Areena
 • TV
 • Radio
 • Ylen aamu-tv

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa. Juontajina Kirsi Heikel ja Sari Huovinen Sotapropaganda kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median aikana Sotapropagandaa tutkinut Tapio Kujala ja Syyriassa moneen otteeseen käynyt sotatoimittaja Rauli Virtanen kertovat, miten sosiaalisen median ja kännykkäkuvien rooli on korostunut Syyrian sodassa. Sotapropaganda ja silminnäkijäkertomukset sekoittuvat. Vieraana ministeri Elisabeth Rehn Ministeri Elisabeth Rehn varoittaa länttä kiirehtimään hyökkäystä Syyriaan väärin perustein. Rehn toivoo, ettei taas päädytä valehtelemaan YK:n turvallisuusneuvostolle, kun kävi Irakin sodan alla. Aamun kirja: Jari Tervo ja Esikoinen-romaani Kirjailija Jari Tervo on kirjoittanut omakohtaisen Esikoinen-romaanin. Seppo Puttonen ja Nadja Nowak kuvaavat romaania Tervon henkilökohtaisimmaksi teokseksi. Tervon mukaan kirjailijan lapsuus on onnellinen, jos se on täynnä tarinoita. Tarinoita voi synnyttää vaikka huijaamalla hullua sukulaista. Filosofi Esa Saarinen ja yrittäjäpoika Jerome Saarinen Esa Saarinen on ensimmäinen suomalainen filosofi, josta tuli yrityskonsultti. Hän oli mukana Nokian huippuvuosissa ja katsoo yhä, että yritysten menestyksen taustalla on ilmapiiri, henki. Saarinen puolustaa myös oppipoikansa Pekka Himasen 700 000 euron tulevaisuustutkimusta, jonka pääministeri Jyrki Katainen tilasi. Haastattelussa myös poika Jerome Saarinen, joka luo henkeä omassa nettiyrityksessään.

  • Esitetty: Yle TV1
  • Katsottu: 1028 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (499) fi:Program:rss

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Teresa Meriläinen. - Sanomalehtikatsaus: Sote - Siitepölykausi alkaa - kuinka oireet kuriin? - Kevät tulee ja niin myös siitepölykausi: ensi viikolla leppä saattaa jo kukkia maan eteläosissa. Allergia- ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa kertoo, miten kevääseen voi varautua. - Tyttöjen puberteetti - Murrosikä alkaa kaikilla jossain vaiheessa, liian aikaisin se tulee jos sen merkit ilmaantuvat alle 8-vuotiaana tai jos kuukautiset alkavat ennen kymmenen ja puolen vuoden ikää. Puhelimessa ylilääkäri Elina Hermanson Helsingin koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta. - Yksin äidiksi 44-vuotiaana - Maria Keltner on 44-vuotias ja tuleva äiti. Hän tuli raskaaksi luovutetun munasolun avulla. Keltner kannustaa naisia aloittamaan lapsenhankinnan ajoissa: lapsenteko voi viedä voimat ja rahat. - Jälkiviisaat - Jan Erolaa, Kalle Isokalliota ja Maria Petterssonin puhuttivat mm. soten kaatuminen ja Venäjän oppositio.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Juha Hietanen ja Nicholas Wancke. - EU:n siviilikriisinhallintaoperaatio Afganistanissa - Pystyvätkö Afganistanin turvallisuusviranomaiset kantamaan vastuun maan turvallisuustilanteesta ja miten Afganistanissa suhtaudutaan terroristijärjestö Isikseen? Muun muassa näistä asioista keskustelemassa EUPOL-operaation päällikkö Pia Stjernvall. - Miten käy autoveron vaalien jälkeen? - Haastoimme neljän suurimman puolueen edustajat kertomaan, miten uuden auton ostajaa pitäisi tulevaisuudessa verottaa? Keskustelemassa kansanedustajat Mika Lintilä (kesk.), Kaj Turunen (ps.), Raimo Piirainen (sd. ja Markku Eestilä (kok.). - Katainen sotesta: Poliitikoille kunnallinen itsehallinto peruspalveluja tärkeämpää - EU-komissaari Jyrki Kataisen mukaan rakenteita on erittäin vaikea muuttaa, jos perustuslaki sanoo, että joku rakenne on tärkeämpi kuin palvelu itse.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Nicklas Wancke. - Syntyikö Suomeen eläviä lähiöitä? - Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen nosti kautensa alussa yhdeksi keskeiseksi teemakseen lähiöpolitiikan ja elävät lähiöt. Onko Suomessa mahdollista toteuttaa hyvää lähiöpolitiikkaa ja mihin noin neljässä vuodessa on päästy? - Ulkomaalaisten maakaupat Suomessa - Venäläisten maa- ja kiinteistökaupat ovat puhuttaneet jo vuosien ajan, mutta lainsäädännössä niihin ei ole puututtu millään tavalla. Venäläiset ovat hankkineet muun muassa käytöstä poistettuja rajavartioasemia ihan Venäjän rajan tuntumasta. Kiinteistökaupoista puhumassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps), puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen (kesk) ja Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto. - Viinimaailman virtaukset - Kiinalaiset juovat yhä enemmän viiniä ja suuret valmistajat kamppailevat pääsystä Kiinan markkinoille. Samaan aikaan pienviljelijät joutuvat laittamaan pillejä pussiin, kun suunta on kohti suurempia yksiköitä. Viinimaailman virtauksista ja trendeistä puhutaan Alkon tuoteviestintäpäällikön Taina Vilkunan kanssa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Sattuma muokkaa yhteiskuntaa

  Sattumat muokkaavat sekä yhteiskuntaa että yksittäisen ihmisen elämää. Tätä mieltä on sattumasta väitellyt Jukka Helttula. Hän nostaa esimerkiksi Matti Vanhasen valinnan pääministeriksi, Berliinin muurin murtumisen sekä ydinpommin pudottamisen Nagasakiin.

  • Kesto: 10 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Kirkon tulevaisuus - Evankelis-luterilainen kirkko tarpoo nykyaikaa kohti - Kirkolliskokouksen edustajille tehdyn kyselyn mukaan enemmistö haluaisi uudistaa evankelisluterilaista kirkkoa, mutta samaa sukupuolta ei kuitenkaan haluttaisi vihkiä. Missä menee uudistumisen raja ja mitä kirkon pitäisi tehdä? Aamu-tv:ssa aiheesta keskustelevat kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja opiskelija- ja kisapappi Leena Huovinen. - Poliitikoille tulvii vihaviestejä - Vaalit lähestyvät, mutta poliitikot törmäävät yhä useammin vihaan, mikä liittyy politiikkaan ja sen edustajiin. Millaista politiikkoihin kohdistuva vihapuhe on ja miten siihen voi suhtautua. Aihetta raottavat vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä SDP:n kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar. - Filmikellari: Aamu-tv:n 18-vuotinen historia - Aamu-tv on viihdyttänyt suomalaisia aamuvirkkuja jo 18 vuotta. Millaiselta ohjelma näytti aikaisemmin ja miten se on muuttunut?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Millainen on oppositio Venäjällä? - Eilen Moskovassa nähtiin suurin vallanpitäjiä arvosteleva mielenilmaus Venäjällä sitten 2012 joissa vastustettiin Putinin nousua kolmannelle kaudelle presidentiksi. Boris Nemtsovin muistomarssille osallistui järjestäjien mukaan jopa 70 000 ihmistä. Miten oppositio voi ja voimistuuko vai pelästyykö Nemtsovin murhasta? Vanhempi tutkija Sinikukka Saari Ulkopoliittisesta instituutista kommentoi. - Näyttelijästarat puhuvat ihanista naisista - Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka ovat raskaan sarjan miesnäyttelijöitä. Helsingin Kaupunginteatterin tuoreessa näytelmässä he puhuvat kuitenkin vain naisista. Kyseessä on ranskalainen näytelmä, jonka Torikka on suomentanut. - Jälkihiki - Urheilukeskustelun yksi iso aihe ylitse muiden on tietysti Falun. Reetta Mariläinen, Juha Kanerva ja Bubi Wallenius turinoivat. - Haastattelussa euroviisuvoittaja - Uuden musiikin kilpailun voitti ylivoimaisesti Pertti Kurikan Nimipäivät. Bändin jäsenet kertovat, mitä Wienin loppukilpailusta on luvassa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  28.02.2015

  9.06 Pitääkö suomalaisten pelätä terrorismia? Vastaamassa sisäministeri Päivi Räsänen 9.18 Viikonlopun sää 9.24 Hiihtäjälupausten MM-mietteet 9.35 Voita & Sokeria 9.40 Tapio Rautavaaran syntymästä 100 vuotta

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. - Viron vaalit sunnuntaina - Virossa pidetään vaalit ensi sunnuntaina. Tänä vuonna vaalimainoksia on nähty jopa Suomessa asti. Jännittävien vaalien asetelmista ja teemoista on puhumassa Aleksanteri-Instituutin koulutuspäällikkö Tapani Kaakkuriniemi. - Talvivaara ja hallituksen yhteistyö - Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren kanssa puhutaan mm. Talvivaaran pahenevasta tilanteesta, rahatta jääneestä Pisara-radasta sekä hallituksen yhteistyökyvystä. - Mikä on Suomen kaltoin kohdelluin euroviisuehdokas? - Euroviisut täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Suomen viisuedustajan valinta ei ole aina ollut yleisön mieleen. Yle etsi äänestyksellä kappaletta, jonka olisi ehdottomasti pitänyt päästä edustamaan Suomea Euroviisuihin. Viisuja arvioimassa musiikkitoimittaja Tarja Närhi ja euroviisufani Tuomas Lassinharju. Kuulemme myös kaltoin kohdelluimman viisuehdokkaan kommentit. - Solar Films 20 vuotta - Menestyselokuvistaan tunnettu tuotantoyhtiö Solar Films on jo 20 vuotta vanha. Menneitä muistelemassa toimitusjohtaja Jukka Helle, ohjaaja Antti Jokinen ja näyttelijä Jasper Pääkkönen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Mikko Haapanen. - Jääkärien merkitys Suomen historiassa - Ensimmäisten suomalaisten jääkärien koulutus alkoi Saksassa sata vuotta sitten. Miksi ja miten jääkäriliike syntyi ja mikä oli sen merkitys Suomen myöhemmissä vaiheissa? Keskustelemassa sotatieteiden tohtori Pentti Airio. - Näin pääset eroon korvamadosta - Päässä kiusallisuuteen asti soivaa kappaletta kutsutaan usein korvamadoksi. Analyytikko Lassi Liikkanen kertoi, miten korvamato määritellään tieteellisesti ja mitä aivoissa tapahtuu, kun korvamato soi. - Nuorten ilmainen ehkäisy vähentää abortteja ja tuo säästöjä - Vain harva kunta kustantaa nuorille ilmaisen ehkäisyn viranomaisten suosituksista huolimatta. Raumalla kaupungin tarjoama ehkäisy on kuitenkin puolittanut teiniraskauksien määrän ja säästänyt samalla kaupungin rahaa. Ilmaisen ehkäisyn merkitystä puivat Rauman perhekeskuksen päällikkö Anne Vertainen ja Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen. - Verkkopelitapahtuma Lantrek - Mikä vetää ihmisiä verkossa pelattavan Counter Strike -pelin pariin ja voiko verkossa pelaamista pitää urheiluna? Keskustelemassa verkkopelaamisen epävirallisen SM-kilpailun järjestäjä Juha-Matti Haapala sekä pelituomari Miisa Nuorgam.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Niina Honka. - SAK: Isyysvapaa 9 viikosta kolmeen kuukauteen - Hallituksen ajamassa perhepaketissa yritetettiin kiintiöidä osa kotihoidotuesta isille, mutta hanke kaatui. Nyt SAK ajaa uuteen hallitusohjelmaan isyysvapaan pidennystä. SAK:n perhepolitiikan asiantuntijan Ilkka Kaukorannan mukaan isyysvapaan pidentäminen parantaisi naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, eikä vaikuttaisi työssäkäyvien vanhempien määrään. Työnantajapuolelta EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari on täysin toista mieltä. - Milka Alasen kuvia Kreikan arjesta - Kreikassa, Tinoksen saarella koko 2000-luvun kesäkaudet asunut valokuvaaja on kuvannut kreikkalaisia talouskriisin keskellä. Kuvissa näkyvät massatyöttömyys sekä köyhyysrajan alle vajoaminen. - Neljä Ruusua palasi tauolta uuden levyn kanssa - 1980-luvulla suomalaisten tietoisuuteen noussut rockpop-bändi Neljä Ruusua oli parin vuoden levytystauolla ja nyt heiltä ilmestyi uusi levy uuden tuottajan voimin. Millaista hedelmää tuottaa kolmen vuosikymmenen yhteistyö samassa bändissä vuonna 2015? Tästä kertovat bändistä Ilkka Alanko sekä Kode Koistinen.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Kuinka käy Kreikan lainaohjelman? - Kreikan esittelee lopultakin ehdottamansa talouden uudistusohjelman. Tyydyttääkö se lainoittajia? Puhelimessa toimittaja Sara Saure Ateenasta ja studiossa asiasta keskustelemassa suuren valiokunnan edustajat Riitta Myller, SDP, ja Mauri Pekkarinen, Keskusta. - Slava!-näytelmä pureutuu tämän päivän Venäjään - Kansallisteatterissa saa huomenna ensi-iltansa Slava! Kunnia -näytelmä. Siinä käsitellään Venäjän nykytilaa ja tulevaisuutta - näytelmästä tuli Ukrainan kriisin vuoksi odotettuakin ajankohtaisempi. Aamu-tv:n vieraiksi saapuivat käsikirjoittaja Pirkko Saisio ja pääjohtaja Mika Myllyaho. - Jälkipörssi - Talouden aiheisiin pureutuvat Elena Gorschkow-Salonranta, Piia-Noora Kauppi ja Tiina Helenius.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Teresa Meriläinen. - Sinkkujen nolla-aika - Saamme vieraaksi Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtajan Heli Vaarasen, joka sai aikaan palaute- ja somemylläkän kolumnillaan sinkkujen nolla-ajasta. Tarkoittaa tällä nolla ajalla aikaa, jotka parisuhdetta etsivät sinkut käyttävät seurassa, jossa heillä ei ole tilaisuutta tavata uutta kumppania. Toiset ovat olleen sitä mieltä, että juuri näin sinkut tuhlaavat aikaansa ja toiset puolestaan sitä mieltä, että sinkkuja ei saa syyllistää kotona viihtymisestä. Onko kumppanin löytäminen asia, joka on omalla vastuulla? - Miten selviytyä hankalien tyyppien kanssa? - Ketä ovat hankalat ihmiset? Miten heidän kanssaan voi selviytyä - kotona, töissä. Voiko heihin vaikuttaa? Miten itse tapaat olla hankala? - Vuosi Janukovytsin lähdöstä - Miltä Ukrainan tilanne vallankumouksen jälkeen näyttää? Maidenin henki, Ukrainan kevät - miten muuttunut? Mitä vuodesta olisi kenenkin opittavissa. Markku Kangaspuro - Emmi Parviaisesta odotetaan paljon - Kymmenen lupaavimman eurooppalaisen nuoren näyttelijän joukkoon valittu. Palkittiin Berliinissä. Näyttelijä jo neljännessä polvessa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  21.02.2015

  9.07 Antisemitismin uusi tuleminen 9.20 Viikonlopun sää 9.25 Mitä Virossa ajatellaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyöstä? 9.37 Voita ja sokeria: latvialaista lähiruokaa 9.42 Poppia ja Leinoa

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Sari Huovinen. - Hiilivapaa energiantuotanto - Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori ja Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen kertoo, mitä Suomen energiantuotannossa pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Muualla maailmassa hiilivapaaseen energiantuotantoon panostetaan enemmän kuin meillä. - Älykännykät ja hartiavaivat - Selkäliiton fysioterapeutti Hilkka Virtapohja kertoo uudesta kansantaudista "tekstariniskasta". Älykännyköiden tuoman uude vaivan helpottamiseen on kuitenkin keinoja. - Naisten asema Turkissa - Turkissa tapahtunut järkyttävä naisopiskelijan surma on nostanut Turkissa vahvoja mielenilmauksia naisten aseman puolesta. Naisten murhien määrä Turkissa on noussut yli 14 kertaiseksi runsaassa vuosikymmenessä. Istanbulissa asuva toimittaja Lotta Nuotio kertoo, miten yleistä ja vakavaa naisten seksuaalinen häirintä Turkissa on. - Seksuaalinen häirintä Suomessa - Missä kulkee seksuaalisen häirinnän ja normaalin kanssakäymisen raja? Entä millainen tilanne meillä Suomen kaduilla, työpaikoilla ja kouluissa on seksuaalisen häirinnän suhteen? Näistä teemoista keskustelevat pääsihteeri Hannele Varsa tasa-arvoasiain neuvottelukunnasta, päällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä ja ylitarkastaja Jussi aaltonen Tasa-arvovaltuutetun toimistosta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Juha Hietanen. - Ex-diplomaatti: Nato-jäsenyyden poisjättö hallitusohjelmasta virhe - Pitkän uran ulkoministeriössä ja Suomen Washingtonin suurlähettiläänä tehneen Jukka Valtasaaren mukaan Suomen turvallisuustilanne on muuttunut kuluvan hallituskauden aikana. - Mikä saa luopumaan eduskuntapaikasta? - Eduskuntavaaleihin on tasan kaksi kuukautta. Moni istuvista kansanedustajista tavoittelee paikkansa uusimista, mutta iso joukko nykyisistä ei myöskään lähde enää ehdolle. Anne Holmlund (kok.), Mikael Jungner (sd) ja Osmo Soininvaara (vihr.) keskustelivat siitä, miksi kansanedustajan työ ei enää maistu. - Jopa joka kymmenes 5-vuotias kärsii yksinäisyydestä - Lasten ja nuorten yksinäisyys on yllättävänkin yleistä. Kasvatuspsykologian dosentti Niina Junttila sanoo jopa päiväkoti-ikäisten lasten kärsivän yksinäisyydestä. - Teinipojasta iskelmätaivaan naistähdeksi - 16-vuotias Jere Sivonen kokeili vuosi sitten koulunsa ilmaisutaitoryhmässä Paula Koivuniemenä esiintymistä. Sen jälkeen meikkaus- ja maskeeraustaituri on muokannut itsestään niin Katri Helenan kuin Virve Rostinkin näköisen. Aamu-tv:ssä seurattiin nuorukaisen muuntumista teinipojasta naislaulajaksi.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkoja ja Juha Hietanen. - Venäjä muokkaa Suomi-kuvaa - Propaganda on Venäjällä ulko- ja turvallisuuspolitiikan väline. Mutta mihin sillä pyritään ja miten sen käyttäminen on muuttunut? Keskustelemassa kokenut ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä. - Näin saat lapsesi irti älylaitteista - Nuorilla ja lapsilla puhelimet piippaavat sosiaalisen median takia välillä niin paljon, että aikuinen voi joutua miettimään, tuleeko virikkeitä jo liikaa. Outi Toivanen-Visti pohti haastattelussa keinoja, joiden avulla lapset voisi saada edes hetkeksi irti älylaitteista. - ISIS-järjestön karmea propaganda - Ääri-islamilainen ISIS värvää jäseniä ja levittää sanomaansa sosiaalisessa mediassa ennennäkemättömällä tavalla. Järjestö julkaisee myös äärimmäisen raakoja videoita surmatöistään. Studiossa terrorismin tutkija Atte Kaleva ja mukana myös Yle Uutisten Lähi-idän kirjeenvaihtaja Marika Kataja-Lian. - Suomalaiset Falunin MM-hiihdoissa - Urheilun konkaritoimittaja Bubi Wallenius ja penkkiurheilija Esko Aho arvioivat suomalaisten menestymismahdollisuuksia alkavissa hiihdon MM-kisoissa. - Vankilassa syntyy alkukantaista räppiä - Räp-ryhmä D.S.G:n viisihenkisestä porukasta kaikki ovat joko olleet tai ovat parhaillaan vankilassa. Osalle musiikki on eräänlainen pakokeino niistä ympyröistä, mistä räppärit ovat vankilaan päätyneet. Toisaalta vankilakokemukset synnyttävät tekijöiden mukaan räppiä, joka on uskollista musiikin juurille. - Aamutohtori - Aamutohtorina lasten neurologian erikoislääkäri Pertti Rintahaka. Aiheena lasten ja nuorten epilepsia.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (4905) fi:Program:rss

  Yksin äidiksi 44-vuotiaana

  Maria Kelter on 44-vuotias ja tuleva äiti. Hän tuli raskaaksi luovutetun munasolun avulla. Keltner kannustaa naisia aloittamaan lapsenhankinnan ajoissa: lapsenteko voi viedä voimat ja rahat.

  • Kesto: 10 min

  Siitepölykausi alkaa - kuinka oireet kuriin?

  Kevät tulee ja niin myös siitepölykausi: ensi viikolla leppä saattaa jo kukkia maan eteläosissa. Allergia- ja astmaliiton allergianeuvoja Anne Vuorenmaa kertoo, miten kevääseen voi varautua.

  • Kesto: 6 min

  Haastattelussa Vuoden pakolaisnainen

  Theresa Ngoth tuli kiintiöpakolaisena Etelä-Sudanista Suomeen 2004, Libanonin kautta Kainuuseen ja päätyi pääkaupunkiseudulle. Nykyään hän työskentelee lastenhoitajana Vantaalla ja hänet tunnetaan rauhanrakentajana.

  • Kesto: 9 min

  Tältä näyttää tulevaisuuden suomalaiskoti

  Tekniikan muutosten myötä muuttuvat myös ihmisten elintavat ja kotien sisustus. Unohtuvatko televisiot ja kirjahyllyt, entä mitä tulee niiden tilalle? Keskustelemassa trendianalyytikko Susanna Björklund ja sisustusarkkitehti Martin Relander.

  • Kesto: 13 min

  Miten käy autoveron vaalien jälkeen?

  Haastoimme neljän suurimman puolueen edustajat kertomaan, miten uuden auton ostajaa pitäisi tulevaisuudessa verottaa? Keskustelemassa kansanedustajat Mika Lintilä (kesk.), Kaj Turunen (ps.), Raimo Piirainen (sd. ja Markku Eestilä (kok.).

  • Kesto: 16 min

  Näin kompostoit oikein

  Keväällä moni huomaa pihakompostinsa jäätyneen talvella. Hortonomi Kirsi Tuominen jakoi vinkkejä jäätyneen kompostin herättelyyn ja oikeanlaisen kompostin valintaan.

  • Kesto: 7 min

  EU:n siviilikriisinhallintaoperaatio Afganistanissa

  Pystyvätkö Afganistanin turvallisuusviranomaiset kantamaan vastuun maan turvallisuustilanteesta ja miten Afganistanissa suhtaudutaan terroristijärjestö Isikseen? Muun muassa näistä asioista keskustelemassa EUPOL-operaation päällikkö Pia Stjernvall.

  • Kesto: 8 min

  Kiinan merkitys viinien maailmanmarkkinoihin kasvaa koko ajan

  Kiinalaiset juovat yhä enemmän viiniä ja suuret valmistajat kamppailevat pääsystä Kiinan markkinoille. Samaan aikaan pienviljelijät joutuvat laittamaan pillejä pussiin, kun suunta on kohti suurempia yksiköitä. Viinimaailman virtauksista ja trendeistä puhutaan Alkon tuoteviestintäpäällikön Taina Vilkunan kanssa.

  • Kesto: 10 min

  Ulkomaalaisten maakaupat Suomessa

  Venäläisten maa- ja kiinteistökaupat ovat puhuttaneet jo vuosien ajan, mutta lainsäädännössä niihin ei ole puututtu millään tavalla. Venäläiset ovat hankkineet muun muassa käytöstä poistettuja rajavartioasemia ihan Venäjän rajan tuntumasta. Kiinteistökaupoista puhumassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps), puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen (kesk) ja Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto.

  • Kesto: 14 min

  Hampaiden valkaisun suosio kasvaa

  Hampaiden valkaisun suosio on viime vuosina selvästi lisääntynyt. Millaisia valkaisumenetelmiä on ja milllaisia riskejä niihin liittyy? Tästä kertomassa iensairauksien erikoishammaslääkäri Antti Niskanen.

  • Kesto: 8 min

  Syntyikö Suomeen eläviä lähiöitä?

  Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen nosti kautensa alussa yhdeksi keskeiseksi teemakseen lähiöpolitiikan ja elävät lähiöt. Onko Suomessa mahdollista toteuttaa hyvää lähiöpolitiikkaa ja mihin noin neljässä vuodessa on päästy

  • Kesto: 9 min

  Sisututkija vastaa: Mistä sisukkuus syntyy?

  Tänä vuonna vietetään suomalaisen sisun juhlavuotta, joka näkyy muun muassa bussipysäkeillä Meeri Koutaniemen ottamina mainoskuvina. Ovatko suomalaiset oikeasti sisukkaita vai mistä sisu syntyy. Tarvitaanko sisukkuuden oppimiseen epäonnistumisia? Tästä kertoo maailmallakin huomiota saanut sisututkija Emilia Lahti.

  • Kesto: 9 min

  Poliitikoille tulvii vihaviestejä

  Vaalit lähestyvät, mutta poliitikot törmäävät yhä useammin vihaan, mikä liittyy politiikkaan ja sen edustajiin. Millaista politiikkoihin kohdistuva vihapuhe on ja miten siihen voi suhtautua. Aihetta raottavat vasemmistoliiton kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä SDP:n kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar.

  • Kesto: 12 min

  Evankelis-luterilainen kirkko tarpoo nykyaikaa kohti

  Kirkolliskokouksen edustajille tehdyn kyselyn mukaan enemmistö haluaisi uudistaa evankelisluterilaista kirkkoa, mutta samaa sukupuolta ei kuitenkaan haluttaisi vihkiä. Missä menee uudistumisen raja ja mitä kirkon pitäisi tehdä? Aamu-tv:ssa aiheesta keskustelevat kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo ja opiskelija- ja kisapappi Leena Huovinen.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  9/3057 Ylen aamu-tv: 07.03.2015 53 min
  45/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  46/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  47/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  48/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  49/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  10/3057 Ylen aamu-tv: 14.03.2015 53 min
  50/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  51/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  52/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  53/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  54/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  11/3057 Ylen aamu-tv: 21.03.2015 53 min
  55/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  56/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  57/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä