Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuuntele radiota

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Kuunnelluimmat
 • Vielä ehdit
 • Vieraita fi:Radio:rss

  Yövieras

  Janne Raudaskoski on taikatyöläinen. Taikuri Janne Raudaskoski alkoi leipääntyä tavalliseen taikurin työhön ja mietti että miten rakastamasta taiteen lajista saisi enemmän? Syntyi maaginen teatteriesitys Watti Valopää lapsille ja myöhemmin samanmoinen The Outsider aikuisille. Marko Miettinen kävi katsomassa taikurin tarpeistoa ja itse taikuria vanhan pianotehtaan ullakolla.

  Puheen Aamu

  "Uniikki kello on kuin taideteos". "Kun teen uniikkia kelloa, asiakas ostaa myös pienen palan mun elämää". Sveitsissä asuvan Kari Voutilaisen valmistaa uniikkeja rannekelloja tilauksesta. Suomessa syntynyt Voutilainen on yksi maailman parhaista kellontekijöistä, hänen valmistamansa kello valittiin viime vuonna toista kertaa maailman parhaaksi arvostetussa Grand Priz Horlogerie -kilpailussa Genevessä. Kari Voutilaisen luoma uniikki kello on kuin taideteos ranteessa. "Se näyttää joka kulmalta kivan näköseltä. Sitä voi loputtomasti katsella ja siitä löytyy aina jotain uutta", kuvailee Voutilainen. Taituri Kari Voutilainen vieraili Puheen Aamussa Juuso Pekkisen vieraana.

  Näistä levyistä en luovu

  Elän oopperasta oopperaan. Elän oopperasta oopperaan, lausahtaa varatuomari Kauko Onnela, joka nuorena vastavihittynä aviomiehenä sai kontolleen parantumattoman sairauden joka vei liikuntakyvyn. Urheilun ja veneilyn tilalle tuli lopullisesti musiikki, joka täyttää eläkepäivät. Liikuntarajoitteisuus ei ole estänyt Onnelan pariskuntaa näkemästä kaiken, mitä Kansallisoopperallamme on ollut tarjota, ja varsinkin uusi oopperatalo saa heiltä kiitosta hyvien pyörätuolireittiensä ansiosta. Suosikkilaulajiinsa Kauko Onnela suhtautuu suurella intohimolla, mutta on listalla yksi instrumentaalikappalekin. - Toimittaja Anu Jaantila

  Tuoreimmat radiouutiset fi:Radio:rss Uutiset »

  Ajankohtaisohjelmia fi:Radio:rss

  Ajantasan lauantaivieras

  Isa Kukkapuro-Enbom. Kierrätys on yksi sisustamisen trendeistä, ja kierrätyksen ympärille on syntynyt Suomessa jätettä ja teollisuuden ylijäämämateriaalia hyödyntäviä mikroyrityksiä. Helsingissä käynnissä olevilla Habitare-sisustusmessuilla kierrätys näkyy muun muassa romumuotoilun erikoisnäyttelynä. Trash design -tuottaja, muotisuunnittelija Isa Kukkapuro-Enbom pohtii Ajantasan lauantaivieras -ohjelmassa kulutuksen kohtuullistamista ja sitä, kuinka teollisuus voisi vähentää syntyvän jätteen määrää. Hän muistelee myös työtään vaateteollisuuden palveluksessa: kuinka sarjatuotanto vaihtui toisenlaiseen ajatteluun. Toimittajana Mira Stenström.

  Ajankohtainen Ykkönen

  Koko ohjelma: Hyväntekeväisyys. Kannattaisiko hyväntekeväisyyskeräysten sijaan lahjoittaa valtiolle rahaa? Pitääkö hyvinvointivaltion ystävän vastustaa hyväntekeväisyyttä vai voivatko nämä elää rinnakkain? Vieraina vapaaehtoistoiminnan tutkija Henrietta Grönlund ja tietokirjailija Tommi Uschanov. Auringossa tapahtui keskiviikkona voimakas purkaus. Sen johdosta revontulia on nähty Etelä-Suomessa asti. Satelliitit ja sähköverkot ovat kuitenkin turvassa - tällä kertaa. Kuinka vakava uhka aurinkomyrskyt ovat nykyiselle elämänmenollemme? Haastateltavana avaruussäätutkija Ari Viljanen Ilmatieteen laitokselta. Juontajana Heikki Peltonen.

  Päivä tunnissa

  Purevatko pakotteet?. EU julkisti uusimmat Venäjä-pakotteensa. Ruotsissa vaalikampanjointi kiihtyy. Törkeiden ympäristörikosten rangaistuksia kovennetaan. Lisäksi kuulemme mm. että eläkeneuvotteluissa otettiin aikalisä ja kuinka suomalaista huipputekniikkaa on jälleen siirtymässä miljardikaupalla ulkomaalaisomistukseen. Koosteen perjantain uutisaiheisiin toimittaa Jussi Wistrand.

  Tuoretta musiikkia fi:Radio:rss

  Uuden musiikin iltavuoro

  Musiikkia muuttolinnuille. Anne Lainnon ja Juhani Kenttämaan Uuden musiikin toiveshowssa toteutetaan toiveita teemalla "Musiikkia muuttolinnuille"! Biisilistan löydät täältä: http://ylex.yle.fi/radio/ohjelmat/uuden-musiikin-iltavuoro/biisilistat

  Iskelmä & nostalgia fi:Radio:rss Kaikki iskelmä & nostalgia »

  Tähtisumua

  Populaarimusiikin ikivihreitä klassikoita ja unohdettuja helmiä. 1) Claudine Longet: Love Is Blue 2) Jimmy Scott: I Wish I Knew 3) Jimmy Scott: They Say It's Wonderful 4) James Lastin orkesteri: Caravan 5) The Fleetwoods: Mr. Blue 6) Dean Martin: Blue Moon 7) Agents & Vesa Haaja: Loistava täysikuu 8) Jerry Jackson: If I Had Only Known 9) Theo Mackeben orkestereineen: San Francisco 10) Groove da Praia feat. Cassia: Magico.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Iskelmäradio

  Ei mitään nimiä. 1. Raimo Inkinen: Hei vaan nyt mennään (1971)2. Eino Virtanen: Charlie Brown (1959)3. Matti Heinivaho: Oi Marie (1959) 4. Vieno Kekkonen: Milloin,milloin,milloin (1962) 5. Vieno Kekkonen: Cafe Rendezvous (1961)6. Vieno Kekkonen: Porvooseen (1963) 7. Vieno Kekkonen: Monica (1961) 8. Vieno Kekkonen: Päivä kaunein on tullut (1959) 9. Olavi Virta: Tyttö metsässä (1960) 10. Reijo Tani ja Pertti Metsärinteen yhtye: Ei mitään nimiä (1967) 11. Anita Hirvonen: Ans kattoo ny (1983) 12. Kauko Käyhkö: Kehuisit edes joskus (1976) 13. Irina Milan: Pois kuihtuu ruusu kaunein (1968) 14.Tapio Rautavaara: Onhan näissä oltu 15. Modern Fox: Aina tukkipoika tunnetaan (1989)

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 52 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Hemmottelumusiikkia fi:Radio:rss

  Faunin iltapäivä

  Muistan ihmeellisen hetken. Busoni: Huvinäytelmäalkusoitto (Chicagon SO). Glinka: Muistan ihmeellisen hetken (Dmitri Hvorostovski ja Ivari Ilja). Chopin: Impromptu nro 3 Ges-duuri (Arto Satukangas). Suk: Serenadi A-duuri (David Geringas ja Ian Fountain). Rameau: Argien aaria komediabal. Kiertelevät ritarit (Sandrine Piau ja Les Paladins). Doppler: Masurkka (Philippa Davies ja Thelma Owen). Tshaikovski: Valssi serenadista C-duuri (Bostonin SO). Mozart: Menuetti serenadista Es-duuri (Mozzafiato). Ponchielli: Enzon aaria oopp. La Gioconda (Jonas Kaufmann ja Rooman Santa Cecilia -akatemian ork.). Sarasate: Jota aragonesa (Julia Fischer ja Milana Tshernjavskaja).

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 53 min
  • Sarja 30 jaksoa »

  Tähtisumua

  Populaarimusiikin ikivihreitä klassikoita ja unohdettuja helmiä. 1) Claudine Longet: Love Is Blue 2) Jimmy Scott: I Wish I Knew 3) Jimmy Scott: They Say It's Wonderful 4) James Lastin orkesteri: Caravan 5) The Fleetwoods: Mr. Blue 6) Dean Martin: Blue Moon 7) Agents & Vesa Haaja: Loistava täysikuu 8) Jerry Jackson: If I Had Only Known 9) Theo Mackeben orkestereineen: San Francisco 10) Groove da Praia feat. Cassia: Magico.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Kissankehto

  Oli hyvä että metsän takana kulki valtatie. 1. Donovan: Catch the wind 2. Jere Ijäs: Oli hyvä että metsän takana kulki valtatie 3. Sharon Van Etten: Our love 4. Nopat: Valonkajoa 5. Miriam Makeba: Carnival (manha de carnaval) 6. Puppa J : Lasitimanttei 7. Steve Miller Band: The Joker 8. Jenny Lewis: Just one of the guys 9. Bad Ass Brass Band: Ravintoympyrä 10. Charles Bradley & The Menahan Street Band: Heart of gold 11. U2 feat. Lykke Li: The Troubles 12. Eetu Floor: Kuuraketti Toimittajana Susanna Vainiola.

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 50 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Luonto fi:Radio:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Luontoretki.

  Miten konnat valloittavat ulkoluodot?. Moni ulkosaarilla retkeillyt on varmasti ihmetellyt miten monet karut saaret ovat aikoinaan saaneet asukkinsa. Kuinka esimerkiksi ensimmäinen rantakäärme, kyy tai rupikonna on joutunut ulkoluodolle ja miten ne siellä pärjäävät. Luontoretkellä samaa asiaa pohtivat Porvoon Emäsalon kärjessä Juha Laaksonen ja Timo Paasikunnas. Kuva: Juha Laaksonen / Yle

  Minna Pyykön maailma

  Haukkoja syysmuutolla. Lintujen syysmuutto on parhaillaan käynnissä. Suomessa pesineistä mehiläishaukoista ensimmäinen on jo Afrikan ilmatilassa. Minna Pyykkö kävi Sastamalassa jututtamassa rengastustoimiston johtajaa Jari Valkamaa haukkojen syysmuutosta ja sen tutkimuksesta.

  Luontoilta

  Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius. Kuva: Sami Korhonen.

  Kulttuuri fi:Radio:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Tämän runon haluaisin kuulla

  Luontorunoilta. Millaisia luontorunoja kuuntelijat ovat vuosien varrella halunneet kuulla? Siitä on kertomassa Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelman pitkäaikainen toimittaja, kirjailija Satu Koskimies, jonka toimittama uusi Tämän runon haluaisin kuulla -antologia on vasta ilmestynyt. Puheena siis kaikkien aikojen rakastetuimmat runotoiveet -erityisesti luontorunot. Toivokaa siis luontorunoja. runotoiveita tulkitsevat näyttelijä Heljä Heikkinen ja näyttelijä-luontomies Pirkka-Pekka Petelius.

  Taiteilijaelämää

  Koripallo opetti Minttu Mustakalliolle tiimin tärkeyden. Voisi kuvitella, että vähintään diivan alkeet olisivat iskostuneet näyttelijän käyttäytymiseen, jos hän vuoden sisään on tehnyt kolmea tv-sarjaa ja yhtä elokuvaa. Mutta mitään siihen suuntaavaa ei Minttu Mustakalliossa ole nähtävissä. Sen sijaan kahden lapsen äidistä, Jussilla ja Venlalla palkitusta näyttelijättärestä kuultaa vahva joukkuepelaaja, jonka mielestä tiimillä on merkitystä. Minttu Mustakallio valmistui Teatterikorkeakoulusta 2000-luvun alussa. Hän kertoo, että niin elokuvien- kuin teatterin tekeminen on muuttunut taloudellisen alamäen mukana. Nyt Mustakallio unelmoi ulkomaanprojekteista. "Olisi mahtavaa, jos pääsisin edes Ruotsiin", Mustakallio nauraa. Taiteilijaelämää -sarjassa Suvi Puukangas tapasi nauravaisen pörröpään Helsingin keskustassa.

  Kultakuume

  Kultakuume. Tarinat ovat näkymätöntä kulttuuriympäristöä. Kulttuurin ajankohtaisohjelma. Tällä viikolla vietetään Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Päivien tapahtumia on eri puolilla Suomea kymmenittäin. Aikaisempina vuosina on puhuttu rakennusperintöpäivistä. Uuden nimen myötä mukaan on saatu myös maisema ja arkeologinen perintö. Kulttuuriympäristöpäivien tämän vuoden teema on näkymätön kulttuuriympäristö - paikkojen menneisyys ja tarinat sekä arjen ympäristöt ja maisemat. // Mihin sijoittaisin taide-esineen? Taideteoksen sijoittaminen voi olla helppoa, mutta joskus se saattaa tuottaa päänvaivaa. Äskettäin ilmestyi opaskirja, josta löytää nopeasti avun tällaisiin sisusongelmiin. // Saksofonisti Pee Wee Ellis on ollut parin viime vuoden ajan rumpalilegenda Ginger Bakerin Jazz Confusion-kvartetin ainoa puhallininstrumentalisti. Heinäkuussa Alfred Ellisille myönnettiin Bathin kaupungissa sijaitsevan Bath Spa Universityn kunniatohtorin arvo. Joten hän ei enää ole pelkkä 'Pee Wee', vaan 'Doctor Pee Wee'. Juontajana Joonas Turunen.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Radio:rss yle.fi/tove100 »

  Kulttuuriosasto

  Kulttuuriosasto puhuu muumeista. Tove Janssonin Muumi-hahmot ovat kasvaneet osaksi suomalaista identiteettiä. Muumi-tarinoiden pariin paetaan maailman myrskyjä ja niistä löydetään jopa kokonaisia elämänfilosofioita. Studiossa keskustelemassa on muumeja tutkinut kirjailija, filosofian tohtori Sirke Happonen. Toimittajina Joonas Turunen ja Sampo Mäkelä.

  Kulttuurin pisteohjelmia

  Tove Jansson eli kattojen yllä. Tove Janssonin ullakkoateljeen ikkunalaudalla on kokoelma meren pyöristämiä kiviä ja valkeita simpukankuoria. Mutta miksi muumien äiti rakasti näkinkenkiä ja merta? Ja miksi hänen vaatimattomassa keittiössään ei ole ollenkaan vesipistettä? Emma Vainio tapasi Tove Janssonin veljentyttären Sophia Janssonin taiteilijan ateljeeasunnolla Helsingin Ullanlinnassa. Kuva: Kalle Kultala

  Taustapeili

  Tove Jansson vihasi sotaa ja rakasti kaikkea kaunista. Tove Jansson oli tavattoman rohkea mutta samalla myös ujo. Pilapiirroksissaan lempeänä muumien luojana tunnettu Jansson oli ilkeä ja sarkastinen, rakkaudessaan loputtoman lempeä ja kärsivällinen. Ja läpi koko elämän Tovea kantoi ex librikseenkin kirjattu ajatus: tee työtä ja rakasta. Tove Janssonin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Helsingin Ateneumiin on koottu laajasti Janssonin tuotantoa esittelevä näyttely.Siellä oppaana toimii Tuula Karjalainen, joka on koonnut näyttelyn ja kirjoittanut palkitun elämäkerran Janssonista niemltään Tee työtä ja rakasta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen. Kuva: Suomen Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

  Sohkaršohkka (Sápmi) fi:Radio:rss

  Sohkaršohkka

  Säämist Alaskan já maasâd. Aanaar kuávlu jottee sämmiliih láá tääl čokánám Sohkaršohkka peevdi paaldân muštâliđ mätkimaainâsijd. SMK puásuituálu-uáppeeh Jussá Seurujärvi, Patrik Hyvärinen, Elina Morottaja, Sakke Kaitsalo já Eeva Nuorgam muštâleh Alaska määđhist. Magarijd skeeŋkâid Heli finnee Tanska-enâmist, já maggaar hersku Aaslâk finnee? Studiost Sukkâršooki herskuduo Aslak Paltto já Heli Huovinen.

  Sohkaršohkka

  BB-Aslak Sohkaršohkkan haastattelussa. Muistaako kukaan Putouksen yllärihahmoa, BB-Aslakkia? Nyt kun Big Brother starttasi 10:n kauden, niin BB-Aslak myös aktivoitui somessa, varsinkin Twitterissä. Mitä neuvoja BB-Aslak antaisi BB-andtelle? Kuka BB-Aslakin mielestä voittaa tämän vuoden BB:n? Heli Huovinen haastattelee.

  Sohkaršohkka

  ČSV BB GCG ISF WTF???. Mii rahččat álgoalbmotvuoigatvuođain, muhto bissuidda eat mii Sámit leat darvánan - SŠ gavnnai iešguđege vugiid, movt sahttá gárvvodeamiin, čállimiin, lávlumin ja nána iešdovdduin ovddidit sámi vuoigatvuođaid. Njuoska Bittuid Ánne Kirste Aikio suokkardallamin, movt BB-Andte sámivuohta váikkuha suopmelaččaid sámegovvii. Tuomas Aslak Juuso rahčá sámeáššiin, movt lea álgoalbmogiid boahtteáigi ? Per-Josef Idivuoma lea mielde Sámi Film Lab -joavkkus ja lea bargamen oanehisfilmma ovttas Niillas Sombyin.

  Kuunnelmat fi:Radio:rss

  Radioteatteri esittää

  Tuntematon sotilas - Osa 2/6: Pelko ja viha. Väinö Linnan romaaniin perustuvan kuunnelmasarjan osa 2/6: ”Pelko ja viha”. Tulikaste on koettu ja miesyhteisö alkaa muodostua. Yhteisön ääripäitä edustavat alikersantti Lehto ja sotamies Riitaoja. Riitaoja pelkää, ei saa osaansa tehdyksi, Lehto taas vihansa kautta tuntuu pelottomalta. Sekä Lehtoa että Riitaojaa näyttelee Tommi Eronen.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 41 min
  • Sarja 30 jaksoa »

  Linnunradan käsikirja liftareille

  Linnunradan käsikirja liftareille, osa 14/25. Tieteiskuunnelma, Douglas Adamsin romaanista Radioteatterille suomentanut ja dramatisoinut Pekka Markkula. Ohjaus: Lars Svedberg. Tekninen toteutus: Tuula Laiho, Mirja Pilli ja Åke Andersson. Henkilöt: Kertoja - Heikki Kinnunen. Arthur Dent - Pekka Autiovuori. Ford Prefect - Yrjö Järvinen. Muissa rooleissa: Kauko Helovirta, Esa Saario, Pia Hattara, Martti Järvinen, Elli Castrén, Aila Svedberg, Seppo Laine, Aimo Tepponen, Risto Mäkelä, Keijo Komppa, Seela Sella ja Jukka Rantanen. Äänite vuodelta 1991.

  • · Yle Radio 1
  • Kesto: 48 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Tohtori Raimo - valtakunnan terapeutti

  Antti Rinteen salattu nautinto. Hallelujaa Talouskuri. Talouskurille pidetään herätyskokousta ja todistamassa ovat mm. Pia Kauma, Alexander Stubb, Jyri Häkämies ja Susanna Koski. Mutta miksi mukaan on soluttautunut Antti Rinne? Ja miten käy, saako Antti piiskaa?

  • · Yle Radio Suomi
  • Kesto: 9 min
  • Sarja 31 jaksoa »

  Historia fi:Radio:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Elävä arkisto

  Jatkosodan tuntematon tausta. Millainen oli Suomen poliittinen ja sotilaallisen liikkumavara välirauhan aikana? Tempautuiko Suomi passiivisesti mukaan suurpolitiikan pyörteisiin niin kuin vuolas joki tempaa mukaansa ajopuun vai ohjasivatko presidentti Ryti ja marsalkka Mannerheim maamme kuin koskiveneen ”Hitlerin sateenvarjon alle”? Lasse Vihosen vuonna 2001 toimittamassa ohjelmassa ”Jatkosodan tuntematon tausta” käsitellään edellä mainittuja kysymyksiä dokumenttiäänittein, vanhojen asiakirjojen sekä julkaistun tutkimuksen pohjalta. Pekka Salosaari lukee ohjelmassa kuultavat asiakirjanäytteet. - Kuva: Risto Ryti 26.06.1941 / Yle.

  Vieraalla maalla radioarkiston matkassa

  Laivallamatka Tallinnaan ja Travemündeen. Merireitti Helsingistä Tallinnaan sulkeutui turisteilta vuosikymmeniksi toisen maailmansodan takia. Radioarkiston avulla pääsemme kuulemaan, miten reitin uudelleenavauksesta kerrottiin jännittyneenä radiossa vuonna 1965 ja mm. kuinka monta matkamuistomyymälää Tallinnassa tuolloin oli. Toinen ohjelmapala Yle Arkistosta vie merimatkalle Saksaan Finnjeti-aluksella. Äänityspäivänä vuonna 1981 laivalla oli matkustajina mm. paljon lapsiperheitä sekä lentämistä inhoavava teollinen muotoilija Eero Rislakki. Ohjelman on toimittanut Inkeri Kuisma-Tarpila. Yle Arkiston asiantuntijoina ovat olleet Marika Penttinen ja Heidi Strömmer.

  Kulttuurin huumehistoria

  Lucy in the Sky with Diamonds. Kesällä vuonna 1967 ilmestyy eräs rockmusiikin historian maineikkaimmista albumeista: The Beatlesin ”Sergeant Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Samoihin aikoihin Paul McCartney tunnustaa julkisesti käyttäneensä LSD:tä, psykedeelistä muotihuumetta. The Beatlesin kappale ”Lucy in the Sky with Diamonds” joutuu heti Englannin yleisradioyhtiön BBC:n soittokieltoon, ilmiselvien huumeviittausten takia. Kulttuurin huumehistoriassa ollaan tänään vuodessa 1967 ja kuunnellaan laulua, jonka nimestä löytyvät kirjaimet LSD. Ohjelma on uusinta tammikuulta 2014. Toimittajina ovat Kaisa Pulakka ja Jukka Mikkola.

  Muualla Yle.fi:ssä