolainen. Tehosteet: Åke Andersson. Henkilöt: Kertoja - Heikki Kinnunen. Arthur Dent - Pekka Autiovuori. Zaphod Beeblebrox - Martti Järvinen. Marvin - Esa Saario. Lintille 1, 2 ja 3 - Aila Svedberg. Allintnil - Juha Hyppönen. Poodoo - Martti Katajisto. Pappi - Aimo Tepponen. Lentoemäntä - Eija Nousiainen. Automaattiohjain - Jaakko Kytömaa. Zarniwoop - Markku Riikonen. Mies mökissä - Kauko Helovirta. Jalkaväen sotilaita - Topi Reinikka. Äänite vuodelta 1986.

  Sohkarsohkka (Sápmi) fi:Radio:rss

  Sohkaršohkka

  Bearjadat dmu 7.15. Sohkaršohkka – Sukkâršokki – Säähharšok lea Yle Sámi nuorra ollesolbmuid radioprográmma, man jođiheaba Heli Huovinen ja Áslat Paltto. Juohke bearjadaga diibmu 7.15 - 10!

  • · Yle Sámi Radio
  • Kesto: 5 min
  • Sarja 21 jaksoa »

  Sohkaršohkka

  Mini-Šohkka (mane edition). Heli, Martta já Aaslâk láá rahtâttâlmin pessijáid. Kuus kolgâččii? Maid kolgâččii? Maid jis Niillas Holmberg kodáččii lode? So many questions, so little time! Sohkaršohkka -njalahâš startti pessijáid.

  Sohkaršohkka

  Sohkaršohkka Remix. Sámi nisu gilvaleamen Suoma čáppámusaid vuostá - Tuulia Paadar gilvala Miss Suopma gilvvus - movt son áigu čalmmustahtti sámevuođa, vai áigugo?Boazonuorat fitne vierrobálgosiin Levis, Moson doppe manai go Frederik lei leamaš guoimmuheamen. Leatgo gullán animerejuvvon ofelaš-filmmas? Na dál de gulat. Jouni West almmustahttii viimmát otne su vuosttaš animašuvnnafilmma " Áigin", mii muitala sámiid ja čuđiid deaivvadeami ođđa vugiin. Heli H. diehtá movt gáfe ii galgga vuoššat ja Aslak P. ii duostta vuos lohkat beassášprográmma. manneson nu? Guldal dál!!!

  Muualla Yle.fi:ssä