Areena
 • TV
 • Radio
 • Kesäkuvakisan elokuun voittaja

  • Kesto: 15 min

  Aamu-tv:n huippusuositun kesäkisan kolmas finalisti on valittu! Kamera-lehden Pekka Punkari paljasti elokuun parhaan kuvan ottajan, jota myös haastatteltiin puhelimitse

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 119 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (500) fi:Program:rss

  28.02.2015

  9.06 Pitääkö suomalaisten pelätä terrorismia? Vastaamassa sisäministeri Päivi Räsänen 9.18 Viikonlopun sää 9.24 Hiihtäjälupausten MM-mietteet 9.35 Voita & Sokeria 9.40 Tapio Rautavaaran syntymästä 100 vuotta

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. - Viron vaalit sunnuntaina - Virossa pidetään vaalit ensi sunnuntaina. Tänä vuonna vaalimainoksia on nähty jopa Suomessa asti. Jännittävien vaalien asetelmista ja teemoista on puhumassa Aleksanteri-Instituutin koulutuspäällikkö Tapani Kaakkuriniemi. - Talvivaara ja hallituksen yhteistyö - Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren kanssa puhutaan mm. Talvivaaran pahenevasta tilanteesta, rahatta jääneestä Pisara-radasta sekä hallituksen yhteistyökyvystä. - Mikä on Suomen kaltoin kohdelluin euroviisuehdokas? - Euroviisut täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Suomen viisuedustajan valinta ei ole aina ollut yleisön mieleen. Yle etsi äänestyksellä kappaletta, jonka olisi ehdottomasti pitänyt päästä edustamaan Suomea Euroviisuihin. Viisuja arvioimassa musiikkitoimittaja Tarja Närhi ja euroviisufani Tuomas Lassinharju. Kuulemme myös kaltoin kohdelluimman viisuehdokkaan kommentit. - Solar Films 20 vuotta - Menestyselokuvistaan tunnettu tuotantoyhtiö Solar Films on jo 20 vuotta vanha. Menneitä muistelemassa toimitusjohtaja Jukka Helle, ohjaaja Antti Jokinen ja näyttelijä Jasper Pääkkönen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Mikko Haapanen. - Jääkärien merkitys Suomen historiassa - Ensimmäisten suomalaisten jääkärien koulutus alkoi Saksassa sata vuotta sitten. Miksi ja miten jääkäriliike syntyi ja mikä oli sen merkitys Suomen myöhemmissä vaiheissa? Keskustelemassa sotatieteiden tohtori Pentti Airio. - Näin pääset eroon korvamadosta - Päässä kiusallisuuteen asti soivaa kappaletta kutsutaan usein korvamadoksi. Analyytikko Lassi Liikkanen kertoi, miten korvamato määritellään tieteellisesti ja mitä aivoissa tapahtuu, kun korvamato soi. - Nuorten ilmainen ehkäisy vähentää abortteja ja tuo säästöjä - Vain harva kunta kustantaa nuorille ilmaisen ehkäisyn viranomaisten suosituksista huolimatta. Raumalla kaupungin tarjoama ehkäisy on kuitenkin puolittanut teiniraskauksien määrän ja säästänyt samalla kaupungin rahaa. Ilmaisen ehkäisyn merkitystä puivat Rauman perhekeskuksen päällikkö Anne Vertainen ja Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen. - Verkkopelitapahtuma Lantrek - Mikä vetää ihmisiä verkossa pelattavan Counter Strike -pelin pariin ja voiko verkossa pelaamista pitää urheiluna? Keskustelemassa verkkopelaamisen epävirallisen SM-kilpailun järjestäjä Juha-Matti Haapala sekä pelituomari Miisa Nuorgam.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Niina Honka. - SAK: Isyysvapaa 9 viikosta kolmeen kuukauteen - Hallituksen ajamassa perhepaketissa yritetettiin kiintiöidä osa kotihoidotuesta isille, mutta hanke kaatui. Nyt SAK ajaa uuteen hallitusohjelmaan isyysvapaan pidennystä. SAK:n perhepolitiikan asiantuntijan Ilkka Kaukorannan mukaan isyysvapaan pidentäminen parantaisi naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, eikä vaikuttaisi työssäkäyvien vanhempien määrään. Työnantajapuolelta EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari on täysin toista mieltä. - Milka Alasen kuvia Kreikan arjesta - Kreikassa, Tinoksen saarella koko 2000-luvun kesäkaudet asunut valokuvaaja on kuvannut kreikkalaisia talouskriisin keskellä. Kuvissa näkyvät massatyöttömyys sekä köyhyysrajan alle vajoaminen. - Neljä Ruusua palasi tauolta uuden levyn kanssa - 1980-luvulla suomalaisten tietoisuuteen noussut rockpop-bändi Neljä Ruusua oli parin vuoden levytystauolla ja nyt heiltä ilmestyi uusi levy uuden tuottajan voimin. Millaista hedelmää tuottaa kolmen vuosikymmenen yhteistyö samassa bändissä vuonna 2015? Tästä kertovat bändistä Ilkka Alanko sekä Kode Koistinen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Kuinka käy Kreikan lainaohjelman? - Kreikan esittelee lopultakin ehdottamansa talouden uudistusohjelman. Tyydyttääkö se lainoittajia? Puhelimessa toimittaja Sara Saure Ateenasta ja studiossa asiasta keskustelemassa suuren valiokunnan edustajat Riitta Myller, SDP, ja Mauri Pekkarinen, Keskusta. - Slava!-näytelmä pureutuu tämän päivän Venäjään - Kansallisteatterissa saa huomenna ensi-iltansa Slava! Kunnia -näytelmä. Siinä käsitellään Venäjän nykytilaa ja tulevaisuutta - näytelmästä tuli Ukrainan kriisin vuoksi odotettuakin ajankohtaisempi. Aamu-tv:n vieraiksi saapuivat käsikirjoittaja Pirkko Saisio ja pääjohtaja Mika Myllyaho. - Jälkipörssi - Talouden aiheisiin pureutuvat Elena Gorschkow-Salonranta, Piia-Noora Kauppi ja Tiina Helenius.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Teresa Meriläinen. - Sinkkujen nolla-aika - Saamme vieraaksi Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen, joka sai aikaan palaute- ja somemylläkän kolumnillaan sinkkujen nolla-ajasta. Tarkoittaa tällä nolla ajalla aikaa, jotka parisuhdetta etsivät sinkut käyttävät seurassa, jossa heillä ei ole tilaisuutta tavata uutta kumppania. Toiset ovat olleen sitä mieltä, että juuri näin sinkut tuhlaavat aikaansa ja toiset puolestaan sitä mieltä, että sinkkuja ei saa syyllistää kotona viihtymisestä. Onko kumppanin löytäminen asia, joka on omalla vastuulla? - Miten selviytyä hankalien tyyppien kanssa? - Ketä ovat hankalat ihmiset? Miten heidän kanssaan voi selviytyä - kotona, töissä. Voiko heihin vaikuttaa? Miten itse tapaat olla hankala? - Vuosi Janukovytsin lähdöstä - Miltä Ukrainan tilanne vallankumouksen jälkeen näyttää? Maidenin henki, Ukrainan kevät - miten muuttunut? Mitä vuodesta olisi kenenkin opittavissa. Markku Kangaspuro - Emmi Parviaisesta odotetaan paljon - Kymmenen lupaavimman eurooppalaisen nuoren näyttelijän joukkoon valittu. Palkittiin Berliinissä. Näyttelijä jo neljännessä polvessa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  21.02.2015

  9.07 Antisemitismin uusi tuleminen 9.20 Viikonlopun sää 9.25 Mitä Virossa ajatellaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä? 9.37 Voita ja sokeria: latvialaista lähiruokaa 9.42 Poppia ja Leinoa

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Sari Huovinen. - Hiilivapaa energiantuotanto - Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori ja Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen kertoo, mitä Suomen energiantuotannossa pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Muualla maailmassa hiilivapaaseen energiantuotantoon panostetaan enemmän kuin meillä. - Älykännykät ja hartiavaivat - Selkäliiton fysioterapeutti Hilkka Virtapohja kertoo uudesta kansantaudista "tekstariniskasta". Älykännyköiden tuoman uude vaivan helpottamiseen on kuitenkin keinoja. - Naisten asema Turkissa - Turkissa tapahtunut järkyttävä naisopiskelijan surma on nostanut Turkissa vahvoja mielenilmauksia naisten aseman puolesta. Naisten murhien määrä Turkissa on noussut yli 14 kertaiseksi runsaassa vuosikymmenessä. Istanbulissa asuva toimittaja Lotta Nuotio kertoo, miten yleistä ja vakavaa naisten seksuaalinen häirintä Turkissa on. - Seksuaalinen häirintä Suomessa - Missä kulkee seksuaalisen häirinnän ja normaalin kanssakäymisen raja? Entä millainen tilanne meillä Suomen kaduilla, työpaikoilla ja kouluissa on seksuaalisen häirinnän suhteen? Näistä teemoista keskustelevat pääsihteeri Hannele Varsa tasa-arvoasiain neuvottelukunnasta, päällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä ja ylitarkastaja Jussi aaltonen Tasa-arvovaltuutetun toimistosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Ex-diplomaatti: Nato-jäsenyyden poisjättö hallitusohjelmasta virhe - Pitkän uran ulkoministeriössä ja Suomen Washingtonin suurlähettiläänä tehneen Jukka Valtasaaren mukaan Suomen turvallisuustilanne on muuttunut kuluvan hallituskauden aikana. - Mikä saa luopumaan eduskuntapaikasta? - Eduskuntavaaleihin on tasan kaksi kuukautta. Moni istuvista kansanedustajista tavoittelee paikkansa uusimista, mutta iso joukko nykyisistä ei myöskään lähde enää ehdolle. Anne Holmlund (kok.), Mikael Jungner (sd) ja Osmo Soininvaara (vihr.) keskustelivat siitä, miksi kansanedustajan työ ei enää maistu. - Jopa joka kymmenes 5-vuotias kärsii yksinäisyydestä - Lasten ja nuorten yksinäisyys on yllättävänkin yleistä. Kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila sanoo jopa päiväkoti-ikäisten lasten kärsivän yksinäisyydestä. - Teinipojasta iskelmätaivaan naistähdeksi - 16-vuotias Jere Sivonen kokeili vuosi sitten koulunsa ilmaisutaitoryhmässä Paula Koivuniemenä esiintymistä. Sen jälkeen meikkaus- ja maskeeraustaituri on muokannut itsestään niin Katri Helenan kuin Virve Rostinkin näköisen. Aamu-tv:ssä seurattiin nuorukaisen muuntumista teinipojasta naislaulajaksi.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkoja ja Juha Hietanen. - Venäjä muokkaa Suomi-kuvaa - Propaganda on Venäjällä ulko- ja turvallisuuspolitiikan väline. Mutta mihin sillä pyritään ja miten sen käyttäminen on muuttunut? Keskustelemassa kokenut ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä. - Näin saat lapsesi irti älylaitteista - Nuorilla ja lapsilla puhelimet piippaavat sosiaalisen median takia välillä niin paljon, että aikuinen voi joutua miettimään, tuleeko virikkeitä jo liikaa. Outi Toivanen-Visti pohti haastattelussa keinoja, joiden avulla lapset voisi saada edes hetkeksi irti älylaitteista. - ISIS-järjestön karmea propaganda - Ääri-islamilainen ISIS värvää jäseniä ja levittää sanomaansa sosiaalisessa mediassa ennennäkemättömällä tavalla. Järjestö julkaisee myös äärimmäisen raakoja videoita surmatöistään. Studiossa terrorismin tutkija Atte Kaleva ja mukana myös Yle Uutisten Lähi-idän kirjeenvaihtaja Marika Kataja-Lian. - Suomalaiset Falunin MM-hiihdoissa - Urheilun konkaritoimittaja Bubi Wallenius ja penkkiurheilija Esko Aho arvioivat suomalaisten menestymismahdollisuuksia alkavissa hiihdon MM-kisoissa. - Vankilassa syntyy alkukantaista räppiä - Räp-ryhmä D.S.G:n viisihenkisestä porukasta kaikki ovat joko olleet tai ovat parhaillaan vankilassa. Osalle musiikki on eräänlainen pakokeino niistä ympyröistä, mistä räppärit ovat vankilaan päätyneet. Toisaalta vankilakokemukset synnyttävät tekijöiden mukaan räppiä, joka on uskollista musiikin juurille. - Aamutohtori - Aamutohtorina lasten neurologian erikoislääkäri Pertti Rintahaka. Aiheena lasten ja nuorten epilepsia.

  • Kesto: 75 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Teresa Meriläinen. - Mitä jos identiteettisi viedään? - Henkilötiedoilla otetaan pikavippejä ja ostetaan arvotavaraa. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio kertoo miten omia tietoja pitäisi käsitellä. - Ei sopua työelämän pelisäännöistä - Työmarkkinaosapuolet eivät löytäneet yhteisiä pelisääntöjä työelämään. Keskustelemassa Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. - Vanhuksilta puijataan rahaa - Ikäihmisiä yritetään huijata mitä erilaisimmilla tavoilla, kuten esiintymällä serkkuna, terveydenhoitajana tai putkimiehenä. Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Satu Helin kertoo miten asiasta pitäisi puhua vanhusten kanssa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Sari Huovinen. - Kreikan kujanjuoksu - Euromaiden valtiovarainministerit pohtivat maanantaina Kreikan tilannetta. Oman arvionsa maan tilasta antavat Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich ja Ylen EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen. - Vastaako mokista työnantaja vai -tekijä? - Oikeudessa on käsitelty viime aikoina tapauksia, joissa on selvitetty suurten virheiden vastuukysymyksiä. Milloin on vastuussa työtekijä ja milloin organisaatio. Kysymyksiin vastaavat työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta ja puheenjohtaja Niko Simola Pardiasta, johon on järjestäytynyt valtaosa valtion palveluksessa olevasta henkilöstöstä. - Mikä arvoviuluissa maksaa? - Vieraina ovat arvokkaan Stradivarius-viulun juuri lainaksi saanut Kasmir Uusitupa, sellaisella jo pitkään soittanut Antti Tikkanen sekä Suomen Kulttuurirahaston erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio. - Hiihtolomavinkit lapsiperheille - Mitä tehdä kuin "ei ole mitään tekemistä?". Etelässä alkoi juuri hiihtolomaviikko, joten vinkkejä kivaan tekemiseen antavat taitoluistelusta tuttu Mila Kajas, lastenkirjailija Tittamari Marttinen ja Ylen aikaisen iltapäiväjuontaja Paavo Häikiö.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  14.02.2015

  9.07 Ukrainan tilanne 9.21 Viikonlopun ja alkavan viikon sää 9.27 Vesa Vierikko: 35 vuotta näyttelijäelämää 9.38 Voita & Sokeria. Äijäruokaa Panu Mikkolan kanssa 9.43 Kari Peitsamo

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko Haapanen ja Sanna Ukkola. - Onko lastensuojelu kriisissä? - Miten perhehoitolain uudistaminen vaikuttaa lastensuojeluun ja mikä on suomalaisen lastensuojelun tila? Keskustelemassa kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.), THL:n erikoistutkija Tarja Heino sekä STM:n neuvotteleva virkamies Marjo Lavikainen. - Ulkoministeri Erkki Tuomioja - Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvioi, että Ukrainan kriisin osapuolilta vaaditaan malttia. Mahdollisten yksittäisten aselevon rikkomusten ei saa antaa haitata rauhanprosessia. - Jälkiviisaat - Kalle Isokallio, Kreeta Karvala sekä Joonas Nordman ruotivat muun muassa kansanedustajien palkkoja.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 40 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Mikko Haapanen. - Minskin rauhanneuvotteluiden odotukset - Minskissä valtion johtajien rauhanneuvottelut venyivät pitkiksi. Mitä venyminen kertoo ja mitä neuvotteluilta on odotettavissa? Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristi Raik pohtii osapuolien tavoitteita ja esimerkiksi sitä, mitkä ovat Venäjän tavoitteet Ukrainan tilanteen suhteen. - FodMap -ruokavaliolla vatsavaivat kuriin - FodMap-ruokavalio voi auttaa ihmisiä, joilla on ärtyneen suolen oireyhtymä. Heitä on Suomessa paljon, sillä joka 10. suomalaisella on todettu tämä vaiva. Toimittaja, bloggaaja Vilja Vehkaoja kärsii itse ajoittain rajuistakin vatsavaivoista. Hän on esimerkki siitä, että vaikka ruokarajoitteita on paljon, voi silti syödä hyvää ja kaunistakin ruokaa. - Vanhojen tansseissa vedetään muotitanssien askelilla - Vanhojen tansseissa ei tanssita nykyään enää pelkästään perinteisiä paritansseja, vaan koulun vanhimmat joraavat uusiempien listahittien tahtiin. Myös puvut ovat muuttuneet naamiaistyylisistä vanhanajan puvuista kalliiksi iltapuvuiksi. Satoja euroja maksavia pukuja tilataan ulkomailta asti. Vanhojen päivään valmistautumisesta kertovat Vantaan Lumon lukion opiskelijat ja opettaja. - Aamun kirja: Petri Tammisen Meriromaani

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4880) fi:Program:rss

  Mikä on Suomen kaltoin kohdelluin euroviisuehdokas?

  Euroviisut täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Suomen viisuedustajan valinta ei ole aina ollut yleisön mieleen. Yle etsi äänestyksellä kappaletta, jonka olisi ehdottomasti pitänyt päästä edustamaan Suomea Euroviisuihin. Viisuja arvioimassa musiikkitoimittaja Tarja Närhi ja euroviisufani Tuomas Lassinharju. Kuulemme myös kaltoin kohdelluimman viisuehdokkaan kommentit.

  • Kesto: 15 min

  Talvivaara ja hallituksen yhteistyö

  Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren kanssa puhutaan mm. Talvivaaran pahenevasta tilanteesta, rahatta jääneestä Pisara-radasta sekä hallituksen yhteistyökyvystä.

  • Kesto: 12 min

  Milloin lapsi on liian sairas vietäväksi päivähoitoon?

  Lapsiperheitä yleisesti askarruttava asia on se, milloin sairaana olleen lapsen voi viedä takaisin päivähoitoon? Hämmennystä herättää mm. se, että eri kaupungeissa on erilaiset ohjeet oireettomista päivistä. Asiaa pohtimassa erityislastentarhanopettaja, Helsingin Lastentarhaopettajat ry:n puheenjohtaja Kirsi Sutton ja lastentautien erikoislääkäri Erik Qvist lääkäriasema Pikkujätistä.

  • Kesto: 7 min

  Viron vaalit sunnuntaina

  Virossa pidetään vaalit ensi sunnuntaina. Tänä vuonna vaalimainoksia on nähty jopa Suomessa asti. Jännittävien vaalien asetelmista ja teemoista on puhumassa Aleksanteri-Instituutin koulutuspäällikkö Tapani Kaakkuriniemi.

  • Kesto: 9 min

  Verkkopelitapahtuma Lantrek

  Mikä vetää ihmisiä verkossa pelattavan Counter Strike -pelin pariin ja voiko verkossa pelaamista pitää urheiluna? Keskustelemassa verkkopelaamisen epävirallisen SM-kilpailun järjestäjä Juha-Matti Haapala sekä pelituomari Miisa Nuorgam.

  • Kesto: 12 min

  Ovatko hiihtäjät kovakuntoisimpia urheilijoita?

  Kestävyyslajeissa, kuten pyöräilyssä, juoksussa ja hiihdossa, urheilijoilta vaaditaan äärimmäistä kuntoa. Yksi tapa mitata sitä on urheilijan maksimaalisen hapenottokyvyn selvittäminen. Näissä mittauksissa hiihtäjät ovat usein huipulla. Tutkija Ville Vesterinen kertoi, millaisia ominaisuuksia hiihtäjällä pitää olla, jotta pärjää maailman huipulla.

  • Kesto: 15 min

  Nuorten ilmainen ehkäisy vähentää abortteja ja tuo säästöjä

  Vain harva kunta kustantaa nuorille ilmaisen ehkäisyn viranomaisten suosituksista huolimatta. Raumalla kaupungin tarjoama ehkäisy on kuitenkin puolittanut teiniraskauksien määrän ja säästänyt samalla kaupungin rahaa. Ilmaisen ehkäisyn merkitystä puivat Rauman perhekeskuksen päällikkö Anne Vertainen ja Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen.

  • Kesto: 11 min

  Näin pääset eroon korvamadosta

  Päässä kiusallisuuteen asti soivaa kappaletta kutsutaan usein korvamadoksi. Analyytikko Lassi Liikkanen kertoi, miten korvamato määritellään tieteellisesti ja mitä aivoissa tapahtuu, kun korvamato soi.

  • Kesto: 7 min

  Jääkärien merkitys Suomen historiassa

  Ensimmäisten suomalaisten jääkärien koulutus alkoi Saksassa sata vuotta sitten. Miksi ja miten jääkäriliike syntyi ja mikä oli sen merkitys Suomen myöhemmissä vaiheissa? Keskustelemassa sotatieteiden tohtori Pentti Airio.

  • Kesto: 9 min

  Neljä Ruusua palasi tauolta uuden levyn kanssa

  1980-luvulla suomalaisten tietoisuuteen noussut rockpop-bändi Neljä Ruusua oli parin vuoden levytystauolla ja nyt heiltä ilmestyi uusi levy uuden tuottajan voimin. Millaista hedelmää tuottaa kolmen vuosikymmenen yhteistyö samassa bändissä vuonna 2015? Tästä kertovat bändistä Ilkka Alanko sekä Kode Koistinen.

  • Kesto: 11 min

  Milka Alasen kuvia Kreikan arjesta

  Kreikassa, Tinoksen saarella koko 2000-luvun kesäkaudet asunut valokuvaaja on kuvannut kreikkalaisia talouskriisin keskellä. Kuvissa näkyvät massatyöttömyys sekä köyhyysrajan alle vajoaminen.

  • Kesto: 11 min

  "Sote-esitystä ei kannata enää kaataa"

  Sosiaali- ja terveysvaliokunta sai myöhään tiistaina valmiksi sote-esityksen, joka on tarkoitus viedä perustusvaliokunnan käsiteltäväksi. Mihin suuntaan sosiaali- ja teveyspalvelut ovat nyt menossa ja mitä se tarkoittaa kunnille? Aamu-tv:ssä tuoretta sote-esitystä pohtineen professori Erkki Vauramon mielestä tässä vaiheessa esitystä ei kannata enää kaataa. Kuntaliiton varatoimitusjohtajaTuula Haatainen pelkää, että kuntia ei ehditä enää kuulla asiassa.

  • Kesto: 13 min

  Näin vaikeaa on onnistua kilpahiihtäjän suksien voitelussa

  Monet huippuhiihtäjät pistävät usein suksien syyksi, jos kisatulos ei ollut odotettu. Kuinka suuri merkitys suksien voitelulla on ja miten vaikeaa niiden voitelu voikaan olla? Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa vuosia työskennellyt ja nykyään ampumahiihtoliiton huoltopäällikkönä toimiva Pekka Kemppi kertoo, että huipputasolla suksien valinta ja niiden voitelu voivat ratkaista kisan.

  • Kesto: 7 min

  SAK: Isyysvapaa 9 viikosta kolmeen kuukauteen

  Hallituksen ajamassa perhepaketissa yritetettiin kiintiöidä osa kotihoidotuesta isille, mutta hanke kaatui. Nyt SAK ajaa uuteen hallitusohjelmaan isyysvapaan pidennystä. SAK:n perhepolitiikan asiantuntijan Ilkka Kaukorannan mukaan isyysvapaan pidentäminen parantaisi naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, eikä vaikuttaisi työssäkäyvien vanhempien määrään. Työnantajapuolelta EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari on täysin toista mieltä.

  • Kesto: 9 min

  Slava!-näytelmä pureutuu tämän päivän Venäjään

  Kansallisteatterissa saa huomenna ensi-iltansa Slava! Kunnia -näytelmä. Siinä käsitellään Venäjän nykytilaa ja tulevaisuutta - näytelmästä tuli Ukrainan kriisin vuoksi odotettuakin ajankohtaisempi. Aamu-tv:n vieraiksi saapuivat käsikirjoittaja Pirkko Saisio ja pääjohtaja Mika Myllyaho.

  • Kesto: 9 min

  Aki Riihilahden kokemukset pakolaisleiriltä

  Entinen huippujalkapalloilija Aki Riihilahti ja Kirkon ulkomaanavun Elisa Vepsäläinen palasivat sunnuntaina Syyrian pakolaisten suurimmalta pakolaisleiriltä Jordaniasta. Mitä jalkapallolähettiläs näki ja koki Porin kaupungin kokoisella leirillä keskellä aavikkoa.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  40/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  41/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  42/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  43/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  44/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  9/3057 Ylen aamu-tv: 07.03.2015 53 min
  45/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  46/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  47/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  48/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  49/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  10/3057 Ylen aamu-tv: 14.03.2015 53 min
  50/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  51/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  52/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  53/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä