Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Kaakkois-Suomi

  • Kesto: 1 min

  ARS11 toi Nairobin Kouvolaan. Kouvolan taidemuseo Poikilon suursatsaus ARS 11 avautuu perjantaina. Näyttely esittelee itäafrikkalaista nykytaidetta. Kouvola osallistuu Pohjoismaiden suurimpaan nykytaidetapahtumaan pääjärjestäjä Kiasman kutsusta yhdentoista muun museon kanssa.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 16 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Uutiset Kaakkois-Suomi »


  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Jaksot (65) fi:Program:rss

  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Muut videot (58) fi:Program:rss

  Lappeenrannan yliopiston uusi rehtori tehostaisi yliopistojen taloutta

  Lappeenrannan teknillisen yliopiston uusi rehtori Anneli Pauli uskoo yliopistolaitoksen selviytyvän kiristyneessä taloustilanteessa. Yliopistojen taloudenpitoa on kuitenkin yhä tehostettava. Anneli Pauli kannattaa myös EU:n ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksuja.

  • Kesto: 1 min

  Näin koulutaival alkoi Imatrankosken koululla

  Koulutaival alkoi suurimmassa osassa eteläkarjalaisia kouluja. Myös Imatrankosken koululla elettiin aamulla jännittäviä hetkiä, kun oppilaat ja opettajat palasivat pulpetin ääreen pitkän kesäloman jälkeen. Yle Etelä-Karjala kävi seuraamassa koulun alkajaistunnelmia. Katso videokooste aamun tunnelmista. Toimittajat: Vesa Winberg, Iida Rauhalampi Kuvaaja: Alex Turunen Kuvayhteyden tarkkailija: Pasi Tapanainen

  • Kesto: 5 min

  Höyrykuunari Salama kuljetti suomalaisille viinaa

  Lappeenrantaan viime viikolla korjattavaksi saapunut höyrykuunari Salama toi Savoon Viipurista ja Pietarista 1800-luvun lopulla muun muassa viinaa ja hedelmiä. Paluulastina tuotiin ruista, viinaa, hedelmiä, koruja ja silkkikankaita.

  • Kesto: 1 min

  Villiyrtit

  Luomu- ja lähiruokabuumin myötä villiyrttien käyttö niin ravintoloissa kuin kotikeittiöissäkin on lisääntynyt. Suomalaista luontoa voitaisiin hyödyntää vielä nykyistä enemmänkin, sillä luonnonyrtit sisältävät jopa enemmän vitamiineja ja ravinteita kuin kaupasta osetetut perinteiset salaatit.

  • Kesto: 1 min

  SaiPa julkisti viime kauden tuloksen – näin tiedotustilaisuus eteni

  Vuosi sitten Liiga-SaiPa teki ennätysmäisen tuloksen, tulos oli peräti 742 489 euroa voitollinen. Minkälainen tulos saatiin kasaan kaudella 2013 – 14, kun joukkue sijoittui Liigassa neljänneksi? Seura järjestää tiedotustilaisuuden kuluneen kauden tuloksesta ja Yle Etelä-Karjala seuraa tilaisuutta suorana verkossa.

  • Kesto: 23 min

  Poni vilvoittelee kesähelteillä

  Taipalsaarelainen Manne-poni vilvoittelee kesähelteellä vesisuihkun alla. Tämän jälkeen Manne pyörii maassa ja muodostaa itselleen hyvän suojan hyönteisiä vastaan. Pihan hevoset eivät innostu samasta.

  Venäjän kaupan lihavat vuodet ovat ohi

  Lappeenrantalainen yrittäjäneuvos Pirjo Karhu kehottaa suomalaisia sopeutumaan ajatukseen, että Venäjä ei tuo enää talouskasvua. Karhun mukaan yritykset eivät luota Venäjään eivätkä uskalla enää investoida maahan. Marjo Pirilä haastattelee.

  • Kesto: 12 min

  Laitoshoidon purku

  Ikääntyvien ihmisten halutaan asuvan kotona yhä pidempään. Kunnat ovat varautuneet vanhuslain velvoittamana ikääntyvän väestön kasvuun. Kalliita laitoshoitopaikkoja on jo nyt karsittu runsaasti ja kotona asumista yritetään tukea. Uudistuvassa toiminnassa on vielä kehitettävää, koska kotiin saatava apu ei aina ole riittävää. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveypiirin Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula perustelee videolla, kuinka vanhusten kotihoito saadaan toimimaan.

  • Kesto: 3 min

  Videolääkäri

  Potilas autoon, monitori päälle ja ollaan lääkärin vastaanotolla. Etelä-Karjalan syrjäseuduilla kokeillaan etäyhteydellä toteutettavia lääkäripalveluita.

  • Kesto: 1 min

  Kirkkoherra pohtii homoliittoja monelta kantilta

  Lappeenrannan seurakunnan kirkkoherra Juha Tiihonen uskoo, että kirkon virallinen kanta homoavioliittoihin voi vielä muuttua. Hän pohtii omaa suhtautumistaan homoliittoihin Marjo Pirilän haastattelussa.

  • Kesto: 8 min

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Kaakkois-Suomen uutiset perjantai 17-01-2014 klo 19-00 10 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä