Areena
 • TV
 • Radio
 • Aamutohtori Jukka Pekka Kouri ja nivelrikko

  • Kesto: 12 min

  Aamutohtorin aiheena on nivelrikko. Eriasteiset nivelrikot vaivaavat jopa miljoonaa suomalaista. Studiossa kipuklinikan ylilääkäri Jukka Pekka Kouri.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 488 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (590) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Marja Sannikka. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Venäjä-pakotteilla ei ole dramaattista vaikutusta Suomen talouteen - näin arvioi budjettiriiheen valmistautuva valtiovarainministeri Antti Rinne. Rinne kommentoi myös pääministeri Stubbin värikästä julkikuvaa. - Niinistön-Putinin -tapaamisen jälkipyykki - Viikonlopun aikana Ukrainan kriisiin liittyen on uutisoitu toisaalta pienistä edistysaskelista diplomatian saralla, toisaalta rauhattomuus Itä-Ukrainassa jatkuu. Missä nyt oikein mennään? Tilannearvionsa antavat Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie ETYJin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. - Jälkihiki - Eilen suomalaisjuhlaan päättyneet yleisurheilun EM-kisat hallitsivat Jälkihikeä. Muillaisen arvosanan Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bror Erik Wallenius antavat Suomen joukkueelle - entä oliko kultamitalin menettäminen kohtuullinen seuraus paidan riisumisesta?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJINA ANNA LEHMUSVESI & TERESA MERILÄINEN Koulukirjat muoveihin - näin vältät kuplat Kirjastonhoitaja Marita Nuto kertoo niksit koululaisten vanhempien jokasyksyiseen savottaan, kirjojen päällystämiseen. (SU+) Voiko Suomi välittää rauhaa Ukrainaan? Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Niinistö kiistää olevansa rauhanvälittäjä, mutta sitä roolia Suomelle on ehdotettu. Mitä rauhantyö konkreettisesti kentällä on - vieraana konfliktinratkaisujärjstö CMI:n toimininanjohtaja Tuija Talvitie. (SU+) Koulukiusaajat kuriin Kouluje syyslukukausi on alkanut. Monelle se on pelon paikka - koulussa odottavat kiusaajat. Psykiatri Juha Lehden mukaan kiusaajia käsitellään usein väärin, liian sopuisasti ja neuvottelevasti. (SU+) Jälkiviisaat Jan Erola, Kalle Isokallio ja Joonas Nordman viikon aiheiden parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajana Annika Damström ja Sari Huovinen Näin karkoitat kyyt Kyykäärmeitä on havaittu pihoilla loppukesästä runsaasti. Myös kyiden aiheuttamia myrkytystapauksia on tehty poikkeuksellisen paljon. Mistä tämä johtuu? Entä miten kyyn saa parhaiten häädettyä pihapiiristä? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti käärmeasiantuntija Urpo Koponen. Mahdollisten lentokieltojen seuraukset Venäjä on uhannut estää länsimaisten yhtiöiden lennot Siperian yli vastauksena länsimaiden Venäjälle asettamiin talouspakotteisiin. Aasiaan panostaminen on Finnairin strategian kulmakiviä, ja ylilentokielto olisi yhtiölle kova isku. Mutta kuinka kova? Siitä Aamu-tv:ssä keskustelivat lentoliikenteeseen erikoistunut vapaa toimittaja Jyri Raivio ja analyytikko Mikko Ervasti. Mistä yritysten nimet kertovat? Posti- ja logistiikkayhtiö Itella kertoi eilen vaihtavansa nimensä takaisin Postiksi vuodenvaihteessa. Mikä saa yritykset vaihtamaan nimiään ja kuinka tärkeitä nimet ovat yritysbrändeille? Asiaa Aamu-tv:ssä valottivat nimistöntutkija Terhi Ainiala ja ja brändiasiantuntija Marco Mäkinen. Vieraana muusikko Rane Raitsikka Pitkän linjan muusikko Rane Raitsikka soittaa nykyisin kitaraa Atomirotta-yhtyeessä. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet punk- ja rockyhtyeistä Lama, Unicef ja Smack. Rane Raitsikka asui Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta, kunnes palasi suomeen vuonna 2010. Aamu-tv:ssä Ranen kanssa keskusteltiin muun muassa räpistä, suomalaisen musiikkielämän muutoksista sekä jääkiekosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT ANNIKA DAMSTRÖM & SARI HUOVINEN Asiantuntija: Tällainen on presidentti Erdoganin Turkki Vasta presidentiksi valitun Recep Tayyip Erdoganin epäillään laajentavan presidentin valtaoikeuksia. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta(SU+) pohti, miten käy Turkin demokratiakehityksen ja ihmisoikeustilanteen. Sisäministeri ja poliisijärjestön johtaja eri linjoilla kyläpoliiseista Sisäministeri Päivi Räsäsen(SU+) (kd.) mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta kyläpoliisien palauttamisesta kannattaa selvittää. Suomen poliisijärjestöjen liiton hallituksen puheenjohtajan Yrjö Suhosen mielestä ehdotusta ei kuitenkaan voi toteuttaa, koska resurssit eivät riitä nykyisinkään. Mitä kansainvälinen laulukilpailu vaatii laulajalta? Seitsemättä kertaa järjestettävän Mirjam Helin -laulukilpailun tänään käytävään finaaliin ei yltänyt yhtään suomalaista. Ensi kertaa kisoihin osallistunut sopraano Hannakaisa Nyrönen(SU+) kertoi, mitä kilpailu vaatii laulajalta. Kilpailua säestävä pianisti Tuula Hällström(SU+) kertoi laulajan ja pianistin yhteistyöstä. Vieraana Sharknado ja Beverly Hills 90210 -tähti Ian Ziering (EN+)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT: MARJA SANNIKKA, NINA HONKA ARKEOLOGIA Studiossa kaksi hyvin harvinaista esinettä ja vieraana arkeologi Jan Frast IRAK Irak on hyvin sekavassa tilassa, Baghdadissa taistellaan vallasta ja Pohjois-Irakissa äärijärjestö ISIS, tai nykyisin Islamilainen valtio, kylvää väkivaltaa. Vieraana professori Hannu Juusola. JÄLKIPÖRSSI Jälkipörssissä keskustelemassa Tiina Helenius, Arno Ahosniemi, Elina Yrjölä

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Valas nähty itämerellä Gotlannin pohjoispuolella Ruotsissa havaittiin lauantaina lähes kymmenenmetrinen ryhävalas, kertoo Ruotsin rannikkovartiosto. Onko Ukrainan kriisistä ulospääsyä? Ukrainan kriisi on viilentänyt Venäjän ja lännen välit kauppasodan partaalle. Samaan aikaan ihmisiä kuolee Ukrainassa hallituksen joukkojen ja separatistien välisissä taisteluissa. Tutkijat Hanna Smith ja Kristi Raik päivittävät tilannetta ja kertovat, voiko solmun aukaista. Jälki-istunto - opettajien mietteitä kouluvuoden alussa Tänään koulujen syyslukukausi alkaa suurimmassa osassa maata. Kolme opettajaa kutsuttiin aamu-tv:hen puhumaan koululaitosta koskettavista ajankohtaisista asioista. Jälkihiki Reetta Meriläinen, Bror-Erik Wallenius ja Juha Kanerva ennakoivat alkavia yleisurheilun EM-kisoja ja mietitään Teemu Selänteen rahakasta tarjousta tulla pelaamaan Jokereihin KHL-liigaan.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Ryhävalas Itämerellä

  Itämeri sai viikonvaihteessa harvinaisen vieraan, ryhävalaan. Itämeri on kuitenkin suurikokoiselle valaalle huono paikka, sillä sitä uhkaa kuoleminen nälkään. Tutkija Rauno Lauhakangas kertoo, kuinka valaan voisi houkutella väljemmille vesille.

  • Kesto: 4 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sari Huovinen ja Marja Sannikka Krista Kiuru Uusi kouluvuosi on käynnistymässä. Me keskustelemme nyt siitä minkälaisissa olosuhteissa suomalaislapset aloittavat koulunsa, kuinka laadukasta opetusta saavat. Vieraana opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Venäjä pakotteet Venäjä julkisti eilen listan vastapakotteista maille, jotka olivat asettaneet pakotteita Venäjälle Ukrainan kriisin takia. Tuontikieltoon maista tuodut hedelmät, vihannekset, liha, kala, maito ja meijerituotteet. Vieraina elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen, sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Pekka Sutela. Jälkiviisaat Päivän aiheista keskustelemassa Kreeta Karvala, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Hyvishakkeri Oona Räisänen paljastaa tietoturva-aukot Eilen uutisoitiin, että venäläiset krakkerit ovat onnistuneet varastamaan yli miljardi käyttäjätunnusta ja salasanaa. Suomalaisiakin on kehotettu vaihtamaan salasanojaan. Tietoturvasta ja hakkeroinnista keskustelemme Oona Räisäsen kanssa, joka on itsekin hakkeri. Vieraana Marimekon uusi taiteellinen johtaja Anna Teurnell Kansallinen ylpeytemme Marimekko on saanut uuden taiteellisen johtajan, joka on aiemmin vastannut ruotsalaisista menestysbrändeistä, kuten Hennesistä & Mauritzista ja Other stories -merkistä. Miten Anna Teurnell aikoo uudistaa Marimekkoa? Kuinka dj:stä tuli rock-stara? Helsingin Suvilahdessa alkaa taas paljon mainetta ja kunniaa ulkomaita myöten saanut Flow-festivaali - seuraavana viikonloppuna Kalasataman täyttää Weekend-festivaali. Molemmissa dj-t, kotimaiset ja ulkomaiset, esittelevät taitojaan. Mutta dj oikeastaan tekee - vieraana kaksi eturivin suomalaista dj:tä, dj Katerina ja dj Heikki L. Pää pyörälle Petteri Summanen Pää pyörälle -osioon on uskaltautunut näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja Petteri Summanen. Monitaitajaa voi nyt kutsua myös taiteelliseksi johtajaksi, sillä pesti Turun Linnateatterissa on juuri alkanut.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Kesän satotilanne Puhelimessa kehityspäällikkö Terhi Taulavuori, ProAgria Pitääkö seksin ostaminen kieltää kokonaan? Lakiin seksin ostosta on luvassa tiukennuksia, mutta seksin oston täyskieltoa hallitus ei esitä. Ruotsissa ja Norjassa vastaava laki on ollut voimassa jo vuosia. Heinäkuun kesäkuvakisan voittaja Aamu-tv:n heinäkuun kesäkuvakisa aiheena oli "Missä luontoni lepää". Kuvia tuli todella paljon ja niiden joukosta kisan tuomari Pekka Punkari löysi voittajan. Vieraina Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki Apulanta-yhtye on ehtinyt soittaa jo 23 vuotta ja myydä yli puoli miljoonaa levyä. Apulannan tarina on nyt laitettu kansien väliin. Aamun vieraiksi saapuivat yhtyeen alkuperäisjäsenet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki. Liikunta pysyväksi osaksi elämää Loman jälkeen syksyä kohti mennessä moni tekee päätöksen aloittaa liikunnallisen ja tervellisemmän elämän. Mutta monella se kuntosalikortti tai jumppapaikka jää käyttämättä kun illat pimenevät. Miten elämäntapamuutoksista saisi pysyvämpiä? Onko kyse vain itsekurista vai voisiko motivaatio löytyä syvemmästä itsetuntemuksesta? Juontajina Anna Lehmusvesi ja Niina Honka

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Marja Sannikka ja Teresa Meriläinen Miten satama toimii? Helsingin Vuosaaren satama on suomalaisen vientikeskustelun keskeisiä paikkoja, sillä sen kautta kulkee noin kolmannes Suomen ulkomaankaupan arvosta. Aamu-tv tutustui paikkaan satamajohtaja Kimmo Mäen kanssa. Miten arki satamassa sujuu? Uimarantojen turvallisuus Uimavesien pilaantumisesta on viime päivinä riittänyt puhetta. Ongelmia ovat aiheuttaneet aiemmilta kesiltä tutut sinilevät ja tänä kesänä myös erilaiset virukset. Miten uimavesistä sairastumista voi välttää? Entä kuinka nopeasti vedet puhdistuvat? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti ylitarkastaja Jaana Kilponen Valvirasta. Kurkistus ahtaajan työhön Aamu-tv:ssä nähtiin kuinka ahtaajan työ sujuu käytännössä. paikkaan. Korkealla konttinosturin ohjaamossa työskentelee ahtaaja Juha Sollo. Myös Aamu-tv:n Marja pääsi kokeilemaan kontin siirtämistä nosturilla. Katso kuinka homma sujui! "Tytöt käyvät kyykkypissalla ja ovat oikeasti hauskoja" Kesäkaverit-elokuvassa nähdään tyttöjen rälläämistä - joidenkin arvioiden mukaan enemmän kuin ennen. Tuulettaako elokuva naisiin ja tyttöihin liittyviä tabuja, vai onko vain pelkkäää viihdettä? Elokuvan pääosissa nähtävät Iina ja Minka Kuustonen olivat Aamu-tv:n vieraina. Merikapteenin arki Finnlady-matkustajarahtilaiva saapui Helsingin Vuosaaren satamaan tiistaina aamulla. Aamu-tv pääsi haastattelemaan tuoreeltaan aluksen päällikköä Janne Eloa. Finnlady kulkee Helsingin ja Travemunden väliä. Kuinka helppo tai vaikea kyseinen reitti on? Entä miten merikapteeniksi ylipäätään pääsee?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 38 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Eläkevääntö jatkuu. Vieraina SAK:n Lauri Lyly ja EK:n Jyri Häkämies Kesälomat on pidetty ja eläkeneuvottelijatkin palaavat tänään sorvin äärelle. Valmista pitäisi syntyä syyskuun aikana. Mistä tilanteesta loppurutistukseen lähdetään, vieraina SAK:n Lauri Lyly ja EK:n Jyri Häkämies. Ebola-paniikki leviää Liberiassa Ebola-niminen verenvuototauti on tappanut jo yli 700 ihmistä Liberiassa, Sierra Leonessa ja Guineassa. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tauti leviää jo hallitsemattomasti ja seuraukset voivat pian olla katastrofaaliset. Vieraanamme Liberiasta juuri palannut Suomen pakolaisavun maajohtaja Markku Vesikko. Matkalla nuorten olympialaisiin Aamu-tv pihamaalla joustaan virittelee suomalainen olympiaedustaja, 17-vuotias Mirjam Tuokkola. Mirjam, 15-vuotias golfari Oliver Lindell sekä kaksitoista muuta nuorta urheilijaa matkustavat Kiinaan edustamaan Suomea viikon päästä sunnuntaina alkavissa nuorten olympialaisissa. Jälkihiki Takana on urheilukesän todellinen superviikonloppu. Ralli, ravit ja yleisurheilu - siinä lajena Juha Kanervan, Tero Karhun ja Bror-Erik Walleniuksen puitaviksi.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Marja Sannikka ja Sanna Ukkola Puolueiden voimasuhteet politiikan toimittajien syynissä Yle Uutisten heinäkuun kannatusmittauksessa kokoomus ja keskusta nostivat suosiotaan, kun taas SDP ja perussuomalaiset syöksyivät alas. Helsingin Sanomien Marko Junkkari, MTV3:n Eeva Lehtimäki ja Iltalehden Tommi Parkkonen pohtivat puolueiden voimasuhteita ensi vuonna käytäviä eduskuntaavaaleja ajatellen. Barbielle Manson - Nainen kuin nukke Maailmalla leviää trendi, jossa nuoret naiset sonnustautuvat nukeiksi. Barbielle Manson -taiteilijanimellä esiintyvä espoolaisäiti on yksi heistä. Haastattelussa hän kertoo, miksi hän haluaa näyttää barbie-nukelta. Jälkiviisaat Venäjä-pakotteet, Israelin voimankäyttö Gazassa, helteet ja uimavedet sekä naisten nauramiskielto Turkissa olivat aiheita, jotka puhuttivat jälkiviisaita. Raadissa istuivat Jan Erola, Maria Pettersson ja Joonas Nordman.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Annika Damström ja Teresa Meriläinen Miten Putinin Venäjä reagoi pakotteisiin? EU ja Yhdysvallat päättivät tällä viikolla uusista Venäjän vastaisista pakotteista ja osa niistä astuu tänään voimaan. Miten Venäjällä on pakotteisiin reagoitu, miten pakotteet vaikuttavat presidentti Vladimir Putinin asemaan ja tavalliseen kansaan? Vieraina Suomi-Venäjä -seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki ja Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen. Tuomas Kaario ui Suomenlahden yli Lohjalainen Tuomas Kaario on tiettävästi ensimmäinen, joka on uinut ilman märkäpukua Suomenlahden yli. Historiallisella uintimatkalla oli pituutta 65 kilometriä ja kestoa 22 tuntia. Urakan kovuus yllätti kokeneen pitkän matkan uimarin. Sotien jälkiä löytyy monesta naapurustosta Yle Uutisten nettisivuilla aukeaa tänään kartta, johon voi merkitä, missä Suomen sodat ovat edelleen havaittavissa. Lukijoiden kuvat ja kertomukset ovat nähtävissä kartalla ja niistä koostetaan juttuja asiantuntijoiden kanssa. Projektista kertoo Sotamuseon näyttelypäällikkö Lauri Haavisto. Pää pyörälle. Vieraana ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa Mikä Suomessa mättää? Muun muassa se kysymys arpoutui Klikkaa mua -tv-sarjasta sekä useista elokuvista tutun Johanna Vuoksenmaan pohdittavaksi.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4292) fi:Program:rss

  Susijengin kuulumiset - MM-kisoihin 10 päivää

  Koripallon MM-kisojen alkuun on kymmenen päivää. Avausottelussa Yhdysvallat kohtaa Suomen. Apuvalmentja Lassi tuovi kertoo, miten susijengin valmistautuminen ainutkertaiseen koitokseen on sujunut.

  • Kesto: 9 min

  Valtion tuki muuttuu - kuinka käy suomalaisen elokuvan?

  Valtion budjettiehdotuksessa suunnitellaan elokuvan tuotantotuen muuttamista veronalaiseksi. Valtiovarainministeriö laskee, että näin valtion kassaan palautusi 4 miljoonaa euroa vuositasolla. Tuottaja Aleksi Bardy ja ohjaaja Saara Cantell arvioivat, mitä uudistus merkitsisi suomalaiselle elokuvalle.

  • Kesto: 10 min

  Euroopasta oppia Suomen rakenneuudistuksiin

  Rakenneongelmien kanssa kamppailevat muutkin maat kuin Suomi. Joissakin maissa on jo tehty suuria ratkaisuja: Tanska sopi eläkeiän nostamisesta ja Viro pysäytti valtion velkaantumisen. Raine Tiessalo kertoo raporttinsa sisällöstä.

  • Kesto: 12 min

  Tarkkana uusien sienien kanssa!

  Uusia sienilajeja tulee Suomeen jatkuvasti lisää. Niitä tunnetaan parituhatta, mutta todennäköisesti niitä on tuhansia lisää. Uusia sieniä on syytä lähestyä varovaisesti. Tappavan myrkyllisiä sieniä Suomessa on kuitenkin vain 5-6.

  • Kesto: 6 min

  Kännykän lyhyt historia

  Kännykät ovat muuttuneet 1970-luvun tieteistarinoista arkipäivän asiaksi. Erityisesti on muuttunut puhelimien paino. Toimittaja Niko Kettunen oli mukana kirjoittamassa kirjaa kännykän historiasta.

  • Kesto: 10 min

  Lenno: EDM on Suomessa vielä uusi ja siisti juttu

  Elektroninen tanssimusiikki on kasvattunut suosiotaan Suomessa. Aamu-tv sai vieraakseen yhden lupaavimmista suomalaisista EDM-artisteista. Hän on espoolainen 19-vuotias dj ja tuottaja Lenno.

  • Kesto: 9 min

  Esko Seppänen: Ennen rikkaat olivat isänmaallisempia

  1960-luvulla laulettiin kahdestakymmenestä rikkaasta perheestä. Keitä ovat Suomen rikkaat nyt? Entä miten Suomen rikkaiden varallisuus on viime vuosikymmeninä muuttunut? Aiheesta on kirjoittanut kirjan entinen Vasemmistoliiton kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen.

  • Kesto: 10 min

  Inhimillinen hätä Irakissa

  Irakissa ja Syyriassa vähemmistöjen tilanne on erittäin vaikea, kun ääri-islamislainen ISIS ajaa heitä kuoleman uhalla pois kotialueiltaan. Toimittaja Tom Kankkonen on juuri palannut Pohjois-Irakista. Hän kertoi Aamu-tv:n haastattelussa kohtaamisista kaiken menettäneiden ihmisten kanssa.

  • Kesto: 7 min

  Pekka Haavisto: Sotien pelisäännöt hukassa

  Tänään vietetään kansainvälistä humanitaarisen avun päivää. Aamu-tv:ssä keskusteltiin kehitysministeri Pekka Haaviston kanssa siitä, minne kaikkialle Suomi humanitaarista apua antaa. Mitä sillä tehdään? Ja miten se menee perille?

  • Kesto: 12 min

  Päihteidenkäyttäjä työkaverina

  Mitä tehdä jos työkaverilla on jäänyt putki päälle? Milloin uskaltaa puuttua? Aamu-tv:ssä asiaa selvitti aikuistyön päällikkö Antti Hytti ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä.

  • Kesto: 8 min

  Miksi Yhdysvalloissa mellakoidaan?

  Yhdysvalloissa Fergusonin pikkukaupungissa kansa on kaduilla. Mellakoinniksi yltyneet mielenosoitukset alkoivat puolitoista viikkoa sitten, kun poliisi ampui aseettoman mustan nuoren. Miksi juuri tämä tapaus sai ihmiset raivoihinsa? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti Ylen erikoistoimittaja Reijo Lindroos.

  • Kesto: 8 min

  Kirjaraati arvioi syksyn tietokirjat

  Alkava syksy on jälleen kirjojen ilmestymisen aikaa. Aamu-tv kokosi asiantuntijaraadin poimimaan kiinnostavimmat teokset tietokirjojen joukosta. Vieraina Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies Jaakko Lyytinen, tietokirjailija ja kansanedustaja Anna Kontula ja Tiede-lehden eläkkeellä oleva päätoimittaja Tuula Koukku.

  • Kesto: 13 min

  Niinistön-Putinin -tapaamisen jälkipyykki

  Viikonlopun aikana Ukrainan kriisiin liittyen on uutisoitu toisaalta pienistä edistysaskelista diplomatian saralla, toisaalta rauhattomuus Itä-Ukrainassa jatkuu. Missä nyt oikein mennään? Tilannearvionsa antavat Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie ETYJin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva.

  • Kesto: 10 min

  Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne

  Venäjä-pakotteilla ei ole dramaattista vaikutusta Suomen talouteen - näin arvioi budjettiriiheen valmistautuva valtiovarainministeri Antti Rinne. Rinne kommentoi myös pääministeri Stubbin värikästä julkikuvaa.

  • Kesto: 13 min

  Lapsen kotoa lähtö voi olla kova paikka

  Lapsi lähtee opiskelemaan toiselle paikkakunnalle, muuttaa pois kotoa - se voi olla vanhemmalle kova paikka. Mikä on oikea tapa pitää yhteyttä itsenäistyvään lapseen, parisuhdeterapeutti Minna Oulasmaa ohjeistaa.

  • Kesto: 8 min

  Patsaasta tuli hotelli

  Miltä tuntui viettää yö Havis Amandan patsaan ympärille rakennetussa hotellissa? Harri Dahlgren tarkkaili Mantan vierestä heräilevää Helsinkiä. Helsingin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila valaisi hotellihankkeen taustoja.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  157/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  158/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  159/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  160/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  161/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  162/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  163/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  164/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  22/2513 Ylen aamu-tv: 30.08.2014 53 min
  165/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  166/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  167/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  168/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  169/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  23/2513 Ylen aamu-tv: 06.09.2014 53 min
  170/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä