Areena
 • TV
 • Radio
 • Vieraana Angry Birdsejä johtava Mikael Hed

  • Kesto: 11 min

  Angry Birdsin kehittäneen Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed kertoo, mitä yhtiö aikoo seuraavaksi. Uusi peli on jo hyvää vauhtia syntymässä ja pörssiinkin olisi tarkoitus mennä.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 440 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (539) fi:Program:rss

  20.12.2014

  9.06 Kuuban ja USA:n uusi alku 9.18 Viikonlopun ja joulun sää 9.26 Thaimaa ja Aceh 10 vuotta tsunamin jälkeen 9.38 Voita & Sokeria: Olli-Pekka Karjalaisen olutpotut 9.43 Joulu on kuvittajan kultakaivos. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Anu Vilkman. - Venäjän tilanne - miten tähän on tultu? - Kuluneen vuoden aikana on paljon ehtinyt tapahtua Venäjän ympärillä. Nyt on viime aikoina puhuttu Venäjän talouden vaikeuksista, mutta lähtölaukaus tuli jo Ukrainan vallankumouksesta. Miten tähän piseteeseen päädyttiin ja miten tästä eteenpäin? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat vanhempi tutkija Katri Pynnöniemi Ulkopoliittisesta instituutista, yliopistonlehtori Arto Luukkanen Helsingin yliopistosta ja toimittaja Polina Kopylova. - Hyvä Joulumieli - yksinhuoltajaisän arki - Hyvä joulumieli -keräykseen voi osallistua vielä jouluaattoon asti. 70 euron lahjakortteja on jaettu runsaasti, ja yksi lahjakortin saajista on Aamu-tv:ssä vierailleen parikkalalainen Allan Saarinen. - Jälkiviisaat - Jälkiviisaat viisastelivat koko vuoden asioista. Millainen oli uutisvuosi Jan Erolan, Kalle Isokallion, Kreeta Karvalana ja Maria Petterssonin mielestä?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Sari Huovinen. - Näin lajittelet joulun jätteet - Joulun jälkeen koti voi olla täynnä lahjapaperikasoja, kinkun rasvaa sekä rikki menneitä valosarjoja. Samaan aikaan esimerkiksi taloyhtiöiden roskikset saattavat olla pullollaan tavaraa. Minne erilaiset joulun aikana syntyvät jätteet kuuluu toimittaa ja voiko kierrättämällä helpottaa jäteastioiden täyttymistä. Haastattelussa Sari Kemppainen Helsingin seudun ympäristöpalveluista. - EU-kokous käsittelee kasvupakettia - Kaksipäiväisessä EU:n huippukokouksessa käsitellään muun muassa komission investointipakettia. Lisäksi luvassa on talouslinjauksia keskelle Euroopan heikkoa taloustilannetta ja ruplan syöksykierrettä. Kokouksen asialistasta keskustelivat EU-tutkimusohjelman johtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista sekä Yle Uutisten EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen. - Kiitollisuuden kokeminen lisää hyvinvointia - Kiitollisuuden tunne syntyy usein siitä, kun joku auttaa tai antaa meille jotakin. Tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että ihmisten kannattaa kokea kiitollisuutta, sillä tunteella on laajempia positiivisia vaikutuksia ihmiseen. Kiitollisuudesta puhuivat psykoterapeutti Anneli Litovaara sekä tutkija Susanna Lundell. - Golf-tähti Mikko Ilonen

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Sotakorvauksien merkitys Suomelle - Tänään tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomi allekirjoitti sopimuksen sotakorvauksista Neuvostoliiton kanssa. Professorit Henrik Meinander ja Pekka Sutela kertovat, minkälaisen taakan suomalaiset joutuivat kantamaan. - Joululehdissä on jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain kierrätettyä - Himmeli on tänä jouluna taas muodikas. Siitä ja joulun muista trendeistä kertovat joululehtien päätoimittajat Leeni Peltonen, Minna McGill ja Anneli Myller. - Aamutohtori - Erikoishammaslääkäri Susanna Paju kertoo ruokailutapojen vaikutuksista suun terveyteen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Keitä ovat leipäjonojen asiakkaat? - Ruoka-apua saa viikoittain noin 20 000 ihmistä. Jopa puolet elää alle 100 eurolla kuussa. Aamu-tv:ssä keskusteltiin siitä, kuka käy leipäjonossa - ja mistä syistä siellä käydään. Keskustelijoina olivat tutkija Maria Ohisalo ja Laupeudentyö ry:n toiminnanjohtaja Heikki Hursti. - Palvelualojen maailmanliiton uusi puheenjohtaja Ann Selin - Palvelualoja edustavien ammattiliittojen kansainvälinen kattojärjestö UNI Global Union on saanut uuden puheenjohtajan Suomesta. Hän on Aamu-tv:ssä vieraillut Ann Selin. UNI:n puheenjohtajana Selin ajaa yli 20 miljoonan palvelualojen työntekijän etuja. Missä maissa palvelualoilla on eniten korjaamisen tarpeita? - Saavatko syömishäiriöiset riittävästi apua? - Syömishäiriöiden hoitosuositukset uudistuvat. Aamu-tv:ssä syömishäiriöistä ja niiden hoidosta keskustelivat psykiatrian erikoislääkäri Jaana Suokas ja syömishäiriön läpikäynyt Iris Toivonen. - Millaisia ovat eettiset joululahjat? - Joululahjojen hankinta voi aiheuttaa monille päänvaivaa. Jo ylipäätään siinä riittää purtavaa, että mitä kenellekin hankkii. Entä eettinen puoli? Millaisia ovat eettisen kuluttajan lahjat? Aamu-tv pohti asiaa Kuluttajaliiton pääsihteerin Juha Beurlingin kanssa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anu Vilkman ja Nicholas Wancke. - Sotilastoimet Itämeren alueella - Venäjän sotilaskoneiden toiminta Itämeren yllä on herättänyt huolta siviililentojen turvallisuudesta. Maanpuolustuskorkeakoulun ilmasotaopin pääopettaja, everstiluutnantti Pasi Tammi arvioi Itämeren alueella tapahtuvaa sotilaslentotoimintaa ja sen mahdollista uhkaa siviili-ilmailulle. - Lässähtikö Lima? - Perun ilmastokokouksen tulos - Perun kokoukselta odotettiin paljon. Mutta mitä yliajalle venyneistä neuvotteluista lopulta jäi käteen, siitä puhuivat EK:n johtava asiantuntija Mikael Ohlström, Suomen Luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Jouni Nissinen sekä Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen. - Työpaikan myllerryksissä pitäisi antaa tunteille tilaa - Työpaikan myllerryksissä ja varsinkin yt-neuvotteluissa tunteet nousevat usein pintaan. Mutta onko niille tilaa ja miten tunteita pitäisi käsitellä työpaikalla? Keskustelemassa esimiesvalmentaja Helka Pirinen. - Millä kaikella lapsi voi leikkiä? - Moni koti on pullollaan kaupasta ostettuja leluja. Mutta tarvitaanko erillisiä leluja vai onko koti itsessään jo riittävä leikkialue? Keskustelemassa taiteilija Meiju Niskala ja Pikku Kakkosesta tuttu Kaisa Järnefelt. - Mitä kuuluu Ranuan jääkarhunpennuille? - Ranuan eläinpuistoon syntyi vajaa kaksi viikkoa sitten kaksi jääkarhunpentua. Eläintarhoissa olevat jääkarhut lisääntyvät varsin harvoin. Intendetti Mari Heikkilä kertoi mitä pennuille kuuluu ja miten paljon ne ovat jo kasvaneet.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  13.12.2014

  9.07 Sote-ratkaisun voittajat ja häviäjät 9.18 Viikonlopun sää 9.26 Mitä kuuluu Joulupukin pajaan? 9.29 Talvisota: Tolvajärven taistelu 9.39 Voita&Sokeria Kania kahdella tapaa 9.45 Kolme viikkoa yksin veneessä Atlantilla

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Annika Damström ja Mikko Haapala. - Kuinka palanneet islamistitaistelijat kotoutetaan? - Muutama suomalainen islamistitaistelija on palannut taistelukentiltä takaisin pohjolaan. Ylikomisario Jari Taponen kertoo, kuinka heitä yritetään kotouttaa täkäläisen yhteiskunnan jäseniksi. - Digiaika saapuu lukioihin - hitaasti - Vuonna 2016 ylioppilaskirjoitus suoritetaan ensimmäisen kerran osittain sähköisesti. Digiaika tekee jo tuloaan lukioihin ja on menestyksekkään suomalaisen koulun seuraava haaste. - Jälkiviisaat - Kreeta Karvala, Jan Erola ja Kalle Isokallio puivat mm. viikon aikana esitettyjä ratkaisuja Suomen talouden pelastamiseksi.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Verot alas! - Siis keneltä ja miksi? - Nordean pääekonoministi Aki Kangasharju, SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ja yrittäjä Jari Sarasvuo panevat Suomen verotuksen uuteen asentoon. Tai ainakin selventävät, mikä heidän mielestään sopiva verotaso ja -muoto taantumassa tarpovalle maalle olisi. - Suurlähettiläs Valtasaari: Nyt on käynnissä uusi, erilainen kylmä sota - Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki ja suurlähettiläs Jukka Valtasaari arvioivat, onko kylmä sota tehnyt paluun ja mitä ilmapiirin kiristymisestä seuraa. - Jippu: Minulla on aina joulu, joulutunnelmaan pääsee vaikka juhannuksena - Uuden joululevyn tehnyt Jippu, musiikin monitoimija Pekka Simojoki ja Jouluradion musiikkipäällikkö Olli Aimola etsivät selitystä joululaulujen suosioon. Joulumusiikki lumoaa suomalaiset joka vuosi uudelleen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Anu Vilkman. - Hyvä joulumieli -keräyksen puhelinpalvelussa kuuluu ihmisten hätä - Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaanpiiri on avannut Hyvä Joulumieli -keräykseen liittyen puhelinpalvelun, johon joulunvietostaan huolissaan olevat perheet voivat soittaa. Ohjelmapäällikkö Heidi Juslin-Sandin kertoi, millaisia huolia ihmisillä on. - Pitääkö muuttoliikettä säädellä politiikalla? - Yhtä kauan kuin suomalaiset ovat pyrkineet asumaan kaupunkeihin ovat poliittiset päättäjät yrittäneet hillitä kaupungistumista erilaisin keinoin. Tästä huolimatta muuttoliike esimerkiksi pääkaupunkiseudulle on vain kiihtynyt. Keskustelemassa kansanedustajat Seppo Kääriäinen (kesk.), Janne Sankelo (kok.) ja Tytti Tuppurainen (sd.) - Lastenkirjallisuuden trendit - Kirjastonhoitaja Eija Karppi, lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi sekä tietokirjailija Kari Vaijärvi puhuivat lapsille tarjolla olevasta kirjallisuudesta - onko se hyvää ja lukevatko lapset riittävästi?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Mikko Haapanen. - Pitäisikö koko Suomi pitää asuttuna vai ei? - Suomalaiset muuttavat maantieteellisesti yhä pienemmälle alueelle. Muuttokilpailuissa vahvoilla ovat kaupungit, joissa on yliopisto tai korkeakoulu. Koko maan elinvoimaisena pitäminen on vuosi vuodelta vaikeampaa. Onko koko Suomen pitäminen asuttuna ylipäätään järkevää politiikka - tai edes mahdollista? Asiaa aamu-tv:ssä puitiin Kuntien takauskeskuksen toimitusjohtajan Heikki Niemeläisen kanssa - Työmarkkinajärjestöjen lääkkeet uuteen nousuun - Akava esitti viikonloppuna, että työntekijän voisi palkata määräaikaiseen työsuhteeseen tietyin ehdoin ilman perusteluita. Muun muassa tästä merkittävästä periaatteellisesta muutoksesta nykyjärjestelmään Aamu-tv:ssä keskustelivat Sture Fjäder Akavasta ja Antti Palola Sttk:sta. - Ydinturvallisuus konfliktien keskellä - Ukrainalla ja ydinvoimalla voi joidenkin mielestä olla pahalta kalskahtava kaiku - Tshernobylin onnettomuuden seurauksena. Nyt maassa soditaan ja käytössä on yhä neljä voimalaa. Miten ydinturvallisuus voidaan varmistaa konfliktien keskellä, Ukrainassa ja muualla? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskusteltiin Säteilyturvakeskuksen johtajan Lasse Reimanin kanssa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko haapanen ja Sari Huovinen. - Kuinka käy joulukauppa taantumassa? - Kauppa on tuskaillut taantumassa ja verkkokaupan vyörytyksessä. Kenttäjohtaja Arttu Laine SOK:sta ja Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala kertovat tulevaisuuden näkymistä. - Aforismi - kirjallisuuden kuningaslaji - Mikä tekee aforismista aforismin, mikä ei ole aforismi? Aforismien olemusta jäljitämme kahden kirjailijan, Tiina Lehikoisen ja Marko Laihisen, kanssa. - Vieraina sankarikoirat Ransu ja Rölli - Eilen Helsingissä palkittiin 18 sankarikoiraa. Niiden joukossa olivat Ransu ja Rölli, joiden omistaja Ilona Nikanto-Tarkkala kertoo koirien hoksottimista ja schapendoes-rodusta. - Jälkihiki - Urheilun viikkokeskustelun hyökkäyskolmikkona tällä kertaa Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bubi Wallenius.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anu Vilkman ja Nicklas Wancke. - Näin liputat oikein - Suomen lippu kuuluu itsenäisyyspäivään. Liputukseen kuuluvista tarkoista ohjeista kertoi Pekka Sinisalo Suomalaisuuden liitosta. - Itsenäisyyspäivä - sotamuistoja vai bileet? - Ovatko suomalaisten itsenäisyyspäivän perinteet oikeanlaisia ja tilanteeseen sopivia vai liian hartaita ja sotamuistoihin keskittyviä? Juhlamietteitään jakoivat historiantutkija Jenni Kirves, toimittaja Roman Schatz ja tapahtumajärjestäjä Timo Santala. - Jälkiviisaat - Ruotsin ennenaikaiset vaalit, Fortum ja Fennovoima sekä kirkosta eroaminen puhuttivat Kreeta Karvalaa, Kalle Isokalliota ja Jan Erolaa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 40 min

  Näin liputat oikein

  Suomen lippu kuuluu itsenäisyyspäivään. Liputukseen kuuluvista tarkoista ohjeista kertoi Pekka Sinisalo Suomalaisuuden liitosta.

  • Kesto: 7 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Miten köyhyys vaikuttaa lapsiperheiden arkeen? Suomessa elää sata tuhatta lasta pienituloisessa perheessä. Aamu-tv:ssä keskusteltiin siitä, millaista on olla lapsi tai nuori kun kaikesta on puutetta. Ruotsin hallituskriisi Ruotsissa valmistellaan todella harvinaisia ennenaikaisia vaaleja. Millaisia mahdollisuuksia on löytää uudessa äänestyksessä toimivampaa hallituspohjaa, muun muassa sitä Aamu-tv:ssä arvioivat tutkijatohtori Johan Strang Helsingin yliopiston Pohjoismaiden tutkimuskeskuksesta ja pääkirjoitustoimittaja Yrsa Grüne Hufvudstadsbladetista. Naiset työelämässä taantuman aikaan Suomen talous on kolmatta vuotta taantumassa. Aamu-tv:ssä vierailleet Emilia Kullas ja Ninni Myllyoja ovat miettineet Suomen talouden kestävyysvajeen ja taantuman vaikutusta nimenomaan naisiin. Heidän mielestään huono taloustilanne tuntuu erityisesti naisten selkänahassa. Aamun kirja Antti Holman Järjestäjästä keskustelemassa Nadja Novak ja Seppo Puttonen

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Eduskunnan kuuma Fennovoima-päätös - Fennovoima-keskustelu sai uusia kierroksia eilen, kun Fortum yllätti haluamalla mukaan hankkeeseen. Keskustelu Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta käynnistyy tänään eduskunnassa, ja kansanedustajat Mauri Pekkarinen ja Oras Tynkkynen ottavat siihen varaslähdön aamu-tv:n studiossa. - Tuntemattoman sotilaan sanonnat elävät - Tuntematon sotilas täyttää 60 vuotta - ja teoksen kieli elää sitaateissa. Klassikon kieltä puntaroivat tietokirjailija Pasi Heikura ja professori Yrjö Varpio. - Aamutohtori - Aamutohtorina neurologi Mikael Ojala ja aiheena väsymys neurologisen sairauden oireena.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4709) fi:Program:rss

  Hyvä Joulumieli - yksinhuoltajaisän arki

  Hyvä joulumieli -keräykseen voi osallistua vielä jouluaattoon asti. 70 euron lahjakortteja on jaettu runsaasti, ja yksi lahjakortin saajista on Aamu-tv:ssä vieraillut parikkalalainen Allan Saarinen.

  • Kesto: 9 min

  Venäjän tilanne - miten tähän on tultu?

  Kuluneen vuoden aikana on paljon ehtinyt tapahtua Venäjän ympärillä. Nyt on viime aikoina puhuttu Venäjän talouden vaikeuksista, mutta lähtölaukaus tuli jo Ukrainan vallankumouksesta. Miten tähän piseteeseen päädyttiin ja miten tästä eteenpäin? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat vanhempi tutkija Katri Pynnöniemi Ulkopoliittisesta instituutista, yliopistonlehtori Arto Luukkanen Helsingin yliopistosta ja toimittaja Polina Kopylova.

  • Kesto: 14 min

  Vinkit joulukuusen hankintaan ja hoitoon

  Aamu-tv:ssä vinkkejä joulukusen hankintaan ja hoitoon antoi maa- ja metsätaloustieteiden tohtori Heikki Nuorteva. Missä vaiheessa kuusi kannattaa kaataa. Entä millainen elinkaari kuusella on, siitä hetkestä kun se katkaistaan.

  • Kesto: 9 min

  Onko suomalaisten liikennekäyttäytyminen muuttunut?

  Parin viime viikon aikana uutisista on saanut lukea poikkeuksellisen synkkiä liikenneuutisia. Useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut kolareissa, myös lapsia. Pahinta on, että osa onnettomuuksista on käynyt suojateillä. Johtuvatko onnettomuudet suomalaisten ajotaidoista, jalankulkijoiden toiminnasta vai pimeästä vuodenajasta? Sitä Aamu-tv:ssä arvioi Jussi Pohjonen Liikenteen turvallisuusvirastosta.

  • Kesto: 8 min

  Golf-tähti Mikko Ilonen

  Viime kausi oli suomalaiselle kaikkien aikojen paras. Kysyimme Iloselta menestyksen syitä sekä sitä, mitä hän pitää tärkeimpänä saavutuksenaan.

  • Kesto: 9 min

  Yhdysvallat ja Kuuba - vihanpidosta liennytykseen

  Mistä Kuuban kauppasaarto alkoi, miksi se on kestänyt vuosikymmenten ajan ja miksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama haluaa muuttaa maansa Kuuba-politiikkaa juuri nyt? Muun muassa näitä kysymyksiä pohti Yle Uutisten erikoistoimittaja Reijo Lindroos.

  • Kesto: 8 min

  Yhdysvaltain suhteiden paraneminen yllätti kuubalaiset

  Yhdysvallat ilmoitti keskiviikkona aloittavansa suhteidensa normalisoimisen Kuuban kanssa. Kuubassa yli 20 vuotta asunut suomalainen muusikko Peter Loman arvioi kuubalaisten olevan nyt helpottuneita ja iloisia.

  • Kesto: 3 min

  Kiitollisuuden kokeminen lisää hyvinvointia

  Kiitollisuuden tunne syntyy usein siitä, kun joku auttaa tai antaa meille jotakin. Tutkimusten valossa vaikuttaa siltä, että ihmisten kannattaa kokea kiitollisuutta, sillä tunteella on laajempia positiivisia vaikutuksia ihmiseen. Kiitollisuudesta puhuivat psykoterapeutti Anneli Litovaara sekä tutkija Susanna Lundell.

  • Kesto: 9 min

  EU-kokous käsittelee kasvupakettia

  Kaksipäiväisessä EU:n huippukokouksessa käsitellään muun muassa komission investointipakettia. Lisäksi luvassa on talouslinjauksia keskelle Euroopan heikkoa taloustilannetta ja ruplan syöksykierrettä. Kokouksen asialistasta keskustelivat EU-tutkimusohjelman johtaja Juha Jokela Ulkopoliittisesta instituutista sekä Yle Uutisten EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen.

  • Kesto: 11 min

  Näin lajittelet joulun jätteet

  Joulun jälkeen koti voi olla täynnä lahjapaperikasoja, kinkun rasvaa sekä rikki menneitä valosarjoja. Samaan aikaan esimerkiksi taloyhtiöiden roskikset saattavat olla pullollaan tavaraa. Minne erilaiset joulun aikana syntyvät jätteet kuuluu toimittaa ja voiko kierrättämällä helpottaa jäteastioiden täyttymistä. Haastattelussa Sari Kemppainen Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

  • Kesto: 7 min

  RAY jakaa rahaa uusin perustein

  Raha-automaattiyhdistys kertoo tänään ehdotuksensa järjestöistä, jotka saavat ensi vuonna tukea toimintaansa. RAY jakaa ensi vuonna hieman enemmän rahaa kuin tänä vuonna, mutta jakoperusteita on kiristetty ja avustusten painopisteeksi on määritelty kriisityö ja ennalta ehkäisevä työ. Keskustelemassa RAY:n valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen sekä johtaja Outi Ruishalme Suomen mielenterveysseurasta.

  • Kesto: 10 min

  Sotakorvauksien merkitys Suomelle

  Tänään tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Suomi allekirjoitti sopimuksen sotakorvauksista Neuvostoliiton kanssa. Professorit Henrik Meinander ja Pekka Sutela kertovat, minkälaisen taakan suomalaiset joutuivat kantamaan.

  • Kesto: 11 min

  ISAF-operaatio päättyy - miten käy Afganistanille?

  Kansainvälinen ISAF-operaatio päättyy Afganistanissa vuodenvaihteessa ja järjestys siirtyy maan omien turvallisuujoukkojen vastuulle. Talibanit ovat jo nyt vallanneet osia maasta - myös suomalaisten valvonnassa olleelta alueelta.

  • Kesto: 11 min

  Onko kynttilöiden polttaminen epäterveellistä?

  Jouluna kynttilöitä poltetaan joka torpassa. Palaessa kynttilästä lähtee pienhiukkasia, jotka saattavat olla haitallisia varsinkin hengityselinsairauksista kärsiville.

  • Kesto: 5 min

  Aurinkoenergia on tulevaisuutta myös Suomessa

  Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on käynnissä FinSolar-hanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa Suomen aurinkoenergiamarkkinoita. Projektin vetäjä Raimo Lovio kertoo, miten kannattava energialähde aurinkoenergia Suomelle olisi.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  245/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  246/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  1/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  2/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  3/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  4/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  1/3057 Ylen aamu-tv: 10.01.2015 53 min
  5/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  6/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  7/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  8/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  9/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  2/3057 Ylen aamu-tv: 17.01.2015 53 min
  10/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  11/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  12/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä