Areena
 • TV
 • Radio
 • Vieraana Angry Birdsejä johtava Mikael Hed

  • Kesto: 11 min

  Angry Birdsin kehittäneen Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed kertoo, mitä yhtiö aikoo seuraavaksi. Uusi peli on jo hyvää vauhtia syntymässä ja pörssiinkin olisi tarkoitus mennä.

  • Esitetty: Yle Areena
  • Katsottu: 435 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (590) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Marja Sannikka ja Sanna Ukkola. - Gazan tilanne - Konflikti Gazassa laajenee ja pahenee päivä päivältä. Uhreja on jo yli 600, joista suurin osa palestiinalaisia siviilejä. Gazan tilanteesta Aamu-tv:ssä keskustelivat SPR:n viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho ja Maanpuolustuskorkekoulun strategian opettaja, kapteeni Antti Paronen. - Mihin Putin vie Venäjää? - Eurooppalaiset ulkoministerit tapasivat eilen Brysselissä ja keskustelivat Venäjän vastaisista pakotteista. Kokouksessa ei saatu aikaan päätöksiä uusista pakotteista. Miksi pakotteista päättäminen on vaikeaa? Siitä, ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin asemasta Aamu-tv:ssä keskustelivat professori Pekka Sutela ja toimittaja Jarmo Mäkelä. - Mentalisti Pete Poskiparta - Mentalismi on nykyisin valtavan suosittua. Yksi suomen tunnetuimmista mentalisteista on Pete Poskiparta, joka esitteli taitojaan ja mentalismin perustekniikoita Aamu-tv:ssä. Lisäksi Poskiparta kertoi roolistaan Skepsis-yhdistyksen konsulttina. Hän suunnittelee testejä, joilla selvännäkijät voivat testata kykyjään tieteelisissä oloissa. - Ui oikein - Aamu-tv:ssä opeteltiin vapaauinnin oikeaoppista tekniikkaa ja erityisesti hengitystä. Vapaauinnin saloihin perehdyttivat ja vinkkejä aloittelijoille antoivat uimaopettaja Niko Nieminen ja uimavalmentaja Sebastian Dannberg.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Annika Damström ja Mikko Haapanen. - Mikä on sopiva ikä jäädä eläkkeelle? Paineet nostaa eläkeikää kasvavat koko ajan. Yle Uutisten kyselyn mukaan suomalaisten mielestä sopiva ikä j äädä eläkkeelle olisi 63-65 vuotta. Eläkeasioita pohtii kolme uransa ja elämä nsä eri vaiheissa olevaa henkilöä, ex-poliitikko Claes Andersson, it-alalla toimivan futuricen toimitusjohtaja Tuomas Syrjänen ja hallitusammattilainen Marina Vahtola. - Puhelu Osloon. Puhelimessa Flora Kuparinen. - Kahden rintaman välissä: EU:n Venäjä-pakotteet ja Suomi. Matkustajakoneen alasampuminen on lisännyt kansainvälistä painetta Venäjää kohtaan. Ekonomisti Vesa Korhonen Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksesta ja apulaisosastopäällikkö Ilkka Saarinen ulkoministeriön taloudellisten ulkosuhteiden osastolta arvioivat, millaisia seurauksia pakotteilla on. - Agilityn maajoukkue matkalla arvokisoihin Millainen laji agility on? Maajoukkueen johtaja Tiia Vitikainen, sekä joukkueen jäsenet Petri Heinonen ja shetlanninlammaskoira Blitz kertovat valmistautumisestaan syksyn kilpailuihin.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Teresa Meriläinen. - Ukrainan kriisi - Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj pelkää taisteluiden leviävän malesialaisen matkustajakoneen putoamispaikalle Itä-Ukrainassa. Etyjin yleiskokouksen presidentti Ilkka Kanerva kertoi keskustelleensa viikonloppuna molempien osapuolten kanssa. Kanerva myös kuvaili olosuhteita turmapaikalla ja sitä, miten uhrien ruumiita on kohdeltu. - Puhelimessa Erkki Tuomioja - Lähi-idän tilanne - Lähi-idän asiantuntija, professori Hannu Juusola arvioi, että sotatoimet Gazassa jatkuvat niin kauan, kunnes siviiliuhrien aiheuttama kansainvälinen paine käy Israelille liian suureksi. - Valtakunnan politiikan jättävä Sampsa Kataja - Kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Katajan mukaan hän haluaa asettaa perheensä etusijalle. Teresa Meriläisen haastattelussa Kataja pohtii työn ja perhe-elämän yhdistämistä sekä sitä, miten kansanedustajan työtä pitäisi uudistaa. - Näin säilöt kesän talteen - Mansikkasato kypsyy vauhdilla ja etelässä metsästä voi poimia jo mustikoitakin. Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio kertoo vinkkejä siihen, miten kesän herkkuja kannattaa säilöä talteen.

  • Kesto: 42 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola, Sari Huovinen ja Nicklas Wancke. - Microsoftin irtisanomiset. Microsoftin jätti-irtisanomiset kertovat ICT-alan nopeasta murroksesta, arvioivat työministeri Lauri Ihalainen (sd) ja ajatushautomo Demosin tutkija Juha Leppänen Ylen aamu-tv:n haastatelussa. Ihalainen toivoo, että Microsoft kantaa yhteiskuntavastuunsa ja osallistuu Oulun it-sektorin kehittämiseen, kun yhtiön oma toiminta kaupungista lakkaa. Leppänen muistuttaa, että moni ex-nokialainen on perustanut oman yrityksen, jossa he ovat voineet yhdistää intohimonsa ja harrastuksensa työntekoon. - Suomen rannikkopuolustuksen tulevaisuus. Suomen meripuolustusalueen komentaja, kommodori Markus Aarnio Nicklas Wancken haastateltavana Vallisaaressa. - Lentoturma ja Israelin maahyökkäys. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että Venäjä joutuu ikävään välikäteen, mikäli käy ilmi, että kapinalliset ampuivat alas malesialaisen matkustajakoneen. Aaltola ei myöskään pidä mahdottomana ajatusta siitä, että Israel päätti iskeä Gazaan juuri nyt, kun maailman huomio oli malesialaiskoneessa ja Ukrainassa. - Jälkiviisaat. Kreeta Karvala, Maria Pettersson ja Joonas Nordman puhuivat Israelista, turmakoneesta ja Microsoftin irtisanomisista.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Transsukupuolisten asema Suomessa. Vieraina sukupuoleen perustuvan syrjinnän asiantuntija Tiina Oikarinen Amnesty Internationalista sekä sukupuolen korjaamisprosessia läpikäyvä Sara Sytelä. - Mihin suomalainen sääntely perustuu? Vieraina kolumnisti Aarno "Loka" Laitinen, anarkisti Suvi Auvinen ja julkisoikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen. - Mikä Veikkausliigassa mättää? Vierai- na liigavalmentajat Mika Laurikainen TPS:stä ja Toni Korkeakunnas FC Lahdesta, sekä Veikkausliigan hallituksen jäsen Ari Lahti. - Pää pyörälle. Vieraana muusikko Timo Rautiainen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Mihin suomalainen sääntely perustuu?

  Suomalaisia elämän kaikkien eri osa-alueiden sääntely näyttäisi ärsyttävän. Aamu-tv:ssä pohdittiin muun muassa sitä, mihin suomalainen sääntely perustuu ja mistä viime aikoina esiin noussut sääntelyvastaisuus johtuu? Keskustelijoina olivat kolumnisti Aarno "Loka" Laitinen, anarkisti Suvi Auvinen ja julkisoikeuden yliopistonlehtori Pauli Rautiainen

  • Kesto: 13 min

  Transsukupuolisten asema Suomessa

  Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi eilen päätöksen, jossa (päätös tulee keskiviikkona iltapäivällä). Transihmisten asemasta ja oikeuksista Aamu-tv:ssä keskustelivat sukupuoleen perustuvan syrjinnän asiantuntija Tiina Oikarinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalista sekä sukupuolen korjaamisprosessia läpikäyvä Sara Sytelä.

  • Kesto: 11 min

  Sää klo 7

  Sää klo 7

  • Kesto: 3 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Annika Damström ja Mikko Haapanen. - Suomen talous - Vieraana valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas. Sailas arvioi hallituksen toimia kestävyysvajeen selättämiseksi. - Tarjolla katuruokakulttuuria - Katuruoan suosio on yllättänyt monet: Maaliskuussa järjestetyssä Streat Helsinki -tapahtumassa kävi yli 20 000 ihmistä. Uusia tapahtumia järjestetään eri puolilla pääkaupunkiseutua. Myös Tampere on saamassa oman tapahtumansa. - Tehokas treeni omalla painolla Anu Kiiverin kanssa - Hyvinvointibloggaaja ja personal trainer Anu Kiiveri näyttää, kuinka oman kehon painolla voi treenata tehokkaasti.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Teresa Meriläinen. - Nuorten liikennekuolemat - Toholammilla on tapahtunut lyhyessä ajassa kaksi nuorten kuolonkolaria, vaikka liikennekuolemien määrä on kokonaisuutena vähentynyt. Johtava asiantuntija Jussi Pohjonen Trafista ja puheenjohtaja Jarmo Jokilampi Autokoululiitosta keskustelivat syistä nuorten liikenneonnettomuuksien taustalla. - Länsi-Afrikassa taistellaan tappavaa Ebola-virusta vastaan - Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan Liberiassa ja Guineassa leviävä Ebola-epidemia on historian pahin. Sairaanhoitaja Leena Railimo-Saares osallistui viruksen vastaiseen työhön Guineassa. - Näin houkuttelet perhosia puutarhaan - Lintuja ja perhosia mahdollista houkutella puutarhaan monien erilaisten kasvien avulla. Hortonomi Norah Thibault kertoi, miksi niin kannattaa tehdä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Kerrotko itsestäsi liikaa netissä? - Mitä tietoja tavalliset käyttäjät jättävät itsestään netin syövereihin - ja miten niitä tietoja käytetään? Aiheesta puhumassa Jyrki Kasvi TIEKEstä ja Erka Koivunen Viestintäviraston kyberturvallisuusyksiköstä. - Lähi-itä väkivallan kierteessä - Toimittajamme Mikko Lindqvist palasi Jerusalemista myöhään eilisiltana ja on täällä tänään kertomassa tunnelmista alueelta, jossa räjähtelee tällä hetkellä koko ajan. - Jälkihiki - Saksan kultahuumaa kommentoi Berliinissä kirjeenvaihtaja Tytti Sulander. Studiossa Reetta Meriläinen, Bubi Wallenius ja Tero Tiitu jälkihikoilevat eilisen ottelun jälkeen. Raadin mukaan loppuottelussa nähtiin tasaväkiset joukkueet: Saksa ja Argentiina pelasivat toistensa vahvuuksilla ja heikkouksilla.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajana Annika Damström. - Miten hankalasta naapurista pääsee eroon? Naapuri valittaa jatkuvasti, asettuu poikkiteloin yhtiökokouksissa ja haastaa yleisesti riitaa vähän kaikesta muiden asukkaiden kanssa. Kuinka yhteiselon saa sujumaan? Erilaisista lähestymistavoista kertovat Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli, sekä Isännöintiliiton hallituksen puheenjohtaja Jari Porthen. - Tangotunnelmia Seinäjoelta. Teemu Roivainen on herännyt ensimmäiseen aamuunsa tangon kuninkaallisena. Seinäjoen torilla tunnelmia kyselee toimittaja Anri Koski. - Jälkiviisaat 11.7.2014. Jan Erolaa, Kreeta Karvalaa ja Kalle Isokalliota puhuttavat viikon kiinnostavimmat aiheet.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Mikko Haapanen. - Israel ja Hamas-järjestö sodan partaalla - Israelin ja palestiinalaisten välit ovat ajautuneet sodan partaalle viime päivien aikana. Useita satoja raketteja on jo ammuttu Gazaan ja israelilaiskaupunkeihin. Kapteeni Olli Teirilä selvittää kriisin sotilaallisia taustoja. - Puhelu Jerusalemiin - Soitamme toimittajallemme Mikko Linqvistille, joka on viime yönä saapunut Jerusalemiin ja kysymme kuinka lähellä sotaa siellä todella ollaan. - Puhelu Argentiinaan - Argentiina saavutti eilen finaalipaikan jalkapallon MM-kisoissa vaikeimman kautta, Hollanti kaatui vasta rangaistuspotkukilpailussa. Kysyimme toimittaja Johanna Pohjolalta millaiset tunnelmat Buenos Airesissa ja Argentiinassa voiton myötä vallitsee. - Toisenlaista kehitysapua - Ohjelmajohtaja Helena Tapper on työskennellyt kehitysmaissa vuosia. Tällä hetkellä hän vetää verkkoprojektia, jossa koulutetaan kehitysmaiden korkeinta virkamiesjohtoa. Tapperin mukaan kehitysavun on aika muuttua. - Pää pyörälle, vieraana näyttelijä Ulla Tapaninen - Aamu-tv:n kesäsarjassa näyttelijä Ulla Tapaninen arpoo itselleen haastattelun aiheita.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4237) fi:Program:rss

  Miten sodat ovat muuttuneet 100 vuoden aikana

  Ensimmäinen maailmansota alkoi sata vuotta sitten. Helsingin yliopiston dosentti Lasse Laaksonen pohti, mitkä ovat sadan viime vuoden merkittävimmät sodat ja miten sodankäynti on sadassa vuodessa muuttunut.

  • Kesto: 12 min

  Työpaikkana Afganistan

  Anna Palmén toimii EUPOL-poliisioperaation tarkkailijana Afganistanissa. Suomessa lomaileva Palmén kertoi, millaista on elää ja työskennellä maassa, jonka turvallisuustilanne on heikko ja jossa väkivaltaiset iskut kohdistuvat usein myös ulkomaisiin avustustyöntekijöihin.

  • Kesto: 11 min

  Mehiläiset ja kaupunkitarhaus

  Toimittajamme Sari Huovinen tutustuu kaupunkitarhauksen saloihin. Vieraana mehiläistarhurit Merja-Riitta Laurila ja Auli Kontinen, sekä Helsingin yliopiston maatalouseläintieteen professori Heikki Hokkanen.

  • Kesto: 11 min

  Delfinaarioiden tulevaisuus Suomessa

  Evira pohti kuluneella viikolla Särkäniemen delfinaarion toimintalupia Oikeutta Eläimille järjestön pyynnöstä. Onko Särkäniemen delfinaario sirkus vai eläintarha, ja mitä merkitystä sillä on eläinten kannalta? Aiheesta kertoo Eviran ylitarkastaja Tiina-Mari Aro.

  • Kesto: 6 min

  Avustustyöntekijöiden surmat Afganistanissa

  Afganistanissa tapahtuneet avustustyöntekijöiden surmat järkyttävät suomalaisia. Maan oloista ja työn turvallisuudesta kertoo Afganistanissa itsekin työskennellyt SPR:n avustustyöntekijä Pepe Salmela.

  • Kesto: 9 min

  Kuinka Oulu seviää laajoista irtisanomisista?

  Irtisanomisuutiset ovat koetelleet jälleen raskaasti Oulua. Amerikkalaiset Microsoft ja Broadcom lopettavat toimintojaan, mikä vie Oulusta lähes tuhat työpaikkaa. Keskustelemassa on Oulun kokoomuslainen kaupunginjohtaja Matti Pennanen, sekä puhelimitse Oulun insinöörit ry:n varapuheenjohtaja Antero Lehtonen.

  • Kesto: 12 min

  Luontoihme Espoossa: Meritaimen osa 2

  Erittäin uhanlainen meritaimen lisääntyy keskellä Espoon kaupunkia vilkkaan tien varrella. Toimittaja Tuomo Björksten ihasteli kalanpoikasia palkitun luontokuvaajan Pekka Tuurin kanssa.

  • Kesto: 4 min

  "Sirkuselämä on kiertolaiselämää"

  Suomalainen sirkustähti Olli Torkkel on ollut viisi vuotta akrobaattina ja rengastaiteilijana Cirque du Soleil -sirkuksessa. Torkkel kertoi Aamu-tv:n haastattelussa millaista kiertävä sirkuselämä on.

  • Kesto: 9 min

  Kenkäsuunnittelija Minna Parikka

  Minna Parikka teki listan asioista, jotka haluaa tehdä ennen kuin täyttää 50 vuotta ja on jo alkanut toteuttaa sitä. Parikka kertoi unelmistaan ja suunnitelmistaan Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

  • Kesto: 10 min

  Luontoihme Espoossa: Meritaimen

  Erittäin uhanalainen meritaimen lisääntyy keskellä Espoon kaupunkia vilkkaan tien varrella. Toimittaja Tuomo Björksten ihasteli kalanpoikasia palkitun luontokuvaajan Pekka Tuurin kanssa.

  • Kesto: 4 min

  Lentoreittien turvallisuudesta kaivataan yhtenäistä ohjeistusta

  Lentoyhtiöt päättävät itse lentoreiteistään ja seuraavat viranomaisten suosituksia. Pitäisikö määräysten olla tiukempia? Aamu-tv:ssä aiheesta keskustelivat Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho ja Suomen lentäjäliiton turvatoimikunnan puheenjohtaja Hannu Korhonen.

  • Kesto: 11 min

  Asemarkkinat muuttuneet anarkistisemmiksi

  Asekauppa on miljardibisnestä. Konfliktien vaikutuksesta asekauppaan keskustelivat Aamu-tv:ssä asekaupan asiantuntija Elli Kytömäki ja Aleksanteri instituutin johtaja Markku Kivinen.

  • Kesto: 13 min

  Mentalisti Pete Poskiparta

  Mentalismi on nykyisin valtavan suosittua. Yksi Suomen tunnetuimmista mentalisteista on Pete Poskiparta, joka esitteli taitojaan ja mentalismin perustekniikoita Aamu-tv:ssä. Lisäksi Poskiparta kertoi roolistaan Skepsis-yhdistyksen konsulttina. Hän suunnittelee testejä, joilla selvännäkijät voivat testata kykyjään tieteelisissä oloissa.

  • Kesto: 11 min

  Mihin Putin vie Venäjää?

  Eurooppalaiset ulkoministerit tapasivat eilen Brysselissä ja keskustelivat Venäjän vastaisista pakotteista. Kokouksessa ei saatu aikaan päätöksiä uusista pakotteista. Miksi pakotteista päättäminen on vaikeaa? Siitä, ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin asemasta Aamu-tv:ssä keskustelivat professori Pekka Sutela ja toimittaja Jarmo Mäkelä.

  • Kesto: 12 min

  Gazan tilanne

  Konflikti Gazassa laajenee ja pahenee päivä päivältä. Uhreja on jo yli 600, joista suurin osa palestiinalaisia siviilejä. Gazan tilanteesta Aamu-tv:ssä keskustelivat SPR:n viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho ja Maanpuolustuskorkekoulun strategian opettaja, kapteeni Antti Paronen.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  140/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  141/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  142/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  143/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  144/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  145/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  146/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  147/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  148/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  149/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  150/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  151/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  152/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  153/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  154/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min
  155/2513 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä