Areena
 • TV
 • Radio
 • Ylen aamu-tv

  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa. Juontajina Kirsi Heikel ja Sari Huovinen Sotapropaganda kännykkäkameroiden ja sosiaalisen median aikana Sotapropagandaa tutkinut Tapio Kujala ja Syyriassa moneen otteeseen käynyt sotatoimittaja Rauli Virtanen kertovat, miten sosiaalisen median ja kännykkäkuvien rooli on korostunut Syyrian sodassa. Sotapropaganda ja silminnäkijäkertomukset sekoittuvat. Vieraana ministeri Elisabeth Rehn Ministeri Elisabeth Rehn varoittaa länttä kiirehtimään hyökkäystä Syyriaan väärin perustein. Rehn toivoo, ettei taas päädytä valehtelemaan YK:n turvallisuusneuvostolle, kun kävi Irakin sodan alla. Aamun kirja: Jari Tervo ja Esikoinen-romaani Kirjailija Jari Tervo on kirjoittanut omakohtaisen Esikoinen-romaanin. Seppo Puttonen ja Nadja Nowak kuvaavat romaania Tervon henkilökohtaisimmaksi teokseksi. Tervon mukaan kirjailijan lapsuus on onnellinen, jos se on täynnä tarinoita. Tarinoita voi synnyttää vaikka huijaamalla hullua sukulaista. Filosofi Esa Saarinen ja yrittäjäpoika Jerome Saarinen Esa Saarinen on ensimmäinen suomalainen filosofi, josta tuli yrityskonsultti. Hän oli mukana Nokian huippuvuosissa ja katsoo yhä, että yritysten menestyksen taustalla on ilmapiiri, henki. Saarinen puolustaa myös oppipoikansa Pekka Himasen 700 000 euron tulevaisuustutkimusta, jonka pääministeri Jyrki Katainen tilasi. Haastattelussa myös poika Jerome Saarinen, joka luo henkeä omassa nettiyrityksessään.

  • Esitetty: Yle TV1
  • Katsottu: 1028 kertaa ( Katseltavissa ulkomailla )

  Sarja Ylen aamu-tv »


  Ylen aamu-tv: Jaksot (464) fi:Program:rss

  25.04.2015

  9.07 Politiikan viikko ja hallitustunnustelut 9.18 Jääkiekon fanitunnelmat 9.23 Viikonlopun sää 9.30 Muumit ja japanilaiset 9.39 Voita & Sokeria 9.47 Iiro Rantala ja Jukka Perko.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovunen ja Juha Hietanen. - Näin aloitat juoksuharrastuksen ja jaksat! - Moni suunnittelee juoksuharrastuksen aloittamista. Kokenut juoksukouluttaja Anni Liukka antaa neuvoja, miten aloittelijasta voi kehittyä kuntojuoksijaksi. - Mitä tehdä Välimeren pakolaistulvalle? - Tuhansien ihmisten pakomatkat Afrikan mantereelta meritse kohti Eurooppaa ovat päättyneet traagisesti. Aamu-tv:ssä puhuttiin siitä, miten näistä murheellisista ja uhkarohkeista merimatkoista päästään eroon - mitä epätoivoisten ihmisten auttamiseksi on tehtävissä. Vieraina Suomen Pakolaisavun ulkomaan toiminnan päällikkö Leena Kumpulainen ja Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Ilkka Laitinen. - 24.4.2015 Jälkiviisaat - Viikon Jälkiviisaat Jan Erola, Kreeta Karvala ja Kalle Isokallio läpivalaisevat eri vinkkeleistä vaalitulosta ja vaalien jälkeistä elämää.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 39 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Anna Lehmusvesi ja Sanna Ukkola. - Onko some politiikan uusi ratkaisija? - Nykyään lehti-ilmoittelu ja ahkera jalkatyö eivät välttämättä riitä pääsyyn eduskuntaan. Uuden eduskunnan kansanedustajat Jaana Pelkonen, Antero Vartia, Sanna Marin ja Antti Kaikkonen kertovat, miten he käyttivät somea kampanjoinnissaan. - Laura Ruohonen ja Heikki Salo tekevät lastenohjelmia myös aikuisille - Laura Ruohosen kynästä syntyi Pikku Kakkosen Yökyöpelit-sarja, Heikki Salo puolestaan on Herra Heinämäki ja lato-orkesteri -ohjelman takana. Molemmat haluavat tehdä lastenohjelmia, joita myös aikuiset voivat katsoa. - Aamun kirja - Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen haastattelussa on tällä kertaa Lauri Mäkinen. Hänen kirjansa on Älykkäät kuin käärmeet, viattomat kuin linnut - romaani lähetystyöntekijöistä Ambomaalla.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 40 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina sanna Ukkola ja Heikki Ali-Hokka. - Nuukailu on trendikästä - Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku jakoi vinkkejä siihen, mistä jokainen voi arjessaan säästää. - Millaista hallitusta nyt puuhataan? - Politiikan toimittajat Mari Haavisto, Marko Junkkari ja Matti Virtanen esittivät veikkauksensa tulevasta hallituspohjasta ja uuden hallituksen tulevista ministereistä. - Aamutohtori ja musiikkilääketiede - Fysiatri Jukka Pekka Kouri kertoi mitä tarkoittaa musiikkilääketiede ja miten musiikkia voidaan hyödyntää esimerkiksi aivoinfarktipotilaiden kanssa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Teresa Meriläinen ja Mikko Haapanen. - Sote kuntoon! - Yksityisiä terveysyrityksiä on pidetty terveydenhuoltojärjestelmän häiriköinä, kun ne ottavat hoitaakseen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluja. Mitä mieltä pahiksen roolistaan on Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén? Entä mitä sote-järjestelmälle pitäisi tehdä professori Heikki Hiilamon mielestä? - Vaalitulos ja ympäristö - Ylen vaalikonevastausten perusteella uusista kansanedustajista hieman yli puolet pitää teollisuuden etuja ilmastonmuutoksen hillitsemistä tärkeämpänä. Millaista ympäristöpolitiikkaa uudelta eduskunnalta on syytä odottaa, siitä keskustelemassa aamu-tv:ssä ovat johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuudesta ja puheenjohtaja Risto Sulkava Luonnonsuojeluliitosta. - Jaakko Saariluoma ja stand-up -komiikka - Stand up -komiikka elää nousukautta ja suomalaiset koomikot vetävät täysiä saleja eri puolilla maata. Koomikko, näyttelijä Jaakko Saariluoma kertoo näin vaalien jälkeen mm., mitä huvittavia piirteitä löytyy politiikasta.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 35 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Juha Hietanen ja Sari Huovinen. - Vaali-illan tunnelmia - Lyhyt kooste illan tunnelmista. - Läpimenneitä ehdokkaita - Eduskuntaan valitut RKP:n Eva Biaudet, SDP:n Timo Harakka sekä Perussuomalaisten Simon Elo saapuivat aamu-tv:n vieraiksi heti valintansa jälkeen. - Puhelimessa Kimmo Sasi - Eduskunta saa uusia kasvoja ja samalla moni kokenut kansaedustaja menettää paikkansa. Pirkanmaalla kirvelevän putoamisen koki kokoomuksen Kimmo Sasi. - Puhelimessa Li Andersson - 15000 ääntä saanut Vasemmistoliiton vastavalittu kansansedustaja Li Andersson kertoo, miten noustiin nuorisopoliitikosta äänikunigattareksi. - Uusia kansanedustajia vieraina - Aamu-tv:ssä tavattiin eduskuntaan paluun tehnyt, entinen pääministeri, keskustan Matti Vanhanen, sekä kokoomuksen ääniharavaksi nappaama Juhana Vartiainen. - Puoluesihteereiden tunnelmat vaalien jälkeen - Neljän suurimman puolueen puoluesihteerit kertovat vaalien jälkeisistä tunnelmistaan yhden vähännukutun yön jälkeen, ja pohtivat puolueiden yhteistyötä jatkossa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  18.04.2015

  9.08 Vaalien tuloslaskenta ennen ja nyt 9.19 Viikonlopun sää 9.26 Terrorisminvastainen mielenosoitus Helsingissä 9.29 Retro vs. antiikki 9.39 Voita&Sokeria: terveellinen raakapuuro 9.43 Kantelemusiikki kansainvälistyy

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Teresa Meriläinen ja Nicklas Wancke Aiheet: - Venäjän tullin toimintatavat hämmentävät - Tullin entinen pääjohtaja Tapani Erling on kirjoittanut tietokirjan Tullin roolista yhteiskunnassa. Kirjassa kuvataan ensimmäistä kertaa Venäjän tullin toimintapoja, jotka ovat länsimaisen näkemyksen mukaan kyseenalaisia. - Sähköpyöräilyä halutaan vauhdittaa Suomessa - Liikennevirasto ja Trafi ovat vähän aikaa sitten julkaisseet 20-kohtaisen ohjelman vauhdittaakseen sähköpyörän yleistymistä Suomessa. Miksi se on tärkeää, ja millainen apu sähköpyörä arjessa on? Tästä kertomassa Kestävän liikkumisen asiantuntija Tytti Viinikainen Liikennevirastosta ja innokas sähköpyöräilijä, toimittaja Teppo Moisio. - Mitä vaalikampanjoinnista on jäänyt mieleen? - Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina, mitä kampanjoista on jäänyt mieleen ja millaiset odotukset ovat? Vieraina Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen. - Onko osakkeiden arvostus jo liian korkealla? - Helsingin pörssi on viime kuukausina kivunnut kovaa vauhtia ylöspäin, mutta mitä korkeasta osakkeiden arvostuksesta pitäisi olla mieltä? Osakesijoittamisesta puhumassa ovat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja sijoitusneuvontaan keskittyneen MarketNozen osakas ja tutkimusjohtaja Roger Wessman.

  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sanna Ukkola ja Anna Lehmusvesi. - Paha koulu - Katri Säkö-Arias on ollut perustamassa Paha koulu -sivustoa. Siellä sekä oppilaat että opettajat voivat puhua anonyymisti kiusaamisesta. Säkö-Arias sanoo, ettei koulukiusaamiseen puututa oikealla tavalla eikä siitä myöskään keskustella oikein. - Miten puoluejohtajat onnistuvat viestinnässään? - Puoluejohtajat ovat vaalien alla kohdanneet kansalaisten ja toimittajien lisäksi myös yläkoululaisia Ylen uutisluokan vaalitentissä. Miten poliitikot pärjäsivät nuorten kanssa ja miten he ovat ylipäätään onnistuneet viestinnässään? Vieraana viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo. - Aamun kirja: Kari Hotakainen ja Martti Suosalo - Mitä tapahtuu, kun Kari Hotakainen kirjoittaa monologin, jonka esittää Martti Suosalo? - Puutarhan kevät - Varsinkin etelässä kevät on jo pitkällä. Uudenmaan Marttojen puutarhaneuvoja Kirsi Mäkinen jakoi vinkkejä siihen, mitä kannattaa tehdä juuri nyt jotta puutarhan saa kukoistamaan.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. - Kriittiseen ajatteluun kannustaminen - Helsingin Savoy-teatterissa järjestetään keskiviikkona 15.4. Think Helsinki Think -tapahtuma, jossa rohkaistaan ihmisiä kriittisempään ajatteluun. Puhujia tapahtumassa on niin tieteen kuin komiikankin puolelta. Kriittisestä ajattelusta keskustelemassa ovat tapahtuman järjestäjä Markus Sandelin ja fyysikko Syksy Räsänen. - Vieraana näyttelijä Peter Franzén - Peter Franzén esittää uusimmassa elokuvassaan entistä ammattisotilasta joka saa tehtäväkseen eliminoida elokuvan päähenkilön. Häntä näyttelee Sean Pennin. Franzén kertoo, miten sai roolin ja mikä häntä työllistää nyt. - Kuulumisia Ukrainasta - Ylen Ukrainan-kirjeenvaihtaja Kerstin Kronvall haastattelussa. - Näin kirjoitat turvallisen nimikirjoituksen - Keskusrikospoliisin käsialatutkija Jorma Heimonen kertoo, millainen on vaikeasti väärennettävä nimikirjoitus. Hän kertoo myös, mihin käsialantunnistusta Suomessa käytetään.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 34 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Juontajina Sanna Ukkola ja Mikko Haapanen. Aiheet: - Miten luistaa puoluejohtajien englannin kieli? - Yle Newsin toimittaja Eddy Hawkins kuunteluttaa aamu-tv:n katsojia ja analysoi, kuinka hyvin pääpuolueiden puheenjohtajat taitavat englannin kielen. - Melanoomaan sairastuu aiempaa useampi suomalainen - Taas on se aika vuodesta, jolloin aurinkoisista päivistä pääsee nauttimaan. Säteilyturvakeskus, Syöpäjärjestöt ja Ilmatieteen laitos muistuttavat kuitenkin myös auringon haittavaikutuksista ja ultraviolettisäteilystä, joka lisää ihosyöpiä. Melanoomaan sairastuukin aiempaa useampi suomalainen. Aamu-tv:n vieraana ylilääkäri Eeva Ollila Suomen Syöpäyhdistyksestä. - Tutkija: Suomi varautuu sotilaalliseen uhkaan - Aamu-tv:ssä vieraillut Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith sanoo suoraan: Suomi varautuu parhaillaan sotilaalliseen uhkaan. Sen mahdollisuus on lisääntynyt ja valtioiden on siihen varauduttava. Reserviläisille lähetetyt kirjeet ovat yksi keino ja merkki varautumisesta. - Katsaus säähän meteorologi Toni Hellisen kanssa - - Lahjoita käytetyt lenkkarisi Tansaniaan! - Lojuuko sinulla kaapissasi hyväkuntoiset käytetyt lenkkikengät, jotka joutaisivat parempaan käyttöön? Kansalaisjärjestö Liike kerää parhaillaan suomalaisilta käytettyjä lenkkareita Tansaniaan. Hankkeesta kertoivat aamu-tv:sää Ari Koivu Liikunnan Kehitysyhteistyö Liike Ry:stä sekä hankkeen toinen kummi Anne Kukkohovi. - Filmikellari: Muovista mukavuutta - Onko muovi materiaalina mahdollisuus vai uhka - kysytään Filmikellarissa. - Elastisen ja Osmo Ikosen spesiaaliveto aamu-tv:lle - Muusikon Elastinen ja Osmo Ikonen vierailivat aamu-tv:ssä ja esittivät yhteisen version Elastisen kappaleesta Eteen ja Ylös. Elastinen kertoi uudesta albumistaan ja sen lisäksi miehet pohtivat suomalaisen musiikkiviennin tulevaisuutta. - Jälkipörssi - Leena Mörttinen, Jussi Hyöty ja Pekka Seppänen pohtivat jälkipörssissä vaalituloksen merkitystä talouteen, verojen kiristyksiä ja sitä, onko Suomen velkaantuminen ongelma.

  • Kesto: 81 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Niina Honka ja Sari Huovinen. - Lasten urheiluharrastusten hinta - Lasten urheiluharrastusten hinnat kohoavat koko ajan ja heikko-osaisimpien lasten harrastamista saattaa rajoittaa jo tarvittavien varusteiden hinnatkin. Olympiakomitean ja Valon kerrotaan kehittelevän varustepoolia nuoria palvelemaan, ja huippumaalivahti Pasi Nurminen perusti äskettäin rahaston, jonka tarkoitus on turvata nuoren tie jääurheiluun, jos vanhempien talous ei sitä kestä. Vieraana Olympiakomitean ja Valon pääsihteeri Teemu Japisson. - Mitä linnut laulullaan viestittävät? - Nyt alkaa olla se aika vuodesta, kun lintujen kevätkonsertti alkaa voimistumaan. Mitä linnut laulullaan viestittävät ja mitkä linnut ovat jo aloittaneet laulamisen? Vieraana Birdlife Suomen tiedottaja Jan Södersved. - Vares-kirjojen isä Reijo Mäki - Vares-dekkareiden isän, Reijo Mäen kirjoittamia kirjoja on myyty jo huimat kaksi miljoonaa kappaletta. Seuraava Vares-kirja ilmestyy kesäkuussa. Siinä Vares poistuu rakkaasta kotikaupungistaan Turusta ja matkustaa Kanarian saarille. - Vaikuttaako puolustuspolitiikka äänestäjiin? - Venäjän ulkoministeriö kertoi eilen olevansa huolissaan Suomen ja Ruotsin siirtymisestä kohti sotilasliittoa Natoa. Venäjä viittasi pohjoismaisten puolustusministerien kannanottoon norjalaisessa Aftenposten-lehdessä. Siinä ministerit kertoivat, että Pohjoismaat aikovat tiivistää puolustusyhteistyötään Venäjän uhkan takia. Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, vaikuttaako julkinen keskustelu äänestäjiin ja vaalitulokseen, kun eduskuntavaaleihin on vajaa viikko. - Jälkihiki: Veikkausliiga alkaa - Reetta Meriläinen, Bubi Wallenius ja Tero Karhu pohtivat mm. jääkiekon play-offseja, Veikkausliigan alkamista ja lasten urheiluharrastusten hintoja.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  11.04.2015

  9.06 Amerikan maiden huippukokous 9.11 Suomalaisten ja virolaisten suhde 9.21 Viikonlopun sää 9.27 Vuoden kalastusopas Henrik "Roope" Rehbinder 9.40 Voita & Sokeria 9.43 Klovni ei ole aina pelle. yle.fi/aamutv

  • · Yle TV1
  • Kesto: 55 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Sari Huovinen ja Teresa Meriläinen. - Liialliset painajaiset voivat olla merkki ongelmasta - Satunnaiset painajaiset ovat normaaleja ja harmittomia, mutta painajaisten näkeminen jatkuvasti voi olla merkki ongelmasta. Tämän johtopäätöksen voi vetää Turun yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laajasta tutkimuksesta. Asiaa pohtimassa Turun yliopiston tohtorikoulutettava, nuorempi tutkija Nils Sandman sekä tutkimusprofessori Tiina Paunio Terveyden ja Hyvinvoinnin laitokselta. - Tullikoira Dani on tehnyt jo tuhat huumelöytöä - Suomen tunnetuin tullilainen, huumeroira Dani haistaa kaikenlaiset huumeet aina perushuumeista muuntohuumeisiin. Dani ja huumekoiraohjaaja Mika Niemenmaa ovat löytäneet yhdessä jo yli tuhat huumekätköä. - Anders Borgin näkemys Suomen taloudesta - Aamu-tv:n haastattelussa on Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg, joka kirjoitti paljon julkisuutta saaneen selvityksen Suomen talouden tilasta. Miten Borg näkee Suomen taloudellisen tilanteen tällä hetkellä? - Puoluepäivä: keskustan vaalitentti - Puoluepäivät jatkuvat ja vuorossa on keskusta. Tenttiin saapuu varapuheenjohtaja Annika Saarikko.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Nicklas Wancke ja Juha Hietanen. - Puoluepäivä: kokoomuksen vaalitentti - Vaalitentissä kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo. Häneltä kysytään mm., millaisia muutoksia kokoomus haluaa työelämään. - Ennakkoäänestys alkoi - Ennakkoäänestyspaikalla Keravan kaupunginkirjastossa toimittaja Maija Mokkila tapaa mm. vaalitoimitsija Anja Salmen. - Politiikka ja valokuva - Mikä tekee valokuvasta poliittisen? Entä millainen on kuva politiikasta, jonka saamme valokuvien kautta? Asiaa pohtimassa aamu-tv:ssä ovat Aalto-yliopiston tutkija Hanna Weselius ja Helsingin Sanomien valokuvaaja Juhani Niiranen.

  Ylen aamu-tv: Muut videot (5086) fi:Program:rss

  Tänään pukeudutaan lapsen valitsemiin vaatteisiin

  Perjantaina vietetään Vaatevallankumous-päivää sekä Anna lapsen valita vaatteesi -päivää. Mihin nämä nämä some-kampanjat pyrkivät, siitä aamu-tv:ssä kertoivat tyttärensä valitsemiin vaatteisiin pukeutunut Lauri Salovaara sekä vaatteensa nurinpäin pukenut Heidi Korva.

  • Kesto: 10 min

  Liminganlahden luontokeskuksen aamu

  Aamu-tv kävi haistelemassa Liminganlahden luontokeskuksen tunnelmaa heti aamutuimaan. Paikalla luontovalokuvaaja Mika Honkalinna esitteli ottamiaa kuvia.

  • Kesto: 3 min

  Tunnelmia Liminganlahden lintutornista

  Aamu-tv:ssä poikettiin Liminganlahdelle lintutorniin katselemaan suorassa lähetyksessä lintuja ja kuuntelemaan, miten suositusta harrastuksesta lintubongauksessa on kyse.

  • Kesto: 3 min

  Mitä tehdä Välimeren pakolaistulvalle?

  Tuhansien ihmisten pakomatkat Afrikan mantereelta meritse kohti Eurooppaa ovat päättyneet traagisesti. Aamu-tv:ssä puhuttiin siitä, miten näistä murheellisista ja uhkarohkeista merimatkoista päästään eroon - mitä epätoivoisten ihmisten auttamiseksi on tehtävissä. Vieraina Suomen Pakolaisavun ulkomaan toiminnan päällikkö Leena Kumpulainen ja Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Ilkka Laitinen.

  • Kesto: 12 min

  Näin aloitat juoksuharrastuksen ja jaksat!

  Moni suunnittelee juoksuharrastuksen aloittamista. Kokenut juoksukouluttaja Anni Liukka antaa neuvoja, miten aloittelijasta voi kehittyä kuntojuoksijaksi.

  • Kesto: 7 min

  Kansalaisten oikeusturva saattaa vaarantua

  Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo on valittu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen seuraavaksi suomalaistuomariksi tammikuun alusta. Koskelo kertoi aamu-tv:n haastattelussa tulevasta tehtävästään sekä Suomen tuomioistuinlaitoksen nykyisestä tilasta. Hän pelkää kansalaisten oikeusturvan vaarantuvan, jos järjestelmää ei uudisteta.

  • Kesto: 10 min

  Miten tunnistaa lapsen stressi?

  Lapsikin voi kärsiä stressistä monissa eri arjen tilanteissa. Kehitysneuropsykologian dosentti Nina Sajaniemi ja erityispedagogiikan yliopistonlehtori Eira Suhonen Helsingin yliopistosta kertovat, miten lapsen stressin voi tunnistaa.

  • Kesto: 12 min

  Onko some politiikan uusi ratkaisija?

  Nykyään lehti-ilmoittelu ja ahkera jalkatyö eivät välttämättä riitä pääsyyn eduskuntaan. Uuden eduskunnan kansanedustajat Jaana Pelkonen, Antero Vartia, Sanna Marin ja Antti Kaikkonen kertovat, miten he käyttivät somea kampanjoinnissaan.

  • Kesto: 12 min

  Kevät on hirvivaaran aikaa

  Keväisin hirvet ovat liikkeellä, mikä tarkoittaa autoilijoille ja moottoripyöräilijöille vaaran aikaa. Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen kertoo, miten hirvikolarin voi välttää.

  • Kesto: 6 min

  Suomalaisyritysten mahdollisuudet Venäjän markkinoilla

  Venäjän taloutta ja sen vaikutuksia Suomen Venäjän-kauppaan on seurattu huolestuneina vuoden päivät. Nyt ruplan kurssi on vahvistunut jopa niin paljon, että Venäjän keskuspankki on alkanut hillitä sen vahvistumista. Suomalais-Venäl��isen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Esko Aho valaisee itänaapurin talousnäkymiä.

  • Kesto: 10 min

  Uudet kansanedustajat Rydman, Kulmuni ja Yanar

  Arkadianmäelle valittiin tällä kertaa 14 alle 30-vuotiasta kansanedustajaa. Haastattelimme heistä kolme - Katri Kulmuni (kesk.), Wille Rydman (kok.) ja Ozan Yanar (vihr.) kertoivat omista tavoitteistaan eduskunnassa.

  • Kesto: 14 min

  Millaista hallitusta nyt puuhataan?

  Politiikan toimittajat Mari Haavisto, Marko Junkkari ja Matti Virtanen esittivät veikkauksensa tulevasta hallituspohjasta ja uuden hallituksen tulevista ministereistä.

  • Kesto: 13 min

  Nuukailu on trendikästä

  Marttaliiton kehittämispäällikkö Teija Jerkku jakoi vinkkejä siihen, mistä jokainen voi arjessaan säästää.

  • Kesto: 8 min

  Väestö vanhenee eri maissa eri tavoin

  Vanhuksia on joka puolella maailmaa, mutta heidän osuutensa väestöstä voi vaihdella paljonkin. Yliopistonlehtori Karri Silventoinen Helsingin yliopistosta kertoi, miten väestö vanhenee eri maissa.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  78/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  79/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  80/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  81/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  17/3057 Ylen aamu-tv: 02.05.2015 53 min
  82/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  83/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  84/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  85/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  86/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  18/3057 Ylen aamu-tv: 09.05.2015 53 min
  87/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  88/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  89/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  90/3057 Ylen aamu-tv: Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa 184 min
  19/3057 Ylen aamu-tv: 16.05.2015 53 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä