Areena
 • TV
 • Radio
 • Joustava mieli, parisuhteen pelastus?

  • Kesto: 12 min

  Psykoterapeutti Arto Pietikäinen kävi Aamu-tv:ssä noin kuukausi sitten kertomassa, että joustava mieli voi pelastaa karille ajautuvan parisuhteen. Nyt hän vastaa kysymyksiinne parisuhdeongelmista sekä antaa käytännön ohjeita joustavan mielen harjoitteluun. Itseään voi muuttaa, toista ei juurikaan.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 1208 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (590) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Marja Sannikka. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Venäjä-pakotteilla ei ole dramaattista vaikutusta Suomen talouteen - näin arvioi budjettiriiheen valmistautuva valtiovarainministeri Antti Rinne. Rinne kommentoi myös pääministeri Stubbin värikästä julkikuvaa. - Niinistön-Putinin -tapaamisen jälkipyykki - Viikonlopun aikana Ukrainan kriisiin liittyen on uutisoitu toisaalta pienistä edistysaskelista diplomatian saralla, toisaalta rauhattomuus Itä-Ukrainassa jatkuu. Missä nyt oikein mennään? Tilannearvionsa antavat Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie ETYJin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. - Jälkihiki - Eilen suomalaisjuhlaan päättyneet yleisurheilun EM-kisat hallitsivat Jälkihikeä. Muillaisen arvosanan Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bror Erik Wallenius antavat Suomen joukkueelle - entä oliko kultamitalin menettäminen kohtuullinen seuraus paidan riisumisesta?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJINA ANNA LEHMUSVESI & TERESA MERILÄINEN Koulukirjat muoveihin - näin vältät kuplat Kirjastonhoitaja Marita Nuto kertoo niksit koululaisten vanhempien jokasyksyiseen savottaan, kirjojen päällystämiseen. (SU+) Voiko Suomi välittää rauhaa Ukrainaan? Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Niinistö kiistää olevansa rauhanvälittäjä, mutta sitä roolia Suomelle on ehdotettu. Mitä rauhantyö konkreettisesti kentällä on - vieraana konfliktinratkaisujärjstö CMI:n toimininanjohtaja Tuija Talvitie. (SU+) Koulukiusaajat kuriin Kouluje syyslukukausi on alkanut. Monelle se on pelon paikka - koulussa odottavat kiusaajat. Psykiatri Juha Lehden mukaan kiusaajia käsitellään usein väärin, liian sopuisasti ja neuvottelevasti. (SU+) Jälkiviisaat Jan Erola, Kalle Isokallio ja Joonas Nordman viikon aiheiden parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajana Annika Damström ja Sari Huovinen Näin karkoitat kyyt Kyykäärmeitä on havaittu pihoilla loppukesästä runsaasti. Myös kyiden aiheuttamia myrkytystapauksia on tehty poikkeuksellisen paljon. Mistä tämä johtuu? Entä miten kyyn saa parhaiten häädettyä pihapiiristä? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti käärmeasiantuntija Urpo Koponen. Mahdollisten lentokieltojen seuraukset Venäjä on uhannut estää länsimaisten yhtiöiden lennot Siperian yli vastauksena länsimaiden Venäjälle asettamiin talouspakotteisiin. Aasiaan panostaminen on Finnairin strategian kulmakiviä, ja ylilentokielto olisi yhtiölle kova isku. Mutta kuinka kova? Siitä Aamu-tv:ssä keskustelivat lentoliikenteeseen erikoistunut vapaa toimittaja Jyri Raivio ja analyytikko Mikko Ervasti. Mistä yritysten nimet kertovat? Posti- ja logistiikkayhtiö Itella kertoi eilen vaihtavansa nimensä takaisin Postiksi vuodenvaihteessa. Mikä saa yritykset vaihtamaan nimiään ja kuinka tärkeitä nimet ovat yritysbrändeille? Asiaa Aamu-tv:ssä valottivat nimistöntutkija Terhi Ainiala ja ja brändiasiantuntija Marco Mäkinen. Vieraana muusikko Rane Raitsikka Pitkän linjan muusikko Rane Raitsikka soittaa nykyisin kitaraa Atomirotta-yhtyeessä. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet punk- ja rockyhtyeistä Lama, Unicef ja Smack. Rane Raitsikka asui Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta, kunnes palasi suomeen vuonna 2010. Aamu-tv:ssä Ranen kanssa keskusteltiin muun muassa räpistä, suomalaisen musiikkielämän muutoksista sekä jääkiekosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT ANNIKA DAMSTRÖM & SARI HUOVINEN Asiantuntija: Tällainen on presidentti Erdoganin Turkki Vasta presidentiksi valitun Recep Tayyip Erdoganin epäillään laajentavan presidentin valtaoikeuksia. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta(SU+) pohti, miten käy Turkin demokratiakehityksen ja ihmisoikeustilanteen. Sisäministeri ja poliisijärjestön johtaja eri linjoilla kyläpoliiseista Sisäministeri Päivi Räsäsen(SU+) (kd.) mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta kyläpoliisien palauttamisesta kannattaa selvittää. Suomen poliisijärjestöjen liiton hallituksen puheenjohtajan Yrjö Suhosen mielestä ehdotusta ei kuitenkaan voi toteuttaa, koska resurssit eivät riitä nykyisinkään. Mitä kansainvälinen laulukilpailu vaatii laulajalta? Seitsemättä kertaa järjestettävän Mirjam Helin -laulukilpailun tänään käytävään finaaliin ei yltänyt yhtään suomalaista. Ensi kertaa kisoihin osallistunut sopraano Hannakaisa Nyrönen(SU+) kertoi, mitä kilpailu vaatii laulajalta. Kilpailua säestävä pianisti Tuula Hällström(SU+) kertoi laulajan ja pianistin yhteistyöstä. Vieraana Sharknado ja Beverly Hills 90210 -tähti Ian Ziering (EN+)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT: MARJA SANNIKKA, NINA HONKA ARKEOLOGIA Studiossa kaksi hyvin harvinaista esinettä ja vieraana arkeologi Jan Frast IRAK Irak on hyvin sekavassa tilassa, Baghdadissa taistellaan vallasta ja Pohjois-Irakissa äärijärjestö ISIS, tai nykyisin Islamilainen valtio, kylvää väkivaltaa. Vieraana professori Hannu Juusola. JÄLKIPÖRSSI Jälkipörssissä keskustelemassa Tiina Helenius, Arno Ahosniemi, Elina Yrjölä

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Valas nähty itämerellä Gotlannin pohjoispuolella Ruotsissa havaittiin lauantaina lähes kymmenenmetrinen ryhävalas, kertoo Ruotsin rannikkovartiosto. Onko Ukrainan kriisistä ulospääsyä? Ukrainan kriisi on viilentänyt Venäjän ja lännen välit kauppasodan partaalle. Samaan aikaan ihmisiä kuolee Ukrainassa hallituksen joukkojen ja separatistien välisissä taisteluissa. Tutkijat Hanna Smith ja Kristi Raik päivittävät tilannetta ja kertovat, voiko solmun aukaista. Jälki-istunto - opettajien mietteitä kouluvuoden alussa Tänään koulujen syyslukukausi alkaa suurimmassa osassa maata. Kolme opettajaa kutsuttiin aamu-tv:hen puhumaan koululaitosta koskettavista ajankohtaisista asioista. Jälkihiki Reetta Meriläinen, Bror-Erik Wallenius ja Juha Kanerva ennakoivat alkavia yleisurheilun EM-kisoja ja mietitään Teemu Selänteen rahakasta tarjousta tulla pelaamaan Jokereihin KHL-liigaan.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Ryhävalas Itämerellä

  Itämeri sai viikonvaihteessa harvinaisen vieraan, ryhävalaan. Itämeri on kuitenkin suurikokoiselle valaalle huono paikka, sillä sitä uhkaa kuoleminen nälkään. Tutkija Rauno Lauhakangas kertoo, kuinka valaan voisi houkutella väljemmille vesille.

  • Kesto: 4 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sari Huovinen ja Marja Sannikka Krista Kiuru Uusi kouluvuosi on käynnistymässä. Me keskustelemme nyt siitä minkälaisissa olosuhteissa suomalaislapset aloittavat koulunsa, kuinka laadukasta opetusta saavat. Vieraana opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru. Venäjä pakotteet Venäjä julkisti eilen listan vastapakotteista maille, jotka olivat asettaneet pakotteita Venäjälle Ukrainan kriisin takia. Tuontikieltoon maista tuodut hedelmät, vihannekset, liha, kala, maito ja meijerituotteet. Vieraina elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen, sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori Pekka Sutela. Jälkiviisaat Päivän aiheista keskustelemassa Kreeta Karvala, Kalle Isokallio ja Jan Erola.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Hyvishakkeri Oona Räisänen paljastaa tietoturva-aukot Eilen uutisoitiin, että venäläiset krakkerit ovat onnistuneet varastamaan yli miljardi käyttäjätunnusta ja salasanaa. Suomalaisiakin on kehotettu vaihtamaan salasanojaan. Tietoturvasta ja hakkeroinnista keskustelemme Oona Räisäsen kanssa, joka on itsekin hakkeri. Vieraana Marimekon uusi taiteellinen johtaja Anna Teurnell Kansallinen ylpeytemme Marimekko on saanut uuden taiteellisen johtajan, joka on aiemmin vastannut ruotsalaisista menestysbrändeistä, kuten Hennesistä & Mauritzista ja Other stories -merkistä. Miten Anna Teurnell aikoo uudistaa Marimekkoa? Kuinka dj:stä tuli rock-stara? Helsingin Suvilahdessa alkaa taas paljon mainetta ja kunniaa ulkomaita myöten saanut Flow-festivaali - seuraavana viikonloppuna Kalasataman täyttää Weekend-festivaali. Molemmissa dj-t, kotimaiset ja ulkomaiset, esittelevät taitojaan. Mutta dj oikeastaan tekee - vieraana kaksi eturivin suomalaista dj:tä, dj Katerina ja dj Heikki L. Pää pyörälle Petteri Summanen Pää pyörälle -osioon on uskaltautunut näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja Petteri Summanen. Monitaitajaa voi nyt kutsua myös taiteelliseksi johtajaksi, sillä pesti Turun Linnateatterissa on juuri alkanut.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Kesän satotilanne Puhelimessa kehityspäällikkö Terhi Taulavuori, ProAgria Pitääkö seksin ostaminen kieltää kokonaan? Lakiin seksin ostosta on luvassa tiukennuksia, mutta seksin oston täyskieltoa hallitus ei esitä. Ruotsissa ja Norjassa vastaava laki on ollut voimassa jo vuosia. Heinäkuun kesäkuvakisan voittaja Aamu-tv:n heinäkuun kesäkuvakisa aiheena oli "Missä luontoni lepää". Kuvia tuli todella paljon ja niiden joukosta kisan tuomari Pekka Punkari löysi voittajan. Vieraina Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki Apulanta-yhtye on ehtinyt soittaa jo 23 vuotta ja myydä yli puoli miljoonaa levyä. Apulannan tarina on nyt laitettu kansien väliin. Aamun vieraiksi saapuivat yhtyeen alkuperäisjäsenet Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki. Liikunta pysyväksi osaksi elämää Loman jälkeen syksyä kohti mennessä moni tekee päätöksen aloittaa liikunnallisen ja tervellisemmän elämän. Mutta monella se kuntosalikortti tai jumppapaikka jää käyttämättä kun illat pimenevät. Miten elämäntapamuutoksista saisi pysyvämpiä? Onko kyse vain itsekurista vai voisiko motivaatio löytyä syvemmästä itsetuntemuksesta? Juontajina Anna Lehmusvesi ja Niina Honka

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Marja Sannikka ja Teresa Meriläinen Miten satama toimii? Helsingin Vuosaaren satama on suomalaisen vientikeskustelun keskeisiä paikkoja, sillä sen kautta kulkee noin kolmannes Suomen ulkomaankaupan arvosta. Aamu-tv tutustui paikkaan satamajohtaja Kimmo Mäen kanssa. Miten arki satamassa sujuu? Uimarantojen turvallisuus Uimavesien pilaantumisesta on viime päivinä riittänyt puhetta. Ongelmia ovat aiheuttaneet aiemmilta kesiltä tutut sinilevät ja tänä kesänä myös erilaiset virukset. Miten uimavesistä sairastumista voi välttää? Entä kuinka nopeasti vedet puhdistuvat? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti ylitarkastaja Jaana Kilponen Valvirasta. Kurkistus ahtaajan työhön Aamu-tv:ssä nähtiin kuinka ahtaajan työ sujuu käytännössä. paikkaan. Korkealla konttinosturin ohjaamossa työskentelee ahtaaja Juha Sollo. Myös Aamu-tv:n Marja pääsi kokeilemaan kontin siirtämistä nosturilla. Katso kuinka homma sujui! "Tytöt käyvät kyykkypissalla ja ovat oikeasti hauskoja" Kesäkaverit-elokuvassa nähdään tyttöjen rälläämistä - joidenkin arvioiden mukaan enemmän kuin ennen. Tuulettaako elokuva naisiin ja tyttöihin liittyviä tabuja, vai onko vain pelkkäää viihdettä? Elokuvan pääosissa nähtävät Iina ja Minka Kuustonen olivat Aamu-tv:n vieraina. Merikapteenin arki Finnlady-matkustajarahtilaiva saapui Helsingin Vuosaaren satamaan tiistaina aamulla. Aamu-tv pääsi haastattelemaan tuoreeltaan aluksen päällikköä Janne Eloa. Finnlady kulkee Helsingin ja Travemunden väliä. Kuinka helppo tai vaikea kyseinen reitti on? Entä miten merikapteeniksi ylipäätään pääsee?

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4301) fi:Program:rss

  Suomen valmius Ebolan varalle

  Ebolaan on kuollut jo yli tuhat ihmistä - pääasiassa Länsi-Afrikassa. Paniikki on silti jo levinnyt maailmalla, ja jopa Suomessa asti on tehty varautumissuuunnitelmia. Onko suomalaisilla oikeasti syytä huoleen? Tähän kysymykseen Aamu-tv:ssä vastasi THL:n tartuntatautiosaston ylijohtaja Mika Salminen.

  • Kesto: 12 min

  Mikä on sopiva alkamisaika koulupäivälle?

  Useiden vanhempien ja lasten mielestä koulut alkavat liian aikaisin. Erityisesti kahdeksan aamut suivaannuttavat, ja monet toivovat että koulu alkaisi edes tuntia myöhemmin. Myös unitutkijoiden mielestä lasten kouluaamujen pitäisi alkaa mieluummin myöhemmin kuin aikaisemmin. Mutta kuka sen päättää, milloin kouluaamu alkaa? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat rehtori Jukka Kuittinen sekä Vanhempainliiton Ulla Siimes.

  • Kesto: 11 min

  Onko aikuisen lapsen pakko olla tekemisissä vanhempiensa kanssa?

  Meille on opetettu, että vanhempia pitää kunnioittaa. Mutta entä jos vanhempien ja lasten arvomaailma on täysin erilainen? Tai jos yksinkertaisesti ei vain tulla toimeen? Tarvitseeko edes yrittää? Aamu-tv:ssä aikuisten lasten ja vanhempien suhteiden kipupisteitä pohdittiin aiheesta kirjan kirjoittaneen Katriina Järvisen kanssa.

  • Kesto: 9 min

  Elokuun kesäkuvakisan voittaja

  Tämän kesän kesäkuvat on nyt otettu. Valokuvaaja Pekka Punkari valitsee elokuun kuvista mielestään parhaiten "parasta pöytään" -teemaa kuvaavan otoksen.

  • Kesto: 10 min

  Graafikko Jussi Karjalainen, miltä näyttää 22-Pistepirkko?

  Miten näkymätön muutetaan näkyväksi - miten levyllinen musiikkia muutetaan kuvaksi. Graafikko Jussi Karjalainen on vastuussa lukemattomien yhtyeiden ja musiikkiartistien graafisesta ilmeestä, 22-Pistepirkon taiteellisesti valveutunut Asko Keränen puolestaan pistää graafikon koville.

  • Kesto: 10 min

  Vieraana kenraali Gustav Hägglund

  Vieraana kenraali Gustav Hägglund Entinen puolustusvoimain komentaja on tottunut ottamaan kärkevästikin kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Nyt hän on pistänyt ajatuksensa kirjoihin ja kansiin - eikä Ukrainan kriisin ja Venäjä-suhteen myötä kysyttävää puutu.

  • Kesto: 15 min

  Turkki, Unkari ja Venäjä haastavat länsimaisen demokratian

  Euroopan sisältä on kuultu viime aikoina puheenvuoroja, joissa länsimaista demokratiaa ei olekaan pidetty arvossa. Unkarin pääministeri Orban suorastaan vaati demokratiasta luopumista. Mitä tilanteesta pitäisi ajatella - vieraina oikeusministeriö demokratiayksikön johtaja Kirsi PImiä, filosofi Thomas Wallgren ja historioitsija Vesa Vares.

  • Kesto: 14 min

  Islannin Bardarbunga-tulivuori varoittelee

  Purkautuuko islantilaistulivuori ja mitä purkauksesta voisi seurata? Tuhkapilvi muistissamme kysymme asiaa Luonnontieteellisen keskusmuseon dosentilta Arto Luttiselta.

  • Kesto: 9 min

  Budapestin juutalaiskortteleissa

  Budapestin juutalaiskorttelit on kokenut rajun muutoksen viime vuosina. Budapestin ydinkeskustan alueesta on tullut Unkarin juutalaisten kulttuurinen ja uskonnollinen keskus. Samalla alueesta on kehittynyt turistien suosima ravintolaelämän hot spot.

  • Kesto: 5 min

  Susijengin kuulumiset - MM-kisoihin 10 päivää

  Koripallon MM-kisojen alkuun on kymmenen päivää. Avausottelussa Yhdysvallat kohtaa Suomen. Apuvalmentja Lassi tuovi kertoo, miten susijengin valmistautuminen ainutkertaiseen koitokseen on sujunut.

  • Kesto: 9 min

  Valtion tuki muuttuu - kuinka käy suomalaisen elokuvan?

  Valtion budjettiehdotuksessa suunnitellaan elokuvan tuotantotuen muuttamista veronalaiseksi. Valtiovarainministeriö laskee, että näin valtion kassaan palautusi 4 miljoonaa euroa vuositasolla. Tuottaja Aleksi Bardy ja ohjaaja Saara Cantell arvioivat, mitä uudistus merkitsisi suomalaiselle elokuvalle.

  • Kesto: 10 min

  Euroopasta oppia Suomen rakenneuudistuksiin

  Rakenneongelmien kanssa kamppailevat muutkin maat kuin Suomi. Joissakin maissa on jo tehty suuria ratkaisuja: Tanska sopi eläkeiän nostamisesta ja Viro pysäytti valtion velkaantumisen. Raine Tiessalo kertoo raporttinsa sisällöstä.

  • Kesto: 12 min

  Tarkkana uusien sienien kanssa!

  Uusia sienilajeja tulee Suomeen jatkuvasti lisää. Niitä tunnetaan parituhatta, mutta todennäköisesti niitä on tuhansia lisää. Uusia sieniä on syytä lähestyä varovaisesti. Tappavan myrkyllisiä sieniä Suomessa on kuitenkin vain 5-6.

  • Kesto: 6 min

  Kännykän lyhyt historia

  Kännykät ovat muuttuneet 1970-luvun tieteistarinoista arkipäivän asiaksi. Erityisesti on muuttunut puhelimien paino. Toimittaja Niko Kettunen oli mukana kirjoittamassa kirjaa kännykän historiasta.

  • Kesto: 10 min

  Lenno: EDM on Suomessa vielä uusi ja siisti juttu

  Elektroninen tanssimusiikki on kasvattunut suosiotaan Suomessa. Aamu-tv sai vieraakseen yhden lupaavimmista suomalaisista EDM-artisteista. Hän on espoolainen 19-vuotias dj ja tuottaja Lenno.

  • Kesto: 9 min

  Esko Seppänen: Ennen rikkaat olivat isänmaallisempia

  1960-luvulla laulettiin kahdestakymmenestä rikkaasta perheestä. Keitä ovat Suomen rikkaat nyt? Entä miten Suomen rikkaiden varallisuus on viime vuosikymmeninä muuttunut? Aiheesta on kirjoittanut kirjan entinen Vasemmistoliiton kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  160/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  161/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  162/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  163/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  164/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  22/2513 Ylen aamu-tv: 30.08.2014 53 min
  165/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  166/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  167/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  168/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  169/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  23/2513 Ylen aamu-tv: 06.09.2014 53 min
  170/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  171/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  172/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  173/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä