Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuukauden kesäkuva

  • Kesto: 13 min

  Espoolaisen Harri Lahdensuon ottama kuva on valittu Aamu-tv:n kesäkuun kuvaksi. Voittajan valitsi Kamera-lehden päätoimittaja Pekka Punkari, jonka mukaan voittajakuva kuvaa mainiosti alkukesän tunnelmaa.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 1308 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (519) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Keskustakirjaston kohtalo Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen Keskustakirjaston rakentamisesta. Minkälainen keskustakirjasto Helsinkiin oikein rakennetaan ja miksi. Asiaa meille selvittää kirjastoalan asiantuntija, Helsingin kaupunginkirjaston entinen kirjastotoimenjohtaja Maija Berndtson. Ajaako sote kunnat ulkoistamaan terveyspalvelunsa? SOTE:n eräänlainen kohtalon päivä lähestyy: Eduskunta päättää laista 13. maaliskuuta. Monet kunnat kiirehtivät ennen tuota "talvisodan päättymispäivää" ulkoistamaan sosiaali- ja terveyspalvelunsa. SOTE:sta keskustelemassa osastopäällikkö Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä, Vantaan terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö sekä puhelimen välityksellä ulkoistamista harkitsevan Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen. Koulushoppailu - oikein vai väärin? viime päivinä tiedotusvälineissä on käyty keskustelua niin sanotusta koulushoppailusta - eli siitä, kuinka vanhemmat pyrkivät valitsemaan lapselleen lähikoulun sijasta tietyn muun koulun. oikein vai väärin - keskustelassa helsingin vesalan yläasteen fysiikan ja matematiikan lehtori Suaad Onniselkä ja musiikin lehtori Tuomo Laakso herttoniemen yhteiskoulusta. Toimittaja putoaa jäihin koulutussuunnittelija Anne Hiltunen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto, johtokeskuksen päällikkö Mikko Hirvi Suomenlahden merivartiosto ja toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

  • · Yle TV1
  • Kesto: 43 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Nicklas Wancke. - Avasiko Kreikka Pandoran lippaan? - Voiko Etelä-Euroopan euromaissa syntyä laajempikin vastarinta Brysselin säästöpolitiikkaa kohtaan? Vaalit ovat tulossa muun muassa Espanjassa ja Portugalissa. Miten euromaiden tulisi nyt toimia, siitä keskustelevat Nordean tutkimusjohtaja Aki Kangasharju ja Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilä. - Start up -ohjelma vie oppii ulkomaille - Aalto-yliopistossa on kehitetty ohjelma, jolla pyritään tuomaan Yhdysvaltojen Piilaaksosta tuttua tekemisen meininkiä ja uskoa tulevaisuuteen suomalaiseen yrityselämään. Start up -yrittäjyydestä puhuvat Startup Life -ohjelman projektipäällikkö Erika Noponen ja ohjelman myötä vuoden Piilaaksossa viettänyt Nils Taajanen. - DocPoint -festivaali laajenee Suomessa - Tänään alkava Helsingin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint tuo valkokankaalle yli 160 dokumenttia. Toiminnanjohtaja Ulla Bergström kertoi festivaaliohjelmistosta. - Suomalainen muoti Berliinin muotiviikolla - Vironsuomalaisen vaatesuunnittelijan Margit Peuran aivan uusi vaatemerkki Whitetail esiteltiin viime viikolla Berliinin muotiviikon pääteltassa. Peura suunnittelee ylellisestä alpakanvillasta vaatteita ja haluaa tehdä vaatteiden lisäksi myös sosiaalista hyvää villaa tuottavassa maassa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Juha Hietanen ja Sari Huovinen. - Kännykkä kannattaa suojata koodilla - Yllättävän monen suomalaisen kännykän tietoturva on täysin retuperällä. Miten pystyy pitämään luottamukselliset asiat piilossa tunkeilijoilta ja miten välttyä kalliiksi käyviltä harmeilta - perusohjeita antaa tietoturva-asiantuntija Antti Kurittu. - Nobelisti A.I. Virtanen oli monen keksinnön mies - Biokemisti Artturi Ilmari Virtasen syntymästä on 120 vuotta ja 70 vuotta hänen saamastaan Nobelin kemian palkinnosta. Virtanen oli monitaitoinen mies. Hän oli esimerkiksi mukana kehittelemässä kouluruokailua. - Millaista on historian tutkiminen? - Suorasanainen ja monesti palkittu historiantutkija ja kirjoittaja Heikki Ylikangas on kirjoittanut kirjan, jossa hän tuulettaa käsityksiä suomalaisen historian luotettavuudesta. - Jälkihiki - Reetta Meriläinen, Kaj Kunnas ja Juha Kanerva saavat porinaa aikaiseksi muun muassa jääkiekosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  24.01.2015

  9.06 Ukrainan tilanne kiristyy 9.21 Viikonlopun sää 9.28 Kreikkalaisten ajatuksia vaalien alla 9.39 Voita & Sokeria 9.45 Talviurheilun ystävien kissanpäivät 9.51 Toimittaja vs. pöytälätkän Suomen mestari. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko Haapanen ja Sanna Ukkola. - Testaa asutko vuokra- vai omistusasuntoalueella - Ylen netistä löytyy laskuri, jonka avulla pystyt selvittämään, paljonko omalla asuinalueellasi asutaan vuokralla ja paljonko omistusasunnoissa. Eri asumismuotojen vahvuuksista ja heikkouksista väännetään julkisuudessa jatkuvasti kättä - vieraana kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara Helsingin yliopistosta. - Kreikan vaalitulos heiluttaa Eurooppaa - Kreikka valitsee viikonvaihteessa maalleen uudet kansanedustajat. Ennakkosuosikiksi on veikattu vasemmistopuolue Syrizaa. Mitä Kreikan vaalit merkitsevät eurolle ja Euroopalle? Keskustelemassa europarlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Sampo Terho, Liisa Jaakonsaari ja puhelimitse Merja Kyllönen. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Euroopan keskuspankki aloittaa jättimäisen operaation euroalueen talouskasvun vauhdittamiseksi. EKP alkaa ostaa valtionlainoja yhteensä yli biljoonalla eli tuhannella miljardilla eurolla. Valtiovarainministeri Antti Rinne arvioi EKP:n toimia.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 40 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Kuuban tulevaisuus - Yhdysvallat on kurittanut Kuubaa ja kuubalaisia kauppasaarrolla yli 50 vuoden ajan. Nyt maiden suhteet ovat parantumassa. Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen arvioi, miten tilanne vaikuttaa Kuuban kehitykseen ja sen kansalaisten arkeen. - Lähi-idän taisteluista palaavien mielentila - Suomesta on lähtenyt kymmeniä ihmisiä taistelemaan esimerkiksi Syyriaan tai Irakiin. Mutta voivatko esimerkiksi ISIS:n riveissä taistelleet palata takaisin rauhalliseksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa? Entä mitä ihmisen mielessä tapahtuu kun hän radikalisoituu? Näitä kysymyksiä pohtivat ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista sekä Helsingin kaupungin psykiatrian ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen. - Proteiinituotteet - ihmelääkkeitä vai huuhaata? - Proteiinia mainostetaan nyt kaikkialla ja sen osuutta korostetaan elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä. Mutta kuuluko proteiinipatukka jokaisen kuntoilijan kouraan, vai voiko treeneissä menestyä myös ilman? Tätä pohtivat ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm ja personal trainer Pasi Luoma. - Jari Ehrnrooth ja toivon tarkoitus - Toivosta kirjoittaneen Jari Ehrnroothin mielestä toivolla on tarkoitus, mutta emme osaa toivoa oikeita asioita.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Nicholas Wancke. - Varhaiskasvatuksen uudistus jumissa - Hallituksen esitys uudeksi varhaiskasvatuslaiksi on herättänyt kinastelua niin eduskunnassa kuin alan ammattilaistenkin parissa. Miksi lain sisällöstä ei päästä yhteisymmärrykseen ja mistä kenkä puristaa. Keskustelussa mukana lastentarhanopettaja Jaana Lahdenperä, kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa sekä SDP:n kansanedustaja Tuula Peltonen. - Voiko keneen tahansa rakastua? - Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän rakastuu? Voiko keneen tahansa rakastua ja voiko siihen itse vaikuttaa? Rakastumisen asiantuntijat tutkimusprofesori Anna Rothkirch ja evoluutiobiologian dosentti Markus Rantala vastaavat näihin kysymyksiin ja kertovat, mitä tiede kertoo rakastumisesta. - Aamutohtori: Verenohennuslääkkeiden vaikutukset lääketieteellisissä operaatiossa - Mitä pitää huomioida kun joudutaan lääketieteellisiin toimenpiteisiin, jossa pitää tauottaa verenohennuslääkitystä. Sitä selvittää meille aamutohtorimme, sisätautien erikoislääkäri Hannu Väänänen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Vieraana Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila - Suomen ja maailman taloudesta kuuluu lähinnä huonoja uutisia. Mitkä ovat Marimerkon nokkamiehen lääkkeet synkkään taloustilanteeseen? - Orkesterimuusikon arki - Anna-Leena Haikola ja Viile Hiilivirta ovat Helsingin kaupunginorkesterin soittajia. Minkälainen työpaikka sinfoniaorkesteri on? Ja mitä kaikkea löytyykään soitinlaukuista viulun ja käyrätorven lisäksi? - Jälkipörssi - Jussi Hyöty, Pasi Holma ja Elena Gorschkow-Salonranta pohtivat viikontalousuutisia eli mm. yllättäen alkanutta ruoan hintakilpailua.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. - Geeniruokaa vai ei? - EU-parlamentti päätti viime tiistaina, että jäsenmaat voivat itse päättää, sallivatko ne vai kieltävätkö geenimuunneltujen viljelykasvien kasvattamisen alueellaan. Minkälainen vaikutus päätöksellä on Suomen maatalouteen ja miten luomuviljelijät suhtautuvat asiaan? Keskustelemassa Maa- ja metsätalousministeriön kaupallinen neuvos Leena Mannonen sekä Luomuliiton toiminnanjohtaja Elisa Niemi. - Kioski aukeaa - Kioski on jotain uutta - se näkyy telkkarissa, mutta myös, ja aivan erityisesti netissä. Aamu-tv:stä tuttu Marja Sannikka ja ruotsinkieleisellä puolella vaikuttanut Peter "Petski" Westerholm kertovat tarkemmin tänään aukeavasta Kioskista. - Pekka Strang ja Sampo Sarkola vaihtoivat ruotsista suomeen - Näyttelijät Pekka Strang ja Sampo Sarkola ovat näytelleet yhdessä ainakin viisisataa kertaa. Perjantaina tuli ensi-iltaan miesten uusi komedia lainavaimo, jossa vaihtui kieli ja roolit. - Jälkihiki - Reetta Meriläinen, Tero Karhu ja Kaj Kunnas ruotivat Urheilugaalaa ja urheilutoimittajien valintoja. Puhetta myös futsalista ja sen isoveljestä, jalkapallosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  17.01.2015

  9.05 Viikon puheenaihe: Poliisi kohtaa väkivaltaa 9.17 Viikonlopun sää 9.24 Kotimaiset kirjaklassikot ilmaiseksi verkosta 9.28 Suomi on venäläinen 9.39 Voita & Sokeria 9.44 Sellisti Jussi Makkosen Sibelius. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 54 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Nicholas Wancke. - EU:n ja USA:n vapaakauppasopimus - uhka vai mahdollisuus? - Neuvottelut EU:n ja Yhdysvaltain välisestä vapaakauppasopimuksesta ovat kesken. Mahdollinen sopimus herättää tunteita puolesta ja vastaan. Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ja Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori pohtivat, mitä sopimus oikeasti tarkoittaisi. - Ulkoministeriöm uudet matkasivut - Ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner esittelee UM:n uudet matkasivut. - Jälkiviisaat - Jan Erola, Kalle Isokallio sekä Kreeta Karvola panivat järjestykseen muun muassa verkkovalvonnan, Ranskan terrorin jälkipyykin sekä palkansaajille kaavaillun jättijärjestön.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Juha Hietanen. - Verkkovalvonta - puolesta ja vastaan - Eilen puolustusministerille luovutettu mietintö tökkäsi todenteolla käyntiin keskustelun tulevasta tiedustelulainsäädännöstä. Mietinnön isoja asioita ovat verkkovalvonta ja ulkomaan tiedustelu. Etenkin verkkovalvonnan tarpeesta ja tasosta on selvää erimielisyyttä ilmassa. Asiasta keskustelivat Aamu-tv:ssä Puolustusvoimien tiedustelupäällikkö Harri Ohra-aho ja ylijohtaja Juhapekka Ristola Liikenne- ja viestintäministeriöstä. - Ukraina-kokous peruuntui -puhelu - Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa oli tänään tarkoitus järjestää kokous, jossa käsitellään Ukrainan kriisiä. Paikalle oli kutsuttu Ukrainan, Venäjän, Saksan ja Ranskan valtionpäämiehet. Kokousta ei kuitenkaan järjestetä. Puhelimessa Yle Uutisten toimittaja Kerstin Kronvall. - Missä on henkinen kotisi? - Yle uutisten sivuille on tänä aamuna avattu karttakysely, jossa kysellään suomalaisten henkisistä kodeista.Asuvatko ihmiset siellä, missä ovat eniten kotonaa? Mitä henkisen kodin ulkopuolella asuminen heille tarkoittaa? - Aamun kirja: Riina Katajavuoren Wenla Männistö - Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen vieraana Riina Katajavuori, joka on kirjoittanut uudenlaisen tulkinnan Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Mikä pelastaa matkailualan venäläisten kadottua? - Venäläisten matkailijoiden määrä on romahtanut tänä talvena Suomessa. Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi ja matkailujohtaja Birthe Suni pohtivat, mikä pelastaisi pulassa olevat matkailuyritykset. - Näin valmistetaan talven terveellinen trendijuoma Matcha-tee - Kupillinen tämän talven trendijuoma Matcha-teetä vastaa tutkimuksen mukaan terveysvaikutuksiltaan 7-10 kupillista tavallista vihreää teetä. Japanissa Matcha-tee on teelaaduista arvostetuinta terveysvaikutustensa ansiosta. Kuinka Matchaa nautitaan? - Verkkovalvonta jakaa mielipiteitä - Verkkotiedustelu herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Millaisen verkkovalvonnan sallimista Suomessa suunnitellaan ja millaista tiedustelua se tarkoittaa? Verkkovalvonnan puolia selventävät kyberturvallisuuden profesori Jarmo Limnell ja Effin varapuheenjohtaja Tapani Tarvainen. - Pysy pystyssä äläkä liukastu! - Liukastuminen aiheuttaa miljoonien kulut joka talvi. Pysy pystyssä -kampanja valistaa suomalaisia varautumaan liukkauteen. Hyvillä kengillä, tarpeeksi aikaa varaamalla, katujen kunnossapidolla sekä hyvällä fyysisellä kunnolla voi ehkäistä liukastumisen. - Ääri-islamistisen Boko Haramin terrorismi - Ääri-islamilaisen terroristijärjestö Boko Haramin Nigeriassa tekemät julmuudet ovat jääneet julkisuudessa Pariisin terroristi-iskun jalkoihin. Amnestyn ja Unisefin asiantuntijat kertovat, mistä järjestön terrorismissa on kyse ja millainen järjestö Boko Haram on. - Vuoden urheilija - Tiistai-iltana Urheilugaalassa Vuoden 2014 urheilijoiksi valittiin olympiakultaa hiihdon parisprintissä voittaneet Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi. Voittajat kertovat tunnelmistaan tuoreeltaan voiton jälkeen. - Aamutohtori: polvivammat - Aamutohtori Jukka-Pekka Kouri kertoo kivusta, joka koskettaa monia suomalaisia, eli polvivammoista ja -vaivoista.

  • Kesto: 76 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Juha Hietala. - Hyvät hakkerit - Pitkään jatkunut verkkohyökkäys OP-Pohjolan verkkopalveluja vastaan aiheutti paljon harmia monille ihmisille. Samalla se toimi muistutuksena siitä, kuinka pienikin porukka voi tehdä verkossa paljon pahaa. Kaikki tekniikkaan perehtyneet eivät kuitenkaan käytä taitojaan pahantekoon - Kapsi ry:n puheenjohtaja Jesse Hulkko kertoi yhdistyksestä, joka taistelee verkon pimeää puolta vastaan. - Henkilökunnan rokotevastaisuus vaarantaa potilaita - Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin raportin mukaan hoitohenkilökunta on merkittävä influenssatartuntojen lähde. Sairaaloissa potilaille aiheutuvaa vaaraa voitaisiin pienentää, jos henkilökunta ottaisi nykyistä hanakammin influenssarokotteen. Keskustelemassa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek, HUS:n osastonylilääkäri Veli-Jukka Anttila sekä Tehy ry:n puheenjohtaja Rauno Vesivalo. - Ihmisten ja petojen rinnakkaiselo - Voivatko villipeto ja ihminen elää rinnakkain samassa ympäristössä? Päättäjät laativat parhaillaan linjauksia Suomen susikannasta. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kävi kuvausmatkalla Himalajalla, missä ihmisiä asuu kansallispuistoissa villieläinten ympäröimänä. Keskustelemassa myös WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen. - Teemu Selänteen suuri juhla - Stanley Cup -voittaja Teemu Selänteen uraa muisteltiin Anaheimissa, missä Ducks nosti Selänteen paidan hallinsa kattoon. Aamu-tv:ssä kuultiin juhlaa Anaheimissa seuranneen toimittajan Sami Laineen mietteitä sekä Selänteen haastattelu.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4795) fi:Program:rss

  Toimittaja lähetettiin heikoille jäille

  Toimittaja Mikko Haapanen lähti kokeilemaan, miten onnistuu jäistä pelastautuminen. Anne Hiltunen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitosta opasti Mikkoa. Paikalla oli kaiken varalta myös sukeltaja. Mikkoa ei onneksi tarvinnut lähteä jäistä pelastamaan, mutta aivan toimettomana ei sukeltajan tarvinnut seistä. Mereen tipahtanut kamera löytyi kuuden metrin syvyydestä.

  Toimittaja putoaa jäihin 2

  Haastateltavana johtokeskuksen päällikkö Mikko Hirvi Suomenlahden merivartiosto ja toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

  • Kesto: 5 min

  Toimittaja putoaa jäihin

  koulutussuunnittelija Anne Hiltunen Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto

  • Kesto: 12 min

  Koulushoppailu - oikein vai väärin?

  viime päivinä tiedotusvälineissä on käyty keskustelua niin sanotusta koulushoppailusta - eli siitä, kuinka vanhemmat pyrkivät valitsemaan lapselleen lähikoulun sijasta tietyn muun koulun. oikein vai väärin - keskustelassa helsingin vesalan yläasteen fysiikan ja matematiikan lehtori Suaad Onniselkä ja musiikin lehtori Tuomo Laakso herttoniemen yhteiskoulusta.

  • Kesto: 9 min

  Ajaako sote kunnat ulkoistamaan terveyspalvelunsa?

  SOTE:n eräänlainen kohtalon päivä lähestyy: Eduskunta päättää laista 13. maaliskuuta. Monet kunnat kiirehtivät ennen tuota "talvisodan päättymispäivää" ulkoistamaan sosiaali- ja terveyspalvelunsa. SOTE:sta keskustelemassa osastopäällikkö Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä, Vantaan terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö sekä puhelimen välityksellä ulkoistamista harkitsevan Pieksämäen kaupunginjohtaja Tapio Turunen.

  • Kesto: 9 min

  Ohjeet parran hoitoon

  Parta näyttää olevan nyt tosi trendikäs - nuorillakin miehillä! Partaa pitää hoitaa, jotta se olisi siisti. Parta-asiantuntijamme on Stadin ammattiopiston lehtori Taneli Ylinen, partamalliksi päätyi Aamu-tv:n tuottaja Mikko Lindqvist.

  • Kesto: 7 min

  Keskustakirjaston kohtalo

  Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen Keskustakirjaston rakentamisesta. Minkälainen keskustakirjasto Helsinkiin oikein rakennetaan ja miksi. Asiaa meille selvittää kirjastoalan asiantuntija, Helsingin kaupunginkirjaston entinen kirjastotoimenjohtaja Maija Berndtson.

  • Kesto: 9 min

  Koulutunteja viedään luontoon

  Luontopäiväkotien suosio kasvaa ja nyt myös koulutunteja viedään luonnon keskelle. Akatemiaprofessori Ilkka Hanski kertoi tutkimushankkeista, joissa tutkitaan luonnon vaikutusta lasten terveyteen.

  • Kesto: 11 min

  Vieraana Johanna Vuoksenmaa

  Ohjaaja ja käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaan edellinen elokuva 21 tapaa pilata avioliitto oli vuoden 2013 katsotuin elokuva. Ohjaajan uusin elokuva sai ensi-iltansa viime viikolla. Vuoksenmaa käsittelee vakavia asioita huumorin kautta - millaista on tehdä draamakomediaa Suomessa?

  • Kesto: 10 min

  Häiriköt piinaavat Venäjä-keskustelua

  Nettitrollit eli verkkohäiriköt ahdistelevat ihmisiä internetissä. Asia on noussut viime aikoina pinnalle Venäjään liittyvässä keskustelussa. Myös viranomaiset ovat varoittaneet trolleista. Yle Kioskin toimittaja Jessikka Aro ja Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen tutkija Saara Jantunen kertoivat, miltä trollihyökkäyksen kohteeksi joutuminen tuntuu.

  • Kesto: 10 min

  Näin vältät tylsistymisen töissä

  Mikä neuvoksi, kun työ ei tunnu mielekkäältä ja innostus työhön on hiipunut? Entä miten tylsistymisen merkit tunnistaa, ja ketkä tylsistyvät useimmin työmaallaan? Vieraana Työterveyslaitoksen tutkija Lotta Harju.

  • Kesto: 6 min

  Länsi-Afrikka ebolan jälkeen

  Länsi-Afrikan maissa raivonnut ebola-epidemia näyttää olevan hellittämässä. Vaara ei kuitenkaan ole ohi, sillä arvioiden mukaan epidemian jälkiseuraamuksiin kuolee enemmän ihmisiä kuin itse tautiin. Keskustelemassa ebola-alueelta palannut Kirkon ulkomaanavun ebolalähettiläs Jussi Ojala.

  • Kesto: 10 min

  Suomalainen muoti Berliinin muotiviikolla

  Vironsuomalaisen vaatesuunnittelijan Margit Peuran aivan uusi vaatemerkki Whitetail esiteltiin viime viikolla Berliinin muotiviikon pääteltassa. Peura suunnittelee ylellisestä alpakanvillasta vaatteita ja haluaa tehdä vaatteiden lisäksi myös sosiaalista hyvää villaa tuottavassa maassa.

  • Kesto: 10 min

  Start up -ohjelma vie oppii ulkomaille

  Aalto-yliopistossa on kehitetty ohjelma, jolla pyritään tuomaan Yhdysvaltojen Piilaaksosta tuttua tekemisen meininkiä ja uskoa tulevaisuuteen suomalaiseen yrityselämään. Start up -yrittäjyydestä puhuvat Startup Life -ohjelman projektipäällikkö Erika Noponen ja ohjelman myötä vuoden Piilaaksossa viettänyt Nils Taajanen.

  • Kesto: 10 min

  Millainen uhka Venäjä on naapurimailleen?

  Ukrainassa taistelut ovat viime päivinä jälleen kiihtyneet. Suomessakin on havahduttu Venäjän lisääntyneeseen voimannäyttöön ilmassa, merellä ja myös internetissä. Millainen naapuri nyky-Venäjä on ympäröiville valtioille? Siitä puhutaan Aleksanteri-instituutin tutkijan Hanna Smithin ja ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan, kansanedustaja Pertti Salolaisen kanssa.

  • Kesto: 12 min

  Uutisten sopivuus lapsille

  Kansanedustaja Eila Tiainen (vas.) toivoi keskustelua uutiskuvien sopivuudesta lapsille. Pitääkö televisio sulkea uutisten aikana? Minkä ikäisen lapsen täytyy opetella seuraamaan uutisia ja miten uutisista puhutaan lapselle? Mannerheimin Lastensuojeluliiton mediakasvatuksen asiantuntija Satu Valkonen antaa neuvoja vanhemmille.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  19/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  4/3057 Ylen aamu-tv: 31.01.2015 53 min
  20/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  21/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  23/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  24/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  5/3057 Ylen aamu-tv: 07.02.2015 53 min
  25/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  26/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  27/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  28/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  29/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  6/3057 Ylen aamu-tv: 14.02.2015 53 min
  30/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  31/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  32/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä