Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Kaakkois-Suomi

  • Kesto: 1 min

  ARS11 toi Nairobin Kouvolaan. Kouvolan taidemuseo Poikilon suursatsaus ARS 11 avautuu perjantaina. Näyttely esittelee itäafrikkalaista nykytaidetta. Kouvola osallistuu Pohjoismaiden suurimpaan nykytaidetapahtumaan pääjärjestäjä Kiasman kutsusta yhdentoista muun museon kanssa.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 16 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Yle Uutiset Kaakkois-Suomi »


  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Jaksot (68) fi:Program:rss

  Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Muut videot (99) fi:Program:rss

  Vuodeosastopotilaan puheenvuoro

  91-vuotias sotainvalidi Veikko Parkko odottaa Joutsenon vuodeosastolla tietoa tulevasta sijoituspaikasta. Näkövammainen Parkko ei halua enää kotiin. Hän kutsui toimittaja Marjo Pirilän ja kuvaaja Kare Lehtosen kuulemaan huoltaan.

  • Kesto: 8 min

  Sukupolvikokemus on totta

  Toimittaja Iida Rauhalammi väittää, että 80-luvulla syntyneitä on kusetettu. Nuorisotutkija Mikko Salasuo kertoo, mihin maailmaan Y-sukupolvi syntyi.

  • Kesto: 2 min

  Draamakierros Desantti

  Rautjärvi tavoittelee matkailuvalttia sotadraamasta. Toiminnallisessa näytelmässä jatkosodan tapahtumia esitellään nuoremmille sukupolville draaman keinoin. Yleisö otetaan mukaan näytelmään ja he kokevat tapahtumat venäläsen vakoojan silmin. Kierros sijoittuu suomalaisten joukkojen leiriin Rautjärvellä. Kierros on käsikirjoitettu ja ohjattu, mutta osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin. Toimittaja Jenni Mehtonen Kuvaaja ja Leikkaus Alex Turunen

  • Kesto: 2 min

  Talvisodan ensimmäinen pommitus keskeytti koulupäivän dramaattisesti

  – "Piilottelimme pimeässä metsässä iltaan asti" Päivälleen 75 vuotta sitten venäläiset pommikoneet yllättivät Ensossa sijaitsevan Vastasmäen koulun torstaipäivän synkällä tavalla. Lapsilla ainoa suoja oli koulun läheisyydessä sijaitseva metsä. Evakkotie kutsui ensolaisia heti talvisodan ensimmäisinä päivinä. Imatralainen Eine Kärkäs muistelee talvisodan ensimmäisiä päiviä.

  • Kesto: 1 min

  Koirauimalassa koirat saavat kuntoutusta, uimaopetusta sekä hauskan liikuntatuokion

  Lappeenrannassa avautui vastikään koirauimala, jollaisia on Suomessa vain muutamia. Ennen altaaseen menoa koirat pestään ja ne saavat tarvittaessa päälleen uintia helpottavat uimaliivit. Altaaseen mahtuu koosta riippuen yhdestä kolmeen koiraa kerrallaan. – Suunnitteilla on uimakoulu myös pentukoirille, koirakylpylä-hotelli Elämäni koiran yrittäjä Erja Monto kertoo. Uinti vahvistaa koiran lihaksia, kasvattaa kuntoa ja auttaa esimerkiksi vammoista ja leikkauksista toipumisessa. Puolen tunnin uintivuoron jälkeen koira pestään ja kuivataan. Fysioterapia tukee koiran kuntoutumista Koiran hyvinvointia voidaan edistää myös hieronnalla sekä fysioterapialla. Fysioterapialla voidaan ennaltaehkäistä leikkaustarvetta sekä nopeuttaa leikkauksista toipumista. Koirafysioterapiassa käyvät leikkauksista toipuvien koirien lisäksi tyypillisesti myös harrastekoirat. – Esimerkiksi jos rimoja alkaa tippua tai jostain syystä liikkeet eivät ole yhtä nopeita kuin aiemmin, eläinfysioterapeutti Nina Jäntti Koirapalvelu Heartraidersista sanoo. Lisäksi asiakkaina käy myös vilkkaita kotikoiria, jotka lenkkeilevät paljon maastossa omistajansa kanssa. Myös koiralla lihakset voivat jumiutua samoin kuin ihmisellä. – Jokaisesta koirasta löytyy jotain mitä voi parantaa tai kehittää, Jäntti toteaa. Uintiin täytyy totutella vähitellen Hoitomuotona voidaan käyttää myös vesiterapiaa. – Vesiterapiaa käytetään erityisesti ristisidevammoissa. Silloin ei suositella uimista, vaan vesikävelyä, joka on hallitumpaa. Uiminen käy hyvin selkäpotilaille sekä nivelrikkoisille ja ylipainoisille koirille. – Jos koira ei ole uinut paljon, niin sen täytyy ensin tottua uintiin, sillä uinti kuorimittaa lihaksia eri tavalla, Jäntti sanoo. Koirien terveyteen panostaminen on lisääntynyt. – Ennen tuli asiakkaita, joilla koira esimerkiksi selkeästi ontui ja he halusivat siihen apua. Nykyään ihmiset osaavat tulkita koiriaan paremmin ja hakea apua aiemmin, Jäntti kertoo.

  • Kesto: 2 min

  Historiallinen kaupunkipuro ottaa suojiinsa uhanalaisen taimenen

  Vuoksen voimalaitoksen ohi virtaava kaupunkipuro on kaupunkilaisille viihtyisä virkistysalue, mutta vuoksen taimenille se on uusi koti. Projektipäällikkö Tomi Menna uskoo, että puro voittaa puolelleen myös sitä aiemmin vastustaneet kaupunkilaiset.

  • Kesto: 1 min

  CP-vammaiset kohtaavat usein ennakkoluuloja – lapsia valistetaan sadun avulla

  CP-vammaiset kohtaavat arjessaan monenlaisia ennakkoluuloja.Lapset suhtautuvat CP-vammaisiin aikuisia ennakkoluulottomammin. Lapset saivat myös testata pientä pyörätuolia. CP-yhdistyksen jäsenet kävivät tänään kertomassa sairaudesta sadun avulla imatralaisen Meltolan päiväkodin lapsille.

  • Kesto: 1 min

  Paha ostaa verkosta jos ei ole nettiä

  Lappeenrannassa ruokaostoksille menevät kaupunkilaiset suhtautuivat torstaina pääosin myönteisesti ruoan ostamiseen verkosta. Ylimääräistä hintaa ei kuitenkaan olla valmiita maksamaan kuin korkeintaan ostosten kotiintuonnista. Etenkin ikäihmisille, joilla ei ole internet-yhteyttä eikä tietoknetta, koko ajatus tuntuu vieraalta.

  Oppilaita järkyttää, miten rajua kiusaaminen voi olla

  Imatran Mansikkalan koululaiset katsoivat Ylen A2-ohjelmien Koulukiusaamis-illan tarina nuoresta, jota kiusattiin lapsena rajusti. Koulussa on otettu käyttöön vertaissovittelu, joka on uusi keino ratkoa kiusaamistapauksia.

  • Kesto: 2 min

  Vapaaehtoisia tarvitaan vanhusten tueksi yhä enemmän

  Jopa kolmannes ikäihmisistä kärsii yksinäisyydestä. Tutkimusten mukaan erityisen yksinäisiä ovat palvelutaloissa asuvat vanhukset. Vapaaehtoisten merkitys kasvaa koko ajan, koska hoitajilla ei aina ole aikaa pitää vanhuksille seuraa.

  • Kesto: 2 min

  Venäläinen lentopommi nostettiin Saimaan pohjasta

  Puolustusvoimat on raivannut tiistaina Lappeenrannan edustalta Saimaan Sunisenlahdelta vanhan venäläisen lentopommin. Pommista tehtiin havainto jo kesällä, jolloin Puolustusvoimat kartoitti ranta-aluetta viistokaikuluotaimella. – Noin 50 kiloa painava palopommi on päätynyt järven pohjaan joko sodan aikaan Lappeenrannan pommituksissa tai se on löytynyt aikoinaan kaupungin alueelta ja h��vitetty silloisen tavan mukaan vesistöön upottamalla. teknikkokapteeni Jukka-Pekka Nurmela Itä-Suomen sotilasläänin esikunnasta. Sukeltajat ovat suojanneet pommin vedessä suojalieriöllä, jossa se nostettiin rantaan. Tämän jälkeen ammus kuljetettiin pommiautolla Taipalsaaren ampuma-alueelle hävitettäväksi.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  - Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: Kaakkois-Suomen uutiset perjantai 17-01-2014 klo 19-00 10 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä