Areena
 • TV
 • Radio
 • Vieraana Angry Birdsejä johtava Mikael Hed

  • Kesto: 11 min

  Angry Birdsin kehittäneen Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed kertoo, mitä yhtiö aikoo seuraavaksi. Uusi peli on jo hyvää vauhtia syntymässä ja pörssiinkin olisi tarkoitus mennä.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 439 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (572) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Marja Sannikka ja Juha Hietanen. - Atte Kaleva: Ääriajattelu tullut Suomeen jäädäkseen - Kuinka huolissaan Suomessa pitäisi olla äärijärjestö Isisin yhteyksistä, millaisia ihmisiä järjestön toiminta houkuttaa? Haastattelussa terrorismin tutkija Atte Kaleva. - Antti Mikkola ohjasi Romeosta ja Juliasta mopoautoversion - Seinäjoen kaupunginteatterissa esitetään modernia versiota vuosisadan rakkaustarinasta. Näytelmässä näkyy myös ohjaaja Antti Mikkolan oma surutyö, hän menetti vaimonsa liikenneonnettomuuden vuoksi. - Aamutohtori: Selkävaivat - Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kourin aiheena selkävaivat, niiden hoito ja estäminen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Sanna Ukkola. - Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne - Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan SDP tuo nykyään aiempaa selvemmin omat kantansa julkisuuteen. Rinteen mielestä tämä ei ole kuitenkaan tehnyt hallitusta yhteistyökyvyttömäksi. - Itämeren strateginen asema - Ruotsalaismedian mukaan Ruotsin vesillä olisi liikkunut venäläinen pienoissukellusvene. Onko Ukrainan kriisi muuttanut Itämeren turvallisuuspoliittista merkitystä? Entä miten Suomessa toimittaisiin, jos Turun saaristossa havaittaisiin vastaavaa? aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ja Maanpuolustuskorkeakoulun laivastotaktiikan pääopettaja Jon Von Weissenberg. - Nuorisoväkivalta ennen ja nyt - Nuorten väkivallasta on keskusteltu paljon viime viikkoina. Ovatko nykynuoret väkivaltaisempia kuin aiemmat? Entä mistä nuorten väkivalta kertoo ja miten siihen pitää suhtautua? Aihetta Aamu-tv:ssä pohti pitkän linjan nuorisotyöntekijä ja kehitysjohtaja Timo Purjo Non Fighting Generationista.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Nicklas Wancke. - Minkälainen kahvi on reilua? - Maanantaina vietetään reilun kaupan päivää. Tunnetuin reiluista tuotteista on kahvi. Mutta mikä tekee kahvipavusta reilun? - Venäjän ja Euroopan kaasukiista - Venäjän ja Euroopan neuvottelut kaasutoimituksista jatkuvat ensi viikolla. Dosentti Pekka Sutela arvioi, onko vaaraa siitä, että Venäjä rajoittaisi kaasun myyntiä Eurooppaan ensi talvena. - Suomikin ottaa käyttöön rikosuhrimaksun - Suomeen on tulossa rikosuhrimaksu, eli maksu, joka kerätään rikoksiin syyllistuneiltä ja käytetään uhrien auttamiseksi. Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg kertoo, minkälaisiin rikoksiin syyllistyneet joutuisivat maksumiehiksi. - Jälkihiki - Bubi Wallenius, Juha Kanerva ja Saku Tuominen kommentoivat menneitä ja tulevia urheilutapahtumia.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  18.10.2014

  9.06 Suomenvenäläinen näkemys russofobiasta 9.18 Viikonlopun sää 9.27 Haastattelussa vuoden poliisi 9.38 Voita ja sokeria 9.43 Millaisia ovat tämän päivän sadut?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  14.10.2014

  Tänään otsikoissa. - Miksi kansalaisaloitteet eivät etene? Kansalaisaloite, eli kansalaisten oikeus ehdottaa lakeja eduskunnalle, tuli voimaan toissavuonna suurten odotusten saattelemana. Nyt näyttää siltä, että yksikäään eduskuntaan ehtivästä kansalaisaloitteesta ei mene läpi, eikä eduskunta edes ehdi käsitellä kaikkia loppuun. Menikö kansalaisaloitteessa jotain vikaan? Asiaa Aamu-tv:ssä pohtivat eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma ja vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen. - Oman käytön rajat alkoholituonnissa. Kesällä tuli voimaan uusi laki, joka velvoittaa Virosta tulevia matkustajia todistamaan, että suuret alkoholimäärät todella tulevat omaan käyttöön. Tämän kuun alusta tulli on valvonut tehostetusti alkoholituontia Helsingin Satamissa. Millaisiin selityksiin tulli on törmännyt ja kuinka paljon alkoholia viranomaisen mielestä on omaan käyttöön? - Ebolaan varautuminen meillä ja maailmalla. Ebola-epäily johti poikkeustoimiin Helsinki-Vantaan lentokentällä eilen. Myöhemmin epäily paljastui aiheettomaksi. Mutta mitä tapahtuu, jos aiheellinen ebolahälytys maahanmme tulisi? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat tutkimusprofessori Mika Salminen THL:stä sekä viime viikolla Sierra Leonen ebola-klinikalta palannut SPR:n terveydenhuollon neuvonantaja Tiina Saarikoski. - Leppävirran kyläneuvosto voitti Demokratiapalkinnon yleisöäänestyksen. Leppävirran kyläneuvostossa kyse on Leppävirran kylien välisestä yhteistyöstä ja haja-asutusalueen asukkaiden tärkeiksi kokemien asioiden esiin nostamisesta kunnassa. Kyläneuvosto on tiiviissä yhteistyössä kunnan kanssa ja avoimissa kokouksissa jokaista kylää edustaa kokousedustaja. - Lähidemokratian toteutuminen Suomessa. Tänään julkaistaan kolme tämän vuoden demokratiapalkinnon voittajaa. Tällä kertaa painotettiin asoita missä ihmiset tuntevat saavansa äänensä kuuluviin oman asuinalueensa asioissa. Kuinka hyvin lähidemorkatia Suomessa toteutuu? Aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat raadin jäsen Pekka Sauri, demokratiaa tutkinut Piia Puurunen Itä-Suomen yliopistosta sekä Demokratiapalkinnon yleisöäänestyksen voittajan, Leppävirran kyläneuvoston puheenjohtaja Arja Huovinen. - Filmikellari. Filmikellarissa sodalla on pitkät jäljet. - #lovemilla ihastuttaa maailmalla. Ylen nuortensarja #lovemilla on herättänyt laajaa kansainvälistä huomiota ja pokannut useita palkintoja. Mikä lovemillassa viehättää ja mitä tekijät haluavat sen avulla kertoa? Aamu-tv:n vieraina olivat sarjan pääosan esittäjä Milka Suonpää sekä käsikirjoittaja Jani Pösö. - Jälkipörssi. Nicklas Wancken kanssa keskustelemassa Pekka Seppänen, Ulpu Iivari ja Jussi Hyöty.

  • Kesto: 82 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Juha Hietanen ja Annika Damström. - Näin ehkäiset turvotusta - Nesteen keräytyminen vartaloon aiheuttaa turvotusta. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka kertoi, mistä nesteen kerääntyminen johtuu ja miten sitä voisi välttää. - Talousahdinko uhkaa kaataa Venäjän asevoimien uudistukset - Venäjän talous on vaikeuksissa. Samaan aikaan maassa on meneillään valtava asevoimien uudistamisohjelma. Majuri Tommi Lappalainen ja tutkija Charly Salonius-Pasternak pohtivat, pystyykö Venäjä toteuttamaan uudistukset ja miten paljon puolestaan Yhdysvallat käyttää rahaa puolustusmenoihin. - Tuhansien suomalaisyritysten tulevaisuus vaarassa - Seuraavan kymmenen vuoden aikana noin 50 000 suomalaisyritystä tarvitsee uuden omistajan, kun nykyiset yrittäjät siirtyvät eläkkeelle. Suurin osa yrityksistä on pieniä alle kymmenen työntekijän yrityksiä. Suomen yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala ja Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen pohtivat löytyykö yrityksille ostajia. - 3D-tulostamisen taloudelliset mahdollisuudet - Kiinassa tulostetaan jo taloja. Mitä kaikkea 3D-tulostimilla voi tehdä ja millaisia mahdollisuuksia laite tarjoaa teollisuudelle? Kysymyksiin vastasi asiantuntija Fama Doumbouya.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  11.10.2014

  9.06 Lauri Ihalainen - Onko palkka-alesta lääkkeeksi irtisanomisiin? 9.19 Viikonlopun sää 9.26 Miten pää kestää yksinpurjehduksen Atlantin yli? 9.37 Voita & Sokeria: Kantarellikastike 9.44 B-boy Johannes Hattunen

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Poliisi: Suomessa ei ole jengejä, kadulla riehuvat rikkinäisten kotien lapset Komisario Jari Taponen Helsingin poliisista ja nuorisotyötä tehnyt rap-artisti Steen1 eli Seppo Lampela etsivät syitä villiksi ryöstäytyneeseen nuorten katuväkivaltaan. Musliminuorten edustaja hämmästelee terrorismipidätyksiä Nuoret muslimit ry:n puheenjohtaja Hunderra Assefa sanoo, että nyt terrorismista epäillyt suomalaiset ovat muslimipiireissä tunnettuja ISIS-vastaisista mielipiteistään. Rikosepäilyt tulivat yllätyksenä. Jälkiviisaat Viikon tapahtumia ruotivat Kalle Isokallio, Kreeta Karvala ja Maria Pettersson,

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Anna Lehmusvesi & Marja Sannikka Joukkoliikenteen vallankumous Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston insinööri Sonja Heikkilä on tekemässä joukkoliikenteen vallankumousta. Hänen ajatuksensa on tehdä joukkoliikenteestä yksityisautoilua parempi vaihtoehto. Heikkilän ajatukset ovat herättäneet kiinnostusta myös ulkomailla. Omaishoitaja vai "omaishoitaja"? Milloin omaishoitaminen muuttuu sellaiseksi, että se on syytä virallistaa. Suomessa on tällä hetkellä 40 000 virallista omaishoitajaa, mutta moni muukin olisi urakkansa puolesta oikeutettu virallisen omaishoitajan asemaan. Olympiakisat paisuvat - kenestä on vielä isännäksi? Olympiakisat ovat paisuneet niin valtaviksi ja kalliiksi, että lähinnä vain suuret ja myös itsevaltaisesti johdetut maat haluavat kisajärjestäjiksi. Mitä tämä merkitsee olympialiikkeelle. Aamu-tv sai vastaajaksi olympiakomitean varapuheenjohtajan Susanna Rahkamon. Aamun kirja - Mikko-Pekka Heikkisen Jääräpää Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen haastateltavana on Mikko-Pekka Heikkinen, jonka uuden kirjan tapahtumat muistuttavat tosielämän menoa Kittilässä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Anna Lehmusvesi ja Marja Sannikka Pitäisikö Suomen tunnustaa Palestiina? Ruotsin uusi hallitus on päättänyt tunnustaa Palestiinan valtion. Ruotsista tulisi näin kahdeksas palestiinan tunnustanut EU-valtio, ja yhden laskutavan mukaan kaikkiaan 135:s Palestiinan tunnustanut valtio. Pitäisikö myös Suomen tunnustaa Palestiina. Asiasta Aamu-tv:ssä peistä taittoivat Vasemmistoliiton Annika Lapintie ja Kristillidemokraattien Peter Östman. Miten suomalaisia kirjoja viedään maailmalle? Suomalaisella kirjallisuudella on nyt vientiä maailmalla. Suomi on teemamaana tänään alkavassa maailman suurimmassa kirjallisuustapahtumassa, eli Frankfurtin kirjamessuille. Mutta miksi suomalainen kirjallisuus kiinnostaisi maailmalla? Ja miten sitä sinne kannattaa viedä? Aamu-tv:ssä aihetta puivat Frankfurtiin matkaava kirjailija Pekka Hiltunen sekä hiljattain kirjaviennistä kirjan kirjoittanut Jukka Koskelainen. Jere Lehtinen Jere Lehtinen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalaisjääkiekkoilijoista. Hän on saavuttanut urallaan mm. kolme olympiapronssia, yhden olympiahopean, Suomen ensimmäisen maailmanmestaruuden ja Stanley-cup-voiton. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM:nä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Moni keskittyy ajaessaan muuhun kuin liikenteeseen. Tarkkaamattomuus liikenteessä lisää onnettomuusriskiä. Silti moni kuljettaja miettii ajaessaan jotain aivan muuta kuin liikennettä. Mitä kaikkea ylimääräistä suomalaiskuljettajat ratin takana touhuavat ja kuinka vaarallista se on, siitä puhui Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen. Näin panet autosi syyskuntoon. Kelit kylmenevät, näkyvyys heikkenee ja tien pinta voi jäätyä. Syksyn tulleen auton on syytä olla kunnossa. Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen antoi vinkit siihen, mitä autosta kannattaa syksyllä tarkistaa. Yli miljoona suomalaista asuu yksin. Kaikista Suomen asuntokunnista yli 40 prosenttia on yhden hengen talouksia. Tutkimuksen mukaan yksinasuvilla menee keskimäärin huonommin kuin perheellisillä. Mistä tämä johtuu ja huomioidaanko yksinasuvia riittävästi yhteiskunnallisessa päätöksenteossa? Keskustelemassa Suomen yksinelävät ry:n perustaja Raija Eeva, THL:n erikoistutkija Timo Kauppinen sekä kansanedustaja ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Lasse Männistö (kok.). Nuoret räppäävät koulukiusaamista vastaan. Porvoon Linnajoen koulun oppilaat Mia Uimonen, Sylvi Sinkko ja Vilma Hirvonen kertoivat, mikä sai heidät tekemään koulukiusaamista vastustavan räpin. Kolmikko avasi myös kokemuksiaan siitä, millaista kiusaamista koulussa tapahtuu. Vicky Rosti tekee musiikkimatkan vuosikymmenten taa. Vicky Rosti on tehnyt 40 vuoden uran musiikin parissa. Uudella levyllään hän palaa uransa alkuajoille. Levyn taustalla on Matti Mikkola ja Eppu Kosonen - kaksikko, joka nosti hiljattain Pepe Willbergin kotimaisen musiikin huipulle. Jälkipörssi. Stockmannin tulevaisuus, Rovion väenvähennykset ja Finnairin matkustamohenkilökunnan edut puhuttivat Arno Ahosniemeä, Piia-Noora Kauppia ja Leena Mörttistä.

  • Kesto: 66 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sari Huovinen ja Sanna Ukkola Lapsen seksuaalisuus ja kasvattajan rooli Väestöliiton lastenpsykiatri Raias Cacciatore neuvoo, miten puhua lapselle seksistä ja mikä teemassa aikuisia huolestuttaa. Väestöliitto on ensi kertaa kunnolla tutkinut vanhempien asenteita seksuaalikasvatusta kohtaan. Vihreillä konkarikato - onko puolueella puhti pois? Moni kokenut vihreiden kansanedustaja ei ole enää ehdolla huhtikuun eduskuntavaaleissa. Yksi eduskunnan jättävistä, Osmo Soininvaara, moittii jyrkin sanoin eduskunnan ja hallituksen kykyä tehdä päätöksiä. Mitä vihreiden tulevaisuudesta sanoo puheenjohtaja Ville Niinistö? Kuohuva Hongkong: mikä paikallista nuorisoa risoo? Elli-Alina Hiilamo opiskeli vuoden Hongkongissa ja tietää, mistä mielenosoitukset maassa kumpuavat. Hongkongissa työskentelevä suomalaiskokki Jaakko Sorsa kertoo tunnelmat kuohujen keskeltä. Merkillinen muisti - miksi tietyt asiat painuvat mieleen? Miksi toinen läheisistäkin sisaruksista saattaa muistaa lapsuudestaan aivan eri asiat kuin toinen tai muistaa saman tapahtuman eri tavalla? Kuinka paljon voimme luottaa muistoihimme? Tutkimusprofessori Minna Huotilanen Työterveyslaitokselta valottaa muistimme toimintaa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 50 min

  04.10.2014

  9.05 Viikon aihe: Virkamiehet - vahvoja vallankäyttäjiä vai poliitikkojen apulaisia? 9.18 Syksyn sää 9.27 Ääni paljastaa tunteet, vakuuttava ääni tuo menestystä töissä 9.38 Voita&Sokeria 9.43 Heviä banjolla ja haitarilla

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Marja Sannikka ja Niclas Wancke Vinkit käytetyn auton ostajalle Käytetyn auton ostaminen on monelle hankala rasti, koska osaaminen ei riitä. Moni auton vika näkyy silti harjaantumattomankin silmiin. Autoliiton kenttäpäällikkö Tero Hartikainen neuvoo ottamaan taskulampun mukaan autokauppaan. Miksi kirkas ja väkevä pysyy yhä suomalaisten suosikkiviinana? Koskenkorva on ollut 54 vuotta yhtäjaksoisesti Alkon myydyin väkevä viina. Tietokirjailija Jonna Pulkkinen on kirjoittanut Kossusta mielenkiintoisen historiikin. Unkarissa on suomalainen kulttuurilinna Länsi-Unkarissa sijaitseva Iszkaszaentgyörgin linna on saanut mainetta kulttuurikohteena. Maineen takana on suomalaisisäntä ja linnalla on muutenkin sinivalkoista historiaa: linna toimi toisen maailmansodan aikaan Suomen Budapestin suurlähetystön evakkopaikkana. Jälkiviisaat Aamu-tv:n sohvalla kokenut kolmikko Jan Erola, Kreeta Karvala ja Kalle Isokallio ruotii viikon puhuttaneita aiheita.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Anna Lehmusvesi. - Pyydä- ja päästä -kalastus herättää ristiriitoja - Urheilukalastuksessa on lisääntynyt kalojen päästäminen takaisin pyydystämisen jälkeen. Tätä ns. catch and release -kalastusta on myös kritisoitu julmaksi ja kalalle kivuliaaksi. Tunteeko kala kipua? Aiheesta Aamu-tv:ssä väittelivät Kati Pulli Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitosta sekä kalataloustieteen professori Hannu Lehtonen. - Mitä hyötyä saunomisesta on? - Suomalaiset on maailman kovimpia saunoja. Mutta mitä hyötyä siitä on? Onko saunomisella oikeasti terveyttä edistäviä vaikutuksia? Entä voiko saunomisesta olla haittaa? Saunomisen terveysvaikutuksia Aamu-tv:ssä ruoti professori Lasse Viinikka. - Suomen armeijan tulevaisuus - Puolustuksen parlamentaarinen selvitystyöryhmä esittää lisää rahaa maamme puolustuksen materiaalihankintoihin. Miksi? Tarvitseeko armeija lisää aseita? Aiheesta aamu-tv:ssä keskustelivat selvitysryhmän vetäjä Ilkka Kanerva ja rauhantutkija Unto Vesa. - Ellosta Facebookin haastaja? - Ello on uusi sosiaalisen median yhteisöpalvelu, joka on kerännyt viime viikkoina paljon uusia käyttäjiä. Ellossa ei ole mainoksia, ja siitä on puhuttu Facebookin vaihtoehtona ja haastajana. Mutta voiko jokin palvelu oikeasti haastaa Facebookin? Ja voiko mainokseton sosiaalinen media menestyä? Näitä kysymyksiä Aamu-tv:ssä pohtivat Yle Uutisten sosiaalisen median tuottaja Antti Hirvonen ja sosiaalisen median toimisto Dinglen Juho Jokinen.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4498) fi:Program:rss

  Li Andersson ja Susanna Koski - naiset politiikan eri laidoilta

  Vasemmistonuorten ja Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajat kirjoittivat toisilleen kirjeitä ja niistä tehtiin kirja. Haastattelussa puheenjohtajat kertovat näkemyksiään muun muassa verotuksesta ja oikeudenmukaisuudesta.

  • Kesto: 11 min

  Pystytäänkö työttömyyden kasvu pysäyttämään?

  Työttömyysaste on noussut ja erityisesti pitkäaikaistyöttömien tilanne on huolestuttava. Mistä työttömyys johtuu ja onko meillä lääkkeitä sen kasvun pysäyttämiseen? Keskustelemassa Helsingin yliopiston professori Roope Uusitalo, johtaja Seija Ilmakunnas Palkansaajien tutkimuslaitoksesta ja toimitusjohtaja Vesa Vihriälä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksesta.

  • Kesto: 14 min

  Käytä oikeita öljyjä ja rasvoja

  Kauppojen hyllyt notkuvat erilaisista öljyistä ja rasvoista. Mikä erottaa terveellisen ja epäterveellisen öljyn toisistaan? Haastattelussa Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi.

  • Kesto: 7 min

  Joukkoistamisen vaikutus päätöksentekoon

  Moni pettyi kansalaisaloitteisiin. Antaako joukkoistaminen paremman mahdollisuuden kansalaisvaikuttamiseen? Haastattelussa joukkoistamista tutkinut Tanja Aitamurto Stanfordin yliopistosta.

  • Kesto: 8 min

  Sukellusvenemysteerin käänteet

  Ruotsin politiikkaa tunteva toimitusjohtaja Gunvor Krunman ja Venäjän toimintaa aktiivisesti seuraava toimittaja Jarmo Mäkelä arvioivat, mitä seurauksia sukellusvenemysteeristä koituu ja kuinka oikea kuva meren tapahtumista on kerrottu. Suomenlahden meripuolustusalueen komentaja, kommodori Markus Aarnio arvioi etsintäoperaatiota.

  • Kesto: 12 min

  Antti Mikkola ohjasi Romeosta ja Juliasta mopoautoversion

  Seinäjoen kaupunginteatterissa esitetään modernia versiota vuosisadan rakkaustarinasta. Näytelmässä näkyy myös ohjaaja Antti Mikkolan oma surutyö, hän menetti vaimonsa liikenneonnettomuuden vuoksi.

  • Kesto: 9 min

  Pysy pystyssä! Tasapainoa voi treenata

  Tasapaino heikkenee iän myötä, harjoittelun puute näkyy jo nuorissa lihaksissa. Valmentaja Janne Sipponen opastaa, miten tärkeää tasapainoa voi kotioloissakin harjoitella.

  • Kesto: 7 min

  Kannattaako onnellisuutta tavoitella?

  Onko onnellisuus elämän tarkoitus? Vai onko onnellisuuden tavoittelu itsekästä? Miten myötätuntoa voi kehittää? Aamu-tv:ssä keskusteltiin myötätunnosta ja onnellisuudesta professori Anne-Birgitta Pessin ja filosofi Esa Saarisen kanssa.

  • Kesto: 12 min

  Nuorisoväkivalta ennen ja nyt

  Nuorten väkivallasta on keskusteltu paljon viime viikkoina. Ovatko nykynuoret väkivaltaisempia kuin aiemmat? Entä mistä nuorten väkivalta kertoo ja miten siihen pitää suhtautua? Aihetta Aamu-tv:ssä pohti pitkän linjan nuorisotyöntekijä ja kehitysjohtaja Timo Purjo Non Fighting Generationista.

  • Kesto: 10 min

  Itämeren strateginen asema

  Ruotsalaismedian mukaan Ruotsin vesillä olisi liikkunut venäläinen pienoissukellusvene. Onko Ukrainan kriisi muuttanut Itämeren turvallisuuspoliittista merkitystä? Entä miten Suomessa toimittaisiin, jos Turun saaristossa havaittaisiin vastaavaa? aiheesta Aamu-tv:ssä keskustelivat Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak ja Maanpuolustuskorkeakoulun laivastotaktiikan pääopettaja Jon Von Weissenberg.

  • Kesto: 13 min

  Kuinka ylläpitää keskustelua juhlissa?

  Mitä virkaa small talkilla on? Mikä on parastapa aloittaa jutustelu vieraiden ihmisten kanssa esimerkiksi juhlissa? Mitä aiheita kannattaa välttää? Vinkkejä jutusteluun Aamu-tv:ssä antoi tapakouluttaja Merja Helaniemi.

  • Kesto: 6 min

  Vieraana valtiovarainministeri Antti Rinne

  Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan SDP tuo nykyään aiempaa selvemmin omat kantansa julkisuuteen. Rinteen mielestä tämä ei ole kuitenkaan tehnyt hallitusta yhteistyökyvyttömäksi.

  • Kesto: 10 min

  Suomikin ottaa käyttön rikosuhrimaksun

  Suomeen on tulossa rikosuhrimaksu, eli maksu, joka kerätään rikoksiin syyllistuneiltä ja käytetään uhrien auttamiseksi. Rikosuhripäivystyksen toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åber kertoo, minkälaisiin rikoksiin syyllistyneet joutuisivat maksumiehiksi.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  204/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  30/3057 Ylen aamu-tv: 25.10.2014 53 min
  205/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  206/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  207/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  208/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  209/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  210/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  211/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  212/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  213/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  214/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  32/3057 Ylen aamu-tv: 08.11.2014 53 min
  215/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  216/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 33 min
  217/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä