Areena
  • TV
  • Radio
  • Voita & Sokeria -sarjassa kokkaavat nykyään julkisuudestakin tutut kasvot. Suosikkireseptinsä ovat jakaneet muun muassa Meiju Suvas, Karita Tykkä, Eppu Salminen ja Sami Saari.

    Voita & Sokeria: Jaksot (95) fi:SeriesPage:rss

    Voita & Sokeria 21.3.

    Ruoka-alan ammattilehti Aromin päätoimittaja Jari Lampén valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa porotartaria hyvin mielenkiintoisella tavalla. Porotartar (Heikki Liekolan reseptiä soveltaen) 400 g poron ulkofileetä ½ hienoksi hakattu salottisipuli 1 rkl dijoninsinappia 2 tl suolaa mustapippuria myllystä n. 2 rkl pikkelöityjä sinapinsiemeniä tummaa saaristolaisleipää voita 1 nippu viinisuolaheinää 1 rasia rucolanversoja 2-3 rkl sinappidressingiä 2 tl kuivattuja kapriksia Ota pakastetut poronfileet jääkaappiin pehmenemään muutamaa tuntia ennen leikkaamista. Viipaloi kohmeiset fileet terävällä veitsellä noin puolen sentin paksuisiksi. Leikkaa ne sitten suikaleiksi ja edelleen kuutioiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja nosta kulhoon. Sekoita joukkoon salottisipuli ja sinapinsiemenet. Jätä hetkeksi huoneenlämpöön vetäytymään. Sekoita viinisuolaheinän lehtien joukkoon ohuelti sinappidressingiä. Nostele, kunnes kastike tarttuu hyvin lehtiin. Lisää joukkoon kourallinen rucolanversoja ja pyöräytä vielä kerran. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita. Poista kantit, ja voitele leivät. Nostele päälle ensin tartaria, ja sitten salaattia. Ripottele lopuksi päälle murskattua kuivattua kaprista. Sinappidressing 2 rkl dijonsinappia 2 tl sokeria 1 tl suolaa 1 tl valkoista balsamiviinietikkaa 1 dl öljyä Vatkaa huoneenlämpöinen sinappi ja mausteet kulhossa tasaisiksi. Lisää öljyä koko ajan vatkaten, aluksi tippa kerrallaan joukkoon, jotta muodostuu emulsio. Loput öljyt voit lisätä ohuena nauhana. Ohenna lopuksi haluttuun paksuuteen muiden aineksien kanssa saman lämpöisellä vedellä. Pikkelöidyt sinapinsiemenet 3 rkl sinapinsiemeniä 2 dl vettä 1 dl sokeria ¾ dl valkoista balsamiviinietikkaa Kiehauta vesi, sokeri ja balsamico. Kaada sinapinsiementen päälle. Jäähdytä aluksi huoneenlämmössä ja siirrä sitten yöksi jääkaappiin tekeytymään. Kuivatut kaprikset (Ravinteli Berthan tyyliin) 1 prk etikkaliemeen säilöttyjä kapriksia Kaada kapriksista liemi pois. Ryöppää ne kolmesti. (Kaada aina vesi pois, ja lisää uusi satsi kylmää vettä, kiehauta.) Kaada viimeinenkin vesi pois ja levitä kaprikset uunivuokaan. Kuivaa yön yli noin 80-asteisessa uunissa luukku raollaan. Älä käytä kiertoilmaa. Säilytä tiiviissä purkissa.

    • Kesto: 5 min

    Voita ja Sokeria 14.3.

    Kirjailija Katariina Souri on kokenut vahvan vegaaniherätyksen. Hän valmistaa nyt voita ja sokeria -sarjassa vegaanille sopivaa ja muillekin herkullista munakoisopastaa ja lehtikaalia tryffeliöljyssä. Munakoisopastaa ja lehtikaalia tryffeliöljyssä 1 iso munakoiso 1/2 dl oliiviöljyä pätkä punaista chiliä 4 valkosipulinkynttä 3 rkl tomaattipyrettä 1 dl punaviiniä 2 dl kasvislientä tuoretta timjamia mustapippuria suolaa ripaus sokeria tuoretta basilikaa lehtikaalia oliiviöljyä loraus tryffeliöljyä seesaminsiemeniä kananmunatonta pastaa Viipaloi munakoiso ja ripottele viipaleiden päälle suolaa. Anna seistä 20 minuuttia. Pilko chili ja valkosipulinkynnet pieneksi. Pyyhi itkettyneet munakoisosiivut kuiviksi ja paloittele pieneksi. Ruskista munakoisopaloja oliiviöljyssä niin että ruskistuvat. Lisää valkosipuli, chili ja mustapippuria. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyre ja ripaus sokeria ja kaada sekaan kasvisliemi ja punaviini. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Freesaa palasiksi revitty lehtikaali oliiviöljyssä kunnes pehmenee hieman. Ripottele sekaan tryffeliöljyä ja päälle seesaminsiemeniä. Kaitä pasta reilussa suolalla maustetussa vedessä, valuta ja sekoita joukkoon munakoisokastike. Tarjoile lehtikaalin kanssa.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 7.3.

    Sekä stand up-koomikon että kokin töitä tekevä Olli Siiki näyttää meille Voita & Sokeria –sarjassa, miten limen mehu kypsentää lohen tuossa tuokiossa. Tuloksena on raikas ceviche. Lohiceviche 400 g tuoretta lohta 2 limettiä 1-2 punaista chiliä tuoretta korianteria pari pientä punasipulia (n. 100g) suolaa pippuria oliiviöljy Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Huuhtele limetit, raasta lohen päälle kuoren vihreä osa sekä purista mehu. Irroita chileistä siemenet. Pilko chilit sekä punasipuli pieniksi kuutioiksi lohen joukkoon. Leikkaa korianteri hienoksi ja sekoita muiden ainesten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi tilkka oliiviöljyä. Laita ceviche jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi. Tarjoile ceviche ruissipsien, hapankorpun tai intialaisen papadum-leivän kanssa. Voit myös lisätä cevicheen avokadoa, mangoa tai vaikka persiljaa korianterin tilalle.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria: Trooppinen ahvenresepti

    Voita & Sokeria hakee trooppisia makuja Floridasta, jossa keittiömestari Tommy tekee ahventa ja ananassalsaa. Resepti (4:lle) ruskistettua snapperia ananassalsaa ja limeaiolia ahven (jutussa yellowtail snapper) 900 grammaa ahvenfileitä 1 tlk suolaa ja pippuria 2 rkl paistoöljyä Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla 140 asteeseen. Ruskista fileet molemmilta puolilta kunnes ne ovat kypsiä. Ananassalsa 2,5 dl kuutioitua tuoretta ananasta 1 dl punasipulia kuutioituna 0,5 dl punaista paprikaa kuutioituna 0,5 dl vihreää paprikaa kuutioituna 1 dl tomaattia kuutioituna 2 rkl tuoretta korianteria pilkottuna 1rkl limen mehua suolaa ja pippuria maun mukaan Yhdistä kaikki ainekset kulhoon (voi tehdä 1 päivä aikaisemmin jääkaappiin.) Limeaioli 2,5 dl majoneesia 0,5 dl limen mehua yhden limen uloin kuori Vatkaa kulhossa yhteen majoneesi, limen mehu ja kuori. (Voi tehdä päivää aikaisemmin jääkaappiin.) Asettele ananassalsaa valmiiden fileiden päälle ja koristele limeaiolilla.

    • Kesto: 4 min

    Voita&Sokeria 21.02.

    Voita & Sokeria esittelee tällä kertaa nykyaikaista latvialaista keittiötä ja latvialaisia makuja ja tuotteita. Siinä on paljon paikallisia tuotteita ja vaikutteita historiasta. Riikalainen huippukokki Juris Dukalskis tekee paistettua veripalttua ja possunposkea. Paistettua veripalttua ja hitaasti kypsennettyä possunposkea, omena-puolukkapyrettä ja demi-glace –kastiketta Näiden herkkujen valmistukseen tarvitset 300 g veripalttua 3 kpl possunposkia 3 omenaa 1 rkl puolukkahilloa 100 g porsaankamaraa 100 g pekonia 1 sitruuna 1 porkkana 1 sipuli 1 varsiselleri 4 valkosipulinkynttä timjamia rosmariinia laakerinlehtiä 8 maustepippuria suolaa sokeria oliiviöljyä Veripalttu: Poista veripaltut pakkauksestaan ja aseta ne uuninkestävään pannuun (n. 3 cm korkea). Peitä pannu alumiinifoliolla ja laita uuniin 180˚C:een 20 minuutiksi. Ota pannu uunista, jäähdytä veripalttu ja leikkaa haluamasi muotoisiksi. Ennen tarjoilua laita palttupalat takaisin uuniin 5 minuutiksi 180˚C:een. Porsaankamara Esikäsittele porsaankamara. Keitä kamaraa runsaassa vedessä kunnes nahka on pehmeä, noin 2 tuntia. Ota kamarat pois vedestä, anna jäähtyä hetken ja leikkaa haluamaasi muotoon. Lämmitä sen jälkeen öljy 220˚C:een ja laita kamarapalat öljyyn. Anna kamarapalojen olla kunnes ne ovat turvonneet ja poista ne sitten öljystä. Valuta ja jäähdytä. Pekonitomu: Leikkaa pekoni millimetrin viipaleiksi ja laita pellille yhteen kerrokseen. Paista uunissa 180˚C:ssa kunnes pekoni on rapeaa, noin 10 minuuttia. Ota pois uunista ja jäähdytä hyvin. Pyöräytä pekoni tehosekoittimessa tomumaiseksi. Possunposket: Esivalmistele possunposket. Marinoi oliiviöljyssä, suolassa sekä mustapippurissa ja vakumoi. Kypsennä vesihauteessa 64˚C:ssa 12 minuuttia. Ennen tarjoilua paista posket molemmilta puolilta. Demi-glace porsaasta: Leikkaa porsaanlapa 2 x 2 cm:n paloihin. Paista liha öljyssä tummanruskeaksi, lisää kasvikset ja paista niitä yhdessä hetken. Lisää vesi. Keitä ja poista päälle muodostuva vaahto. Peitä kattila ja hauduta 1,5 tuntia. Lisää yrtit ja jatka keittämistä 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää liemeen suola, sokeri sekä sitruunamehu. Omenapyree: Poista kodat omenista ja laita ne uuniin 180˚C:een 20 minuutiksi. Laita omenat tehosekoittimeen ja pyöräytä sileäksi puolukkahillon kanssa. Siivilöi lopuksi.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 14.2.

    Uusi päivä- sarjasta tuttu näyttelijä Panu Mikkola todistaa olevansa äijäruoan ystävä je tekee Voita & Sokeria -sarjassa ihan oikeata suomalaista lihakeittoa. Lihakeitto Pari kiloa rasvaista naudan lihaa. Esim. etuselkää tai niskaa. Muukin suosikkiliha käy. Perunoita 6, porkkanoita 6, pala palsternakkaa, lanttua ja sipuli. Lisäksi keiton päämaustajana toimii naudan ydinluu, joita tarvitaan muutama kiekko. Mausteeksi tulee suolaa, paljon suolaa. Lihaa keitellään tovi ja kuoritaan pinnalle kertyvä sakka pois. Sen jälkeen saa lihat ja luut kiehua miedommalla lämmöllä noin tunnin pari, jonka jälkeen lisätään kasvikset. Kun kasvikset ovat kypsiä, on lihakeitto valmista syötäväksi.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 7.2.

    Tamperelainen kokki Lauri Urkko valmistautuu Vuoden nuori kokki- loppukilpailuun. Nyt hän kokkaa meille Voita & Sokeria -sarjassa madetta mielenkiintoisella tavalla. Madetta, Perunaa, Fenkolia 1 made 100g kiinteää perunaa 100g fenkolia 100g porkkanaa 50g shalottisipulia 100g purjosipulia 1l vettä 2dl kermaa 1dl valkoviiniä 50g voita 1tl fenkolinsiemeniä valkopippuria tuoretta tilliä suolaa tilkka öljyä Fileoi made, ota talteen maksa ja mahdollisesti myös mäti. Mäti kuuluu joko kypsentää tai pakastaa ennen käyttöä sekä suolata hyvin. Pese ja/tai kuori juurekset, pilko. Laita mateen ranka päineen kattilaan, ja lisää n. 1-1,5 litraa vettä kunnes made peittyy. Keitä n. 15 minuuttia, kuori mahdollinen vaahto ja nosta mateen ranka pois liemestä. Keitä hieman kasaan. Lisää pilkotut vihannekset, fenkolinsiemenet, valkopippuria sekä valkoviini liemeen. Keitä kunnes lientä n. 4-5 dl jäljellä ja vihannekset ovat sopivasti pehmenneet. Tässä vaiheessa voi joko vaihtoehtoisesti lisätä kerman ja voin sekaan, sekä tillin ja mateenpalat jolloin lopputuloksena on maukas madekeitto, tai nostella kasvikset pois ja paahtaa niihin pannulla hyvän pinnan, sekä keittää liemestä hieman tiukemman kastikkeen. Itse valitsin jälkimmäisen tavan. Tillivoikastike madeliemestä: 3 dl madelientä 1dl kermaa 1 dl valkoviiniä 50g voita tilliä suolaa Kiehauta madeliemi, lisää kerma ja viini, kiehauta pikaisesti uudestaan. Lisää tilli joko hienonnettuna tai kokonaisena, anna maustua hetki, mausta suolalla. Aja sauvasekoittimella voi sekaan. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Ota vihanneksiin hyvä paahteinen pinta öljyssä, laita hellaa pienemmälle ja lisää pannulle paloitellut madefileet sekä maksa. Heitä sekaan pari nokaretta voita, ja pyörittele madetta sekä vihanneksia vaahtoutuvassa voissa n. 3-6 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen. Mausta suolalla. Nostele kypsät vihannekset sekä mateen palat lautaselle, lisää päälle kastike ja tuoretta tilliä.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 31.1.

    Näyttelijä Lotta Lindroos tekee meille suosikkiaan Giovannan torttua, joka on hänen mukaansa helppo ja ihana viljaton suklaakakku. 100g voita 200g taloussuklaata 4 kananmunaa 200g tomusokeria 1/2dl perunajauhoja 2tl vanilliinisokeria (gluteenittomia korppujauhoja vuokaan, kermavaahtoa tarjoiluun) Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa neljä keltuaista, tomusokeri ja perunajauhot vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vanilliinisokeria. Nostele valkuaisvaahto suklaaseokseen. Kaada taikina huolella voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24-26 cm) ja paista 175 asteessa puolisen tuntia. Jäähtynyt kakku koristellaan tomusokerilla ja tarjoillaan kermavaahdon kanssa. Torttu on matala, kostea mutta pinnalta rapea.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 24.1.

    Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kokkailee lämmintä lohta salaattipedillä, marinoitua punajuurta ja presidenttijäätelöä. Marinoitua punajuurta ja Ahlmanin sinihomejuustoa Ohje neljälle: 3 isohkoa punajuurta 400 g karkeaa merisuolaa 1 dl luomurypsiöljyä 3 rkl tummaa balsamicoa 3 tl hunajaa tuoretta timjamia 200 g sinihomejuustoa 200 g maustamatonta tuorejuustoa 150 g kokonaisia saksanpähkinöitä 5 rkl sokeria Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä merisuola uunipellille ja aseta pestyt, kuorimattomat punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 50 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita marinadi öljystä, balsamicosta, hunajasta ja timjamista. Lisää marinadiin punajuurikuutiot ja sekoita hyvin. Anna maustua seuraavaan päivään. Valmista juustotahna sekoittamalla sinihomejuusto ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Sulata sokeri paistinpannulla, lisää saksanpähkinät ja ravistele pannua, kunnes sokeri on tarttunut kaikkiin pähkinöihin. Ennen tarjolle laittamista valuta punajuurikuutiot hyvin ja asettele ne lusikoille. Pursota päälle sinihomejuustotahna ja koristele saksanpähkinöillä. Lämmin lohisalaatti ja tyrnivinaigrette Ohje neljälle: 400 g lohifileetä suolaa, valkopippuria erilaisia salaatteja maun mukaan tyrnivinaigrette: 2 rkl valkoviinietikkaa 1 dl luomurypsiöljyä 0,5 dl tyrnitäysmehua 2 rkl sokeria 0,5 tl suolaa Leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista palat öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Sekoita tyrnivinaigretten ainekset kulhossa sekaisin. Asettele erilaiset salaatinlehdet kauniisti vadille. Lisää lohipalat ja kaada päälle tyrnivinaigrette ja koristele esimerkiksi tillillä tai krassilla. Presidenttijäätelöä Taru-lehmän maidosta 8 keltuaista 150 g sokeria 2,5 dl maitoa 0,5 l kermaa ¼ dl vahvaa kahvia (kahvilikööriä maun mukaan) Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää kuuma maito vatkaten keltuais-sokerimassaan. Kaada seos kattilaan ja kuumenna 80 asteeseen. Lisää joukkoon kerma, kahvi ja halutessasi loraus kahvilikööriä. Jäähdytä massa kylmäksi ja laita massa pyörimään jäätelökoneeseen. Valmiin massan voit pursottaa valmiiksi annosmaljoihin ja pakastaa.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 17.1.

    Suosittu lauluntekijä Samae Koskinen on mukana Sata päivää ilman viinaa - projektissa. Hän kokkasi Voita&Sokeria -sarjaan guacamolea, kun viinalakkoa oli kestänyt muutaman päivän. Guacamole 1 nippu korianteria 2 kypsää avokadoa 1 puntti kevätsipulia 1 tomaatti 1 tuore chili pippuria Poista hedelmäliha avokadoista ja murskaa avokadot massaksi. Lisää joukkoon pilkotut kevätsipulit, tomaatti ja tuore chili. Tomaatista poistetaan sisukset ennen pilkkomista ja chilistä siemenet. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Sekoita hyvin. Quesadilla juustoraastetta, (mozzarella, emmental, kaikki ok) nippu kevätsipulia 1 tuore chili 1 nippu korianteria 1 tl juustokuminan siemeniä 1 tl korianterin siemeniä 1 paketti valmiita tortillalevyjä Pilko korianteri, chili sekä kevätsipulit. Murskaa juustokuminan ja korianterin siemenet huhmaressa. Lisää juustokumina-korianteriseos, korianteri, chili ja kevätsipulit juustoraasteen joukkoon ja sekoita. Laita tortillalevy kuivalle pannulle, lisää juustotäytettä tortillan päälle ja aseta toinen tortillalevy täytteen päälle. Kuumenna täytettyä tortillalevyä molemmilta puolilta, kunnes juusto sulaa. Leikkaa quesadillat viipaleiksi ja tarjoa guacamolen kera.

    • Kesto: 5 min

    Voita&Sokeria 10.1.

    Teattereiden lavalta ja mm. Kätevä emäntä-sketsisarjasta tuttu Kaisa Mattila tekee Voita & Sokeria –sarjassa yhtä arkilempiruokaansa eli possutikkuja vihreässä curryssä. Resepti on mukaelma Tomi Björckin kokkikirjasta. Possutikkuja vihreässä curryssa Possutikut: 500 g porsaan jauhelihaa 0,5 dl vihreää currytahnaa 2 rkl soijaa 2 rkl osterikastiketta sipulia 1 keltuainen 0,5 dl kookoskermaa 1 tl chilikastiketta Liemi: 2 dl vettä 3 rkl soijaa sokeria inkivääriä korianteria 2 dl kookoskermaa 1 rkl kookosöljyä Pinnalle hieman turkkilaista jogurttia Kaikki ainekset sekoitetaan jauhelihaan. Massa muotoillaan pötkoiksi, joihin laitetaan puinen tikku. Lihapötköjä paistetaan 200 asteessa 10-15 minuuttia. Liemi: kiehautetaan kattilassa kaikki muut liemiainekset paitsi kookoskerma ja öljy, annetaan makujen tasaantua 10 min. Sitten lisätään kookoskerma ja sen jälkeen kookosöljy. Vartaat asetetaan laakeaan astiaan ja liemi kaadetaan päälle. Koristeeksi jogurttia. Tarjoillaan riisin kanssa.

    • Kesto: 5 min

    Voita&Sokeria 20.12.

    Moukarinheiton EM-kultamitalimies O-P Karjalainen pitää miehekkäästä ruoasta. Hän tekee Voita&Sokeria -sarjassa lempparivälipalaansa, nimittäin olutpottuja. OLUTPERUNAT 500 g pienikokoisia uusia perunoita vettä 1/4 tl suolaa 2 tl kuminaa 200g pekonia 1 1/2 dl olutta 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa 15 % 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua persiljaa mustapippuria myllystä Valitse pieniä perunoita ja pese ne huolellisesti. Keitä kypsiksi suolalla ja kuminalla maustetussa vedessä. Hienonna pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla omassa rasvassaan. Valuta rasva pois. Kaada perunoiden keitinneste pois. Yhdistä pekoni, olut, kerma ja hiennonnettu ruohosipuli ja persilja perunoiden joukkoon. Anna kiehua kokoon. Mausta mustapippurilla. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa!

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 13.12.

    Metsästäjät huomio! Ravintoloitsija ja tv-kokki Arto Rastas antaa nyt gourmet-tason vinkkejä jäniksen kokkaamiseen kahdella tavalla Voita & Sokeria -sarjassa. Kania Kahdella tapaa Kaninsatulaa 1 jäniksen satula 1 tl kuminaa 1 tl korianterin siemeniä 1/2 tl murskattua mustapippuria 2 rkl hunajaa 1 rkl sherryetikkaa suolaa 1.Pane pieneen kasariin sherryetikka, kumina, kevyesti murskattu korianteri ja pippurit. Kiehauta, ota syrjään ja sekoita joukkoon hunaja. Jäähdytä. 2. Mausta jäniksen satula suolalla sekä pippurilla ja hiero marinadi pintaan. 3. Kypsennä satula 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Valkosipuli-persiljavoilla täytettyä kaninjalkaa ja ilmakuivattua kinkkua 2 kaninjalkaa 100 g pehmeää voita 1 valkosipuli paahdettuna 2 rkl persiljaa 4 siivua parmankinkkua suolaa, mustapippuria 1. Poista jaloista reisiluu ja mausta ne huolellisesti suolalla sekä pippurilla. 2. Sekoita keskenään paahdettu valkosipuli, voi ja hienonnettu persilja. 3. Laita jalan sisään reilusti voita ja kääri se rullalle ilmakuivatun kinkun avulla. 4. Kypsennä 200 c uunissa 25 minuuttia.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 29.11.

    Voita & Sokeria-sarjassa toimittaja ja kotielämän ammattilainen Anu Harkki näyttää, miten näppärästi syntyy hurmaava kesäkurpitsa-artisokkapasta. Kesäkurpitsa-artisokkapasta Ainekset: 1 keskikokoinen kesäkurpitsa 1 prk artisokansydämiä 4 valkosipulinkynttä 1 sipuli 2-3 rkl pestoa aurinkokuivattuja tomaatteja parmesania oliiviöljyä suolaa mustapippuria nauhapastaa Laita ensin pastavesi kiehumaan. Lorauta sitten syvään paistokasariin tai wokkipannuun kunnolla öljyä. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet pannulle kuullottumaan. Pilko kesäkurpitsa ja lisää pannulle. Leikkaa artisokansydämet kahtia ja lisää pannulle. Sekoita välillä. Lisää vielä reilu kourallinen silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja pari ruokalusikallista pestoa. Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada soossin päälle. Sekoita koko komeus ja nostele lautasille. Raasta runsaasti parmesania päälle.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 22.11.

    Räppäri ja myös intohimoinen metsämies Spekti valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa itsepyytämäänsä teertä Riistaruokaa - teerestä hyvää teeri (itse metsästetty, jos mahdollista) tuoretta pinaattia suolaa viherpippuria karpalohyytelöä foliota ja sanomalehteä voita ja öljyä paistamiseen Teeren rinnat ruskistetaan pannulla, maustaen viherpippurilla ja suolalla. Tämän jälkeen lihat hautumaan 16-17 minuutiksi folioon ja sanomalehteen käärittynä. Sillä aikaa tehdään fileille pinaattipeti tuoreesta pinaatista, joka käytetään pannulla. Lisukkeeksi vielä karpalohyytelöä.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 15.11.

    Miss Maailma -kisoihin valmistautuva Krista Haapalainen todistaa, että missikin voi herkutella ja tekeekin meille nyt oman versionsa Toast Skagenista. Toast Skagen Kristan tapaan saaristolaisleipä, puolikas valkosipulin kynsi avokado jokiravun pyrstö, säilötty, purkki, 170 g creme fraiche, purkki 1,5 dl sitruuna suola pippuria rypsiöljyä kevätsipulia pari vartta Jokiravun pyrstöt valutetaan ja paloitellaan. Osa pyrstöistä kannattaa jättää kokonaisina koristeiksi leipien päälle. Kevätsipuli silputaan melko hienoksi. Ranskankerma, pyrstöt ja sipuli sekoitetaan. Seokseen lisätään sitruunanmehua sen verran, että seos ei muutu vetiseksi. Avocado viipaloidaan ja kuoritaan. Valkosipulin kynsi kuoritaan ja paloitellaan. Saaristolaisleipä viipaloidaan paksuiksi viipaleiksi. Paistinpannussa kuumennetaan öljy. Kuumaan öljyyn lisätään paloiteltu valkosipuli, jota pyöritetään hetki öljyssä. Sitten valkosipuli siirretään pannun reunalle ja leivänviipaleet paahdetaan öljyisessä pannussa kummaltakin puolelta. Kuumat leivät nostetaan tarjoiluastialle, ne peitetään avocadolla ja avocadon päälle laitetaan jokirapu-ranskankerma –seos. Täytteen päälle laitetaan vielä koristeeksi kokonaisia jokiravun pyrstöjä. Reseptistä saa tehtyä noin 6 leipää riippuen saaristolaisleivän koosta.

    Tulevat jaksot

    JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
    - Voita & Sokeria: Voita & Sokeria 28.3. 5 min

    Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

    Muualla Yle.fi:ssä