Areena
 • TV
 • Radio
 • Vieraana Angry Birdsejä johtava Mikael Hed

  • Kesto: 11 min

  Angry Birdsin kehittäneen Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed kertoo, mitä yhtiö aikoo seuraavaksi. Uusi peli on jo hyvää vauhtia syntymässä ja pörssiinkin olisi tarkoitus mennä.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 437 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (589) fi:Program:rss

  30.08.2014

  9.06 Ukrainan tilanne 9.19 Koripallonja lentopallon MM-kisat alkavat 9.25 Viikonlopun sää 9.31 Temppuja potkulaudalla 9.42 We Agree To Disagree -konsertti soi rauhan puolesta 9.52 Voita & Sokeria. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  uontajina Sari Huovinen ja Anna Lehmusvesi Miten budjetti tuntuu sinun kukkarossasi? Hallituksen ensi vuoden budjetti valmistui eilen. Miten meidän tavallisten suomalaisten elämä budjetin takia muuttuu? Tähän koettavat vastata Anu Raijas Kilpailu- ja kuluttajavirastosta ja Teemu Lehtinen Veronmaksajain Keskusliitosta. Ilmakitara soi Oulun Rotuaarilla Oulussa kisataan jälleen ilmakitaran MM-tittelistä. Toimittaja Päivi Annala raportoi aamuiselta Rotuaarilta seuranaan tapahtuman voimamies Jukka Takalo ja viimeisin suomalainen ilmakitaran maailmanmestari Markus Vainionpää. Jälkiviisaat Laura Rädyn kujanjuoksu, persu-sanan paluu ja Cheekin stadion-konsertit - siinä aiheita jälkiviisasteluun. Lauteilla Kreeta Karvala, Joonas Nordman ja Maria Pettersson.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Marja Sannikka & Mikko Haapanen Jääsankohaaste ALS-taudin asialla Viime päivinä suomalaisetkin ovat innostuneet Yhdysvalloista alkunsa saaneesta tempauksesta, jossa ihmiset kaatavat sangollisen jäävettä päälleen, kuvaavat koko touhun ja pyrkivät lisäämään tietoutta lihaksia rapauttavast ALS-taudista. Mikä tauti ALS on ja voiko tempauksesta olla apua? Mitä uusi Nato-yhteistyö merkitsee? Suomi ja Ruotsi ovat allekirjoittamassa puolustusliitto Naton kanssa isäntämaatukipöytäkirjan. Se sallisi Nato-joukkojen liikkumisen maassa kriisitilanteissa, jos isäntämaa niin haluaa. Kansanedustajat Jussi Niinistö ja Pertti Salolainen kertovat, mitä tämä yhteistyö merkitsee Näin varustaudut märkiin keleihin Kuuma, kuiva kesä loppui kuin seinään ja märkä syksy alkoi. Suomen ladun liikuntakoordinaattori ja retkeilyvastaava Juhani Metsäpelto kertoo, miten märästä otetaan niskalenkki. Vieraana muusikko ja teatterinjohtaja Roope Salminen Roope Salminen on nuori mies, joka ehtii paljon. Hän on muusikko, näyttelijä ja teatterinjohtaja. Reijo Salmisen pojanpoika ja Eppu Salmisen poika kertoo, mistä energiaa riittää.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko Haapanen ja Marja Sannikka. - Putin ja Poroshenko kättelivät - teatteria vai aito pyrkimys sopuun? - Hannu Himanen, Suomen Moskovan-suurlähettiläs ja Arja Makkonen, Suomen Ukrainan-suurlähettiläs arvioivat, oliko Venäjän ja Ukrainan presidenttien kohtaamisella Valko-Venäjällä oikeasti merkitystä Ukrainan kriisin ratkaisemiksi. - Poliittisen huumorin rajat - Yle Leaksin uudet humoristit Jukka Lindström ja Heli Sutela pohtivat missä menee asiallisen huumorin ja mauttomuuden raja, voiko julkisuudessa pyörivistä poliitikoista vääntää vitsejä ilman sääliä. - Aamutohtori: Ampiais- ja mehiläisallergia - Lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela antaa neuvoja ampiais- ja mehiläisallergian hoitoon. - Sää - Meteorolgi Toni Hellinen kertoo sateen mittaamistavoista.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Teresa Meriläinen. - EU sivuraiteella Ukrainan kriisissä? - Putin ja Poroshenko tapaavat viimein Euraasian tulliliiton kokouksessa Minskissä mutta konflikti itä-ukrainassa ei näytä laantumisen merkkejä - päinvastoin. Mitä tekee EU - sitä on haukuttu viime aikoona, onko ollut aihetta? Tähän vastaa EU-suurlähettiläs Pilvi-Sisko Vierros. - Oskari Mörö juoksi suomalaisten sydämiin - Aitajuoksija Oskari Mörö vastasi suurimmasta suomalaisyllätyksestä yleisurheilun EM-kisoissa, hän juoksi välierissä Suomen ennätyksen, mutta mikä meni finaalissa pieleen? - Jälkipörssi - Hanna Säntin jututettavana Pasi Holm, Leena Mörttinen ja Elina Yrjölä aiheena mm. Laura Räty-kohu.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina: Sari Huovinen ja Anna Lehmusvesi. - Venäjä kääntää katseensa Kiinaan - Venäjän ja Kiinan suhteet ovat lähentyneet Ukrainan kriisin ja Venäjälle asetettujen pakotteiden myötä. Maat sopivat jo keväällä maakaasun toimittamisesti Kiinaan. Uutta asetelmaa kommentoi Suomen Pekingin-suurlähettiläs Jari Gustafsson. - Mehua omenoista ja päärynöistä - Kesä on edennyt syksyn korville ja se merkitsee kiireisiä aikoja tuoremehujen tekijöille. Miten oman pihan omenista ja päärynöistä saa kotikonstein mehua - siitä kertoo omenanviljelijä Paula Achren. - Susijengin taustajoukot - Suomen koripallomaajoukkueella on "amerikkalaisvahvistus" myös kentän laidalla. Marko Yrjövuori on NBA-joukkue Los Angeles Lakersin fysioterapeutti eli vastuussa mm. supertähti Kobe Bryantin kunnosta. Lähiviikot hän pitää MM-kisoihin lähtevän susijengin pelaajat iskussa. - Sami Yaffa maailmalla musiikin perässä - Sami Yaffa tunnetaan Hanoi Rocksin ja New York Dollsin kitaristina. Koko muusikonuransa hän on ollut kiinnostunut maailmanmusiikista, ja nyt tuo innostus on tallennettu tv-sarjaksi. Sami Yaffa kertoo, minne kaikkialle Sound Tracker katsojansa vie.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Marja Sannikka. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Venäjä-pakotteilla ei ole dramaattista vaikutusta Suomen talouteen - näin arvioi budjettiriiheen valmistautuva valtiovarainministeri Antti Rinne. Rinne kommentoi myös pääministeri Stubbin värikästä julkikuvaa. - Niinistön-Putinin -tapaamisen jälkipyykki - Viikonlopun aikana Ukrainan kriisiin liittyen on uutisoitu toisaalta pienistä edistysaskelista diplomatian saralla, toisaalta rauhattomuus Itä-Ukrainassa jatkuu. Missä nyt oikein mennään? Tilannearvionsa antavat Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie ETYJin yleiskokouksen puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. - Jälkihiki - Eilen suomalaisjuhlaan päättyneet yleisurheilun EM-kisat hallitsivat Jälkihikeä. Muillaisen arvosanan Reetta Meriläinen, Juha Kanerva ja Bror Erik Wallenius antavat Suomen joukkueelle - entä oliko kultamitalin menettäminen kohtuullinen seuraus paidan riisumisesta?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJINA ANNA LEHMUSVESI & TERESA MERILÄINEN Koulukirjat muoveihin - näin vältät kuplat Kirjastonhoitaja Marita Nuto kertoo niksit koululaisten vanhempien jokasyksyiseen savottaan, kirjojen päällystämiseen. (SU+) Voiko Suomi välittää rauhaa Ukrainaan? Presidentti Sauli Niinistö tapaa tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Niinistö kiistää olevansa rauhanvälittäjä, mutta sitä roolia Suomelle on ehdotettu. Mitä rauhantyö konkreettisesti kentällä on - vieraana konfliktinratkaisujärjstö CMI:n toimininanjohtaja Tuija Talvitie. (SU+) Koulukiusaajat kuriin Kouluje syyslukukausi on alkanut. Monelle se on pelon paikka - koulussa odottavat kiusaajat. Psykiatri Juha Lehden mukaan kiusaajia käsitellään usein väärin, liian sopuisasti ja neuvottelevasti. (SU+) Jälkiviisaat Jan Erola, Kalle Isokallio ja Joonas Nordman viikon aiheiden parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajana Annika Damström ja Sari Huovinen Näin karkoitat kyyt Kyykäärmeitä on havaittu pihoilla loppukesästä runsaasti. Myös kyiden aiheuttamia myrkytystapauksia on tehty poikkeuksellisen paljon. Mistä tämä johtuu? Entä miten kyyn saa parhaiten häädettyä pihapiiristä? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti käärmeasiantuntija Urpo Koponen. Mahdollisten lentokieltojen seuraukset Venäjä on uhannut estää länsimaisten yhtiöiden lennot Siperian yli vastauksena länsimaiden Venäjälle asettamiin talouspakotteisiin. Aasiaan panostaminen on Finnairin strategian kulmakiviä, ja ylilentokielto olisi yhtiölle kova isku. Mutta kuinka kova? Siitä Aamu-tv:ssä keskustelivat lentoliikenteeseen erikoistunut vapaa toimittaja Jyri Raivio ja analyytikko Mikko Ervasti. Mistä yritysten nimet kertovat? Posti- ja logistiikkayhtiö Itella kertoi eilen vaihtavansa nimensä takaisin Postiksi vuodenvaihteessa. Mikä saa yritykset vaihtamaan nimiään ja kuinka tärkeitä nimet ovat yritysbrändeille? Asiaa Aamu-tv:ssä valottivat nimistöntutkija Terhi Ainiala ja ja brändiasiantuntija Marco Mäkinen. Vieraana muusikko Rane Raitsikka Pitkän linjan muusikko Rane Raitsikka soittaa nykyisin kitaraa Atomirotta-yhtyeessä. Vanhempi sukupolvi muistaa hänet punk- ja rockyhtyeistä Lama, Unicef ja Smack. Rane Raitsikka asui Yhdysvalloissa parikymmentä vuotta, kunnes palasi suomeen vuonna 2010. Aamu-tv:ssä Ranen kanssa keskusteltiin muun muassa räpistä, suomalaisen musiikkielämän muutoksista sekä jääkiekosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT ANNIKA DAMSTRÖM & SARI HUOVINEN Asiantuntija: Tällainen on presidentti Erdoganin Turkki Vasta presidentiksi valitun Recep Tayyip Erdoganin epäillään laajentavan presidentin valtaoikeuksia. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Toni Alaranta(SU+) pohti, miten käy Turkin demokratiakehityksen ja ihmisoikeustilanteen. Sisäministeri ja poliisijärjestön johtaja eri linjoilla kyläpoliiseista Sisäministeri Päivi Räsäsen(SU+) (kd.) mukaan poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta kyläpoliisien palauttamisesta kannattaa selvittää. Suomen poliisijärjestöjen liiton hallituksen puheenjohtajan Yrjö Suhosen mielestä ehdotusta ei kuitenkaan voi toteuttaa, koska resurssit eivät riitä nykyisinkään. Mitä kansainvälinen laulukilpailu vaatii laulajalta? Seitsemättä kertaa järjestettävän Mirjam Helin -laulukilpailun tänään käytävään finaaliin ei yltänyt yhtään suomalaista. Ensi kertaa kisoihin osallistunut sopraano Hannakaisa Nyrönen(SU+) kertoi, mitä kilpailu vaatii laulajalta. Kilpailua säestävä pianisti Tuula Hällström(SU+) kertoi laulajan ja pianistin yhteistyöstä. Vieraana Sharknado ja Beverly Hills 90210 -tähti Ian Ziering (EN+)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  JUONTAJAT: MARJA SANNIKKA, NINA HONKA ARKEOLOGIA Studiossa kaksi hyvin harvinaista esinettä ja vieraana arkeologi Jan Frast IRAK Irak on hyvin sekavassa tilassa, Baghdadissa taistellaan vallasta ja Pohjois-Irakissa äärijärjestö ISIS, tai nykyisin Islamilainen valtio, kylvää väkivaltaa. Vieraana professori Hannu Juusola. JÄLKIPÖRSSI Jälkipörssissä keskustelemassa Tiina Helenius, Arno Ahosniemi, Elina Yrjölä

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4332) fi:Program:rss

  Syksy tulee - miten Eino-ketun käy?

  Kesän aikana Einoksi nimetty kettu pyöri Aamutv:n kesästudion tuntumassa. Miten syksyn ja talven tullen ketuille käy - siitä kertoo ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

  • Kesto: 8 min

  Aamun TV-nytt alkaa

  Syyskuun 1. päivä merkitsee aamu-tv:lle paluuta vanhaan - ruotsinkieliset uutiset palaavat ohjelmistoon. Yle Svenskan johtaja Marit af Björkesten kertoo, miksi tällainen muutos tehtiin.

  • Kesto: 3 min

  Mitä tehdä, jos työ ei enää maistu?

  Varsinkin keski-iässä työ alkaa monella äkisti tuntua epäkiinnostavalta. Motivaatiovalmentaja Isa Merikallio-Nieminen antaa vinkit uuden kipinän löytämiseen.

  • Kesto: 6 min

  Diplomatian kuuma viikonvaihde

  EU-huippukokouksessa oli yksi puheenaihe yli muiden, Ukraina. Samaa on odotetaan tämän viikon Nato-huippukokoukselta. Kirjeenvaihtajamme Moskovassa, Brysselissä ja Washingtonissa kommentoivat kokouksia.

  • Kesto: 10 min

  Jälkiviisaat

  Laura Rädyn kujanjuoksu, persu-sanan paluu ja Cheekin stadion-konsertit - siinä aiheita jälkiviisasteluun. Lauteilla Kreeta Karvala, Joonas Nordman ja Maria Pettersson.

  • Kesto: 14 min

  Ilmakitara soi Oulun Rotuaarilla

  Oulussa kisataan jälleen ilmakitaran MM-tittelistä. Toimittaja Päivi Annala raportoi aamuiselta Rotuaarilta seuranaan tapahtuman voimamies Jukka Takalo ja viimeisin suomalainen ilmakitaran maailmanmestari Markus Vainionpää.

  • Kesto: 10 min

  Miten budjetti tuntuu sinun kukkarossasi?

  Hallituksen ensi vuoden budjetti valmistui eilen. Miten meidän tavallisten suomalaisten elämä budjetin takia muuttuu? Tähän koettavat vastata Anu Raijas Kilpailu- ja kuluttajavirastosta ja Teemu Lehtinen Veronmaksajain Keskusliitosta.

  • Kesto: 12 min

  Kylppärin purkkien ja purnukoiden säilyvyys

  Kosmetiikkaa löytyy joka kodista. Kuinka pitkään voiteet säilyvät hyvinä purkunoissa? Vieraana kosmetiikka-asiantuntija Eeva-Mari Karine Teknokemian Yhdistyksestä.

  • Kesto: 5 min

  Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne

  Hallitus sai eilen valmiiksi esityksensä ensi vuoden tulo ja menoarvioksi budjettiriihessä. Miten Antti Rinne selittää demareille tuiki tärkeästä oppivelvollisuusiän nostosta luopumisen?

  • Kesto: 11 min

  Vieraana muusikko ja teatterinjohtaja Roope Salminen

  Roope Salminen on nuori mies, joka ehtii paljon. Hän on muusikko, näyttelijä ja teatterinjohtaja. Reijo Salmisen pojanpoika ja Eppu Salmisen poika kertoo, mistä energiaa riittää.

  • Kesto: 10 min

  Jääsankohaaste ALS-taudin asialla

  Viime päivinä suomalaisetkin ovat innostuneet Yhdysvalloista alkunsa saaneesta tempauksesta, jossa ihmiset kaatavat sangollisen jäävettä päälleen, kuvaavat koko touhun ja pyrkivät lisäämään tietoutta lihaksia rapauttavast ALS-taudista. Mikä tauti ALS on ja voiko tempauksesta olla apua?

  • Kesto: 12 min

  Elämää Israelissa ja palestiinalaisalueilla

  Israelin ja palestiinalaisten konflikti äityi sodaksi tänä kesänä, jälleen kerran. Minkälaista elämää palestiinalaisalueilla ja Israelissa eletään. Siitä tietää toimittaja Tuomas Mustikainen.

  • Kesto: 12 min

  Mitä uusi Nato-yhteistyö merkitsee?

  Suomi ja Ruotsi ovat allekirjoittamassa puolustusliitto Naton kanssa isäntämaatukipöytäkirjan. Se sallisi Nato-joukkojen liikkumisen maassa kriisitilanteissa, jos isäntämaa niin haluaa. Kansanedustajat Jussi Niinistö ja Pertti Salolainen kertovat, mitä tämä yhteistyö merkitsee.

  • Kesto: 11 min

  Näin varustaudut märkiin keleihin

  Kuuma, kuiva kesä loppui kuin seinään ja märkä syksy alkoi. Suomen ladun liikuntakoordinaattori ja retkeilyvastaava Juhani Metsäpelto kertoo, miten märästä otetaan niskalenkki.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  165/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  167/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  168/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  169/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  23/2513 Ylen aamu-tv: 06.09.2014 53 min
  170/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  171/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  172/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  173/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  174/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  24/2513 Ylen aamu-tv: 13.09.2014 53 min
  175/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  176/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  177/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  178/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  179/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä