Areena
 • TV
 • Radio
 • Joustava mieli, parisuhteen pelastus?

  • Kesto: 12 min

  Psykoterapeutti Arto Pietikäinen kävi Aamu-tv:ssä noin kuukausi sitten kertomassa, että joustava mieli voi pelastaa karille ajautuvan parisuhteen. Nyt hän vastaa kysymyksiinne parisuhdeongelmista sekä antaa käytännön ohjeita joustavan mielen harjoitteluun. Itseään voi muuttaa, toista ei juurikaan.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 1091 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (535) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Marja Sannikka. - Miksi kiuaskivet kannattaa vaihtaa? Suomalaiset saunovat paljon, mutta kuinka hyvin pidämme huolta olennaisimmasta, eli kiukaasta? Kuinka moni tietää kuinka usein kiuaskivet on hyvä vaihtaa? Ja miksi ne kivet ylipäätään kannattaa vaihtaa? Aamu-tv:ssä kiuaskivien maailmaa avasi sauna-asiantuntija Seppo Pukkila. - Harrastajailmailun turvallisuus. Toissapäivänä tuhoisa lento-onnettomuus Jämijärvellä. Onnettomuudessa kuoli kahdeksan ihmistä. Viime aikoina pienkoneille on sattunut useita lento-onnettomuuksia. Aamu-tv:ssä lentoharrastuksen turvallisuudesta keskustelivat Ilmailuliiton puheenjohtaja Petteri Tarma ja Malmin ilmailukerhon puheenjohtaja Miika Asunta. - Erityisherkkyys on vielä tuntematon käsite. Oletko hyvä tunnistamaan muiden mielialoja? Tuleeko kovista äänistä ja suurista joukoista epämukava olo? Pidettiinkö sinua lapsena herkkänä tai ujona? Erityisherkällä ihmistyyppillä on synnynnäinen herkkyys reagoida asioihin voimakkaasti. Erityisherkkä kokee voimakkaasti tilanteita, joissa muut eivät juuri reagoi. Asiasta Aamu-tv:ssä kertoi erityisherkkyyteen perehtynyt psykologi ja kouluttaja Heli Heiskanen sekä Suomen erityisherkät ry:n aktiivi Kaisu Kiventaus. - Kuukausi ilman sokeria - mahdoton tehtäväkö? Prisma Studion toimittaja yritti olla kuukauden ilman sokeria. Aamu-tv:ssä kuultiin miten hyvin se onnistui, kuinka vaikeaa se oli ja mitä siitä seurasi?

  • Kesto: 55 min

  Jälkipörssi

  EU-parlamentti hyväksyi viikko sitten EU:n pankkiunioinin. Pitäisikö tästä tavallisen kansalaisen ja kuluttajan olla iloinen? Asiaa Jälkipörssisssä pohtivat Ulpu Iivari, Pekka Seppänen ja Arno Ahosniemi. Entä häviävätkö meiltä tavaratalot, kun Stockmann irtisanoo ja Anttiloita suljetaan?

  • Kesto: 14 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Annika Damström & Juha Hietanen. --- Stockmann vaikeuksissa, XXL rynnii - kauppa murroksessa --- Kaupan alalta on kuultu huonoja uutisia viime aikoina. Eilen Stockmann kertoi aloittavansa yt-neuvottelut ja viime kuussa Kesko kertoi sulkevansa Anttila- ja Kodin Ykkönen- tavarataloja. Kuinka suuri on kaupan ahdinko, vastaamassa Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala. --- Ukrainan kriisi julkisivun takana --- Ukrainan kriisi työllistää monin tavoin poliitikkoja. Puolustusministeri Carl Haglund palasi illalla EU:n puolustusministerien tapaamisesta, jossa Ukraina oli nyt agendalla ensi kertaa. Jussi Halla-aholla ja Heidi Hautalalla on omakohtaisia suhteita kriisin osapuoliin, Venäjään ja Ukrainaan. --- Vieraana Katri Helena --- Ikisuosikki Katri Helena on vuosien ajan avoimesti puhunut yhteydestään jo ajasta iäisyyteen siirtyneisiin lähiomaisiinsa. Tuoreissa teoksissaan, albumissa ja kirjassa, Katri Helena avaa aihetta lisää. --- Aamutohtori: nettiriippuvuus --- Älykännykästä on tullut monelle käden jatke, sosiaalinen media on korvannut suorat ihmiskontaktit. Onko meille syntynyt uusi kansantauti? Nettiriippuvuudesta kertoo psykiatrian erikoislääkäri Heikki Nikkilä.

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Juha Hietanen ja Sari Huovinen Löytyykö EU:sta lääke Ukrainan kriisiin? Eurooppa-tutkimuksen johtaja Juhana Aunesluoma Helsingin yliopistosta arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putiniin on vaikea vaikuttaa ulkoisilla pakotteilla, sillä Putinin asema omassa maassa on niin vahva. Suomi on entistä tiiviimmin sidoksissa EU:n kantaan. Vieraana Anna Abreu Laulaja Anna Abreu on takonut artistin uraa jo seitsemän vuotta, vaikka on vasta parikymppinen. Uudella videolla vilkkuu kansainväliseen tyyliin paljas pinta, tähtäin on pienin askelin ulkomaisilla markkinoilla. Jälkipörssi Elena Gorschkow-Salonranta, Pasi Holm ja Leena Mörttinen käyvät kiihkeää keskustelua miesten ja naisten palkkaeroista sekä puivat Ukrainan kriisin talousvaikutuksia ja suomalaisyritysten talousnäkymiä.

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Ukrainan kriisi päätoimittajaraadin puntarissa: Mitä Ukrainan tilanteesta ajattelevat ne, joiden vastuulla on kertoa siitä suomalaisille. Aamu-tv:n vieraina keskustelemassa olivat päätoimittaja Jouni Kemppainen YLE Uutisista, Päivi Anttikoski MTV3 Uutisista ja Iltalehdestä Petri Hakala. Mopoautojen turvallisuus: Suomen teillä liikkuu jo noin 8 000 mopoautoa ja määrä on kasvanut vauhdilla, noin tuhannella mopoautolla vuodessa. Aamu-tv:ssä selvitettiin millaisesta ajoneuvosta on kyse. Olga Temonen ja sijaisperheen arki: Suomessa on suuri tarve sijaisperheille. Minkälaista elämä sijaisperheessä on, kun huomioitava on myös sijoitettavan lapsen biologiset vanhemmat ja toiminta tähtää siihen, että biologisen perheen olot paranisivat ja lapsi voisi palata tähän kotiin takaisin. Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat sosiaalityöntekijä Tuula Jattu Pelastakaa lapset -yhdistyksestä, ja viiden vuoden ajan sijaisäitinä toiminut Olga Temonen.

  • Kesto: 55 min

  12.04.2014

  9.06 Viikon puheenaihe: Mitä yhteistä on luottoluokituksella, tuloeroilla ja Wahlroosilla? 9.17 Loton suosio 9.21 Sää 9.27 Miten tuoksut voivat edistää terveyttä? 9.44 Huuliharppuorkesteri Sväng 9.52 Voita & Sokeria

  • · Yle TV1
  • Kesto: 53 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajana Juha Hietanen.  - Helsingin pörssin tulevaisuudennäkymät. Nasdaq OMX Helsingin toimitusjohtaja Lauri Rosendahl kertoo, miten Helsingin pörssi pyrkii kasvuun. Takana on monta vuotta, jolloin listautumisia oli hyvin vähän.  - Vieraina muusikko Tuomas Holopainen ja sarjakuvataiteilija Don Rosa. Nightwish-yhtyeen Tuomas Holopainen on säveltänyt Roope Ankka -aiheista musiikkia yhden tämän ajan tunnetuimman Ankka-piirt äjän, Don Rosan inspiroimana. Herrat kertovat, miten yhteistyö sai alkunsa.  - Tähtihetki. Jenni-Maarit Koponen esittelee viikon elokuvat "The Grand Budapest Hotel ", ohjaajana Wes Anderson ja "Rio 2", ohjaajana Carlos Saldanha .  - Jälkiviisaat. Jan Erola, Kreeta Karvala ja Kalle Isokallio pohtivat mm. hallituksen toimintakykyä ja sitä, miten pitäisi suhtautua lasten kallistuneisiin harrastuksiin.

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Juontajina Sari Huovinen & Anna Lehmusvesi. - Haastattelussa SDP:n puheenjohtajaehdokas Antti Rinne. SDP:n istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen avasi kampanjansa maanantaina ja kisa puolueen johtopaikasta käynnisti toden teolla. Haastaja Antti Rinne kertoo, miten hän näkee hallituksen viime kuohunnat ja tulevat minihallitusneuvottelut. - Feilaa, ragee, äässi - koululaisslangin hittisanat. Helsingissä koululaisilta kerättiin slangisanoja ja niistä puhutaan Agricolan päivän kunniaksi. Ysiluokkalaiset Anniina Mustonen ja Eva Reimann kertovat, kuinka nuoriso 2010-luvulla puhuu. - Aamutohtori: kaihileikkaukset. Kaihileikkaus on maailman yleisin yksittäinen kirurginen toimenpide. Silmätautien erikoislääkäri Esko Järvinen kertoo mistä on kyse.

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Lentokoneisiin asennettavat seurantalaitteet nostavat lippujen hintoja Malaysia Airlinesin kadonnut kone on herättänyt huolta monissa lentomatkustamisen suhteen. Entä millaisia vaikutuksia turvallisuuteen on lentoliikenteen kilpailulla? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskusteltiin Liikenteen turvallisuusviraston ilmailujohtajan Pekka Hentun kanssa. Millaista ohjelmaa lasten kotisynttäreille kannattaa järjestää? Lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen saattaa olla aikamoinen homma. Synttäreitä saattaa olla useampia, kavereille ja sukulaisille, ja ohjelmaa vaikka minkälaista. Moni järjestää kodin ulkopuolella, mutta Aamu-tv:ssä annettiin vinkkejä miten järjestää helposti hauskat synttärit kotona. Ohjelma- ja leikkivinkkejä antoi helsinkiläisen Leikkipuisto Linjan ohjaaja Hanna Laine. EU:n huippuvirat - mitä ne ovat ja miten niihin valitaan? Pääministeri Jyrki Kataisen eroilmoitus herätti nopeasti keskustelun hänen jatkomahdollisuuksistaan EU:n viroissa. Mitkä ovat ne tehtävät, joihin hänellä voisi olla mahdollisuuksia päästä. Ja millaisia virkoja ne ylipäätään ovat? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Romaninuorten koulutie yhä kivinen Tänään vietetään romanien kansallispäivää. Aamu-tvssä keskusteltiin romaninuorten asemasta koulutus- ja työmarkkinoilla sekä siitä, millainen merkitys romaniperinteillä on nykynuorille. Vieraina olivat romaniasiain neuvottelukunnan ylitarkastaja Sarita Friman-Korpela ja muusikko Mertsi Lindgren. Filmikellari Filmikellarissa kaikki on pop up Jätekankaasta muotivaatteeksi Vaatteidenvalmistuksessa syntyy vuosittain valtavat määrät kankaiden jätepaloja, joita ei kunnolla hyödynnetä. Suomalainen start up -yritys on kehittänyt tekniikan, jolla tämä jätevuori voidaan muuttaa uudeksi priima-kankaaksi. Jälkipörssi Pääministeri vaihtuu, mutta onko hetki hyvä vaihdokselle taloustilanteen kannalta? Muun muassa tätä pohtivat Jälkipörssin Pasi Holm, Ulpu Iivari ja Pekka Seppänen.

  • Kesto: 73 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina: Kirsi Heikel & Juha Hietanen. - Kataisen yllätysilmoitus. Jyrki Katainen jysäytti lauantai-iltana melkoisen uutispommin kertomalla vetäytyvänsä kotimaan politiikasta. Vai oliko tämä sitenkään yllätys? Vieraina päätoimittaja Ville Pernaa ja politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti - Puhelimessa kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen. Kokoomus joutuu Kataisen eroilmoituksen seurauksena etsimään puolueelle uuden johtajan. Saappaat ovat isot, siirtyyhän Katainen voittajana syrjään - Auttaako oppivelvollisuusiän nosto syrjäytymisvaarassa olevia? Hallitus päätti kehysriihessä nostaa oppivelvollisuusiän 16-vuodesta 17-vuoteen. Tämä tarkoittaa sitä, että lukiossa tai ammattikoulussa istutaan ainakin vuosi. Hyödyttääkö uudistus oikeasti syrjäytymisvaarassa olevia nuoria - keskustelemaan erityisopettaja Kirsi Ihalainen, SAKKI ry:n puheenjohtaja Aleksei Fedotov ja Icehearts-toiminnanjohtaja Ville Turkka. - Ruandan kauheuksista 20 vuotta. Keväällä 1994 käynnistyi yksi aikamme suurimmista tragedioista, Ruandan kansanmurha. Siinä sai surmansa arviolta 800-tuhatta ihmistä. Tänään TV1:ssä esitetään dokumentti kansanmurhasta ja sen seurauksista: vieraanamme on elokuvan toinen ohjaaja Iris Olsson.

  • Kesto: 55 min

  05.04.2014

  9.05 Viikon puheenaihe: Ukraina koettelee Euroopan yhtenäisyyttä 9.21 Viikonlopun sää 9.27 Kurkistus Helsingin alamaailmaan 9.41 Pepe Willberg ja Riku Niemi George de Godzinskyn jäljillä 9.52 Voita & Sokeria

  Ylen aamu-tv: Muut videot (3940) fi:Program:rss

  Kirjan ja ruusun päivä - vieraana Anna-Leena Härkönen

  Kirjan ja ruusun päivä on Suomeenkin rantautunut perinne, jossa ruusut ja kirjat vaihtavat omistajaa. Päivän nimikkokirjailija on Anna-Leena Härkönne, joka kertoo, minkä kirjan hän antaisi miehelle.

  • Kesto: 10 min

  Haastattelussa suunnittelija Efva Attling

  Ruotsalainen Efva Attling tunnetaan paitsi korusuunnittelijana myös laulaja Eva Dahlgrenin puolisona. Mitä mieltä hän on siitä, että Suomessa ei vieläkään ole sukupuolineutraalia avioliittolakia?

  • Kesto: 12 min

  Mitä Etyj voi tehdä Ukrainassa?

  Yhdysvallat, Venäjä, Ukraina ja EU sopivat Ukrainan kriisin rauhoittamisesta pääsiäisen alla. Vastuun aseidenriisunnasta sai Etyj. Mutta mitä järjestö voi tehdä, kun kriisin osapuolten näkemykset ovat niin kaukana toisistaan?

  • Kesto: 11 min

  Kesäkanala kotipihalle

  Tuotantoeläinten pito kaupunkioloissa on tulossa muoti-ilmiöksi. Kevyin suunnitelmin kanalaa ei kuitenkin omakotitalon pihalle kannata perustaa. Asiantuntijan mukaan aivan ensimmäiseksi kannattaa pyytää lupa naapureilta.

  • Kesto: 8 min

  Työturvallisuudessa on vielä parantamisen varaa

  Viime vuonna Suomessa sattui noin 120 000 työtapaturmaa. Määrää voitaisiin pienentää, kuten esimerkkimme kertoo. Kyse on paljolti asennemuutoksesta ja nimenomaan johtajien asenteiden muuttumisesta.

  • Kesto: 8 min

  Kaija Koo: "Ikää ei pidä hävetä"

  Kaija Koo on yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista naisartisteista. Hän on valloittanut myös uusia sukupolvia fanijoukkoihinsa. Aamu-tv:n sohville istahtanut Kaija Koo kertoi nauttivansa pienistä asioista, kuten aamukahvista.

  • Kesto: 11 min

  Erityisherkkyys on vielä tuntematon käsite

  Oletko hyvä tunnistamaan muiden mielialoja? Tuleeko kovista äänistä ja suurista joukoista epämukava olo? Pidettiinkö sinua lapsena herkkänä tai ujona? Erityisherkällä ihmistyyppillä on synnynnäinen herkkyys reagoida asioihin voimakkaasti. Erityisherkkä kokee voimakkaasti tilanteita, joissa muut eivät juuri reagoi. Asiasta Aamu-tv:ssä kertoi erityisherkkyyteen perehtynyt psykologi ja kouluttaja Heli Heiskanen sekä Suomen erityisherkät ry:n aktiivi Kaisu Kiventaus.

  • Kesto: 9 min

  Miten harrastajailmailun turvallisuutta voisi parantaa?

  Toissapäivänä tapahtui tuhoisa lento-onnettomuus Jämijärvellä. Onnettomuudessa kuoli kahdeksan ihmistä. Viime aikoina pienkoneille on sattunut useita lento-onnettomuuksia. Aamu-tv:ssä lentoharrastuksen turvallisuudesta keskustelivat Ilmailuliiton puheenjohtaja Petteri Tarma ja Malmin ilmailukerhon puheenjohtaja Miika Asunta.

  • Kesto: 12 min

  Miksi kiuaskivet kannattaa vaihtaa?

  Suomalaiset saunovat paljon, mutta kuinka hyvin pidämme huolta olennaisimmasta, eli kiukaasta? Kuinka moni tietää kuinka usein kiuaskivet on hyvä vaihtaa? Ja miksi ne kivet ylipäätään kannattaa vaihtaa? Aamu-tv:ssä kiuaskivien maailmaa avasi sauna-asiantuntija Seppo Pukkila.

  • Kesto: 7 min

  Asiantuntija Ukrainasta: "Molemmilla puolilla kova tehtävä tilanteen rauhoittamiseksi"

  Ukrainassa sattui viikonloppuna yksi vakava välikohtaus. Venäläismieliset eivät tunnu hyväksyvän Genevessä viime viikolla saatua sopua, jonka mukaan heidän pitäisi poistua hallintorakennuksista ja luovuttaa aseet. Rauhoittuuko Ukraina, vai ajautuuko sisällissotaan? Tilanteesta Aamu-tv:ssä keskusteltiin Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtajan Markku Kivisen kanssa.

  • Kesto: 9 min

  Haastattelussa ulkoministeri Erkki Tuomioja

  Venäjän, Yhdysvaltain, Ukrainan ja EU:n ulkoministerit kokoontuvat tänään Genevessä. Kyseessä on odotettu tapaaminen, jolla yritetään avata kriisin solmuja. Suomea edustaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

  • Kesto: 12 min

  Kevätseuranta 17.4.

  Kevät alkoi poikkeuksellisen aikaisin tänä vuonna, mutta nyt sen eteneminen näyttäisi hieman hidastuneen. Ylen aamu-tv uutisoi kevään aikana joka toinen torstai Luonto-Liiton kevätseurannan tuloksista.

  • Kesto: 2 min

  Ylen uusi nuortensarja on komea Ihan sama

  Ylen lastenohjelmat täyttää 50 vuotta. Juhlavuoden iso satsaus on Ihan sama -nuorisosarja. Vieraanamme ovat sarjan nuoret tähdet Vilma Sippola ja Nuutti Konttinen sekä ohjaaja Jarmo Lampela.

  • Kesto: 9 min

  Pääsiäinen on passioiden aikaa

  Monelle pääsiäisen ehdoton perinne on passioiden kuuntelu - joko kotisohvalla tai kirkon penkissä. Passioiden historiaa ja olemusta selvittää meille Ylen musiikkitoimittaja Risto Nordell.

  • Kesto: 7 min

  Ukrainan kriisi natisuttaa Venäjän taloutta

  Venäjä on vakuuttanut selviävänsä Ukrainan kriisiä seuranneista lännen talouspakotteista. Maan taloutta seuraavat ovat kuitenkin yksimielisiä siitä, että Venäjän talous on jo kärsinyt merkittävästi kriisin takia. Kuinka paljon, sitä arvioivat ekonomisti Vladimir Miklashevsky Danske Bankista ja analyytikko Janne Hirvonen East Officesta.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  76/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 43 min
  77/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 38 min
  16/2513 Ylen aamu-tv: 26.04.2014 53 min
  78/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  79/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  80/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 43 min
  81/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 38 min
  17/2513 Ylen aamu-tv: 03.05.2014 53 min
  82/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  83/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  84/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 43 min
  85/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 43 min
  86/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 38 min
  18/2513 Ylen aamu-tv: 10.05.2014 53 min
  87/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  88/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä