Areena
 • TV
 • Radio
 • Kuukauden kesäkuva

  • Kesto: 13 min

  Espoolaisen Harri Lahdensuon ottama kuva on valittu Aamu-tv:n kesäkuun kuvaksi. Voittajan valitsi Kamera-lehden päätoimittaja Pekka Punkari, jonka mukaan voittajakuva kuvaa mainiosti alkukesän tunnelmaa.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 1292 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (591) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko Haapanen ja Marja Sannikka. - Putin ja Poroshenko kättelivät - teatteria vai aito pyrkimys sopuun? - Hannu Himanen, Suomen Moskovan-suurlähettiläs ja Arja Makkonen, Suomen Ukrainan-suurlähettiläs arvioivat, oliko Venäjän ja Ukrainan presidenttien kohtaamisella Valko-Venäjällä oikeasti merkitystä Ukrainan kriisin ratkaisemiksi. - Poliittisen huumorin rajat - Yle Leaksin uudet humoristit Jukka Lindström ja Heli Sutela pohtivat missä menee asiallisen huumorin ja mauttomuuden raja, voiko julkisuudessa pyörivistä poliitikoista vääntää vitsejä ilman sääliä. - Aamutohtori: Ampiais- ja mehiläisallergia - Lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela antaa neuvoja ampiais- ja mehiläisallergian hoitoon. - Sää - Meteorolgi Toni Hellinen kertoo sateen mittaamistavoista.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Teresa Meriläinen. - EU sivuraiteella Ukrainan kriisissä? - Putin ja Poroshenko tapaavat viimein Euraasian tulliliiton kokouksessa Minskissä mutta konflikti itä-ukrainassa ei näytä laantumisen merkkejä - päinvastoin. Mitä tekee EU - sitä on haukuttu viime aikoona, onko ollut aihetta? Tähän vastaa EU-suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierros. - Oskari Mörö juoksi suomalaisten sydämiin - Aitajuoksija Oskari Mörö vastasi suurimmasta suomalaisyllätyksestä yleisurheilun EM-kisoissa, hän juoksi välierissä Suomen ennätyksen, mutta mikä meni finaalissa pieleen? - Jälkipörssi - Hanna Säntin jututettavana Pasi Holm, Leena Mörttinen ja Elina Yrjölä aiheena mm. Laura Räty-kohu.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina: Sari Huovinen ja Anna Lehmusvesi. - Venäjä kääntää katseensa Kiinaan - Venäjän ja Kiinan suhteet ovat lähentyneet Ukrainan kriisin ja Venäjälle asetettujen pakotteiden myötä. Maat sopivat jo keväällä maakaasun toimittamisesti Kiinaan. Uutta asetelmaa kommentoi Suomen Pekingin-suurlähettiläs Jari Gustafsson. - Mehua omenoista ja päärynöistä - Kesä on edennyt syksyn korville ja se merkitsee kiireisiä aikoja tuoremehujen tekijöille. Miten oman pihan omenista ja päärynöistä saa kotikonstein mehua - siitä kertoo omenanviljelijä Paula Achren. - Susijengin taustajoukot - Suomen koripallomaajoukkueella on "amerikkalaisvahvistus" myös kentän laidalla. Marko Yrjövuori on NBA-joukkue Los Angeles Lakersin fysioterapeutti eli vastuussa mm. supertähti Kobe Bryantin kunnosta. Lähiviikot hän pitää MM-kisoihin lähtevän susijengin pelaajat iskussa. - Sami Yaffa maailmalla musiikin perässä - Sami Yaffa tunnetaan Hanoi Rocksin ja New York Dollsin kitaristina. Koko muusikonuransa hän on ollut kiinnostunut maailmanmusiikista, ja nyt tuo innostus on tallennettu tv-sarjaksi. Sami Yaffa kertoo, minne kaikkialle Sound Tracker katsojansa vie.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Marja Sannikka. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Venäjä-pakotteilla ei ole dramaattista vaikutusta Suomen talouteen - näin arvioi budjettiriiheen valmistautuva valtiovarainministeri Antti Rinne. Rinne kommentoi myös pääministeri Stubbin värikästä julkikuvaa. - Niinistön-Putinin -tapaamisen jälkipyykki - Viikonlopun aikana Ukrainan kriisiin liittyen on uutisoitu toisaalta pienistä edistysaskelista diplomatian saralla, toisaalta rauhattomuus Itä-Ukrainassa jatkuu. Missä nyt oikein mennään? Tilannearvionsa antavat Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie ETYJin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. - Jälkihiki - Eilen suomalaisjuhlaan päättyneet yleisurheilun EM-kisat hallitsivat Jälkihikeä. Muillaisen arvosanan Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bror Erik Wallenius antavat Suomen joukkueelle - entä oliko kultamitalin menettäminen kohtuullinen seuraus paidan riisumisesta?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJINA ANNA LEHMUSVESI & TERESA MERILÄINEN Koulukirjat muoveihin - näin vältät kuplat Kirjastonhoitaja Marita Nuto kertoo niksit koululaisten vanhempien jokasyksyiseen savottaan, kirjojen päällystämiseen. (SU+) Voiko Suomi välittää rauhaa Ukrainaan? Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Niinistö kiistää olevansa rauhanvälittäjä, mutta sitä roolia Suomelle on ehdotettu. Mitä rauhantyö konkreettisesti kentällä on - vieraana konfliktinratkaisujärjstö CMI:n toimininanjohtaja Tuija Talvitie. (SU+) Koulukiusaajat kuriin Kouluje syyslukukausi on alkanut. Monelle se on pelon paikka - koulussa odottavat kiusaajat. Psykiatri Juha Lehden mukaan kiusaajia käsitellään usein väärin, liian sopuisasti ja neuvottelevasti. (SU+) Jälkiviisaat Jan Erola, Kalle Isokallio ja Joonas Nordman viikon aiheiden parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajana Annika Damström ja Sari Huovinen Näin karkoitat kyyt Kyykäärmeitä on havaittu pihoilla loppukesästä runsaasti. Myös kyiden aiheuttamia myrkytystapauksia on tehty poikkeuksellisen paljon. Mistä tämä johtuu? Entä miten kyyn saa parhaiten häädettyä pihapiiristä? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti käärmeasiantuntija Urpo Koponen. Mahdollisten lentokieltojen seuraukset Venäjä on uhannut estää länsimaisten yhtiöiden lennot Siperian yli vastauksena länsimaiden Venäjälle asettamiin talouspakotteisiin. Aasiaan panostaminen on Finnairin strategian kulmakiviä, ja ylilentokielto olisi yhtiölle kova isku. Mutta kuinka kova? Siitä Aamu-tv:ssä keskustelivat lentoliikenteeseen erikoistunut vapaa toimittaja Jyri Raivio ja analyytikko Mikko Ervasti. Mistä yritysten nimet kertovat? Posti- ja logistiikkayhtiö Itella kertoi eilen vaihtavansa nimensä takaisin Postiksi vuodenvaihteessa. Mikä saa yritykset vaihtamaan nimiään ja kuinka tärkeitä nimet ovat yritysbrändeille? Asiaa Aamu-tv:ssä valottivat nimistöntutkija Terhi Ainiala ja ja brändiasiantuntija Marco Mäkinen. Vieraana muusikko Rane Raitsikka Pitkän linjan muusikko Rane Raitsikka soittaa nykyisin kitaraa Atomirotta-yhtyeessä. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet punk- ja rockyhtyeistä Lama, Unicef ja Smack. Rane Raitsikka asui Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta, kunnes palasi suomeen vuonna 2010. Aamu-tv:ssä Ranen kanssa keskusteltiin muun muassa räpistä, suomalaisen musiikkielämän muutoksista sekä jääkiekosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT ANNIKA DAMSTRÖM & SARI HUOVINEN Asiantuntija: Tällainen on presidentti Erdoganin Turkki Vasta presidentiksi valitun Recep Tayyip Erdoganin epäillään laajentavan presidentin valtaoikeuksia. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta(SU+) pohti, miten käy Turkin demokratiakehityksen ja ihmisoikeustilanteen. Sisäministeri ja poliisijärjestön johtaja eri linjoilla kyläpoliiseista Sisäministeri Päivi Räsäsen(SU+) (kd.) mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta kyläpoliisien palauttamisesta kannattaa selvittää. Suomen poliisijärjestöjen liiton hallituksen puheenjohtajan Yrjö Suhosen mielestä ehdotusta ei kuitenkaan voi toteuttaa, koska resurssit eivät riitä nykyisinkään. Mitä kansainvälinen laulukilpailu vaatii laulajalta? Seitsemättä kertaa järjestettävän Mirjam Helin -laulukilpailun tänään käytävään finaaliin ei yltänyt yhtään suomalaista. Ensi kertaa kisoihin osallistunut sopraano Hannakaisa Nyrönen(SU+) kertoi, mitä kilpailu vaatii laulajalta. Kilpailua säestävä pianisti Tuula Hällström(SU+) kertoi laulajan ja pianistin yhteistyöstä. Vieraana Sharknado ja Beverly Hills 90210 -tähti Ian Ziering (EN+)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT: MARJA SANNIKKA, NINA HONKA ARKEOLOGIA Studiossa kaksi hyvin harvinaista esinettä ja vieraana arkeologi Jan Frast IRAK Irak on hyvin sekavassa tilassa, Baghdadissa taistellaan vallasta ja Pohjois-Irakissa äärijärjestö ISIS, tai nykyisin Islamilainen valtio, kylvää väkivaltaa. Vieraana professori Hannu Juusola. JÄLKIPÖRSSI Jälkipörssissä keskustelemassa Tiina Helenius, Arno Ahosniemi, Elina Yrjölä

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Valas nähty itämerellä Gotlannin pohjoispuolella Ruotsissa havaittiin lauantaina lähes kymmenenmetrinen ryhävalas, kertoo Ruotsin rannikkovartiosto. Onko Ukrainan kriisistä ulospääsyä? Ukrainan kriisi on viilentänyt Venäjän ja lännen välit kauppasodan partaalle. Samaan aikaan ihmisiä kuolee Ukrainassa hallituksen joukkojen ja separatistien välisissä taisteluissa. Tutkijat Hanna Smith ja Kristi Raik päivittävät tilannetta ja kertovat, voiko solmun aukaista. Jälki-istunto - opettajien mietteitä kouluvuoden alussa Tänään koulujen syyslukukausi alkaa suurimmassa osassa maata. Kolme opettajaa kutsuttiin aamu-tv:hen puhumaan koululaitosta koskettavista ajankohtaisista asioista. Jälkihiki Reetta Meriläinen, Bror-Erik Wallenius ja Juha Kanerva ennakoivat alkavia yleisurheilun EM-kisoja ja mietitään Teemu Selänteen rahakasta tarjousta tulla pelaamaan Jokereihin KHL-liigaan.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Ryhävalas Itämerellä

  Itämeri sai viikonvaihteessa harvinaisen vieraan, ryhävalaan. Itämeri on kuitenkin suurikokoiselle valaalle huono paikka, sillä sitä uhkaa kuoleminen nälkään. Tutkija Rauno Lauhakangas kertoo, kuinka valaan voisi houkutella väljemmille vesille.

  • Kesto: 4 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sari Huovinen ja Marja Sannikka Krista Kiuru Uusi kouluvuosi on käynnistymässä. Me keskustelemme nyt siitä minkälaisissa olosuhteissa suomalaislapset aloittavat koulunsa, kuinka laadukasta opetusta saavat. Vieraana opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Venäjä pakotteet Venäjä julkisti eilen listan vastapakotteista maille, jotka olivat asettaneet pakotteita Venäjälle Ukrainan kriisin takia. Tuontikieltoon maista tuodut hedelmät, vihannekset, liha, kala, maito ja meijerituotteet. Vieraina elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen, sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Pekka Sutela. Jälkiviisaat Päivän aiheista keskustelemassa Kreeta Karvala, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4318) fi:Program:rss

  Poliittisen huumorin rajat

  Yle Leaksin uudet humoristit Jukka Lindström ja Heli Sutela pohtivat. missä menee asiallisen huumorin ja mauttomuuden raja, voiko julkisuudessa pyörivistä poliitikoista vääntää vitsejä ilman sääliä.

  • Kesto: 13 min

  Budjettiriihi alkaa

  Hallitus viilaa ensi vuoden budjetin, jota varjostavat synkät talousluvut. Eduskuntaryhmien puheenjohtajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.), Jouni Backman (sd.) ja Arto Satonen (kok.) valottavat Rinteen ja Stubbin ensimmäisen yhteisbudjetin pulmapaikkoja.

  • Kesto: 14 min

  Näin otat paikkasi uudessa työpaikassa

  Mitä tehdä, jotta pääsee nopeasti solahtamaan uuteen kouluun tai työpaikkaan? Kannattaako alussa olla tarkkailija vai räväyttää räikeimmätkin mielipiteet heti julki? Kouluttaja, itsekin monessa työyhteisössä ollut Marco Bjurström vinkkaa.

  • Kesto: 7 min

  Maitotilalliset toivovat budjettiriihestä apua

  Venäjän vastapakotteet varjostavat maidontuottajien arkea ja näkynevät pian myös maitotuotteiden hinnoissa kaupassa. Juha Marttila, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n puheenjohtaja kertoo tuottajien tukitoiveet budjettia vääntävlle hallitukselle.

  • Kesto: 9 min

  Toimittaja Antti Kuronen saapui Donetskista

  Antti Kurosen tilannearvio Itä-Ukrainan taisteluiden voimasuhteista muuttui hänen vierailtuaan tapahtumien keskipisteessä. Varma häviäjä on sen sijaan helppo nimetä - siviilit.

  • Kesto: 6 min

  Oskari Mörö juoksi suomalaisten sydämiin

  Vieraanamme on mies, joka vastasi suurimmasta suomalaisyllätyksestä yleisurheilun EM-kisoissa. Yllättivätkö hienot juoksut myös aitajuoksija Oskari Mörön itsensä?

  • Kesto: 10 min

  EU sivuraiteella Ukrainan kriisissä?

  Ukrainan konfliktia yritetään liennyttää tänään Minskissä Valko-Venäjällä, jossa Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ja Venäjän presidentti Vladimir Putin vihdoin tapaavat kunnolla. Pohdimme EU:n roolia Ukrainan kriisissä EU-suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierroksen kanssa.

  • Kesto: 9 min

  Syyrian pakolaiset saapuvat

  Studiossa ovat Suomen pakolaisavun viestintäpäällikkö Kaisa Väkiparta ja sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Sirkku Päivärinne. Otamme myös yhteyden Joensuuhun.

  • Kesto: 11 min

  Yhteys pakolaisleirille Jordaniaan

  Syyriasta on Jordanian kautta saapumassa Suomeen noin 150 pakolaista. Miten heitä on valmennettu pitkään matkaan, entä kuinka me täällä Suomessa osaamme ottaa heidät vastaan. Ammanista raportoi toimittajamme Tuomo Björksten.

  • Kesto: 5 min

  Soinin ja Sipilän terveiset budjettiriiheen

  Hallitus kokoontuu keskiviikkona budjettiriiheen. Suurimpien oppositiopuolueiden johtajat, Keskustan Juha Sipilä ja perussuomalaisten Timo Soini, uskovat näkevänsä riihessä tulevien vaalien värinää. Mutta alussa puhuttiin Laura Räty -tapauksesta

  • Kesto: 13 min

  Ottaako kukaan enää vapaaehtoista eläkevakuutusta?

  Parikymmentä vuotta sitten eläkevakuutuksia markkinoitiin reippaasti. Nyt ajat ovat toiset ja työelämässä on jaksettava pitkään. Kuinka tavallisen ihmisen sitten kannattaisi varautua vanhuuden päiviin? Studiossa professori Jarmo Leppiniemi.

  • Kesto: 7 min

  Sami Yaffa maailmalla musiikin perässä

  Sami Yaffa tunnetaan Hanoi Rocksin ja New York Dollsin basistina. Koko muusikonuransa hän on ollut kiinnostunut maailmanmusiikista, ja nyt tuo innostus on tallennettu tv-sarjaksi. Sami Yaffa kertoo, minne kaikkialle Sound Tracker katsojansa vie.

  • Kesto: 10 min

  Susijengin taustajoukot

  Suomen koripallomaajoukkueella on "amerikkalaisvahvistus" myös kentän laidalla. Marko Yrjövuori on NBA-joukkue Los Angeles Lakersin fysioterapeutti eli vastuussa mm. supertähti Kobe Bryantin kunnosta. Lähiviikot hän pitää MM-kisoihin lähtevän susijengin pelaajat iskussa.

  • Kesto: 9 min

  Budjettiriihi sähköistää poliitikan viikkoa

  Hallituksen budjettiriihi alkaa keskiviikkona. Tunnelmaa sähköistää valtiovarainministeri Antti Rinteen esitykset mm. eläketulovähennyksen korotuksesta. Politiikan kuumaa viikkoa kommentoi kolme politiikan toimituksen esimiestä: Johanna Vesikallio (STT), Marko Junkkari (HS) ja Pekka Ervasti (Yle Uutiset).

  • Kesto: 14 min

  Mehua omenoista ja päärynöistä

  Kesä on edennyt syksyn korville ja se merkitsee kiireisiä aikoja tuoremehujen tekijöille. Miten oman pihan omenista ja päärynöistä saa kotikonstein mehua - siitä kertoo omenanviljelijä Paula Achren.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  163/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  164/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  22/2513 Ylen aamu-tv: 30.08.2014 53 min
  165/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  166/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  167/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  168/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  169/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  23/2513 Ylen aamu-tv: 06.09.2014 53 min
  170/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  171/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  172/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  173/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  174/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  24/2513 Ylen aamu-tv: 13.09.2014 53 min
  175/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä