Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Pohjois-SuomiSarja

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Jaksot (53) fi:SeriesPage:rss

  Simojoen jääpato murtui

  Jäiden lähtö on mahtava luonnonnäytelmä. Simojoella siltojen väliin juminut jääpato ehti jo nostaa vettä lähelle tulvapenkereen reunaa, kunnes se murtui ryskyen tiistaina iltapäivällä. Antti Heikinmatti osui kameroineen oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

  • Kesto: 1 min

  Toimittaja sai karhunpennun syliinsä

  Risto Koskinen kävi Ranuan eläinpuistossa tutustumassa eläintenhoitajan työhön. Juttukeikan parhaita hetkiä oli se, kun Risto sai syliinsä hellyttävän karvaturrikan - Malla-karhun nelikuukautisen karhunpennun!

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Muut videot (3) fi:SeriesPage:rss

  Muinaiskivet hurmasivat tutkijat

  Keminmaassa ja Tornion Rantamaan louhoksella on Suomessa ainutlaatuinen stromatoliittiesiintymä. Muinaiset leväesiintymät kertovat elämästä satoja miljoonia vuosia sitten, kertoo professori Juha Karhu Helsingin yliopistosta.

  Kemin siilit talvipesistä vapaiksi

  Tuhina ja rapistelu oli kovaa, kun talven tieltä pelastetut kemiläissiilit palasivat luonnolliseen elinympäristöönsä. Eläinsuojeluvalvoja Marjukka Parviaisen hellässä huolenpidossa Pelkosenniemellä alipainoiset ja loisten vaivaamat siilit ovat pulskistuneet ja virkistyneet selvitäkseen taas omillaan. Risto Koskinen kävi seuraamassa siilien vapautusta Kemin Paavonkarissa.

  • Kesto: 3 min

  Arizona Chemicalsin tehtaalla räjähti tiistaina

  Oulussa Arizona Chemicalsin tehtaalla on tapahtunut aamulla räjähdys. Räjähdyksessä on kuollut yksi ihminen, toinen uhri on vakavasti loukkaantunut. Tämän lisäksi kaksi muuta työntekijää on saanut lieviä vammoja. Kaikki uhrit ovat alihankkijoiden työntekijöitä.

  Muualla Yle.fi:ssä