Areena
 • TV
 • Radio
 • Tekikö Wallin karhunpalveluksen ruotsin kielelle?

  • Kesto: 11 min

  Ministeri Stefan Wallinin puheet Dragsvik-asissa ovat herättäneet kiivasta keskustelua. Wallinin tavoite lie ollut ruotsin kielisten oikeuksien puolustaminen, mutta kävikö lopulta päin vastoin? Vieraina Gunvor Kronman Hanasaaren kulttuurikeskuksesta, toimittaja Nils Torvalds ja Anders Björklöf Folktingetistä.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 100 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (466) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Mikko Haapanen. - Sote kuntoon! - Yksityisiä terveysyrityksiä on pidetty terveydenhuoltojärjestelmän häiriköinä, kun ne ottavat hoitaakseen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluja. Mitä mieltä pahiksen roolistaan on Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén? Entä mitä sote-järjestelmälle pitäisi tehdä professori Heikki Hiilamon mielestä? - Vaalitulos ja ympäristö - Ylen vaalikonevastausten perusteella uusista kansanedustajista hieman yli puolet pitää teollisuuden etuja ilmastonmuutoksen hillitsemistä tärkeämpänä. Millaista ympäristöpolitiikkaa uudelta eduskunnalta on syytä odottaa, siitä keskustelemassa aamu-tv:ssä ovat johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuudesta ja puheenjohtaja Risto Sulkava Luonnonsuojeluliitosta. - Jaakko Saariluoma ja stand-up -komiikka - Stand up -komiikka elää nousukautta ja suomalaiset koomikot vetävät täysiä saleja eri puolilla maata. Koomikko, näyttelijä Jaakko Saariluoma kertoo näin vaalien jälkeen mm., mitä huvittavia piirteitä löytyy politiikasta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Juha Hietanen ja Sari Huovinen. - Vaali-illan tunnelmia - Lyhyt kooste illan tunnelmista. - Läpimenneitä ehdokkaita - Eduskuntaan valitut RKP:n Eva Biaudet, SDP:n Timo Harakka sekä Perussuomalaisten Simon Elo saapuivat aamu-tv:n vieraiksi heti valintansa jälkeen. - Puhelimessa Kimmo Sasi - Eduskunta saa uusia kasvoja ja samalla moni kokenut kansaedustaja menettää paikkansa. Pirkanmaalla kirvelevän putoamisen koki kokoomuksen Kimmo Sasi. - Puhelimessa Li Andersson - 15000 ääntä saanut Vasemmistoliiton vastavalittu kansansedustaja Li Andersson kertoo, miten noustiin nuorisopoliitikosta äänikunigattareksi. - Uusia kansanedustajia vieraina - Aamu-tv:ssä tavattiin eduskuntaan paluun tehnyt, entinen pääministeri, keskustan Matti Vanhanen, sekä kokoomuksen ääniharavaksi nappaama Juhana Vartiainen. - Puoluesihteereiden tunnelmat vaalien jälkeen - Neljän suurimman puolueen puoluesihteerit kertovat vaalien jälkeisistä tunnelmistaan yhden vähännukutun yön jälkeen, ja pohtivat puolueiden yhteistyötä jatkossa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  18.04.2015

  9.08 Vaalien tuloslaskenta ennen ja nyt 9.19 Viikonlopun sää 9.26 Terrorisminvastainen mielenosoitus Helsingissä 9.29 Retro vs. antiikki 9.39 Voita&Sokeria: terveellinen raakapuuro 9.43 Kantelemusiikki kansainvälistyy

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Teresa Meriläinen ja Nicklas Wancke Aiheet: - Venäjän tullin toimintatavat hämmentävät - Tullin entinen pääjohtaja Tapani Erling on kirjoittanut tietokirjan Tullin roolista yhteiskunnassa. Kirjassa kuvataan ensimmäistä kertaa Venäjän tullin toimintapoja, jotka ovat länsimaisen näkemyksen mukaan kyseenalaisia. - Sähköpyöräilyä halutaan vauhdittaa Suomessa - Liikennevirasto ja Trafi ovat vähän aikaa sitten julkaisseet 20-kohtaisen ohjelman vauhdittaakseen sähköpyörän yleistymistä Suomessa. Miksi se on tärkeää, ja millainen apu sähköpyörä arjessa on? Tästä kertomassa Kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen Liikennevirastosta ja innokas sähköpyöräilijä, toimittaja Teppo Moisio. - Mitä vaalikampanjoinnista on jäänyt mieleen? - Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina, mitä kampanjoista on jäänyt mieleen ja millaiset odotukset ovat? Vieraina Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen. - Onko osakkeiden arvostus jo liian korkealla? - Helsingin pörssi on viime kuukausina kivunnut kovaa vauhtia ylöspäin, mutta mitä korkeasta osakkeiden arvostuksesta pitäisi olla mieltä? Osakesijoittamisesta puhumassa ovat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja sijoitusneuvontaan keskittyneen MarketNozen osakas ja tutkimusjohtaja Roger Wessman.

  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Anna Lehmusvesi. - Paha koulu - Katri Säkö-Arias on ollut perustamassa Paha koulu -sivustoa. Siellä sekä oppilaat että opettajat voivat puhua anonyymisti kiusaamisesta. Säkö-Arias sanoo, ettei koulukiusaamiseen puututa oikealla tavalla eikä siitä myöskään keskustella oikein. - Miten puoluejohtajat onnistuvat viestinnässään? - Puoluejohtajat ovat vaalien alla kohdanneet kansalaisten ja toimittajien lisäksi myös yläkoululaisia Ylen uutisluokan vaalitentissä. Miten poliitikot pärjäsivät nuorten kanssa ja miten he ovat ylipäätään onnistuneet viestinnässään? Vieraana viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo. - Aamun kirja: Kari Hotakainen ja Martti Suosalo - Mitä tapahtuu, kun Kari Hotakainen kirjoittaa monologin, jonka esittää Martti Suosalo? - Puutarhan kevät - Varsinkin etelässä kevät on jo pitkällä. Uudenmaan Marttojen puutarhaneuvoja Kirsi Mäkinen jakoi vinkkejä siihen, mitä kannattaa tehdä juuri nyt jotta puutarhan saa kukoistamaan.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Kriittiseen ajatteluun kannustaminen - Helsingin Savoy-teatterissa järjestetään keskiviikkona 15.4. Think Helsinki Think -tapahtuma, jossa rohkaistaan ihmisiä kriittisempään ajatteluun. Puhujia tapahtumassa on niin tieteen kuin komiikankin puolelta. Kriittisestä ajattelusta keskustelemassa ovat tapahtuman järjestäjä Markus Sandelin ja fyysikko Syksy Räsänen. - Vieraana näyttelijä Peter Franzén - Peter Franzén esittää uusimmassa elokuvassaan entistä ammattisotilasta joka saa tehtäväkseen eliminoida elokuvan päähenkilön. Häntä näyttelee Sean Pennin. Franzén kertoo, miten sai roolin ja mikä häntä työllistää nyt. - Kuulumisia Ukrainasta - Ylen Ukrainan-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall haastattelussa. - Näin kirjoitat turvallisen nimikirjoituksen - Keskusrikospoliisin käsialatutkija Jorma Heimonen kertoo, millainen on vaikeasti väärennettävä nimikirjoitus. Hän kertoo myös, mihin käsialantunnistusta Suomessa käytetään.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. Aiheet: - Miten luistaa puoluejohtajien englannin kieli? - Yle Newsin toimittaja Eddy Hawkins kuunteluttaa aamu-tv:n katsojia ja analysoi, kuinka hyvin pääpuolueiden puheenjohtajat taitavat englannin kielen. - Melanoomaan sairastuu aiempaa useampi suomalainen - Taas on se aika vuodesta, jolloin aurinkoisista päivistä pääsee nauttimaan. Säteilyturvakeskus, Syöpäjärjestöt ja Ilmatieteen laitos muistuttavat kuitenkin myös auringon haittavaikutuksista ja ultraviolettisäteilystä, joka lisää ihosyöpiä. Melanoomaan sairastuukin aiempaa useampi suomalainen. Aamu-tv:n vieraana ylilääkäri Eeva Ollila Suomen Syöpäyhdistyksestä. - Tutkija: Suomi varautuu sotilaalliseen uhkaan - Aamu-tv:ssä vieraillut Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith sanoo suoraan: Suomi varautuu parhaillaan sotilaalliseen uhkaan. Sen mahdollisuus on lisääntynyt ja valtioiden on siihen varauduttava. Reserviläisille lähetetyt kirjeet ovat yksi keino ja merkki varautumisesta. - Katsaus säähän meteorologi Toni Hellisen kanssa - - Lahjoita käytetyt lenkkarisi Tansaniaan! - Lojuuko sinulla kaapissasi hyväkuntoiset käytetyt lenkkikengät, jotka joutaisivat parempaan käyttöön? Kansalaisjärjestö Liike kerää parhaillaan suomalaisilta käytettyjä lenkkareita Tansaniaan. Hankkeesta kertoivat aamu-tv:sää Ari Koivu Liikunnan Kehitysyhteistyö Liike Ry:stä sekä hankkeen toinen kummi Anne Kukkohovi. - Filmikellari: Muovista mukavuutta - Onko muovi materiaalina mahdollisuus vai uhka - kysytään Filmikellarissa. - Elastisen ja Osmo Ikosen spesiaaliveto aamu-tv:lle - Muusikon Elastinen ja Osmo Ikonen vierailivat aamu-tv:ssä ja esittivät yhteisen version Elastisen kappaleesta Eteen ja Ylös. Elastinen kertoi uudesta albumistaan ja sen lisäksi miehet pohtivat suomalaisen musiikkiviennin tulevaisuutta. - Jälkipörssi - Leena Mörttinen, Jussi Hyöty ja Pekka Seppänen pohtivat jälkipörssissä vaalituloksen merkitystä talouteen, verojen kiristyksiä ja sitä, onko Suomen velkaantuminen ongelma.

  • Kesto: 81 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Sari Huovinen. - Lasten urheiluharrastusten hinta - Lasten urheiluharrastusten hinnat kohoavat koko ajan ja heikko-osaisimpien lasten harrastamista saattaa rajoittaa jo tarvittavien varusteiden hinnatkin. Olympiakomitean ja Valon kerrotaan kehittelevän varustepoolia nuoria palvelemaan, ja huippumaalivahti Pasi Nurminen perusti äskettäin rahaston, jonka tarkoitus on turvata nuoren tie jääurheiluun, jos vanhempien talous ei sitä kestä. Vieraana Olympiakomitean ja Valon pääsihteeri Teemu Japisson. - Mitä linnut laulullaan viestittävät? - Nyt alkaa olla se aika vuodesta, kun lintujen kevätkonsertti alkaa voimistumaan. Mitä linnut laulullaan viestittävät ja mitkä linnut ovat jo aloittaneet laulamisen? Vieraana Birdlife Suomen tiedottaja Jan Södersved. - Vares-kirjojen isä Reijo Mäki - Vares-dekkareiden isän, Reijo Mäen kirjoittamia kirjoja on myyty jo huimat kaksi miljoonaa kappaletta. Seuraava Vares-kirja ilmestyy kesäkuussa. Siinä Vares poistuu rakkaasta kotikaupungistaan Turusta ja matkustaa Kanarian saarille. - Vaikuttaako puolustuspolitiikka äänestäjiin? - Venäjän ulkoministeriö kertoi eilen olevansa huolissaan Suomen ja Ruotsin siirtymisestä kohti sotilasliittoa Natoa. Venäjä viittasi pohjoismaisten puolustusministerien kannanottoon norjalaisessa Aftenposten-lehdessä. Siinä ministerit kertoivat, että Pohjoismaat aikovat tiivistää puolustusyhteistyötään Venäjän uhkan takia. Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, vaikuttaako julkinen keskustelu äänestäjiin ja vaalitulokseen, kun eduskuntavaaleihin on vajaa viikko. - Jälkihiki: Veikkausliiga alkaa - Reetta Meriläinen, Bubi Wallenius ja Tero Karhu pohtivat mm. jääkiekon play-offseja, Veikkausliigan alkamista ja lasten urheiluharrastusten hintoja.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  11.04.2015

  9.06 Amerikan maiden huippukokous 9.11 Suomalaisten ja virolaisten suhde 9.21 Viikonlopun sää 9.27 Vuoden kalastusopas Henrik "Roope" Rehbinder 9.40 Voita & Sokeria 9.43 Klovni ei ole aina pelle. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Teresa Meriläinen. - Liialliset painajaiset voivat olla merkki ongelmasta - Satunnaiset painajaiset ovat normaaleja ja harmittomia, mutta painajaisten näkeminen jatkuvasti voi olla merkki ongelmasta. Tämän johtopäätöksen voi vetää Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laajasta tutkimuksesta. Asiaa pohtimassa Turun yliopiston tohtorikoulutettava, nuorempi tutkija Nils Sandman sekä tutkimusprofessori Tiina Paunio Terveyden ja Hyvinvoinnin laitokselta. - Tullikoira Dani on tehnyt jo tuhat huumelöytöä - Suomen tunnetuin tullilainen, huumeroira Dani haistaa kaikenlaiset huumeet aina perushuumeista muuntohuumeisiin. Dani ja huumekoiraohjaaja Mika Niemenmaa ovat löytäneet yhdessä jo yli tuhat huumekätköä. - Anders Borgin näkemys Suomen taloudesta - Aamu-tv:n haastattelussa on Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg, joka kirjoitti paljon julkisuutta saaneen selvityksen Suomen talouden tilasta. Miten Borg näkee Suomen taloudellisen tilanteen tällä hetkellä? - Puoluepäivä: keskustan vaalitentti - Puoluepäivät jatkuvat ja vuorossa on keskusta. Tenttiin saapuu varapuheenjohtaja Annika Saarikko.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Juha Hietanen. - Puoluepäivä: kokoomuksen vaalitentti - Vaalitentissä kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo. Häneltä kysytään mm., millaisia muutoksia kokoomus haluaa työelämään. - Ennakkoäänestys alkoi - Ennakkoäänestyspaikalla Keravan kaupunginkirjastossa toimittaja Maija Mokkila tapaa mm. vaalitoimitsija Anja Salmen. - Politiikka ja valokuva - Mikä tekee valokuvasta poliittisen? Entä millainen on kuva politiikasta, jonka saamme valokuvien kautta? Asiaa pohtimassa aamu-tv:ssä ovat Aalto-yliopiston tutkija Hanna Weselius ja Helsingin Sanomien valokuvaaja Juhani Niiranen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. - Vieraana UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen - Eduskuntavaalit lähestyvät ja monella on sanottava tuleville vallanpitäjille. Teollisuuden terveiset tuo metsäjätti UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen. - Jälkipörssi - Elena Gorschkow-Salonranta, Piia-Noora Kauppi ja Arno Ahosniemi pohtivat mm. Kreikan yhä kiristyvää velkatilannetta. - Puhelu Nairobiin - aiheena kenialaisen yliopiston verinen isku - Kenialaiseen yliopistoon tehtiin viime viikolla verinen isku, jossa kuoli lähes 150 ihmistä. Somalialainen terroristijärjestö al-Shabaab ilmoitti tehneensä iskun, ja Kenian ilmavoimat on sen jälkeen pommittanut al-Shabaabin leirejä Somaliassa. Otimme yhteyttä Kenian pääkaupunkiin Nairobiin ja siellä Kirkon ulkomaanavun viestintäasiantuntija Hilkka Hyrkköön.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 33 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Niklas Wancke. - Näin sekoitat alkoholittoman drinkin - Terveystietoiset ihmiset haluavat maailmalla nauttia baareista, mutta eivät halua juoda alkoholia. Baarimestari Jan Lindgren kertoi, miten suosittuja alkoholittomat drinkit ovat Suomessa. - Aamu-tv:n vaalitentissä RKP:n Niklas Mannfolk - Puoluepäivän haastattelussa eduskuntavaaliehdokas ja RKP:n varapuheenjohtaja Niklas Mannfolk. - Jeesus oli aikansa punkkari - Seurakuntapastori Henrik Wikström pohti Jeesuksen ja alkukirkon roolia eräänlaisena oman aikansa punk-liikkeenä. - Puhelu - Pääsiäisenä ei paastota. Mutta mitä liharuokia suomalaiset syövät silloin? Mikko Järvinen markkinointijohtaja, HKScan Finland Oy. - Kevätseuranta - Luonto-osiossa puitiin kevään toista seurantaraporttia.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Juha Hietanen. - Vasemmistoliiton haastajina Kokoomus ja SKP - Aino-Kaisa Pekonen saa haastajikseen kokoomuksesta Marko Forssin ja SKP:stä Tiina Sandbergin. - Vanuatun unohtunut katastrofi - Toimittaja Nina Svahn on palannut avustustöistä Vanuatun saarilta, joita hirmumyrsky Pam kohteli kovin kaltoin kolmisen viikkoa sitten. Tyynenmeren saarivaltion tila on lohduton. - Aamutohtori: neurologisen potilaan käytösoireet - Muistisairaudet piinaavat yhä useampia suomalaisia ja heidän perheenjäseniään. Aamutohtori Mikael Ojala kertoo, millaiset oireet voivat paljastaa, että lähiomainen olisi syytä viedä tutkimuksiin.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. - Mitä Saksan liittokanslerin vierailusta jäi käteen? - Maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi arvioidun Angelan Merkelin Suomen-vierailun antia arvioivat tutkija Tuomas Iso-Markku Ulkopoliittisesta instituutista ja Saksan-kirjeenvaihtajanakin työskennellyt Ylen ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti. - Filosofi Frank Martela ja sisäisen motivaation löytäminen - Filosofi Frank Martela pohtii aamu-tv:ssä Sanna Ukkolan kanssa, mikä tekee elämästämme hyvän ja merkityksellisen. Entä miten löytää sisäinen motivaatio? Martela kertoo myös, mitä tarkoittaa termi "valonööri". - tubettaminen eli videoiden julkaisu YouTubessa - tv:n tulevaisuus? - Ylen uusi julkaisupäällikkö Risto Kuulasmaa kertoo, millaisia suunnitelmia on Ylen ja tubettajien yhteistyöhön. Aamu-tv:n studioon saapui kaksi suosittua tubettajaa, Veronica Verho ja Ville Kankare. Tubettajat julkaisevat you tube-videopalveluun videoita, jotka saattavat olla hyvin henkilökohtaisiakin. Sanna Ukkolan haastattleussa Veronica ja Ville kertovat, millaista tubettaminen on ja millaista taloudellista hyötyä siitä voi saada. - Mitä nisäkäslajeja uhkaa sukupuutto? - Norsukanta on pienentynyt jo pitkään. Mutta mitkä muut nisäkäslajit ovat uhattuina? Tästä on keskustelemassa aamu-tv:ssä luonnontieteellisen keskusmuseon johtaja Leif Schulman.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (5071) fi:Program:rss

  Jaakko Saariluoma ja stand-up -komiikka

  Stand up -komiikka elää nousukautta ja suomalaiset koomikot vetävät täysiä saleja eri puolilla maata. Koomikko, näyttelijä Jaakko Saariluoma kertoo näin vaalien jälkeen mm., mitä huvittavia piirteitä löytyy politiikasta.

  • Kesto: 10 min

  Vaalitulos ja ympäristö

  Ylen vaalikonevastausten perusteella uusista kansanedustajista hieman yli puolet pitää teollisuuden etuja ilmastonmuutoksen hillitsemistä tärkeämpänä. Millaista ympäristöpolitiikkaa uudelta eduskunnalta on syytä odottaa, siitä keskustelemassa aamu-tv:ssä ovat johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuudesta ja puheenjohtaja Risto Sulkava Luonnonsuojeluliitosta.

  • Kesto: 15 min

  Sote kuntoon!

  Yksityisiä terveysyrityksiä on pidetty terveydenhuoltojärjestelmän häiriköinä, kun ne ottavat hoitaakseen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluja. Mitä mieltä pahiksen roolistaan on Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén? Entä mitä sote-järjestelmälle pitäisi tehdä professori Heikki Hiilamon mielestä?

  • Kesto: 13 min

  Miten vaalitulos kertoo arvoistamme?

  Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa arvioi aamu-tv:ssä eduskuntavaalien tulosta. Mitä se kertoo suomalaisten arvoista?

  • Kesto: 10 min

  SAK ja EK yhteiskuntasopimuksesta

  Vaalivoittaja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sai tehtäväkseen aloittaa hallitustunnustelut. Hallitusneuvottelujen ohella hän haluaa sopia työmarkkinajärjestöjen kanssa yhteiskuntasopimuksesta. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies palkansaajien SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertovat aamu-tv:ssä, mitä he ajattelevat yhteiskuntasopimuksesta.

  • Kesto: 6 min

  Uusia kansanedustajia vieraina

  Aamu-tv:ssä tavattiin eduskuntaan paluun tehnyt, entinen pääministeri, keskustan Matti Vanhanen sekä kokoomuksen ääniharavaksi nappaama Juhana Vartiainen.

  • Kesto: 11 min

  Vaaliviisaat

  Ylen vaaliviisaat Jussi Lähde, Petri Parvinen, Katleena Kortesuo keskustelivat vaalituloksesta ja sen vaikutuksista eri kanteilta Suomen tulevaisuuteen.

  • Kesto: 14 min

  Uusia kansanedustajia vieraina

  Eduskuntaan valitut RKP:n Eva Biaudet, SDP:n Timo Harakka sekä Perussuomalaisten Simon Elo saapuivat aamu-tv:n vieraiksi heti valintansa jälkeen.

  • Kesto: 13 min

  Millaista hallitusta vaalitulos ennakoi?

  Ylen vaaliasiantuntija Sami Borg sekä Ylen politiikan toimituksen erikoistoimittaja Riikka Uosukainen pohtivat hallituskuvioita ja hallituksen muodotamista vaalituloksen pohjalta.

  • Kesto: 10 min

  Puoluesihteereiden tunnelmat vaalien jälkeen

  Neljän suurimman puolueen puoluesihteerit kertovat vaalien jälkeisistä tunnelmistaan yhden vähännukutun yön jälkeen, ja pohtivat puolueiden yhteistyötä jatkossa.

  • Kesto: 16 min

  Onko osakkeiden arvostus jo liian korkealla?

  Helsingin pörssi on viime kuukausina kivunnut kovaa vauhtia ylöspäin, mutta mitä korkeasta osakkeiden arvostuksesta pitäisi olla mieltä? Osakesijoittamisesta puhumassa ovat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja sijoitusneuvontaan keskittyneen MarketNozen osakas ja tutkimusjohtaja Roger Wessman.

  • Kesto: 11 min

  Mitä vaalikampanjoinnista on jäänyt mieleen?

  Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina, mitä kampanjoista on jäänyt mieleen ja millaiset odotukset ovat? Vieraina Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen.

  • Kesto: 13 min

  Sähköpyöräilyä halutaan vauhdittaa Suomessa

  Liikennevirasto ja Trafi ovat vähän aikaa sitten julkaisseet 20-kohtaisen ohjelman vauhdittaakseen sähköpyörän yleistymistä Suomessa. Miksi se on tärkeää, ja millainen apu sähköpyörä arjessa on? Tästä kertomassa Kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen Liikennevirastosta ja innokas sähköpyöräilijä, toimittaja Teppo Moisio.

  • Kesto: 7 min

  Venäjän tullin toimintatavat hämmentävät

  Tullin entinen pääjohtaja Tapani Erling on kirjoittanut tietokirjan Tullin roolista yhteiskunnassa. Kirjassa kuvataan ensimmäistä kertaa Venäjän tullin toimintapoja, jotka ovat länsimaisen näkemyksen mukaan kyseenalaisia.

  • Kesto: 9 min

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  75/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  76/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  77/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  16/3057 Ylen aamu-tv: 25.04.2015 53 min
  78/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  79/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  80/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  81/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  17/3057 Ylen aamu-tv: 02.05.2015 53 min
  82/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  83/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  84/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  85/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  86/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  18/3057 Ylen aamu-tv: 09.05.2015 53 min
  87/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä