Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Kaakkois-Suomi

  • Kesto: 1 min

  ARS11 toi Nairobin Kouvolaan. Kouvolan taidemuseo Poikilon suursatsaus ARS 11 avautuu perjantaina. Näyttely esittelee itäafrikkalaista nykytaidetta. Kouvola osallistuu Pohjoismaiden suurimpaan nykytaidetapahtumaan pääjärjestäjä Kiasman kutsusta yhdentoista muun museon kanssa.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 18 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Uutiset Kaakkois-Suomi »


  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Jaksot (73) fi:Program:rss

  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Muut videot (147) fi:Program:rss

  MunLiike -kampanja kannustaa nuoria liikkumaan matalalla kynnyksellä

  Yläkoululaiset kannustavat ikätovereitaan liikkumaan tavallista ahkerammin. Valtakunnallisen #MunLiike-kampanjan tavoitteena on, että kouluilla järjestetyt liikuntatuokiot innostavat vähän liikkuvia nuoria harrastamaan liikuntaa. Liikkumisen on tarkoitus olla helppoa ja kivaa. Yle Etelä-Karjalan toimittaja Riitta Väisänen tutustuu #MunLiike-toimintaan lappeenrantalaisessa Kesämäenrinteen koulussa.

  • Kesto: 1 min

  Sotahistoria kiinnostaa hävityistä sodista huolimatta

  Sotahistoriaa valottavat seminaarit ja esitelmät keräävät vuodesta toiseen runsaasti aiheesta kiinnostunutta yleisöä. Nykyisin sotahistoria kiinnostaa ihmisiä rintamalinjoja laajemmin. Menneitä sotia on myös helpompi ymmärtää kuin nykyisiä kyber- ja hybridisotia. Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Kalle Michelseniä haastattelee Jenni Mehtonen.

  • Kesto: 9 min

  Liikkeen tunnistava puku

  Suomen ensimmäinen liikeanalyysipuku on opiskelijoiden ja tutkijoiden käytössä Lappeenrannassa.

  Kotiteollisuus kasvoi triosta kvartetiksi

  Lappeenrantalaisyhtye Kotiteollisuudella on takanaan pitkä taival. Nyt yhtye on uudistunut ja saanut joukkoonsa uuden jäsenen, kitaristi ja taustalaulaja Miitri Aaltosen. Muutos oli bändille piristysruiske, joka auttoi uuden levyn luomisessa.

  • Kesto: 18 min

  Energiansäästölamput toisivat kirkkoon tuhansien eurojen säästöt vuodessa

  Tiina Kimmo on ollut seurakunnan palveluksessa melkein 30 vuotta, mistä kaksi viime vuotta Lappeenrannassa Lappeen Marian kirkossa. Kattokruunujen lamput Kimmo vaihtaa itse korkeiden tikkaiden avulla. Kirkossa on myös noin 5–6 metrin korkeudella olevia lamppuja. Niiden vaihtamiseen pitää kutsua työmiehet rakennustelineiden kanssa. – Kiinteistöpuolen työntekijät tulevat ja pystyttävät rakennustelineet. Telineet kasataan parissa tunnissa ja purkamiseen menee saman verran aikaa, Kimmo sanoo.

  • Kesto: 1 min

  Koiraveljekset Tauno ja Paavo keräävät näyttelykokemusta tapahtuma kerrallaan

  Perinteinen Lappeenrannan kaikkien rotujen koiranäyttely järjestetään jälleen pääsiäisenä. Tapahtumapaikkana on Imatran kuplahalli. Näyttelyyn on vuosien varrella osallistunut satoja koirarotuja ja tuhansia koiria. Lappeenrantalainen Riina Laihanen valmistautuu näyttelyyn koiriensa Taunon ja Paavon kanssa.

  • Kesto: 1 min

  Näin askartelet tyylikkäät pääsiäiskoristeet

  Pääsiäiskoristekurssit ovat olleet suosittuja aikuisten keskuudessa. Kursseilta saa mukaansa persoonalliset ja tyylikkäät koristeet. Kokosimme ammattilaisen ohjeet kahden pääsiäiskoristeen tekoon.

  • Kesto: 1 min
  Muualla Yle.fi:ssä