Areena
 • TV
 • Radio
 • Tällä ohjelmalla ei ole nettikatseluoikeuksia.

  Paulo Cello 2013: Kian Soltani and Lutoslawski Cello Concerto

  • Kesto: 28 min

  Helsingin kaupunginorkesteri, kapellimestari John Storgårds ja Kian Soltani esittävät Witold Lutoslawskin sellokonserton. Musiikkitalo 27.4.2013. Ohjaus Hannu Kamppila.

  • Katsottu: 1845 kertaa ( Katseltavissa vain Suomessa )

  Sarja Klassinen »


  Klassinen: Muut videot (313) fi:Program:rss

  HKOn konsertin ennakkoluulijat 28.5.

  Kunnialuulija, kasvatustieteilijä Jari Eskola ja pianisti Marko Hilpo juttelevat toimittaja Jaani Länsiön kanssa tulevasta konsertista. Musiikkitalo 28.5.

  • Kesto: 10 min

  Sellisti Jussi Makkonen vie Sibeliuksen ilosanomaa kouluihin

  Sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian käyvät Suomen kouluissa soittamassa Sibeliusta. Nyt Jussi Makkonen on käsikirjoittanut uuden ohjelman Sibeliuksen juhlavuotta varten. Uusi ohjelma lähtee kiertueelle syksyllä 2014 ja ohjelman käsikirjoittaminen ja koesoittaminen on juuri meneillään.

  • Kesto: 7 min

  RSOn konsertin jälkeen

  Radion sinfoniaorkesterin konsertin jälkeen toimittaja Janne Koskinen ja pianisti Jukka Nykänen keskustelevat Mahlerin Maan laulusta ja konsertin kokonaisuudesta. Jukka antaa myös omat suosituksensa. Musiikkitalo 22.5.2014.

  • Kesto: 1 min

  RSOn konsertin väliajalla 22.5.

  Radion sinfoniaorkesterin konsertin väliajalla toimittaja Janne Koskinen ja pianisti Jukka Nykänen keskustelvat Birtwistlen teoksesta Earth Dances. Musiikkitalo 22.5.2014.

  • Kesto: 4 min

  RSOn solisteina Christianne Stotijn ja Simon O’Neill

  Hollantilainen mezzosopraano Christianne Stotijn ja uusiseelantilainen tenori Simon O’Neill laulavat Radion sinfoniaorkesterin solistina keskiviikkona 21. toukokuuta ja 22. toukokuuta 2014. He laulavat Hannu Linnun johtaman RSOn säestyksellä Mahlerin Das Lied von der Erde. Viulisti Taru Kircher haastatteli Christianne Stotijnia ja Simon O’Neilliä tiistain harjoituksen jälkeen ja molemmat olivat hyvin leikkisällä tuulella.

  • Kesto: 7 min

  RSOn solistina 16.5.2014 viulisti Vilde Frang

  Norjalainen viulisti Vilde Frang soittaa Radion sinfoniaorkesterin solistina perjantaina 16. toukokuuta 2014. Hän tulkitsee Santtu-Matias Rouvalin johtaman RSOn säestyksellä Erich Korngoldin viulukonserton. Viulisti Maria Puusaari haastatteli Vilde Frangia ja sai tietää, missä Vilde Frang ja Santtu-Matias Rouvali ovat kohdanneet ensi kertaa.

  • Kesto: 6 min

  RSOn solistina 7.5.2014 sopraano Juliane Banse

  Radion sinfoniaorkesteri saa solistikseen keskiviikkona 7. toukokuuta 2014 saksalaisen huippusopraanon. Juliane Banse tulkitsee Jukka-Pekka Sarasteen johtaman RSOn säestyksellä Richard Straussin neljä viimeistä laulua. Viulisti Taru Kircher haastatteli Juliane Bansea ja sai mm. kuuulla laulajattaren käyneen ensi kerran Suomessa vuosi sitten turistiristelyllä.

  • Kesto: 10 min

  RSOn solistina 2.5.2014 tähtisellisti Sol Gabetta

  Radion sinfoniaorkesteri saa solistikseen perjantai-iltana 2. toukokuuta 2014 huikeaa kansainvälistä karriääriä luovan sellotaiteilija Sol Gabettan. Gabetta esittää RSOn ja kapellimestari Jacub Hrusan kanssa Martinun ensimmäisen sellokonserton. RSOn sellisti Mikko Ivars haastatteli eloisaa ja hyväntuulista tähteä kenraaliharjoituksen jälkeen.

  • Kesto: 12 min

  Sopraano Julia Lezhneva konsertoi syksyllä kotikaupungissaan

  Sopraano Julia Lezhneva vieraili pääsiäisenä Suomessa Helsingin Barokkiorkesterin solistina. Suomalaisille nuori, kaunis laulajatar on tullut tutuksi vuoden 2009 Mirjam Helin -laulukilpailuista, jonka hän voitti. Haastattelussa Julia Lezhneva kertoo, minkälainen kokemus kilpailuihin osallistuminen oli ja minkälaisissa tunnelmissa hän oli kilpailun aikoihin.

  • Kesto: 5 min

  Baritoni Aarne Pelkonen ja pianisti Juho Alakärppä äänittivät Brahmsia

  Baritoni Aarne Pelkonen voitti Lappeenrannan laulukilpailujen miestensarjan vuonna 2013. Voittaja pääsee äänittämään Ylen M-studioon valitsemansa ohjelmiston. Aarne ja Juho ovat valinneet Brahmsin Neljä vakavaa laulua, jotka on äänitetty jo ennen joulua ja ne kuullaan ensimmäisen kerran kiirastorstaina 17.4.2014.

  • Kesto: 7 min

  RSO, Lintu ja Mahlerin sinfonia nro 1

  Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu esittävät Gustav Mahlerin sinfonian nro 1. Musiikkitalo 9.4.2014. Ohjaus Anu Holttinen.

  • Kesto: 60 min

  Sopraano Marisol Montalvo tiesi hyvin varhain keskittyvänsä uuteen musiikkiin

  Sopraano Marisol Montalvo esiintyy RSOn konsertin solistina 9.4.2014. Hän on solistina Luigi Nonon teoksessa Como una ola de fuerza y luz. Haastattelussa hän kertoo sellisti Mikko Ivarsille, että hän tiesi hyvin varhain uransa alussa keskittyvänsä uuden musiikin esittämiseen. Hän kertoo myös omasta taustastaan ja siitä, kuinka hänen äitinsä "katuu" joka päivä sitä, että vei tyttärensä nuorena kuoroon.

  • Kesto: 6 min

  Kansainvälinen RSO - Tomas Gricius

  Radion sinfoniaorkesterin toinen soolotrumpetisti Tomas Gricius on kotoisin Liettuasta. Hän päätyi Suomeen puolivahingossa noin kymmenisen vuotta sitten. Tomas Gricius kasvoi musiikin ympäröimänä, koska hänen vanhempansa ovat käyrätorvensoittajia. Myös hänen siskonsa soittimeksi valikoitui käyrätorvi. Tomas kutsuukin itseään perheen mustaksi lampaaksi.

  • Kesto: 4 min

  Pianotaiteilija Kirill Gersteinin mielestä tärkeintä on kuunnella musiikkia

  Pianotaiteilija Kirill Gerstein soittaa RSOn konsertissa 21.3.2014 solistina viulutaiteilija Leila Josefoviczin kanssa. Ohjelmassa on Alban Bergin Kamarikonsertto. Haastattelussa Kirill Gerstein kertoo RSOn pasunisti Darren Acostalle, että Bergin ja Schönbergin "mainoskamppaja" meni osittain pieleen, kun he puhuivat voimakkaasti 12-säveljärjestelmästä. Tärkeintä on kuitenkin vain kuunnella, miltä musiikki kuulostaa.

  • Kesto: 9 min

  Kapellimestari Oliver Knussen viihtyy Euroopan laidoilla

  Kapellimestari Oliver Knussen johtaa RSOn konsertin 21.3. Ohjelmassa on Hans Werner Henzen Barcarola ja Alban Bergin Kamarikonsertto. Jukka Rautasalon haastattelussa maineikas kapellimestari ja säveltäjä kertoo olevansa huolissaan nykysäveltäjien pyrkimyksistä pelkkien efektien luontiin. Hän kertoo myös, miksi hän viihtyy hyvin Suomessa.

  Muualla Yle.fi:ssä