Areena
  • TV
  • Radio
  • Voita & Sokeria -sarjassa kokkaavat nykyään julkisuudestakin tutut kasvot. Suosikkireseptinsä ovat jakaneet muun muassa Meiju Suvas, Karita Tykkä, Eppu Salminen ja Sami Saari.

    Voita & Sokeria: Jaksot (74) fi:SeriesPage:rss

    Voita ja Sokeria 13.9.

    Miljoonasateen kitaristi Matti Nurro valmistaa siikaa italialaisittain. Pesce al cartoccio (kalaa paperissa) kukkakaalipyreen kera Välineet: Hyvä kokkiveitsi Sauvasekoitin, uunivuoka kalalle, pari kulhoa, tiheä siivilä sekä kattila pyreen tekemiseen Leivinpaperia, sidontalankaa ja pieni tiheä raastin muskottipähkinälle sekä sitruunankuoriraastin Pyreen raaka-aineet: 1 iso kukkakaali 1 dl kuohukermaa 2 dl kevytmaitoa 40 g voita merisuolahiutaleita 1 rkl madeiraa (ei ole ihan pakollinen) 1/4 tl muskottipähkinää Kukkakaali huuhdellaan, poistetaan kanta ja leikataan kukinnot pienemmiksi paloiksi. Keitetään 10 - 15 minuuttia. Saa jäädä vähän napakaksi. Valutetaan ja otetaan talteen keitinliemi. Lisätään voi pieninä nokareina kukkakaalin joukkoon ja soseutetaan voi sekä kukkakaali kulhossa sauvasekoittimella. Lisätään keitinlientä sen verran, että pyreestä tulee notkeaa. Puristetaan pyree tiheän siivilän läpi (tarvittaessa kaksi kertaa), siten että siitä tulee silkinsileää ja kuohkeaa. Maustetaan suolalla, madeiralla ja muskottipähkinällä. Kala: n. kiloinen valkolihainen kala (mieluiten siika,mutta kuhakin käy) kokonaisena päineen kaikkineen perattuna ja suomustettuna. 1 ruukku silopersiljaa 3-4 rosmariininoksaa 1 iso punasipuli 4 laakerinlehteä 10 neilikkaa 1 kanelitanko leivinpaperia oliiviöljyä 1 kananmuna suolaa ja mustaapippuria 1 sitruuna sidontalankaa (Perattu)kala huuhtaistaan kylmällä vedellä ja kuivataan. Maustetaan sisältä ja ulkoa suolalla ja pippurilla. Täytetään kala yrteillä ja mausteilla. Otetaan riittävän suuri pala leivinpaperia ja kastellaan se kylmällä vedellä. Laitetaan kala paperille ja pirskotetaan sen päälle oliiviöljyä ja raastetaan päälle hieman sitruunankuorta. Voidellaan paperin reunat kananmunan valkuaisella ja suljetaan reunat "liimaamalla" jättäen paketti kuitenkin ilmavaksi. Paperin päät sidotaan langalla. Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Jos kala on perattu ja suomustettu sen valmistamiseen menee reilu puoli tuntia, jona aikana tekee helposti pyreen ja höpöttelee niitä näitä vielä siihen päälle. Eli tämän menuun valmistamiseen ei mene kuin korkeintaan reilu tunti, jos esivalmistelut on tehty.

    • Kesto: 5 min

    VOITA JA SOKERIA

    Voita & Sokeria 6.9. Tervelliseen ravintoon perehtynyt personal trainer Hanna-Leena Turpeinen näyttää, miten tehdään itse herkullisia leipiä, joita voi nautiskella hyvällä omallatunnolla. Pizzanmakuiset näkkärit 2 dl kaurahiutaleita 1 dl pellavasiemenrouhetta 1 dl kurpitsansiemeniä 1 dl auringonkukansiemeniä 3 kananmunaa n. 1 rkl kuivattua oreganoa n. tl (savunmakuista) paprikamaustetta ripaus/ maun mukaan hyvälaatuista suolaa Sekoita kaikki aineet yhteen tasaiseksi notkeaksi massaksi. Maista taikinaa ja tarvittaessa korjaa makuja mieleiseksi. Levitä taikinamassa uunipellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen ohueksi levyksi. Paista 150 asteessa noin 20-30 minuuttia (kunnes pinta on rapean ruskea). Leikkaa lämmin/ uunituore näkkileipälevy sopivan kokoisiksi paloiksi ja jätä kuivumaan huoneen lämpöön. Kaura-mantelirieskat (n. 7 kappaletta) 1,5 dl kaurahiutaleita 1,5 dl mantelijauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 tl leivinjauhetta 4 kananmunaa 100 g raejuustoa ripaus hyvälaatuista suolaa Sekoita kaikki ainekset yhteen taikinakulhossa. Tarkista riittävä suolan maku. Lusikoi taikinaa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle sopivan kokoisiksi kokkareiksi (jätä leviämisvaraa). Muotoile rieskat kauniin mallisiksi. Paista 240 asteessa noin 10 minuuttia (kunnes pinta on kauniin ruskea).

    • Kesto: 5 min

    Voita ja sokeria 30.8.2014

    Freelancer-näyttelijä Ushma Karnani valmistaa samosoja eli kasvisnyyttejä intialaissyntyisen isänsä reseptin mukaan. Intialaiset samosat eli kasvisnyytit á la Ushman Pappa 240 g vehnäjauhoja 50 g öljyä 3/4 dl vettä ½ kg perunaa n. 300 g kukkakaalia (pakastepussi) 100 g pakasteherneitä 2 rkl currya 1- 2 tl suola 0,5-1 tl chilijauhetta n. 1-2 rkl garam masalaa Valmista täyte: Pese, kuori ja pilko perunat. Lisää loraus öljyä. Lisää suola , curry ja sekoita. Paista uunissa n.10 minuuttia 200 asteessa. Pilko kukkakaali ja lisää tarvittaessa loraus öljyä, suolaa, curry, chili ja sekoita. Laita uuniin perunoiden päälle. Lisää myös herneet. Paista 10 minuuttia 180 asteessa. Lisää garam masala paistamisen loppuvaiheessa. Taikina: Lisää öljy jauhoihin. Sekoita hyvin ja lisää vettä varoen. Vaivaa loppu käsin. Leivo taikina pötköksi, leikkaa n. 50g paloja. Pyörittele palloiksi ja kauli soikioiksi, jaa kahteen osaan. Taittele puolikas takinalevy niin, että leikatut sivut osuvat yhteen, painele kiinni. Täytä tötterö täytteellä, sulje kaarevat sivut yhteen. Voit kosuttaa taikinan reunoja vedellä, jotta saat sivut liimaantumaan yhteen. Paista suippo kärki ylöspäin n. 200-225 asteessa, n. 10 minuuttia.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 31.5.

    Näyttelijä Matti Onnismaa esittelee raikkaan välimerellisen tavan hyödyntää purkkihernekeittoa.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria 24.5.

    Ruokatoimittaja ja MasterChef-tuomari Mikko Takala asettaa vaihteeksi oman kokkaamisensa muiden arvosteltavaksi Voita & Sokeria-sarjassamme.

    • Kesto: 5 min

    Voita ja sokeria

    Voita ja sokeria- sarjassa tapaamme HIFK:n jääkiekkoilija Juuso Puustisen, joka valmistaa lätkäpiireissä Pääkallo-nimellä tunnetun urheilijan hiilaripommin.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria

    Voita ja sokeria -sarjassa maistellaan maailmamakuja, kun räppäri Uniikki valmistaa mieliruokaansa mussaman curryä.

    • Kesto: 5 min

    Voita&Sokeria

    Päätoimittaja ja kolumnisti Jussi Lähde todistaa olevansa myös herkkusuu. Hän taiteilee siika-annoksen sitruunapastalla.

    • Kesto: 5 min

    Voita ja sokeria

    Lapuan Virkiän pesäpalloilija Maija Kaappola tekee urheilijan voimaruokaa, puuroa.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria

    Kuumista rytmeistään tunnettu laulajatar Jasmin Michaela kokkaa kuumaa curry-kana-kookoskeittoa.

    • Kesto: 5 min

    Voita&Sokeria

    Voita ja sokeria -sarjassa kokkaa tänään luontomies Paul Segersvärd. Hän kokkaa possunkieltä.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria

    Huumorimies Klaus Thomasson ottaa ravitsemusasiat tosissaan, ja näyttää Voita ja sokeria- jaksossa salaattinsa salat.

    • Kesto: 5 min

    Voita & Sokeria

    Voita & Sokeria -sarjassa valmistettiin burmalainen juhlakeitto.

    • Kesto: 5 min

    Voita&Sokeria

    Mallina ja juontajana työskentelevä Karita Tykkä leipoo inkiväärikakkusia.

    Muualla Yle.fi:ssä